Показати повну версію : Выбор Аккумулятора
Знайшов в себе біля дому контору яка має і обладнання для діагностики і займається лише діагностикою і обслуговуванням акумів.
В мене зараз якщо 3 години машина постоїть з увімкненим салонним світлом - не заводиться... швидше за все аккуму гаплик, але заїду до них в суботу - подивлюсь що скажуть..
Якщо раптом його реанімують - кину їх контакти сюди.. поки не перевірив сенсу нема
[b]DRBее/b] , ето как -3 часа горит свет? Как реализована данная функция?
У меня свет выключается через5-10минут, если не клацать концевики дверей. Стоко же работает магнитола. Команду на выключение, если не ошибаюсь, дает блок комфорта.
Может, запитав фонари, автоматически вы запитали и блок комфорта, вот он и жрет электричество.
тиждень тому відмовився завести Самурая, після 12-ти денного простою
після простою більше місяця, причому на місце простою їхало без генератора, і до того настроювався карб то тіки заводився-глушився (і то з непрацюючим геною)...
без зарядок і т.д., акум який в таку погоду стояв в машині, ввчечері спокійно завів з першого разу і доїхав до гаражу без генератора (+світло бо темно і + пічка)
акуму скоро 2 роки...самий дешевий шо був в магазі на Житомирщині...
sergeyss9
01.12.2016, 20:40
Аккум, VARTA Blue Dynamic G3 95Ah, тиждень тому відмовився завести Самурая, після 12-ти денного простою. Був покинутий на три дні, а потім заряджений током 3-2 А, протягом 12-14 годин(ніч+). Зараз став на місце, крутить наче нормально, поки. Тепер питання: аккум необслуговуваний, при зарядці просто накинув клеми від зарядного. Правильно я зробив чи ні, і як правильно заряджати такі аккуми. До цього він працював 4+ роки, я навіть не заглядав до нього років зо три. На що тепер можна розраховувати, зима ж попереду?
Рідну Варту 85А заряджав 48 год. при 2А ! За зиму таку процедуру проводив 3-4 рази .Потім набридло і купив нашу Амегу 77А - вже рік відпрацював без проблем ,надіюсь ще роки зотри до нього не заглядувати :)
у меня Амега сотка полтора года, пока нормалек все причем трошки поиздевался над акамиком пока форсы не зделал
питання до власників Віто в 639 кузові...
які на акумі клеми (ліва/права) розміри і мін. ємність АКБ?
Завчасно дякую)
ПС 2.2 сідіай
catmanul
01.12.2016, 23:27
питання до власників Віто в 639 кузові...
які на акумі клеми (ліва/права) розміри і мін. ємність АКБ?
Завчасно дякую)
ПС 2.2 сідіай
R+ , от 74А/ч, но лучше 95-100, 278x175x190 - fitting flange 10.5 mm , влезет и 353x175x190
Cheatatel
10.12.2016, 10:31
Підкажіть, хто знає як правильно підзарядити аккум(Renault):
а) Просто підключити зарядне
б) Відключити від аккума "-" , потім підключити зарядне
в) Відключити від аккума все,що на нього навішано, потім підключити зарядне
І ще питання: яким струмом і скільки часу заряджати для найкращого результату?
catmanul
10.12.2016, 12:39
Підкажіть, хто знає як правильно підзарядити аккум(Renault):
лучше всего, снять аккум с машины, занести в теплое помещение, дать ему нагреться до температуры около 20градусов, заряжать малым током и контролировать плотность. но это если есть достаточно времени.
полезно провести несколько циклов заряд-разряд. при этом не оставлять аккумулятор разряженным и не разряжать менее 10,5В.
Подскажите какой акум. должен стоять на виваро 2.5 2007г.в. ?
svv-5, а у тебя не стоит?
У мене стояв, як я зрозумів з заводу VARTA Blue Dynamic G3 95Ah, на такого ж і поміняв, як вмер попередній.
Ось на 100 А/год., вже на четверту зиму зайшов, в експлуатаціїї. Зарядки хватає, я дуже задоволений ним.
Шось там пусто, як у церковної миші! Треба якось зфоткати, шо у мене там робиться...:oh:
С завода аккум на 85 ампер-часов стоит в обычных горбатиках,и 95 ампер ставится в странах с холодным климатом,и если стоит заводская автономка. Для форумчан могу сделать хорошую цену на оригинальные аккумы Рено.
С завода аккум на 85 ампер-часов стоит в обычных горбатиках,и 95 ампер ставится в странах с холодным климатом,и если стоит заводская автономка. Для форумчан могу сделать хорошую цену на оригинальные аккумы Рено.
Ану зорієнтуйте по цінах? бо неоригінал вже ціни маю, думаю на тижні може все ж буду акум міняти
Cheatatel
11.12.2016, 17:09
Ану зорієнтуйте по цінах?
:+1:
Заменил на такой, эта фирма поставляет на конвеер, цена - качество, с надписью VAG будет стоить дороже, это для гурманов.
www.exide.com/ru/ru/product-solutions/transportation/product/exide-premium-carbon-boost.aspx
Ану зорієнтуйте по цінах? бо неоригінал вже ціни маю, думаю на тижні може все ж буду акум міняти
3100грн 85ампер, и 3850грн 95ампер для форумчан. При определённых условиях установки 3 года гарантии. Если модераторы посчитают это рекламой, то удалите мой пост!))
При определённых условиях установки 3 года гарантии
Тезка, можно уточнить эти условия?
Тезка, можно уточнить эти условия?
Установка у официального дилера Рено. Звони,всё решим! ;)
Звони,всё решим!
Спасибо! У меня акум сдох на даче в октябре. Вытолкнул со двора и по улице с горки завелся. Доехал до Барышевки, купил за 2к. что было - вот и вся гарантия.
НикитаВиваро
28.04.2017, 22:46
Ребята, перегревается аккумулятор, просто кипит, идет испарение невозможно ездить, он у меня в кузове стоит.Кто знает в чем может быть причина? Подскажите хорошего електрика в Киеве, очееень надо. Заранее благодарен.) Всем мир
Василий Ш.
28.04.2017, 23:06
Неисправность цепи зарядки, реле регулятор, генератор. Или замыкание банки акб. Лампочки не горят? Акб нормально крутит, не вяло?
НикитаВиваро
29.04.2017, 00:25
Нет, все нормально работает, только вот греется и фанит.
Добавлено через 56 секунд
Электрика можешь посоветовать?
НикитаВиваро, открываешь раздел УСЛУГИ и ищешь.
хочу подобрать аккумулятор. у меня трафик дси 80. в мего можна 92 или сотку ставить? Или строго 88А. И на пусковой ток обращать внимание нужно? Заранее спасибо.
sergeyss9
05.10.2017, 09:50
хочу подобрать аккумулятор. у меня трафик дси 80. в мего можна 92 или сотку ставить? Или строго 88А. И на пусковой ток обращать внимание нужно? Заранее спасибо.
На пусковий ток дивитись в першу чергу ! А так який запихнеш :)
Собі поставив 77А пусковий 810А наш Амега .
Два года пользуюсь и продаю 4-MAX, год гарантии, за два года ни одного замечания или гарантийного случая.
catmanul
05.10.2017, 17:59
толковые аккумуляторы с умеренными ценами - Exide, Gigawatt, TAB, Energizer
Darts-Trafik
05.10.2017, 18:13
А хто в курсі? Де ділися акуми Westa? Користувався не раз,хороші акумчики!
Так,просто цікаво.
Хорошую это сколько? Мне к зиме нужен будет аккум поменять,с завода еще родной стоит.
Підтримаю питання.
Владимир30
05.10.2017, 20:27
4 года стоит энержайзер 100. Слава Богу, надеюсь и эту зиму отстоит. Вообшем, советую.
pasha210
05.10.2017, 20:28
Парни,если будете сдавать свой родной аккум,высылайте его мне...
Свой,по глупости сдал за 3 копейки,летом на нем ездил на ура...
а на отопление дома сейчас нужен))
Де ділися акуми Westa?
Я до сих пор с таким езжу.Хороший аккумулятор.
Де ділися акуми Westa? К
Я до сих пор с таким езжу.Хороший аккумулятор.
По словам Рашки, вроде бы свернули производство. У самого такой,лет 5 уже.
Производство было в Днепре и Курске. У нас на Лоске видел недавно.
Есть личный эксперимент , наверно и на ютюбе есть. Во общем суть в том что из двух старых одинаковой емкости батарей собирают одну на 80% хорошую . Вся фишка в том что при эксплуатации разрушается только плюсовая половина акума. Родственник продемонстрировал мне это в гаражных условиях, мороки в принцыпе не много и если денег нет и есть время то это классная тема.
По словам Рашки, вроде бы свернули производство. Вот сайт их нашёл http://westa.dp.ua/
Взял себе на трафик новый укумулятор.
При покупке линеечкой размер не мерял (где-то 17 и норм).
Оказался на 5-8 мм уже положенного. Прижимная планка не достаёт его нормально зафиксировать.
Пока замостил его гамном и ветками, чтоб не болтался.
Есть какое-то цивилизованное решение, или строгать деревяшечки?
в Сумах отец взял весту, только партия зашла свежака в магазин
pasha210
24.10.2017, 22:11
woody, я б нарастил сваркой прижимную планку...
woody, я б нарастил сваркой прижимную планку...
Нашел на работе кусок металла подобной формы, думаю вырезать/выгнуть новую подлиннее.
Кстати, на моем пригнанном из Голландии и обслуживаемом там Трафике стоял живой и рабочий аккумулятор 74Ah.
И еще 2,5 года тут без проблем проработал.
Шурик -ломастер
03.11.2017, 15:50
Накрылся аккумулятор, кто пользовался гелевыми аккумуляторами ,посматриваю в их сторону.
кто пользовался гелевыми аккумуляторами ,посматриваю в их сторону.
