![]() |
выбор масла
Подскажите, какое масло рекомендуется заливать в мерседес вито 112CDI?
|
Re: выбор масла
Цитата:
|
Цитата:
Сажевый удалил. Допуски по маслу те же? |
можешь тоже,но зачем платить больше? бери без индекса ХХХ.Х1
|
Цитата:
Это для двигателя без сажевого уже? |
с сажевым фильтром допуск масла идет на конце с цифрой 1,например 229.51 и т.д.,тебе теперь можно лить к примеру 229.5,это допуски масла для авто без сажевого.:aiwan-hi:
|
Знайомі каністерки. ;)
http://censor.net.ua/photo_news/3655...izvodstvu_foto |
Менял на этой неделе масло в моторе и кпп, так вот, можно конечно считать это просто моё "имхо", НО моторное масло НЕ из наших любимых синих канистрочек оказалось "визуально-мануально" гораздо гуще трансмиссионного из любимых и рекомендованных заводом синих. Предыдущие 30+ тыс пробега на нашем рекомендованном NFP (покупка у известного и любимого на форуме продавца) дали маслу великолепный бронзовый отлив. Попробую наступить на грабли ещё раз, в конце зимы посмотрю на цвет масла, но думаю, что нужно спрыгивать с этой иглы. Опят-таки, скептикам, можете не воспринимать мои рассуждения всерьёз, доказывать никому ничего не собираюсь, просто мысли вслух.
|
Даже не знаю,как выбрать масло?!
Про палёное масло: зацените размах! http://fishki.net/1782699-pro-palyon...te-razmah.html |
Подскажите, пожалуйста, какой допуск масла в мерседес вито 110cdi?
|
Цитата:
|
Цитата:
|
У темі 1 долучень
привіт...підскажіть,хто розбирається в маслах,чи підійде мені таке масло(верхнє на фото),син купив у Франціїї..,щось не бачу там допуску RN710..авто рено гранд сценік3,двиг.1,5 dci,сажевий видалений,механічно і програмно..
перед цим заливав також Ельф 900SXR 5w30...а цього у нас,щось не можу знайти..:maybe2: |
У темі 1 долучень
Цитата:
43евро,це жесть,у Львові купую Castrol EDGE LL 5W30,5L - 34 euro. |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
А нижне не факт, що дизельне. Треба на клас по АСЕА дивитися, шо на каністрах написані! RN700 і RN710 допускають будь-яку зольність аж до <=1.5% (менше-можна, більше не можна), вміст фосфору і сірки не лімітується. Таким чином, RN700/710 можуть бути як Acea A3/B4, так і Acea C3. А RN720 має обмеження сульф.золи <=0.5%, фосфору <=0.09% і сірки <=0.2%, тобто олії з цим допуском можуть бути тільки Acea C4. https://b.radikal.ru/b08/1809/b9/5a9b0ea4157d.png https://b.radikal.ru/b09/1809/ef/22906b8abad7.png Добавлено через 20 минут В Renault з'явилися нові допуски (черговий лохотрон Renault/Total): RN17 FE/C5 0w-20, RN17/C3 5w-30, RN17 RSA/C3 0w-40. В 2017 году компания Renault в добавление к уже существующим продуктам с допусками RN0700, RN0710, RN0720 (EVOLUTION RN-TECH 5W30, EVOLUTION RN-TECH FE 5W30, EVOLUTION RN-TECH 5W40 и EVOLUTION RN-TECH 10W40) разработала новое поколение стандартов смазочных материалов. Преимущества трех новых стандартов RN17, RN17 FE, RN17 RSA: снижают потребление топлива, благодаря уменьшению трения в двигателе; полностью соответствуют строгим требованиям Renault к качеству и надежности; совместимы с бензиновыми и дизельными двигателями, что упрощает сервисное обслуживание; отвечают последним нормативно-правовым актам в отношении выбросов загрязняющих веществ; опережают и превосходят нормы АСЕА. Совместными усилиями RENAULT и TOTAL были разработаны три новых продукта, которые полностью отвечают высоким требованиями Renault: ELF EVOLUTION RN-TECH ELITE 5W-30 – масло, гарантирующее максимальную защиту бензиновых и дизельных двигателем ЕВРО 6; ELF EVOLUTION RN-TECH ELITE FE 0W-20 разработано инженерами Renault и Elf для обеспечения исключительной экономии топлива. Подходит для новых бензиновых TCE и дизельных DCI двигателей; Высокоэффективное моторное масло ELF EVOLUTION RN-TECH SPORT 0W-40 специально адаптировано к тяжелым климатическим условиям эксплуатации, а также подходит к экстремальным условиям использования двигателей Renault Sport. Специалисты официальных дилерских центров Renault всегда помогут Вам подобрать оптимальное моторное масло именно для Вашего автомобиля Renault.В случае необходимости провести дополнительную замену масла Renault рекомендует воспользоваться специализированным Комплекс-Сервисом «Замена масла», который включает в себя: масло; масляный фильтр; работы по замене; 10 обязательных контрольных проверок автомобиля. Цікаво, чи скоро введуть допуск на бензин/ДП виключно тільки від Total! |
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
а чим А5/В5 погане?
|
Цитата:
А в тім вибір тільки за Вами. |
от пише :ACEA A5/B5 - масла, обладающие повышенной стабильностью свойств. Могут использоваться при удлиненных пробегах между заменами. Это маловязкие масла (обычно 0w20, 5w20, 5w30), способствующие снижению расхода топлива.
