![]() |
Слабая штатная печка на Vivaro?
Вроде бы похожей темы не нашел. Если что, просьба модераторов перенести сообщение.
Я раньше слышал, что у Трафика/Виваро слабая штатная печка, но чтобы настолько... На улице позавчера было около ноля градусов, температура двигателя около 90. На месте включаю печку, чтобы немного согреться. Результат близкий к никакому. Речь не идет об обогреве пассажирского салона, тут бы водителю как-то согреться. Радиатор печки не забит. Это видно по тому, что при включении вентилятора в 3 или 4 положение, начинает падать температура двигателя. Из дефлекторов дует воздухом 40, может максимум 50градусов. При движении на скорости выше 100 печка греет более-менее нормально, но это пока на улице был ноль. Отсюда вопрос, кто-нибудь ставил на печку циркуляционные насосы, такие как на всех Мерседесах? Если да, то есть ли от этого результат? |
Re: Слабая штатная печка на Vivaro?
Повинна працювать. Може пробка на бачку тосола не тримає?
Або з заслонками проблеми. |
Цитата:
Передня пічка на Трафіках розрахована на передні сидіння для салону повинна бути задня пічка яка працює в режимі рециркуляції + догрівач, тоді в салоні буде тепло! перводь заслонку на режим рециркуляції буде тепліше! Я взагалі думаю може з заслонці вирізати невилику дюрку, що в рециркуляції було завжди невелике підмішування забортного повітря! |
Может патрубки завоздушены? Тогда на ХХ она греть и не будет.. или забит сам радиатор печки?
|
Цитата:
Печка довольно неплохо греет , весь салон прогревает без проблем . Ищите проблему , воздух в системе , печке либо забит радиатор печки. |
У меня греется быстро, и жарит хорошо даже на ХХ. Выше 20 ставлю климат только в сильные морозы. Проверяйте тены подогрева ОЖ.
|
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
З якими саме заслонками? Якщо ті, що в торпеді, то при переводі регулятора заслонок добре чутно, як там всередині торпеди щось переключається. Добавлено через 1 минуту Цитата:
Ні, мотор 1,9 дизель. На шкалі середина, якраз підписано 90 градусів. Добавлено через 4 минуты Цитата:
Я ж вище писав, коли включаєш вентилятор пічки на 3 або 4, температура мотора починає падати з 90 десь на 80, тобто радіатор не забитий і не завоздушений. Відбір тепла з мотора йде, а от куди воно дівається? Добавлено через 5 минут Цитата:
При 80-90 градусах мотора тоже должны работать ТЭН-ы ? |
Цитата:
|
Цитата:
Ясно. Щоб перевірити, треба всю торпеду розбирати, чи можна якось простіше долізти до заслонок? |
Цитата:
меняйте термостат и будет вам счастье. сам неделю назад по тем же причинам сменил. ну и так то трафик не супер прогревается, но пластиковые заглушки на морду https://ddaudio.com.ua/ опять же сильно помогут. |
Цитата:
У меня нет палок, а старый вариант щитка, с полноценной шкалой. Ну может быть с 90 падает не до 80, а до 82-83. В движении с печкой, и при работе мотора на месте, но без печки, температура мотора стабильно держится 90. Менять термостат не вижу смысла. И даже имея эти 80 градусов на моторе, при отдаче в салон должны дать 65-70, что будет ощутимым теплом. Такой вопрос ко всем. Электрический привод только на заслонке "Улица/салон", или еще на каких-то заслонках есть? Добавлено через 1 час 7 минут Цитата:
Виваро недавно, потому с печкой еще пока не разобрался. Но, на других машинах в режиме рециркуляции печка всегда греет хуже, особенно в движении. Режим рециркуляции нужен, только если едешь за какой-то вонючкой. Ну и при работе кондиционера. И то, при работе кондиционера нужно довольно часто переключаться на забор наружного воздуха. |
Електропривід тільки на рециркуляцію..
Напрямки потоку і температура на тросиках, вони виходять до ніг пасажира |
Дякую. Завтра полізу до заслонки рециркуляції. На інших форумах вже знайшов інфу, що це проблемне місце у Трафіка/Віваро.
