![]() |
Re: Топливо, цены, АЗС
А в Европе(во франции) на пример) солярка 1.37 за литр.....
|
Цитата:
|
на Різдво приїжджали з США люди казали що там бензин в переводі на наші десь 21-22 грн.. а у нас коли такі ціни були??
|
Цитата:
|
ага... а у нас?? уже більше 1 зеленого.. і то ще не межа кажуть
|
Цитата:
|
ну то уже забагато.. євро уже по 34 з копійками.. а 95 по 32
|
в Европе тоже каждый день на пару центов повышается цена, так что похоже дело не только в наших нефтемонополистах
|
В Америке топливо продают не литрами а галлонами и один галлон стоил 1,45 доллара а в нем около 4 литров.
Добавлено через 45 секунд Правда давненько это было. |
Цитата:
|
это где такие цены?
Год назад в Чикаго 2.20 -2.40 за галон, Сан-Франциско и аризона 3-3.5 |
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
так я о том же, нет там 50 центов за литр, уже лет 10 как.
Собственно вот например - https://www.eia.gov/dnav/pet/PET_PRI_GND_DCUS_SCA_W.htm |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Вот в Европе качество ДТ хорошее при одинаковом объеме проезжаеш больше,это факт. Забыл добавить,сравниваете цены в странах где зарплата в месяц как в Украине за год,не корректно. В Украину,ДТ заходит по цене 15-18грн.,остальное налоги,наценка,схемы и привязка к евро. |
Цитата:
|
говорив вчора з малим по тел.,кажу в нас солярка подорожала,вже 30грн...відповідає,то фігня,у нас 1,4євро :) ( у Франціі)...але якщо порівняти зарплати..отримуючи тут 2500грн. і купляти по 1,4 грн. пальне..
|
якщо б у нас долар був по 8 то і ми купляли б і не задумувались.. а так навіть нема що казати..
|
Romaha55, люди всегда сетуют на внешние факторы. Я помню когда был курс 8, было тоже много противников высокой цены на топливо. Ни при каком курсе люди не будут довольны ценой на ту или иную вещь.
|
і то правда.. але як би воно не було при курсі по 8 у процентному відношенні до зарплати заправка була дешевшою.. звичайно суб"єктивна сторона завжди буде)) типу от би по 5 копійок за літр)) або по 3 копійки)))
|
Тоді варто вспомнити яка ціна у гривні була на паливо і перевести до долара
|
та не питання.. лиш не забути потім прикинути свою з.п. до долара тоді і тепер..
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
от свіжий місцевий приклад..дизель виріс в ціні на 2-3грн,,маршрутки з вчорашнього дня підняли ціну відразу на 50%..з 11грн до 17грн..отака у нас економіка ((( |
Цитата:
|
згідний про ціну на 100%. тоді у мене зарплата була біля700 зелених, тобто я міг купити десь 700 літрів пального.. тепер дизель на вог 29 грн 1зелений а з.п. 400... не важко здогадатись коли я міг заправитись більше..
|
Цитата:
|
Вик123, наприкінці 13 року барель нафти коштував 115$, а зараз 68.
|
Каспер, так, логічно, дорога нафта-дороге паливо.
|
та щоб ми тут не рахували..на все ціни вже давно європейські,на дещо ще вишчі...а зарплата мізер
|
а саме гірше то що ми і дальше котимось туди
|
Цитата:
|
Газ пока рулит:krutoy::p ! Тфу-тфу-тфу,что б не сглазить:notworthy:.
|
У темі 1 долучень
Смішно та грішно:yes3:
|
а якщо ще два три місяці почекати то взагалі буде безцінне))))
|
Цитата:
Аргументи прості:на певному літражі проїджаю менший кілометраж по одному й тому ж маршруті.Також маю смуток через вигляд паливного фільтра.Тому.ИМХО,зробив висновок,що все завозиться з однієї бочки.В даний момент експериментую з євродизелем БРСМ. |
Re: Качество топлива на АЗС
За останні 2 роки відчув значне погіршення якості палива з боку ОККО.
