![]() |
Топливный фильтр-замена\нюансы\вопросы.
Добрый день! Подскажите пожалуйста хочу самостоятельно поменять топ.фильтр так как этого я сам не делал подскажите мне в комплекте к фильтру идут две резиновые прокладки большая и маленькая недопонимаю куда ставится маленькая. Заранее спасибо!!
1 |
Re: топливный фильтр
Маленькая резинка ставится на верхнюю приемную часть фильтра на входе круглое отверстие и фиксируется сверху кольцом с 4 усиками.
|
Серега, вытащишь старый фильтр и все станет понятно
|
Цитата:
|
А как вообще на Трафике его вскрывать,там же давление?
|
Цитата:
|
Цитата:
Даже на заведённом авто там не давление, а наоборот... |
Цитата:
|
Спасибо всем кто откликнулся !!!!!!!!!!!!! Вчера поменял фильтр не чего сложного , давления там нету.
|
хто знає у Транзіті як часто треба міняти солярковий фільтр, Дякую
|
Цитата:
Меняйте при замене масла и будет вам счастье |
Цитата:
|
Сьогодні змінив розхідники. Так виглядає паливний фільтр, 12000 км. пробігу. Заправки Авіас та ОККО, приблизно 70/30%
http://f16.ifotki.info/thumb/7c828be...c178329510.jpg |
вроде нормальный фильтр, у меня примерно такой же был после 14 000км
|
Посмотри на шланг который идет от фильтра, он прозрачный,на заведенном двигателе солярка должна поступать без пузырьков воздуха.
|
У темі 2 долучень
менял вчера пацаны фильтр топливный
от такие фекалии льют на заправке....... 10000 заправка БРСМ(немешаево,киевской обл) |
Ничё себе...У меня такой после 20-ти. С разных заправок, пару раз даже с левых.
|
Офигеть...:out:
|
адресок я там указал...
мабуть объезжайте её |
Нісібєфіга! Перший раз такий фільтр, навіть на фото бачу! :out:
Добавлено через 5 минут Цитата:
|
та сам припух...
я на эту заправку последнее время только и ездил. недолив не был замечен. да и скидка.... но фильтр заставляет задуматься |
Цитата:
|
Цитата:
У меня фильтр после двадцатки пробега - ярко черного цвета и не мажется! |
таки есть - это ржавчина
|
Я в октябре прошлого года, когда отопитель мастырил, снимал бак, ну и слил литров 60 солярки (летняя) в бутылки 5л из под воды, так они в боксе до сих пор стоят, все руки не доходят усилитель смастырить на ДУТ и откалибровать Мультитроникс!
Так в январе обратил внимание, что в бутылях миллиметров на 50 снизу осадок мутный появился. Вчера опять глянул - пропал осадок. Я один бутылек и вертел и переворачивал - нет ничего! |
Цитата:
|
Цитата:
Я сначала подумал, что осадок гадости из топлива, о котором тут некоторые пишут! И о целесообразности перед заливкой ДТ в бак, отстаивать его в отдельной емкости. По факту оказывается, что это очередной миф! Но бывает и по другому! |
Я вже десь писав, що в мене знайомий працює на БРСМ і він не радить заправлятись у них дизельом. Напевне знає більше, чим простий покупець...
|
Цитата:
Аргументом буде те- чому не радить. Я наприклад, коли пару разів заправлявся на БРСМ під Києвом, то замічав незначне зменшеня розходу. Привязаний до паливноі картки ВОГ, раніше до картки ОККО. Але рідко буває, коли треба дозаправитись за налічку. Ось тоді і зарулюю на БРСМ. Після тих заправок, ніяких аномалій з паливними фільтрами не замічав. Хто зна? Хто зна... |
Цитата:
у нас років 10 назад збудували нову заправку Укр нафта..так от там авідразу прочали всі заправлятись,ціна нижча була на початку для реклами..і у всіх авто відразу почались проблеми,з двигуном,свічками,топливною..я сам тільки відїхав кілометр,і авто відразу тало:всі свічки вийшли з ладу... коли почали пізніше розбаратись,чому всім авто гаплик приходить після заправки,то виявилось,що цистерни(б/у) вони придбали у лако-фарбового заводу,щоб зєкономити..ну і звичайно їх ніхто не мив після цього, добре. |
Предлагаю создать отдельную тему - Заправка и топливный фильтр.
Например: Заправка - БРСМ (Немешаево,Киевская обл.) карта Топливный фильтр - Purflux (Франция) - PX C491E Пробег - 10 000км Фото - https://busovod.ua/attachment.php?at...1&d=1425802816 ЗЫ Использовал данный Володи (Vectra20) |
странно что он рыжий , вроде точно от ржавчины , я заправлялся на WOG и на АВИАС так был черный как смола , жаль не сфоткал , новичок неопытный :), следующий раз сфоткаю только это не скоро .
|
Цитата:
http://ifotki.info/14/a0fdaef7f6948f...43419.jpg.html У меня скорее такие: http://f-picture.net/lfp/i068.radika...5b0926.jpg/htm |
У меня таких грязных фильтров с роду не было , меняю каждые 15 т , с низу обычно темные а в верхней части по светлее.
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
vectra20 ну а как по дымности у тебя прошла?
|
Цитата:
|
Цитата:
вроде как нету. покрайней мере я не вижу |
а у меня топливный оказывается какой то бош поставили...майд ин толи тунис не понятно....и это при том что на официале менял на окружной возле жулянкого моста...сфотографирую выложу...он какой то в диаметре меньше чем перф
|
У темі 1 долучень
Вот посмотрите какой я топливник достал после прежней жизни буса в Голландии. Голландцы тоже не особо парились заменой фильтра, ездили работали. Я его как достал так охренел:out:, привык в Каддике вынимать чуть серенький или немного серенький топливный, а здесь чёрный достал с грязью на дне стаканчика, глаза сразу приобрели круглую форму:shock::shock::shock:
|
Советую ещё и бак промыть там такаяже история
|
Цитата:
Масла, фильтра, ремни ГРМ нужно менять в день покупки авто или на следующий, на крайняк. |
Відповідь: Топливный фильтр-замена\нюансы\вопросы.
Сьогодні згоріло три запобіжника на підігріві паливного фільтра Purflux FC578 це ой куди вставляються картриджи С491.
https://i.postimg.cc/vmmBn16m/FC578E.png Хто з таким стикався? Продається поз. 1 Ensemble chapeau embout T9 PC127, чи треба міняти весь корпус фільтра? - Зранку в -18С завівся нормально і доїхав до роботи: - в обід завівся і прогрівся нормально, відїхав десь теж з кілометр, заглох, це пару раз потрикався, поліз перевірити запобіжник на підігріві (згадав матюками того конструктора-пі-раса, який блок з запобіжника запер під бачок з ОР і під кришку яка задубіла в -15'С, добре що в машині була індікаторна вікрутка, якою піддів зачипки, тої кришки, після заміни запобіжника, пішла солярка ріденька і тепла, на роботу повернувся нормально; - в кінці робочого дня завівся нормально, прогрівся до +30'С нормально, від'їхав до самого того перехрестя і знову перегорів запобіжник! Поміняв, завів підігрів не запрацював, відтягнули в приміщення, запобіжник згорів! Поставив видігріватись до завтра! В проводку ще не лазив, бо від роботи відїхав менше кілометра, назад притягнули на шворці, та і намерзся поки запобіжник міняв. ДТ ОККО, тільки залив повний бак перед морозами, в трубці піна, аж чвакає наче порося, коли підігрів не працює! |
Re: Топливный фильтр-замена\нюансы\вопросы.
Зроби додатковий дріт на підігрів, з окремим запобіжником на трохи більший ампераж, ніж той. що з завода. Цей підігрів( вірніше підігрівчик) розрахований на роботу в імпульсному режимі. При -18 імпульсним режим вже не виходить, робить постійно, звідси і запобіжники. А взагалі треба ставити додатковий нормальний підігрів.