============= Форум чогось друкує не всі букви "З" . Добавлено через 21 минуту Цитата:
По ссылке заглушек нету... |
Проблемне місце не заслонка, а сам привід заслонки. Там попадає вода, і плату з‘їдає корозія. А заслонка- просто забір повітря вулиця/салон.
Не погано було б прикріпити якісь показники температури, думаю багатьом цікаво. І сам би знав чи є якийсь результат В мене при температурі +– 80°, з воздуховода 55-60°, теж не Ташкент… |
Цитата:
То я умовно назвав заслонкою, звісно мова йде про привід заслонки. По результатам обо`вязково напишу. |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Добавлено через 8 минут Цитата:
Температура повітря на виході з пічки залежить, від температури теплообмінника, об'єму проходящего повітря і температури повітря на вході в теплообмінник! |
можу предложить мокре Вебасто 5кВт
будеш в трусах їздити |
Цитата:
Вебасто своїх, тільки сухих, пару штук валяється. Поки що не бачу необхідності їх ставити. Добавлено через 8 минут Цитата:
Хлопчику, я майже за 30 років, переїздив десь на 25 авто різних марок і моделей. То що ти пишеш, то все теорія. На практиці ж, на всіх машинах, що їздив( ну може Віваро дійсно якесь не таке) результат один і той же самий. ВІдкрита заслонка на вулицю- пічка гріє краще( звісно це при справному термостаті). ТОМУ ЩО збільшується потік повітря. При рециркуляції потік ЗАВЖДИ менше. Мабуть тому, що менше отвори, через які заходить повітря з салону. А при русі потік ззовні взагалі, в рази більше, ніж при рециркуляції. За рахунок того, що повітря заходить примусово, виходить щось на зразок наддуву. Цитата:
Де можна подивитись алгоритм? Чи ти як завжди, тільки п......., а конкретики нуль? Добавлено через 36 минут Цитата:
Цитата:
Для недостатньо уважних: з термостатом все О.К., при русі держить стабільно 90, і температуру набирає досить швидко. |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Ну от не вмієш ти уважно читати. Я ж писав, що догрівачі ставлять на деякі машини, буси від МБ і WV якраз входять в ці деякі. А на рахунок Трфіків було написано, що МАСОВО не ставлять догрівачі. Заводські пасажири з догрівачами це ли ше деяка, невелика частина від загального конвейера. Цитата:
Та ні, з вантажних були тільки MAN-и і Mercedes-и. На седанах попередні 20 років їздив теж тільки на Mercedes. Ну і завжди другою машиною були німецькі/японські/італійські буси. Останні Жигулі продав в 1995 році. Жодного китайця, навіть корейця ніколи не було... А взагалі, я вже зрозумів, що ти просто форумний троль, тому іди куди подалі... |
На рахунок рециркуляції можу підтвердити, при включеній, тобто забор повітря з салону-пічка гріє краще, так як повітря вже тепле і немає опору повітряного фільтра!
