Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Двигун та паливне обладнання (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=90)
-   -   Подскажите по турбине? (https://busovod.ua/showthread.php?t=11494)

Борис1 24.04.2013 06:56

Подскажите по турбине?

Всем доброго дня!Турбина приказала долго жить,подскажите стоит ли ее ремонтировать или не заморачиваться а искать новую(ну дорого блин)т.к.многие говорят что востановленные не ходят.Что скажут ПРАКТИКИ.:(

DenVivaro 24.04.2013 08:50

судя по отзывам из форумов, я бы для себя покупал новую турбину, по 600 Евро вроде встречал новые. Ремонт турбины - разве что для скорой перепродажи машины, чтобы не попасть самому на еще более дорогой ремонт машины в случае ее распада. Турбина - это не самое дорогое, и при поломке она может понести за собой еще более глобальные проблемы и затраты
По-настоящему дорогие турбины - у Фольксвагенов, например, с изменяемой геометрией.

Добавлено через 31 минуту
И еще хотел бы добавить совет нескольких человек, думаю что и его нужно соблюдать - турбина нуждается не только в охлаждении после езды, но и в прогревании хотябы 0,5-2 мин перед тем как ехать - взависимости от того как сильно остыл двигатель, насколько быстрое движение предполагается в ближайшие минуты

sgas 24.04.2013 14:54

Цитата:

Допис від Борис1 (Допис 165000)
Всем доброго дня!Турбина приказала долго жить,подскажите стоит ли ее ремонтировать или не заморачиваться а искать новую(ну дорого блин)т.к.многие говорят что востановленные не ходят.Что скажут ПРАКТИКИ.

Нормально себя чувствуют турбины после ремонта. У меня 3 года, после замены вала, люфты отсутствуют. Просто делать надо, не у криворуких. Если можно поставить родной вал, или полностью родной катридж,то зачем платить больше.
Капитальный ремонт включает в себя
полная разборка турбокомпрессора;
очистка деталей турбокомпрессора;
дефектовка и отбраковка комплектующих;
капитальный ремонт картриджа;
замена запчастей турбины (ротор, колесо компрессора, корпус турбины и т.д.);
балансировка ротора на специальном балансировочном оборудовании;
сборка картриджа;
балансировка картриджа в сборе на рабочих оборотах до 15000об/минуту;
тестирование турбины на стенде VSR MK3-06 (стенд для балансировки турбины в сборе) на рабочих оборотах до 250 000об/минуту, по окончании тестирования выдается распечатка с характеристиками и гарантийный талон;
внешняя обработка турбокомпрессора;
консультация по правильной установке и эксплуатации турбокомпрессора.
Удобно, что возможен обмен на готовую турбину.

Darts-Trafik 24.04.2013 16:59

sgas, А ссылочку, пожалуйста. Вдруг пригодится,думаю не только мне.А то в инете куча ссылок-голова кругом. А личный опыт и совет-сильная штука.

sgas 24.04.2013 17:39

Цитата:

Допис від Darts-Trafik (Допис 165032)
sgas, А ссылочку, пожалуйста. Вдруг пригодится,думаю не только мне.А то в инете куча ссылок-голова кругом. А личный опыт и совет-сильная штука.

Ссылки я не знаю. У меня одноклассник занимается ремонтом. Знаю, что с Киева привозили с Турбобосс, они переделывали их работу. Фирма крупная. Могу дать его телефон.

dmishanya 24.04.2013 17:45

Лично я делал уже две турбины для себя и две для наших форумчан в Киеве в конторе "Турбоклассик" не реклама!!!

Darts-Trafik 24.04.2013 17:57

Цитата:

Допис від sgas (Допис 165035)
Могу дать его телефон.

Буду вдячний.

sgas 24.04.2013 18:02

Отписал в личку.

Kerchwind 24.04.2013 21:27

а остальным почему только в личку

sgas 24.04.2013 21:34

Цитата:

Допис від Kerchwind (Допис 165063)
а остальным почему только в личку

Чтоб бесплатной рекламой не считалось. Думаю через несколько дней будет официальная рекламка на форуме.

BigGy 15.05.2013 08:34

я собі поставив нову, знайшов лазейку по 460 євро на 1,9

Чижик 15.05.2013 08:53

Цитата:

Допис від BigGy (Допис 167076)
я собі поставив нову, знайшов лазейку по 460 євро на 1,9

Это за Гаргет? Если да? То просто отличная цена. Мне предлагали за 500, больше года назад.

BigGy 15.05.2013 09:02

ага, вона сама)))) хоть пощастило з ціною, сам у шоці))) не було прокладок у комплекті, подія трапилася на першотравневі свята, то дяка чоловіку що з турбіною так виручив, полетіла на трасі в 13-00, а в вечері в 20-00 вже новеньку в руках тримав, поїхав на перова за прокладками ,так різниця на комплкті в 15 євро((( прицінився на перова по турбіні, то також озвучили 6000-8000 грн)))ото таке...

Laimen 21.01.2015 19:46

Re: Подскажите по турбине?

От і в мене полетіла турбина((( Теж думаю-робити, чи нову купляти. Знайшов У Луцьку, якусь французьку за 340 дол. Кажуть нова. Що робити? І ще питання: чи є різнця між ними? Бо моніторю інет і бачу,що є турбіни СДТІ, а в мене пише лище ДІ.??

Сергей TDI 22.01.2015 08:54

Цитата:

Допис від Laimen (Допис 294797)
Знайшов У Луцьку, якусь французьку за 340 дол

Скорее всего китай...

Цитата:

Допис від Laimen (Допис 294797)
Теж думаю-робити, чи нову купляти

Зависит от поломки и цены ремонта, если ремонт будет стоить около 100$, то зачем покупать новую за 340 ?

Laimen 22.01.2015 09:53

Спасибо всем...

Darts-Trafik 22.01.2015 13:42

Цитата:

Допис від Laimen (Допис 294908)
Спасибо всем...

А як вирішив питання?

aldoo 22.01.2015 19:41

Цитата:

Допис від sgas (Допис 165035)
Ссылки я не знаю. У меня одноклассник занимается ремонтом. Знаю, что с Киева привозили с Турбобосс, они переделывали их работу. Фирма крупная. Могу дать его телефон.

я правильно понял? какаято контора переделывала после Турбобос? или наноборот?

Сергей TDI 23.01.2015 07:12

Имею отношение к ремонту турбин (ремонт на базе завода ТКР), могу посодействовать, если есть вопросы, можно в личку или по тел.097-676-47-19 или 098-373-00-39.

Laimen 24.01.2015 19:56

Цитата:

Допис від Darts-Trafik (Допис 294928)
А як вирішив питання?

Пішов в Досаф, тому що знаю директора цієї організації))) Мають обмінний фонд-тобто, я здаю свою турбіну, вони ставлять свою, уже зроблену. Мою відправляють в Дніпропетровськ або Маріуполь. Якщо завод каже що базовий ремонт, то плачу як за базовий, якщо капітальний-то відповідно плачу як за кіпатальний. Базовий 1800-2000, кап. 4800. Сьогодні ледве зняли турбіну, закисло все і не могли відкрутити два болта. По ходу, в мене капіталка. На свою турбіну дають півроку гарантії, при умові, що я міняю масло і фільтр.Ще треба поміняти прокладки металеві і якісь резинові. Отаке((( Потихеньку починаю ненавидіти Опель, особливо Віваро. Поміняю на Мерса і буду спокійний. Скільки мав машин, ще не одна так мене не за...бувала...Шкода не грошей, а нервів і часу. Як хотів того Віваро,так тепер починаю ненавидіти:negative:

Добавлено через 1 минуту
ПРопонував ще тутешній дядько ремонт. Ціна майже та 4600. Але пересилання турбіни, грошей і т п. вийде ще більше...

Nissanchik 24.01.2015 20:53

Цитата:

Допис від Laimen (Допис 295375)
Потихеньку починаю ненавидіти Опель, особливо Віваро. Поміняю на Мерса і буду спокійний.

Шо мерса не ремотуются?тут принцип на мой взгляд не зависит от эмлемы,а от того сколько пробега скрутили и сколько экономили на масле,фильтрах и тому подобное
На мерсе будешь в кузовщину вкладывать не меньше)

Darts-Trafik 24.01.2015 21:01

Laimen, Зрозуміло. Не гарячкуй,в житті,а особливо з машинами,всяке буває. Попався тобі виїжений варіант,це б/у-лотерея.Опель зовсім не погана марка!:)
Цитата:

Поміняю на Мерса і буду спокійний.

Багато хто і про мерси таке може сказати!Як на мене,після 2008 року всі начали халтурити!Успіху!

DenVivaro 24.01.2015 21:31

Цитата:

Поміняю на Мерса і буду спокійний.

