Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Кузов та салон (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=89)
-   -   Слабая штатная печка на Vivaro? (https://busovod.ua/showthread.php?t=21497)

Postdove 25.11.2021 21:03

Слабая штатная печка на Vivaro?

Вроде бы похожей темы не нашел. Если что, просьба модераторов перенести сообщение.

Я раньше слышал, что у Трафика/Виваро слабая штатная печка, но чтобы настолько...
На улице позавчера было около ноля градусов, температура двигателя около 90. На месте включаю печку, чтобы немного согреться. Результат близкий к никакому. Речь не идет об обогреве пассажирского салона, тут бы водителю как-то согреться. Радиатор печки не забит. Это видно по тому, что при включении вентилятора в 3 или 4 положение, начинает падать температура двигателя. Из дефлекторов дует воздухом 40, может максимум 50градусов. При движении на скорости выше 100 печка греет более-менее нормально, но это пока на улице был ноль.

Отсюда вопрос, кто-нибудь ставил на печку циркуляционные насосы, такие как на всех Мерседесах? Если да, то есть ли от этого результат?

ПавелК 25.11.2021 21:19

Re: Слабая штатная печка на Vivaro?

Повинна працювать. Може пробка на бачку тосола не тримає?
Або з заслонками проблеми.

vitos svp 25.11.2021 21:38

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466439)
Вроде бы похожей темы не нашел. Если что, просьба модераторов перенести сообщение.

Я раньше слышал, что у Трафика/Виваро слабая штатная печка, но чтобы настолько...
На улице позавчера было около ноля градусов, температура двигателя около 90. На месте включаю печку, чтобы немного согреться. Результат близкий к никакому. Речь не идет об обогреве пассажирского салона, тут бы водителю как-то согреться. Радиатор печки не забит. Это видно по тому, что при включении вентилятора в 3 или 4 положение, начинает падать температура двигателя. Из дефлекторов дует воздухом 40, может максимум 50градусов. При движении на скорости выше 100 печка греет более-менее нормально, но это пока на улице был ноль.

Отсюда вопрос, кто-нибудь ставил на печку циркуляционные насосы, такие как на всех Мерседесах? Если да, то есть ли от этого результат?

В тебе бензиновий двигун з температурою 90'С?
Передня пічка на Трафіках розрахована на передні сидіння для салону повинна бути задня пічка яка працює в режимі рециркуляції + догрівач, тоді в салоні буде тепло!
перводь заслонку на режим рециркуляції буде тепліше! Я взагалі думаю може з заслонці вирізати невилику дюрку, що в рециркуляції було завжди невелике підмішування забортного повітря!

Колян БУ-БУ 25.11.2021 22:26

Может патрубки завоздушены? Тогда на ХХ она греть и не будет.. или забит сам радиатор печки?

Piric 25.11.2021 23:15

Цитата:

Я бы не сказал....
Печка довольно неплохо греет , весь салон прогревает без проблем .
Ищите проблему , воздух в системе , печке либо забит радиатор печки.

RomaS 26.11.2021 00:20

У меня греется быстро, и жарит хорошо даже на ХХ. Выше 20 ставлю климат только в сильные морозы. Проверяйте тены подогрева ОЖ.

ПавелК 26.11.2021 06:28

Цитата:

Допис від RomaS (Допис 466455)
У меня греется быстро, и жарит хорошо даже на ХХ. Выше 20 ставлю климат только в сильные морозы. Проверяйте тены подогрева ОЖ.

Саме так !

Postdove 26.11.2021 09:43

Цитата:

Допис від ПавелК (Допис 466441)
Повинна працювать. Може пробка на бачку тосола не тримає?

Пробка тримає, по звуку відкривання десь біля 1 бар.

Цитата:

Допис від ПавелК (Допис 466441)
Або з заслонками проблеми.

З якими саме заслонками? Якщо ті, що в торпеді, то при переводі регулятора заслонок добре чутно, як там всередині торпеди щось переключається.

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466445)
В тебе бензиновий двигун з температурою 90'С?

Ні, мотор 1,9 дизель. На шкалі середина, якраз підписано 90 градусів.

Добавлено через 4 минуты
Цитата:

Допис від Колян БУ-БУ (Допис 466448)
Может патрубки завоздушены? Тогда на ХХ она греть и не будет.. или забит сам радиатор печки?

Я ж вище писав, коли включаєш вентилятор пічки на 3 або 4, температура мотора починає падати з 90 десь на 80, тобто радіатор не забитий і не завоздушений. Відбір тепла з мотора йде, а от куди воно дівається?

Добавлено через 5 минут
Цитата:

Допис від RomaS (Допис 466455)
Проверяйте тены подогрева ОЖ.

При 80-90 градусах мотора тоже должны работать ТЭН-ы ?

ПавелК 26.11.2021 10:16

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466462)
З якими саме заслонками? Якщо ті, що в торпеді, то при переводі регулятора заслонок добре чутно, як там всередині торпеди щось переключається.

Як зараз кажуть - "ключове слово -щось !" Я б перевірив, чудес небуває.

Postdove 26.11.2021 10:24

Цитата:

Допис від ПавелК (Допис 466468)
Як зараз кажуть - "ключове слово -щось !" Я б перевірив, чудес небуває.

Ясно. Щоб перевірити, треба всю торпеду розбирати, чи можна якось простіше долізти до заслонок?

WolkCub 26.11.2021 11:56

Цитата:

что при включении вентилятора в 3 или 4 положение, начинает падать температура двигателя.

если с 4 палок падает до двух это не але.
меняйте термостат и будет вам счастье. сам неделю назад по тем же причинам сменил.
ну и так то трафик не супер прогревается, но пластиковые заглушки на морду https://ddaudio.com.ua/ опять же сильно помогут.

Postdove 26.11.2021 13:30

Цитата:

Допис від WolkCub (Допис 466470)
если с 4 палок падает до двух это не але.
меняйте термостат и будет вам счастье. сам неделю назад по тем же причинам сменил.
.

У меня нет палок, а старый вариант щитка, с полноценной шкалой. Ну может быть с 90 падает не до 80, а до 82-83.
В движении с печкой, и при работе мотора на месте, но без печки, температура мотора стабильно держится 90. Менять термостат не вижу смысла.
И даже имея эти 80 градусов на моторе, при отдаче в салон должны дать 65-70, что будет ощутимым теплом.

Такой вопрос ко всем. Электрический привод только на заслонке "Улица/салон", или еще на каких-то заслонках есть?

Добавлено через 1 час 7 минут
Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466445)
перводь заслонку на режим рециркуляції буде тепліше!

Виваро недавно, потому с печкой еще пока не разобрался.

Но, на других машинах в режиме рециркуляции печка всегда греет хуже, особенно в движении. Режим рециркуляции нужен, только если едешь за какой-то вонючкой. Ну и при работе кондиционера. И то, при работе кондиционера нужно довольно часто переключаться на забор наружного воздуха.