Ще, якщо є можливість, злий солярку з бака. Так, щоб постійно тримати 20+ літрів. Коммонрейл дуже гріє "обратку", ну а вона, в свою чергу, непогано гріє солярку біля заборніка. |
Відповідь: Re: Топливный фильтр-замена\нюансы\вопросы.
Цитата:
Може десь коротить!:maybe: Я свого часу грався з тим підігрівчиком, ставив в морозилку, щоб спіймати момент падіння опору, але ніде не зберіг заміри опору! Якщо не помиляюсь, там опір практично не залежить від подальшого зменшення температури. До речі Фен працює нормально, не кашляє! |
Re: Відповідь: Re: Топливный фильтр-замена\нюансы\вопросы.
Цитата:
Так, щось не те. Для мотора 1,9 достатньо підігріву 100, максимум 150 Ватт. Але розраховувати на той підігрівчик не варто. То так, іграшка. Ну може на -5. Колись на Hiace трапився доволі простенький і ефективний проточний польський підігрівач. В корпусі з шестигранника на 19 була виточена різьба під звичайну свічку накалювання. З іншої сторони- різьба під термовимикач. Я використовував без термовимикача, напряму через тумблер. В -24 машина летіла. |
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Топливный фильтр-замена\нюансы\вопросы.
Цитата:
Проблема в чомусь іншому! Завтра спробую розібратись! Свого часу на іншій машині ставив додатковий бандажний обігрівач фільтра на металеву банку фільтра і було пофігу запарафінився той фільтр, чи ні! Спочатку видігрівав фільтр бандажним, а потім вже штатний проточний працював! Так жабоїди колбу зробили пластиковою, ще і з боковим кріпленням на крилі!:duren: |
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Топливный фильтр-замена\нюансы\вопросы.
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Re: Відповідь: Топливный фильтр-замена\нюансы\вопросы.
Цитата:
Щоб не патрошити всю проводку - можна замість догрівача підключити малопотужну лампочку . Кришку фільтра колись шукав для знайомого , не знайшов , купили на розборці в зборі за 500 грн. |
Відповідь: Re: Відповідь: Топливный фильтр-замена\нюансы\вопросы.
Цитата:
Терморезистор на кришці працює, опір в ввімкненому стані 2,4 Ома! В когось є інфа який опір повинен бути? |
Так пораxy й сам, 2,4 Ома це біля 90 Ватт виходить. Якраз те, що треба. А от при тривалому нагріві може десь підкорочувати. Невідомо, з чого він зроблений.
Добавлено через 5 минут ПС. Я сьогодні зранку під бак( не на Трафіку) просто підсунув прожектор на 1кВт, десь на півгодини. І насосик на мокрій автономці грів феном, бо не хотів качати. |
Замовив електрогрілку на корпус фільтра, бо всі ті проточні нагівачи непрацезданті при запарафінюванні фільтра і така поважна хвірма як Пурфлюкс повинна виготовляти корпуса фільтрів з обігрівом колби, а не лише кришки!:dash2:
|
Термистор РТС.
По поводу обогрева фильтров от замерзания парафина я много лет с 90х годов на Скорпио ездил с нагревателем на фильтре сделанным из позисторного транзистора---термистора или что то в этом роде. Самая важная характеристика что сильное потребление тока он берет в первую минуту-две,...потом нагревшись д своей температуры 80-100-120 смотря какой поставить-----потребление тока падает до мизера и только подпитывается чтоб держать этот нагреватель горячим. Я иногда забывал выключать тумблер и машина ночь на морозе стояла и АКБ не разряжался! А то что продают как колба-бандаж на фильтр сделана очень энергоемкой на простой проволке в матрасе из азбеста-----и жрет много и греет даж горит! Так что кому интересно такой нагреватель то погуглите эту тему! Термистор РТС. Термоэлемент или пару шук на корпус фильтра легко на хомуты установить-----лучше через проводник тепла медь----алюминий или даже свинец! Вот подобное в прожаже https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/n...t-IDGxMJE.html Парафин в фильтре плавит и не забивает картон фильтра! |
Цитата:
Якби ті дятли подачу палива палива зробили би з низу, а вихід зверху, то розігрівався би весь фільтр! Замовим на lox.ua, б/в фільтр, щоб на одному з двох розібрати кришку і подивитись що там, після чого переробити схему підігріву! Оце думаю для термоконтролю фільтра зовнішнє дупло в колбі фільтра використати. Та і 80'С, трошки забагато! Цікаво яка температура плавління колби фільтра? |
Цитата:
ПС. Нормально собі катаюсь на солярці з Укрнафти( сьогодні зовсім без підігріву). У них завжди нормальний зимовий дизель був. Розход правда високуватий, але то таке. Добавлено через 8 минут Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
У відрядження маршрутками і потягами вимушен був поїхати! Тільки сьогодні повернувся о 14-00. Цитата:
В мене знайомий свого часу приганяв собі Паджеру ІІ, дизельну, з Фінляндії, так казав що в нього форсунки з підігрівом, паливні трубки в теплоізоляції і баку є підігрівач + 2 АКБ. Зараз такі машини не виготовляють. |
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Топливный фильтр-замена\нюансы\вопросы.
Цитата:
А от на форсунки з підігрівом було б цікаво глянути. Може знайомий дроти і катушки електрофорсунок сприйняв за підігрів? По аналогії з тим, як в 90-х -початок 2000 на мотор з інтеркулером казали, що там 2 турбіни( ну патрубків же 2). Цитата:
|
Отримав сьогодні грілку, кійтайці як завжди брешуть, заявлені характеристики не відповідають реальним:
https://i.postimg.cc/WbLYKvp2/Keenovo-200-W.jpg - основа скловолоконне полотно з двостороннім 3М скотчем і з іншої сторони теплозахисна силіконова піна; - кабель термостійкий в скловолоконній обплітці; - розміри 175 х 115 х 7, якраз обернути пластикову колбу фільтра Пурфлюкс (яе спеціально під них різали); - термостат на 65'С. наклеїв на колбу фільтра, але треба постягувати стяжками, щоб не відклеїлось, і там де термостат погано гнеться і притуляється до колби. https://i.postimg.cc/vZR0TQwj/image.jpg https://i.postimg.cc/k450sn4s/1.jpg https://i.postimg.cc/NMPWPW2c/2.jpg https://i.postimg.cc/tJ38C7mX/image.jpg Тепер думаю як цю грілку підключити: - завтра тимчасово кину на роз'єм штатного підігрівача, подивлюсь як він працює; - а потім підключу напряму на АКБ: через реле з затримкою, через терморегулятор, чи через ШІМ, ще не вирішив. |
Подбай про протипожежну безпеку.Таки воно китайське, і доволі тендітне.
|
Коли мив колбу під приклеювання грілки, не втримався і розібрав кришку фільтра:
https://i.postimg.cc/jjMQsSgP/1.jpg https://i.postimg.cc/sxhp99V4/2.jpg https://i.postimg.cc/fRhvCFSt/image.jpg https://i.postimg.cc/ydWhWCt5/3.jpg https://i.postimg.cc/T2Lq6Gr5/dede156s-960.jpg Після збирання опір став 1,6 Ом, при +20'С. В холодильнику при -20'С, опір став 2,4 Ом. |
Думаю и сама грелка, и пластик корпуса фильтра не друзья! Вам бы стальной фильтр подобрать!