мне кажется что из бусов меньше всего проблем с Фордом Транзит, люди довольны их надежностью

Шкодник 24.01.2015 21:37

Цитата:

Допис від DenVivaro (Допис 295414)
мне кажется что из бусов меньше всего проблем с Фордом Транзит, люди довольны их надежностью

О каком поколении Транзита речь?

Добавлено через 1 минуту
Laimen, не в марке речь,если купил труп то пока не поставишь на ноги будет денег просить,иначе никак увы..

Laimen 24.01.2015 21:53

Так дело в том, что машина то вроде не первая. Много чего было до этого Виваро. Но блин, ничем не радует машинка. Может пока.Может трупа взял... Радости только от цвета))) Так как мы с сыном байкеры и прозвище у нас Лимоны. А он, Виварик, лимонного цвета)))
А вообще, есть поговорка: что рано или поздно, все машины становьятся Опелями)))

DenVivaro 24.01.2015 21:53

Цитата:

Допис від Шкодник (Допис 295417)
О каком поколении Транзита речь?

с 2000г 2.0 дизеля и с 2006г 2.4 дизеля. Возможно не прав, мало информации о них, в основном со слов мастеров. Но Виваро\Трафик считаю тоже надежные. Проблемы в основном с экологическими примочками из-за нашего ДТ (ЕГР, катализатор, сажевик), а из-за их неправильной работы и турбина бустрее изнашивается

Добавлено через 55 секунд
Цитата:

Допис від Шкодник (Допис 295417)
Laimen, не в марке речь,если купил труп то пока не поставишь на ноги будет денег просить,иначе никак увы..

лучше конечно до конца восстановить машину и будет радовать

woody 06.02.2015 08:20

На днях на стартерном СТО ремонтировал стартер.
К стартеру мастера добирались, снимаючи патрубки и фишки с проводками, чтобы не мешало.
При обратной сборке патрубок надува турбины (длинный с изгибом) как оказалось насадили но не затянули.
За городом на трассе патрубок слетел.
Машина шла только без прогазовки на малом ходу.
Иначе дергала, циклично рычала и зарывалась носом.
Назад на станцию в Киев отползал со скоростью максимум 40.
Патрубок "мастера" одели затянули, нехотя извинились.
Подскажите, успел я за эти 27 километров чему-то серьезно навредить или нет.
Пока изменений не вижу.
Спасибо.

Bober 06.02.2015 10:29

Цитата:

Допис від Laimen (Допис 295422)
Так дело в том, что машина то вроде не первая. Много чего было до этого Виваро. Но блин, ничем не радует машинка. Может пока.Может трупа взял... Радости только от цвета))) Так как мы с сыном байкеры и прозвище у нас Лимоны. А он, Виварик, лимонного цвета)))
А вообще, есть поговорка: что рано или поздно, все машины становьятся Опелями)))

Не расстраивайся,многие прошли по началу через это,мой головастик тоже отнял много нервов и финансов в не подходящий кризисный момент,потому как эти машины в Европе коммерческие+грузовые,то какие у них должны быть состояния.По поводу Лимонов,у нас тоже есть сын с отцом Лимоны но они занимаются мотокроссом.

али 06.02.2015 13:35

ага и мой головастый меня столько раз.....

СкИВ 08.02.2015 07:49

Цитата:

Допис від woody (Допис 298284)
Подскажите, успел я за эти 27 километров чему-то серьезно навредить или нет.
Спасибо.

не переживайте это не критично

Сергей TDI 18.02.2015 09:24

Интересное видео по турбине, хорошо показан принцып её работы

али 27.03.2015 09:34

подскажите - подтекание с улитки, обведенно на фото. ваши мнения. спасибо
http://s015.radikal.ru/i331/1503/a2/cea480ca060d.jpg

Сергей TDI 27.03.2015 16:03

Это трубка на слив? А патрубки в масле?

али 27.03.2015 16:04

между улиткой и картриджем капли

DiMax 28.03.2015 15:19

Цитата:

Допис від али (Допис 310050)
между улиткой и картриджем капли

Здравствуйте. я бы на вашем месте начал бы с замены уплотнений на подаче и сливе масла:)

Ганс 22.04.2015 18:59

Нужен совет кто че может подсказать пока не разобрали двигатель. Рено трафик 1,9 230 т пробег реальный. Жрет масло, пропала тяга, дымит не сильно сизоватым,иногда загорается спиралька,отвели картерные газы и при крутили бутылку за 20 км набежало грамм 70 . Были у двух мастеров в гаражах говорят турбина нормальная хотя как ее визуально можно определить? Сватают залегание колец и капиталку движка.

kruk 22.04.2015 19:06

Ганс, Если гонит масло через патрубок вентиляции картера-или кольца залегли(закоксованы),или кольца своё отработали.Попробуй разкоксовку,после замер компрессии. Если не поможет -тогда только вскрывать.

Bober 22.04.2015 19:10

Цитата:

Допис від Ганс (Допис 315968)
отвели картерные газы и при крутили бутылку за 20 км набежало грамм 70

ЦПГ ,только нужно вскрывать.

Добавлено через 53 секунды
Цитата:

Допис від Ганс (Допис 315968)
турбина нормальная хотя как ее визуально можно определить?

Проверить нет ли люфтов.

Ганс 22.04.2015 19:18

Турбина говорит посвистывала давно, а как меряют компрессию и че за разкоксовка колец?

Добавлено через 28 минут
Есть еще мнения и советы?

Вик123 22.04.2015 19:50

Цитата:

Допис від Ганс (Допис 315981)
и че за разкоксовка колец?

Вроде кацапский Лавр неплохой.:-) Бюджетно. У нас многие Винсом пользуются.

али 29.04.2015 14:44

мою сегодня приговорили....:dash2:на 3100, проверили на стенде- протекание масла, износ ротора.

DenVivaro 29.04.2015 16:08

Цитата:

Допис від али (Допис 317096)
мою сегодня приговорили....:dash2:на 3100, проверили на стенде- протекание масла, износ ротора.

а моторное масло заметно уходило?

али 29.04.2015 16:20

нет не много, фото моей турбины выше, капало на катализатор. турбина стояла когда вкладыш провернуло, думаю недостаток масла тогда появился в результате ротор турбины начал износ, был непонятный шумок когда давал газку, но не сильно еще обращал внимание.... 400грамм на пару тыщ( может чуть больше)

Pasha410 03.05.2015 14:12

Приветствую!Такой вопрос по турбине:наблюдаю некоторые изменения в звучании турбины,не совсем чистый свист,а с некоторым подвыванием.Проявляется уже около 1800 оборотов.В целом разгон и динамика хорошие.Что это-последний вой перед .... или норма?

sgas 03.05.2015 19:19

Цитата:

Допис від Pasha410 (Допис 317443)
Что это-последний вой перед .... или норма?

Изменения со временем происходят во всей машине, в твоем случае, что турбине гаплык, ничего не говорит. Элементарная подсечка прокладки, даст такое звучание...

али 03.05.2015 20:40

У меня было звучание как будто перетянутый ремень грм...вой с таких оборотов, но и маслицо пускало

Сергей TDI 04.05.2015 10:44

1) проверить герметичность патрубков...
2) если все норм, возможно уже пошел износ (дисбаланс), и в турбине уже начали затирать крыльчатки по курпусу.

Снимите патрубок, и визуально посмотрите на крыло, попробуйте люфт, есть-ли касание к корпусу....

Ну или диагностика на СТО...

alexa 10.03.2017 03:04

Цитата:

Допис від sgas (Допис 165024)
Нормально себя чувствуют турбины после ремонта. У меня 3 года, после замены вала, люфты отсутствуют. Просто делать надо, не у криворуких. Если можно поставить родной вал, или полностью родной катридж,то зачем платить больше.
сборка картриджа;
тестирование турбины на стенде VSR MK3-06 (стенд для балансировки турбины в сборе) на рабочих оборотах до 250 000об/минуту, по окончании тестирования выдается распечатка с характеристиками и гарантийный талон;

Здравствуйте, та же проблемка, будьде так добры напишите пожалуйста контакты где вы ремонтировали, заранее спасибо

Andrei3222322 10.03.2017 15:22

Цитата:

Допис від DenVivaro (Допис 165009)
судя по отзывам из форумов, я бы для себя покупал новую турбину, по 600 Евро вроде встречал новые. Ремонт турбины - разве что для скорой перепродажи машины, чтобы не попасть самому на еще более дорогой ремонт машины в случае ее распада. Турбина - это не самое дорогое, и при поломке она может понести за собой еще более глобальные проблемы и затраты
По-настоящему дорогие турбины - у Фольксвагенов, например, с изменяемой геометрией.

