Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Підвіска,трансмісія,гальма,рульове керування (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=91)
-   -   Права полуось (https://busovod.ua/showthread.php?t=21385)

М'арк 04.06.2021 18:31

Права полуось

У темі 1 долучень
Сьогодні помітив, що підтікає сальник правої полуосі. Не критично, поки буду їздити і спостерігати. Але, на полуосі біля сальника живе якесь біле пластикове кільце. Воно вільно обертається на ній і має невеликий осьовий люфт, що якось нелогічно.
Що це, де і як воно повинно стояти ?

x_mad 04.06.2021 19:07

Re: Права полуось

це кільце розрізається після установки і викидається
https://www.drive2.ru/l/10513354/

vitos svp 04.06.2021 22:43

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 464591)
Сьогодні помітив, що підтікає сальник правої полуосі. Не критично, поки буду їздити і спостерігати. Але, на полуосі біля сальника живе якесь біле пластикове кільце. Воно вільно обертається на ній і має невеликий осьовий люфт, що якось нелогічно.
Що це, де і як воно повинно стояти ?

Це технологічна втулка, щоб не різати кромку сальника шлицями півосі, коли вставляють півось!

Restorer 05.06.2021 07:10

На фото мокрая вся задняя правая часть коробки. Так происходит когда подтекает из района ТНВД и стекает вниз по двигателю как раз в то место. Очень частое явление. Втулку трогать не надо, она у всех стоит, назначение описали.

x_mad 05.06.2021 09:51

Цитата:

Допис від Restorer (Допис 464597)
Втулку трогать не надо, она у всех стоит, назначение описали.

Я ссилку кидав - там є інструкція, в якій показано, що втулку лишати не можна

Не чужой 05.06.2021 10:15

Цитата:

Втулку трогать не надо, она у всех стоит, назначение описали.

Не надо так категорично. Уменя не нет ее. Согласно инструкции, после установки полуоси , снята и выброшена.

Gennadij 05.06.2021 11:16

Цитата:

Допис від Не чужой (Допис 464599)
Не надо так категорично. Уменя не нет ее. Согласно инструкции, после установки полуоси , снята и выброшена.

А если будет необходимость снять полуось. Например поменять ШРУС или подвесной. Если сальник хороший, то втулка пригодится для установки полуоси еще раз. И пусть себе там сидит на оси.

М'арк 05.06.2021 19:46

У темі 1 долучень
Цитата:

На фото мокрая вся задняя правая часть коробки. Так происходит когда подтекает из района ТНВД

Да, трохи мокро десь аж зверху, звідки - не видно.
Як це лікується?

Цитата:

Втулку трогать не надо

Вже викинув. На наступний раз не пригодиться , все одно сальник міняти.
Там ось так - сальник, типу, навиворіт вставлений. І нічим не прикритий. Так і має бути ?

Василий Ш. 05.06.2021 22:24

З завода так йде, типу навиворіт, все правильно. Там ніби дві кромки внутрішніх, до півосі…

Restorer 06.06.2021 08:08

Там не то чтоб течет. Просто сыреет. Так было у меня на прошлой машине и на текущей. И наблюдал на нескольких других в разной степени. На мой взгляд заводская недоработка. Как лечится не знаю. От куда течет тоже. Но кажется течет из уплотнения ТНВД и двигателя. Разбирать много и, если место утечки угадал, сильно там не поправиш. Я забил.
Завод втулку не убирает. Оригинальный сальник стоит наизнанку. Инструкцию я читать умею, но, если с завода ее оставляют, ... решать вам. На мой взгляд она играет роль пыльника и не чему не мешает. Может пригодиться при снятии полуоси. Ничего в этом случае с сальником не случится. Если подойти логично, именно для этого сальник стоит наоборот. Отсутствие втулки приводит к простому выводу: там кто-то был до вас.

vitos svp 06.06.2021 11:01

Цитата:

Допис від Gennadij (Допис 464600)
А если будет необходимость снять полуось. Например поменять ШРУС или подвесной. Если сальник хороший, то втулка пригодится для установки полуоси еще раз. И пусть себе там сидит на оси.

назад під сальник втулка не входить! Витягуючи півось шлиці по любому підуть по кромках сальника, пошкодять чи ні х/з!
А от під новий сальник втулка завжди підійде, навіть під не оригинал, правда треба буде втулку трішки підрізати.Так що вставляти вали в сальники через захисні втулки дуже мудре рішення!!!

Василий Ш. 06.06.2021 13:14

Щоб не порізати сальник, вирізав з пластикової пляшки смужку, трошки довшу як вал, акуратно вставити в сальник і вуаля, все ціле…
Одягати ще простіше, обгорнув шліци і вся математика…

М'арк 06.06.2021 21:45

Цитата:

Допис від Restorer (Допис 464607)
Но кажется течет из уплотнения ТНВД и двигателя. Разбирать много и, если место утечки угадал, сильно там не поправиш.

Віктор Рейнц поправив би, але , знімати для цього ТНВД - нуйогонах...
Хоча ... коли стоїш на польській таможні погляд на речі сильно міняється :maybe2:

Цитата:

Допис від Restorer (Допис 464607)
Завод втулку не убирает

Во як ... Я думав навпаки - якшо втулка є, то вже сальник міняли .

Добавлено через 51 секунду
Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 464608)
назад під сальник втулка не входить!

Заходить!
Я пробував.

Віктор 15.10.2021 21:27

Доброго вечора!
Щоб не плодити тем, запитаю тут.
Прийшов час замінити праву піввісь і винло нормальне бажання поставити щось нормальне)) Авто працює в складних умовах), тому питання ціни не стоїть, якщо аргументовано.
Поділіться інфою і досвідом. Дякую.

adminavto 16.10.2021 17:31

Цитата:

Прийшов час замінити праву піввісь і винло нормальне бажання поставити щось нормальне))
Зверніть увагу на SKF. Ціну, якщо треба, напишу.

Rulik 16.10.2021 18:46

Цитата:

Допис від adminavto (Допис 465714)
Зверніть увагу на SKF.

Це лайно!:beeee: Підсунуть реставрацію по цені нового і ще не якісну.

adminavto 16.10.2021 21:35

Цитата:

Підсунуть реставрацію
Так не треба брати реставрацію, SKF чесно вказує дану інфу (з якими я зтикався), а от GKN\Spidan ще ті...... реставратори.

Rulik 16.10.2021 22:23

Цитата:

Допис від adminavto (Допис 465719)
Так не треба брати реставрацію, SKF чесно вказує дану інфу (з якими я зтикався), а от GKN\Spidan ще ті...... реставратори.

стикався з невказаною інфою про реставрацію , продали як нову, ледве повернув грощі. Піввісі частенько реставрують на заводах , на заміну лайновому виробнику СК Фу , поставили клієнту Магнеті Мареллі , все чесно , оголошено про реставрацію, ціна-якість!
SKF -лайно!, не слідкує за захістом від підробок.
Наприклад собі поставив піввісь у 2014 році Максгір, не знав про виробника і не було грошей на щось інше, вже 87т. км.пробігу.

Хинанит 14.05.2024 16:58

Відповідь: Права полуось

Други.
А полуоси...они стандартные?
А то я перерыл....
Все пишут 27/39/....а вот длинна???
1013...1018...1056?????

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 10:04.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©