Да и встроенные термисторы сверху-----мало с них толку........может и помогает чтоб не заглох мотор! Но парафин в колбе не прогреет(((( |
Цитата:
|
Цитата:
Пластиковий фільтр під капотом, краще рішення ніж металева колба під брюхом!:meowth: Підігрів фільтра повинен бути стрижневим теном в середині фільтра, а не зверху як на всіх штатних фільтрах! Цитата:
на такий випадок до штатного підігріва треба мати бандажний/напівбандажний підігрівач колби. Цитата:
Ще додатково поставлю термостат на 10'С +/- 5'С - 2 шт, в дупло фільтра на випадок перегріву фільтра. |
Як знаєш. Просто прийдеш колись зранку до машини, а АКБ розряжена, іммобілайзер злетів( це в кращому випадку). Людина не робот, і масу можна запросто забути виключити. Електричному термостату теж довіряти не варто. При русі ще нормально, якщо зависне, то просто трохи перегріватиме солярку.
|
В мене запарафінило із БРСМ, .Вирішив тестувати.
Добре що час був. Загнав в гараж де +4. Фільтр у парафіні. В баку літрів 65 соляри. Злив літру. Зоставив на ніч на вулиці, -10, побіліла але не замерзлаі парафін не відділився. Замірив температуру в морозилці -25, положив туди ту літру, пролежала чотири години- побіліло дуже алемало мабуть часу осаду не було. Знизив температру до -20, пролежала бутилка 20 годин- осаду в виді парафіну випало 20 аідсотків. Авто вже в гаражі було дві доби.Качнув грушою із магістралі - чиста як сльоза. Купив 20 л. Преміум соляри на -27. І 100 мл. ХАДО антигелю. Налив літру Переміум чистого антигелю , а в ту літру що із баку влив кубик ХАДО, На-20, на 20 годин. Преміум побілв але ьбез парафіну, із бака із гелем побілів і як наче трохи щось побачив ну не критично. Соляра 20 літрів ьула вприміщенні нагрілась добре і антигель, +25. Залив в каністру, розколотив і в бак. Думаю, що -25 триматиме... |
думаю что -25 в Украине не увидим:D
Даже если на пару дней морозы надует,.....можно машине и постоять чтоб не гробить! |
Цитата:
|
Подогрев на термисторе не помешает, ибо!.........на АЗС можно травануть машину легко,и на дороге не лишне будет грелка чтоб в метель и мороз не заглохнуть! Не забываем что помимо парафина в фильтре есть и грязь------а фильтра на современные комонрэил микронные.....когда новые!
|
Цитата:
Я тестую солярку так, по 100мл в баночку, і в морозилку. Тоді точно буде ясно. що від неї очікувати. І, без цього Цитата:
Цитата:
Добавлено через 11 минут Правильно написав колега у попередньому пості- заглохнути в мороз і заметіль десь на трасі в полі, доволі страшна штука. Тим більше що зараз на підняту руку про допомогу вже давно ніхто не зупиняється. |
Цитата:
Соляра із мінусовим показниками не буде і проблем, говорять не мають! Добу нііхто ніде не чекає, це не каністру залити. Та і на заправках , більш менш брендовими, не ризикне підсовувати , хіба що в період переходу може бути накладка..Так мені сказали |
Цитата:
Добавлено через 10 минут Цитата:
З дальнобоїв приклад брати не варто. На великих вантажівках штатний серйозний заводський підігрів палива. А от як уже він не справляється, тоді антигель. У мене на MAN-і стояли 2 класних штатних підігрівача фірми Bosch, загальною потужністю Ватт на 400. |
Я блін херею з нашого народа! Вірять всьому, що каже кум, сват, брат, зеленський і далекобійник з телевізором!!! :oh: Самому розібратись тями не вистачає? Інтернет потрібен лише лише для того щоб порнушку подивитись і по різних форумах дурню понаписувати!
Літнє ДП і Зимне ДП має різну долю важких вуглеводнів, по нашему парафіннів і іх кількість обумовлена температурою відбору фракцій в ретіфікаційній колоні при розділенні нафти. Ніякі присадки не роблять з Літнього ДП Зимнє ДП, вони лише типа розжижають ті парафіни, тіпа не дають злипнутись разом і випасти у осад. В паливному фільтрі відбуваються трошки інші процеси, схожі на винкнення снігу в атмосфері, коли до якоїсь порошинки кристализувалась перша молекула води, потім друга, а за нею 25 і пішло-поїхало, так само і у фільтрі - прилипла до ворсинки фільтровального папіру під впливом тиску і руху палива перша молекулка парафінфв, інша злипається з нею, а там наступна і до утворення желе, яке вже не проходить через пори фільтра, або проходить з великім опором, причому це відбувається в рідкому але мутному на вигляд паливі. Помутніння ДП, це і є утворювання твердих, вірніше аморфних молекул парафінів! Так от не дає цьому статись підігрів палива перед самим фільтром, коли ДП подається на фільтровальний папір в прозорому вигляді, тобто молекули парафінів знаходять в рідкому стані і відбувається фільтрація палива в якому відсутні тверді молекули парафінів - нема чому злипатись!!!:meowth: Коли підігрів відсутній, то молекули починають злипатись і настає срака, в совкові часи допускалось експлуатція дизеля без фільтрів, щоб кудись виїхати і не замерзнути, але то була техніка іншого покоління, в якій паливна була не така вибаглива! Хочете переврити мої слова - відключить штатний підігрів і поїздіть трошки! В мене гемор виліз коли почав вий..буваться штатний обігрівач. Причину я не знайшов, але після переборки запобіжники перестали перегорати. Грілка то друга ступінь підігріву на додаток до першої, так би мовити вірішення проблеми, а не боротьба з наслідками. До речі паливо від ОККО було рідке, хоч і мутне! В сертифікатах на паливо повинна бути ще температура фільтрації, а не тільки помутніння, але та температура не прив'язана до фільтраційних показників фільтрів! Вірніше прив'язана, до чогось, що може перекриватись показниками фільтрів Пурфлюкс! З тони нафти зимового ДП виходить набагато меншее, ніж літнього, і відповідно ціна його повинна бути вищою! За рахунок меншої калорійності і розхід буде вищим, бо чим більше парафінів, тим вища калорійність! Паливо возять зараз з Європи, ви вважаєте, що Європейські виробники його виготовляють за совковими ГОСТами, стосовно температурних характеристик? Я вас умоляю! Зимовим його роблять за рахунок тих самих розріджуючих присадок, які купуються цистернами, а не мензурками і на собівартість палива впливають для власників АЗС мінімально! Вони їх скоріш за все вливають на нафтобазах перед відвантаженням на АЗС в залежності від прогнозу погоди. |
Віталій, мабуть досить людину умовляти. Він хоче пострибати на граблях, на які інші вже наступили, років 20-30 тому.
Тільки одна йому порада- при такому підході до зимової експлуатації дизеля, нехай не бере з собою в поїздку по трасі дітей. ВСЕ. |
Отримав сьогодні всілякі штучки для підключення грілки, перепідключення фа-фа і майбутнього підігріва лобовухи в зоні двірників.