Хіба, можливо якщо салонний фільтр відсутній… але я так не експерементував… |
Цитата:
Ясно, тоді Віваро перша така машина( в моєму списку...). Попутно відпишусь по замірам. На вулиці сьогодні було +10, не дуже погода підходить для еспериментів, але... Мотор на місці нагрів до 91 град, це при робочій пічці, термометр( ртутний), вставлений в дефлектор більше ніж 55 не показував. Коли трохи піднімав оберти двигуна( до 1400), рукою відчувалося, що повітря з дефлектора ставало тепліше. Можливо, якщо б подержати такі оберти кілька хвилин, то відреагував би і термометр, інерцію нікуди не подінеш. Далі. Виключив вентилятор. Патрубки, що йдуть до пічки, в такому режимі були однакової температури, тобто циркуляція є. Питання в тому, наскільки повний потік рідини проходить через пічку. Навесні мабуть промию радіатор пічки всередині. Без зняття з машини, для цього в мене є спеціальний розчин Indesit, для чистки котлів. От тільки невідомо, чи не забиті ламєлі пилюкою/пухом тополі на радіаторі ззовні. Хоча є надія на салонний фільтр. Коли знову включив вентилятор, температура патрубка обратки замітно впала. Свічки підігріву антифризу на 85 градусів ще працювали, на 90 точно не працювали. Я б цих французських конструкторів...Це ж треба так перевантажувати генератор. На свічках напруга була 16 В. Якщо я правильно зрозумів, то блок керування кормить їх ШИМ-ом. ================================================== ===============Добавлено через 26 минут Попутно розібрав сервопривід заслонки рециркуляції. Всередині було приблизно так, як я і думав. Корпус моторчика з однієї сторони дуже іржавий, вал не заклинений. При подачі напруги напряму не відзивається. Розібрав і моторчик, обмотки на роторі не продзвонюються. Оригінальний Валео за 80 Ойро якось купувати не дуже хочеться, тим більше, що всередині мотор такий же, як в китайських іграшках. Моторчик заказав новий, 200 грн+50 за перепресовку черв`яка, ну і доставка в дві сторони. Плата з виду наче непогана, але пропаяю про всяк випадок всі точки. На одному електроліті відгнила ніжка, заміню електроліти обидва. Мікросхема( операційний підсилювач), хоч і дуже стара, але на диво є в радіомагазинах в наявності. |
Візьміть заглушіть авто при 80 градуса, і знову заведіть, свічі підігріву уже не будуть працювати. (Ну у мене уже десь після 60 градусів, якщо повторно завести то свічі догріву антифризу не включаються)
|
Дякую, тепер здається зрозумів повний алгоритм їхньої роботи. :)
Але вона не співпадіє з моїм алгоритмом. Зранку завів, прогрів десь до 60-80, поїхав, глушити потреби немає. А свічки при цьому відключаться аж при 90. В сильний мороз це може бути і через 5-10 хвилин. ========================== Питання до всіх. Як добратися до крану пічки ? Хочу переконатися, що трос його відкриває повністю. |
Крана немає… тільки заслонки
|
Цитата:
Тобто, постійна циркуляція( на машинах без кліматконтролю) через радіатор пічки, так? А самий лівий регулятор на торпеді, це не кран, а заслонка, яка направляє потік повітря або через радіатор пічки, або мимо нього, я вірно зрозумів? |
Цитата:
|
Цитата:
Ти не звернув увагу, що я відповів тобі в такому самому тоні, як ти почав спілкування! :mail1: Завжди дивуюсь новоприбулим, які з себе намагаються корчити "проФФесионалів"!:negative: Тільки після тебе! Сходиш, повернешся, поділишся враженнями від подорожі, а я вже віришу чи потрібно мені туди ходити! |
Цитата:
Цитата:
Розумієш, "новоприбулі" десятками років успішно експлуатували, обслуговали і ремонтували машини, тоді ще коли зовсім не було форумів. "Француз" перший у моїй практиці. Тому виникло трохи запитань по ньому. В основному тому, що у французьких конструкторів деякі конструктивні рішення по авто зроблені "не так як у людей". Якщо ти не в курсі, то це загальноукраїнське прислів`я. Я взагалі дивуюсь, про що можна говорити з людиною, яка в житті не бачила акумуляторів, які здатні працювати 8,9 і більше років... |
Досить
|
Сьогодні вдалося км десь 60 проїхати по трасі. На вулиці +4. Спочатку з відкритою заслонкою рециркуляції, потім закрив під капотом рукою заслонку (сервопривід поки що в стадії ремонту). З закритою заслонкою на центральних дефлекторах температура повітря була на 10-15 градусів вищою, ніж з відкритою, десь градусів 65, може під 70. І при вентиляторі в 4-му положенні так само. Ну звісно гріє не так, як легковий Мерседес, але і не гірше від інших машин. Бажання промивати радіатор пічки якось потроху зменшилось:)