Аргументи прості:на певному літражі проїджаю менший кілометраж по одному й тому ж маршруті.Також маю смуток через вигляд паливного фільтра.Тому.ИМХО,зробив висновок,що все завозиться з однієї бочки.В даний момент експериментую з євродизелем БРСМ. |
Бывaлый,
А брсм завозит с другой бочки? |
Може хоч ціна нижча?
|
Бывaлый, Петрович?
|
Цитата:
Добавлено через 2 минуты Цитата:
Добавлено через 3 минуты Цитата:
|
Цитата:
|
Судя по сертификату евродизель тот же мозирь что и у всех.
Дизель у них не заливал но бенз и газ у них гавно( Добавлено через 6 минут Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Добавлено через 40 секунд О, і Шкоднік. |
вчора на ВОГ перевалив дизель за 30... вечером їхав 30.45 грн..
|
Якби можна було до ніку добавити "Петрович".я це зробив би,не соромлячись.Але на цьому форумі такої можливості немає.
Також,я не сормлюся,що я той самий Петрович,зараз,правда змінив нік на "бывалый". Добавлено через 7 минут Цитата:
https://youtu.be/O51ErjcBXU4 Добавлено через 10 минут Вот таблица для сравнения показателей раз:https://a.radikal.ru/a17/1801/f1/4536b7654d7e.png И два:https://c.radikal.ru/c02/1801/d2/a31522371148.png Добавлено через 12 минут Вот еще видео оценки дизтоплива на дешевых заправках:https://youtu.be/qBwRnW06Ho0 |
Цитата:
Ласкаво просимо. |
Цитата:
|
Цитата:
Добавлено через 37 секунд По тих тестах скажу так: кто девушку ужинает тот ее и танцует. А по таблиці, ті показники, в залежності від партії завезеного палива, будуть різнитися в межах однієї мережі, навіть однієї заправки. |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
А на что влияет Т вспышки?
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
http://chem21.info/info/396087/ |
Вик123, а как связаны между собой температура самовоспламенения ДТ и Температура вспышки в закрытом тигле?
|
catmanul, лично я не знаю, но
"Однако множество факторов, влияющих на величину цетанового числа дизельного топлива в двигателе, не позволяет до сих пор установить точную зависимость между цетановым числом и температурой самовоспламенения топлив. Существование этой зависимости не подлежит сомнению." |
это понятно, но речь шла о температуре вспышки в закрытом тигле. в таблице в сообщении 1451 приведены значения температуры вспышки в закрытом тигле.
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
в мене є італійська пластікова каністра на якій написано, petrol не всі барани розуміють |
і бензин тоже, не тільки дт. Можна і у пластикову тару але спеціальну під пальне.
|
Цитата:
|
от знайшов
Дело в том, что пластик и бензин это диэлектрики, при наполнении такой канистры может возникнуть искра и пожар, либо даже взрыв, если пары успеют заполнить канистру. Можно заправлять либо в металл, либо в специальные пластиковые канистры для бензина, на которых есть элементы, которые снимают статику. Именно вот так и должны были объяснить на заправке, а не слать Вас с отмазкой, мол руководство так сказало |
У темі 1 долучень
А как вам такое , это в поддержку разговора гривна к доллару!
|
|
Цитата:
|
Цитата:
Добавлено через 3 минуты Цитата:
|
Eugene, пластикова каністра куплена в Україні,в Епіцентрі,шкода, що не взяв сертифікат,а мудрогелики на напис пертрол кажуть: де пише, бензин. Не наливают,бо видно одразу недолив.На заправках кажуть запхати її в пакет.