Реле з затримкою на 12 хв. з Харкова прислали касапського походження!!!:devil: https://i.postimg.cc/VL8cktfz/IMG-20...10071-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/ryWkTjLh/IMG-20...05321-MFNR.jpg |
Цитата:
А навіщо реле з затримкою? Міг би на Ардуіно зробити сам собі алгоритм, який би захотів. |
Сьогодні з ранку таку "красоту" побачив:
https://i.postimg.cc/j2bMYxbp/IMG-20...23612-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/B6Dmz8d5/IMG-20...52240-MFNR.jpg це на штатному підігріві! Перекинув на грілку не перегорають! Схоже щось з термісторами. Треба викидати ті термістори, а термостат фільтра пускати на керування грілкою. Цитата:
В електриці трошки розумію, а от в електрониці ні! |
Цитата:
Цитата:
ПС. Ще згадав пару трюків з 90-х. Лампочку з фари кріпили на заборнік, якраз біля 100Вт. Ще точили/варили бандаж на фільтр, підігрів антифризом з мотора. Ну а найкраще- бочонок діаметром 50мм і довжиною 150-200, і мідна трубка діаметр 8-10мм, намотана поверх. |
Цитата:
Цитата:
свічки накала і стартер, думаю більше висмоктують за один старт. Зараз живлення на грілку подається після пуску двигуна. Цитата:
лямпочка з фари H4 має потужність 55W. раніше були фільтра з подачою обратки в колбу фільтра, але все це працює коли двигун і обратка вже теплі, а електрообігріви можуть працювати навіть на непрацюючому двигуні. |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Саму кришку можна перевірити в домашніх умовах при наявності лабораторного блоку живлення або просто блоку живлення (мін 10А) та струмових кліщів . |
Цитата:
|
Цитата:
Просто в теплі мудохатись приємніше ніж на морозі і без ризику спалити машину :) До речі при живленні від блоку живлення при к.з. будуть грітись дроти + просадка по вольтажу .Так що на худий кінець можна обійтись мультиметром. Кришку можна покласти в ємність з дистильованою водою , по мірі нагріву доливати. |
Два дні проїздив з горілкою підключенною на штекер штатного підігрівача - гріє постійно при заведеному двигуні. Запобіжник цілий.
Зовні грілка приємно тепла, точно не 65', градусів до 50'! Або кітайці знову на..бали з термостатом, або силіконова теплоізоляція не передає реальну температуру плівкового термоелемента. Треба було перевірити температуру нагрівання перед наклеюванням. Тимчасово пущу керування грілкою через термостат фільтра, прибравши з нього термістори і люміневі пластини, а коли отримаю з кітая керуючи термостати, то поставлю їх на трубку після фільтра, примотавши до трубки синьою ізоляційною стрічкою, зверху прикрию теплоізоляцію і термоусадкою, щоб грілка працювала по температурі палива після фільтра. Ну і поставлю реле попереднього прогріву фільтра на випадок великих морозів і запарафінювання палива. Добавлено через 8 минут Цитата:
Добавлено через 13 минут Цитата:
- Може то не термістори, а керамічні нагрівачі, бо я такого розміру термісторів не знайшов; - кліщами постійний струм не перевіриш, лише змінний. Добавлено через 21 минуту Цитата:
Мій керманич холодильників, мойдодирів і духовок, стежить за кожного разу коли я дверку холодильника відчиняю! Як для взяти, так і покласти! Було колись, що мені хробаки для рибалки розбіглись по всьому холодильнику. |
Цитата:
https://www.aliexpress.us/item/10050...Cquery_from%3A https://www.aliexpress.us/item/40007...080000072638_2 Цитата:
|
Цитата:
Добавлено через 5 минут Цитата:
Цитата:
|
Вчора зранку було -3'С, через годину їзди по місту на вході в фільтр було +5,7'С, на виході +9,3'С.
Температуру міряв кітайськими електронними термометрами з виносними датчиками, які примотав до паливних трубок чорною ізострічкою. (синьої не було). грілка тепла була значить гріла, моменти вмикання/вимикання не контролював. Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Добавлено через 2 минуты Цитата:
Як не один бреше, так інший!:oh: Добавлено через 8 минут на тих вихідних керування реле підігріву паливного фільтра завів через термостат який примотав до вихідної паливної трубки. другий - а-ля, резервний! https://i.postimg.cc/rwFyjs1M/IMG-20...59056-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/QMZ1NgDb/IMG-20...20191-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/N08TKyfw/IMG-20...35153-MFNR.jpg один замикається при 8,1...9,0'C, розмикається 8,8...10,0'C, другий замикається при 7,4...9,0'C, розмикається 9,3...10,3'C. |
Цитата:
Тепер про генератор варто подумати. Він і так досить перевантажений. 18А форсунки, ще по 3 ЕГР та регулятор тиску. Світло, пічка, дворніки. Підігрів антифризу! А тут ще додаткових 17А. Я б виключив пару свічок підігріву антифризу( в себе так вже зробив). |
Цитата:
Цитата:
|
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Топливный фильтр-замена\нюансы\вопросы.
Цитата:
Використовувати штатний термостат, не має сенсу, бо він буде постійно охолоджуватись паливом з бака, а не грітись ДТ з колби. Добавлено через 2 минуты Цитата:
свічки підігріву тосола, я вимкнув ще в 2012 році, програмно на СТО при проходженні першого ТО. Добавлено через 5 минут Цитата:
Використав виту пару 4х0,5, щоб врізатись в керуючий ланцюг реле підігріву палива. ці термостати розраховано на 3А, правда кітайських, відповідно на наші буде 1..2А. Добавлено через 10 минут Цитата:
Якщо не помиляюсь на гамнітолі JVC запобіжник 10А? гавкає в дорозі на 12-15, з 50. |
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Топливный фильтр-замена\нюансы\вопросы.
Цитата:
Правильно, 40А на музику це перебор. І 150А це пікове навантаження! Довготривале це приблизно 20-25% від пікового. |
Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Топливный фильтр-замена\нюансы\вопросы.
Цитата:
А от підсилювачі ненажерливі - стояло 2 , кожен по 4 канали .При зарядженому акумі проблем не було . Вночі при включеному світлі було ледь помітне мерехтіння. Прошу зауважити що 40А - це максимально зафіксоване , а так в пів шишки десь 20-25А . Завжди думав що в мене генератор на 140А , але гугель каже що з №8200404459 -150А . Вроді дрібниця , але приємно:D Цитата:
Є ще каста SPL щиків - ото рак для вух :dash2: там токи далеко за 100А перевалюють. Нажаль з цією бл@@@ою війною улюблене хоббі пилиться на полці... |
Поміряйте скільки споживає штатний підігрів фільтра.
|
На жаль, так просто поміряти струм на штатному підігрівачі не вийде. Щоб замір був коректним, треба через токові кліщі пропускати один провідник. А до фільтра йде кабель з подвійним дротом. До того ж токові кліщі під постійний струм мало у кого є( навіть на СТО).
|
Мої кліщі поїхали на передок , надіюсь там вони принесуть користь .
|
Цитата:
Щоб не різати, можно тимчасово на клемах латунних два кабеля кинути, але то лишній гемор. Але кліщ все одно нема. Мені допомогли продавці які торгують електроприладами, поміряли кліщами з вітрини! За дякую!:ok: |
Все!
Не довго та грілка гріла! Вангую на термостат вмонтований в грілку, який не витримав 17А. https://i.postimg.cc/Y93ZG2Cz/IMG-20...06726-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/Hkdt8FSW/IMG-20...03921-MFNR.jpg Подзвонив продавану, той каже відправляй поміняю. Мої термостати працюють, реле 12 V на грілку подає. Собі думаю, може самому вирізати той перегорівший термостат і поставити іншій KSD9700-5A060-B на 60'С за 14 грн, послідовно в керуючий ланцюг з термостатами +10'С. https://i.postimg.cc/d0sC56GT/kls5-ksd9700-5a60-b.jpg https://i.postimg.cc/k5qQkqPG/HTB1e-...6x-XFXXXI.webp |
Ось такий термостат підійде? https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/k...1-IDIym1x.html
|
Цитата:
вже придбав за 30 грн. KSD9700 на 60'C, тільки в пластиковому корпусі, що був в наявності в магазині. Перевірив - температура вмикання 40,5'C, розмикання 57,5'C https://i.postimg.cc/GtgfKMYB/IMG-20...38170-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/FK02vVtq/IMG-20...55641-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/wvXHWdT1/IMG-20...21395-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/Bnj0rFn9/IMG-20...46342-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/gcq0g5z6/IMG-20...41830-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/T1G3Rj9w/IMG-20...50912-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/qqLMgtbG/IMG-20...04858-MFNR.jpg |
Уважно ознайомся з інструкцією, працюватиме ! Настроїш як захочеш, так і буде, ще й індикація процесу.)))