Внимание! Продукты этой категории нельзя использовать для некоторых моторов. Если сомневаетесь в возможности использования в двигателе своего авто – проверьте рекомендации в сервисном руководстве. не можна використовувати для деяких двигунів...для яких не зрозуміло? Добавлено через 1 минуту ...і ще АСЕА А5/В5 — для высокопроизводительных дизелей, бензиновых двигателей. Обеспечивают низкий коэффициент трения при высоких температурах, высокой скорости сдвига. Можно применять вместо смазок класса АСЕА А3/В4. |
Цитата:
К9К сучасний двигун! Якого класу в ньго треба було лити оливу до ампутації сажотруски? С4? |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
отримав масло..не є експертом по маслах,але чисто візуально,сама тара(каністра 5л)відрізняється по якості виготовлення,від ідентичного,купленого у нас..починаючи від кришечки,запаяні шви на каністрі,написи,етикетки,все якісніше виготовлено,ніж у "нашій французькій"..також більше різних інформаційних позначок..по самій якості масла,ще не знаю,не відкривав..але відчуття,що там всередині вода просто налита,настільки рідке виглядає..хоча масло таке ж,5W30:yes3: ..ну і сама ціна,у нас 700-900грн, а там 43 євро..хоча також брав попередній раз у дилера місцевого..:maybe:
|
Цитата:
|
неділю,як катаюсь на новім маслі(made in Paris)..по факту,субєктивно,трохи змінився звук двигуна,став тихішим,рівномірнішим...обєктивно,реально впав розхід палива на 0,4-0,5л...був по місті 6,9-7,0 по БК..тепер більше 6,4-6,5 не підіймається...стиль їзди і маршрут той самий..не знаю,можливо,що нове масло,а можливо якість краща..на СТО навіть боялись заливати в двиг.,настільки рідке і світле було..казали на вашу відповідальність )))..про розхід масла,поки не скажу,мало наїздив...поки сподобалось
|
Цитата:
Добавлено через 1 минуту Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
https://picua.org/images/2018/09/21/...cb1eeca6e6.jpg А это 5w30 sxr не сильно и отличается https://picua.org/images/2018/09/21/...1741527645.jpg |
Цитата:
Його на каністрах пишуть? Який показник кращій більший чи менший? |
Цитата:
Цитата:
|
Для Хюндаи Н 200 такое можно лить?
ARAL TURBORAL 10W-40 ACEA E3, E5, E7 API CI-4/SL CAT ECF-2 Cummins CES 20.076, 20.077 |
Цитата:
Но для этого авто можно залить. |
Да раніш було проще М 10 и М 8 , на М 10 казали КАМАЗовське
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Добрый День подскажите пожалуйста купил спринтер 211 2002г, хозяин говорит заливал аддинол синтетику, какое лучше для спринтера?знакомый советует арал
|
Цитата:
|
2.2
|
Цитата:
допуски МВ 229.3\229.5 или 228.3\228.5, оптимальная вязкость SAE5w40 |
как на кразе
Цитата:
|
Предыдущий хозяин лил тоже аддинол. А как Арал?
|
Цитата:
|
заливав арал перший раз собі у віваро, то за 4000 км пів літри вигоріло.. більше не лию.. беру Мотюль від заміни до заміни 200 грам
|
Колишній власник,німець, лив ARAL 5W30 LL,вирішив лити також,на 240т.км., вскривали клапанну кришку,без нагару.Крайні три рази заливав масла WV LL, Castrol Edge LL всі групи ВР,від заміни до заміни 10-12 т.км.,без долива.
|
можливо мені попалось таке..
|
Цитата:
|
Пять лет лью ликви моли, ничего не доливаю от замены до замены, но иногда одно деление на табло пропадает.
|
"рекламная пауза" :)
от покупателей чаще слышу позитивные отзывы о Fuchs Titan, Eni, Kroon Oil Liqui Moly и Motul тоже хвалят, но из-за их стоимости покупателей не так много. |
я не хвалю Мотюль, чи інше масло, просто на залив арал яке мені порекомендували, подумав, що мотору капець.. а так ніби нічого..