Добавлено через 31 минуту
И еще хотел бы добавить совет нескольких человек, думаю что и его нужно соблюдать - турбина нуждается не только в охлаждении после езды, но и в прогревании хотябы 0,5-2 мин перед тем как ехать - взависимости от того как сильно остыл двигатель, насколько быстрое движение предполагается в ближайшие минуты

Добрый день!На такие авто лучше не ремонт а замена середины турбокомпрессора.оригинальный стоит европа производитель 220 уе год гарантии и проблем с ними нет.говорю так как знаю и тесно связан с турбинами

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від Борис1 (Допис 165000)
Всем доброго дня!Турбина приказала долго жить,подскажите стоит ли ее ремонтировать или не заморачиваться а искать новую(ну дорого блин)т.к.многие говорят что востановленные не ходят.Что скажут ПРАКТИКИ.:(

практика показывает что именно если вашу турбину делать сломанную то 90 на 10 процентов.10 это проблемных.а замена картриджа проблем нет.меняй картридж и деньги целы и турбина будет ездить

Добавлено через 15 минут
Цитата:

Допис від али (Допис 317108)
нет не много, фото моей турбины выше, капало на катализатор. турбина стояла когда вкладыш провернуло, думаю недостаток масла тогда появился в результате ротор турбины начал износ, был непонятный шумок когда давал газку, но не сильно еще обращал внимание.... 400грамм на пару тыщ( может чуть больше)

это уже много

Добавлено через 19 минут
Цитата:

Допис від alexa (Допис 404849)
Здравствуйте, та же проблемка, будьде так добры напишите пожалуйста контакты где вы ремонтировали, заранее спасибо

могу помоч в проблеме если что)

Шкодник 10.03.2017 16:27

Andrei3222322,
Я тоже могу помочь
По ip
Чтоб наверняка
Тебе написали -создай тему, оплачивай и продвигай свой бизнес,вот еще раз такое увижу влеплю за попытку обойти правила без возврата на форум.
Мы тут парни дружные и прямые, хитрить себе дороже.
Будем считать усным.

Andrei3222322 11.03.2017 09:54

Цитата:

Допис від Шкодник (Допис 404887)
Andrei3222322,
Я тоже могу помочь
По ip
Чтоб наверняка
Тебе написали -создай тему, оплачивай и продвигай свой бизнес,вот еще раз такое увижу влеплю за попытку обойти правила без возврата на форум.
Будем считать усным.

Понял!:respekt:
Но я не хотел рекламу сейчас сделать!Извиняюсь по этому поводу!
про помоч я не говорил по поводу сделаю турбину и тд.а обьяснить как самому можно устранить проблему!Как то так.

Віктор 12.03.2017 09:29

Коли собі міняв картридж, люди які займаються турбінами сказали відкрито, що всі запасні частини до турбін - китайські. В оригіналі можна купити тільки турбіну в зборі! Китайський картрідж ходить без проблем і коштував 1,5 роки тому 3500грн.

Piric 12.03.2017 11:26

Цитата:

Допис від Віктор (Допис 405055)
Коли собі міняв картридж, люди які займаються турбінами сказали відкрито, що всі запасні частини до турбін - китайські. В оригіналі можна купити тільки турбіну в зборі! Китайський картрідж ходить без проблем і коштував 1,5 роки тому 3500грн.

Цитата:

Допис від Andrei3222322 (Допис 404879)
Добрый день!На такие авто лучше не ремонт а замена середины турбокомпрессора.оригинальный стоит европа производитель 220 уе год гарантии и проблем с ними нет.говорю так как знаю и тесно связан с турбинами

Тоже около 1,5 г. назад ремонтировал турбину , покупал всю внутранку , отдавал около 220$ + работа , переплатил ? :maybe2:

Andrei3222322 13.03.2017 08:33

Цитата:

Допис від Віктор (Допис 405055)

ну трошки не правильно!Запчастей гаррет 3ка борг варнэр и тд нету но есть аналоги и не обязательно китай это я могу вас уверить!)))100%)))

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від Piric (Допис 405061)
Тоже около 1,5 г. назад ремонтировал турбину , покупал всю внутранку , отдавал около 220$ + работа , переплатил ? :maybe2:

какой фирмы был картридж!?Впринципе цена норм по среднему на рынке украины!)))

alexa 16.03.2017 18:42

Цитата:

Допис від Andrei3222322 (Допис 404879)

Добавлено через 1 минуту

практика показывает что именно если вашу турбину делать сломанную то 90 на 10 процентов.10 это проблемных.а замена картриджа проблем нет.меняй картридж и деньги целы и турбина будет ездить

Добавлено через 15 минут

это уже много

Добавлено через 19 минут

могу помоч в проблеме если что)

Хорошо, что можете подсказать?:)

Andrei3222322 17.03.2017 09:48

Цитата:

Допис від alexa (Допис 405410)
Хорошо, что можете подсказать?:)

Какая проблема?Добрый день!Признаки того что не нравится!Теоритически на сколько возможно подскажу на что обратить внимание!

Добавлено через 3 минуты
Цитата:

Допис від Шкодник (Допис 404887)
Andrei3222322,
Я тоже могу помочь
По ip
Чтоб наверняка
Будем считать усным.

Шкодник!Как с вами можно связаться?Номер телефона или почту плиз!

vectra20 17.03.2017 10:19

тобі сюди
https://busovod.ua/showthread.php?t=12226

alexa 19.03.2017 23:45

Цитата:

Допис від Andrei3222322 (Допис 405448)
Какая проблема?Добрый день!Признаки того что не нравится!Теоритически на сколько возможно подскажу на что обратить внимание!

Добавлено через 3 минуты

Шкодник!Как с вами можно связаться?Номер телефона или почту плиз!

Повысился расход масла, где-то 400 гр. на 7500 км, ну и топлива - 10 л. на 100 км.

Andrei3222322 20.03.2017 15:10

Цитата:

Допис від alexa (Допис 405631)
Повысился расход масла, где-то 400 гр. на 7500 км, ну и топлива - 10 л. на 100 км.

добрый день!А машина как едет?хуже стало или так же?400гр на 7500 км это не много.а то что расход увеличился это да!Хотя смотря какая манера езды!Комп диагностику делали?Что по надуву показывает?Масло может с сапуна выкидывать !

alexa 23.03.2017 21:57

Цитата:

Допис від Andrei3222322 (Допис 405650)
добрый день!А машина как едет?хуже стало или так же?400гр на 7500 км это не много.а то что расход увеличился это да!Хотя смотря какая манера езды!Комп диагностику делали?Что по надуву показывает?Масло может с сапуна выкидывать !

Да вроде как ехала так и едит, пока что изменений не заметил, а манера езды,...ну скажем так : и не гоньщик и не улитка, что-то среднее,...диагностику пока не делал, потому и не могу знать

kobzon 15.06.2017 07:11

Цитата:

Допис від sgas (Допис 165024)
сборка картриджа;

Всім доброго дня! Потрібен ремонт турбіни опель мовано, кидає масло в патрубок інтеркулера. Написав в приват sgas щоб дізнатись номер майстра з Мелітополя, у відповідь тиша :maybe:. Може в когось є контакти, буду дуже вдячний!

Eugene 15.06.2017 09:06

Ось останній відгук про ремонт турбін, правда в Вінниці. Можеш з топікстартером поспілкуватись, якщо достукаєшся.

blekfischer 15.06.2017 15:11

Цитата:

Допис від Eugene (Допис 413158)
Ось останній відгук про ремонт турбін, правда в Вінниці. Можеш з топікстартером поспілкуватись, якщо достукаєшся.

хто хоче - той достукається!:dash2:
Робив, контак там залишив. можу дати номер якщо потрібно.

blackstalker 23.11.2017 16:12

Доброго вечора..От турбують мене звуки при 2000-2300 обертів коли стабільно їдеш є звуки наче щось щебече..коли газуєш тільки турбіна свистить а от коли завжди 2100-2300 то щось щебече..
Грм міняний разом з роліками і помпою,рем генератора теж

blackstalker 23.11.2017 16:30

Щебіт\Свист при 2000-2400 оборотах

Привіт. От турбують мене звуки при 2000-2300 обертів коли стабільно їдеш є звуки наче щось щебече..коли газуєш тільки турбіна свистить а от коли завжди 2100-2300 то щось щебече.
Воно щебече не залежно від швидкості і передачі..суто на тих оборотах.
Міняв Грм + ролики + помпа + ремінь генератора..Щебіт був і до того.
Вирізав каталізотор Щебат став менший троха.
Машина розганяєть добре нема проблем.Егр чистив і воздухан теж..
Турбіна суха(вроді..) є трішки масла з верхньої трубки (подача)..
Коли різко газуєш то чути свис турбіни так як має бути.Машина в мене тиждень до того справи з турбінами не мав.. Мав просто дизелька

Добавлено через 4 минуты
Двигун 1.9.100 2004 рік

Добавлено через 6 минут
file:///C:/Users/121212121212/Desktop/IMG_20171120_143530.jpg

Добавлено через 26 минут
file:///C:/Users/121212121212/Desktop/IMG_20171120_143523.jpg

wasya 23.11.2017 23:36

Re: Щебіт\Свист при 2000-2400 оборотах

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 423718)
то щось щебече.