Сервопривід все одно потрібно щоб був робочий. Треба періодично свіже повітря в салон впускати. |
Цитата:
|
Цитата:
Так, гріє нормально, але при тривалому русі, тобто на обертах двигуна 2-2,5 тис. На місці так само слабенько, як і було. Чи може для Віваро це так і має бути? Хочу ще спробувати циркуляційний насос від Мерседеса поставити. |
Цитата:
Теж трахтор який важко гріется але стояв тен на повітря який давав тепло зразу як заведешь Такий собі сухий догрівач |
Цитата:
Себе в заборник ставил заслонку с небольшим отверстием. И так мне понравилось больше чем туда сюда ее открывать закрывать. Жаль что у родной нет промежуточного положения, когда оно и тепло и немного свежего воздуха подсасывает. |
Цитата:
|
Цитата:
Да его и на машине промыть довольно просто. И те самые резиночки между трубками и печкой точно останутся целыми. Добавлено через 4 минуты Цитата:
Каким диаметром делали отверстие? |
Цитата:
|
Цитата:
Моторчик зараз знятий. Так, як Ви пишете, не виходить. Заслонка дуже легко ходить на своїй осі. Десь на ямках протрясло, заслонка з повністю закритої трошки відкрилась, а далі потоком зустрічного повітря її відкриває повністю. Треба чимось фіксувати. Вже відремонтував сервопривід. В тестовому режимі працює, завтра поставлю на штатне місце, тоді відпишусь про роботу. |
Цитата:
На Кангу II так можно робити, але там інша дурість від Denso, фільтр салона після вентилятора, а не до! Добавлено через 2 минуты Цитата:
Добавлено через 10 минут Цитата:
Все їнше як у всіх - Бош, Делфи, Денсо і інші Cакси з TRW! Догрівачи на всіх машинах. Або кіп'ятильники, або дизельні - Ебершпехери! Для оригинальних пасажирів як правило була і салонна пічка, і другий випаровувач кондиционера! На Бердичівських все тільки фургонне! Постав перегородку і стане набагато тепліше!:meowth: |
Цитата:
На швидкості тепла достатньо, навіть для другого ряду. Щоб поставити перегородку це ж мабуть треба неабиякі знання. Коротше так, зробиш відео, як ставив перегородку- обов`язково зроблю і собі. Добавлено через 2 минуты Цитата:
А мотор з коробкою чиї: Делфі, чи Денсо? ============================== До речі, штатний електричний сервопривід можна переробити на декілька фіксованих положень( в принципі достатньо двох, крім крайніх). Для цього треба буде Ардуіно, пару датчиків Хола( або герконів), ну і написати скетч. Або ще краще, поставити модельну сервомашинку( замість штатного), під неї і скетчі готові можна знайти. Якщо колись буде вільний час, треба буде це зробити. |
Цитата:
- в мене варіант - "Сам Пан склепав" з фургона пригнаного під замовлення; - от тільки не треба розповідати мені про тепло/прохолодно на задніх рядах!!! Навіть якби теплової потужності двигуна і передньої пічки вистачало би на весь салон, то нікуди не дівається проблема розподілення повітряних потоків теплого/горячего повітря; - ніяких знань, натягни плівку і відчуй різницю. Машину я іпереганяв з Рівного в листопаді 2012 року, з перегородкою, було тепло! Зняв перегородку одразу як приїхав додому і відчув різницю з і без перегородкою відразу! Н.Р. 2012/2013 іздив з Кумом зустрічати в Східницю, ще на не переобладнаному бусі, на домашніх кріслах, без скла, щоб не мерзнути обтягував будку підложкою під ламінат! - а х.з.! Якщо вірити інтернету, то мій двигун був розроблений італійською компанією як 2,2, потім розтягнули до 2,5. Яка конкретно фірма виготовляє, може і Рено, а може і не Рено. Тільки на жінкіной Кангу купляв рейку - Рейка TRW відрізняється від рейки Ренаульт, тільки зчуханим значком Ренаульт на корпусі рейки. Так хто є конвеєрним виробником рейок на Кангу - TRW чи Renault? |
Цитата:
А на рахунок, щоб зігрітися в Віваро, стоячи на місці, або пересуваючись повільно по місту, то я вже зрозумів- треба ставити автономку. Тому що в двигуна високий КПД, який лишнього тепла не дає, а радіатор пічки значно меншої потужності( загальної площі ламєлєй), ніж було б потрібно. Цитата:
Якщо на Jeep Cherokee ставився в свій час досить невдалий італійський двигун 2.1, то про це також знають. Так само з моторами Сummins і Caterpillar. Власники DAF-ів навіть хваляться, коли у них стоїть мотор Сummins. Так що твій 2,5 це таки Рено, хоч і розробка італійська. ==================== Цитата:
Так тут все просто - в тебе стінки і дах вантажного відділення були голий метал( ну може фанерка 5 мм місцями була), тобто теплоізоляції нуль. |
Мужики а как конструктивно реализована родная салонная печка в виваре?