|
Я теж експеримент проводив, залив Mobil 5w,після 5000 почав шумно працювати, Castrol... більше як пів рівня угар! Зупинився на Elf 5w-30, красота... рівень на місці, беру дві 5л, то одну ділю на дві заміни.
|
Цитата:
Добавлено через 1 минуту Eni, Kroon Oil чье масло? |
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
http://eni-ita.lubricantadvisor.com/....aspx?lang=rus Kroon Oil - Голландия. собственная марка голландского завода De Oliebron. основанного в 1891 году. https://www.youtube.com/watch?v=Y9Uozb5Ez5g http://www.kroon-oil.com/ru/ |
У темі 6 долучень
Приобрел в этот раз масло Elf и фильтра PURFLUX в магазине Exist . Топливный фильтр показался каким-то выпуклыми и с трудом влез в корпус , масло при открывании канистры открутились вместе с заливной горловиной в обоих канистрах , на одной из канистр почти сразу стерлась надпись с номером партии .
Обратился в магазин за объяснением |
У темі 3 долучень
Ответ .
|
Гена, почему именно экзист?
И как конкретно они собираются решать твой вопрос? |
Цитата:
|
Цитата:
|
Игорь да все из за спешки , надо было менять расходники а сроки поджимали, надо срочняком на море ))) а там на следуюший день в наличии вот и ....
Я так понимаю это и было решение ))) |
Поехал бы на ближайший пункт замены масла, там хоть выбрать можно...
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Придбав масло в одного відомого в наших колах продавця з/ч.
Божиться що оригинал! Не ідеально прозоре! Повернув би в зад, але треба було міняти і виїзжати у відрядження! https://d.radikal.ru/d19/1908/cd/7c76a7bbb900.jpg Можливо сам прокоментує, щоб я не повторював його слова! Хочеться вірити, що не підставив! Добавлено через 10 минут Цитата:
Масляний який ставив? "зіг-загом", чи гомноАналог "прямий" Добавлено через 13 минут Цитата:
Добавлено через 17 минут Цитата:
|
Вже дев'ять років заливаю Тотал Кварц Дизель. Ніяких проблем не було жодного разу, угару немає. Заміна через десять тисяч.
|
vitos svp
Точно так відкривались і у мене Цитата:
Цитата:
|
официальные дистрибьюторы масла ELF - http://www.elf.ua/ru/consumers/feedb...consumers.html
полно других хороших масел, мне непонятно, какой смысл упираться в ELF? сам давно не заливаю ELF в свою машину. |
Юра тогда порекомендуй на какое масло лучше всего перейти , и какое льешь в свое авто )))
|
в свою машину заливаю Fuchs Titan, его и порекомендую в первую очередь.
другие варианты, которые я бы порекомендовал: Eni, SWD Rheinol, Total, также положительные отзывы от покупателей о маслах Comma, Gulf, SHELL, VATOIL и KROON OIL есть хорошие масла и подороже, но переплачиваешь за бренд. |
Цитата:
|
а брав там само? може попалось таке г..но??
|
Цитата:
Головне тільки щоб бочка була не контрафактна! |
Цитата:
|
Цитата:
Доречі в хюндайку лив кроноіл, теж кришка через раз зривалась. |
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
не подделывают малоизвестные бренды, не пользующиеся массовым спросом, например, немецкое масло SWD Rheinol, Eni, Prista и т.п.
|
Цитата:
|
Цитата:
|
А як справи з XADO, вже вивели їх на "чисту воду", з їхнім ревіталізантом? Хто заливав, відчував "еффект"?
|
Цитата:
|
Не знаю про хадо, а вот нанопротеком пользуюсь, нравится
|
Цитата:
|
Не-не, не маслом.
|
у нас тут,на западе,в основном,все масло из Польши тягают,но насколько оно "западное",никто гарантии не даст..как то покупал ремень к двиг. на виваро,именитой фирми(гейтс),так продавец сказал,что сам лично видел как фура из Бельгии с єтими ремнями разгружалась в польском магазине..когда в интернете смотрел как отличить подделку от оригинала,то все признаки подделки оказались на "бельгийском " ремне..
|
Цитата:
|
Цитата:
|
У темі 8 долучень
Якщо в когось виникнуть сумніви в оригінальності масла Elf,то для наглядності викладую фото каністри 100% оригінального масла Elf,купленого в Франціі в фірмовому магазині Elf..звичайно,вигляд каністри не гарантує від підробки,але хоч якось можна відрізнити..
