Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Двигун та паливне обладнання (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=90)
-   -   Клапан управления турбиной(трансдюсер). (https://busovod.ua/showthread.php?t=16831)

vectra20 24.02.2018 23:52

Re: Клапан управления турбиной(трансдюсер).

Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 429607)
Можливо питання трошки не там, але трансдюсер теж до цього причетний. Авто в підписі. На холостих тобто 800, і вище1500, 2000 маємо недодув порядка 50-100 мбар, по показах кліпа. Якщо з'єднати на пряму, без трансдюсера, при натисканні на газ недодув, при відпусканні передув... Ну ііі... власне питання, трансдюсер керує актюатором відносно показів надува чи просто від обертів? Якщо від датчика то щось когось дурить, а якщо цей алгоритм заданий, чи прописаний в прошивці то думаю це вирішується регулюванням тяги актюатора. На скільки критичні такі показники? Чи то є межах норми? Моя думка така що якщо маловато повітря то маємо збагачену суміш і більший росхід...

датчик наддува грає в цьому ділі не останню роль.

можливо каталізатор підзабитий

Romaha55 25.02.2018 10:14

ну так і мозги відносно кількості повітря дає певну кількість топлива.. тобто збагачена ( чи бідна) суміш буде напевне у тому випадку коли бреше розходомір..

k1ngenya 01.04.2019 20:45

По дороге со Смелы дал просраться авто на 3й передаче до 4к оборотов и так до 5й передачи. С утра заметил что тачка начала ехать по другому, тахометр крутиться резвее, тормоза отзывчивей и по БК рост мгновенного расхода уменьшился при разгоне. Но спустя неделю вялость к авто вернулась обратно . Подняв капот заметил что на холостом идёт подсос воздуха с 3 штуцера, хотя по логике с него должно подсасывать при нагрузке в езде. Снял клапан закрыл штуцер 2 и через 1штуцер потянул и почувствовал что тянет и с 3 штуцера воздух. Теперь ломаю сегодня голову что за дрянь и чего я этот клапан каждый год меняю, и должно ли сосать воздух с 3 штуцера на холостом?!

Двигатель запускаем, вакуум пошел и закрыло полностью калитку на турбе, в езде при нажатии гашетки клапан начинает открывать атмосферу для вакуума тем самым отпуская тягу на турбе. Все верно?!

Расходомер менял на новый, датчик надува менял, егр отшит-заглушен, каталик и сажа вытрушены, турба в ремонте была, форсы на стенде были, вакуумная система на герметичность проверена, фишку расходомера менял. Куда ещё деньги вернуть?!)))))

blackstalker 01.04.2019 21:16

В мене теж цей датчик задрочений барахлить...Хто підкаже який тиск має бути в колекторі щоб ваккуоміром відрегулювати ?

Vuyiko 02.04.2019 16:05

В колекторі має бути близько атмосферного, це ж дизель.
А вакуум маєбути не менше -0.3 атм.

blackstalker 02.04.2019 17:28

Цитата:

Допис від Vuyiko (Допис 448352)
В колекторі має бути близько атмосферного, це ж дизель.
А вакуум маєбути не менше -0.3 атм.

Не менше як 0.3 так? а не більше скільки?
От як правильно його виставити за допомогою цього пристою? http://i.piccy.info/i9/df563c17bcf89...070480_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2019-04-02-15...55x566-r/i.gif

Мені казали що має бути в зеленій зоні,коли регулюєш і воно в зеленій то трандюсер бринить..

вите4ек 02.04.2019 19:58

Обнаружил отверстие в патрубке который идет с интеркулера на турбину. Трубка заливной горловины идет с низу и крепится внизу хомутом так вот ухо хомута и протерло дырку в патрубке. У кого 2,5 посмотрите.

Vuyiko 03.04.2019 08:51

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 448354)
Мені казали що має бути в зеленій зоні,коли регулюєш і воно в зеленій то трандюсер бринить..

Я не працював з таким манометром і не знаю що Вам казали. Тим більше не розумію що і чим Ви регулюєте.

