![]() |
1,9 троит на холостом ходу.
Суть проблемы. Утром при прогреве до рабочей температуры мотор (1,9) на холостом работает уверенно и устойчиво. Прогрел, поехал, через несколько минут встал на светофоре, мотор на холостом начинает троить. Делает "дрынь-дрынь-дрынь" :). Заглушил/снова завел, опять работает ровно и устойчиво. После движения на оборотах опять начнет троить на хололстом. Тяга у мотора отличная. Заехал на диагностику "клипом". Сказали, что очень старый блок управления двигателем(2002г), и поэтому прибор коррекцию по форсункам не покажет. Как вычислить хромающую форсунку? А то дергать все 4 совсем не хочется. :maybe:
|
Re: 1,9 троит на холостом ходу.
троїти? чи просто плавають оберти? перевірити можна скільки зливають форсунки в обратку... а так саме правильно на стенд всі чотири. на 1.9 їх демонтаж простий
|
Цитата:
Именно троит. Слышно, что мотор работает на 3 цилиндрах, блок управления при этом поддерживает около 700 оборотов. Цитата:
Не всегда простой, особенно если давно не снимались. Не хочется испортить рабочие форсунки. |
дивно, що кліпом корекцію не показує... рекомендую заїхати на іншу діагностику.. А по зняттю форкунок, проблеми можуть бути із четвертою, решта виходить нормально.. самому можна перевірити обратку...
|
Цитата:
Обратку уже проверял. Две форсунки по 10 кубиков, 2 по 15. По информации СТО "Ковш", 15 кубиков это граница количества слива в обратку для еще нормальной форсунки. |
Можливо фішка форсунки ,корпусом фільтра перетерло .
|
Цитата:
Дякую. Цього ще точно не перевіряв. |
Цитата:
|
на холодну не троїть, а як прогріється троїть... думаю проблема не у фішці.. тим більше коли заглушити і завести то робить нормально..
|
Цитата:
|
Цитата:
В мене пилка при цьому не висвічується. |
Рукою його, загориться ! )))
|
Цитата:
Нє-нє. В мене пилка спрацьовує правильно. Колись перевіряв на справність трансдюсер. Взяв замість нього поставив трубку. Так під гору вийшов перенаддув, з`явилась пилка, і на секунду різко впала тяга. |
Цитата:
Нормальний злив з форсунки біля 5 мл +-1-2 мл. Так що у Вас уже все, м'яко кажучи, не дуже добре. Плюс невідомі характеристики ТНВД. Якщо у нього уже тиск відмінний від номінального, то може бути таке що на холостому ходу все нормально, після перегазовки, так як там максимальні наливи і тиски, насос уже не справляється або сам регулятор тиску палива не може стабілізувати тиск. От і виходить що якась форсунка працює неправильно. Або ще один варіант що після тої самої перегазовки в результаті того що форсунка попрацювала на високому тискові піднімається зворотній злив з форсунки, як то кажеться його стає відро,і вона уже неправильно вприскує. Після глушіння і заводки знову все стає нормально до наступної перегазовки. Так що тут форсунки однозначно в ремонт. |
Всем здравствуйте, хотел создавать новую тему а тут меня опередили.
В общем то суть проблемы такая же. Завожу утром машину все отлично, может работать и 10 и 30 минут ровно, выезжаю, могу проехать километров 10 а вчера было проехал 70, ездил к мастеру, может и не проявиться. Вот в субботу созвонился с мастером что такая вот проблема, не ровно работает, говорит приезжай, до него 70км, всю дорогу работала идеально по пути в где то 10-15 остановок, ну думаю капец сейчас приеду, а она работает. Как приехал начала работать не ровно, подключил комп на двух форсунках коррекция -5 а на остальных +5, глушим и сразу заводим, сразу норма 0,3-0,5 на всех, фарсы были сделаны у этого мастера неделю назад, машина ни дымит едет отлично. Поменяли регулятор давления топлива, без изменений подкидывали мозги тоже самое, провода под фильтром в норме, разъёмы тоже. Поменяли прошивку с отключенным егр, тоже ничего не изменилось. Пока остановились на том что нужно почистить впускной коллектор, может быть забит. Вот ссылка на видео работы мотора https://wdfiles.ru/ced74f |
Цитата:
Я розумію, що 10-15 мл на моїх форсунках то багатувато. Але, холодний запуск супер, тяга теж добра. диму немає ніякого зовсім. Оце тільки на холостому інколи не так працює. Добавлено через 27 минут Цитата:
Те саме, що і в мене. Один в один. П.С. Згадав. Після діагностики, на якій не змогли прочитати корекцію (але ж інше читали) мотор цілий день на холостому робив нормально. |
Я думаю это просто совпадение. И не форсы это точно, покрасней мере не в моем случае.