Василий Ш. 26.11.2021 15:31

Електропривід тільки на рециркуляцію..
Напрямки потоку і температура на тросиках, вони виходять до ніг пасажира

Postdove 26.11.2021 15:55

Дякую. Завтра полізу до заслонки рециркуляції. На інших форумах вже знайшов інфу, що це проблемне місце у Трафіка/Віваро.

=============
Форум чогось друкує не всі букви "З" .

Добавлено через 21 минуту
Цитата:

Допис від WolkCub (Допис 466470)
трафик не супер прогревается, но пластиковые заглушки на морду https://ddaudio.com.ua/ опять же сильно помогут.

По ссылке заглушек нету...

Василий Ш. 26.11.2021 17:20

Проблемне місце не заслонка, а сам привід заслонки. Там попадає вода, і плату з‘їдає корозія. А заслонка- просто забір повітря вулиця/салон.

Не погано було б прикріпити якісь показники температури, думаю багатьом цікаво. І сам би знав чи є якийсь результат

В мене при температурі +– 80°, з воздуховода 55-60°, теж не Ташкент…

Postdove 26.11.2021 17:27

Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 466479)
Проблемне місце не заслонка, а сам привід заслонки. Там попадає вода, і плату з‘їдає корозія. А заслонка- просто забір повітря вулиця/салон.

Не погано було б прикріпити якісь показники температури, думаю багатьом цікаво. І сам би знав чи є якийсь результат

В мене при температурі +– 80°, з воздуховода 55-60°, теж не Ташкент…

То я умовно назвав заслонкою, звісно мова йде про привід заслонки.
По результатам обо`вязково напишу.

vitos svp 26.11.2021 20:36

Цитата:

Ні, мотор 1,9 дизель. На шкалі середина, якраз підписано 90 градусів.

Так заповни свій профіль!

Цитата:

Я ж вище писав, коли включаєш вентилятор пічки на 3 або 4, температура мотора починає падати з 90 десь на 80, тобто радіатор не забитий і не завоздушений. Відбір тепла з мотора йде, а от куди воно дівається?

зменшуй потік повітря, підвищиться його температуа! Дизельний двигун виділяє недостатньо тепла, тому і падає температура! Або термостат не перекриває велике коло!

Цитата:

При 80-90 градусах мотора тоже должны работать ТЭН-ы ?

подивись алгоритм їх роботи! коли вмикаються, коли вимикаються!

Добавлено через 8 минут
Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466472)
...
Но, на других машинах в режиме рециркуляции печка всегда греет хуже, особенно в движении.

Ти думав коли це писав?
Температура повітря на виході з пічки залежить, від температури теплообмінника, об'єму проходящего повітря і температури повітря на вході в теплообмінник!

vectra20 26.11.2021 20:54

можу предложить мокре Вебасто 5кВт
будеш в трусах їздити

Postdove 27.11.2021 07:51

Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 466487)
можу предложить мокре Вебасто 5кВт

Вебасто своїх, тільки сухих, пару штук валяється. Поки що не бачу необхідності їх ставити.

Добавлено через 8 минут
Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466484)

Ти думав коли це писав?
Температура нагріву повітря залежить, від температури теплообмінника, об'єму проходящего повітря і температури повітря на вході в теплообмінник! Зменшуй потік повітря, підвищиться його температуа!

Хлопчику, я майже за 30 років, переїздив десь на 25 авто різних марок і моделей. То що ти пишеш, то все теорія. На практиці ж, на всіх машинах, що їздив( ну може Віваро дійсно якесь не таке) результат один і той же самий. ВІдкрита заслонка на вулицю- пічка гріє краще( звісно це при справному термостаті). ТОМУ ЩО збільшується потік повітря. При рециркуляції потік ЗАВЖДИ менше. Мабуть тому, що менше отвори, через які заходить повітря з салону. А при русі потік ззовні взагалі, в рази більше, ніж при рециркуляції. За рахунок того, що повітря заходить примусово, виходить щось на зразок наддуву.

Цитата:

подивись алгоритм їх роботи! коли вмикаються, коли вимикаються!

Де можна подивитись алгоритм? Чи ти як завжди, тільки п......., а конкретики нуль?

Добавлено через 36 минут
Цитата:

Дизельний двигун виділяє недостатньо тепла, тому і падає температура!

Далеко не всі дизельні двигуни виділяють недостатньо тепла. На ті що виділяють недостатньо тепла, ставлять догрівачі. Поки що не чув, щоб на Віваро масово ставлили догрівачі.

Цитата:

Або термостат не перекриває велике коло!

Для недостатньо уважних: з термостатом все О.К., при русі держить стабільно 90, і температуру набирає досить швидко.

vitos svp 27.11.2021 08:30

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466491)
Хлопчику, я майже за 30 років, переїздив майже на 25 авто різних марок і моделей. То що ти пишеш, то все теорія.

Цитата:

Далеко не всі дизельні двигуни виділяють недостатньо тепла. На ті що виділяють недостатньо тепла, ставлять догрівачі.

В дідуся:D 30-ти річна "практика" на КрАЗах і кітайських какашках, не відповідає з "теоретичною" роботою рециркуляції на трафіках!

Цитата:

Де можна подивитись алгоритм? Чи ти як завжди, тільки п......., а конкретики нуль?

Дідусь не знає, взяти техничну інформацію про авто, чи просто читати не може?

Цитата:

Поки що не чув, щоб на Віваро масово ставлили догрівачі.

Дідусь масово перевірив пасажирськи версії Трафіков, бусів від МБ і WV, щоб робити такі висновки?

Postdove 27.11.2021 08:49

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466496)
Дідусь масово перевірив пасажирськи версії Трафіков, бусів від МБ і WV, щоб робити такі висновки?

Ну от не вмієш ти уважно читати. Я ж писав, що догрівачі ставлять на деякі машини, буси від МБ і WV якраз входять в ці деякі. А на рахунок Трфіків було написано, що МАСОВО не ставлять догрівачі. Заводські пасажири з догрівачами це ли ше деяка, невелика частина від загального конвейера.

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466496)
30-ти річна "практика" на КрАЗах і кітайських какашках,

Та ні, з вантажних були тільки MAN-и і Mercedes-и. На седанах попередні 20 років їздив теж тільки на Mercedes. Ну і завжди другою машиною були німецькі/японські/італійські буси. Останні Жигулі продав в 1995 році. Жодного китайця, навіть корейця ніколи не було...

А взагалі, я вже зрозумів, що ти просто форумний троль, тому іди куди подалі...

