Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Кузов та салон (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=89)
-   -   Слабая штатная печка на Vivaro? (https://busovod.ua/showthread.php?t=21497)

vitos svp 02.12.2021 15:05

Re: Слабая штатная печка на Vivaro?

Цитата:

Допис від WolkCub (Допис 466572)
на холостых греется вечно это норм :)

Себе в заборник ставил заслонку с небольшим отверстием. И так мне понравилось больше чем туда сюда ее открывать закрывать. Жаль что у родной нет промежуточного положения, когда оно и тепло и немного свежего воздуха подсасывает.

Так можно робити з машинами на яких тросовий привід тої заслонки, але таких зараз дуже мало залишилось!
На Кангу II так можно робити, але там інша дурість від Denso, фільтр салона після вентилятора, а не до!

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від x_mad (Допис 466585)
Можеш моторчик заслонки зняти і рукою виставити саму заслонку як тобі хочеться. Три роки так їжджу

Простіше сігмент в заслонці вирізати процентів на 20 площі!

Добавлено через 10 минут
Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466547)
"Француз" перший у моїй практиці. Тому виникло трохи запитань по ньому. В основному тому, що у французьких конструкторів деякі конструктивні рішення по авто зроблені "не так як у людей".

Там хранцузького тільки кузов і все!
Все їнше як у всіх - Бош, Делфи, Денсо і інші Cакси з TRW!
Догрівачи на всіх машинах. Або кіп'ятильники, або дизельні - Ебершпехери!
Для оригинальних пасажирів як правило була і салонна пічка, і другий випаровувач кондиционера! На Бердичівських все тільки фургонне! Постав перегородку і стане набагато тепліше!:meowth:

Postdove 02.12.2021 18:43

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466592)
На Бердичівських все тільки фургонне! Постав перегородку і стане набагато тепліше!:meowth:

На бердичівському я не їзджу, а ти?
На швидкості тепла достатньо, навіть для другого ряду.

Щоб поставити перегородку це ж мабуть треба неабиякі знання. Коротше так, зробиш відео, як ставив перегородку- обов`язково зроблю і собі.

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466592)

Там хранцузького тільки кузов і все!
Все їнше як у всіх - Бош, Делфи, Денсо і інші Cакси з TRW!

А мотор з коробкою чиї: Делфі, чи Денсо?

==============================
До речі, штатний електричний сервопривід можна переробити на декілька фіксованих положень( в принципі достатньо двох, крім крайніх). Для цього треба буде Ардуіно, пару датчиків Хола( або герконів), ну і написати скетч. Або ще краще, поставити модельну сервомашинку( замість штатного), під неї і скетчі готові можна знайти. Якщо колись буде вільний час, треба буде це зробити.

vitos svp 03.12.2021 08:50

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466597)
На бердичівському я не їзджу, а ти?
На швидкості тепла достатньо, навіть для другого ряду.

Щоб поставити перегородку це ж мабуть треба неабиякі знання. Коротше так, зробиш відео, як ставив перегородку- обов`язково зроблю і собі.

Добавлено через 2 минуты

А мотор з коробкою чиї: Делфі, чи Денсо?

==============================
До речі, штатний електричний сервопривід можна переробити на декілька фіксованих положень( в принципі достатньо двох, крім крайніх). Для цього треба буде Ардуіно, пару датчиків Хола( або герконів), ну і написати скетч. Або ще краще, поставити модельну сервомашинку( замість штатного), під неї і скетчі готові можна знайти. Якщо колись буде вільний час, треба буде це зробити.

- які перші букви Vin коду твого буса і в якому році він заїхав до України?
- в мене варіант - "Сам Пан склепав" з фургона пригнаного під замовлення;
- от тільки не треба розповідати мені про тепло/прохолодно на задніх рядах!!! Навіть якби теплової потужності двигуна і передньої пічки вистачало би на весь салон, то нікуди не дівається проблема розподілення повітряних потоків теплого/горячего повітря;
- ніяких знань, натягни плівку і відчуй різницю. Машину я іпереганяв з Рівного в листопаді 2012 року, з перегородкою, було тепло! Зняв перегородку одразу як приїхав додому і відчув різницю з і без перегородкою відразу! Н.Р. 2012/2013 іздив з Кумом зустрічати в Східницю, ще на не переобладнаному бусі, на домашніх кріслах, без скла, щоб не мерзнути обтягував будку підложкою під ламінат!
- а х.з.! Якщо вірити інтернету, то мій двигун був розроблений італійською компанією як 2,2, потім розтягнули до 2,5. Яка конкретно фірма виготовляє, може і Рено, а може і не Рено.
Тільки на жінкіной Кангу купляв рейку - Рейка TRW відрізняється від рейки Ренаульт, тільки зчуханим значком Ренаульт на корпусі рейки.
Так хто є конвеєрним виробником рейок на Кангу - TRW чи Renault?