Сучасні колонки захищені від статики,в мене навіть порохотяг має таку функцію! |
Цитата:
Добавлено через 5 минут Мене от одне цікавить хто хоч раз прочитав правила користування автозаправочним комплексом від А до Я? Скоріш за все одиниці. А перевірити точність наливу можна за допомогою мірного відра, яке відповідає ГОСтам, і в цьому вам ніхто не вправі відмовити. Добавлено через 6 минут А перевірка за допомогою пластикової тари, то так від лукавого. Добавлено через 9 минут І ще, ніхто не взмозі заборонити заправити ГАЗель з пластиковим баком. От такі розбіжності післяреволюційних талмутів. |
Цитата:
|
Цитата:
Добавлено через 2 минуты Тут нічого особистого, так поставив себе на місце заправника. |
Eugene, теж немаю бажання сперичатись,але як що, хлоп після курсів не розуміє напис,petrol,це баран!
|
Цитата:
|
Насправді причина не в перекинутись. При наливанні пального в деякі види пластику може виникнути статичний струм і є шанс виникнення іскри. Навіть просто коли паливо в каністрі знаходиться не призначеній для палива пластиковій може бути іскра.
Давненько навіть на ютубі бачив демонстрацію. |
Цитата:
|
Цитата:
А в нас же заправляють (хочуть) деколи в харчову а то й взагалі в пляшки 5 літрів з води. |
думаю якщо у вас буде пластикова тара спеціально під пальне і сертифікат до неї то на любій заправці вам у неї налиють пальне.. у країнах європи просто уже давно вони є і законодавство напевне передбачає заправку у таку тару..
|
тара,то фігня...було б що наливати в неї при таких цінах..
|
ага))) мені і бака стає з головою)))
|
Скажу только, что здесь(Вроцлав) я только один раз видел где-то в продаже металлическую канистру, всё завалено пластиковыми разного литража.
|
Цитата:
|
Телефонируйте.
|
У темі 1 долучень
Пока обсужлаем,правила заправки на АЗС,тем временем еще +50коп. к цене ДТ.
А как все хорошо начиналось |
ого)))) коли то було...
|
Цитата:
Добавлено через 5 минут Козаки, з цими питаннями потрібно брати вище, я писав талмути написані ще на зорі совєтів і ніхто туди не вносив поправок. От і виходить, що автомобілі з пластиковими баками заправляються без ніяких обмежень, а каністра то вже зась, бо чорним по білому написано... І при перевіці інспектори з ТБ та інші контролюючі органи, керуються тими талмутами. |
просто каністру вони бачать а бак ні))))))))
|
|
Еще +50. Разница в цене между WOG в Украине и BP в Польше составляет всего 3 гривны. Разница в качестве - пропасть.
|
Свежий тест АЗС в г.Ровно https://www.youtube.com/watch?v=RElBkbcvmrc&t=9s
|
|
заправляюсь в основному на ОККО,звичайним дизелем,в бак нічого не долвав ніколи(гєлі ітн.),але з настанням цих морозів,перейшов на більш дороге паливо PULS(-40),після цього як у нас весь сервіс рено забитий автівками на заміну паливного фільтра...звичайний дизель при -20 запарафінив на багатьох авто фільтра...
вчора,вночі їхав зі Львова,було -23..в баку було залито 10л.звич.дизеля і 10л Пульса,нормально доїхав..хоча по дорозі бачив декілька замерзших авто.. на на нашому СТО порекомендували до дизеля трохи бенз.додати:maybe:..я не спец.,в цьому,але думаю двигуну буде не дуже добре..краще дорожч. паливо залити,думаю.. чому написав про пульс,бо десь читав,що він також не дуже для двиг.,якщо до того використовуав звич.дизель..типу має більше миючих присадок і весь "мусор" змиває і може забити форсунки...наскільки це відповідає дійсності? |
|
https://www.youtube.com/watch?v=5AuNDQhETdU
Да, вторую зиму использую дт Авіас(ANP). Антигель не лил, ничего не перемерзало. Фильтр при замене покажу. |
Последних пол года заливаю КЛО обычный евро дизель. В -21 не замерз :)
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
спеціально налив 200 грам звичайного ДТ з ОККО у півлітрову баночку і поставив на дворі вночі було -23 нічого не замерзло..
|
так у них звичайний на -20 чи ні?
|
-17 ніби
|
Вчера одновременно пришли две смс на скидку от WOG и ОККО. Это совпадение или одна контора заправляет двумя сетями АЗС?:D
|
ДТ Окко просто зима,5л., баклаха мутна,5л. Pulls-прозора,смердить і руки не можливо відмити.
|
Цитата:
|
Цитата:
|
недавно покупал 95ый энерджи на АНП. при покупке бензин заливал в канистру.