В системі 1.9 є вакуумний насос, який стоїть на розподільчому валові. Він створює вакуум і нічим не регулюється. Коли Ви до нього напряму під'єднаєте стандартний вакуумметр, то у вас стрілка проти годинникової стрілки повинна відхилитися на поділку мінімум 0.3, хоча по документації уже 0.6 не є добре, повинно бути біля 1.0. Трандюсер тільки відкриває чи закриває отвір, який іде на клапан управління турбіною. І бринить він тому що управління іде ШІМ сигналом. Якщо на вакуумному насосі все добре, то перевіряйте цілісність вакуумних трубок і клапана на турбіні. Перевірити трандюсер статичним тестом не можливо, та і для перевірки динамічним тестом немає вихідних даних.

Rome4ko 07.05.2019 20:41

Re: Форум виваро

Всім здоров. Короче така фігня...... На 2 передачі рідко але загоряється спіраль і пропадає тяга. Помилка по електро магнітному клапанів, уже штуки нові ставив а толку 0.

Rome4ko 07.05.2019 20:52

В мене на 2 передачі засвічується спіраль і пропадає тяга, помилка по трансдюсері. В чому проблема?

vectra20 07.05.2019 20:53

Re: Форум виваро

+380958285880

ілля

поїдь до людини...допоможе розібратись
теж з долини він

димончик 07.05.2019 20:59

Цитата:

Допис від Rome4ko (Допис 449679)
В мене на 2 передачі засвічується спіраль і пропадає тяга, помилка по трансдюсері. В чому проблема?

Дуже цікаво. де ж та проблема, а мабуть в КПП 2 передача клинить...

Romaha55 08.05.2019 09:21

яка помилка?? чим читали авто??

Rome4ko 08.05.2019 21:32

Я точно не пам'ятаю, трошки давно то було

Ben_Aflik 13.05.2019 07:58

Добрый день. Подскажите при отпускании педали газа я не слышу стравливания лишнего воздуха. В чем может быть проблема или это нормально?Рено Трафик 2.0 дизель 2007.

k1ngenya 13.05.2019 11:47

Цитата:

Допис від Ben_Aflik (Допис 449865)
Добрый день. Подскажите при отпускании педали газа я не слышу стравливания лишнего воздуха. В чем может быть проблема или это нормально?Рено Трафик 2.0 дизель 2007.

А от чего вы его должны слышать?

Ben_Aflik 14.05.2019 08:20

Ну допустим на рабочей рено доккер я отчётливо слышу пшик когда убираю ногу с педали.

blackstalker 03.11.2019 00:09

Підкажіть з тим трандюсером що робить...забрав вже, сьогодні їхав 150 км то було все супер під гору на 6 пер 130 йшов, вертаюсь з Львова і при обгоні висвітив чек спіральна, я заглушив і заново завів все пропало, тільки рушив і на 2 передачі знову загорілось, я покрутив його проти годинникової стрілки але в це не помогло,він зовсім звуків не видає, не бринить. Зняв фішку і відкрутив його то наче не залип коли бовтаєш то чути що щось бринить. Знову підключив і толку ніякого. Чи міг він просто так перестати працювати?

Добавлено через 48 минут
Затрахав мене той клапан... мабуть завтра новий куплю тай все. Чи купити той вакуомір тай ще пробувати регулювати? Якщо так то підкажіть куда його підключати і які параметри мають бути

Romaha55 03.11.2019 10:27

вам подобається грати собі мозги... є помилка по ньому? може спіралька світиться з інших причин? поміряти опір клапана саме просте, що можна зробити...

Добавлено через 6 минут
і те, що просто покрутити проти чи за годинниковою стрілкою не означає що клапан настроїться...

blackstalker 06.11.2019 08:10

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 454657)
вам подобається грати собі мозги... є помилка по ньому? може спіралька світиться з інших причин? поміряти опір клапана саме просте, що можна зробити...

Добавлено через 6 минут
і те, що просто покрутити проти чи за годинниковою стрілкою не означає що клапан настроїться...

Проблема вирішена..забило трубку на вакуумному насосі....але при покупці нового клапану машина не їде нормально.

Добавлено через 11 минут
Проблема в турбіні а саме неправильно виставлений шток аккуатора....знімати її і на стенд треба давати щоб точно відкалібрувати, було б найкращою ідеєю.

Добавлено через 13 минут
Завтра на діагностиці буду тай гляну і кліпом і вакуум заміряю, якщо різниця буде невелика то трандюсером відрегулюється я якщо ні то на стенд

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 00:26.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©