Я так понимаю пусковые токи у них поменьше чем в обычных
Шурик -ломастер
03.11.2017, 22:34
Беза, гараздо больше чем в обычных.
Шурик -ломастер, как-то был разговор на форуме, тоже кто-то хотел купить, на сайтах есть, а в наличии нет. Или цена другая.
Шурик -ломастер
04.11.2017, 21:33
Вик123, есть непонятки , хотелось обсудить с кем то кто в курсе.
Добрый вечер. Вот и моему АКБ подошло время замены. После 3-х дней стоянки машина не завелась. Это не первый случай. Подзарядки надолго не хватает. Бусом пользуюсь редко,за год и 10тыс.не наезжаю.Сейчас стоит 70Ач 620А. Смотрю в сторону Варты 77Ач 780А. Вопрос,есть ли смысл брать 85,90,100Ач,или хватит меньшей мощности?
pasha210
05.11.2017, 07:16
Юдик, можно конечно попытаться оживить его,сделать ему ревизию,но оно того не стоит,слабенький аккум...
и по ёмкости ,и по пусковому току.
Себе поставил 100ку Амегу,с пусковым током 950А.
После родного ,стала намного быстрее заводиться.
Катаюсь уже 4 года ,на этом аккуме,полёт нормальный.
Но слышал и плохие отзывы за амегу,пацаны плевались...
И по Варте ...сейчас не та Варта,что была раньше...
Был у меня родной аккум Mutlu, приехал с машиной из-за бугра...прослужил он 12лет...
прослужил он 12лет...
у меня с авто пришел такой..как можно проверить его, в домашних условиях,сколько он еще протянет?..и какой год выпуска,тоже не могу определится:maybe:
...обратился на СТО,к электрику,говорю проверь нагрузочной вилкой..отвечает,так не проверю,надо оставлять мне на несколько дней его:out:
pasha210
05.11.2017, 10:43
у меня с авто пришел такой..как можно проверить его, в домашних условиях,сколько он еще протянет?..и какой год выпуска,тоже не могу определится:maybe:
...обратился на СТО,к электрику,говорю проверь нагрузочной вилкой..отвечает,так не проверю,надо оставлять мне на несколько дней его:out:
аналогично...человек который занимается аккумами,оставлял ему на несколько дней...
catmanul
05.11.2017, 11:13
..и какой год выпуска,тоже не могу определится...
август 2014г
август 2014г
спасибо..значит еще должна поработать не много..
Юдик, можно конечно попытаться оживить его,сделать ему ревизию,но оно того не стоит,слабенький аккум...
и по ёмкости ,и по пусковому току.
Себе поставил 100ку Амегу,с пусковым током 950А.
После родного ,стала намного быстрее заводиться.
Катаюсь уже 4 года ,на этом аккуме,полёт нормальный.
Но слышал и плохие отзывы за амегу,пацаны плевались...
И по Варте ...сейчас не та Варта,что была раньше...
Был у меня родной аккум Mutlu, приехал с машиной из-за бугра...прослужил он 12лет...
Паша,я как бы понимаю,что сотка лучше но с моим малыми пробегами мне кажется,что сотка будет постоянно недозаряженна,или я ошибаюсь. Вот в чем вопрос. Ну финансовая сторона вопроса,зачем платить больше если оно не нужно. Поправьте если ошибаюсь. А насчет оживить,я попробую если получится поставлю на лодку.
Решил попробовать . Купил евротрак шо за фирма не известно 110й 950
пусковой .да может конечно не дозаряд быть, но я часто в гараже шарюсь и не составляет трудапоставить на зарядку раз два в месяц .
Паша,я как бы понимаю,что сотка лучше но с моим малыми пробегами мне кажется,что сотка будет постоянно недозаряженна,или я ошибаюсь. Вот в чем вопрос. Ну финансовая сторона вопроса,зачем платить больше если оно не нужно. Поправьте если ошибаюсь. А насчет оживить,я попробую если получится поставлю на лодку.
Я на Варті, 100 Агод, катаюсь вже четвертий рік. Пробіги, по місту, малі, кожний день декілька холодних запусків. Заряджатись встигає, а потужності вистачає на холодні запуски. Зимою, в морози, автономка, Вебасто, вранці та ввечері. Все тягне нормально. Коли дуже сильні морози, просто ставлю його на ніч, на машині, через пряму розетку, щоб не лазити в підпілля, на режим зберігання. Зарядне тримає 13,5 В, здається.
catmanul
05.11.2017, 20:04
спасибо..значит еще должна поработать не много..
пожалуйста :)
Energizer хорошие аккумуляторы, должен еще поработать.
эти аккумуляторы делают на одном завде с Бошем и Вартой
Как бы остался открытым вопрос по гелевым батарейкам. Сдох у меня бош, и вот думаю прикупить, сдав его, запасной акб. Так что брать гелевый или нет?
catmanul
05.11.2017, 20:42
Как бы остался открытым вопрос по гелевым батарейкам. Сдох у меня бош, и вот думаю прикупить, сдав его, запасной акб. Так что брать гелевый или нет?
http://avto-blogger.ru/akb-avto/gelevyj-ili-kislotnyj-akkumulyator.html
В итоге минусов гораздо меньше
Віктор, батарейка может умереть вообще неожиданно и даже летом.7 лет для аккума с завода это предельный срок,тот который купишь сейчас(даже золотой) столько не отходит.
что есть то есть:D
Только что толкал "задом" приоткрыв двери - Алма-Атинская) метров 70)) Благо дури хватает самому бусик разогнать))
акум 2008 года.. Думал дотянуть до зимы но нет. Завелся благодаря ландшафту - дворик с уклоном был. )) Так что да - умереть может резко..
Прокатался пару часов по Киеву- снова работает.
Прилетел домой почитать эту тему. Так что посоветует брать камрады?
на мой
Roman_12345
18.03.2019, 12:27
Я лично на двух машинах пользуюсь Омегой, на бусе стоит box от омеги, на легковой викинг тоже от омеги, уже отпахали по 4 года .
vitos svp
18.03.2019, 13:02
что есть то есть:D
Только что толкал "задом" приоткрыв двери - Алма-Атинская) метров 70)) Благо дури хватает самому бусик разогнать))
акум 2008 года.. Думал дотянуть до зимы но нет. Завелся благодаря ландшафту - дворик с уклоном был. )) Так что да - умереть может резко..
Прокатался пару часов по Киеву- снова работает.
Прилетел домой почитать эту тему. Так что посоветует брать камрады?
на мой
У листопаді на Трафіка придбав червону Топлу сотку!
На жінкіной кангу четвертий рік Іnci турецька 60 а/г. Проблем не було!
акум 2008 года.. Думал дотянуть до зимы но нет.
Хотел вставить сюда соответствующюю цитату, да подумал что ты не оценишь шутку юмора.
Так что посоветует брать камрады?
Как-то привык что бы был запасной акб, а тут Админавто выставил интересное предложение, я и взял(Варту кажется). А так ходил по базару и те акб которые раньше хвалили, типа Топла, сейчас говорят лучше не брать, ну они то точно знают что продают, так что лучше думаю у них спросить на что они гарантию дают и мез мозго..ства.
У меня родной стоял с завода с 2008 года,так и продал в 18-ом году с родным Реношным.Сейчас себе взял Мутлу на 90 Ач.,крутит как сумашедший.
а я свой снял - как жмот дозаряжаю ))) (сегодня прикурил меня таксист ) - а все потому что изучаю мат часть))
Разрывает между Все-таки Вартой, Бошем Силвером и Мултой этой (Мулту , я так понял, любят только корееводы?)) )
Да, забыл. АКБ на котором я СЕГОДНЯ до сих пор ездил - родная Varta 21/02/2008 !! Умеют же делать! За 11 лет как шагнули технологии - а старичок держался до последнего - и завтра еще меня заведет (после дозарядки ночной) :D :ah:
Добавлено через 15 минут
Ок. Сузим выбор. Камрады что думаете?
https://avtozvuk.ua/avtomobilnyj-akkumulyator-VARTA-6st-100-SILVER-dynamic-H3/p24776?utm_source=priceua&utm_medium=price&utm_content=VARTA_6ST-100_SILVER_dynamic_%28H3%29&utm_campaign=Avtomobilnye_akkumulyatory&click_id=194880916
2900 грн при сдаче старой АКБ.
такой возьми , у меня был правда 6ст-62 то 8 лет отпахал
это для примера
https://kiev.prom.ua/p646783252-akkumulyator-midac-celeris.html
catmanul
27.03.2019, 19:17
порекомендую толковые аккумуляторы TAB (Словения, бывшая Югославия). Предприятие работает с 1965г. с 1966 году завод начал поставки батарей на первичную комплектацию на заводы группы Fiat, а в 1972 году — на Peugeot, Renault и Citroen. В странах бывшего СССР аккумуляторные батареи завода ТАВ известны под маркой «Topla».
sergeyss9
27.03.2019, 19:19
а я свой снял - как жмот дозаряжаю ))) (сегодня прикурил меня таксист ) - а все потому что изучаю мат часть))
Разрывает между Все-таки Вартой, Бошем Силвером и Мултой этой (Мулту , я так понял, любят только корееводы?)) )
Да, забыл. АКБ на котором я СЕГОДНЯ до сих пор ездил - родная Varta 21/02/2008 !! Умеют же делать! За 11 лет как шагнули технологии - а старичок держался до последнего - и завтра еще меня заведет (после дозарядки ночной) :D :ah:
Добавлено через 15 минут
Ок. Сузим выбор. Камрады что думаете?
https://avtozvuk.ua/avtomobilnyj-akkumulyator-VARTA-6st-100-SILVER-dynamic-H3/p24776?utm_source=priceua&utm_medium=price&utm_content=VARTA_6ST-100_SILVER_dynamic_%28H3%29&utm_campaign=Avtomobilnye_akkumulyatory&click_id=194880916
2900 грн при сдаче старой АКБ.