|
Цитата:
каністри трошки відрізняються. Сьогодні фото зроблю, що було і що з останнього придбано. Тепер, що для заміни масла, треба у Париж мотатися!!! Польщам, Угорщинам і всіляким Румуніям довіра відсутня!!! |
Цитата:
|
Цитата:
|
У темі 1 долучень
Ще бувають такі каністри,постачальник на офіційне KIA
|
Цитата:
|
Цитата:
Вигорає за 18 000, до загоряння лямпочки рівня, такого раніше ніколи не було! Доливав літрову пляшку іншого масла! 16.06.20 було ТО 180 010 км, залив 7 л масло - не Elf, інше 5W40, теж long life, правда С3! 16.01.21 було ТО 200 036 км. Лямпочка рівня не світилась, в четверг виїзжав на Запоріжжя було три кубіка, проїхав 400 км, вчора світився 1 кубік! Злив 5 л., залив 7 л, теж не Elf, такого самого як і попередній раз! З Elf зав'язав! Вигоряння 1 л. масла на 10 000 км, це нормально чи ні? |
В мене також Elf 5:40 на 8т по щупу рівень впав на 2 поділки,долив 1л ,але в мене підтікає масло з патрубка інтерклера і вхід егр, незрозуміло чи кидає турбина чи масло оделителтель добре невиконуе свої функції, двигун знизу мокрий від масла
|
Цитата:
З мого життєвого досвіду - нормально. |
Цитата:
Добавлено через 34 секунды Цитата:
|
А де в Віваро поділки на щупі ???[/QUOT
На щупі є поділки мінімум і максимум а між ними є ще 5 чи 6 поділок ну і на приборці є поділки рівня масла |
хмм, на щупі в мене, крім "max" i "min" поділок немає :no:
|
Масло Long Life ІІІ , розраховано на 30 000 км. , але при тяжких умовах 15000км . заміна . В Нас тяжкі умови , погана солярка, пилюка , тянучки , холостий хід , морози . Ідеальна заміна на 10000 або раз в рік !
Цитата:
Тут не вгадаєш , в Мене пробіг 287т.км . на 10т.км. , шість залив , стільки злив . Заливаю як і німець лив, Aral 5w30 LL , сажевий фільтр. Спробуй ? |
Цитата:
Цитата:
Добавлено через 6 минут Цитата:
Це я про оригінальний щуп! але він пластиковий і наче поросячій хвіст! По мануалу треба лити чи то 7,5, чи то 8,0 літрів, а в мене max по щупу вже на 7 літрах. Та і електронний датчик, то таке! Думаю що це як порівнювати медичні термометри, електронний і ртутний! Хочеш знати точну температуру міряй ртутним, хочеш приблизну - електронним! Добавлено через 33 минуты Цитата:
- паливо імпортне, всі НПЗ в Україні не працюють, прямогінного бензину і ДП, з Чечні не возять, Може десь там у горах.., но не в нашем районі, та промлем з паливом, то більше до паливної системи ніж до масла; - а пилюка ту до чого? То і не та пилюка, і не в тій кількості, як в пустелі чи в полі; - тягнучки, холостий хід, морози це і Європі є! - вони 7-8 літрів лиють, щоб межсервісний пробіг збільшити! Тому вирішив міняти кожні 20 тис, а не 30, чи 10! Золота середина, так би мовити! |
Цитата:
|
Цитата:
Мастило треба обирати оригінальне ! Замінювати на 30т.км придумали маркетологи , що б Ви частіше машини міняли. |
Цитата:
Тільки ти чого лізеш туди, про що не знаєш! - в основному схоже, що Білоруське, а там в два НПЗ ввалили багато грошей, на відміну від Українських, щоб виготовляти нафтопродукти Європейської якості! Знаю бо купували і відповідне Українське обладнання для реконструкцій; - Що таке оригінальне? WV і Renault почали масла виготовляти! Де придбав останній раз Elf теж написав, ще 19 року! Чи ти вважаєш, що я його як контрафакте придбав свідомо! Я ще застав часи, коли зимою паливо в мороз перемерзало і дизель з ранку хрен заведеш! На Трафіку заводився завжди, навіть в -21'С! І ремонт паливної тоді робили за 200 000 по три рази! |
Цитата:
Пилюки на дорогах також більше , і вона саме з полів, в основному. По Європах машину місяцями можна не мити. Плюс, по грунтовках там практично ніхто не їздить. Далі, саме масло - зачасту "для нас" і "для них" воно виготовляється на різних заводах. Скажу більше - в нас і в Європі масло однієї марки продається по різній ціні. Вгадай, де дешевше? Ну і з власного досвіду : на попередній машині масло міняв через 15000. Брав в перевіреної людини, яка бере виключно в офіціалів бочками. Да, на десяти тисячах масло на вид/смак/запах/дотик ще доволі "живе". Але до п'ятнадцяти повністю чорніє змінює запах і консистенцію. Звичайно, в значній мірі то суб'єктивна оцінка, але більше їздити на ньому я не ризикував. Добавлено через 5 минут Цитата:
Неоригінал ? https://images.ua.prom.st/75705628_w...or-urovnya.jpg |
Цитата:
:ireful2:Маю таке саме право висловити свою думку ! Прочитай регламент заміни масла на своє авто !!! Не реклама( https://www.aral.ua/ua/oilguide ), підбір мастила , відкрийте любого виробника мастил... Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
