Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Кузов та салон (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=89)
-   -   Слабая штатная печка на Vivaro? (https://busovod.ua/showthread.php?t=21497)

Postdove 27.11.2021 08:49

Re: Слабая штатная печка на Vivaro?

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466496)
Дідусь масово перевірив пасажирськи версії Трафіков, бусів від МБ і WV, щоб робити такі висновки?

Ну от не вмієш ти уважно читати. Я ж писав, що догрівачі ставлять на деякі машини, буси від МБ і WV якраз входять в ці деякі. А на рахунок Трфіків було написано, що МАСОВО не ставлять догрівачі. Заводські пасажири з догрівачами це ли ше деяка, невелика частина від загального конвейера.

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466496)
30-ти річна "практика" на КрАЗах і кітайських какашках,

Та ні, з вантажних були тільки MAN-и і Mercedes-и. На седанах попередні 20 років їздив теж тільки на Mercedes. Ну і завжди другою машиною були німецькі/японські/італійські буси. Останні Жигулі продав в 1995 році. Жодного китайця, навіть корейця ніколи не було...

А взагалі, я вже зрозумів, що ти просто форумний троль, тому іди куди подалі...

Василий Ш. 27.11.2021 12:46

На рахунок рециркуляції можу підтвердити, при включеній, тобто забор повітря з салону-пічка гріє краще, так як повітря вже тепле і немає опору повітряного фільтра!
Хіба, можливо якщо салонний фільтр відсутній… але я так не експерементував…

Postdove 27.11.2021 15:38

Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 466499)
На рахунок рециркуляції можу підтвердити, при включеній, тобто забор повітря з салону-пічка гріє краще, так як повітря вже тепле і немає опору повітряного фільтра!
Хіба, можливо якщо салонний фільтр відсутній… але я так не експерементував…

Ясно, тоді Віваро перша така машина( в моєму списку...).

Попутно відпишусь по замірам. На вулиці сьогодні було +10, не дуже погода підходить для еспериментів, але... Мотор на місці нагрів до 91 град, це при робочій пічці, термометр( ртутний), вставлений в дефлектор більше ніж 55 не показував. Коли трохи піднімав оберти двигуна( до 1400), рукою відчувалося, що повітря з дефлектора ставало тепліше. Можливо, якщо б подержати такі оберти кілька хвилин, то відреагував би і термометр, інерцію нікуди не подінеш.
Далі. Виключив вентилятор. Патрубки, що йдуть до пічки, в такому режимі були однакової температури, тобто циркуляція є. Питання в тому, наскільки повний потік рідини проходить через пічку. Навесні мабуть промию радіатор пічки всередині. Без зняття з машини, для цього в мене є спеціальний розчин Indesit, для чистки котлів. От тільки невідомо, чи не забиті ламєлі пилюкою/пухом тополі на радіаторі ззовні. Хоча є надія на салонний фільтр.
Коли знову включив вентилятор, температура патрубка обратки замітно впала.

Свічки підігріву антифризу на 85 градусів ще працювали, на 90 точно не працювали. Я б цих французських конструкторів...Це ж треба так перевантажувати генератор. На свічках напруга була 16 В. Якщо я правильно зрозумів, то блок керування кормить їх ШИМ-ом.

================================================== ===============Добавлено через 26 минут
Попутно розібрав сервопривід заслонки рециркуляції. Всередині було приблизно так, як я і думав. Корпус моторчика з однієї сторони дуже іржавий, вал не заклинений. При подачі напруги напряму не відзивається. Розібрав і моторчик, обмотки на роторі не продзвонюються. Оригінальний Валео за 80 Ойро якось купувати не дуже хочеться, тим більше, що всередині мотор такий же, як в китайських іграшках.
Моторчик заказав новий, 200 грн+50 за перепресовку черв`яка, ну і доставка в дві сторони.
Плата з виду наче непогана, але пропаяю про всяк випадок всі точки. На одному електроліті відгнила ніжка, заміню електроліти обидва. Мікросхема( операційний підсилювач), хоч і дуже стара, але на диво є в радіомагазинах в наявності.

Romaha55 28.11.2021 10:30

Візьміть заглушіть авто при 80 градуса, і знову заведіть, свічі підігріву уже не будуть працювати. (Ну у мене уже десь після 60 градусів, якщо повторно завести то свічі догріву антифризу не включаються)

Postdove 28.11.2021 11:53

Дякую, тепер здається зрозумів повний алгоритм їхньої роботи. :)

Але вона не співпадіє з моїм алгоритмом. Зранку завів, прогрів десь до 60-80, поїхав, глушити потреби немає. А свічки при цьому відключаться аж при 90. В сильний мороз це може бути і через 5-10 хвилин.

==========================
Питання до всіх. Як добратися до крану пічки ? Хочу переконатися, що трос його відкриває повністю.

Василий Ш. 28.11.2021 12:13

Крана немає… тільки заслонки

Postdove 28.11.2021 14:53

Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 466508)
Крана немає… тільки заслонки

Тобто, постійна циркуляція( на машинах без кліматконтролю) через радіатор пічки, так?
А самий лівий регулятор на торпеді, це не кран, а заслонка, яка направляє потік повітря або через радіатор пічки, або мимо нього, я вірно зрозумів?

Василий Ш. 28.11.2021 16:35

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466509)
Тобто, постійна циркуляція( на машинах без кліматконтролю) через радіатор пічки, так?
А самий лівий регулятор на торпеді, це не кран, а заслонка, яка направляє потік повітря або через радіатор пічки, або мимо нього, я вірно зрозумів?

Вірно

vitos svp 30.11.2021 13:47

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466498)
...
А взагалі, я вже зрозумів, що ти просто форумний троль, тому іди куди подалі...