При такому ціннику може краще взяти реношний оригінал https://auto-mechanic.com.ua/p816150159-akkumulyator-85ah-renault.html Хоча особисто в мене вітчизняна Амега 77А вже 3,5 роки - поки живий :maybe2: На Віто колись стояв Мунбат - відпахав 8 років ! Зараз вони знов з'явились в продажу , але теперішня якість х.з.
catmanul
27.03.2019, 19:22
При такому ціннику може краще взяти реношний оригінал https://auto-mechanic.com.ua/p816150159-akkumulyator-85ah-renault.html
что-то дорого, такой аккумулятор в розницу в оф. сервисе 3685грн
sergeyss9
27.03.2019, 21:22
что-то дорого, такой аккумулятор в розницу в оф. сервисе 3685грн
Ага ,так і є , акційна ціна.
Владимир30
27.03.2019, 21:46
Автомеханик прислал смс, что скидка 10%. Так что цена тоже буде нормальная.
vitos svp
28.03.2019, 06:44
При такому ціннику може краще взяти реношний оригінал https://auto-mechanic.com.ua/p816150159-akkumulyator-85ah-renault.html Хоча особисто в мене вітчизняна Амега 77А вже 3,5 роки - поки живий :maybe2: На Віто колись стояв Мунбат - відпахав 8 років ! Зараз вони знов з'явились в продажу , але теперішня якість х.з.
А з оригинала там що? Наклейка від Renault?
Дівоча назва яка?
Вони і зараз навіть фільтра у Кітаї закуповують!
Все робиться, щоб більше гарантійного строку не ходило!
Добавлено через 47 секунд
Ага ,так і є , акційна ціна.
Акція з якої радості?
Добавлено через 7 минут
Шо ви з тими АКБ робите!
В мене більше 3-4 років АКБ не ходять! На всіх машинах, що були! Навіть на нових з салона!
Roman_12345
28.03.2019, 08:59
При такому ціннику може краще взяти реношний оригінал https://auto-mechanic.com.ua/p816150159-akkumulyator-85ah-renault.html Хоча особисто в мене вітчизняна Амега 77А вже 3,5 роки - поки живий :maybe2: На
Мне тоже омега понравилась, и разряды глубокие пережила нормально, но у меня гибриды.
А
Акція з якої радості?
Мабуть тому що в магазинах іноді бувають акції :D
На даний момент у їх на всю продукцію до кінця місяця -10% (не реклама)
sergeyss9
28.03.2019, 09:24
Дівоча назва яка?
Вони і зараз навіть фільтра у Кітаї закуповують!
Все робиться, щоб більше гарантійного строку не ходило!
Акція з якої радості?
Добавлено через 7 минут
Шо ви з тими АКБ робите!
В мене більше 3-4 років АКБ не ходять! На всіх машинах, що були! Навіть на нових з салона!
По факту Варта ,Бош та інші відомі гучні бренди найбільше підробляють , а тут хотья якась надія що під шильдіком рено щось путнє :nasmeshka:
По ціноутворенню питання до офіціалів .Мож у них совість прокинулась , а можливо треба стару партію побистріше зпихнути .
Доречі мій рідний акум 2007 року народження досі живий - пережив зиму на Віто .Хоча ні виварці приходилось по 4-5 раз за зиму підзаряджати.
Gena-street
28.03.2019, 10:22
може краще взяти реношний оригінал https://auto-mechanic.com.ua/p816150...h-renault.html
Доставляю таких с десяток в неделю официалам, 2-3 забираю как возвраты по гарантии.
Я за Варту. Моя 100 Аг, вже 5 зим пройшла. 5,5 років в експлуатації. Їзда кожен день, на короткі відстані. Зимою, рано та ввечері, автономку крутить.
Шо ви з тими АКБ робите!
у меня и на гольфе оригинал 9 лет и уехал вместе с авто.
(пс - никогда не дозаряжал устройством))
п.с.2 Мужики так а кто-то сотку впихивал из наших?
Добавлено через 3 минуты
поступила инфа - что в базе автозвука торгуют подделками. А я чуть не купил там мл...
Некоторые продавцы так и говорят в тупую - реплика/копия.
Мне так рассказали знакомые
vitos svp
29.03.2019, 10:10
...
п.с.2 Мужики так а кто-то сотку впихивал из наших?
...
треба не на ємність орієнтуватися, а на розмір по довжині - max 353 mm.
вона стандартна для європейських АКБ 353мм (попередній розмір - 315 мм, наступний 390 мм).
До 2007 року 353 мм не входив у нішу, з 2007 входить!
Від довжини ємність АКБ залежить!
С 13-го года Forse 100 пользую.За весь период эксплуатации батарейка ни разу не заряжал,правда и авто за весь этот период авто и наездило около 10тыс км,по причине моего постоянного отсутствия по трудовой деятельности.На Родину вернулся,ключиком "дрынь" и поехал)))
Да,под сотку пришлось немного площадку разварить малёхо в длину
остановился на varta (85) - заводские параметры. Подумал да и ребята убедили - что машину я не использую в условиях крайнего севера. И мой старичок (2008 г.в.) еще этой зимой заводил бус
blackstalker
15.10.2020, 19:55
Доброго дня. Не можу оприділитись з вибором акум на траф 1.9. Стояла centra futura ca 852 12v 85ah 800a 2014 року випуску але вже йому прийшов капец.
є декілька варіантів 100 коротка на 800 пускового струму за 2900 (якщо свій віддам ) 85 на 800 пускового за 2500 (якщо свій здам),80 на 800 пускового фірми Monbat ( гарантія 5 років ) ціна 2400 без здавання свого, так вийде 2100 вони всі не обслуговуючі.
і є 88 на 850 пускового за 2200 з своїм,але він обслуговується. поможіть з вибором не знаю чи стане 80 чи ставити 100...
vitos svp
16.10.2020, 09:41
Доброго дня. Не можу оприділитись з вибором акум на траф 1.9. Стояла centra futura ca 852 12v 85ah 800a 2014 року випуску але вже йому прийшов капец.
є декілька варіантів 100 коротка на 800 пускового струму за 2900 (якщо свій віддам ) 85 на 800 пускового за 2500 (якщо свій здам),80 на 800 пускового фірми Monbat ( гарантія 5 років ) ціна 2400 без здавання свого, так вийде 2100 вони всі не обслуговуючі.
і є 88 на 850 пускового за 2200 з своїм,але він обслуговується. поможіть з вибором не знаю чи стане 80 чи ставити 100...
Сотка в тебе через дюрку не пролізе!!!
sergeyss9
16.10.2020, 19:10
Юзаю Monbat 80/800 - відпахав рік , поки тьху-тьху без проблем :+1:
blackstalker
19.10.2020, 18:43
коротка влазить))взяв 88 на 850 пускового
vitos svp
20.10.2020, 01:33
коротка влазить))взяв 88 на 850 пускового
Що таке "коротка"???
Пролізе сотка! Я ж свою всунув без проблем ІСТА вже півтора, майже два роки навіть не дивився шо і як вона там. По гарантії пройшов перевірку весною - все добре.
vitos svp
21.10.2020, 19:04
Пролізе сотка! Я ж свою всунув без проблем ІСТА вже півтора, майже два роки навіть не дивився шо і як вона там. По гарантії пройшов перевірку весною - все добре.
При яких дюрка в твоїй машині, до його дюрки!!!
При яких дюрка в твоїй машині, до його дюрки!!!Нє ну я розумію, шо 2,5 більше за 1,9 :D, але ж то про аккум, здається чи не так?
Сотка в тебе через дюрку не пролізе!!! А я не знав і поставив
vitos svp
22.10.2020, 21:07
А я не знав і поставив
Куди ти поставив?
Gennadij
22.10.2020, 23:38
На моих авто 2.0 и 2.5 стоят сотки. Входят в "дюрки" без проблем. Размеры 353х175х190 мм. Для сведения есть еще размеры соток 306х173х222 мм. Но по высоте, не знаю как станут.
vitos svp
23.10.2020, 07:13
Чуваки, ви окрім власних драндулетів, на інши авто звертаєте увагу!!!:duren:
Людина питалась за АКБ на 1,9!!!:meowth:
Куди ти поставив?
В Трафік 1,9
sergeyss9
23.10.2020, 20:06
Чуваки, ви окрім власних драндулетів, на інши авто звертаєте увагу!!!:duren:
Людина питалась за АКБ на 1,9!!!:meowth:
В знайомого Виварка 2004 року 1,9 - корзина під акум. точно така сама як на рестайлах ,сотка входить , можливо замінили , але точно не в Україні.
Та фсёж унифицировано. Кузова одинаковые! Как может проем отличаться 1.9 от 2.5!?
Разве что новый кузов от 14го. Не фкурсе
vitos svp
24.10.2020, 21:49
Спочатку 353 мм не проходило, через отвір і треба було трошки різати, хоч корзина була велика, потім зробили його трошки більше!
А от з якого року сказати не можу, можливо при рестайлінгу 2007, а може і раніше!
ВОЛЬДЕМАР
30.10.2020, 01:16
Вітос, пролізе з зовсім малим допилом. Я в себе зробив два прорізи в залізні, від сторони водійської дверки, і трохи попрацював молотком, без зубила. І на акумі зрізається кріплення по вузчих сторонах. Вже другу сотку впхав.
vitos svp
30.10.2020, 10:23
Вітос, пролізе з зовсім малим допилом. Я в себе зробив два прорізи в залізні, від сторони водійської дверки, і трохи попрацював молотком, без зубила. І на акумі зрізається кріплення по вузчих сторонах. Вже другу сотку впхав.
Там питання риторічне різати чи не різати!!!
А скільки і де не має значення!