Postdove 03.12.2021 09:12

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466608)
-
- от тільки не треба розповідати мены про тепло/прохолодно на задніх рядах!!! Навіть якби теплової потужності двигуна і передньої пічки вистачало би на весь салон, то нікуди не дівається проблема розподілення повітряних потоків теплого/горячего повітря;
- ніяких знань, натягни плівку і відчуй різницю;

Навіщо натягувати якусь плівку? В мене є об`єктивні показники - відгуки пасажирів, яким тепло( знову ж таки, при русі).

А на рахунок, щоб зігрітися в Віваро, стоячи на місці, або пересуваючись повільно по місту, то я вже зрозумів- треба ставити автономку. Тому що в двигуна високий КПД, який лишнього тепла не дає, а радіатор пічки значно меншої потужності( загальної площі ламєлєй), ніж було б потрібно.

Цитата:

- а х.з.! Якщо вірити інтернету, то мій двигун був розроблений італійською компанією як 2,2, потім розтягнули до 2,5. Яка конкретно фірма виготовляє, може і Рено, а може і не Рено.

Не так. Якщо двигун одного виробника ставлять на інші авто, то всі про це знають. Яскравий приклад: F9Q, крім Трафіка/Віваро/Прімастара ставили на Сузукі, Міцубісі і Вольво.

Якщо на Jeep Cherokee ставився в свій час досить невдалий італійський двигун 2.1, то про це також знають.
Так само з моторами Сummins і Caterpillar. Власники DAF-ів навіть хваляться, коли у них стоїть мотор Сummins.

Так що твій 2,5 це таки Рено, хоч і розробка італійська.
====================

Цитата:

-Машину я іпереганяв з Рівного в листопаді 2012 року, з перегородкою, було тепло! Зняв перегородку одразу як приїхав додому і відчув різницю з і без перегородкою відразу! Н.Р. 2012/2013 іздив з Кумом зустрічати в Східницю, ще на не переобладнаному бусі, на домашніх кріслах, без скла, щоб не мерзнути обтягував будку підложкою під ламінат!

Так тут все просто - в тебе стінки і дах вантажного відділення були голий метал( ну може фанерка 5 мм місцями була), тобто теплоізоляції нуль.

pegasus 04.12.2021 12:53

Мужики а как конструктивно реализована родная салонная печка в виваре?
Пока не включал и так хватает, но видел под пузом, в её районе, черный короб какой-то.

Владимир30 04.12.2021 17:35

Вентилятор, теплообменник, помпа электрическая и байпас клапан тоже электрическии. Воздух забирается с подножки водителя. При включении задней печки обязательно включается помпа, клапан и вентилятор. И что самое интересное, свечи тосольные на оригинальном пасс стоят на вход задней печки. И включаются они при включении задней печки. Пассажиры, как говориться в приоритете.

Postdove 04.12.2021 18:12

Радиатор печки для задних пассажиров включен последовательно радиатору основной печки, правильно?

Restorer 04.12.2021 18:15

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 466627)
И что самое интересное, свечи тосольные на оригинальном пасс стоят на вход задней печки. И включаются они при включении задней печки. Пассажиры, как говориться в приоритете.

:shock:Это точно? Стоят они абсолютно в том же месте, что и на грузовике. Я на них смотрел и мерял их целостность, но не видел, чтобы трубка от них уходила куда-то в другое место. Мог и не обратить внимание. Надо проверить. Одно что поменялось, теперь ими управляет специально обученный блочек, похожий как для свечей накала, и расположен он под передним бампером слева. Но это не точно. Только мои догадки, схемы лень смотреть. Блочек есть, в клипе кажется были новые пункты по целостности свечей подогрева тосола и еще чего-то. Т.е. узел стал "умным".