https://a.radikal.ru/a10/2101/f1/57cf7b0c285d.jpg Добавлено через 7 минут Цитата:
- А регламенти виробника, то що - не документ? - Про "оригінальні" мастила ти почав щось дряпати! І надалі дряпаєш всіляку херню! |
Цитата:
Заперечиш цю інформацію? Чи, може, маєш підтверджену інфу, що всі масла, представлені на нашому ринку (офіціальні) виготовлені на тих же заводах, що й аналогічні продукти для ринку Німеччини/Франції/Італії? Добавлено через 6 минут Цитата:
|
Цитата:
Мій досвід , робота на брендовому СТО , досвід дизелістів з якими працюємо , переодичні роботи по капіталці двигунів і ГБЦ . Відмивав і надивився на блоки і гбц після таких як Ти наїздників ! Цитата:
Цитата:
Оригінальне мастило від виробника, це саме те яке бажаєш придбати , а не гарна каністра з веретьонкой в середені ! Користуюсь німецьким мастилом з літерами DE, міняли гідріки на моторі 260т.км пробігу , там все чисто і без нагарів . Від оригінального мастила ВАГ будемо відмовлятись , його постачальник Шел , лиють по цілій Європі на рашу робить Лукоіл , одним словом бардак . Є недооцінені виробники , мало відомі бренди але з стабільною якістю . Ліпше залити Орлен оригінал ніж Лукоіл в каністі Мерседес ! |
Цитата:
Відколи ? ? ? Наскільки знаю, до останнього часу оригінальне VW було Кастрол Добавлено через 3 минуты Цитата:
Реально, не жмись - розкажи. Конкретно я зараз в процесі вибору масла для профільного авто. Схилявся до Ельф, підкажи щось толковіше! |
Цитата:
Не в рекламу сказано, але після декілько тестів, залив Хадо. І більше я масел не шукав. Мотор 1Y.Допуск ВАГ перекриває 500.00, по цьому мотору. Маслом дуже задоволений. Дивіться допуски по своєму мотору. |
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
2) Туреччина - в Європі. |
Цитата:
Bmw змінив постачальника Renault по ходу теж скоро змінить імхо Добавлено через 52 секунды Цитата:
Добавлено через 4 минуты Цитата:
|
Цитата:
Ну що до Хадо ,всі в основному побоюються, ревіталізанта. Хотя в стандартному об"ємі масла ,його всього 15 %.Для того щоб був якийсь результат, то з півроку десь по своєму старому движку (бо брав контрактний мот) я замітив зміни, пот тязі в кращу сторону. До того ж ревіталізант, працює саме де нагружені ,області. Хотя тут сам вибирає, на чому їздить. |
Цитата:
Цитата:
Замовляю на БусМаркеті або з Європи . Для себе обираю мастило яке виготовляють на одному заводі м. Бохум, Німеччина . Хвалять Wolf (Бельгія) , Neste - фіни, Febi, Penasol - німці. |
Цитата:
|
я заливаю мотюль... попробував був Fuchs ніяких змін не відчув... вернувся назад на мотюль. По ціні дорожче, але не на багато... доливаю грам 600 на 10000км. поки що задоволений
|
Цитата:
Добавлено через 5 минут Цитата:
Добавлено через 6 минут Цитата:
Правда, виникає питання : Ельф і Тотал - це ж один виробник ? |
Цитата:
|
Цитата:
:D |
Цитата:
З чого ти вирішив, що я поїду до таких як ти?:duren: Трафік в мене не перше авто, дай боже не останнє! І бензинові були, і дизельні були, газових не було! Може і електричні з'являться, колись! Так що не треба тут ля-ля! Особливо за помпу на 2,5d. Ну і так нагадаю робітнику брендового СТО! Оригінальне, це те що лежить в упаковці виробника авто, або в упаковці виробника, поставляється на конвеєр. Фірмове - замінники від солідних виробників в іх упаковці! А що лежить у власній упаковці продаванів і перекупів х.з. ну і контрафакт, який може лежати в якій завгодно упаковці! Но в основному в упаковці схожій на оригинал і фірму! Схоже Elf в нас масово продається контрафактний! |
Цитата:
ZIC , один з світових виробників присадок , на старому Н200 за п'ять років на ура . |
Цитата:
Прикольно, але total.ua рекомендує для Трафіка і Віваро M9R + DPF різні масла:out: Для Віваро QUARTZ INEO C3 5W-40 і QUARTZ INEO MC3 5W-30. Ні одне з них не має RN 0720. І, взагалі - не має реновського допуску! Ну, то Опель, припустімо... Для Трафіка TOTAL CLASSIC C4 5W-30 і TOTAL CLASSIC 9 C4 5W-30 - тут все норм, але питання - де його купити? На українських сайтах воно просто відсутнє... |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
TOTAL CLASSIC 9 C4 5W-30 є в продажу, пропозицію написав в приват. |
Цитата:
|
Цитата:
http://i.piccy.info/i9/ed3838b8a8b96...486/55_800.jpg http://i.piccy.info/i9/9227049d0bc63...486/56_800.jpg ACEA B4, RN 0710 5w40 или 0w40 из линейки Тотал, например, TOTAL QUARTZ 9000 5W40 или TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY 5W-40, хотя у этих масел нет допуска RN 0710, по остальным параметрам подходит ACEA B4, 5w40 |
Ok, трохи розібрались.