Я не різав нічого. Пєндаля дав ))
vitos svp
02.11.2020, 14:53
Я не різав нічого. Пєндаля дав ))
Схоже хтось ту дюрку вже до тебе роздовбив!:D
Або АКБ гумова!
Розмір лючка та корзини приблизно однакові, дозволяють встановлення 100 а/г акума, але корзина трохи зміщена відносно лючка, що ускладнює встановлення акума. Відкрутивши корзину досить легко засунути в неї акум.
vitos svp
06.11.2020, 08:25
Розмір лючка та корзини приблизно однакові, дозволяють встановлення 100 а/г акума, але корзина трохи зміщена відносно лючка, що ускладнює встановлення акума. Відкрутивши корзину досить легко засунути в неї акум.
Краще пиши габаритні розміри АКБ, а не ємність!!!
Габаритний ряд в них стандартизований!
Краще пиши габаритні розміри АКБ, а не ємність!!!
Габаритний ряд в них стандартизований!Мабуть тільки тобі не зрозуміло про який розмір йде мова)
vitos svp
06.11.2020, 22:15
Мабуть тільки тобі не зрозуміло про який розмір йде мова)
Та ні, здається тут хтось намагається пейси крутити!!!
Заміряй довжину дюрки під АКБ на 1,9! Порівняємо з довжиною АКБ і все буде ясно! :meowth:
Вона там прямокутна?
Тільки міряй в мм, а не в папугах, чи інших одиницях виміру!
Шо тобі ще не зрозуміло? Акум 100а/г виробника а-мега, здається вони у них йдуть в одному типорозмірі, отвір в кузові стандартний. пс. І не крути пейси))
vitos svp
07.11.2020, 13:24
...отвір в кузові стандартний...
В мм давай заміри Д×Ш!
В мм давай заміри Д×Ш!
Навіщо це мені? Я тобі сказав, що все в стандарті.
Відкрив лючок акумулятора, а там ... :oh: Там реально дюрка на двір :shock: і все в пилюці, чуть не сантиметр! Навіть зілля якесь німецьке лежить. То у всіх так, чи в мене там чогось бракує???
https://a.radikal.ru/a14/2101/b3/72375388326a.jpg
Виваро 2207
13.01.2021, 21:25
В мене все таке саме, машина якого року? Акум ще мабуть рідний?
Походу, рідний , 03.14, машина 05.14.
https://b.radikal.ru/b37/2101/7d/5d80904f7eca.jpg
vitos svp
13.01.2021, 22:13
Відкрив лючок акумулятора, а там ... :oh: Там реально дюрка на двір :shock: і все в пилюці, чуть не сантиметр! Навіть зілля якесь німецьке лежить. То у всіх так, чи в мене там чогось бракує???
Зате вентиляція добра!:yes3:
У всіх так!
В мене з 12 року вже третій!
У всіх так!
Своєрідне рішення ...
vitos svp
14.01.2021, 07:47
Своєрідне рішення ...
деякі у багажник ставлять, а потім через всю машину кабель прокладають!
чудаків вистачає.
деякі у багажник ставлять, а потім через всю машину кабель прокладають!
чудаків вистачає.
Потенциально дышать кислотой :( нафига
Потенциально дышать кислотой
Випари через трубку відводяться назовні, проблем немає. В багатьох машинах акумулятор стоїть в салоні. Та й в ВТП друга батарея ставиться під сідушку.
Виваро 2207
14.01.2021, 17:26
Вмене машина 10року і на акумуляторі вибито 10 рік, перед зимою підзарядив і заводить ще досить бадьоро хоча їжджу на коротких дистанціях
Да, в мене на Віто стояв оригінальний мерсовський акумулятор, з яким я купив машину - скільки йому років було до мене , я не в курсі, але я проїздив вісім років і з ним же продав.
Вмене машина 10року і на акумуляторі вибито 10 рік, перед зимою підзарядив і заводить ще досить бадьоро хоча їжджу на коротких дистанціях
Дункен Маклауд какой то а не Акб. Тут 3-4 года за счастье сейчас, с именитыми брендами максимум 5лет.
Владимир30
20.01.2021, 22:12
У меня заводской аккум 9лет отстоял. В оригинале стояла Варта. Взял тоже Варту, електрик рекомендовал его сразу зарядить, так и сделал. Удивило то, что новый аккум заряжался 8 часов, хотя на нем было напряжение 12,6В. И он свежий по выпуску. Но он меня, пока только радует и очень бодро заводит и еще постоянно пользуюсь автономкой.
В оригинале стояла Варта
:yes3: На Мерсі і на Віваро оригінальні стояли Варта. Але то зовсім не та Варта, яку продають в магазинах...
Владимир30
20.01.2021, 22:49
:yes3: На Мерсі і на Віваро оригінальні стояли Варта. Але то зовсім не та Варта, яку продають в магазинах...
Это во всех диталях так. Заводские шаровые тоже ходят лучше, чем потом оригинал.
vitos svp
21.01.2021, 11:40
Это во всех диталях так. Заводские шаровые тоже ходят лучше, чем потом оригинал.
Бо на авто з конвеєра є гарантія, а по зч інша ситуація! Хто дає, хто не дає, а хто цуть-цуть!
Нікому не вигідні "вічні" вузли!
Акум "Forse 100" 2012 г.в.Похолодало начал парить мозг,быстрый разряд при заводе двигателя.Проверили ареометром, человек который проверял ,сказал что плотность 1,28.Подзарядил,держу на стройке в доме.Выношу с дома,заводиться без проблем
fedbelkin
21.06.2021, 17:02
всем привет! подскажите нормальную 70-75 ку на vw 1.9 дизель без вебасты. насмотрел https://akbcenter.by/katalog/katalog-po-yomkosti/akkumulyatory-70-78-an/bosch-s4-008-74-ah-680a-rp-574-012-068-278x175x190-mm но все говорят что лучше взять варту, мол с конвейера шла:duren::duren::duren:. кто что скажет?;)
на vw 1.9 дизель
П'ятий рік стоїть Exide premium Ah72 , виготовляють в Польші там де Бош, Варта .
Раз в рік перед зимою підзаряджаю , в Мене корткі пробіги , довго стоїть машина .
Дуже задоволений аккумою .
catmanul
21.06.2021, 20:54
... Exide premium Ah72 , виготовляють в Польші там де Бош, Варта .
...
хіба Бош та Варту виготовляють в Польщі? можливо сплутали з Чехією.
разом з Бошем та Вартою дійсно на чеському заводі виготовляють ще декілька брендів - Гігаватт, Енерджайзер, Афа та ін.
перелік заводів Exide тут https://ru.wikipedia.org/wiki/Exide.
не виготовляють Їх разом з Бошем та Вартою, а в Польщі дійсно виготовляють.
fedbelkin Exide виробляють у Білорусі на одному заводі з акумуляторами Zubr.
пораджу ще звернути увагу на акумулятори TAB або Topla зі Словенії.
з варіантів дешевше Energizer, Gigawatt.
Exide, Bosch та Vartа - теж непоганні варіанти
хіба Бош та Варту виготовляють в Польщі?
так само як пральні машини Сіменс , збирають в Італії на заводі Смег , АЕГ на заводі Електролюкс в Польші.
ці варіанти йдуть на конвеєр ВАГ, в Польші на Кадді і МБ Спринтер , в Чехії на Шкоду.
Постачальник возить ці три бренди з одного заводу в Познані !
Cheatatel
15.11.2021, 14:06
Чи може хтось порадити аккумулятор для сухого фена? Денні пробіги в мене критично малі(2км. В один бік), акумулятор і так не встигає нормально заряджатись, а якщо зимою буду юзати сухий фен - то боюся одного ранку не запуститься двигун.
Тому, мабуть, треба купляти додатковий акум, щоб не боявся б глибоких розрядів. До бортової системи живлення автомобіля не буду підключати( менше мороки), а заряджатиму періодично за допомогою ЗУ.
Може хтось порадить який акумулятор купити?
Василий Ш.
15.11.2021, 14:29
Чи може хтось порадити аккумулятор для сухого фена? Денні пробіги в мене критично малі(2км. В один бік), акумулятор і так не встигає нормально заряджатись, а якщо зимою буду юзати сухий фен - то боюся одного ранку не запуститься двигун.
Тому, мабуть, треба купляти додатковий акум, щоб не боявся б глибоких розрядів. До бортової системи живлення автомобіля не буду підключати( менше мороки), а заряджатиму періодично за допомогою ЗУ.
За АКБ не скажу, але глибокий розряд для кислотного-швидка смерть. Ну і котли мають захист, при гранично допустимій напрузі не запуститься. Як варіант поставити УРА 200…
vitos svp
15.11.2021, 16:14
Хрен ти долю на..беш!
Для таких випадків підходять тягові акб, наприклад для човнових електромоторів! Тільки там ціна не гуманна!
Так що чипляй до штатної АКБ і грійся з заведенним двигуном ну і регулярно підзаряжай АКБ від 220V.
sergeyss9
15.11.2021, 22:19
Тут би ідеально вписалась AGM батарея , але якщо толовий виробник то цінник конський ... Як на мене то краще кислоту з високим пусковим током ампер так на 100 і вольтметр присобачити .
vitos svp
15.11.2021, 22:27
Тут би ідеально вписалась AGM батарея , але якщо толовий виробник то цінник конський ... Як на мене то краще кислоту з високим пусковим током ампер так на 100 і вольтметр присобачити .
накой там пусковий струм високий? Запобіжник на фені на 15А.
sergeyss9
15.11.2021, 22:42
накой там пусковий струм високий? Запобіжник на фені на 15А.
Так як акуми з високим пусковим током менш схильні до розряду при циклічній нагрузці , особливо в холодну пору року .
vitos svp
15.11.2021, 23:45
Так як акуми з високим пусковим током менш схильні до розряду при циклічній нагрузці , особливо в холодну пору року .