Василий Ш. 27.11.2021 12:46

На рахунок рециркуляції можу підтвердити, при включеній, тобто забор повітря з салону-пічка гріє краще, так як повітря вже тепле і немає опору повітряного фільтра!
Хіба, можливо якщо салонний фільтр відсутній… але я так не експерементував…

Postdove 27.11.2021 15:38

Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 466499)
На рахунок рециркуляції можу підтвердити, при включеній, тобто забор повітря з салону-пічка гріє краще, так як повітря вже тепле і немає опору повітряного фільтра!
Хіба, можливо якщо салонний фільтр відсутній… але я так не експерементував…

Ясно, тоді Віваро перша така машина( в моєму списку...).

Попутно відпишусь по замірам. На вулиці сьогодні було +10, не дуже погода підходить для еспериментів, але... Мотор на місці нагрів до 91 град, це при робочій пічці, термометр( ртутний), вставлений в дефлектор більше ніж 55 не показував. Коли трохи піднімав оберти двигуна( до 1400), рукою відчувалося, що повітря з дефлектора ставало тепліше. Можливо, якщо б подержати такі оберти кілька хвилин, то відреагував би і термометр, інерцію нікуди не подінеш.
Далі. Виключив вентилятор. Патрубки, що йдуть до пічки, в такому режимі були однакової температури, тобто циркуляція є. Питання в тому, наскільки повний потік рідини проходить через пічку. Навесні мабуть промию радіатор пічки всередині. Без зняття з машини, для цього в мене є спеціальний розчин Indesit, для чистки котлів. От тільки невідомо, чи не забиті ламєлі пилюкою/пухом тополі на радіаторі ззовні. Хоча є надія на салонний фільтр.
Коли знову включив вентилятор, температура патрубка обратки замітно впала.

Свічки підігріву антифризу на 85 градусів ще працювали, на 90 точно не працювали. Я б цих французських конструкторів...Це ж треба так перевантажувати генератор. На свічках напруга була 16 В. Якщо я правильно зрозумів, то блок керування кормить їх ШИМ-ом.

================================================== ===============Добавлено через 26 минут
Попутно розібрав сервопривід заслонки рециркуляції. Всередині було приблизно так, як я і думав. Корпус моторчика з однієї сторони дуже іржавий, вал не заклинений. При подачі напруги напряму не відзивається. Розібрав і моторчик, обмотки на роторі не продзвонюються. Оригінальний Валео за 80 Ойро якось купувати не дуже хочеться, тим більше, що всередині мотор такий же, як в китайських іграшках.
Моторчик заказав новий, 200 грн+50 за перепресовку черв`яка, ну і доставка в дві сторони.
Плата з виду наче непогана, але пропаяю про всяк випадок всі точки. На одному електроліті відгнила ніжка, заміню електроліти обидва. Мікросхема( операційний підсилювач), хоч і дуже стара, але на диво є в радіомагазинах в наявності.

Romaha55 28.11.2021 10:30

Візьміть заглушіть авто при 80 градуса, і знову заведіть, свічі підігріву уже не будуть працювати. (Ну у мене уже десь після 60 градусів, якщо повторно завести то свічі догріву антифризу не включаються)

Postdove 28.11.2021 11:53

Дякую, тепер здається зрозумів повний алгоритм їхньої роботи. :)

Але вона не співпадіє з моїм алгоритмом. Зранку завів, прогрів десь до 60-80, поїхав, глушити потреби немає. А свічки при цьому відключаться аж при 90. В сильний мороз це може бути і через 5-10 хвилин.

==========================
Питання до всіх. Як добратися до крану пічки ? Хочу переконатися, що трос його відкриває повністю.

Василий Ш. 28.11.2021 12:13

Крана немає… тільки заслонки

Postdove 28.11.2021 14:53

Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 466508)
Крана немає… тільки заслонки

Тобто, постійна циркуляція( на машинах без кліматконтролю) через радіатор пічки, так?
А самий лівий регулятор на торпеді, це не кран, а заслонка, яка направляє потік повітря або через радіатор пічки, або мимо нього, я вірно зрозумів?

Василий Ш. 28.11.2021 16:35

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466509)
Тобто, постійна циркуляція( на машинах без кліматконтролю) через радіатор пічки, так?
А самий лівий регулятор на торпеді, це не кран, а заслонка, яка направляє потік повітря або через радіатор пічки, або мимо нього, я вірно зрозумів?

Вірно

vitos svp 30.11.2021 13:47

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466498)
...
А взагалі, я вже зрозумів, що ти просто форумний троль, тому іди куди подалі...

Для таких як ти нехай буду форумним тролем.:meowth:

Ти не звернув увагу, що я відповів тобі в такому самому тоні, як ти почав спілкування! :mail1:

Завжди дивуюсь новоприбулим, які з себе намагаються корчити "проФФесионалів"!:negative:

Тільки після тебе! Сходиш, повернешся, поділишся враженнями від подорожі, а я вже віришу чи потрібно мені туди ходити!

Postdove 30.11.2021 14:42

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466544)
Ти не звернув увагу, що я відповів тобі в такому самому тоні, як ти почав спілкування!

Приведи контретну цитату( з датою і часом), де я тобі хамив, до того як почав хамити ти. Інакше ти просто балабол.

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466544)
Завжди дивуюсь новоприбулим, які з себе намагаються корчити "проФФесионалів"!

Розумієш, "новоприбулі" десятками років успішно експлуатували, обслуговали і ремонтували машини, тоді ще коли зовсім не було форумів.

"Француз" перший у моїй практиці. Тому виникло трохи запитань по ньому. В основному тому, що у французьких конструкторів деякі конструктивні рішення по авто зроблені "не так як у людей". Якщо ти не в курсі, то це загальноукраїнське прислів`я.

Я взагалі дивуюсь, про що можна говорити з людиною, яка в житті не бачила акумуляторів, які здатні працювати 8,9 і більше років...

Шкодник 30.11.2021 15:46

Досить

Postdove 30.11.2021 16:54

Сьогодні вдалося км десь 60 проїхати по трасі. На вулиці +4. Спочатку з відкритою заслонкою рециркуляції, потім закрив під капотом рукою заслонку (сервопривід поки що в стадії ремонту). З закритою заслонкою на центральних дефлекторах температура повітря була на 10-15 градусів вищою, ніж з відкритою, десь градусів 65, може під 70. І при вентиляторі в 4-му положенні так само. Ну звісно гріє не так, як легковий Мерседес, але і не гірше від інших машин. Бажання промивати радіатор пічки якось потроху зменшилось:)

Сервопривід все одно потрібно щоб був робочий. Треба періодично свіже повітря в салон впускати.

Василий Ш. 30.11.2021 23:36

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466553)
Сьогодні вдалося км десь 60 проїхати по трасі. На вулиці +4. Спочатку з відкритою заслонкою рециркуляції, потім закрив під капотом рукою заслонку (сервопривід поки що в стадії ремонту). З закритою заслонкою на центральних дефлекторах температура повітря була на 10-15 градусів вищою, ніж з відкритою, десь градусів 65, може під 70. І при вентиляторі в 4-му положенні так само. Ну звісно гріє не так, як легковий Мерседес, але і не гірше від інших машин. Бажання промивати радіатор пічки якось потроху зменшилось:)

Сервопривід все одно потрібно щоб був робочий. Треба періодично свіже повітря в салон впускати.