Далі два питання : 1) Проблема масла Ельф, як я зрозумів, лише в підробках? Тобто, якщо брати в перевіреного продавця, проблем немає? 2) Знайомий трафовод юзає масло North Sea, цілком задоволений . Чесно - я від нього вперше про таке почув. Хто що скаже з приводу ? |
Цитата:
Навіть є таке: RN720 або С3. А також інфа по маслам для авто з 01.01.2001 до 08.10.2007. Є ще таке: Renault RN 0700 Бензиновые нетурбированные двигатели, базовые требования АСЕА А5/В5, А3/В4 RN 0710 Бензиновые двигатели Renault Sport и Turbo, базовые требования АСЕА А3/В4 RN 0710 Дизельные двигатели без DPF: - Diesel 2,2 dCi FAP (G9T двигатель с DPF/двигатели без DPF) базовые требования АСЕА А3/В4 RN 0720 Дизельные двигатели с DPF, начиная с 10.07 года выпуска: Diesel Laguna III 1,5 dCi (K9K двигатель с DPF/без DPF), базовые требования АСЕА C4 Добавлено через 7 минут Цитата:
|
Цитата:
|
Всегда заливал масло по мах. И приходилось подливать грамм 500 за 8 тис. Родственник посоветовал залить посреди щупа, мол все так делают. Не знаю физики процесса, но подлил грамм 200 и то для успокоения.
|
Абсолютно логічно. Але я, все одно, практично завжди заливаю по максимум.
|
Всім привіт, підкажіть хто розбирається, що вибрати між цими маслами на мій Трафік 2.0, 2012р без сажевого( вирізаний фізично і програмно)
Моторне масло Liqui Moly Optimal Synth 5W-40 Моторне масло Comma X-Flow G 5W-40 Моторне масло Kroon Oil Emperol 5W-40 Моторное масло Wolf Vitaltech 5W-40 B4 Diesel MEGUIN ULTRA PERFOMANCE LONGLIFE 5W-40 Моторне масло Total Quartz 9000 Energy 5W-40 Моторне масло Motul Power LCV Euro+ 5W-40 |
Цікаво, чим мотивований саме такий список ?
Бо Liqui Moly, Meguin i Total взагалі не мають реновського допуску . А серія X-Flow в Comma - якийсь здешевлений варіант, краще вибрати Syner-G. А взагалі - вибери те, в якому будеш впевнений, шо не підробка. |
Цитата:
|
У темі 1 долучень
Цитата:
Я больше 30 лет только Liqui Moly!!! |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
о Motul Specific 0720 + 5W-30
Заливаю только его не один год(единственное из мотюл которое рек и Рено и мотюл для моего авто) |
Многое из перечисленного явно сливаете после 10тыщ.
Я Катаюсь на Ликвимоли 35-40тыщ,.....Две Лачетти - Крафтер И Виваро у французов раз в 40тыщ проходил ТО. По этому лью Ликвимоли,....многие масла лонглайф прям на банке указано 40000км в зависимости от моторов! В Итоге выходит даже дешевле чем раз в 10тыщ сливать отработку! ------------ Все моторы в отличном состоянии под лям пробеги! |
Цитата:
Но дело каждого! |
Виробник мастила може написати на каністрі що собі хоче. Може треба дивитися що пише виробник автомобіля?