пусковий струм і ємність це різні параметри!:oh:
хіба Бош та Варту виготовляють в Польщі? можливо сплутали з Чехією.
разом з Бошем та Вартою дійсно на чеському заводі виготовляють ще декілька брендів - Гігаватт, Енерджайзер, Афа та ін.
перелік заводів Exide тут https://ru.wikipedia.org/wiki/Exide.
не виготовляють Їх разом з Бошем та Вартою, а в Польщі дійсно виготовляють.
fedbelkin Exide виробляють у Білорусі на одному заводі з акумуляторами Zubr.
пораджу ще звернути увагу на акумулятори TAB або Topla зі Словенії.
з варіантів дешевше Energizer, Gigawatt.
А что можете про Rocket сказать , очень уж нахваливают их...
Postdove
18.11.2021, 09:02
Тут би ідеально вписалась AGM батарея...
Як на мене то краще кислоту з високим пусковим током ампер так на 100 і вольтметр присобачити .
AGM батарея так само свинцево-кислотна...
sergeyss9
18.11.2021, 17:51
пусковий струм і ємність це різні параметри!:oh:
Я щось неправильно написав ?
От візьми в себе заміряй скільки ампер споживає автономка при старті і скільки в роботі . А те що ємність батареї і пусковий ток це різні параметри - ні для кого не секрет .
На приклад - при старті 10А , а в роботі десь 2-3А . В результаті частих запусків батарея більше розрядиться чим при тривалій роботі .
Любому електро двигуну/стартеру/помпі для запуску потрібен потужний імпульс.
От тому я написав що бажано використовувати акуми з високим пусковим током .
AGM батарея так само свинцево-кислотна...
Не зовсім така сама , там є свої плюси і мінуси .AGM можна ставити раком чи боком , головне не догори дном .І повних циклів зарядки в них набагато більше .Не дарма AGM батареї ставлять на машини з системою старт-стоп.
Rocket
С 14 года у меня, наверное в эту зиму умрет
vitos svp
18.11.2021, 21:43
Я щось неправильно написав ?
От візьми в себе заміряй скільки ампер споживає автономка при старті і скільки в роботі . А те що ємність батареї і пусковий ток це різні параметри - ні для кого не секрет .
На приклад - при старті 10А , а в роботі десь 2-3А . В результаті частих запусків батарея більше розрядиться чим при тривалій роботі .
Любому електро двигуну/стартеру/помпі для запуску потрібен потужний імпульс.
От тому я написав що бажано використовувати акуми з високим пусковим током .
Не зовсім така сама , там є свої плюси і мінуси .AGM можна ставити раком чи боком , головне не догори дном .І повних циклів зарядки в них набагато більше .Не дарма AGM батареї ставлять на машини з системою старт-стоп.
Ти щось не розуміш в процесах які відбуваються в АКБ (аккумуляторна кіслотна батарея)
ЇЇ штатне положення - постійно заряджена, при розряді на пластинах з'являється шар сульфату свинця, чим більший розряд, тим товще шар сульфату. При заряді сульфат свинця розчиняється, але є проблема - чим його шар товще, тим гірше він розчиняється, тому при глубокому розряді він і розчиняється не повністью, що і є початком кінця АКБ.
І немає значення розряджується АКБ великим пусковим струмом, чи малим поступово! А ємність АКБ це лише площа/об'єм активної маси.
Дві головні переваги АКБ - дешева ціна і можливість приймати/видавати великий струм, тому їх і використовують як стартові в автомобілях.
І всім світом намагаються побороти - сульфатацію, всілякими АGM і гель технологіями, ефект є, але до остаточної перемоги ще далеко, чи скоріше перемога сульфатації -неможлива!
Для живлення фена підходять тягові аккумулятори (https://prom.ua/p3361117-akkumulyatornaya-batareya-tyagovaya.html?&primelead=MC42Ng), які не кіслотні, а лужні і не мають сульфатації, але мають невеликий струм заряду/розряду, тому не мають широкого розповсюдження і мають конські ціни.
Ще раз повторюсь, що найкращій варіант - аккумулятор від човнового (https://rozetka.com.ua/lodochnie-akkumulyatori/c4646376/) електромотора, але буде коштувати більше за сам фен і як декілька АКБ!
sergeyss9
18.11.2021, 22:15
Ти щось не розуміш в процесах які відбуваються в АКБ (аккумуляторна кіслотна батарея)
ЇЇ штатне положення - постійно заряджена, при розряді на пластинах з'являється шар сульфату свинця, чим більший розряд, тим товще шар сульфату. При заряді сульфат свинця розчиняється, але є проблема - чим його шар товще, тим гірше він розчиняється, тому при глубокому розряді він і розчиняється не повністью, що і є початком кінця АКБ.
І немає значення розряджується АКБ великим пусковим струмом, чи малим поступово! А ємність АКБ це лише площа/об'єм активної маси.
Дві головні переваги АКБ - дешева ціна і можливість приймати/видавати великий струм, тому їх і використовують як стартові в автомобілях.
І всім світом намагаються побороти - сульфатацію, всілякими АGM і гель технологіями, ефект є, але до остаточної перемоги ще далеко, чи скоріше перемога сульфатації -неможлива!
Для живлення фена підходять тягові аккумулятори, які не кіслотні, а лужні і не мають сульфатації, але мають невеликий струм заряду/розряду, тому не мають широкого розповсюдження і мають конскі ціни.
Ще раз повторюсь, що найкращій варіант - аккумулятор від човнового (https://rozetka.com.ua/lodochnie-akkumulyatori/c4646376/) електромотора, але буде коштувати більше за сам фен і як декілька АКБ!
І оп'ять двадцятьп'ять .При чому тут сульфатація ?
Так і до теорії відносності можна дойти...
Питання від Cheatatel стояло так - Чи може хтось порадити аккумулятор для сухого фена? Денні пробіги в мене критично малі
Відповідь :
1) Кислотний акум. - самий дешевий варіант
2) AGM
3) Човнові акумулятори - коштує як добрий підсвинок , або як 2 кислотних акб.
vitos svp
18.11.2021, 22:21
можно спробувати зібрати аккумулятор на таких (https://prom.ua/ua/p1301368681-akkumulyator-litij-zhelezo.html?) комірках, але потрібна ще плата керування. ось і збірка 50Аг (https://prom.ua/ua/p1256266900-litievyj-akkumulyator-lifepo4.html?) і збірка 30Аг (https://prom.ua/ua/p1253085349-litivyj-akkumulyator-lifepo4.html?)
обіцяють 2000 циклів, на AGМ-ах -500 циклів
або такий (https://prom.ua/ua/p1301368679-akkumulyatornaya-batareya-vipow.html?) з платою вмонтованою
Cheatatel
19.11.2021, 03:04
Купив, поки що, гелевий на 33 АГ... подивлюся...
Якщо не сподобається, поставлю його на бпж, хай твердопаливний котел страxує.
Аккумуляторные батареи Rocket кто эксплуатировал? Скажите пожалуйста свое мнение!!!
Аккумуляторные батареи Rocket кто эксплуатировал? Скажите пожалуйста свое мнение!!!
Тобі ж відповіли вже в цій темі
vitos svp
19.11.2021, 09:26
І оп'ять двадцятьп'ять .При чому тут сульфатація ?
Так і до теорії відносності можна дойти...
...
Звісно що ні до чого. АКБ здихають від теорії відносності!
Добавлено через 13 минут
Купив, поки що, гелевий на 33 АГ... подивлюся...
Якщо не сподобається, поставлю його на бпж, хай твердопаливний котел страxує.
Я після ночивлі з феном, завжди ставлю АКБ на підзарядку в режимі десульфатації і він її дро..ть добу-дві.
Свого часу тягав стару АКБ, поки не здав в обмін на нову АКБ.
Подивився ціни Гель і тягові літій-залізні зараз десь в одній ціновій категорії, АГМ десь на третину меншу ціну мають.
На компьютерних БПЖ АКБ більше року не ходять, хоча постійно находяться в зарядженному стані, вимикання єл.єнергії в мене бувають дуже рідко.
Оце думаю може придбати з того що нарив до БПЖ до сігналізації в будівлі, там АКБ пісець, прийшов!
Добавлено через 14 минут
Звичайні АКБ, які можливо виготовляються на одному заводі з іншими, тільки ТМ іншу клеють.
Якого виробника на даний час придбати, щоб відношення ціна-якість були відповідні?
vitos svp
20.11.2021, 08:36
Якого виробника на даний час придбати, щоб відношення ціна-якість були відповідні?
Щоб на ньму було написано Honda!
Postdove
20.11.2021, 09:02
Беріть австрійський Banner, і не пожалкуєте. Сучасні Bosch і Varta по якості навіть поруч не валялися. Акуми дійсно виготовляються в Австрії, вперше я їх побачив на свіжих, пригнаних з Німеччини вантажівках в 2015 році. Про якість говорить те, що ці акумулятори на 15-20 % важчі, ніж акум такої ж емності будь-якого іншого виробника. Правильна кількість свинцю це дуже важливий фактор. І ще. Ні, я не торгую ними :), в мене зовсім інша робота. Я їх успішно експлуатую. Правда по ціні Banner трохи кусається, але він того вартий.
Василий Ш.
20.11.2021, 09:44
Років мабуть 7-8 купив MOLL 100Ah. Зима покаже як далі себе поведе… в момент покупки, при заявлених 950 пускового, видав 1000+++
Сучасні Bosch і Varta по якості навіть поруч не валялися
Восени 17-го року купив Варту, зараз похолодало - крутить фігово ... Чотири роки для "фірми", якби, не айс :no:
Щоб на ньму було написано Honda!
Просто клуб вокруг смеха!
vitos svp
21.11.2021, 19:02
Просто клуб вокруг смеха!
А ти як думав!
Тепер можеш пошукати АКБ з написом Renault. ОД такі рекомендує і такі з нуля ставлять, ходять достатньо довго, навіть не зважаюци на те що виготовлені Varta.