то пташка щебече..

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 423718)
Машина розганяєть добре нема проблем.

от не чіпай її,не прислухайся до "щебіту",поки пташка не вилетить сама :)
..а простіше,катайся і включи голосніше магнітолу,як достає той щебіт..а то так половину авто розбереш і нічого не знайдеш..

Yarko911 11.12.2017 21:29

Знайомий возить турбіни на реставрацію до Польщі .Там також обмінний фонд-привозить,оцінюють стару,дають нову. Якийсь вентилятора й завод.ціна максимум 150дол.Але роблять тільки фольци.

blackstalker 12.12.2017 08:39

Привіт всім талась така проблема: при розгоні все гарно працює але як тільки сткидаю газ то чути такий "свист" ( як компресор качає і коли накачується виключається)
Потім при 1800-2400 об спокійно їхати і легесенько підгазовувати появляється щебіт...Динаміка наче норм,турбіна всередині суха(коли знімав каталізатор то бачив її всередині маю навіть відео...) Масла авто не бере проїхав 4000 тис ні грама не взяла..
заправляюсь на "формулі" є трішечки масла на верхньому патрубку масла на турбіні.
Коли машина загружена щебіт сильніший..ГРМ міняв разом з помпою..Є ще підозра на підшипник кондиціонера але хз чи то він може бути .
якось так....порадьте щось а то попереднє авто не мало турбіни і незнаю чи то так має бути чи ні...

vectra20 12.12.2017 10:42

зніми ремінь навысного і прокотись.
да....не вдобно буде.... але так ти откинеш генератор, ГУР, кондей
і купу роліків

igrok960 12.12.2017 11:51

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 425126)
ГРМ міняв разом з помпою.

Обрати внимание,перетянутый ремень ГРМ издает такие звуки при сбросе об..

blackstalker 12.12.2017 18:36

то ще до заміни ремня було... тай натяжку сильну не давали Ремінь можна було прокрутити на 90 градусів..

Romaha55 13.12.2017 09:11

свист при скиданні газу може бути від турбіни, може актуатор підклинює..

blackstalker 13.12.2017 18:54

Мені теж казали що може бути передув...але хз чи то від того клапана чи розходомір повітря може барахлить? він якийсь китайський фірми MAGNETI MARELLI..

Добавлено через 2 минуты
Та походу в мене передув іде...звук такий як при скиданні газу на початку,тільки двигуном не теліпає.
https://www.youtube.com/watch?v=VfdMyZrfLr4

Добавлено через 8 минут
коли розгяняєшся різко і раптово скидаєш газ то звук як в субару )

Romaha55 13.12.2017 19:47

треба дивитись.. на параметри в реальному часі, в той момент коли свистить..дивитись як скидається вакуум і як ходить актуатор

blackstalker 13.12.2017 19:59

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 425232)
треба дивитись.. на параметри в реальному часі, в той момент коли свистить..дивитись як скидається вакуум і як ходить актуатор

Комп то покаже ? Чи то треба на спец сервіси їхати...?

Romaha55 13.12.2017 20:13

як вакуум скидається то вакууметром подивитись, комп покаже тиск наддуву і як він падає при скиданні газу, а як рухається актуатор на око видно. а може просто не правильно настрояний він?? можна попробувати відключити вакуум від турбіни, тоді напевне перепускний клапан буде постійно відкритий і не буде надуву турбіни, так можна перевірити чи точно вона. Звук мав би пропасти, але буде помилка по недодуву

blackstalker 26.12.2017 19:42

Цитата:

Допис від wasya (Допис 423761)
то пташка щебече..

от не чіпай її,не прислухайся до "щебіту",поки пташка не вилетить сама :)
..а простіше,катайся і включи голосніше магнітолу,як достає той щебіт..а то так половину авто розбереш і нічого не знайдеш..

Якщо чесно то поганенька порада )) всьому винен клапан турбіни..був великий передув,якби уваги не звертав то прийшла би їй хана передчасно..

blackstalker 26.12.2017 19:43

Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 425129)
зніми ремінь навысного і прокотись.
да....не вдобно буде.... але так ти откинеш генератор, ГУР, кондей
і купу роліків

перенадув був...

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 425238)
як вакуум скидається то вакууметром подивитись, комп покаже тиск наддуву і як він падає при скиданні газу, а як рухається актуатор на око видно. а може просто не правильно настрояний він?? можна попробувати відключити вакуум від турбіни, тоді напевне перепускний клапан буде постійно відкритий і не буде надуву турбіни, так можна перевірити чи точно вона. Звук мав би пропасти, але буде помилка по недодуву

Перенадув був...я вже інший замовив. Старий забитий сильно був його почистили,відрегулювали але всеодно некоректно працює

shuma34 26.12.2017 20:12

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 425990)
Якщо чесно то поганенька порада )) всьому винен датчик турбіни..був великий передув,якби уваги не звертав то прийшла би їй хана передчасно..

Може клапан?

blackstalker 26.12.2017 21:04

Цитата:

Допис від shuma34 (Допис 425994)
Може клапан?

Так то воно.Неправильно написав

Romaha55 26.12.2017 21:49

і що при великому передуві помилок не було?

blackstalker 27.12.2017 18:39

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 425997)
і що при великому передуві помилок не було?

ні..тільки один раз в дорозі спіралька загорілась але за пару сек пропала.
комп нічого не показав.

Romaha55 28.12.2017 08:51

якщо засвітилась спіраль то мала бути помилка.. чим робив діагностику?

blackstalker 28.12.2017 18:49

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 426048)
якщо засвітилась спіраль то мала бути помилка.. чим робив діагностику?

Робив діагностику перед тим..після того не робив ще. але то і нема сенсу ясно вже що полетіло. Зроблю заміну,регулювання тай може потім

shuma34 28.12.2017 19:48

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 426064)
Робив діагностику перед тим..після того не робив ще. але то і нема сенсу ясно вже що полетіло. Зроблю заміну,регулювання тай може потім

Не зрозуміло. Як без діагностики визначились з перенадувом?
За звичай, в 1,9, при перенадуві, авто входить в аварійний режим.
Спіралька там.. Тупить...
Сенсу нема?
Таки є. При наймі потерти помилки. Щоб при наступій проблемі. Помилки які збереглись в памяті ЄБУ, не заважали діагносту.

Romaha55 28.12.2017 21:40

повністю згідний, у мене було таке коли загорялась спіраль і через пару секунд тухла, але проблема була не з наддувом.. а тут якось дивно

blackstalker 29.12.2017 09:37

В мене був перенадув тому що коли підключили вакуомір (вроді він) до клапана турбіни то він зашкалював..+ був ржавий і забитив в середині,коли його почистили троха то вдалось трішки відрегулювати. коли поїздив то ці звуки пропали але невдовзі знову зявилились. То в ньому справа раз він нормально працює раз барахлить.Тай тяга збільшилась коли він запрацював нормально. ставив інший і все норм працює.

Вик123 29.12.2017 09:43

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 426081)
тому що коли підключили вакуомір (вроді він) до клапана турбіни то він зашкалював..

А після клапана підключали?

blackstalker 29.12.2017 09:58

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 426082)
А після клапана підключали?

Тобто? я був в моториста то він все робив і такий його діагноз. Після заміни того клапана на новий все стало на всої місця,той "щебіт "пропав. як вияснилось щебіт той був від акуатора. був перенадув і він зайвий тиск стравлював. він починав його стравлювати від 1800 оборотів...
якоь так...по турбіні проблем ніяких нема люфту нема тай лопасті в нормальному стані і масла в ній нема ( коли каталізатор вирізав перевіряв можу відео кинути)
http://i.piccy.info/i9/b8eddb1c0cef5...143530_240.jpghttp://i.piccy.info/a3/2017-12-29-08...44x240-r/i.gif

Вик123 29.12.2017 10:15

Друже, так багато запитань тому шо пишеш якось сумбурно.

Romaha55 29.12.2017 10:43

щось не зрозуміло.. по перше до клапана управління турбіною вакуум має бути таким як на вакуумному насосі, тобто десь -0.8-0.9 атм клапан скидає вакуум після себе. по друге після того як двигун заводиться на актуатор подається вакуум і клапан закривається і турбіна крутиться вихлопними газами, і якщо він скидав після 1800 об, то помилка мала б бути по недодуву а не передуву..

Добавлено через 3 минуты
можливо проблема і була в ньому але сумніваюсь що то був передув турбіни..