То вже гріє? Ато причини ніби не знайдено… :maybe:

Postdove 01.12.2021 08:46

Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 466563)
То вже гріє? Ато причини ніби не знайдено… :maybe:

Так, гріє нормально, але при тривалому русі, тобто на обертах двигуна 2-2,5 тис.
На місці так само слабенько, як і було. Чи може для Віваро це так і має бути?

Хочу ще спробувати циркуляційний насос від Мерседеса поставити.

Шкодник 01.12.2021 09:01

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466569)
Так, гріє нормально, але при тривалому русі, тобто на обертах двигуна 2-2,5 тис.

Мені в пузотерці хундае подобалась сістема
Теж трахтор який важко гріется але стояв тен на повітря який давав тепло зразу як заведешь
Такий собі сухий догрівач

WolkCub 01.12.2021 09:28

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466569)

на холостых греется вечно это норм :)

Себе в заборник ставил заслонку с небольшим отверстием. И так мне понравилось больше чем туда сюда ее открывать закрывать. Жаль что у родной нет промежуточного положения, когда оно и тепло и немного свежего воздуха подсасывает.

Piric 01.12.2021 09:30

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466553)
Бажання промивати радіатор пічки якось потроху зменшилось:).

Промыть радиатор в этих авто не составляет вобще не каких проблем , при необходимости радиатор снимается полностью с авто и моется .

Postdove 01.12.2021 10:25

Цитата:

Допис від Piric (Допис 466573)
Промыть радиатор в этих авто не составляет вобще не каких проблем , при необходимости радиатор снимается полностью с авто и моется .

Да его и на машине промыть довольно просто. И те самые резиночки между трубками и печкой точно останутся целыми.

Добавлено через 4 минуты
Цитата:

Допис від WolkCub (Допис 466572)

Себе в заборник ставил заслонку с небольшим отверстием. И так мне понравилось больше чем туда сюда ее открывать закрывать. Жаль что у родной нет промежуточного положения, когда оно и тепло и немного свежего воздуха подсасывает.

Каким диаметром делали отверстие?

x_mad 02.12.2021 12:46

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466574)

Можеш моторчик заслонки зняти і рукою виставити саму заслонку як тобі хочеться. Три роки так їжджу

Postdove 02.12.2021 13:47

Цитата:

Допис від x_mad (Допис 466585)
Можеш моторчик заслонки зняти і рукою виставити саму заслонку як тобі хочеться. Три роки так їжджу

Моторчик зараз знятий.
Так, як Ви пишете, не виходить. Заслонка дуже легко ходить на своїй осі. Десь на ямках протрясло, заслонка з повністю закритої трошки відкрилась, а далі потоком зустрічного повітря її відкриває повністю. Треба чимось фіксувати.

Вже відремонтував сервопривід. В тестовому режимі працює, завтра поставлю на штатне місце, тоді відпишусь про роботу.

vitos svp 02.12.2021 15:05

Цитата:

Допис від WolkCub (Допис 466572)
на холостых греется вечно это норм :)

Так можно робити з машинами на яких тросовий привід тої заслонки, але таких зараз дуже мало залишилось!
На Кангу II так можно робити, але там інша дурість від Denso, фільтр салона після вентилятора, а не до!

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від x_mad (Допис 466585)

Простіше сігмент в заслонці вирізати процентів на 20 площі!

Добавлено через 10 минут
Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466547)
"Француз" перший у моїй практиці. Тому виникло трохи запитань по ньому. В основному тому, що у французьких конструкторів деякі конструктивні рішення по авто зроблені "не так як у людей".

Там хранцузького тільки кузов і все!
Все їнше як у всіх - Бош, Делфи, Денсо і інші Cакси з TRW!
Догрівачи на всіх машинах. Або кіп'ятильники, або дизельні - Ебершпехери!
Для оригинальних пасажирів як правило була і салонна пічка, і другий випаровувач кондиционера! На Бердичівських все тільки фургонне! Постав перегородку і стане набагато тепліше!:meowth:

Postdove 02.12.2021 18:43

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466592)
На Бердичівських все тільки фургонне! Постав перегородку і стане набагато тепліше!:meowth:

На бердичівському я не їзджу, а ти?
На швидкості тепла достатньо, навіть для другого ряду.

Щоб поставити перегородку це ж мабуть треба неабиякі знання. Коротше так, зробиш відео, як ставив перегородку- обов`язково зроблю і собі.

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466592)

Там хранцузького тільки кузов і все!
Все їнше як у всіх - Бош, Делфи, Денсо і інші Cакси з TRW!

А мотор з коробкою чиї: Делфі, чи Денсо?

==============================
До речі, штатний електричний сервопривід можна переробити на декілька фіксованих положень( в принципі достатньо двох, крім крайніх). Для цього треба буде Ардуіно, пару датчиків Хола( або герконів), ну і написати скетч. Або ще краще, поставити модельну сервомашинку( замість штатного), під неї і скетчі готові можна знайти. Якщо колись буде вільний час, треба буде це зробити.

vitos svp 03.12.2021 08:50

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466597)
На бердичівському я не їзджу, а ти?
На швидкості тепла достатньо, навіть для другого ряду.

Щоб поставити перегородку це ж мабуть треба неабиякі знання. Коротше так, зробиш відео, як ставив перегородку- обов`язково зроблю і собі.

Добавлено через 2 минуты

А мотор з коробкою чиї: Делфі, чи Денсо?

==============================
До речі, штатний електричний сервопривід можна переробити на декілька фіксованих положень( в принципі достатньо двох, крім крайніх). Для цього треба буде Ардуіно, пару датчиків Хола( або герконів), ну і написати скетч. Або ще краще, поставити модельну сервомашинку( замість штатного), під неї і скетчі готові можна знайти. Якщо колись буде вільний час, треба буде це зробити.

- які перші букви Vin коду твого буса і в якому році він заїхав до України?
- в мене варіант - "Сам Пан склепав" з фургона пригнаного під замовлення;
- от тільки не треба розповідати мені про тепло/прохолодно на задніх рядах!!! Навіть якби теплової потужності двигуна і передньої пічки вистачало би на весь салон, то нікуди не дівається проблема розподілення повітряних потоків теплого/горячего повітря;
- ніяких знань, натягни плівку і відчуй різницю. Машину я іпереганяв з Рівного в листопаді 2012 року, з перегородкою, було тепло! Зняв перегородку одразу як приїхав додому і відчув різницю з і без перегородкою відразу! Н.Р. 2012/2013 іздив з Кумом зустрічати в Східницю, ще на не переобладнаному бусі, на домашніх кріслах, без скла, щоб не мерзнути обтягував будку підложкою під ламінат!
- а х.з.! Якщо вірити інтернету, то мій двигун був розроблений італійською компанією як 2,2, потім розтягнули до 2,5. Яка конкретно фірма виготовляє, може і Рено, а може і не Рено.
Тільки на жінкіной Кангу купляв рейку - Рейка TRW відрізняється від рейки Ренаульт, тільки зчуханим значком Ренаульт на корпусі рейки.
Так хто є конвеєрним виробником рейок на Кангу - TRW чи Renault?