|
Цитата:
Тим більше в кітайських товарах. |
У мене ця "біда" вже давно працює, тільки в іншій сфері. І не один. Жодних нарікань.
|
Цитата:
|
Чим під`єднав кабель до ніхрому?
|
Цитата:
|
отримав імпульсну кнопку для вмикання фільтра з дуже підходящою піктограмою, вона же буде показчиком подачі живлення на обігрів фільтра помаранчевого кольору.
https://i.postimg.cc/7ZMFbj6F/image.jpg https://i.postimg.cc/9ffwk5qV/image.jpg https://i.postimg.cc/R0RYdfxq/image.webp до кінця тиждня повинен ще прийти роз'єм для під'єднання обігріву фільтра 4х2,5 (20 А). Після чого під'єднаю все як повинно бути. |
https://i.postimg.cc/GtgfKMYB/IMG-20...38170-MFNR.jpg
Наснилось мені така фігня - а чи не зробити три окремих контура нагріву, враховуючи що дроти схоже ізольовані! - на 2 дроти - 100 Вт на кнопку з затримкою вимикання; - на 1 дріт - 50 Вт; - на 1 дріт - 50 Вт. 50 Вт або 50Вт + 50 Вт під час руху в залежності від температури палива. 50 + 50 + 100 на 12 хв, під час старту для швидкого прогріву фільтра. Або взагалі через ШИМ регулятор зібрати. https://i.postimg.cc/x1KkvTPg/IMG-20...50616-MFNR.jpg |
думаю греть пластиковый корпус нет смысла,.. и соляру не греет через пластик-----и грелка сама себя выжигает ибо некуда теплу уходить......
или переходите на стальной фильтр,....или не балуйтесь |
Там ще великий сумнів на рахунок достатньої теплопровідності отої рожевої піни. Взагалі, краще б було поставити проточний Stanadyne( це солідна фірма, яка в тому числі виготовляє і форсунки на американські авто!). Все одно рожева приблуда перед запуском фільтр достатньо не прогріє, і рампу теж не прогріє. Краще вже акуратно( з достатньої відстані) підігріти фільтр газовою горілкою. Або феном( якщо поруч є 220). А вже через секунди після запуску піде підігріта слярка.
Добавлено через 25 минут Або круглий Bosch, в мене більше 10 років пропрацював, в будь-який мороз. Зараз на ОЛКС 2300грн. |
Цитата:
Хлопці , чи Ви забули де живете ? Ще зовсім недавно були раді 10-20л любого гуано(соляри) і вибору особливо не було ! Ідея в vitos svp досить цікава і має право на життя . Однозначно ефективність такого підігріву буде кращою ніж штатний :meowth: Задумка полягала в тому - щоб не заглохнути в дорозі , адже в Трафіків проблем з заводкою в мороз нема. Звісно можна поставити паливний фільтр-сепаратор з підігрівом ТФС 2020 - але 7 кусків дана приблуда явно не вартує . Маючи таких й@бну@@х сусідів - краще бути готовим до різних ситуацій ! |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Stanadyne - настільки солідна фірма, що її фільтри не для штатного комплектування, то вже тюнінг, причому для техніки промислового використання. Цитата:
Цитата:
Схоже ви цим ніколи самі не займались! З власного досвіду: - при -15'С і низще з фене дує ледь темле повітря!!! - для розтоплення паливного фільтра достатньо 2 л. пляшки горячої води і другої обрізанної пляшки 2 л, в яку вставляється фільтр (без демонтажа з паливної системи) і потім заливається горяча вода. Цитата:
Цитата:
Те що підійде на кітайський трактор чи КАМАЗ, може стати причиною передчасного виходу з ладу паливної Common rail від Bosch! Цитата:
- В мене гемор стався в понеділок, причому не зразу, а з часом. Машина заводилась добре, а фільтр закоксувався пізніше. В вівторок я повинен був виїзжати у відрядження о 5-00. Уявляєш виїхав би за місто і ставби посеред дороги десь! Поїхав маршруткою, так водила казав, що в них не завелось більша частина Спринтерів, які ночували на вулиці, так то цілий Мерседес, а не якесь там Рено:nasmeshka:! Цитата:
Таке враження що конструктори навмисно роблять таку муйню, головне щоб собівартість була найменша. На Трафіках ІІ, можно і фільтроелемент поміняти, на незапарафінений в разі необхідності! А от радісні власники Трахіків ІІІ мають залізний фільтр, правда наскільки я зрозумів під брюхом! Ото заміна буде весела десь на природі! Цитата:
Це який треба фікел щоб на відстані 1 метр було тепло!:oh: Цитата:
Цитата:
Ви хоч би в інтернеті подивились ціни, а потім писали! особливу увагу рекомендую приділити ціні катріджів і порівняти їх з цінами катріджів Пурфлюкс, на штатний фільтр. Я це питання вивчав ще в 2005 році коли придбав першу дизельну машину. Вивчення закінчилось придбанням мокрої Вебасти і бантажного обігрівача на фільтр. |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
- Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Добавлено через 28 минут І, найголовніше. Твої 2 пляшки тепер повністю відміняють розігрів фільтра феном, чи газовою горілкою . Ще раз дякую. Але, тут теж треба обережно, щоб не хлюпнути воду на ремінь ГРМ. |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Навіщо гріти помпочку на мокрій автономці? І що то таке - помпочка? Помпа ОР чи паливний насос автономки? Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
То тебе не бачив контролер з ТБ. Вогнегасник в другій руці тримаєш коли форсункою під капотом колдуєш? Цитата:
Хочу впевнетись чи добре я знаю тему за їхні фільтра з підігрівами. Цитата:
В мене була в машині пляшка з водою, я її зарізав, охоронець нагрів в чайнику води, я фільтр скинув з кріплення і завів в обрізану пляшку, залив туди гарячої води, поливав ще на грушу. Поки фільтр відходив в воді, нагріли другий чайник, поміняли воду на гарячу в пляшці, полив знову грушу і о чудо дизеляка завівся, пару разів перднув і рівненько собі став робити. Тварі торгували літнім ДП, бо погода до нового року була плюсова! Після чого я зробив висновок, що так зване зимове ДТ вони каламутять на нафтобазах, добавляючи бензин, або в кращому випадку присадки. Добавлено через 12 минут Цитата:
https://i.postimg.cc/WbgGN6L1/s93898...7-i25-w640.jpg https://i.postimg.cc/2StQwzWV/s93898...-i27-w2560.jpg https://i.postimg.cc/YqKFsGGK/s-l1200.jpg https://i.postimg.cc/BQ08CrkJ/s-l1600-1.jpg https://i.postimg.cc/zGPX46tb/s-l1600-2.jpg https://i.postimg.cc/kXq4SxR4/s-l1600-4.jpg https://i.postimg.cc/FKMFHcQh/s-l1600-5.jpg чи про цей його варіант: https://i.postimg.cc/Pq9cGQnQ/7a2309...b326b69e93.jpg https://i.postimg.cc/85vYTf1Q/cdbb8c...40c5ee2976.jpg Поясни чим вони принципово відрізняються від штатного підігрів в кришці фільтра Пурфлюкс? Вони що розігріють запарафінений фільтр, навіть в металевій колбі? |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