Добавлено через 3 минуты
Восени 17-го року купив Варту, зараз похолодало - крутить фігово ... Чотири роки для "фірми", якби, не айс :no:
А може та Варта, не Varta!
Добавлено через 6 минут
В мене на Трафіку здається другий сезон Тopla 100 Аг! Одного разу в нуль посадив, навіть панель приладів не світилась! Як я іноді згадую французьких інженерів, з їх дебільними рішеннями!
Postdove
21.11.2021, 19:30
Varta і Bosch втратили якість уже давно, як мінімум, років 8 тому. Покупці просто переплачують за бренд...
Добавлено через 3 минуты
А ти як думав!
Тепер можеш пошукати АКБ з написом Renault. ОД такі рекомендує і такі з нуля ставлять, ходять достатньо довго, навіть не зважаюци на те що виготовлені Varta.
А може то Варта, не Varta!
Varta на конвейері якогось виробника авто і Varta в магазині (навіть німецькому) то два зовсім різних акумулятора по якості.
Аккумулятор GIGAWATT кто нибудь эксплуатировал? Тоже собираюсь на зиму обновить батарейку. Посоветовали такой купить, может кто имел опыт эксплуатации.
catmanul
22.11.2021, 10:28
Аккумулятор GIGAWATT кто нибудь эксплуатировал? Тоже собираюсь на зиму обновить батарейку. Посоветовали такой купить, может кто имел опыт эксплуатации.
аккумуляторы GIGAWATT и Energizer изготавливают на одном заводе с вартой и бошем в Чехии. своих денег стоят, продавал не раз аккумуляторы этих брендов, по отзывам хорошие
Сегодня заказал, завтра будет у меня.
продавал не раз аккумуляторы этих брендов, по отзывам хорошие
... І мені радив, коли я Варту в тебе купував :D
І, мабуть, був правий, бо то, як раз та Варта 17-го року, що почала фігово крутити :maybe2:
Форс 100А пусковой ток 850, отработал с 2018 года. Не скажу что он сдох, но после недели простоя слабо крутит стартер. Не стал рисковать, на зиму поменяю.
Форс 100А пусковой ток 850, отработал с 2018 года
Форс випав зі списку претендентів
Форс випав зі списку
У кого выпал ?
vitos svp
22.11.2021, 22:33
А чого ви вирішили що 4 роки для АКБ це замало?
Скільки АКБ втрачає ємності в рік, навіть коли не використовується?
Postdove
23.11.2021, 09:19
А чого ви вирішили що 4 роки для АКБ це замало?
Можливо для какашок, виготовлених в Турції/Україні/Китаї 4 роки це достатньо. А от 4 роки для справжньої фірмової батареї це не просто мало, а дуже мало. В мене колись навіть польська Centra 9 років відробила. Але це була Centra, куплена в Польщі. Ті, що продають у нас, то вже вже не та Centra.
Romaha55
23.11.2021, 16:03
У мене АКБ уже 9 -й рік. WESTE (ніби так пишеться) думаю ще цю зиму переживе))) так, що 4 роки то ні про що...
У кого выпал ?
Думаю, у всіх.
Добавлено через 2 минуты
В мене колись навіть польська Centra 9 років відробила.
Сім чи вісім років в мене прожив український "Исток"! Причому, купляв самий дешевий на пару років, але так вийшло, що переставив на іншу машину.
Exstudent
25.11.2021, 21:07
П'ятий рік стоїть Exide premium Ah72 , виготовляють в Польші там де Бош, Варта .
Раз в рік перед зимою підзаряджаю , в Мене корткі пробіги , довго стоїть машина .
Також купив в цей сезон такий акум тільки 77амп. Поки супер все влаштовує
Postdove
25.11.2021, 22:13
П'ятий рік стоїть Exide premium Ah72 , виготовляють в Польші.
Exide, в моем личном списке достойных современных аккумуляторов стоит на втором месте, после Banner-а. На то есть особые причины. Если кому интересно, могу рассказать почему.
Витасик.
26.11.2021, 00:15
У меня на бусе стоит TITANIUM BLAKE. Покупал летом в 2017, у тестя стоит Westa маслает уже 9 лет. Сейчас на другую машину скорее всего придётся покупать новый, незнаю что поставить. Сейчас стоит ROKET.
vitos svp
26.11.2021, 22:00
Можливо для какашок, виготовлених в Турції/Україні/Китаї 4 роки це достатньо. А от 4 роки для справжньої фірмової батареї це не просто мало, а дуже мало. В мене колись навіть польська Centra 9 років відробила. Але це була Centra, куплена в Польщі. Ті, що продають у нас, то вже вже не та Centra.
Знову метелиш хрен зна що!
В мене був досвід коли замерзала в -27'C, на оригинальному японському авто, оригинальна АКБ Panasonic!
Не треба починати на форумі мірятись власними какашками, з іншими, бо можно:beeee:.
У меня на бусе стоит TITANIUM BLAKE. Покупал летом в 2017, у тестя стоит Westa маслает уже 9 лет. Сейчас на другую машину скорее всего придётся покупать новый, незнаю что поставить. Сейчас стоит ROKET.
Я не знаю як ви їх мусолите 7..9 років!
В мене зараз на Трафіку третя АКБ- конвеєрна Varta-Польська (назву не пам'ятаю)- Топла червона зараз!
Postdove
27.11.2021, 09:08
Знову метелиш хрен зна що!
В мене був досвід коли замерзала в -27'C, на оригинальному японському авто, оригинальна АКБ Panasonic!
Не треба починати на форумі мірятись власними какашками, з іншими, бо можно
Тобі що, подобається бігати за мною по всім темам, аби лише щось п........?
Запам`ятай, все, що я пишу, це дуже і дуже багаторічний досвід.( Крім запитань звичайно).
І будь ласка, полегше з текстами, бо почну хамити у відповідь, мало не покажеться.
Добавлено через 6 минут
Не треба починати на форумі мірятись власними какашками,
Я не знаю як ви їх мусолите 7..9 років!
Ще раз прочитай, що ти написав. Тобі вже не одна людина писала, про експлуатацію батарей( різних виробників) на протязі 8-9 років. І ти називаєш такі батареї какашками? З адекватністю все в порядку?
vitos svp
30.11.2021, 15:04
Тобі що, подобається бігати за мною по всім темам, аби лише щось п........?
Запам`ятай, все, що я пишу, це дуже і дуже багаторічний досвід.( Крім запитань звичайно).
І будь ласка, полегше з текстами, бо почну хамити у відповідь, мало не покажеться.
Добавлено через 6 минут
Ще раз прочитай, що ти написав. Тобі вже не одна людина писала, про експлуатацію батарей( різних виробників) на протязі 8-9 років. І ти називаєш такі батареї какашками? З адекватністю все в порядку?
- В тебе манія переслідування?
- завжди дивуюсь новоприбулим, які з себе намагаються корчити "проФФесионалів"!
- А чим ти займався до того? Ти не звернув увагу, що я відповів тобі в такому самому тоні, як ти почав спілкування!
- до твого відома слово "какашка" не з мого лексікона!!! Може сам знайдеш того, хто ним скористався!:oh:
Рекомендую! Хочеш щоб до тебе відносились як до людини, будь сам людиною!
До речі відповідай не за всіх, а за себе!
Postdove
30.11.2021, 15:50
-
- до твого відома слово "какашка" не з мого лексікона!!! Може сам знайдеш того, хто ним скористався!:oh:
Твоя проблема в тому, що не вмієш уважно читати. Я назвав "какашками"(і від своїх слів не відмовляюсь) акумулятори, які працюють 4, і менше років, хай це будуть навіть Варта, або Бош, або якийсь оригінальний з конвейєра, нема різниці. Ти у відповідь назвав "какашкою", акумулятор(и), який відробив 9 років... Адекватніть де?
До речі, колись зустрічався оригінальний акум Мерседес(Варта), який проробив 18 років і при цьому зберіг десь 75% своєї ємності. Але це був акум 1992 р.в., зараз таких у Мерседеса мабуть немає.
Досить вже
Вітос, як завжди, правий, навіть якщо ні.:D
Вітос, як завжди, правий, навіть якщо ні
Тут правий Шкодник :ok:
Exide, в моем личном списке достойных современных аккумуляторов стоит на втором месте, после Banner-а. На то есть особые причины. Если кому интересно, могу рассказать почему.
Окрім вартості на аккум з биком ,можно розповідати тільки про ціну:tomato: . Чи там є секретний енергоблок?
Postdove
03.12.2021, 21:21
Окрім вартості на аккум з биком ,можно розповідати тільки про ціну:tomato: . Чи там є секретний енергоблок?
Ви про Баннер? Спробуйте купити, поексплуатувати, самі все зрозумієте.
А взагалі в тому пості я збирався розповісти про Exide.
vitos svp
03.12.2021, 22:30
Вітос, як завжди, правий, навіть якщо ні.:D
:yes3::yes3::yes3:
В когось є сумніви???:tomato:
Добавлено через 2 минуты
Тут правий Шкодник :ok:
Робота в нього така!:girl_hospital:
Ви про Баннер? Спробуйте купити, поексплуатувати, самі все зрозумієте.
навіть пробувати не буду, шкода грошей! Знайомий придбав в Німеччині за 100єуро , був задоволений п'ять років і все, купив корейску.
Розповідай , Нам цікаво , тим часом сам користуюсь і другім раджу.
Розповідай , Нам цікаво , тим часом сам користуюсь і другім раджу.
Підтримую, теж цікаво. Бо поставив вже другий Exide, але досвіду по них так і не маю...
Postdove
04.12.2021, 21:18
Значить так. Є один дуже жорстокий тест для акумуляторів. Ну звісно, ніхто спеціально проводити його не буде. А от неспеціально виходить досить часто. Це майже повна розрядка( десь до 3-4 Вольт)акумулятора невеликими токами. Ну це коли машина довго стоїть з підключеним акумом, і щось на зразок сигналізації, магнітоли, або лампочки ватт так на 1-2 акум розряжають.