Добавлено через 4 минуты
який тиск показувало при 1800 об/хв?? не звернув уваги?

blackstalker 29.12.2017 18:34

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 426089)
щось не зрозуміло.. по перше до клапана управління турбіною вакуум має бути таким як на вакуумному насосі, тобто десь -0.8-0.9 атм клапан скидає вакуум після себе. по друге після того як двигун заводиться на актуатор подається вакуум і клапан закривається і турбіна крутиться вихлопними газами, і якщо він скидав після 1800 об, то помилка мала б бути по недодуву а не передуву..

Добавлено через 3 минуты
можливо проблема і була в ньому але сумніваюсь що то був передув турбіни..

Добавлено через 4 минуты
який тиск показувало при 1800 об/хв?? не звернув уваги?

я аж так глибоко в то не вдавався...мені основне що проблему вирішили біда була в ньому.
Тай Егр в мене відключений може це щось додало хз..я не механік щоб давати якісь заключення

Добавлено через 3 минуты
Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 426087)
Друже, так багато запитань тому шо пишеш якось сумбурно.

Та я ж то не механік....та й з машиною знайомий менш місяця. Незнаю як то правильно чи по народньому називаються деталі і всі механізми, але вердикт механіка такий : всьому вина того клапана номер деталі 7700113071. при його заміні стало все добре. оскільки все працює добре після його заміни вина в ньому

Romaha55 29.12.2017 20:23

ну, що сказати поїхала і прекрасно:ok:

vectra20 29.12.2017 20:25

отож бо
накинулись на парня

marchello 02.02.2018 19:55

1.9 мотор. Турбина подхватывает после 2100-2200. Так и должно быть? После 3000 сдыхает мотор и такого разгона уже нет - только громче работает. С дизелями раньше не имел дела, поэтому могу сравнивать только с турбоинжектором бензиновым - там турбина чуть ли не с холостых раскручивалась когда педаль в пол. Тут же хоть в пол упри - вялый разгон до 2100 и потом подхват. Чтобы в городском трафике ехать первым приходится крутить мотор почти до 3000. Можно как-то заставить турбину дуть с меньших оборотов?

Romaha55 02.02.2018 20:31

вона і так дує постійно.. більше 3000 нема чого крутити, всьо що він міг уже віддав до 3000 обертів.. а хочеться щоб їхав краще до дяді Володі (чи до кого ближче) і буде з низів їхати..

Добавлено через 2 минуты
в лічку до нього, він підскаже по цьому все що треба. (може порекомендує когось ближче) а може хто є ближче і сам відкликнеться:friends:

marchello 02.02.2018 20:43

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 428358)
вона і так дує постійно.. більше 3000 нема чого крутити, всьо що він міг уже віддав до 3000 обертів.. а хочеться щоб їхав краще до дяді Володі (чи до кого ближче) і буде з низів їхати..

Добавлено через 2 минуты
в лічку до нього, він підскаже по цьому все що треба. (може порекомендує когось ближче) а може хто є ближче і сам відкликнеться:friends:

А можно ссылку на дядю Володю? Или может кто подскажет к кому в Харькове обратиться?

Romaha55 02.02.2018 20:50

vectra20

lastivan 19.02.2018 08:17

Доброго утра всем. Вопрос по турбине Movano 1.9 двигатель F9Q 774. Датчиков управления турбиной никаких нет, только одна тонкая шлангочка с впусного коллектора на клапан турбины.
Сам вопрос. Какой принцип работы турбины. Шток на ней ходит очень туго и судя по том как автомобиль резво трогается - турбина постоянно включена

Romaha55 19.02.2018 09:30

вона завжди і включена...

lastivan 19.02.2018 11:53

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 429334)
вона завжди і включена...

Значить на Трафіку 1.9 принцип інший. Турбіна вмикається на відповідних оборотах?

blackstalker 20.02.2018 18:39

Цитата:

Допис від lastivan (Допис 429339)
Значить на Трафіку 1.9 принцип інший. Турбіна вмикається на відповідних оборотах?

та вона завжди дує...я як фішку ЕГР зняв то дуже гарно її чути стало...свистить як гопнік) тай динаміка з низів краща стала

paradox 20.02.2018 19:03

Итак знатоки, как понять что турбина дует? Говорят что патрубок от интеркулера должен раздуваться, мой не дуется, куда ещё смотреть?

x_mad 20.02.2018 19:54

можеш зняти патрубок від турби до інтеркулера і погазувати - відчуєш. Або патрубок від фільтра до турби - там розрідження має бути, ну або до фільтра з вулиці.
Якщо нема тиску/розрідження, то або шток на турбіні не працює і вихлопні йдуть в обхід крильчатки турби, або турбу заклинило.
Якщо шток не ходить, то:
- або сам клапан, який шток рухає, не тримає вакуум
- або шток закис і не може рухатись
- або вакууму (який рухає цей шток) взагалі в магістралі нема
Якшо нема вакууму:
- трансдюсер вакуум не тримає чомусь
- дірка в вакуумній магістралі
- на 1.9 забивається вихід з вакуумного насосу
- вакуумний насос не створює вакуум (це і на гальма тоді впливає)
Якшо трансдюсер не тримає:
- пластинка в трансдюсері неплотно прилягає до штока і спускає вакуум
- ЕБУ дає неправильну команду на трансдюсер і він спускає вакуум
Якшо ЕБУ дає неправильну команду:
- може датчик тиску неправильні покази дає (може забитись трубка на датчик тиску наприклад)
- сам ЕБУ глючить

якось так. Правда може щось забув

lastivan 21.02.2018 09:32

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 429384)
та вона завжди дує...я як фішку ЕГР зняв то дуже гарно її чути стало...свистить як гопнік) тай динаміка з низів краща стала

Фішка на місці. А шток не рухається як не розкручуй мотор

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від x_mad (Допис 429400)
Якщо шток не ходить, то:
- або сам клапан, який шток рухає, не тримає вакуум
- або шток закис і не може рухатись
- або вакууму (який рухає цей шток) взагалі в магістралі нема
...якось так. Правда може щось забув

На Мовано (Мастер) 1.9 немає грибка. З колектора магістраль на клапан турбіни іде

x_mad 21.02.2018 11:55

Цитата:

Допис від lastivan (Допис 429413)
Фішка на місці. А шток не рухається як не розкручуй мотор

а до штока турбіни підходить трубка з вакуумом?
в тих пунктах по штоку малась на увазі вакуумна магістраль, а не магістраль вхідного повітря, шо в колектор йде.
перевіряй пункти окрім тих, що стосуються грибка.

lastivan 21.02.2018 16:03

Цитата:

Допис від x_mad (Допис 429420)
а до штока турбіни підходить трубка з вакуумом?
в тих пунктах по штоку малась на увазі вакуумна магістраль, а не магістраль вхідного повітря, шо в колектор йде.
перевіряй пункти окрім тих, що стосуються грибка.

До штоку підходить і в цьому клапані присутнє масло. Шток можна зрушити тільки приклавши добру силу і він повертається назад.

paradox 21.02.2018 16:34

А как теоретически можно отключить работу турбины? Вот я не понимаю по звукам и ощущением на каких оборотах идёт подхват, вот думаю если ее отключить то может легче будет понять

x_mad 21.02.2018 16:37

Цитата:

До штоку підходить і в цьому клапані присутнє масло. Шток можна зрушити тільки приклавши добру силу і він повертається назад.
я перечитав попередні ваші повідомлення, але не зрозумів яка конкретно у вас проблема

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від paradox (Допис 429434)
А как теоретически можно отключить работу турбины? Вот я не понимаю по звукам и ощущением на каких оборотах идёт подхват, вот думаю если ее отключить то может легче будет понять

зняти будь яку шлангочку з вакуумом - чи до грибка, чи після. всмислі один кінець відключити і хай бовтається. Можливо це вплине і на гальма, але турбіна вклад свій вносити не буде

victor4 21.02.2018 18:07

Цитата:

А шток не рухається як не розкручуй мотор
Цитата:

Допис від lastivan (Допис 429331)
Шток на ней ходит очень туго и судя по том как автомобиль резво трогается - турбина постоянно включена

В мане на Мастер 2,2 точно так... но едет очень хорошо, динамика, разгон, я б сказал лучше(не хуже так точно) чем Виваро 2,5. .. я туда и не лезу...

sgas 21.02.2018 21:10

Цитата:

Допис від x_mad (Допис 429435)
зняти будь яку шлангочку з вакуумом - чи до грибка, чи після. всмислі один кінець відключити і хай бовтається. Можливо це вплине і на гальма, але турбіна вклад свій вносити не буде

Глубокие познания, почитайте в нете принцип работы турбины. Вакуум, это клапан аварийного сброса давления, чтоб турбина не крутила больше положенного и не развалилась от перегруза.

x_mad 21.02.2018 21:58

Цитата:

Допис від sgas (Допис 429457)
Глубокие познания, почитайте в нете принцип работы турбины. Вакуум, это клапан аварийного сброса давления, чтоб турбина не крутила больше положенного и не развалилась от перегруза.