І вже втомився тобі писати- підігрів актуальний тільки в русі, з чим проточний прекрасно справляється. Тому що, на ХХ йде приблизно 1см. куб. палива на 100 робочих ходів мотора, на швидкості 100- біля 4,5, при розгоні- ще більше. Якщо дуже треба- перед запуском можна розігріти твоїм способом, або все ж феном. І взагалі, якщо авто тривалий час експлуатується при температурі -15 і нижче, тут вже потрібна мокра автономка. А з нею фільтр пред запуском підігрівати точно не потрібно. А якщо -15 кілька днів за зиму, мені не ліньки прогріти фільтр гарячою водичкою або феном, а заразом і бак прогріти кіловатним прожектором. Бандажний підігрів- штука класна, але де його зараз нормальний можна купити? Хоча в мене в наявності є, ще 20-річної давнини. Той, надійний. В інструкції було написано, що якийсь керамічний, залитий в алюмінієвий корпус. Одна із сторін корпуса має вигиб по формі фільтра, кріпиться до фільтра лєнточними хомутами. З ним теж їздив досить довго, але перед запуском НІКОЛИ його не вмикав. Що ще цікаво- до фільтра торкається площадка розміром 80 на 60 мм, тобто навіть не кругом усього фільтра, і цього було достатньо! |
Цитата:
В мене проблем з паливними насосами не було жодного разу. Цитата:
Цитата:
Я через ЦЕЙ їх вивішую. Цитата:
Я писав про варіант обігріву колби фільтрів Пурфлюкс, а не про проточні підігрівачі палива!!! Пхає, то один проточний підігрівач, то інший! На тобі нормальний фільтр з підігрівами від Stanadyne: https://i.postimg.cc/3RxpnYZf/34306-...h-500-jpg.webp https://i.postimg.cc/13gy0T60/32364-...h-500-jpg.webp https://i.postimg.cc/wMS0C7fj/31341-...h-500-jpg.webp https://i.postimg.cc/qvZXStNV/32283-...h-500-jpg.webp https://i.postimg.cc/LXqHDbrF/34743-...h-500-jpg.webp https://i.postimg.cc/tRkbKPHM/33636-...h-500-jpg.webp https://i.postimg.cc/1X2JkJRF/36995-...h-500-jpg.webp люди пропонують і датчики забрудненості на фільтра, щоб міняти по фактичному стану фільтра, а не розрахунковому. https://i.postimg.cc/cH5m3Xnz/DRK320...h-500-jpg.webp Є варіанти і від інших ТМ, але такий тюнінг зовсім не дешевий!!! Бо це все вже промислове обладнання, а не побутові вироби. |
Цитата:
А от на цей випадок я раніше завжди возив з собою 4 метра нейлонової трубки 10 мм( це чорна цупка така, з неї зроблені паливні та повітряні магістралі на европейських вантажівках) . Якщо прихватило забірник, або магістраль, просто всунув в бак, і підключив прямо перед фільтром. Одного разу в -15 виручив знайомого. Він на цій трубці нормально доїхав до місця ремонту. І сам також 1 раз додому доїхав завдяки тій же трубці. На Віваро на жаль трубка не допоможе- кулька в патрубку до бака. Цитата:
|
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Топливный фильтр-замена\нюансы\вопросы.
Цитата:
Далі буде!:ok: |
Про літню солярку та мороз. Грудень 2002-го року. Треба по роботі їхати в Чернівці, 1300 км в дві сторони. На вулиці мороз -24. Машина Toyota Hiace. Солярка літня, з рук, але перевірена і якісна. На заправках справжнього зимового ДП в той час не було. Хтозна як, і ким розбодяжена, така собі лотерея. Значить готуємо зимове ДП самі. Антигель, і з ним ДП 2 доби відстояне в теплому приміщенні. На машині проточний підігрівач палива типу "самогонний аппарат", і ще один проточний електричний коперативний польский, зроблений на основі свічки накалу( просто він уже був на машині, від попереднього власника). Зранку заливаю повний бак, і ще три каністри з собою. Дорога вперед без проблем. По приїзду в Чернівці зразу заливаю солярку з каністр знову до повного, поки вона тепла, і добре біжить через мікронну сіточку.
Зранку теж -24, йду на стоянку, трохи з побоюванням, що можуть бути проблеми. Запуск з пів-оберта( таки на Hiace з завода 2АКБ!, і плюс це таки японський дизель!). Після запуску зразу клац- вмикаю електричний підігрівач, як тільки мотор набрав 50 град- виключаю. Всю дорогу назад також жодних проблем, машина і на каплю не втратила тягу, навіть на крутому серпантині. Постійно їхав тільки на рідинному проточному підігрівачі, електричний вмикав тільки при прогріві мотора. Літня солярка, і -24. Все можливо, але тільки при серйозній підготовці. |
https://i.postimg.cc/ydWhWCt5/3.jpg
https://i.postimg.cc/T2Lq6Gr5/dede156s-960.jpg При заміні фільтрів, хтось чистить/промиває цей фільтроелементік? |
Цитата:
Здається мені що то не фільтр , а приблуда для зменшення піноутворення , але це не точно...:maybe: |
За 260 000 пробігу має такий вигляд:
https://i.postimg.cc/pLDn4XGW/IMG-20...51371-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/tTr6kSrF/IMG-20...28797-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/L8d1xZVQ/IMG-20...50982-MFNR.jpg Я так зрозумів це для випуску повітря з верхньої частини фільтра в паливну магістраль до ПНВТ. Щоб підігрівачі палива не були в повітряній бульбі і не перегорали. |
Цитата:
|
Цитата:
Я промив, о та чорна муляка навіть ацетоном не розчиняється. Зубною щіткою вічистив. заодно розколупав термостат: https://i.postimg.cc/sxRKWD2v/IMG_20...33457_MFNR.jpg спаяв контакти в ньмо: https://i.postimg.cc/SK12rsmZ/IMG-20...08162-MFNR.jpg і вмонтував в перетин вихідної трубки паливного фільтра терморезистор на "півшишечки" і вивів його кінці в роз'єм бувшого обігріву: https://i.postimg.cc/XJWWFmJ7/IMG-20...46023-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/k50QyF35/IMG-20...42855-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/hP8K4SPZ/IMG-20...13437-MFNR.jpg |
отримав з алі новий роз'єм на 12 pin.
Попередній фуфловий викинув в сміття. https://i.postimg.cc/yYHnJMgh/3.jpg https://i.postimg.cc/L63DjxLc/4.jpg https://i.postimg.cc/L4fN89X6/5.jpg https://i.postimg.cc/3NgBSB6D/6.jpg https://i.postimg.cc/vZ8zh5vc/7.jpg https://i.postimg.cc/k5By39zC/8.jpg https://i.postimg.cc/rwh9Pzhg/9.jpg https://i.postimg.cc/KYwDmwhM/10.jpg |
Ти забув важливу аксіому; "Чим менше з`єднань, тим надійніша схема( або електричний агрегат)"...
|
Цитата:
|
Це ти про кого??? Я міняю елемент з повним зняттям корпусу фільтру. Причому не тільки на Віваро, а й на інших авто.
|
Цитата:
Це вже прогрес! Я так розумію роз'єм штатного підігріва палива з фільтра ти не знімаєш і не вставляєш назад! |
Цитата:
Якщо це проте, що одне досить якісне заводське зєднання ти прирівнюєш до десятка(чи більше?) твоїх самопальних зєднань, то порівняння дуже невдале. І зовсім не потрібно було городити отой город з жмутком дротів, датчиків, термостатів і секціонуванням підігрівача. Його потужності в -15 і більше і так ледве буде вистачати. А щоб не перегріти( в чому я дуже сумніваюсь) солярку, то в тебе під носом є датчик температури за бортом. В -5 включаєш підігрів періодично, в -3 виключаєш зовсім. |
Цитата:
тримай самопальні роз'єми Цитата:
|
Цитата:
Оте все що ти нагородив, можна було б зробити на Ардуіно і одному IRF44( або трохи потужнішому) і ще одному датчику температури. В залежності від температури солярки контролер ШИМ-ом сам регулював би необхідну потужність. З`єднань було б в 3-4 рази менше. Ги, а куфайка була в далекому 1995-му році. Ти на чому тоді їздив, мабуть на соняшнику? |
Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Re: Топливный фильтр-замена\нюансы\вопросы.