Для таких як ти нехай буду форумним тролем.:meowth:

Ти не звернув увагу, що я відповів тобі в такому самому тоні, як ти почав спілкування! :mail1:

Завжди дивуюсь новоприбулим, які з себе намагаються корчити "проФФесионалів"!:negative:

Тільки після тебе! Сходиш, повернешся, поділишся враженнями від подорожі, а я вже віришу чи потрібно мені туди ходити!

Postdove 30.11.2021 14:42

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466544)
Ти не звернув увагу, що я відповів тобі в такому самому тоні, як ти почав спілкування!

Приведи контретну цитату( з датою і часом), де я тобі хамив, до того як почав хамити ти. Інакше ти просто балабол.

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466544)
Завжди дивуюсь новоприбулим, які з себе намагаються корчити "проФФесионалів"!

Розумієш, "новоприбулі" десятками років успішно експлуатували, обслуговали і ремонтували машини, тоді ще коли зовсім не було форумів.

"Француз" перший у моїй практиці. Тому виникло трохи запитань по ньому. В основному тому, що у французьких конструкторів деякі конструктивні рішення по авто зроблені "не так як у людей". Якщо ти не в курсі, то це загальноукраїнське прислів`я.

Я взагалі дивуюсь, про що можна говорити з людиною, яка в житті не бачила акумуляторів, які здатні працювати 8,9 і більше років...

Шкодник 30.11.2021 15:46

Досить

Postdove 30.11.2021 16:54

Сьогодні вдалося км десь 60 проїхати по трасі. На вулиці +4. Спочатку з відкритою заслонкою рециркуляції, потім закрив під капотом рукою заслонку (сервопривід поки що в стадії ремонту). З закритою заслонкою на центральних дефлекторах температура повітря була на 10-15 градусів вищою, ніж з відкритою, десь градусів 65, може під 70. І при вентиляторі в 4-му положенні так само. Ну звісно гріє не так, як легковий Мерседес, але і не гірше від інших машин. Бажання промивати радіатор пічки якось потроху зменшилось:)

Сервопривід все одно потрібно щоб був робочий. Треба періодично свіже повітря в салон впускати.

Василий Ш. 30.11.2021 23:36

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466553)
Сьогодні вдалося км десь 60 проїхати по трасі. На вулиці +4. Спочатку з відкритою заслонкою рециркуляції, потім закрив під капотом рукою заслонку (сервопривід поки що в стадії ремонту). З закритою заслонкою на центральних дефлекторах температура повітря була на 10-15 градусів вищою, ніж з відкритою, десь градусів 65, може під 70. І при вентиляторі в 4-му положенні так само. Ну звісно гріє не так, як легковий Мерседес, але і не гірше від інших машин. Бажання промивати радіатор пічки якось потроху зменшилось:)

Сервопривід все одно потрібно щоб був робочий. Треба періодично свіже повітря в салон впускати.

То вже гріє? Ато причини ніби не знайдено… :maybe:

Postdove 01.12.2021 08:46

Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 466563)
То вже гріє? Ато причини ніби не знайдено… :maybe:

Так, гріє нормально, але при тривалому русі, тобто на обертах двигуна 2-2,5 тис.
На місці так само слабенько, як і було. Чи може для Віваро це так і має бути?

Хочу ще спробувати циркуляційний насос від Мерседеса поставити.

Шкодник 01.12.2021 09:01

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466569)
Так, гріє нормально, але при тривалому русі, тобто на обертах двигуна 2-2,5 тис.

Мені в пузотерці хундае подобалась сістема
Теж трахтор який важко гріется але стояв тен на повітря який давав тепло зразу як заведешь
Такий собі сухий догрівач

WolkCub 01.12.2021 09:28

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466569)

на холостых греется вечно это норм :)

Себе в заборник ставил заслонку с небольшим отверстием. И так мне понравилось больше чем туда сюда ее открывать закрывать. Жаль что у родной нет промежуточного положения, когда оно и тепло и немного свежего воздуха подсасывает.

Piric 01.12.2021 09:30

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466553)
Бажання промивати радіатор пічки якось потроху зменшилось:).

Промыть радиатор в этих авто не составляет вобще не каких проблем , при необходимости радиатор снимается полностью с авто и моется .

Postdove 01.12.2021 10:25

Цитата:

Допис від Piric (Допис 466573)
Промыть радиатор в этих авто не составляет вобще не каких проблем , при необходимости радиатор снимается полностью с авто и моется .

Да его и на машине промыть довольно просто. И те самые резиночки между трубками и печкой точно останутся целыми.

Добавлено через 4 минуты
Цитата:

Допис від WolkCub (Допис 466572)

Себе в заборник ставил заслонку с небольшим отверстием. И так мне понравилось больше чем туда сюда ее открывать закрывать. Жаль что у родной нет промежуточного положения, когда оно и тепло и немного свежего воздуха подсасывает.

Каким диаметром делали отверстие?

x_mad 02.12.2021 12:46

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466574)
Каким диаметром делали отверстие?

Можеш моторчик заслонки зняти і рукою виставити саму заслонку як тобі хочеться. Три роки так їжджу

Postdove 02.12.2021 13:47

Цитата:

Допис від x_mad (Допис 466585)
Можеш моторчик заслонки зняти і рукою виставити саму заслонку як тобі хочеться. Три роки так їжджу

Моторчик зараз знятий.
Так, як Ви пишете, не виходить. Заслонка дуже легко ходить на своїй осі. Десь на ямках протрясло, заслонка з повністю закритої трошки відкрилась, а далі потоком зустрічного повітря її відкриває повністю. Треба чимось фіксувати.

Вже відремонтував сервопривід. В тестовому режимі працює, завтра поставлю на штатне місце, тоді відпишусь про роботу.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 07:25.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©