Ок, розкажіть мені, може я помиляюсь. Тільки в контексті трафо/віваро/прімастарів, а не того, на чому їздите ви

igrok960 21.02.2018 22:06

Цитата:

это клапан аварийного сброса давления, чтоб турбина не крутила больше положенного

Традюсер :yes3:
На D4BH другая система.

lastivan 22.02.2018 08:28

Цитата:

...Вакуум, это клапан аварийного сброса давления...

Вот теперь дошло.
А то что масло в клапане это не смертельно?

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від igrok960 (Допис 429466)
Традюсер :yes3:
На D4BH другая система.

На Мовано 1.9 нет трандюсера

x_mad 22.02.2018 08:46

Цитата:

Допис від lastivan (Допис 429480)
А то что масло в клапане это не смертельно?

Також помічав у себе в клапані мастильний наліт, але не зовсім розумію звідки він там береться. Хтось підкаже?
п.с. теоретично мастило може заважати пластинці вільно рухатись - це може вливати на динаміку руху, але це лише здогадки

pona2208 23.02.2018 13:43

Подскажите по турбине.Течет масло с верхней трубки впускной.Что можна сделать или ремонтировать турбину?

omnia0099 12.03.2018 09:32

Хто міняв турбіни?
Як стала їхати машина,розхід палива,динаміка?

Darts-Trafik 12.03.2018 10:02

Цитата:

Допис від omnia0099 (Допис 430390)
Хто міняв турбіни?

Я міняв,на нову Гаретт. Як шо проблема лише в ній,а скоріш всього вже ні,то різниця звичайно є! Коли дує своєчасно і правильно,то і їде резвіше,по паливу не скажу-не заморачувався,люблю даванути на лапку!:)

Romaha55 12.03.2018 10:10

питання якесь не зовсім правильне... якщо у вас турбіна не робоча то звичайно різниця буде.. питання для чого її міняти?? погнала масло?? не дує?

Добавлено через 3 минуты
а розхід залежитиме від того як давити на педальку)))

rezident 12.03.2018 10:53

Цитата:

Допис від omnia0099 (Допис 430390)
Хто міняв турбіни?
Як стала їхати машина,розхід палива,динаміка?

менял расход стал больше:D динамика лучше подхват с2,2 оборотов не знаю так должно быть?

Romaha55 12.03.2018 11:37

чим більше крутити двигун тим більше повітря нагнітатиме турбіна, відповідно більше топлива може згоріти) все закономірно

omnia0099 12.03.2018 12:30

Пробіг вже 330 000,масло літру на 5 000 км бере.

Darts-Trafik 12.03.2018 12:47

Цитата:

Допис від omnia0099 (Допис 430407)
масло літру на 5 000 км бере.

Це забагато! Треба дивитись! Може лише заміна картриджа потрібна.
У мене нова турба,масла доливаю 0,5-0.7л на 10000км.

rezident 12.03.2018 15:04

Цитата:

Допис від omnia0099 (Допис 430407)
Пробіг вже 330 000,масло літру на 5 000 км бере.

а меня 1л на 20 000км пробег якобы 285 000

Romaha55 12.03.2018 19:59

заміна масла раз у 20 тис.??

omnia0099 19.03.2018 17:54

Як зробити діагностику по турбіни,щоб знати чи заміна картриджу,чи щось інше?

Darts-Trafik 19.03.2018 18:12

Цитата:

Допис від omnia0099 (Допис 430836)
Як зробити діагностику по турбіни,щоб знати чи заміна картриджу,чи щось інше?

Спочатку діагностіка на компі,як шо виникнуть питання і проблеми,то знімаєш,а там буде видно вже.

Василий Ш. 23.05.2018 22:33

Есть такой вопрос: при разгоне(ускорении) авто, и оборотах от 1000 до 2000, в момент когда двигатель набрал определенные обороты 1900-2000, слышен щелчок. Я так полагаю что это актюатор турбины. Тоесть резкий сброс вакуума что-ли... На тягу, езду вроде никак не влияет, просто лишний звук, который вроде как не должен присутствовать...
Может есть какие мысли, или у кого-то тоже было??
Это только в момент разгона, если разгон примерно от 2000 то такого эффекта нету.

blackstalker 09.06.2018 17:01

Підкажіть де нормально турбіни роблять?

Devid 09.06.2018 19:39

ниде

blackstalker 09.06.2018 20:08

Цитата:

Допис від Devid (Допис 434601)
ниде

Дітько (
А шо робити ? Самому клепати?

СкИВ 09.06.2018 22:11

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 434597)

В Днепре есть ребята 20-25; обьщих клиентов - претензий нет.
Имеют также стенд котрый показывает дует не дует. Гонит или не гонит масло.
Тел по запросу в личку.... дабы не сочли за бесплатную рекламу :meowth:

sgas 10.06.2018 18:50

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 434597)

Мелитополь "Турбоком", "Турбосвіт".

fredi5 10.06.2018 18:57

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 434602)
Дітько (
А шо робити ? Самому клепати?

ну типа - пан сам склепав . :)

Rulik 10.06.2018 18:59

blackstalker, знайомий возив в Rzeszów (Жешув) PL,у Львові багато кантор возять туди. Ще хвалять Мелітополь.

blackstalker 10.06.2018 19:43

Теж чув нормальні відгуки за Мелітополь, тай ціна там повна капіталка до 4200 + їхня доставка і відправка.
Назбираю гроші тай відправлю туду..Ще поки масло не жре поїжджу.

Добавлено через 10 минут
Цитата:

Допис від fredi5 (Допис 434645)
ну типа - пан сам склепав . :)

але пан сам не відрегулює...треба той аккуатор якось правильно виставити тай не тільки його.Мені тут пропонували фаховці щоб купити середину і самому завальцовати але такі поради до добра не приведуть)

Rulik 10.06.2018 20:51

Чи варто рухати механізм,якщо не турбує?
Один фахівець-аматор з технічним складом розуму,каже, що там все не складно,збираєш як розбирав.Головне геометрія корпусу,решта під заміну.Ресурс турбін 250-500 т.км..
Шукав турбу на Шевроле ...,ціна 950Є,питаю чому не ремонтуєте?, - посинів корпус,хана! Причина,залито фальсифіковане масло аляGM,машині дали по трасі.

blackstalker 10.06.2018 21:26

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 434652)
Чи варто рухати механізм,якщо не турбує?
Один фахівець-аматор з технічним складом розуму,каже, що там все не складно,збираєш як розбирав.Головне геометрія корпусу,решта під заміну.Ресурс турбін 250-500 т.км..
Шукав турбу на Шевроле ...,ціна 950Є,питаю чому не ремонтуєте?, - посинів корпус,хана! Причина,залито фальсифіковане масло аляGM,машині дали по трасі.

Та то так але я з тим не хочу жартувати. Краще дам фахівцю, а за той час поки її робити будуть стронгер вварю в баняк каталізатора,тай патрубки і інтеркулєр промити треба. Короч маю троха роботи

blackstalker 02.07.2018 13:38

Доброго дня.
Скажіть чи є геометрія в турбіні трафік 1.9/100/2004р ?
Є сенс давати турбу в сервіс щоб там міняли картридж за 500 гривасів чи купити картридж і самому міняти ? Одні "фаховці" кажуть що там є геометрія інші кажуть що нема..типу ця турбіна проста як двері..
Підкажіть є чи немає..
Фото паршивенька але хоть якась інфа..
http://i.piccy.info/i9/63d1e2e87ae01...142551_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-02-11...00x450-r/i.gif

Добавлено через 36 секунд
Типу картридж запхав Тай їздиш собі.

Добавлено через 11 минут
751768 1SWHJ 670751 Повний її номер

Romaha55 02.07.2018 14:00

нема там геометрії.. запхав і поїхав

Добавлено через 34 секунды
головне поставити шток актуарора так само як був

Григорий Саныч 02.07.2018 14:21

Мне меняли за 130$ с работай

Romaha55 02.07.2018 14:57

з роботою у плані зняли з мотора зробили і поставили?? чи турбіну принесли в руках?

blackstalker 02.07.2018 18:41

Хто чув за фірму E&E Turbo ? Дають 12 міс гарантії на картридж. Є сенс переплачувати за інші фірми якщо так з китайських запчастин збираються?

Darts-Trafik 02.07.2018 18:49

blackstalker, Всі ці гарантії до лампочки!!! Є умови гарантійного випадку,яких ти стопудово не дотримаєшся! Спеціалізоване,сертифіковане СТО, стендові заміри,на сертифікованих приладах і т.д. і т.п. Гарантія чисто рекламна!

blackstalker 02.07.2018 19:06

Цитата:

Допис від Darts-Trafik (Допис 435550)
blackstalker, Всі ці гарантії до лампочки!!! Є умови гарантійного випадку,яких ти стопудово не дотримаєшся! Спеціалізоване,сертифіковане СТО, стендові заміри,на сертифікованих приладах і т.д. і т.п. Гарантія чисто рекламна!