|
Вот у меня в Виваро 1.6 влазит 7.5 литров!!!! Обороты 2000-2500. ТО в Европе было каждые 40 000. ....они дураки? Сами себе враги? или заговор?:D
Я не думаю что масло прям в асфатьт превращается,..... В Лачети обороты выше на 1000-1500 при тех же условиях езды на бензине.....где тоже гавеное топливо... и пыль и кака и асфальт!!!! И самого масла 3.7литра всегда хватает на 40 000км без долива. За 30лет и пару лямов км все мои моторы лям проезжают и продаются в идеальном состоянии! Многие свои бывшие машины у друзей много лет продолжают служить! ---------------------------- VTP все таки с заточкой под грузовик спроэктирована,.... или вы думаете что фуры и подобная техника каждые 8000-10000км меняют масла?:oh: Плюс я пишу о ликвимоли.......это не гЭндЭлык разливайка,===коих 90% на рынке!!!!! Да и 10000км можно за три недели накатать,.......не знаю ни одного перевозчика который каждый месяц меняет масло в двигателе........пару раз в год да! пИ Си .... за последние 15 лет много бусов и грузовиков покупалось новыми в автосалоне,.......у всех давно 500-800тыщ пробега,.......масло меняется 40-50 тысяч....не раньше! ========= |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
А от в своєму Q7 та жінчиному туарегові чомусь через 10 тисяч міняє. |
Цитата:
Як залиєш, контрафакт, він і через 5 тис. закоксується! Добавлено через 1 минуту Цитата:
- який об'єм масла в двигуні? Добавлено через 22 минуты Цитата:
|
Цитата:
Стосовно того що і скільки залито VW 1.9 TDI. Ликві молі Top Tec 4200 об'єм 4.3 л. |
Цитата:
Для твого двигуна вибирай масло з допуском RN 0710, і купуй там, де найменше шансу попасти на підробку (це - основне, марка масла - другорядна). В аналогічну ціну є з чого вибрати. Я б, мабуть, вибрав Comma Syner-G, чисто того, що воно виробляється в Британії, а ще я колись вісім років їздив на аналогічному їхньому маслі, а потім розбирав той двигун - стан мене приємно вразив. Але то - особисте. Добавлено через 2 минуты Цитата:
Ну і більше 30 років тому ми Liqui Moly тільки в кіно бачили ;) Добавлено через 8 минут Цитата:
"Зачєм платіть больше?" © Добавлено через 21 минуту Цитата:
В Європі. А в Україні, той же виробник, сам врізає цей термін до 20 000 ! :meowth: Я, особисто, вважаю доцільним "пєрєбдєть" і міняти , максимум, на 15 000. На попередній машині (Т5) масло десь до шести-семи тисяч було досить світлим, міняв через 15, після 12-14 тис відчувалась зміна в маслі при розтиранні на пальцях. Ну, це в мене пробіги, в основному, трасові. Може, хто по пробках постійно тикається, то треба раніше міняти, бо пробіг не є об'єктивним показником Добавлено через 27 минут Цитата:
В мене було, міняв через 17 000 (так вийшло) - масло, як масло, зрозуміло - чорне, але нічого критичного. |
Цитата:
|
Цитата:
Приклад на пальцях : Т4 1,9 макс. 68 к.с. 140 Н/м - 4,5 літра Т5 1,9 макс. 75 к.с. 200 Н/м - 5,8 л. Т5 2,0 макс. 140 к.с. 340Н/м - 7 л. |
Цитата:
|
Цитата:
И проехали эти Тойоты по ляму км легко......на том топливе.....а масло пару лет присылали японское,.....потом только ЛиквиМоли! |
Цитата:
Я в 1991 році тільки вчився і ще навіть в армію не сходив, а тобі "професійному водію" вже довірили сраки керівників возити! |
Цитата:
|
Цитата:
"Красіва жить нє запретішЬ" ... :maybe2: |
Таке враження , що тема не про масло а хто коли сів за руль...
|
такі суперечки прям. У мене заміна десь кожні 8тис виходить - не наїжджаю в рік більше просто. Якби наїжджав би 5тис в рік, то і міняв би раз в 5тис. Не розумію навіщо економити на заміні мастила/фільтрів і збільшувати інтервал між ТО. Не настільки велика сума на все це йде, щоб так паритись.
Відносно брендів мастил - імхо, краще використовувати менш брендове мастило і частіше його міняти, ніж лити супербренд раз в 30тис. Це як шкарпетки - краще купити дешеві і кожен день вдягати свіжі, ніж в дорогих ходити тиждень |
Регламент заміни взагалі від бренда не залежить.
|
Міняю мастило кожні 9-10 тис і ніколи не доливаю - за даний період уходить 1-2 полоски по щупу . Одного разу провтикав з заміною і проїхав 12 тис - при цьому долив майже пів літра ! Пробіг в основному 90% місто .
При пробігах в основному по трасі в цілях економії можна було б міняти до 15 тис. при 100% впевненості в якості мастила (і то стрьомно). Хай мене закидають помідорами - при заміні раз на 30-40 тис Вашому мотору присниться пухнасте звірятко ! І ніякі чудодійні нанотехнології вам не допоможуть ! Першою передасть привіт турбіна , потім вкладиші... Думаю нікому не потрібно розповідати як муркоче мотор на свіженькому мастилі .І не забуваємо де ми живем , яке в нас чисте повітря(пилюка),і яка в нас соляра ! Так що панове робіть висновки. |
Цитата:
Добавлено через 5 минут Цитата:
|
Цитата:
|
От, враховуючи всі ці фактори, я на попередньому бусі міняв через 15 тис. Ну, в мене й пробіги, в основному, трасові і в маслі був впевнений.