Владимир30 04.12.2021 18:56

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466628)
Радиатор печки для задних пассажиров включен последовательно радиатору основной печки, правильно?

Правильно.

Добавлено через 3 минуты
Цитата:

Допис від Restorer (Допис 466629)
:shock:Это точно? Стоят они абсолютно в том же месте, что и на грузовике. Я на них смотрел и мерял их целостность, но не видел, чтобы трубка от них уходила куда-то в другое место. Мог и не обратить внимание. Надо проверить. Одно что поменялось, теперь ими управляет специально обученный блочек, похожий как для свечей накала, и расположен он под передним бампером слева. Но это не точно. Только мои догадки, схемы лень смотреть. Блочек есть, в клипе кажется были новые пункты по целостности свечей подогрева тосола и еще чего-то. Т.е. узел стал "умным".

Все верно. Я на прошлой неделе изучал этоп вопрос. Со свечного коллектра, патрубок уходит на салонную печку. И свечи управляются, как правильно вы заметили, этим "чудо" блочком.

Добавлено через 7 минут
Но и греет задняя печка хорошо, я заметил. Я смотрю по обд сканеру, если включить заднюю печку, то прогревается быстрее. Это мои наблюдения.

Postdove 04.12.2021 19:21

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 466630)
Я смотрю по обд сканеру, если включить заднюю печку, то прогревается быстрее. Это мои наблюдения.

Быстрее прогревается двигатель?

Виваро 2207 04.12.2021 23:19

Но и греет задняя печка хорошо, я заметил. Я смотрю по обд сканеру, если включить заднюю печку, то прогревается быстрее. Это мои наблюдения.[/QUOTE]

В мене наоборот після включення задньої пічки температура падає на 5градусів

Владимир30 05.12.2021 08:05

Цитата:

Допис від Виваро 2207 (Допис 466639)
Но и греет задняя печка хорошо, я заметил. Я смотрю по обд сканеру, если включить заднюю печку, то прогревается быстрее. Это мои наблюдения.

В мене наоборот після включення задньої пічки температура падає на 5градусів[/QUOTE]

Температура падает, потому , что помпа включается. Но я заметил, если не вкл заднюю печку, то греется дольше. Я включаю заднюю на первое положение, она не сильно дует.

vitos svp 05.12.2021 10:07

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 466627)
... И что самое интересное, свечи тосольные на оригинальном пасс стоят на вход задней печки. И включаются они при включении задней печки. Пассажиры, как говориться в приоритете.

Тю-ю! А я завжди вважав що вони вмикаються по температурі ОР, повітря в ДМРП і напрузі бортової мережі.

https://d.radikal.ru/d00/2112/ff/a23460b12ad9.png

Добавлено через 4 минуты
Цитата:

Допис від Виваро 2207 (Допис 466639)
...
В мене наоборот після включення задньої пічки температура падає на 5градусів

Бо починає працювати другий теплообмінник + в систему вливається якись об'єм холодної ОР з другого теплообмінника.:meowth:

Владимир30 05.12.2021 10:51

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466642)
Тю-ю! А я завжди вважав що вони вмикаються по температурі ОР, повітря в ДМРП і напрузі бортової мережі.

https://d.radikal.ru/d00/2112/ff/a23460b12ad9.png

Добавлено через 4 минуты

Бо починає працювати другий теплообмінник + в систему вливається якись об'єм холодної ОР з другого теплообмінника.:meowth:

Он в любом случае вкл по температуре. Зачем его тогда поставили на вход задней печки. Стоял бы себе как у всех на передней печке. Значит, все-таки задняя печка его тоже вкл, при условии температуры и напряжения. А иначе смысл ее переносить в другой контур.

vitos svp 05.12.2021 11:09

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 466645)
Он в любом случае вкл по температуре. Зачем его тогда поставили на вход задней печки. Стоял бы себе как у всех на передней печке. Значит, все-таки задняя печка его тоже вкл, при условии температуры и напряжения. А иначе смысл ее переносить в другой контур.

