Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Двигун та паливне обладнання (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=90)
-   -   Кап ремонт двигателя Opel vivaro (trafic) 1.9 (https://busovod.ua/showthread.php?t=20454)

Александр SM 22.01.2019 07:36

Re: Кап ремонт двигателя Opel vivaro (trafic) 1.9

Благодарю.

Vivaro2005 22.01.2019 16:38

Цитата:

Допис від sergey_070 (Допис 444291)
А чего сразу в поршня полез? Может надо было сначала клапана порегулировать может и компресия стала в норму?
К меня тоже компресии не было но после регулировки все в норме.

Добавлено через 53 секунды
А форсунки легко снялись?

Сильный разнобой по компресии та и не похоже было на неотрегулированые клапана вот и полез. Одна форсунка закисла сначала сам попытался а потом повез на турбо дизель сервис там и сняли

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від kruk (Допис 444343)
Vivaro2005 Молодец. В какую сумму обошлась капиталка ? Хотя бы приблизительно.

Делал все сам и обошлось около 20 тыс.грн но я менял голову если бы не она то обошлось бы в 15тыс. Грн

Віктор 22.01.2019 21:23

Після заміни двигуна появився такмй трабл. На холостих, якщо різко натиснути на газ, то між 2000 і 3000 об. є момент, коли двигун троїть і при цьому з вихлопної вилітає купа сиво-синього диму. Якщо на газ натискати плавно, такого ефекту немає. Ввечері ще раз вирішив потестити, то вже на 2800-3000 навіть без різкого натискання, двигун троїть, оберти вище не підіймаються і звук такий якби при відсічці, при цьому валить дим з вихлопа і ще десь під капотом.
Враження таке, що в ці моменти, вихлоп проходить десь мимо турбіни(прогоріло щось, не дотягнуті болти?), відповідно турбіна не нагнітає потрібної кількості повітря, дт не згорає і тому валить дим. Крім цього майже накрився вакуумний підсилювач, сам насос, вакуум створює. Може це якось пов'язано, бо щось після зборки не зауважую турбоями.

vectra20 23.01.2019 00:19

з наддувом проблеми

Віктор 23.01.2019 12:02

Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 445116)
з наддувом проблеми

Не може бути передув, через те що пробитий вакуумний підсилювач і на управління турбіною не вистачає вакуума з насоса?

Romaha55 23.01.2019 12:16

Цитата:

Допис від Віктор (Допис 445113)
відповідно турбіна не нагнітає потрібної кількості повітря, дт не згорає і тому валить дим.

а якщо замало повітря то хіба дим не буде чорний??

Devid 23.01.2019 12:59

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 445126)

смесь "богатая"

Віктор 23.01.2019 14:26

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 445126)

Суть в тому, що коли починає валити дим з вихлопної, то під капотом також валить дим, десь із-за мотора. Я думаю так, турбіна передуває і на високих обертах газ проривається десь в слабій точці, надув падає а форсунки валять, так якби при нормальному режимі.
Думаю, що дим такого кольору, тому що це пар дт, як наприклад на мотор розлиється дт, а потім випаровується на гарячому моторі.

Romaha55 23.01.2019 14:50

пар дизтоплива??якщо все топливо не згорить то буде з труби валити чорним димом..

Добавлено через 2 минуты
похоже що повітря забагато..

vectra20 23.01.2019 17:09

Цитата:

Допис від Віктор (Допис 445128)
Суть в тому, що коли починає валити дим з вихлопної, то під капотом також валить дим, десь із-за мотора. Я думаю так, турбіна передуває і на високих обертах газ проривається десь в слабій точці, надув падає а форсунки валять, так якби при нормальному режимі.
Думаю, що дим такого кольору, тому що це пар дт, як наприклад на мотор розлиється дт, а потім випаровується на гарячому моторі.

а ти не хочеш поїхати провірити параметри по вприску?
чи так і будемо гадати....,,багата,, ......,,бідна,,

то що типа троить - це і є проблема роботи турбіни

Віктор 23.01.2019 21:17

Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 445141)
а ти не хочеш поїхати провірити параметри по вприску?
чи так і будемо гадати....,,багата,, ......,,бідна,,

то що типа троить - це і є проблема роботи турбіни

Завтра поставлю поставлю каструлю вакуумніка і тоді дальше буду розбиратись, а то в таку погоду, гальма потрібні нормальні)

Vuyiko 28.01.2019 20:56

Цитата:

Допис від Віктор (Допис 445113)
Враження таке, що в ці моменти, вихлоп проходить десь мимо турбіни(прогоріло щось, не дотягнуті болти?), відповідно турбіна не нагнітає потрібної кількості повітря, дт не згорає і тому валить дим. Крім цього майже накрився вакуумний підсилювач, сам насос, вакуум створює. Може це якось пов'язано, бо щось після зборки не зауважую турбоями.

Дивіться чи є вакуум на трубці з вакуумного насоса на трансдюсер (актуатор турбіни). Якщо є, то вакуумний підсилювач нідочого. Він буде впливати на роботу тільки тоді коли повністю дірявий і не буде вакууму для управління турбіною. Як варіант відключіть трубку від вакуумного насоса на підсилювач і заткніть пальцем, а хтось інший хай дасть перегазовку. Якщо нічого не зміниться телефонуйте, або щось ще підкажу, або домовимося про діагностику.