Так от, дуже якісні акуми після такого "тесту" відновлюються, хоча і втрачають якусь частину емності. У мене в 2017 році Exide три рази!! пройшов такий "тест"( так вийшло), розрядка всі рази була приблизно до 3-х Вольт. Після цього він проробив ще 2 роки, робив би може й далі, але замкнула одна банка, а я не встиг завезти його вчасно до свого акумуляторщика, щоб він його "прострелив". Але всі інші банки на той момент були робочі.
Це майже повна розрядка( десь до 3-4 Вольт)акумулятора невеликими токами
Хмм, наштовхнуло на думку. Якось я й забув ... Мою Варту , яка лише чотири роки прослужила, два рази садили повністю, ну, напругу тоді я не здогадався поміряти, але навіть втягуюче не клацало. Може це її "прибило", а не сам акум фіговий ?..
Колян БУ-БУ
04.12.2021, 23:35
Аккумулятор, это же не жена, одна и на всегда.. Ото сколько дают гарантии, на столько и надейтесь, остальное от лукавого. Ни страна, ни бренд никто не страт вас от натурального фуфла сдохшего через пару-тройку лет. Да и не такие это и деньги если разбросать на 2-3 года эксплуатации. Если рассматривать шире, то долговечность акб зависит от многого кол-ва факторов, а не только от бренда и страны производства.
Разряд даже до 10в считается критическим, а 3-4в это жесть.. после пары таких тестов можно и не оживить акб.
Так от, дуже якісні акуми після такого "тесту" відновлюються, хоча і втрачають якусь частину емності. У мене в 2017 році Exide три рази!! пройшов такий "тест"( так вийшло), розрядка всі рази була приблизно до 3-х Вольт. Після цього він проробив ще 2 роки, робив би може й далі, але замкнула одна банка, а я не встиг завезти його вчасно до свого акумуляторщика, щоб він його "прострелив". Але всі інші банки на той момент були робочі.
Обирав аккум саме за трима критеріями , якість , захист від повного розряду і сульфотоциї пластин , здатність відновлення при малих пробігах . Можливо зроблю рекламу данному бренду але це обгрунтовано , до уваги врахував досвід великих транспортних компаній , з 300шт., 3-4 під заміну і не факт що винен виробник, перезаряд - недо заряд по вині тех. персонала (ніхто непризнаеться).
https://exidetechnologies.ru/ перепрошую що на псячій мові:(
тепер преміум йде в чорному корпусі і виготовляють у Франції
Postdove
05.12.2021, 15:34
Обирав аккум саме за трима критеріями ,...захист від повного розряду....
А як це? В жодному кислотному акумуляторі такого немає. Такий захист можна зробити лише в схемі самого авто.
... до уваги врахував досвід великих транспортних компаній , з 300шт...
А я дивлюсь на те, що ставлять на вантажівки в Німеччині і Австріїї. А це будуть в основному акуми Cartechnic( теж до речі довгограючий акум) і Banner.
П.С. Exide також якісні і довгограючі акумулятори.
Добавлено через 2 часа 12 минут
Ото сколько дают гарантии, на столько и надейтесь...
Вы хоть раз пробовали вернуть/обменять аккумулятор по гарантии? В большинстве случаев бесполезное занятие...У продавцов всегда найдутся десятки причин, почему машина, или хозяин машины виноваты в том, что их прекрасный аккумулятор не выходил гарантийный срок. Причем интересная тенденция- если у частника на рынке хоть какие-то шансы вернуть/обменять всё же есть, то чем круче и специализированнее магазин, тем быстрее эти шансы падают.
Колян БУ-БУ
05.12.2021, 18:39
Имел ввиду другое, вот сколько лет даёт производитель гарантии, на такой срок службы АКБ и можно надеяться. А прослужит ли он дольше- это, как повезёт!
А я дивлюсь на те, що ставлять на вантажівки в Німеччині і Австріїї. А це будуть в основному акуми Cartechnic
Не коректне порівння . Cartechnic Фірма-бренд з 1967 року, гарний антифріз виготовляє , а зараз ще і моторне мастило (BPenrolium), просто УПАКОВЩІК в концерні ATR.
про сульфатацию прочитай в неті , як пластини осипаються і потім замикають ,як в Твоєму випадку
если у частника на рынке хоть какие-то шансы вернуть/обменять всё же есть, то чем круче и специализированнее магазин, тем быстрее эти шансы падают.
Стопудово !
Я в 13-ом году,купил АКБ "Forse",100 A.12-го года выпуска.Если честно,хотел Боша,но в автомагазин его не было,а ездить нужно было,нехотя купил Форсе. За всё время эксплуатации этой батарейки,я её первый раз зарядил в том году,в ноябре месяце,потому как села и авто не мог завести.Простояла сутки у соседа на зарядке.
Батарею когда купил,по неопытности взял не той полярности которая нужна была для авто, хорошо длины кабелей хватило решить этот вопрос.Думал туда-сюда ,мадэ ин Юкрейн,руки которые её собирали из жопы,батарея соответственно гавно.Года два-три-четыре и куплю уже с нужной мне полярностью,а ни хрена.Досе мучаюсь,уже как 9-ый год данному изделию.:nasmeshka:Я думаю что на то что авто за время что у меня в хозяйстве,с 12 года и наездило около двух десятков тысяч км,(зимой в эксплуатации не было)не сильно повлияло на технические характеристики данной батарейки.Никаких там тестов, никаких там прострелов.Батарея всё время стоит в авто на своём месте, единственное,что когда я уезжал в Питер,то просто снимал "-"клейму.Машина живёт на улице под навесом.
Думал туда-сюда ,мадэ ин Юкрейн ...
Я так Исток купляв, який сім, чи вісім років прослужив :)
Не чужой
05.12.2021, 22:58
Я в 13-ом году,купил АКБ "Forse",100 A.12-го года выпуска.Если честно,хотел Боша,но в автомагазин его не было,а ездить нужно было,нехотя купил Форсе. За всё время эксплуатации этой батарейки,я её первый раз зарядил в том году,в ноябре месяце,потому как села и авто не мог завести.Простояла сутки у соседа на зарядке.
Батарею когда купил,по неопытности взял не той полярности которая нужна была для авто, хорошо длины кабелей хватило решить этот вопрос.Думал туда-сюда ,мадэ ин Юкрейн,руки которые её собирали из жопы,батарея соответственно гавно.Года два-три-четыре и куплю уже с нужной мне полярностью,а ни хрена.Досе мучаюсь,уже как 9-ый год данному изделию.:nasmeshka:Я думаю что на то что авто за время что у меня в хозяйстве,с 12 года и наездило около двух десятков тысяч км,(зимой в эксплуатации не было)не сильно повлияло на технические характеристики данной батарейки.Никаких там тестов, никаких там прострелов.Батарея всё время стоит в авто на своём месте, единственное,что когда я уезжал в Питер,то просто снимал "-"клейму.Машина живёт на улице под навесом.
Я ее собираю.:beer:
В последнее время стал акк вяло крутить, он и летом не поражал энергией, но после похолодания стал обращать на себя внимание.
После покупки авто я его в глаза не видел и по этому полез знакомится. Первое чем меня он удивил, просто стоял в отсеке ни чем не прикрученный... никакого крепежа.
По расшифровке больше всего похож на бош, в таком случае он 16 года октября месяца выпуска.
И вот какие мысли, то ли купить новый от греха. Потому что в -3 он уже напрягается. Чи купить умную зарядку с всякими режимами и попытаться его оживить... Что думаете?
Тестером показывает 12.5 после АСС 11.5 при старте падает до 9 с чем-то невозможно отследить с чем, но фары гаснут во время старта. После старта 14.4в
https://i2.piccy.info/i9/db22ec97f9927f8d17d4d1f2473abfc4/1639176523/166855/1451400/617051_00.jpg
https://i2.piccy.info/i9/58f4f0eb435d2ae594e8c3438ef3ab6e/1639176723/198177/1451400/2_00.jpg
Колян БУ-БУ
11.12.2021, 23:21
14.4 указывает на норм. работу реле напряжения. Падение до 9 вольт при нагрузке, указывает на снижение емкости АКБ. Если он обслуживаемый, долить водички и сделать ему парочку КТЦ. Вопрос восстановится или нет? Это вопрос к теории вероятностей, и опираясь на неё получаем 70% что он не восстановится а 30% что да восстановится. Применяя к полученному результату закон бутерброда(подлости) имеем около 20-25% успеха. В общем шансы 1 к 4 или даже 1 к 5.. Но новым он в любом случае не будет! Бонусами идет покупка прибора и сдача старого АКБ.
Тестером показывает 12.5 после АСС 11.5 при старте падает до 9 с чем-то невозможно отследить с чем, но фары гаснут во время старта. После старта 14.4в
такий не купити в Наших краях , бережи його !
Чи купить умную зарядку с всякими режимами и попытаться его оживить...
Танці з бубнами.
Які , все одно, приводять до покупки акумулятора.
... долить водички ...
... бажано, зарядженої Кашпіровським. :notworthy:
Витасик.
16.12.2021, 00:53
Чи купить умную зарядку с всякими режимами
У меня на второй день после простоя машины акуммулятор здыхал полностью, стартер не крутил. Сосед дал умную зарядку,какую-то импульсную (которая разряжает и заряжает ). После суток зарядки акум ожил. Незнаю ли на долго,но уже как месяц акум нормально крутит
sawa1981
19.10.2023, 09:00
Доброго дня. Акумулятори якого бренда зараз варто купувати?
catmanul
19.10.2023, 09:11
Доброго дня. Акумулятори якого бренда зараз варто купувати?