Пока не включал и так хватает, но видел под пузом, в её районе, черный короб какой-то. |
Вентилятор, теплообменник, помпа электрическая и байпас клапан тоже электрическии. Воздух забирается с подножки водителя. При включении задней печки обязательно включается помпа, клапан и вентилятор. И что самое интересное, свечи тосольные на оригинальном пасс стоят на вход задней печки. И включаются они при включении задней печки. Пассажиры, как говориться в приоритете.
|
Радиатор печки для задних пассажиров включен последовательно радиатору основной печки, правильно?
|
Цитата:
|
Цитата:
Добавлено через 3 минуты Цитата:
Добавлено через 7 минут Но и греет задняя печка хорошо, я заметил. Я смотрю по обд сканеру, если включить заднюю печку, то прогревается быстрее. Это мои наблюдения. |
Цитата:
Быстрее прогревается двигатель? |
Но и греет задняя печка хорошо, я заметил. Я смотрю по обд сканеру, если включить заднюю печку, то прогревается быстрее. Это мои наблюдения.[/QUOTE]
В мене наоборот після включення задньої пічки температура падає на 5градусів |
Цитата:
В мене наоборот після включення задньої пічки температура падає на 5градусів[/QUOTE] Температура падает, потому , что помпа включается. Но я заметил, если не вкл заднюю печку, то греется дольше. Я включаю заднюю на первое положение, она не сильно дует. |
Цитата:
https://d.radikal.ru/d00/2112/ff/a23460b12ad9.png Добавлено через 4 минуты Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
https://c.radikal.ru/c17/2112/5a/9024bb0f31e3.jpg Чиста електрика, ніякої логіки! Логіка залишилась штатна, яка і була на машинах з одним теплообмінником. До речі з салонним кондиционером те саме, ні якої логіки, чиста електрика з механікою. Добавлено через 41 минуту Цитата:
Цитата:
|
Хотів би поділитися своїми спостереженнями за логікою роботи "кипятильників".
Підключив я до чотирьох тенів три світоди,по свеітодиоду на тен а два тени включаються разом,відвів їх в салон на панель. При пониженні температури 4-5градуси на вулиці тени починають включатися підігрівати антифриз,включаються одна потім через 2 секунди включаються ще одна потім вимикається перша а вмикається дві і через 2 секунди вмикається перша і гріють до температури 75 градусів. Коли нагрівають 75 градусів то вимикається два тени через 2 секунди ще одна і потім вимикається перша. Коли температура падає до 73 градусів вас знову починає включаться за своїм алгоритмом. Температуру дивлюсь через елм на 2дин магнитоли і програмка торг. В мене виникає питаня???? 75 градусів це що робоча температура двигуна???термостат стоїть на 83 градуси,чому не гріють хотя би до 83 градуси,на скільки я розумію то робоча температура мала б бути в межах 90 градусів,чи можливо неправильно показує датчик температури на комп'ютері??? |
Цитата:
А на якому моторі так працюють "кипятильники". Бо в мене на 1.9 вони і літом при +30 на вулиці на холодному моторі вмикаються. Цитата:
Хоча, в мене, на 1.9 свічки і при 85 град іще працюють. Мені це дуже не подобається. |
Цитата:
Покоління бусоводів змінилось? Яке інформацію отримує не з технічної літератури:meowth:, а з відосиків.:dash2: Це ще з 2001 року існує, правда з помилкою при перекладі скоріш за все, або блондинка текст писала. https://a.radikal.ru/a14/2112/78/0a6fa6ec4a51.png https://b.radikal.ru/b33/2112/55/90132f7b0653.png Давайте конкурс зробимо - хто перший знайде помилку в тексті!!! - Знайшли і виправили!!! Добавлено через 6 минут Цитата:
|
Дайте пожалуйста ссылочку, откуда вы выдернули эти страницы.
