Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Підвіска,трансмісія,гальма,рульове керування (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=91)
-   -   Відновлення рульової рейки чи є сенс? (https://busovod.ua/showthread.php?t=21864)

Xromasom 10.11.2024 17:03

Відновлення рульової рейки чи є сенс?

Усіх вітаю ! Зіткнувся з дилемою, відновлювати чи ставити нову. Розумію що нова однозначно краще ніж відновлена, але цінник на нову + работа....
Хто скільки проїздив після реставрації. Знайомий з СТО каже що сенсу нема вистачить на рік-півтора.

рэкордз 10.11.2024 19:18

Re: Відновлення рульової рейки чи є сенс?

Все залежить хто реставрує. В Харкові є Мастер-сервіс, багато знайомих там робили і я рік тому робив за 3500. Всі кажуть що норм.
Думаю і в Київі є норм контрори по реставрації. Питай у місцевих.

mehanik 11.11.2024 12:13

Ремонтував рейку теж на Мастер -сервісі ще у 19 році. Деякий час поїздив, замінив на нову і знову встановив стару. Катаю до сьогодні. Правда, трохи потік сальник валу черв'яка. Сальник коштує копійки, але треба знімати рейку, зараз ліньки. Нова лежить у запасі.

PavelV 12.11.2024 18:05

Двічі реставрував у вище згаданому мастер-сервісі. Перший раз вистачило на пів року, другий на пару місяців, потім поставив нову і забув. Реставрація на той час була десь 2500-3000, нова 6000.

Xromasom 16.11.2024 16:53

Відповідь: Відновлення рульової рейки чи є сенс?

Дякую за відповіді

М'арк 16.11.2024 19:43

Відповідь: Відновлення рульової рейки чи є сенс?

Маю таке питання : міняв колеса на зиму, заодно оглядав все, що в полі зору. Так от - пильник рульової тяги зліва на рейці в маслі. Не капає, але вже запітніло. До чого готуватись?

P.S. Люфтів немає.

sergeyss9 18.11.2024 11:58

Re: Відповідь: Відновлення рульової рейки чи є сенс?

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 470116)
Маю таке питання : міняв колеса на зиму, заодно оглядав все, що в полі зору. Так от - пильник рульової тяги зліва на рейці в маслі. Не капає, але вже запітніло. До чого готуватись?

P.S. Люфтів немає.

Мені "специ " приговорили рейку ще в 11 році , після покупки автівки :D Пильники запотіли десь в 19-20 році - нічого по цей день не робив , так і катаюсь , рідина в нормі , нічого не гепає :)

М'арк 18.11.2024 18:47

Відповідь: Re: Відповідь: Відновлення рульової рейки чи є сенс?

Цитата:

Допис від sergeyss9 (Допис 470118)
нічого не гепає

В мене при куті повороту руля близькому до максимального і , якщо їхати по ямах, то є десь стук. Глухий, несильний і не завжди. Смикав за колеса і вздовж, і впоперек - нічого не знайшов.

рэкордз 18.11.2024 19:37

я так стук шукав років з 5, а потім як знімав рейку на ремонт, виявив що це був карданчик керма.

М'арк 19.11.2024 21:26

Відповідь: Re: Відновлення рульової рейки чи є сенс?

Цитата:

Допис від рэкордз (Допис 470120)
карданчик керма

Навряд чи карданчик стукав би виключно при великих кутах повороту.

Postdove 20.11.2024 09:41

Re: Відповідь: Відновлення рульової рейки чи є сенс?

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 470116)
Так от - пильник рульової тяги зліва на рейці в маслі. Не капає, але вже запітніло. До чого готуватись?
P.S. Люфтів немає.

Не заважай механізму правильно працювати :)

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від М'арк (Допис 470123)
Навряд чи карданчик стукав би виключно при великих кутах повороту.

Ця зараза торохтить постійно.

sergeyss9 20.11.2024 12:10

Re: Відповідь: Re: Відповідь: Відновлення рульової рейки чи є сенс?

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 470119)
В мене при куті повороту руля близькому до максимального і , якщо їхати по ямах, то є десь стук. Глухий, несильний і не завжди. Смикав за колеса і вздовж, і впоперек - нічого не знайшов.

Також є така фігня ... Грішив на тяжки стаба , бо вони в мене довго не живуть , та ще й з дешевих . Зняв , а вони живі :D - поставив назад і більше нічого не стукає .

М'арк 20.11.2024 18:49

Відповідь: Re: Відповідь: Re: Відповідь: Відновлення рульової рейки чи є сенс?

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 470124)
Не заважай механізму правильно працювати

Та я поки що й не заважаю. )

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 470124)
Ця зараза торохтить постійно.

Тре' залізти подивитись. Правда, туди ще долізти треба ... Мабуть, приурочу до заміни масла, як захист зніму.

Цитата:

Допис від sergeyss9 (Допис 470126)
поставив назад і більше нічого не стукає

Або смозцілилось, або була ослабла/недотягнута гайка кріплення.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 01:05.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©