1. пока довез бензин до гаража, думал сдохну от вони. канистра стояла между передними и задними сидениями. канистра плотно закрывается и при заправке на нее не пролили ни капли, просто такой вонючий бенз (скорее всего что-то набодяжили). утром при прогреве, стоя сзади возле машины, четко чувстуется этот запах. сегодня покупал бензин на другой заправке, такой ужасной вони нет. 2. переливал этот бензин (95ый энерджи АНП) в бак через лейку с мелкой сеточкой. на сеточке остались мелкие частички, похожие на песок, и какие-то синтетические волокна. 3. как на нем машина едет не скажу, т.к. использовал его только для прогрева, машина с ГБО. более нет желания покупать там бензин |
Цитата:
|
Цитата:
Но на соляру вообще нареканий не было никогда, + хороший налив |
Цитата:
|
Цитата:
"Keroflux 3501 подается непосредственно в поток среднего дистиллята в неразбавленном виде, либо в виде раствора. В качестве растворителей для приготовления растворов Keroflux подходят средние дистилляты и ароматические углеводороды. Наиболее благоприятной для подачи продукта является температура 40-50°C. Трубы, по которым прокачивается неразбавленный Keroflux 3501, должны подогреваться до температуры 30-40°C. Температура среднего дистиллята, в который подается присадка должна быть 30-35°C. Требуется оборудовать трубу смесительной секцией необходимой длины."http://fortisgroup.com.ua/products/keroflux-3501 Не дивно шо ми потім плюємось на якість зимового дт. |
Вик123, інфа про бадягу від бувших працівників,може десь і виготовляють якісне пальне?
при -18* завівся з першого разу,може і заслуга Das Auto |
Та я і не кажу шо ти неправильно шось написав, вірю шо так роблять, але то напевно якесь порушення технологііі.
|
з 2010 року в основному заправляюсь на Авіас. проблем із запуском двигуна в морози ніколи не було. Тоді навіщо платить більше?
|
Цитата:
|
так почитаєш відгуки..і хоть самому соляру робити,всі намахують з чимось :)
|
Цитата:
|
У темі 6 долучень
Поменял топливный фильтр, пробег 45000 км. Солярка Авиас, литров 400 Паралелевской солярки.
|
Цитата:
|
Я вчера менял после 30 т пробега, хоть у меня не такой но по цветовой гамме похож как две капли воды.
|
У темі 2 долучень
Фильтр прошел 73 т.км.,43 из них по Украине.
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Две замены масла, один топливный фильтр. Масло меняю через 18000 км.
|
у себе міняю при кожній заміні масла раз у 8-10 тис..км. фільтр до половини чорний. АЗС ОККО або ВОГ
|
Уманчани, якщо комусь буде цікаво мозирь по 22грн/л, звертайтесь здам точку.
|
Кто нить в курсе в чем разница между дизелями на КЛО, евро и вентус? Может у кого то есть опыт залития и того и другого. Спасибо.
|
Цитата:
Обычный вроде наш |
Цитата:
|
Цитата:
|
Щоб пiддимлював не помiчав. Але при обгонi гiрша динамика нiж на Воговськiй. В основном заправлятись стараюсь на Вог з одного пiстолета з фурою i цiна приемна i витрата палива 7-8 лiтрiв
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Тоже повышенный на вентусе, там типа фишка что он как бы и систему прочищает, но меня меня хватило на пару раз им заправится и забил)
Пс Тоже вопрос по вог и окко По бамажкам евро у них одинаковый, мозырь, но на вог как то жесче дрыгатель работает по очучениям... Никто не сталкивался? |
Кто реально заправлялся на Укравто дизелем? Как он?
|
Для трактора пойдет,для остальных...... У кого как,у меня расход больше и думать начинает у знакомого наоборот. Так что решать самому
|
Цитата:
|
А на UPG кто заправлялся в последнее время? В прошлом году у них был хороший дизель, а вот этой зимой видел тесты, уже стало хуже...
|
Цитата:
|
|
Талонами ДП ВОГ, ОККО хтось користується? Які ціни ?