пораджу TAB, Exide, Energizer, Gigawatt
vitos svp
19.10.2023, 11:47
В мене Тopla червона 100 Аг
В мене Тopla червона 100 Аг
Дивлюсь, багато хто Топлу хвалить...
Мені її і продавець знайомий першою пропонував, ще в 21-му році
sergeyss9
19.10.2023, 22:39
Рік тому взяв Реношний оригінал на 85А . Надіюсь не дарма переплатив , поки живий.
Рік тому взяв Реношний оригінал на 85А . Надіюсь не дарма переплатив , поки живий.
А хто виробник реношного оригіналу ?
vitos svp
21.10.2023, 23:56
Комерційна таємниця!
Можуть бути різні, в залежності хто виграв тендер!
Postdove
22.10.2023, 11:30
Орієнуватись на виробника оригіналу, і купувати акк(як і будь-яку запчастину) під брендом виробника не дуже правильно. Якість однакових деталей одного виробника для конвейера і для афтемаркету зазвичай суттєво відрізняється.
Комерційна таємниця!
Прикалуєшся?. Виробник вказаний просто на етикетці.
Добавлено через 1 минуту
Орієнуватись на виробника оригіналу, і купувати акк(як і будь-яку запчастину) під брендом виробника не дуже правильно
Я в курсі. Просто, цікаво чиї акуми зараз ставлять. В мене "реношний оригінал" Варта
sergeyss9
23.10.2023, 10:24
А біс його знає , як не вертів , а виробника не угледів :D Маде ін Іспанія. Але важкий , свинцю не пожаліли . По докам перевізника 21 кг ! (не переважував)
vitos svp
23.10.2023, 10:24
Прикалуєшся?. Виробник вказаний просто на етикетці.
Та ладно! На кой тоді туди ще ліпити наклейку Renault? чи напис виробника відформовано на корпусі АКБ і лениві хранцузи його не зрізають?
Та ладно! На кой тоді туди ще ліпити наклейку Renault? чи напис виробника відформовано на корпусі АКБ і лениві хранцузи його не зрізають?
Якщо скажеш, як сюди фото приаттачити - покажу свій
https://photos.google.com/photo/AF1QipOpkGBcMYranAEFRUXo5vpRJ5ZSfYnPy3YjPYRB
Вставлю так
https://photos.google.com/photo/AF1QipOpkGBcMYranAEFRUXo5vpRJ5ZSfYnPy3YjPYRB
vitos svp
23.10.2023, 21:34
Якщо скажеш, як сюди фото приаттачити - покажу свій
Я вже декілька раз писав як фотохостингом користуватись! :meowth:
Postdove
24.10.2023, 21:41
Виробник вказаний просто на етикетці.
...В мене "реношний оригінал" Варта
У Мерседеса так само. Написано Мерседес, артикул по Мерседесу, і далі Варта. Це все на одній наклейці.
vitos svp
25.10.2023, 09:28
Весь світ завалено товарами з Кітая, а от моторної оливи і АКБ з країни світового фуфла я щось не зустрічав!
Маю надію ви зрозуміли про що я!
P.S. Погнав я в 2010 році на перше ТО жінкіну Кангу, ну і попросив показати що будуть заливати і які фільтра ставити. а на повітряному фільтрі в коробці Renault - Made in China! Кажу - нафуй! Мені потрібен оригинальний - французький, в крайньому випадку Європейського виготовлення! Тільки шо тільки з Парижу не дзвонили вмовляти! Всіх нафуй! Я в Вас придбав французьку машину, а не кітайську, в Договорі написано оригинальні з/ч, значить оригинальні, в т.ч. по країні виробництва!
В кінці кінців, привезли фільтр в коробці Purflux? Made in France! на який я і погодився!
Придбав кітайський товар - не питай чому не маєш роботи і в діда з бабою замала пенсія!
Postdove
25.10.2023, 10:26
В 2008 році купував оригінальні VW фільтри, паливний і масляний на ЛТ-шку. Так там не те що на коробці, прямо на фільтрі було написано made in China. І Фольксваген взагалі для своїх машин з 2005 року використовує китайський метал для виробництва кузовів.
Весь світ завалено товарами з Кітая, а от моторної оливи і АКБ з країни світового фуфла я щось не зустрічав!
Маю надію ви зрозуміли про що я!
На жаль, виробники автотоварів, і нших товарів, мають звичку на зроблене на їхніх заводах, розміщених в Китаї, ставити надпис "Made in EU".
І ще, такий простий приклад. Серед побутових кондиціонерів номер 1 по якості це звичайно японський Daikin. А от далі починається цікаве. В 30 км від Шанхая знаходиться велетенський завод Gree, який виробляє 30% від всіх кондиціонерів в світі. Так-так, на ньому виробляються кондиціонери Самсунга, LG, Панасоніка і багатьох інших відомих брендів. Під власною маркою Gree також випускає дуже якісні кондиціонери( у мене 2 шт таких працюють вже 10 років). І що ще цікаво, японський Daikin( той, що номер 1 ) в деякі свої моделі встановлює компресори Gree , а Gree навпаки, використовує іноді компресори Daikin.
vitos svp, теж хотів написати, чи бачив ти на акумуляторах країну-виробника? ) Бо те, що частину з них роблять в Китаї - факт.
Про масло не в курсі, але, підозрюю, що теж.
Добавлено через 13 минут
прямо на фільтрі було написано made in China
Купив Кнехт з таким же написом )))
Postdove
27.10.2023, 16:34
Купив Кнехт з таким же написом )))
Родичу недавно обслуговував Гольфа. Кнехт масляний - made in China, паливний- made in Korea !, повітряний-Румунія. Все Кнехт, до речі, корейський виглядав дуже серйозно. Паливний Sofim made in China завернув назад, наче в сараї зроблено...
Мені от цікаво, невже і Purflux? Якщо так, то після нього нічого нормального вже не залишилось...
З акумуляторів у Exide точно завод є в Польщі. На стікерах пишуть made in Europe. А от чи виготовляє цей завод всі типорозміри, це вже питання. Можуть підмішувати і з заводу в Індії.
Ось до речі відео, як в Індії, буквально в сараї виробляють гальмівні барабани на вантажівки. І це кустарна "літейка"! https://www.youtube.com/watch?v=0GyDCGMrcpk
Пакістан швидше.
Не перший раз бачу подібні ролики. Якщо чесно - враження, що відео постановочне. Я , практично, не вірю, що барабан, відлитий таким способом, може працювати. Плюс, схоже, в кінці показано не ті барабани, що після відливки.
Максимум, що можу хоч якось припустити, що то робиться для якоїсь древньої рідкісної тихохідної техніки.
Плюс, навряд чи собівартість вийде дешевше заводського, навіть при тому, що працюють за копійки і підручними засобами.
Sorry за флуд
Postdove
29.10.2023, 07:06
Якщо чесно - враження, що відео постановочне. Я , практично, не вірю, що барабан, відлитий таким способом, може працювати. Плюс, схоже, в кінці показано не ті барабани, що після відливки.
Ті самі барабани, я в з\ч до вантажівок розбираюсь добре.
Максимум, що можу хоч якось припустити, що то робиться для якоїсь древньої рідкісної тихохідної техніки.
Ні, барабани до звичайної вантажівки з колесами на 19,5 , повна маса до 15 тонн. Не було процесу балансування, це дуже погано. Хоча після такого лиття їх відбалансувати практично неможливо.
Ще бачив, як так само в сараї реставрують ротори до стартерів. Процес починається з випалювання лаку і клею на шині, щоб її витягти. На виході- досить презентабельний ротор.
Добавлено через 1 минуту
Ті самі барабани, я в з\ч до вантажівок розбираюсь добре.
Ну, я трохи вивчав технологію металів, і ще раз можу повторити : те, що вони віділляли, ходити не буде.
На барабанах в кінці видно відлиті цифри, а на болванці, по якій робили форму, цифр не було видно
Postdove
30.10.2023, 19:56
Цифри(у) видно, коли починають оббивати глину з болванок, наприклад на 18:06. Але ж такі дикі непроливи!, так само і раковин буде багато. Такий барабан буде давати сильну вібрацію, але ходити буде. Основна сила(тертя) працює не радіально на розрив, а по колу. Сили нажиму гальмівних колодок не достатньо для розриву навіть такої халтури. Китайське сарайне виробництво приблизно таке саме, як на відео. Але є і дуже якісний заводський китай. Все залежить від ТЗ замовника, і коштів, які він готовий заплатити за якість товару.
Років 20 тому торговець взяттям розказував, що бачив в Китаї на фабриці таке. На стенді стоять 10 чи 12 пар кросівок "Адідас". З виду всі однакові. Але, перша коштує 5 доларів, остання-150. Інші- пропорційно, ну і якість відповідно до ціни.
Focusnik84
20.02.2024, 13:27
В мене в морози ці ляснув то ужаснувся з цін, взяв синій бош S4.. хотів поляка взяти якогось але щось відгуки на них не дуже а бош/варта чехія наче досі
vitos svp
04.02.2026, 13:57
Здалось мені тиждень тому, при морозі -15'C, що після 4 хв. прогріву фільтра грілкою, авто завелось на останніх Амперах (https://busovod.ua/showpost.php?p=447754&postcount=564).
Замовив новий АКБ, вчора отримав, струм був 12,63V.
при підзарядці всмоктало 7,79А-г
https://i.postimg.cc/J7KCsJbj/26_02_03_АКБ_Exide_нова.jpg (https://postimages.org/)
Щоб зняти старий АКБ прийшлось висвердлювати закисший болт кріплення, який провернув закладну гайку в коробі.
Старим АКБ і сьогодні завівся в -21'С, але якось важкувато, не зразу прийшлось трохи покрутити.
Сьогодні старий АКБ поставлю на зарядку, хочу поміряти яку ємність він ще має.
vBulletin версії 3.8.11, © 2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010