Віктор 03.02.2019 13:28

Підкажіть розмір головки для болтів ГБЦ, Віваро 1.9?
Там болти типу зовнішня зірка.

Vychykau 08.04.2019 23:54

Разобрал свой двигатель, износ в самом плохом цилиндре 0.3 мм, посоветуйте: гильзовка или поршня? Какой марки покупать поршни , вкладыши, клапана, стоит ли менять насос и цепь на новый, и ещё—каким герметом заделать последний бугель к маховику? Кто нибудь ставил поршни турецкого производства ельмак?

Devid 09.04.2019 08:51

Цитата:

Допис від Vychykau (Допис 448628)
Разобрал свой двигатель, износ в самом плохом цилиндре 0.3 мм, посоветуйте: гильзовка или поршня? Какой марки покупать поршни , вкладыши, клапана, стоит ли менять насос и цепь на новый, и ещё—каким герметом заделать последний бугель к маховику? Кто нибудь ставил поршни турецкого производства ельмак?

три десятки износ-это тыщ 700 пробега. я бы все кишки выкинул. турецкие поршни-для базара. гермет локтайт.

Vuyiko 09.04.2019 18:38

Цитата:

Допис від Vychykau (Допис 448628)

Гильзовка дешевле, поршня дороже. По долговечности лучше первый ремонт поршня, но по колбену или глико, если есть. Турецкие горят, мале тоже вроде как турция сейчас. Так что по запчастям колбен или глико.

Vychykau 09.04.2019 21:15

[QUOTE=Devid;448634]три десятки износ-это тыщ 700 пробега.
пробег 390т, просто ездили с криво установленным воздушным фильтром, т.к. была треснута коробка фильтра. вкладыши шатунные не сильно потерты, коренные практически новые. Клапана болтаются, лучше менять или старые шлифовать? если новые то какие?

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від Vuyiko (Допис 448649)
Гильзовка дешевле, поршня дороже. По долговечности лучше первый ремонт поршня, но по колбену или глико, если есть. Турецкие горят, мале тоже вроде как турция сейчас. Так что по запчастям колбен или глико.

В беларуси колбен не продают, есть энмак, мале, нурал. про глико поршни не слыхал. Про нурал не в курсе?

Добавлено через 52 минуты
мале тоже вроде как турция сейчас.
если мале турция, то почему они на автомеханике стоят дороже колбена?

Vuyiko 14.04.2019 18:11

Цитата:

Допис від Vychykau (Допис 448663)
если мале турция, то почему они на автомеханике стоят дороже колбена?

Колбен на 1.9 по документации идет в оригинале. Глико гильзы. Что там на Автомеханике не знаю так как там ничего не беру. Задавайте вопросы им.

Юркеш 09.06.2019 11:37

я сейчас делаю сам мотор 2.0 трафик уже по металу запчастей у меня на 24.500 грн конечно не все оригинал но .сейчас вот собрал поршневую. нажарился пока поршня отмыл а именно канал под кольца там нагар и нечем кроме шила туда подлесть. потом все эти птички на поршнях пока отмыл .ну вроде норм зазор тепловой когда кольцо в гильзе 0.10мм. зазор кольца в поршне посадке 0.15мм вкладыши все по цветам брал оригинал .прокрутка мотора без головы за вал с 5 нютонов ну пока вроде все .а и наконец то цепь поменял с звездой на масляный .и все уплотнительные кольца.и нажарился пока отмыл герметик с усилителя поддона и с самого подона .много было там .и за одно сальник возле маховика заменил .блин дорогой он да и за одно подшибник в колене достал и новый впихнул.пойду голову собирать уже гидрики есть и рокера новые( 4 шт у меня сломало из за проскока цепи на 3 зуба)

sahastepa 09.06.2019 18:31

Цитата:

Допис від Юркеш (Допис 450657)
я сейчас делаю сам мотор 2.0 трафик уже по металу запчастей у меня на 24.500 грн конечно не все оригинал но .сейчас вот собрал поршневую. нажарился пока поршня отмыл а именно канал под кольца там нагар и нечем кроме шила туда подлесть. потом все эти птички на поршнях пока отмыл .ну вроде норм зазор тепловой когда кольцо в гильзе 0.10мм. зазор кольца в поршне посадке 0.15мм вкладыши все по цветам брал оригинал .прокрутка мотора без головы за вал с 5 нютонов ну пока вроде все .а и наконец то цепь поменял с звездой на масляный .и все уплотнительные кольца.и нажарился пока отмыл герметик с усилителя поддона и с самого подона .много было там .и за одно сальник возле маховика заменил .блин дорогой он да и за одно подшибник в колене достал и новый впихнул.пойду голову собирать уже гидрики есть и рокера новые( 4 шт у меня сломало из за проскока цепи на 3 зуба)

На каком пробеге цепь проскочила?

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 23:30.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©