|
Цитата:
на дизельному 83'C, на бензиновому 89'C. На моему 2,5d температура стабільно 83..85'С, щоб підняти більше +85'С, то треба десь побуксувати добряче. Добавлено через 1 минуту Цитата:
|
Понятно, и это плохо.
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
1. подогреватель выключен "при последующем подогреве"
2. Думаю что 13.5в указано не правильно, а нужно 14.5в |
Цитата:
Добавлено через 1 минуту Цитата:
Помилка доволі суттєва! |
Як екзамен…
12В ? |
На стр. 13 написано "Погружные подогреватели ВЫКЛЮЧЕНЫ:
-при предварительном подогреве, -при последующем подогреве. Или такой переводчик, или такая вся книжка... |
Цитата:
Добавлено через 3 минуты Цитата:
ти думаєш легко переводити французькі технічні матюки!!! переведу на своє розуміння: - передпусковий підігрів свічок накалу; - післяпусковий підігрів свічок накалу; читаємо далі! |
"расположены на блоке термостата"
|
Цитата:
Нє-нє, не воно, там написано: "ПОГРУЖНЫЕ подогреватели". "Погружные" це стоять в рідині, тобто в антифризі. Це не свічки накалу. І в ті моменти, коли вони мають бути підключені, вони якраз вимкнуті. Інструкція якась кривенька. |
[QUOTE=Postdove;466667]А на якому моторі так працюють "кипятильники". Бо в мене на 1.9 вони і літом при +30 на вулиці на холодному моторі вмикаються.
Двигун 2.0. За тенами я спостерігаю другу зиму,алгоритм у них стабільний вище +5 градусів не вмикаються і більше 75 не нагрівають. Взагалі двигун прогрівається дуже рідко до 83,коли працеє під нагрузкою. Тої зими без накладок на радіаторі температура не піднімалася вище 60 ,зараз закрив накладами знизу в бампері дирки на обдув радиаора то температура держить стабільно 75,пробував закривати накладкою обдув інтеркулера то температура підскочила до 95. Яка має бути робоча температура на 2.0 двигуні? |
Що подумалось. 14Ах14Вх4=приблизно 0,8 кВт. В натурі кип`ятильник. :)
|
Цитата:
|
Цитата:
Я так приблизно і думав, що десь біля 20А на штуку. Вітос вище писав про 14А. Все одно, обидва варіанти для генератора це дуже багато. Ну і акумулятор недозаряжений. При коротких поїздках по місту 13,5 Вольт це мало. |
Цитата:
Добавлено через 11 минут Погружные подогреватели выключены: - при предварительном подогреве - переклад Українською - при увімкненому передпусковому підігріві; - при последующем подогреве - переклад Українською - при увімкненому післяпусковому підігріві; - при частоте вращения коленчатого вала двигателя меньше 700 об/мин - можно і не перекладати, все вірно; - при включении обогрева ветрового стекла - як це перекладається Українською мовою? |
Хоть вырезки с документации покидали, уже хоть мифы начинаю развеиваться. Я тоже заблуждался в этом вопросе. Спасибо за инфу.
