![]() |
Re: Выбор зимней резины.
Nokian Hakkapeliitta CR3 215/65 R16 109R C есть раша есть фины, но фины по остаткам 2шт
Добавлено через 1 минуту Фины есть но не во всех размерах |
Цитата:
|
Народ знающий, подскажите, а на мой коротыш обязательно шины С-ка? Можно ли ставить с индексом нагрузки 92, 94, 96 и 98. Вожу в основном свою ж. и пару свиных тушек(200кг) ну раз в месяц езжу за грузом в 1000кг , дорога хорошая. Езжу по стариковски 90-100км/ч, спешить мне уже некуда, да и кпп 5ступ.
Как он рассчитывается этот индекс, деталей не пойму.. |
Цитата:
|
Цитата:
Добавлено через 3 минуты Цитата:
|
Куплена машина в январе 2019 с зимней резиной triangle 205/60/16 96Т, вожу две жопы, планирую в декабре на Закарпатье съездить. Стал вопрос надёжности резины для такой поездки. Что скажите?
|
У темі 4 долучень
На фото Premiory, середина 2018 года. Вчера уже второе колесо отставил от эксплуатации. Остаток протектора по центру 6,5мм. :(
|
Какое давление держать в не стандартных шинах 205/60 R16 кто знает?
|
у мене зима 205/60 R16 з індексом 96Т качаю 3-3.2 атм уже 6 років їздить, ніяких проблем. Машина катає задницю, грузів не вожу.
|
А не низковато 205/60R16?
|
Цитата:
А чем они Вам нестандартные? Обычная легковая шина. Если качать на комфорт, то в районе 2, если под загрузку, около 3. Добавлено через 1 минуту Цитата:
У меня на задке сейчас 215/60R16, и нормально. На передок была бы низковата. И то, только из-за высоты расположения поддона. |
Цитата:
|
Цитата:
Ну, если так рассуждать, то самая массовая и популярная шина на Трафик 215/65/R16(С) тоже нестандартная.:) На табличке то 205/65/R16С написано. |
Цитата:
Добавлено через 1 минуту Цитата:
Добавлено через 6 минут Цитата:
І всі ці розміри є стандартними. Набір трохи дивний, але виробнику , мабуть, видніше. До речі, 215/60R16 по висоті практично однакова з 195/65R16 Добавлено через 9 минут Цитата:
|
Цитата:
ABS є. І перед запуском тестується нормально. При русі лампочка не загорається. Задок 215/60 Брідж, передок 215/65 Преміорі, ті що ще не пустили тріщинок. Мабуть фокус в тому, що нижчий (умовно), але повнорозмірний Брідж має одну висоту з вищим( теж умовно), але китайським зменшеним( як вся китайська гума) Преміорі. Цитата:
Цитата:
В мене на табличці написано тільки 205/65/R16С. Машину виготовлено для Данії. Цитата:
|
Цитата:
Брідж дійсно вищий і не тільки за китайські. Але . Лампочка загорятись і не буде, бо різниця в кутовій швидкості не така велика, але ABS буде неадекватно працювати Добавлено через 45 секунд Цитата:
А база довга, чи коротка? Добавлено через 1 минуту Цитата:
|
Цитата:
Я починав з 3,0, зараз дійшов до 2,2. Машина веде себе абсолютно однаково на будь-якому тиску з цього діапазону( і це без стабілізатора). На 3,0 дрібні нерівності дороги дуже передаються на кузов. На 2,2 мягше, але вище розход. Добавлено через 22 минуты Цитата:
На слизьку дорогу на цій машині ще не потрапляв, і не планую. Так що ABS в роботі ще не перевіряв. Цитата:
Цитата:
У всіх вирообників, під диски 6,0 гума заявляється або 195/205, або 205/215. Ну а Рено вирішило об`єднати все в купу. |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Ви неуважно читали. Розмірів дисків( по діаметру і ширині) і відповідно шин під них виробник може вказати і 5, можливо навіть більше. Я писав тільки про те, що, коли диск виробник встановив шириною 6,0 дюймів, то відповідно шини під нього будуть вказані 195/205 або 205/215. |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
С-шка - це дебелі шини з більшим пробігом у порівнянні з звичайними, але інши характеристики вже гірші. За запас по міцності треба чимось платити. В принципі непоганий варіант для наших бусів SUV-шини 102 класу! І асортимент не поганий і характеристики на рівні, звісно в залежності від конкретної моделі. |
У темі 2 долучень
Цитата:
Можливо залежить від експлуатації, зберігання чи партії виготовлення… |
Цитата:
Якщо це про Преміорі, то фотки тріщин в пості 1407. В мене теж на 2 шинах тріщини є ( вже ці шини зняті з машини), а на 2-х інших поки що тільки зовсім дрібненькі. Все їздило на одній машині. |
Сегодня переобулся на ROSAVA Snowgard 215/65R16 98T, с пересылкой 6402 грн за 4 шины. Очень бюджетно. Балансировалась хорошо, макс. грузик 45г. Качнул 2.8кгс и пол дня ездил по брусчатке, после "С"ки очень мягкая. На асфальте воет, от 40 до 60км/ч и после 100. при 90км/ ч воет не громко, по крайней мере тише чем матадор и тигр(словаки)
Вожу зад и пару тушек свиных, сколько проходит не известно. |
Хтось має досвід експлуатації наварки на трафік,віваро?