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Пишуть шо при використанні wogpay знижка 3грн бонусами. Сам не користувався, бо на анп/авіас соляра не гірша, а ціна така сама получається.
|
Цитата:
|
у мене зараз -4 грн/л від цінника.. на ВОГ
|
Мені талони пропонували 4 гривні різниці від Окко
|
Цитата:
|
Укрнафта дт +1грн
|
сегодня на ВОГе уже соляра была 30.45
|
На даний момент є можливість купувати вог і окко 26грн/л, авіас-укрнафта 25грн/л, ДП
Добавлено через 1 минуту Цитата:
|
На UPG вчера было 26-30, сегодня 26-90
|
Цитата:
|
Це що я писав, все талони...
|
Цитата:
|
Так. Сам купую.
|
Вог +50 коп на дп
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Беру , 4 гр от стелы , талоны окко
|
Это все ......!я беру у знакомых хороший дп и по хорошей цене,а последний раз даже попробал Азербайджан дп,она темнее и воняет,но при этом хороший расход и машина летит как самолёт!!!
|
:oh:як вам ціни на пальне,з чим це пов"язано,на вибори кошти за людскі собирають ?
|
Просто офигеть
Наверно решили сделать дороже топливо, а потом и долар к этому подтянуть. |
Цитата:
|
нафта дуже виросла в ціні... ну і звичайно нагрітись ніхто не відміняв..
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Німеччина,ЗП 8-17евро/година,ДП-1.7евро. Україна,чому так!??:dash2:
|
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Газ тоже взлетел и что? Всех наверное устраивает |
Цитата:
|
Цитата:
|
Тогда так: Польша зарплата от 12 злотых/час, ДТ - 5 зл. литр.
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Итого 35 Польша
33.50 Киев По зп 14 тис грв в месяц? Я верно посчитав? |
Официально разрешенная минималка здесь 2200. Но поляки столько не получают, от 2500 стартует. Так немножко добавь и ок.
|
Цитата:
А средняя? |
Среднюю в источниках не встречал, а посчитать как? Разброс большой. Стартует от 2500 низкооплачиваемый труд, а допустим дальнобои стартуют от 6000(и для них это мало), программисты от 8000 примерно - эти не жалуются. Водилы у меня на фирме от 3000 до 4000 примерно. Если брать почасово, то вот Лариска моя 15 в час - примерно 2500 получается, но у них вечные запарки и часто просят остаться ещё на час-два. Это всё оплачивается. У меня по тахо всё строго. Но часто шеф просит что-то куда-то отвезти-привезти - сажусь на бус и за короткие трассы 2-3 часа работы накидывает 50-100 злотых. Устал,не хочу - отказываюсь. Есть пара водил-поляков делают в день до 500 км. на развозке, этим нагоняют себе. Вообще здесь очень распространена дополнительная работа на своей основной - надгодины, и это всё оплачивается. Это мне не дома, где на вечный вопрос: так мы по 12-13 часов работали что-бы объект сдать в срок - где зарплата? Так у вас ненормированный рабочий день! до свидания.
зы извините за несоответствие теме) |
Цитата:
|
Нет, Витя, не было. В основном наоборот было: ещё этот не построили а уже следующий ждёт и "давай, давай!" Очень редко было когда можно было работать не торопясь.
|
Тогда нах такая работа))
|
Вчера звонил другу в Германию, так у них цена на солярку поднялась с 1.15 до 1.25. Как-то так :maybe2:
|
и у на буде т скоро 40
|
10 центов это много:lol: у нас метан сразу на 3 Грн поднялся, пропан 20 коп каждый день,за дизель за 30ку перевалил:dash2:
|
Цитата:
|
Заправився з каністри)))
Головне казали що вона мита нова і так далі) http://i.piccy.info/i9/581b75d86017f...174228_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-10-12-16...50x800-r/i.gif |
Это присадки:D
|
В ленку сеточку, у меня вообще бензиновая лейка с мелкой сеточкой
|
Цитата:
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 23:35. |
vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010