|
Цитата:
Тепер ясно, і логічно. Дійсно, кипятильник виключено при роботі свічок в головці. А то 2 кіловата+стартер( а це ще 1,5-2кВт) акумулятор точно не потягне. |
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Для этого на переключателе заслонок(а там точно датчика нет), или на самих заслонках должен быть датчик. Скорее всего речь идет об встроенном электроподогреве лобового стекла. Где-то читал, что такие лобовухи на Трафиках бывают. |
Цитата:
|
Цитата:
- Дуже близько підійшов до відповіді! Ну-у! - Я придбав собі дві гріючі наклейки, приклею як лобовуху буду міняти. За штатний електрообігрів лобовухи на Трафіках не чув! |
Вместо ветрового стекла читать обогрев зеркало и задних стёкол?!?!
|
Цитата:
|
Сегодня наконец-то поставил на место сервопривод заслонки. Всё работает как часы. Моторчик, кстати намного более качественный, чем тот, который Рено поставило с завода, обошелся в 200 грн.+50 перепрессовка червяка.
Заодно изобрел простой способ, как жестко фиксировать заслонку в любом( приоткрытом) положении. И это при установленном на своё место сервоприводе. |
Нарешті, на 4-у зиму володіння Віваро заставив нормально гріти штатну пічку. На патрубку, що від підігрвачів антифризу до пічки є пробочка для розвоздушки. Вкрутив туди штуцер на М6, на нього гумову трубку теж на 6, і далі врізав цю трубку тройніком в верхню трубку розширювального бачка. Важливий момент, в тройніку зі сторони входу трубки на 6 мм має бути отвір не більше 1,5-2 мм. Інакше антифриз піде частково по великому колу. Що це дало? При заправці антифризу, і подальшій роботі двигуна, повітря, що залишилось в системі, збирається саме в цьому парубку, бо він верх системи. Через пробки все повітря вибігати не хоче. Плюс, в процесі роботи двигуна виникають дрібні бульбашки пару в результаті кавітації на крильчатці помпи, а також мікробульбашки від закипання в блоці, на зовнішній поверхні циліндрів. Тепер через додаткову трубку всі бульбашки автоматично виходять в бачок. До речі, на старіших машинах так і було- 2 розвоздушки, з малого та великого кола. На 1,9 розвоздушка одна- тільки з великого кола.
Свічок підігріву антифризу залишив 3 штуки, так само як на Фольксах, і на деяких Рено з цим же мотором. Відкинув одну з тих двох, що включені паралельно з одного реле( зелений дріт), тому що 43 Ампер на одне реле це вже занадто. Та й генератору трохи легше. ПС. Для інформації, свічки гріють аж до 75 градусів. |
Цитата:
|
Приблизно так і було. Тільки рівень в бачку сильно підіймався при відкручуванні пробки. А пічка починала нормально працювати після того, як пару хвилин підтримував оберти двигуна 3 тис, і більше, або після спрацювання термостата, тобто після того, як починала робити розвоздушка великого кола.
|
Цитата:
|
Теж так думав. Але перевірив цей момент "рєзіноіздєлієм №2". Не надувається. Ні на місці, ні при рухові під серйозну гірку. Таке враження, що помпа підтягує повітря.
|
Цитата:
А насос, навіть при відсутності газів в антифризі, на Трафіку буде зовсім не зайвим. Система зроблена якось неправильно. Має 2 малих кола руху антифризу. Перше мале коло через пічку, діаметр патрубків 20мм, довжина десь 1,50-1,70 і 10 !! колін( кожне з яких є гідравлічним резистором). Плюс радіатор пічки, який так само є гідравлічним резистором. І друге, паралельне мале коло( фактично шунт), довжиною 2 см і діаметром 8 мм( в корпусі термостата). Звісно, що рідина буде рухатись в основному по другому, короткому колу.Через пічку в заводському варіанті йде в кращому випадку процентів 30% рідини. Тому примусова циркуляція значно додасть тепла з пічки. |
Цитата:
|
Колись розвоздушував систему, під`єднавши трубку до розвоздушки( тої, що ще до пічки) і саму трубку пустив в отвір бачка. Потік антифризу був доволі слабенький. І, при такому з`єднанні, повітря, гази, забитий радіатор пічки, ні на що не впливають. А потік все одно слабенький.
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:25. |
vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©