Добавлено через 1 минуту Цитата:
|
Цитата:
Такое предложение, естественно на Ваше усмотрение. У Вас форсунки снимались недавно, значит пойдут легко. А что, если просто попробовать поменять две любые форсунки местами? А вдруг станет всё нормально? |
Цитата:
всё там показует....надо просто знать как заходить и смотреть |
Подумаю, предложу мастеру, а в чем может быть разница? Моя история такова с форсунками, в начале августа плохо начал заводиться бус, мог завести а не работает газ, заглушу заведу работает, проедусь все в порядке, постоит часок опять мог не завестись. Посоветовали сто поехал сходу был ответ форсунки, сказали может быть и одна а может и больше, оставляйте снимем на стенд и будет видно. На следующий день звонят все четыре, на всех замена распылителей и на двух еще что-то, забрал авто все хорошо ездит съездил на море и тд все гуд. Недели четыре назад начла подтраивать, но при этом был резкий перебой четко было заметно пропадание одного цилиндра и потом колбасня мотора, посоветовали другого мастера, много людей им довольны. Поехал к нему он снял форсы и говорит что с двумя чтото делали а де вообще не снимались, отремонтировал, реское пропадание цилиндра пропало а такая работа на холостых осталась.
Добавлено через 39 секунд Плохо конечно что не сфоткал показания клипа. |
Цитата:
Если б я в клипе еще что-то понимал... Что озвучили, то и передал. Буду искать других. с клипом. Только теперь сразу буду задавать вопрос про возможность посмотреть коррекцию, чтобы зря деньги не платить. А в Вашей огромной практике попадались 1,9 со схожими проблемами холостого хода? |
Цитата:
Була схожа проблема на моторі 2.5. Зробили форсунки, перебрали ТНВД, перевірили рейку. Зібрали. Трохи попрацювала і далі троїть. Знову перебрали форсунки, по стенду все ОК. Але магнітні зазори попливли, чого х.з. Поставили на машину, все робить до першої перегазовки. Потім знову троїть корекції по двом циліндрам +10 і -10. Знову перебираємо форсунки, знову попливли зазори. Ставимо на машину і о чудо, все ок. Недавно обслужив мотор з розборки перед установкою в машину. Все зібрав, прокрутив, все добре. Парні поставили кажуть щось стукає, Набрав, переговорив сказав про форсунки. Поки доїхав щоб глянути і послухати самому, уже форсунки завезли тим хто їх ремонтував. Результат, ніхто більше не казав що стукає. Так що в першому випадку всі наливи були в нормі. Але зазори трохи не ті. Провели регулювання і все. Так що думаю точно форсунки винні. Добавлено через 5 минут Цитата:
Корекцію можна подивитися, але тут питання що вона говорить про стан форсунок і циліндро/поршневої групи разом. І тому сказати що це тільки форсунки винні важко. Тому треба знати куди дивитися по іншим виміряним параметрам. І тільки тоді робити висновки. Плюс форсунку яка дає високу корекцію можна замінити, тільки от по іншому циліндру корекція вискочить у 90 % випадків. Тому робити або міняти потрібно комплектом. |
Так у меня были сделаны сразу все 4 форсунки.
|
Цитата:
Я писав про те, на що вказуює і чи допомагає перегляд корекцій по циліндрам. |
Цитата:
|
Цитата:
Тоесть решалось все-таки заменой/ремонтом форсунки, верно? У меня засада, при перегазовке на месте, дальше на холостом мотор работает нормально. Троить начинает после нескольких минут движения. Получается, что нужно кататься с подключенным клипом...:( И еще, сразу после диагностики мотор целый день работал нормально. Итого, может и в движении не показать, глюк клипа боится :) |
У меня тоже на перегазовку не реагирует, только нужно покататься.
|
Похолодало. Утром стало четко слышно стучащую( примерно в течении 2 мин) форсунку. Надеюсь, что стучит та же самая, из-за которой мотор троит.
Отсюда вопрос, чтобы найти стучащую форсунку, можно ли по очереди снимать фишки с форсунок, а потом заводить мотор? Не погорят ли при этом, без нагрузки в виде катушек, выходные ключи в блоке управления? |
А стетоскопом послухать ?
|
Сначала собираюсь послушать фонендскопом. Просто на слух, стук в районе 3-4. Фишку хочу снять, чтобы убедиться точно.
|
Попробуй просто тримати рукою за форсунку - різниця в роботі реально відчувається. В мене на попередній машині був якийсь стук, ледве помітний, теж схожий на форсунку. Так рукою відчувалось, що друга форсунка робить, я б сказав, жорсткіше, ніж інші.
Правда, я так і продав. |
Пройдений етап. 2 форсунки замінив.
|
Цитата:
Тоже мотор троил? Добавлено через 10 часов 38 минут Цитата:
Дякую, що нагадали. Я приблизно так раніше робив на моторах з простими ТНВД. Там береш за трубку, поруч з форсункою, і теж дуже добре відчуваєш, яка форсунка підстукує. |
Проблема вирішилась сама по собі. Машина всю зиму і початок весни простояла без руху. В травні і зараз трохи поїздив.
Мотор більше не троїть. Нічого по мотору не робив. Тільки на початку грудня поставив новий акумулятор. Старий був геть слабкий, на діагностиці писало про дуже низький рівень напруги. |
І знову мотор почав шкандибати на ХХ. Ну або "троїти", як кому зручніше. Плюс при цьому ще й стала підстукувати форсунка, і це на гарячу. На обертах все було в порядку. Потім, десь через місяць мотор перестав нормально заводитись на гарячу, на холодну все було ОК. Зняв, та віддав форсунки на реставрацію мультиплікаторів. Після реставрації мотор перестав "троїти" зовсім. Форсунки витягнув руками. Але, перед цим я всі 2 роки, що машина була в мене, постійно підливав шприцем солярку в колодці форсунок.
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 23:57. |
vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©