Postdove 03.12.2021 09:12

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466608)
-
- от тільки не треба розповідати мены про тепло/прохолодно на задніх рядах!!! Навіть якби теплової потужності двигуна і передньої пічки вистачало би на весь салон, то нікуди не дівається проблема розподілення повітряних потоків теплого/горячего повітря;
- ніяких знань, натягни плівку і відчуй різницю;

Навіщо натягувати якусь плівку? В мене є об`єктивні показники - відгуки пасажирів, яким тепло( знову ж таки, при русі).

А на рахунок, щоб зігрітися в Віваро, стоячи на місці, або пересуваючись повільно по місту, то я вже зрозумів- треба ставити автономку. Тому що в двигуна високий КПД, який лишнього тепла не дає, а радіатор пічки значно меншої потужності( загальної площі ламєлєй), ніж було б потрібно.

Цитата:

- а х.з.! Якщо вірити інтернету, то мій двигун був розроблений італійською компанією як 2,2, потім розтягнули до 2,5. Яка конкретно фірма виготовляє, може і Рено, а може і не Рено.

Не так. Якщо двигун одного виробника ставлять на інші авто, то всі про це знають. Яскравий приклад: F9Q, крім Трафіка/Віваро/Прімастара ставили на Сузукі, Міцубісі і Вольво.

Якщо на Jeep Cherokee ставився в свій час досить невдалий італійський двигун 2.1, то про це також знають.
Так само з моторами Сummins і Caterpillar. Власники DAF-ів навіть хваляться, коли у них стоїть мотор Сummins.

Так що твій 2,5 це таки Рено, хоч і розробка італійська.
====================

Цитата:

-Машину я іпереганяв з Рівного в листопаді 2012 року, з перегородкою, було тепло! Зняв перегородку одразу як приїхав додому і відчув різницю з і без перегородкою відразу! Н.Р. 2012/2013 іздив з Кумом зустрічати в Східницю, ще на не переобладнаному бусі, на домашніх кріслах, без скла, щоб не мерзнути обтягував будку підложкою під ламінат!

Так тут все просто - в тебе стінки і дах вантажного відділення були голий метал( ну може фанерка 5 мм місцями була), тобто теплоізоляції нуль.

pegasus 04.12.2021 12:53

Мужики а как конструктивно реализована родная салонная печка в виваре?
Пока не включал и так хватает, но видел под пузом, в её районе, черный короб какой-то.

Владимир30 04.12.2021 17:35

Вентилятор, теплообменник, помпа электрическая и байпас клапан тоже электрическии. Воздух забирается с подножки водителя. При включении задней печки обязательно включается помпа, клапан и вентилятор. И что самое интересное, свечи тосольные на оригинальном пасс стоят на вход задней печки. И включаются они при включении задней печки. Пассажиры, как говориться в приоритете.

Postdove 04.12.2021 18:12

Радиатор печки для задних пассажиров включен последовательно радиатору основной печки, правильно?

Restorer 04.12.2021 18:15

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 466627)
И что самое интересное, свечи тосольные на оригинальном пасс стоят на вход задней печки. И включаются они при включении задней печки. Пассажиры, как говориться в приоритете.

:shock:Это точно? Стоят они абсолютно в том же месте, что и на грузовике. Я на них смотрел и мерял их целостность, но не видел, чтобы трубка от них уходила куда-то в другое место. Мог и не обратить внимание. Надо проверить. Одно что поменялось, теперь ими управляет специально обученный блочек, похожий как для свечей накала, и расположен он под передним бампером слева. Но это не точно. Только мои догадки, схемы лень смотреть. Блочек есть, в клипе кажется были новые пункты по целостности свечей подогрева тосола и еще чего-то. Т.е. узел стал "умным".

Владимир30 04.12.2021 18:56

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466628)
Радиатор печки для задних пассажиров включен последовательно радиатору основной печки, правильно?

Правильно.

Добавлено через 3 минуты
Цитата:

Допис від Restorer (Допис 466629)
:shock:Это точно? Стоят они абсолютно в том же месте, что и на грузовике. Я на них смотрел и мерял их целостность, но не видел, чтобы трубка от них уходила куда-то в другое место. Мог и не обратить внимание. Надо проверить. Одно что поменялось, теперь ими управляет специально обученный блочек, похожий как для свечей накала, и расположен он под передним бампером слева. Но это не точно. Только мои догадки, схемы лень смотреть. Блочек есть, в клипе кажется были новые пункты по целостности свечей подогрева тосола и еще чего-то. Т.е. узел стал "умным".

Все верно. Я на прошлой неделе изучал этоп вопрос. Со свечного коллектра, патрубок уходит на салонную печку. И свечи управляются, как правильно вы заметили, этим "чудо" блочком.

Добавлено через 7 минут
Но и греет задняя печка хорошо, я заметил. Я смотрю по обд сканеру, если включить заднюю печку, то прогревается быстрее. Это мои наблюдения.

Postdove 04.12.2021 19:21

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 466630)
Я смотрю по обд сканеру, если включить заднюю печку, то прогревается быстрее. Это мои наблюдения.

Быстрее прогревается двигатель?

Виваро 2207 04.12.2021 23:19

Но и греет задняя печка хорошо, я заметил. Я смотрю по обд сканеру, если включить заднюю печку, то прогревается быстрее. Это мои наблюдения.[/QUOTE]

В мене наоборот після включення задньої пічки температура падає на 5градусів

Владимир30 05.12.2021 08:05

Цитата:

Допис від Виваро 2207 (Допис 466639)
Но и греет задняя печка хорошо, я заметил. Я смотрю по обд сканеру, если включить заднюю печку, то прогревается быстрее. Это мои наблюдения.

В мене наоборот після включення задньої пічки температура падає на 5градусів[/QUOTE]

Температура падает, потому , что помпа включается. Но я заметил, если не вкл заднюю печку, то греется дольше. Я включаю заднюю на первое положение, она не сильно дует.

vitos svp 05.12.2021 10:07

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 466627)
... И что самое интересное, свечи тосольные на оригинальном пасс стоят на вход задней печки. И включаются они при включении задней печки. Пассажиры, как говориться в приоритете.