Цитата:
ти часом парторгом не служив в совкові часи? в 1995 р я пішки ще ходив, бо в 1994 тільки з армії звільнився. Першу машину придбав в 1997, з салону 99-ту баклажан. Ти своїм комплексом вирішив помірятись? |
Смени топливный фильтр на фильтр с стальным стаканом от другого автомобиля....на Рено Трафик Мастер стоит такой-----грей нехочу! А греть пластиковый стакан смысла нет!
|
попередній підігрів фільтра підключив через реле часу (виставив 5 хв.) і кнопку:
https://i.postimg.cc/D05Ny3WY/IMG-20...02003-MFNR.jpg https://i.postimg.cc/RF78yHvm/IMG-20...49141-MFNR.jpg Постійний підігрів підключив через терморегулятор, вмикання +3'C, вимикання +8'C. В терморегулятора можно налаштувати затримку вмикання, поставлю 1 хв., щоб вмикалось після вимикання свічок накалу. https://i.postimg.cc/T1TS63PD/IMG-20...18413-MFNR.jpg Кінцевий результат! |
Для тих кому цікаво!
Обратка підігріває влітку паливо на 10...20 градусів. Як буде зимою подивимось. При зовнішній температурі десь 20 градусів і половині бака, температура в паливному фільтрі була 37 градусів. Залежить від часу роботи двигуна, об'ємі палива в баку, зовнішньої темеератури. Бачив і за 40 температуру, так то ще не літо і асфальт не плавиться. https://i.postimg.cc/6qPLmmkm/image.jpg Будемо стежити далі. При стартовій температурі палива в фільтрі +8'С, збільшення його температури на х.х. починається після прогріву двигуна вище 22'С. |
При температурі на вулиці +30, температура на обратці +56 град. Перевірено Опком-ом. І це без будь-якого підігріву солярки. От і думай, що реально зараз більше гріє солярку, підігрів, чи паливний насос.
|
Цитата:
От на кой мені температура обратки, та ще і літом? Навіть перевірена Опком-ом! Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Не,....вы тут все в кучу слепили-----обратки насосы подогрев через пластик корпуса.:dash2:
По полочкам! Задача в сильные морозы не дать разделившейся на две фракции парафин и керосин жиже закупорить фильтр! пАтамуШта,.....сначала выработается керосин без парафина, а когда отогреется бак мотор получит порцию уже жидкого парафина---и то и то вредно как мотору так и всем частям топливной системы! Да и заглохнуть нам ненада! гЫде и куда течет обратка,....и как там насос высокого давления греет соляру не важно. Важно фильтр который далеко от теплого мотора на всех ветрах и морозе греть. Греть нужно саму колбу чтоб вся ДТ протекла через картон фильтра к мотору. И от фильра до насоса по метровой трубке пусть опять замерзает,......насос и такое засосет и раздаст на фотрсунки. Ну и каша в самом баке должна быть взболтана и сетка на эл.насосе если он есть должна быть не забита. --------------------------------------------------------- И даже если есть грелка фильтра то нельзя на морозе молотить на холостых-----нужно ехать чтоб в баке запарафиненая от мороза соляра была взболтана! Ну а если уж попасть в заметель и ехать невозможно то и с грелкой мотор долго не проработает,........соляра в баке зазделится на две фракции и заборник будет брать жидкую керосиннку а парафин останется в баке---------проверено в морозы на диз генераторах когда бак выносной. Дофига написал вроде бы,......но озвучил всего вершину айсберга того комплекса вопросов которые займут еще тысячи строк для понимания вопрса целиком! |
Цитата:
|
Цитата:
Греть проточным не эффективно ибо....нужен сам обьйом протока чтоб струя в фильтр была настолько подогрета с 5мм трубки чтоб прогреть литровую колбу фильтра которая как раз заморожена грязной частью-наружной. Я в 90е холодные зимы при отсудствии зимнего ДТ грел колбу позисторами перед стартом и в течении дня когда сам фильтр был у выпусконого коллектра. На ВТП1-2 под капотом......с 15года фильтр на днище. Проточные грелки помогут только на заборнике в баке,....а фильтр нужно греть полюбому! |
Цитата:
Ну, во-первых, трубка внутри не 5( на каких машинах есть такое??), а 9 мм. Во-вторых, прочитайте на предыдущей странице мое сообщение про опыт эксплуатации летней солярки в -24 на проточном подогревателе. Корпус фильтра в итоге при этом прогревался( изнутри, теплой соляркой!) до +40 и более. Подогреватель- бочонок диаметром 50 мм и длиной 150 мм с намотанной сверху медной трубкой диаметром 10 мм. Ну и понятно поверх трубки фольгированный вспененный полиэтилен 3 мм для утепления. Бочонок врезан был в патрубок печки, классика. Установлен был перед самым фильтром. |
Вітаю!
Сьогодні майже морозний ранок! Температура палива в паливному фільтрі перед пуском +1,1'С! попередній підігрів фільтра не вмикав. Ходовий підігрів фільтра вмикнувся через 55 сек (кітайська хвилина склаається з 55 секун нормального годинника), при температурі палива +1,4'С; через 2 хвилини після вмикання підігріва фільтра температура палива була +4,2'С; через 3 хв. - +6,2'С; через 4 хв. 30 сек - на температурі +8,0'С підігрів фільтра вимкнувся. по тепловій інерціі температура палива піднялась майже до +10'С і потім пішла поступово вниз, десь до +6'С - така температура вже підігрів за рахунок обратки з двигуна. Хто мені тут втирав, що підігріва через пластиковий корпус не буде??? Звісно що і це не мороз! Але і підігрів вимкнувся не від перегріву грілки, а по температурі палива, відповідно передача тепла через пластикову колбу нормальний. Слава ЗСУ! |
При сьогодняшній температурі палива -5'С, грілка відпрацювала пару-трійку циклів.
Після прогріву двигуна, пішла тепла обратка і підігрів вже не вмикався. При паливі -5'С і температурі двигуна +50'С, температура палива після фільтра була, за рахунок теплої обратки, коло +5'С. Оце думаю може один контур вимкнути на ходовому підігріві, чи зачекати нормальних морозів. |
Їзжу ще й зараз на солярці, купленій влітку на WOG. Рідка, не мутніє зовсім. -20 мабуть вже не витримає, а поки що нормально.
|
проїхав вчора при забортній температурі -7"...-8'С по трасі 450 км.
в баку було літрів 70 ДП. Підігрів перестав на ходу периодично вмикатись лише кілометрів через 120...150, потім при нагрітому двигуні і не увімкненій грілці температура палива трималась десь 3,5'...4'C, за рахунок теплої обратки з двигуна. Помітив також що грілка периодично вимикалась по перегріву термостата, а не терморегулятора. |
Цитата:
Загалом результат непоганий. Ти колись питав про струм рідного підігрівача. Якщо актуально, можу поміряти, вже є чим. |
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Тоді хай питають. Просто так, ради цікавості, гофру розрізати неохота. Я й так знаю, що там буде 200 Вт з гаком, менше нееффективно. Грілку, таку як в тебе, планую купити, хай лежить на всякий випадок. Параметри, завдяки тобі, побачив, дякую. Єдине що, автоматику робити немає сенсу. При постійній роботі солярка буде десь біля +20, якраз те, що треба. |
Цитата:
Добавлено через 11 часов 12 минут Сьогодні при стартовій температурі палива на виході з фільтра -6,8'С, після заведення двигуна зразу увімкнув контур попереднього (5хв) підігріва фільтра, через 1 хв. Увімкнувся ходовий підігріів зав'язаний на датчик температури. Десь при температурі коло 0'С обидва контура вимкнулимь по перегріву грілки (+65'С). Після охолодження термостату увімкнувся лише ходовий підігрів, нагрів паливо до 8'С без вимикань. Двигун нагрівся до +67'С Оце думаю може змінити налаштування терморегулятора з +3/+8'С, на +5/+15'С подивитись чи буде грілка виходити в перегрів. Проточний підігрівач палива STANADYNE 12V 150W 12V 150W налаштован на +10/+80'С |
Цитата:
Цитата:
|
Добавлено через 12 минут
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
https://postimg.cc/mhksYKG5Скептицизм мой все равно присутствует в этой теме. Хотя на Скорпио пол ляма накатал и 4 зимы на Виварике катаю. Скорпио в 90е без зимней соляры грели позисторы-термисторы от одного самоделкина тогда-----спасибо ему выручала. Последние годы и зимы не такие лютые, и соляра все таки достойная наших морозов. Давненько не встречал с факелами дальнобоев и трактористов----едут все без проблем!