На цьому - ще думаю. Німці ТО проводили через 30 000. |
Цитата:
|
Цитата:
Яке масло пан пішохід буде пропонувати? |
а это важно?)
|
На всех форумах спорят по замене масла: какое, когда, у кого. Бесконечный спор.
|
Основна причина - бо, що в нас багато фальсифікату. Хто трохи шарить, боїться на нього попасти. Хто не шарить - тому складно розібратись в різновидах масла. А про допуски багато хто й не чув, а тут читають про все це на форумах - і взагалі втрачають координацію
|
Як би сильно ви не шарили у цбому, попасти на фальсифікат може кожен... Зараз так підробляють, що відрізнити підробку від оригінала майже не можливо...
|
Да і не потрібно сильно розбиратись , достатьньо лише брати у провірених продавців які дійсно розбираються та відповідають за придбаний товар . ІМХО !
|
продавці то не виробники... що їм привезли те і продають..
|
Цитата:
Я останній раз Elf брав в того самого продавця де і раніше, але виявилось, що херня!:negative: |
Виробники час від часу міняють каністри, наклейки, кришечки не просто так... підроблену тару через деякий час відрізнити від оригіналу неможливо..
|
Цитата:
|
А за сколько брали масло от ELF если не секрет ?
|
Для ОМ 646 з сажовиком допуск 229.31/229.51 , подивись, чи є цей допуск на каністрі масла, от і весь підбір.
|
Больше года не отписывался....
Форд скорп 2.4бенз----лет пять залито ликвимоли 10-40 Лачетти у бати в селе 2.5года ----в моторе ликвимоли 5-40оптимал Виварики второй раз будем менять в конце лета как докатаем больше 40 тыщ. И года и пробеги для многих заоблачные,......но!!!!!! Я так свои моторы пользую. И повторюсь,.....я марку масла не меняю лямы километров и больше 30лет! Всем удачи! И не нужно хейта в мой адрес про совковое прошлое,...про кгб ссср.......и про сегодня! Техника работает и радует! |
На тому паливі, що продається на наших заправках, жодне масло LongLife не актуальне. Солярка повністю не згоряє, частково потрапляє в масло і псує його. Нормальна заміна- 6-7 тис.
Заміна в Європах через 30 тис. так само зло для мотора. На їхньому паливі заміну можна робити через 10, максимум 15 тис. Добавлено через 2 часа 13 минут П.С. Те, щоб мотор залишався чистий всередині, це далеко не головний показник якісного масла. Головне, щоб масло не втрачало своєї в`язкості і змащуючих властивостей. Колись розбирав мотор, що працював на Mobil Delvac. Метал на деталях всередині був ідеально чистий. Але, якщо провести пальцем наприклад по картеру, то складалось враження, що ніби хтось вимив мотор всередині розчинником. Це було десь приблизно через тиждень після того, як мотор останній раз заводився. Тобто, і з стінок циліндрів масло тікає так само швидко, і хон його майже не затримає. Звичайно, якщо мотор заводиться щодня, масло на стінках циліндрів можливо ще буде присутнє, але при запусках з паузами тиждень і більше, при запуску поршень буде йти по циліндру без масла. |
Цитата:
|
Відповідь: выбор масла
А скажеш по оливі Шелл з допусками МБ обираю між Шелл Ультра та HX8, допуски є і там і там. Ціна теж +- не можу зрозуміть в чому різниця...
Авто - Mercedes-Benz Sprinter 2016 2.2:maybe: |
Цитата:
|
Re: Відповідь: выбор масла
Цитата:
Якщо і одне і інше масло лівак, то який сенс вибирати? Якщо справжнє, то купувати будь-яке. Оті всі довгі каталоги з допусками і присадками, не більше ніж маркетинговий хід. |
Відповідь: Re: Відповідь: выбор масла
Цитата:
|
Короче взяв таке Шелл ультра, перше враження наче ОК, код перевірку пройшов на офф.сайті Шелл то ж будемо тестувати. Із того що мене трохи здивувало, кришка немає захисту, але сама кришка відкривається з тріском як пломба.. Тобто якщо відкривало до цього каністру буде зрозуміло.
Написано що зроблене в Франції. Чому фото не хоче на форум прикріпить залив так. https://i.ibb.co/3c4pMrG/1.jpg https://i.ibb.co/0VVMX4Y/2.jpg https://i.ibb.co/r7qdGhG/3.jpg |
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 21:54. |
vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©