Тю-ю! А я завжди вважав що вони вмикаються по температурі ОР, повітря в ДМРП і напрузі бортової мережі.

https://d.radikal.ru/d00/2112/ff/a23460b12ad9.png

Добавлено через 4 минуты
Цитата:

Допис від Виваро 2207 (Допис 466639)
...
В мене наоборот після включення задньої пічки температура падає на 5градусів

Бо починає працювати другий теплообмінник + в систему вливається якись об'єм холодної ОР з другого теплообмінника.:meowth:

Владимир30 05.12.2021 10:51

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466642)
Тю-ю! А я завжди вважав що вони вмикаються по температурі ОР, повітря в ДМРП і напрузі бортової мережі.

https://d.radikal.ru/d00/2112/ff/a23460b12ad9.png

Добавлено через 4 минуты

Бо починає працювати другий теплообмінник + в систему вливається якись об'єм холодної ОР з другого теплообмінника.:meowth:

Он в любом случае вкл по температуре. Зачем его тогда поставили на вход задней печки. Стоял бы себе как у всех на передней печке. Значит, все-таки задняя печка его тоже вкл, при условии температуры и напряжения. А иначе смысл ее переносить в другой контур.

vitos svp 05.12.2021 11:09

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 466645)
Он в любом случае вкл по температуре. Зачем его тогда поставили на вход задней печки. Стоял бы себе как у всех на передней печке. Значит, все-таки задняя печка его тоже вкл, при условии температуры и напряжения. А иначе смысл ее переносить в другой контур.

Він стоїть, там де і стояв завжди, не на пічках, а на трубці ОР коло двигуна! Добавили лише другий контур після кіп'ятильників, отримали малий контур - передній теплообмінник, великий контур - передній + задній теплообмінник, щоб прокачати великий контур знадобилась ще і помпа додаткова. Біля теплообмінника другої пічки стоїть клапан 1435 і помпа 1276.

https://c.radikal.ru/c17/2112/5a/9024bb0f31e3.jpg

Чиста електрика, ніякої логіки! Логіка залишилась штатна, яка і була на машинах з одним теплообмінником.
До речі з салонним кондиционером те саме, ні якої логіки, чиста електрика з механікою.

Добавлено через 41 минуту
Цитата:

Допис від Restorer (Допис 466629)
:...Одно что поменялось, теперь ими управляет специально обученный блочек, похожий как для свечей накала, и расположен он под передним бампером слева. ... Т.е. узел стал "умным".

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 466630)
Правильно.
...
И свечи управляются, как правильно вы заметили, этим "чудо" блочком.

Який такий "чудо" блочок? З якого року?

Виваро 2207 06.12.2021 08:45

Хотів би поділитися своїми спостереженнями за логікою роботи "кипятильників".
Підключив я до чотирьох тенів три світоди,по свеітодиоду на тен а два тени включаються разом,відвів їх в салон на панель.
При пониженні температури 4-5градуси на вулиці тени починають включатися підігрівати антифриз,включаються одна потім через 2 секунди включаються ще одна потім вимикається перша а вмикається дві і через 2 секунди вмикається перша і гріють до температури 75 градусів. Коли нагрівають 75 градусів то вимикається два тени через 2 секунди ще одна і потім вимикається перша. Коли температура падає до 73 градусів вас знову починає включаться за своїм алгоритмом.
Температуру дивлюсь через елм на 2дин магнитоли і програмка торг.
В мене виникає питаня???? 75 градусів це що робоча температура двигуна???термостат стоїть на 83 градуси,чому не гріють хотя би до 83 градуси,на скільки я розумію то робоча температура мала б бути в межах 90 градусів,чи можливо неправильно показує датчик температури на комп'ютері???

Postdove 06.12.2021 09:00

Цитата:

Допис від Виваро 2207 (Допис 466665)
Підключив я до чотирьох тенів три світоди,по свеітодиоду на тен а два тени включаються разом,відвів їх в салон на панель.
При пониженні температури 4-5градуси на вулиці тени починають включатися

А на якому моторі так працюють "кипятильники". Бо в мене на 1.9 вони і літом при +30 на вулиці на холодному моторі вмикаються.

Цитата:

...термостат стоїть на 83 градуси,чому не гріють хотя би до 83 градуси,

Бо тоді швидко генератор буде спрацьовуватись, та й акумулятор буде після запуску "голодний". Там кожна свічка десь ампер по 20 тягне.

Хоча, в мене, на 1.9 свічки і при 85 град іще працюють. Мені це дуже не подобається.

vitos svp 06.12.2021 09:04

Цитата:

...

Я чогось не :maybe::maybe::maybe: чи відстав від життя!!!
Покоління бусоводів змінилось? Яке інформацію отримує не з технічної літератури:meowth:, а з відосиків.:dash2:

Це ще з 2001 року існує, правда з помилкою при перекладі скоріш за все, або блондинка текст писала.

https://a.radikal.ru/a14/2112/78/0a6fa6ec4a51.png

https://b.radikal.ru/b33/2112/55/90132f7b0653.png

Давайте конкурс зробимо - хто перший знайде помилку в тексті!!! - Знайшли і виправили!!!

Добавлено через 6 минут
Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466667)
...Там кожна свічка десь ампер по 20 тягне.
...

Якщо не помиляюсь то по 14А повинні бути!

Колян БУ-БУ 06.12.2021 09:30

Дайте пожалуйста ссылочку, откуда вы выдернули эти страницы.

vitos svp 06.12.2021 09:35

Цитата:

75 градусів це що робоча температура двигуна???термостат стоїть на 83 градуси..

В залежності який в тебе 2,0 стоїть!
на дизельному 83'C, на бензиновому 89'C.

На моему 2,5d температура стабільно 83..85'С, щоб підняти більше +85'С, то треба десь побуксувати добряче.

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від Колян БУ-БУ (Допис 466670)
Дайте пожалуйста ссылочку, откуда вы выдернули эти страницы.

З ноутбука власного! Назбирав ще у 12 році коли тільки но Трафіка придбав!

Колян БУ-БУ 06.12.2021 09:47

Понятно, и это плохо.

vitos svp 06.12.2021 10:03

Цитата:

Допис від Колян БУ-БУ (Допис 466674)
Понятно, и это плохо.

Чому погано:maybe:?

Василий Ш. 06.12.2021 10:16

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466668)

Давайте конкурс зробимо - хто перший знайде помилку в тексті!!!

На блоці «термостата» ? Нє?

vitos svp 06.12.2021 10:20

Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 466676)
На блоці «термостата» ? Нє?

Це друга!:ok:, але вона не дуже впливає на розуміння алгоритма!

Василий Ш. 06.12.2021 10:30

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466677)
Це друга!:ok:, але вона не дуже впливає на розуміння алгоритма!