Він стоїть, там де і стояв завжди, не на пічках, а на трубці ОР коло двигуна! Добавили лише другий контур після кіп'ятильників, отримали малий контур - передній теплообмінник, великий контур - передній + задній теплообмінник, щоб прокачати великий контур знадобилась ще і помпа додаткова. Біля теплообмінника другої пічки стоїть клапан 1435 і помпа 1276.

https://c.radikal.ru/c17/2112/5a/9024bb0f31e3.jpg

Чиста електрика, ніякої логіки! Логіка залишилась штатна, яка і була на машинах з одним теплообмінником.
До речі з салонним кондиционером те саме, ні якої логіки, чиста електрика з механікою.

Добавлено через 41 минуту
Цитата:

Допис від Restorer (Допис 466629)
:...Одно что поменялось, теперь ими управляет специально обученный блочек, похожий как для свечей накала, и расположен он под передним бампером слева. ... Т.е. узел стал "умным".

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 466630)
Правильно.
...
И свечи управляются, как правильно вы заметили, этим "чудо" блочком.

Який такий "чудо" блочок? З якого року?

Виваро 2207 06.12.2021 08:45

Хотів би поділитися своїми спостереженнями за логікою роботи "кипятильників".
Підключив я до чотирьох тенів три світоди,по свеітодиоду на тен а два тени включаються разом,відвів їх в салон на панель.
При пониженні температури 4-5градуси на вулиці тени починають включатися підігрівати антифриз,включаються одна потім через 2 секунди включаються ще одна потім вимикається перша а вмикається дві і через 2 секунди вмикається перша і гріють до температури 75 градусів. Коли нагрівають 75 градусів то вимикається два тени через 2 секунди ще одна і потім вимикається перша. Коли температура падає до 73 градусів вас знову починає включаться за своїм алгоритмом.
Температуру дивлюсь через елм на 2дин магнитоли і програмка торг.
В мене виникає питаня???? 75 градусів це що робоча температура двигуна???термостат стоїть на 83 градуси,чому не гріють хотя би до 83 градуси,на скільки я розумію то робоча температура мала б бути в межах 90 градусів,чи можливо неправильно показує датчик температури на комп'ютері???

Postdove 06.12.2021 09:00

Цитата:

Допис від Виваро 2207 (Допис 466665)
Підключив я до чотирьох тенів три світоди,по свеітодиоду на тен а два тени включаються разом,відвів їх в салон на панель.
При пониженні температури 4-5градуси на вулиці тени починають включатися

А на якому моторі так працюють "кипятильники". Бо в мене на 1.9 вони і літом при +30 на вулиці на холодному моторі вмикаються.

Цитата:

...термостат стоїть на 83 градуси,чому не гріють хотя би до 83 градуси,

Бо тоді швидко генератор буде спрацьовуватись, та й акумулятор буде після запуску "голодний". Там кожна свічка десь ампер по 20 тягне.

Хоча, в мене, на 1.9 свічки і при 85 град іще працюють. Мені це дуже не подобається.

vitos svp 06.12.2021 09:04

Цитата:

...

Я чогось не :maybe::maybe::maybe: чи відстав від життя!!!
Покоління бусоводів змінилось? Яке інформацію отримує не з технічної літератури:meowth:, а з відосиків.:dash2:

Це ще з 2001 року існує, правда з помилкою при перекладі скоріш за все, або блондинка текст писала.

https://a.radikal.ru/a14/2112/78/0a6fa6ec4a51.png

https://b.radikal.ru/b33/2112/55/90132f7b0653.png

Давайте конкурс зробимо - хто перший знайде помилку в тексті!!! - Знайшли і виправили!!!

Добавлено через 6 минут
Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466667)
...Там кожна свічка десь ампер по 20 тягне.
...

Якщо не помиляюсь то по 14А повинні бути!

Колян БУ-БУ 06.12.2021 09:30

Дайте пожалуйста ссылочку, откуда вы выдернули эти страницы.

vitos svp 06.12.2021 09:35

Цитата:

75 градусів це що робоча температура двигуна???термостат стоїть на 83 градуси..

В залежності який в тебе 2,0 стоїть!
на дизельному 83'C, на бензиновому 89'C.

На моему 2,5d температура стабільно 83..85'С, щоб підняти більше +85'С, то треба десь побуксувати добряче.

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від Колян БУ-БУ (Допис 466670)
Дайте пожалуйста ссылочку, откуда вы выдернули эти страницы.

З ноутбука власного! Назбирав ще у 12 році коли тільки но Трафіка придбав!

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:25.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©