Я и на Виварик из Алика позисторов прикрутил,.....провод вывел в салон----просто валяется не подключенным на всяк случай)))):maybe2: Ну а все показатели а не домыслы я вижу на мафоне.......вот показывал вам тут https://busovod.ua/showpost.php?p=468687&postcount=29 :maybe2: и малейшее отклонение видно сразу по корекциям форсунок, температурам в рампе насосе....давления выхлопа и турбин. ----------------- фото филтра с грелками чатА не мАгу прилепить......а снимать на ютуб или тикток там и нечего....фильтр и три алюминьки с проводами хомутом притянуты. https://postimg.cc/mhksYKG5 |
Цитата:
Цитата:
в тому Stanadyne терморезистри нагрівальні, чи ніхром з термостатом? Що стається з термостатом при 10...15А навантаження можеш подивитись в попередніх повідомленнях. Працював не довго. Цитата:
- нижній шар - двосторонній скотч 3М, полімерний, тонкий, не пінний; - наступний шар - підложка з склотканини; - на підложці прокладено чотири параллельні нагрівальні контури з ніхромового дроту; - зверху поверхневий шар з склотканини; - верхній шар теплоізолюючий, з спіненого силікону; - шари з скловолокна просичені і зклеєні силиконовим компаундом. Ще раз - теплоізолююча піна лише зверху!!! Між колбою і ніхромом шар двостороннього скотчу і скловолоконної тканини, тому температура поверхні колби буде завжи меншою за температуру на захисному термостаті. Добавлено через 10 минут Цитата:
Вчора при стартовій температурі палива -10°С, увімкнув на стоячому двигуні попередній підігрів палива, через 5 хв. після вимкнення і пуска двигуна температура палива піднялась до +4,6°С, а потім пішло холодне паливо з бака і температура впала до -6,3°С, бо присутня інертність підігріву через колбу. Але все одно працює достатньо добре і через скловолоконну підложку і пластикову колбу. Буває вимикається по перегріву термостата +65°С, треба було ставити +80°С. Добавлено через 12 минут Цитата:
|
https://postimg.cc/mhksYKG5 :maybe2:
Это у меня позисторы...термисторы и т.п названиями их называют. Они есть и 12 и 220вольтовые, и разных температур нагрева. И в отличии от ваших эти грелочки берут при старте нагрева например 1А,.....а последостижения своей температуры в 80 100 или 120градусов потребления тока уменьшают на 80-90 процентов.Вот их характеристики почитайте https://prom.ua/ua/p2034308204-nagre...RoCj60QAvD_BwE Вольтаж 220 в, 12 в Градуси 220 °C, 120 °C, 80 °C Нагрівальний елемент на DC 12 вольтів і AC 220V живлення. Термистор РТС. Різні температури нагрівання — 80,120,220 градусів — цельсія. (під час купівлі уточнюйте потрібну температуру та напругу живлення). Корпус — метал. Прогрівання до температури за 30-50 сек. Потужність — +30 W. Ідеально для акваріумістики, тераріуму. Дуже добре підходить для обігрівання бака, фільтра в авто взимку. Також використовується у фенах, побутових нагрівачів тощо. Для обігріву замків, для акваріумів, теплиць і т.д. Для бачків омивачів. Під час старту за кімнатної температури споживання 1,4 А, у міру нагрівання падає до нуля. У рідину опускати не можна. або поміщати в герметичний корпус, що міститься всередині термоелемент. Покупці експериментували-заливали краї корпусу ебоксидкою, тримає, працює, але на це гарантії не Lander. Краще використовувати для підігрівання з непрямим контактом із рідиною. Розмір 3,5х2.1 см Товщина 0.5 см на Алике они намного дешевле И не перегреют ничего, и АКБ не посадят так сильно как обычные грелки на нити. А у вас на фото грелка в силиконе,.....там просто провод который постоянно берет свои амперы хоть холодный хоть горячий! |
Цитата:
Цитата:
|
да они разные по характеристикам и виду корпуса. Используются очень много где даже в дифлекторах обдува печек авто, в кофеварках...акваиумах...инкубаторах https://ru.made-in-china.com/co_jaye...d=1ikrg9pun662 Даже есть на их базе доп печки в салон автобуса....не антифриз,....а полностью электро тены с вентилятором. У меня такой в Крафтере стоял.......вонял только при включении-----пыль выгорала:disgust: типа такого но больший https://www.temu.com/ua/kuiper/un9.h...xoCGp0QAvD_BwE
|
Цитата:
200 W занадто, але дозволяє швидко розігріти грілку з мінімальної температури до перегріву - попередній розігрів. Проблема в недостатній теплопроводності підложки і колби. Грілка розігрівається швидше, ніж тепло відводиться до палива. З кожним циклом увімкнуто/вимкнуто температура колби підвищується. Варіантів два: або зменшити потужність ходової грілки, або підвищити температуру захисного термостата. Знімати зовнішню теплоізоляцію, для відведення надлишкового тепла не раціонально. Добавлено через 9 минут Цитата:
Грілка працює не постійно, а по температурі палива і захисного термостата. Який ККД позисторів в перетворенні електричної енергії в теплову? У Ніхрома під 98...99%. До речі теплову енергію вимірюють калоріях, а не в W!!! |
Цитата:
|
vitos svp Я тебе ни чего не напариваю а делюсь жизненным опытом! Эти грелочки просто другая технология-----сравнимо с электро плитой где вольфрамовая спираль (как у тебя грелка) и новее плита где уже другие принципы и технологии превращают электричество в тепло! Купи себе одну маленькую,....и проведи опыт на столе с стаканом воды. Я ж тебе говорю что в середине 90х когда такого доступа к информации небыло и фильтры на совко технике и бЭушных иномарках грели кто как мог------сАляра была гАуно и в минус 10 уже все------жижа! И один кулибин с радиорынка предложил мне сделать грелку из позисторного транзистора-----я лет 10 с ним проездил,.....и как то забыл тумблер выключить и всю ночь фильтр грело.......и АКБ не разрядился.....так как фильтр нагрелся и сам позистор уже не потреблял так много как холодный пуск чтоб нагреть фильтр. А твоя грелка постоянно шарашит потребление по максимуму------и в той моей ситуации такая или машину бы спалила или высадила бы в ноль АКБ! ========================= дополню...... воьми такую грелочку и сделай для нее рубашку--шубу. Можно даже из свинца. И сверху утеплить. Будет служить и радовать лучше чем подобные рубаши-грелки на рынке по принципу сопротивления вольфрамовой нити-----тобишь короткое замыкание как в лампочке----постоянное потребление |
Кому цікава конструкція підігрівача Stanadyne:
https://i.postimg.cc/Dy5bZmPB/Stanadyne-1.png нічого надскладного. Банальний паяльник + термостат, причому в силовому ланцюгу, а не керуючому. Халамідники, десь таке я вже зустрічав. самому зібрати такий кіп'ятильник на мідній трубці фігня задача! |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 11:14. |
vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©