Ааа, ну назву не глянув… Топливна апаратура:D

Колян БУ-БУ 06.12.2021 10:36

1. подогреватель выключен "при последующем подогреве"
2. Думаю что 13.5в указано не правильно, а нужно 14.5в

vitos svp 06.12.2021 10:51

Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 466680)
Ааа, ну назву не глянув… Топливна апаратура:D

Та ні! Копаєш якось не глибоко!:meowth:

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від Колян БУ-БУ (Допис 466681)
1. подогреватель выключен "при последующем подогреве"
2. Думаю что 13.5в указано не правильно, а нужно 14.5в

Ні! Тут так і є!

Помилка доволі суттєва!

Василий Ш. 06.12.2021 11:00

Як екзамен…
12В ?

Postdove 06.12.2021 11:14

На стр. 13 написано "Погружные подогреватели ВЫКЛЮЧЕНЫ:
-при предварительном подогреве,
-при последующем подогреве.
Или такой переводчик, или такая вся книжка...

vitos svp 06.12.2021 12:14

Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 466685)
Як екзамен…
12В ?

ні! як кросворд!

Добавлено через 3 минуты
Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466686)
На стр. 13 написано "Погружные подогреватели ВЫКЛЮЧЕНЫ:
-при предварительном подогреве,
-при последующем подогреве.
Или такой переводчик, или такая вся книжка...

то не книжка, то оригинальні техничні ноти від Renault, переведені на радянську мову! Ними користуються на офіційних СТО.
ти думаєш легко переводити французькі технічні матюки!!!

переведу на своє розуміння:
- передпусковий підігрів свічок накалу;
- післяпусковий підігрів свічок накалу;

читаємо далі!

Колян БУ-БУ 06.12.2021 12:48

"расположены на блоке термостата"

Postdove 06.12.2021 14:47

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466688)

переведу на своє розуміння:
- передпусковий підігрів свічок накалу;
- післяпусковий підігрів свічок накалу;

Нє-нє, не воно, там написано: "ПОГРУЖНЫЕ подогреватели".
"Погружные" це стоять в рідині, тобто в антифризі. Це не свічки накалу.
І в ті моменти, коли вони мають бути підключені, вони якраз вимкнуті.

Інструкція якась кривенька.

Виваро 2207 06.12.2021 15:29

[QUOTE=Postdove;466667]А на якому моторі так працюють "кипятильники". Бо в мене на 1.9 вони і літом при +30 на вулиці на холодному моторі вмикаються.

Двигун 2.0. За тенами я спостерігаю другу зиму,алгоритм у них стабільний вище +5 градусів не вмикаються і більше 75 не нагрівають. Взагалі двигун прогрівається дуже рідко до 83,коли працеє під нагрузкою. Тої зими без накладок на радіаторі температура не піднімалася вище 60 ,зараз закрив накладами знизу в бампері дирки на обдув радиаора то температура держить стабільно 75,пробував закривати накладкою обдув інтеркулера то температура підскочила до 95. Яка має бути робоча температура на 2.0 двигуні?

Postdove 06.12.2021 16:03

Що подумалось. 14Ах14Вх4=приблизно 0,8 кВт. В натурі кип`ятильник. :)

Василий Ш. 06.12.2021 16:47

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466695)
Що подумалось. 14Ах14Вх4=приблизно 0,8 кВт. В натурі кип`ятильник. :)

Ну,взагалі то,на свічці пише 300Вт…

Postdove 06.12.2021 17:05

Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 466696)
Ну,взагалі то,на свічці пише 300Вт…

Я так приблизно і думав, що десь біля 20А на штуку. Вітос вище писав про 14А. Все одно, обидва варіанти для генератора це дуже багато. Ну і акумулятор недозаряжений. При коротких поїздках по місту 13,5 Вольт це мало.

vitos svp 06.12.2021 17:32

Цитата:

Допис від Колян БУ-БУ (Допис 466691)
"расположены на блоке термостата"

було!

Добавлено через 11 минут
Погружные подогреватели выключены:
- при предварительном подогреве - переклад Українською - при увімкненому передпусковому підігріві;
- при последующем подогреве - переклад Українською - при увімкненому післяпусковому підігріві;
- при частоте вращения коленчатого вала
двигателя меньше 700 об/мин - можно і не перекладати, все вірно;
- при включении обогрева ветрового стекла - як це перекладається Українською мовою?

Владимир30 06.12.2021 18:07

Хоть вырезки с документации покидали, уже хоть мифы начинаю развеиваться. Я тоже заблуждался в этом вопросе. Спасибо за инфу.

Postdove 06.12.2021 18:15

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466698)
було!

Погружные подогреватели выключены:
- при предварительном подогреве - переклад Українською - при увімкненому передпусковому підігріві;
-

Тепер ясно, і логічно. Дійсно, кипятильник виключено при роботі свічок в головці. А то 2 кіловата+стартер( а це ще 1,5-2кВт) акумулятор точно не потягне.

vitos svp 06.12.2021 18:23

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 466700)
Хоть вырезки с документации покидали, уже хоть мифы начинаю развеиваться. Я тоже заблуждался в этом вопросе. Спасибо за инфу.

Не поспішай! Лишилось з останнім міфом розібратись:
Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466698)
- при включении обогрева ветрового стекла - як це перекладається Українською мовою?

Владимир30 06.12.2021 19:38

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466702)
Не поспішай! Лишилось з останнім міфом розібратись:

Они, наверное переживают, чтоб при направлении потока на лобовое стекло, оно не лопнуло. Завтра будем пробовать.

Postdove 06.12.2021 19:52

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 466705)
Они, наверное переживают, чтоб при направлении потока на лобовое стекло, оно не лопнуло. Завтра будем пробовать.

Для этого на переключателе заслонок(а там точно датчика нет), или на самих заслонках должен быть датчик.

Скорее всего речь идет об встроенном электроподогреве лобового стекла. Где-то читал, что такие лобовухи на Трафиках бывают.

WolkCub 06.12.2021 21:55

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466574)

А не сверлил, просто заклеивал на зиму скотчем, оставляя щель :)

vitos svp 06.12.2021 22:47

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466706)
Для этого на переключателе заслонок(а там точно датчика нет), или на самих заслонках должен быть датчик.

Скорее всего речь идет об встроенном электроподогреве лобового стекла. Где-то читал, что такие лобовухи на Трафиках бывают.

- Нема там ніяких датчиків. Навіть в клімат-контролі!

- Дуже близько підійшов до відповіді!
Ну-у!

- Я придбав собі дві гріючі наклейки, приклею як лобовуху буду міняти. За штатний електрообігрів лобовухи на Трафіках не чув!

RomaS 06.12.2021 23:37

Вместо ветрового стекла читать обогрев зеркало и задних стёкол?!?!

vitos svp 06.12.2021 23:57

Цитата:

Допис від RomaS (Допис 466715)
Вместо ветрового стекла читать обогрев зеркало и задних стёкол?!?!

Маладец!