Та це поняття. Просто чи фірма ця норм хочу взнати чи хтось з наших ставив її. На сайтах норм відгуки про неї але на інших авто. По трафіка відгуків не знаходив

Darts-Trafik 02.07.2018 19:32

На скільки я обізнанний-ні один виробник турбокомпрессорів не продає картріджи під своїм брендом. Все,як кажуть,"робиться на малій арнаутській"-тоб то в китаї,а лейби вже вішають по заказу.
Наш одноклубник,Сергій з Лісічанська(як шо добре пам"ятаю) брав тут:https://www.olx.ua/obyavlenie/kartri...tml#c72d9f0fd4
Сам міняв, все добре-задоволений.

blackstalker 02.07.2018 20:03

[QUOTE=Darts-Trafik;435552]На скільки я обізнанний-ні один виробник турбокомпрессорів не продає картріджи під своїм брендом. Все,як кажуть,"робиться на малій арнаутській"-тоб то в китаї,а лейби вже вішають по заказу.
Наш одноклубник,Сергій з Лісічанська(як шо добре пам"ятаю) брав тут:https://www.olx.ua/obyavlenie/kartri...tml#c72d9f0fd4
Сам міняв, все добре-задоволений.[/QUOTE

Так і є . Китайці все клепають

Devid 02.07.2018 20:27

Цитата:

Допис від Darts-Trafik (Допис 435550)

нее, щас анек расскажу: мой клиент нашел "спеца" по турбинам, который даёт гарантию 100,000км...:D

Григорий Саныч 02.07.2018 20:31

Romaha55, в плане ....я снял турбу, принес,сделали...130 енотов.
остальные по ушам начали ездить.....типо замена втулок 2600....если крельчатки 3800
а вдруг замена всего кроме корпуса,то эээээто 5000 .. ответе мне за какой х... такие деньги ???? если меняют картридж как и все(китай)

Добавлено через 2 минуты
Devid, а если гавкница раньше,его столько же пендалями гонять????

Romaha55 03.07.2018 07:59

Ясно. Думаю навіть якщо турбіна вмре через 20000 км. то той хто дав гарантію все одно знайде 100 причин вашої вини і на тому гарантія закінчиться.. то так як гарантія на форсунки..

Darts-Trafik 03.07.2018 08:28

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 435597)
навіть якщо турбіна вмре через 20000 км. то той хто дав гарантію все одно знайде 100 причин вашої вини і на тому гарантія закінчиться..

Так на все,не лише на турбу! На електрику взагалі ніяких гарантій нема,а коштує вона теж не копійки!

blackstalker 03.07.2018 10:32

Замовив я картридж фірми Е&Е турбо за 2500 + 200 гривасів за прокладки залізні дав.
Перечитав купу відгуків про фірму негативний не знайшов. Пишуть що досить хороша якість в них. Приїде поставлю Тай відпишусь як воно. Заодно планую повністю промити інтеркулєр і всі патрубки. І вварити стронгер в баняк каталізатора який я давно вирізав. Але незнаю чи є сенс проводити дану процедуру.

Darts-Trafik 03.07.2018 11:24

blackstalker, Для чого стронгер?! Гроші на вітер! Тай такого розміру не найти,та й не кожний залізе туди!

Romaha55 03.07.2018 11:49

тай смислу ніякого..

Кораблик 03.07.2018 12:05

Я на Рено кенго соседу ставил такой картридж. Пока нормально, пол года прошло.

blackstalker 03.07.2018 12:21

Цитата:

Допис від Darts-Trafik (Допис 435618)
blackstalker, Для чого стронгер?! Гроші на вітер! Тай такого розміру не найти,та й не кожний залізе туди!

Ясно дякую. Думав що якщо його запіхнути то звук тихіший буде,але хз то то так.
В мене на попередній машині коли забрав каталізатор і просто баняк лишив то гуркіт був сильний а потім поставив стронгер і стало тихенько...

Darts-Trafik 03.07.2018 12:27

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 435623)
поставив стронгер

Не впіхнеш,кат у нас маленький,з загібулінами. Хоча,наші умельці,можуть практично все.

blackstalker 03.07.2018 12:56

Цитата:

Допис від Darts-Trafik (Допис 435625)
Не впіхнеш,кат у нас маленький,з загібулінами. Хоча,наші умельці,можуть практично все.

Бачив відос де пхали трубку робили дири в ній свердлом і вварювали її в баняк і навкруги трубки давали металеву стружку яку можна взяти в токарів. Якось так,але хз чи буду мати час з тим гратись, краще з сторони турбина на моторний щит віброізоляцію 4 наклею щоб не гуркотів той баняк. Мабуть так і зроблю.

ПавелК 03.07.2018 13:25

Зате звучить як ! Стронгер... Круто !:D

Darts-Trafik 03.07.2018 13:56

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 435626)
і навкруги трубки давали металеву стружку яку можна взяти в токарів.

І от,як та вся "каша",заб"ється вихлопами з маслом і сажею,задавить турбу,і дай Бог шо би то не всосало в туже турбіну! Воно тобі треба?!

blackstalker 03.07.2018 14:21

Цитата:

Допис від Darts-Trafik (Допис 435630)
І от,як та вся "каша",заб"ється вихлопами з маслом і сажею,задавить турбу,і дай Бог шо би то не всосало в туже турбіну! Воно тобі треба?!

Логічно...нафіг тоді ту ідею)) дам кавалок вібри Тай хватить)

Добавлено через 2 минуты
Такий листок з тим картриджа дали хтось шарить в цьому ? Верхня полоса то мабуть макс допуск чи ні?

http://i.piccy.info/i9/2b711dec58262...2618_V_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-03-12...66x755-r/i.gif

Кораблик 03.07.2018 17:36

Мне пришёл с турбиной такой листок. Может они их сами от руки рисуют?

vectra20 03.07.2018 23:21

до дупи той листок
було авто , з поміняной турбой з Мелітополя
вроде ж і солідна фірма.
і графіка приложила....начебто на стенді ганяли

а пришлось доводити до ума регуліровку з помощю сканера
це було на 1_9 Трафіку

blackstalker 04.07.2018 06:47

Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 435663)
до дупи той листок
було авто , з поміняной турбой з Мелітополя
вроде ж і солідна фірма.
і графіка приложила....начебто на стенді ганяли

а пришлось доводити до ума регуліровку з помощю сканера
це було на 1_9 Трафіку

То той клапан турбіни регулювали? Вакуум? Бо той листок тільки свідчить що вона збалансована і нема люфту крильчатки

shuma34 04.07.2018 06:59

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 435665)
То той клапан турбіни регулювали? Вакуум? Бо той листок тільки свідчить що вона збалансована і нема люфту крильчатки

Ход штоку актуатора в залежності від величини розрідження.
Да і процедуру без сканера як пишуть, можна проводить. Але зі сканером краще.

Romaha55 04.07.2018 07:26

якщо по книжці то без сканера.. за допомогою вакуума

blackstalker 04.07.2018 08:33

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 435668)

Так і є.

shuma34 05.07.2018 10:12

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 435668)

Зі сканером видно як тиск надуву змінюється. Хоча можна і з манометром погратись.

Romaha55 06.07.2018 10:40

не спорю. тут уже кому як краще))

blackstalker 07.07.2018 13:12

Такий картридж приїхав. Судячи з того що крильчатки шліфовані то його дійсно балансували.
http://i.piccy.info/i9/adda2cf16a47f...090340_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-07-11...00x450-r/i.gif

http://i.piccy.info/i9/85862fad4647c...085921_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-07-11...00x450-r/i.gif

http://i.piccy.info/i9/657b79b5496fd...085818_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-07-11...00x450-r/i.gif

Також такі прокладки взяв
http://i.piccy.info/i9/955eaaaa5ab59...772623_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-07-11...55x566-r/i.gif

blackstalker 08.07.2018 18:57

Хочу промити інтеркулєр і патрубки. Чим краще мити? Солярою,бензою чи калошею?
Десь читав що парою можна мити. І чи треба після промивки бензином чи солярою мити водою?

І при заміні картриджа турбіни і миття патрубки на що ще звернути увагу? Думав ще ДМРВ промити заодно

Darts-Trafik 08.07.2018 19:06

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 435942)
Чим краще мити?

В ютубі багато відео по цій темі. В основному миють розчиником,чи ацетоном.
Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 435942)
Думав ще ДМРВ промити заодно

Це теж можна. Лікві-молі виробляє аерозоль для розходоміра.
http://liqui-moly.com.ua/index.php?r...BC%D1%80%D0%B2

blackstalker 10.07.2018 19:49

Отака така фігня малята...зняв і офігів
http://i.piccy.info/i9/749ff01c5e651...152455_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-10-17...00x450-r/i.gif

http://i.piccy.info/i9/68154c34bead6...152449_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-10-17...00x450-r/i.gif

Думаю не дуже критично..але хз..