|
Купи краще Росаву/Китай.
|
Цитата:
Кітай - :stop::negative::duren:- потім не питай де пенсія в батьків?:meowth: |
Нормальний китай за свої гроші не гірше Росави.
|
Цитата:
Росава(Premiory) зараз це і є той самий Китай. Добавлено через 4 минуты Цитата:
Навіть набагато більше. GTRadial по якості наближається до Brigestone. Перевірено на вантажній R22.5. Sailun і DoubleCoin не гірше будь-якого европейського виробника. |
Готуй сані літом...
Потихеньку починаю оглядати асортимент зимових шин. Мій 616 ханкук вже не молодий - 8 років, протектор на одній парі вже 5мм, тому хочу придбати нову пару шин на передок свого легковика. Можливо придбаю пару таких самих шин, але хочеться спробувати щось інше. Буде трохи тексту та багато запитань. Зараз зими теплі, снігу майже немає, шин з європейським малюнком протектором має бути цілком достатньо. Іноді ж добряче насипе снігу, для комунальників це повна несподіванка )) Дороги у дворах та провулках не чищені, здеденілі колії та горки, тут перевагу вже мають скандинавськи шини. Потім два тижня дощів та мокрого снігу, каша на дорозі, всі переваги скандинавок закінчуються. Особливо це відчувається при потеплінні, чим більше плюсова температура, тим більше "пливуть" скандинавські шини. Тому питання наступне: брати шину з європейським малюнком протектора чи скандинавську? Що буде більш універсальним зараз для нашого клімату? Шипи не розглядаю ) На ринку багато з'явилось шин китайського виробництва за доступною ціною. Зрозуміло, що по якості вони відрізняються від шин преміального сегменту, але чи гірше вони шин другого ешелону (сава, матадор, барум та ін)? Багато чув позитивних відгуків по китайцям, зараз рівень якості в них виріс. Чи є досвід у форумчан по використанню китайських зимових шин? Розглядаю серед варіантів також китайську гуму Kapsen (Habilead) RW501 або AW33. одна з направленим протектором, інша асиметрична. "Асиметрія" більш універсальна та збалансована шина, але направлена краще відводить воду з плями контакту та краще тримає дорогу. Що порадите обрати в цьому випадку? як варіант також розглядаю шину з європейським малюнком Ханкук W462 Winter i*cept RS3, що в тестах показала себе однією з найкращих серед "європи", на рівні Бріджстоуна LM005. |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Колись на асиметричному новому Мішелін Пілот Прімасі, при русі по кривій досить великого радіусу на швидкості біля 120, влітку, на геть сухій дорозі, відчував як гума задньої осі сунулуся вбік. |
Цитата:
поки схиляюсь до китайської шини з направленим протектором скандинавського типу Kapsen (Habilead) RW501 https://image.made-in-china.com/202f...res-RW501.webp малюнок копія Bridgestone DM-V1, але гумова суміш звісно відрізняється. передивився багато інформації по цій моделі, відгукі позитивні, особливо враховуючи ціну. розумію, що строк служби їх буде меньший, але має на 3-4 зимових сезона мені вистачити. я взимку мало пересуваюсь на автівці, 5км до роботи та 5км з роботи |
Цитата:
Малюнок ніби і правильний, але центральна частина протектора( а це 20%) майже не чіпляється за сніг/кашу/болото. Я б для себе, для ведучої осі, поглибив би ламелі, через одну. |
Цитата:
наскільки я зрозумів, у центральній частині інше призначення - курсова стійкість. є ще один варіант більш зубастої шини з "правильним" протектором, але вона мені меньше подобається https://master-shina.com.ua/images/_...sen_AW33_0.jpg |
Цитата:
І не забувайте про ще один важливий момент. Зимову гуму в народі ще називають "липучкою", за оті дрібнісінькі надрізи. Вони дуже важливі при русі в ожеледь чи ожеледицю. І чи правильно прорахували цю нарізку, і головне, чи правильний склад гуми для реально працюючої "липучки" зробили китайці це велике питання. У них головна задача щоб товар просто гарно виглядав. ПС. На ОЛКС багато брендової гуми з Європи, по цінам на рівні нової китайської, або дешевше. Недавно купив родичу 4 шт 205/55/R16 Semperit в стані нової, знос 0,3-0,5 мм, 1400 грн. за колесо. |
Цитата:
|
Відповідь: Re: Выбор зимней резины.