Postdove 10.12.2021 14:59

Сегодня наконец-то поставил на место сервопривод заслонки. Всё работает как часы. Моторчик, кстати намного более качественный, чем тот, который Рено поставило с завода, обошелся в 200 грн.+50 перепрессовка червяка.

Заодно изобрел простой способ, как жестко фиксировать заслонку в любом( приоткрытом) положении. И это при установленном на своё место сервоприводе.

Postdove 15.02.2025 12:55

Нарешті, на 4-у зиму володіння Віваро заставив нормально гріти штатну пічку. На патрубку, що від підігрвачів антифризу до пічки є пробочка для розвоздушки. Вкрутив туди штуцер на М6, на нього гумову трубку теж на 6, і далі врізав цю трубку тройніком в верхню трубку розширювального бачка. Важливий момент, в тройніку зі сторони входу трубки на 6 мм має бути отвір не більше 1,5-2 мм. Інакше антифриз піде частково по великому колу. Що це дало? При заправці антифризу, і подальшій роботі двигуна, повітря, що залишилось в системі, збирається саме в цьому парубку, бо він верх системи. Через пробки все повітря вибігати не хоче. Плюс, в процесі роботи двигуна виникають дрібні бульбашки пару в результаті кавітації на крильчатці помпи, а також мікробульбашки від закипання в блоці, на зовнішній поверхні циліндрів. Тепер через додаткову трубку всі бульбашки автоматично виходять в бачок. До речі, на старіших машинах так і було- 2 розвоздушки, з малого та великого кола. На 1,9 розвоздушка одна- тільки з великого кола.

Свічок підігріву антифризу залишив 3 штуки, так само як на Фольксах, і на деяких Рено з цим же мотором. Відкинув одну з тих двох, що включені паралельно з одного реле( зелений дріт), тому що 43 Ампер на одне реле це вже занадто. Та й генератору трохи легше.
ПС. Для інформації, свічки гріють аж до 75 градусів.

Bober 15.02.2025 21:25

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 470207)
Нарешті, на 4-у зиму володіння Віваро заставив нормально гріти штатну пічку. На патрубку, що від підігрвачів антифризу до пічки є пробочка для розвоздушки. Вкрутив туди штуцер на М6, на нього гумову трубку теж на 6, і далі врізав цю трубку тройніком в верхню трубку розширювального бачка. Важливий момент, в тройніку зі сторони входу трубки на 6 мм має бути отвір не більше 1,5-2 мм. Інакше антифриз піде частково по великому колу. Що це дало? При заправці антифризу, і подальшій роботі двигуна, повітря, що залишилось в системі, збирається саме в цьому парубку, бо він верх системи. Через пробки все повітря вибігати не хоче. Плюс, в процесі роботи двигуна виникають дрібні бульбашки пару в результаті кавітації на крильчатці помпи, а також мікробульбашки від закипання в блоці, на зовнішній поверхні циліндрів. Тепер через додаткову трубку всі бульбашки автоматично виходять в бачок. До речі, на старіших машинах так і було- 2 розвоздушки, з малого та великого кола. На 1,9 розвоздушка одна- тільки з великого кола.

Свічок підігріву антифризу залишив 3 штуки, так само як на Фольксах, і на деяких Рено з цим же мотором. Відкинув одну з тих двох, що включені паралельно з одного реле( зелений дріт), тому що 43 Ампер на одне реле це вже занадто. Та й генератору трохи легше.
ПС. Для інформації, свічки гріють аж до 75 градусів.

А часом до цієї маніпуляції в бачку вода не підіймалася і чи не було такого, що пічка добре гріє ,а часом холодом ?

Postdove 16.02.2025 14:55

Приблизно так і було. Тільки рівень в бачку сильно підіймався при відкручуванні пробки. А пічка починала нормально працювати після того, як пару хвилин підтримував оберти двигуна 3 тис, і більше, або після спрацювання термостата, тобто після того, як починала робити розвоздушка великого кола.

Bober 16.02.2025 19:34

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 470210)
Приблизно так і було. Тільки рівень в бачку сильно підіймався при відкручуванні пробки. А пічка починала нормально працювати після того, як пару хвилин підтримував оберти двигуна 3 тис, і більше, або після спрацювання термостата, тобто після того, як починала робити розвоздушка великого кола.

Більше схоже на гази в водяній рубашці . На мойому бувшому схожі симптоми були , як тільки не питався надурити долю , промивав пічку та систему , кришку бачка та термостат замінив , поставив електро помпу . А причина була в газах з під гільзи , один циліндр був гільзований до мене .

Postdove 16.02.2025 20:05

Теж так думав. Але перевірив цей момент "рєзіноіздєлієм №2". Не надувається. Ні на місці, ні при рухові під серйозну гірку. Таке враження, що помпа підтягує повітря.

Postdove 18.02.2025 10:29

Цитата:

Допис від Bober (Допис 470211)
... поставив електро помпу .

А насос, навіть при відсутності газів в антифризі, на Трафіку буде зовсім не зайвим. Система зроблена якось неправильно. Має 2 малих кола руху антифризу. Перше мале коло через пічку, діаметр патрубків 20мм, довжина десь 1,50-1,70 і 10 !! колін( кожне з яких є гідравлічним резистором). Плюс радіатор пічки, який так само є гідравлічним резистором. І друге, паралельне мале коло( фактично шунт), довжиною 2 см і діаметром 8 мм( в корпусі термостата). Звісно, що рідина буде рухатись в основному по другому, короткому колу.Через пічку в заводському варіанті йде в кращому випадку процентів 30% рідини. Тому примусова циркуляція значно додасть тепла з пічки.

Bober 18.02.2025 17:17

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 470213)
А насос, навіть при відсутності газів в антифризі, на Трафіку буде зовсім не зайвим. Система зроблена якось неправильно. Має 2 малих кола руху антифризу. Перше мале коло через пічку, діаметр патрубків 20мм, довжина десь 1,50-1,70 і 10 !! колін( кожне з яких є гідравлічним резистором). Плюс радіатор пічки, який так само є гідравлічним резистором. І друге, паралельне мале коло( фактично шунт), довжиною 2 см і діаметром 8 мм( в корпусі термостата). Звісно, що рідина буде рухатись в основному по другому, короткому колу.Через пічку в заводському варіанті йде в кращому випадку процентів 30% рідини. Тому примусова циркуляція значно додасть тепла з пічки.

Після виправлення поломки газів , пічка гріла як духовка , в морози було тепло по всьому салону , і це без додаткової помпи .

Postdove 18.02.2025 18:32

Колись розвоздушував систему, під`єднавши трубку до розвоздушки( тої, що ще до пічки) і саму трубку пустив в отвір бачка. Потік антифризу був доволі слабенький. І, при такому з`єднанні, повітря, гази, забитий радіатор пічки, ні на що не впливають. А потік все одно слабенький.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:25.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©