Добавлено через 5 минут
http://i.piccy.info/i9/a13617c0aa596...160732_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-10-17...50x800-r/i.gif

http://i.piccy.info/i9/5f9ae46648309...124322_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-10-17...00x450-r/i.gif

http://i.piccy.info/i9/b40847349d964...160757_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-10-17...00x450-r/i.gif

http://i.piccy.info/i9/bdcf5e764d348...124330_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-10-17...50x800-r/i.gif

старлей 10.07.2018 22:02

очень интересно...
а вот подскажите, новая турбина должна свистеть ?
а то чета подсвистывает до 1500 оборотов, а потом не слышно ее вообще. В 2200 толчек и полетели
больше 3000 не раскручиваю мотор

Romaha55 11.07.2018 07:15

у мене також між 1500 і 1700 чути легкий свист але потім нормально.. думаю це нормально

blackstalker 11.07.2018 14:22

А мені наоборот свист подобається )

oleg9489 11.07.2018 19:36

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 436030)
А мені наоборот свист подобається )

Мой 1.9 тож свистел как фура .....:meowth: отличный звук
А на этом 2.5 .... турбине не слышно.....

Михал 12.02.2019 16:52

Добрый день. Подскажите как самому снять турбину на мастер3 2.3 2012г?
Может есть где фото или видео?
Или какие проблемы или нюансы?
Или каков порядок работ?

fredi5 12.02.2019 16:56

Цитата:

Допис від Михал (Допис 446278)
Может есть где фото или видео?

поищи на ютубе .

Олександр мастер 08.03.2019 21:11

добрий вечір, брав б/у турбіну на віваро, люфту взагалі не було, але через пару тис почав масло жрать, диміти синім.... зняли, а там люфт у крильчаткі :dash2: мабуть поставили дешевий картридж? чи в чом може бути причина? зараз думаю свою восстановити..

Бендер 07.04.2019 20:04

Цитата:

Допис від али (Допис 317489)
У меня было звучание как будто перетянутый ремень грм...вой с таких оборотов, но и маслицо пускало

Один в один симптомы. В итоге, турбина благополучно гавкнула и замолчала. Причина - была повреждена трубка маслоподачи. Ремонтировал в одном из 100500 "турбосервисов". Телефон - ноль шесть семь 750 22 51. Не реклама. Капремонт обошелся в 7500, плюс набор прокладок, шпилек, гаек за 1150. Ну и замена масла, фильтров заодно. Дорогое удовольствие. Но со здоровой турбиной машина едет лучше, чем с нездоровой)) Накатал пока тысячу, дальше будем посмотреть, что и как.

ПС

Поучительный видос о том, как устроена и как работает турбина. Может кому пригодится

Vuyiko 09.04.2019 18:42

Цитата:

Допис від Бендер (Допис 448593)
Капремонт обошелся в 7500, плюс набор прокладок, шпилек, гаек за 1150.

Что то совсем дорого. Я делаю у ребят, так у них столько не получается даже если родной только корпус остается и никаких китайских запчастей.

Devid 09.04.2019 19:46

Цитата:

Допис від Vuyiko (Допис 448650)
Что то совсем дорого. Я делаю у ребят, так у них столько не получается даже если родной только корпус остается и никаких китайских запчастей.

кроме китайских, других нет

Romaha55 10.04.2019 07:31

на одних просто не пише що вони з китаю:lol:

blackstalker 10.04.2019 08:41

Особисто я би радив самому перебрати якщо турбіна без геометрії, я брав картридж за 2.5 тис і сам перебирає, 15 тис і все супер

Бендер 11.04.2019 20:32

Цитата:

Допис від Vuyiko (Допис 448650)

Дорого. Я еще про трубки подачи и слива масла не написал, а они новые стоят 2500 грн, б/у - 1000. Этот турбосервис мне ребята из Планета Дизель посоветовали. Сказали, что там делают качественно, а мне лучше один раз заплатить, чем заниматься экспериментами. Бус не может простаивать. Третья тысяча пошла, пока никаких нареканий нет. Мотор работает ровно, на всех режимах, от холостых до мах оборотов, не дымит, тянет отлично.

blackstalker 13.04.2019 19:29

http://i.piccy.info/i9/22ba1a5b6c5c5...450402_500.jpghttp://i.piccy.info/a3/2019-04-13-17...46x374-r/i.gif

k1ngenya 13.04.2019 19:48

Цитата:

Допис від Бендер (Допис 448761)
Дорого. Я еще про трубки подачи и слива масла не написал, а они новые стоят 2500 грн, б/у - 1000. Этот турбосервис мне ребята из Планета Дизель посоветовали. Сказали, что там делают качественно, а мне лучше один раз заплатить, чем заниматься экспериментами. Бус не может простаивать. Третья тысяча пошла, пока никаких нареканий нет. Мотор работает ровно, на всех режимах, от холостых до мах оборотов, не дымит, тянет отлично.

А что с вашими трубками было?

Бендер 19.05.2019 12:38

Цитата:

Допис від k1ngenya (Допис 448859)
А что с вашими трубками было?

Трубка обратки треснула, а трубке подачи масла криворукие "мастера" голову скрутили ))

Добавлено через 7 минут
Цитата:

Допис від Олександр мастер (Допис 447419)
добрий вечір, брав б/у турбіну на віваро, люфту взагалі не було, але через пару тис почав масло жрать, диміти синім.... зняли, а там люфт у крильчаткі :dash2: мабуть поставили дешевий картридж? чи в чом може бути причина? зараз думаю свою восстановити..

Не совсем честные продавцы убирают люфт с убитых в хлам турбин накачивая их солидолом или ставят насечки на втулки. Я бы, наверное, не покупал б/у турбину у незнакомых людей. Лучше купить картридж и поменять его самому или отослать в специализированную контору, но тогда придется им за их работу заплатить. Вообще, если руки не из ног растут, есть инструмент, место и время, дешевле и надежнее все таки покупать картридж и менять самому.

Roman1000 29.06.2019 09:46

Друзі, підскажіть в Хмельницькому чи найближчих областях хороший сервіс по турбінах (цікавить діагностика, ремонт або заміна на іншу у разі потреби). Дякую!

sergey2012 29.06.2019 16:14

Навпроти Тойота , роблять турбини

Roman1000 29.06.2019 16:16

Цитата:

Допис від sergey2012 (Допис 451320)
Навпроти Тойота , роблять турбини

Дякую!

Василий Ш. 30.06.2019 11:35

Всім вітання. Завелась під капотом жабка-квакушка... :)
Проявляється в насупному: при розгоні, тисну на газульку(їде і набирає оберти добре), і в момент коли двигун розкрутиться до обертів заданих педалькою, або якщо відпустити педаль, виразно чути "квввак" ! Якщо знову натиснути і відпустити знову "квввак"... ну і так постійно. Теоретично розумію що це внаслідок скидання вакууму, але цей звук не подобається :maybe: ...
Ну і ще такий нюанс, в момент коли відбувається "квак" , це доля секунди, в авто відчувається деякий підхват.
Ваші думки, пропозиції ??

vectra20 30.06.2019 13:56

вася...
щось подібне було в одного кліента
після того як убрали систему егр
всю....з охладітелем

Василий Ш. 30.06.2019 15:56

Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 451346)
вася...
щось подібне було в одного кліента
після того як убрали систему егр
всю....з охладітелем

Було і побороли, чи з'явилось і так їздить ?

vectra20 30.06.2019 16:13

вернули всё назад те звлізо
і прошло

Василий Ш. 30.06.2019 20:14

В мене все є, нічого не знімав :maybe:.
Хіба вакуум і система впуску механічно зв'язані між собою?

vectra20 30.06.2019 21:29

вася...
я тобі написав...було подібне квакання..
як воно було повязане - Х,З,
пацани всунули назад залізо - прошло

4017 19.07.2019 08:06

Купив Трафік 2015 (3 покоління). Проїхав 500 км, і почала свистіти турбіна. На сервісі сказали, що ще можна їздити, але готуватися до ремонту турбіни.
Можливо хтось має досвід ремонту турбіни в нових Трафіках? Хороші спеціалісти, ціна.

Roman1000 19.07.2019 09:04

Цитата:

Допис від 4017 (Допис 451916)
Купив Трафік 2015 (3 покоління). Проїхав 500 км, і почала свистіти турбіна. На сервісі сказали, що ще можна їздити, але готуватися до ремонту турбіни.
Можливо хтось має досвід ремонту турбіни в нових Трафіках? Хороші спеціалісти, ціна.

А який пробіг на ній (умовний)?

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 23:01.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©