Цитата:
Весною я йому поставив Ітегру, теж добра! фулда літня на трафіку - говніще, дотираю цього сезону і куплю ітегру! Зимова залишилась в окупації, на сталевих дисках. два зимових сезона під час війни відїздив на літній гумі, скільки тої зими було. |
Re: Відповідь: Re: Выбор зимней резины.
Цитата:
- ціна, - стійкість до ударів, - підтримка вітчизняного виробника. |
Цитата:
:)Та ну, це вже з області фантастики! Там циферки відлиті разом з бочиною. При будь-якому втручанні одразу буде видно. Я на дату виробництва на гумі дивлюся вже років десь 25. Помилитися неможливо. І головне, модель шини. Зазвичай модель випускається 3-5 років. Далі йде інша. Виключенням є лише Agiis. Але й його через 10 років змінили на якусь какашку. |
Цитата:
перебита дата виробництва - це не фантастика, на жаль це реалії, про це повно відео на ютубі. мені простіше замовити нову гуму в свого постачальника. буду впевнений в її відповідності до зазнченної дати виробництва, ще й привезуть мені безкоштовно під офіс |
Цитата:
Цитата:
І, теоретично, це може бути відносно нової гуми. Там де мегаоптові постачальники закупили якесь там обладнання, щоб перемарковувати залежалі на складах колеса. Хоча у різних виробників різні логотипи маркування, і тому перемарковувати це ще та морока. Гума б/в, всі 4 колеса практично ніколи не бувають з однією датою, +- пару неділь, а то й місяців, це нормально. І це перший признак того, що не перемарковано. |
Відповідь: Выбор зимней резины.
По вибору європейська/скандинавська - я однозначно рекомендую скандинавську. Європейський протектор в більшості виробників зараз це якась фігня, більш на всесезонку похоже. По Європі, де комунальники працюють не просто своєчасно, а навіть на випередження погоди, воно, може, і норм. Але в нас, навіть в останні малосніжні зими чистять і не вчасно, і не всюди. Знову ж, залежить де ти живеш/їздиш і наскільки критично тобі не виїхати через непогоду. Хтось і на літній перебивається, комусь всесезонки вистачає. Напр., в мене, якщо випаде сантиметрів 15 снігу, то я можу й додому не втрапити, бо підйомчик є невеличкий, але западлістський такий.
Відносно китаю, треба розуміти, що в зимової шини є два основних і трохи різних завдання : вигребти з снігу і триматись на швидкості за слизьку дорогу. От зі снігу гребе , практично, виключно за рахунок протектора. Чим глибший він, і чим більша відстань між ламелями, тим краще гребе. Грубо кажучи, дубова шина з хорошим протектором виїде краще, ніж м'якенька шина з густим і мілким протектором. Тобто, для того, аби подалі зіїхати і звідти виїхати шину можна вибирати чисто візуально. А от на швидкості працюють інші фактори - склад гуми, кількість отих дрібних прорізів і те, наскільки правильно розраховане розміщення і форма ламелей. І тут треба покладатись на виробника. |
Re: Відповідь: Выбор зимней резины.
Цитата:
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 00:47. |
vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©