Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Підвіска,трансмісія,гальма,рульове керування (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=91)
-   -   Тормоза-супорта. (https://busovod.ua/showthread.php?t=11613)

guffi 01.05.2015 12:48

Re: Тормоза-супорта.

Бусоводи, хто лазив до задніх супортів. Таке враження що мені скоро доведеться щось робити з тими супортами. Вони якось глючать(.
Як думаєте занятись ревізією самостійно , чи їхати на сто.

Добавлено через 35 секунд
Там є якісь труднощі?

Вик123 01.05.2015 18:28

Цитата:

Допис від guffi (Допис 317288)
Там є якісь труднощі?

Та вобщем трудностей особых нет, подготовь колпачек, чтобы шлангочку закупорить. Запчасти все в продаже.

Міша Чіж 01.05.2015 18:58

Цитата:

Допис від жужик (Допис 317256)
камфорное масло

А как оно сочитается с пильником - не розедает? И какой оно консинстенции

Добавлено через 15 минут
Цитата:

Допис від guffi (Допис 317288)
хто лазив до задніх супортів

Перший раз попробував сам, на форумі прочитав все зрозумів поїхав у гараж почав робити натупив (бо половину забув що читав:dash2:) заніс супорт на сервіс вони за пів години все зробили - ось так я вчився робити. Решта супортів робив сам. Майже всі супорта мали засохшу смазку(як пластилін) чистив і дав графітову (думаю що не помилився із смаскою) Якщо помилився відпишіть, підкажіть буду вдячний.

жужик 01.05.2015 20:51

[QUOTE=Міша Чіж;317303]А как оно сочитается с пильником - не розедает? И какой оно консинстенции

Я же писал что так и продал , косистенция ... нууууу не такое густое как авто масло, скажем жидкое , я его шприцом прокалывал пыльник и заливал. Пыльники вазовские ходили норм , я думаю опелевские тем более. После того что прочитал думаю при замене колодок также сделаю , конечно пока проблем нет но и вреда оно не принесет.

Добавлено через 3 минуты
Цитата:

Допис від Міша Чіж (Допис 317303)
А как оно сочитается с пильником - не розедает? И какой оно консинстенции

Добавлено через 15 минут

Перший раз попробував сам, на форумі прочитав все зрозумів поїхав у гараж почав робити натупив (бо половину забув що читав:dash2:) заніс супорт на сервіс вони за пів години все зробили - ось так я вчився робити. Решта супортів робив сам. Майже всі супорта мали засохшу смазку(як пластилін) чистив і дав графітову (думаю що не помилився із смаскою) Якщо помилився відпишіть, підкажіть буду вдячний.

А смазка чего ? Если направляющих супорта , то я думаю что ошибся , туда продается специальная смазка в маленьких пакетиках по 50 гр. помоему.

ruslankarpaty 01.05.2015 20:54

Цитата:

Допис від Міша Чіж (Допис 317303)
чистив і дав графітову (думаю що не помилився із смаскою)

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
https://www.drive2.ru/l/3942961/
https://www.drive2.ru/l/6141957/

жужик 01.05.2015 21:08

ruslankarpaty,
Спасибо за инфу! Я покупал тюбик написано просто BMW ну помоему 50 грамм ,на передок хватает, покупал на Перова в Киеве , когда еще была авео , нареканий нет. А про производителей я уже писал но только про сажевик , ни один производитель не объясняет почему нужно лить другое масло с допуском dexos 2.
Ну и тут тоже самое, на базаре за клиентов борются поэтому предлагают то что работает.

Добавлено через 14 минут
Про графитку забыл добавить , если направляющие её смазал то она в пластелин привращаеться, она не температуро стойкая.

HAMANN 01.05.2015 22:01

Я уже писал не один раз о том, что использую медную пасту Fuchs. Ее температуростойкость 3000 градусов. Направляющие ею очень даже хорошо смазывать, так как медные пластинки содержащиеся в пасте заполняют зазоры и суппорта не так грохочат и соответственно не так сильно разбиваются.

А вобще для системы тормозов считаю правильным использовать пасту для тормозных систем. Ликви Моль действительно не подходит.

Вик123 02.05.2015 05:51

Я себе такую смазку брал http://autorenault.com.ua/p36550107-...supportov.html

sgas 02.05.2015 11:47

Проверенный вариант Slipkote 220R.

olexa 03.05.2015 15:32

Перед Травневими святами загорівся АБС, ЕСП і Серв. Діагностика показала задній правий датчик АБС. При розборці виявилось, що лопнула гребінка АБС на тормозщномуі на швидкості 60-70 км/год світить датчик. От тепер і цікаво, є вона окремою запчастиною чи треба разом з диском шукати?

bkru 03.05.2015 18:23

Цитата:

Допис від guffi (Допис 315032)
Hello
Громадяни бусоводи. Начитався вас і теж рішив сам накладки на заді поміняти в мастері.
Дякую за підсказку з ключем від болгарки.
Ще мені допомогло це відеоhttps://m.youtube.com/watch?v=wSBVOt7ldQI в мастері майже вме те саме, крім ключа на 16 .
В мастері оськи направляючих на 19 ключ.
І ще вкручувати ліву сторону треба по лівій рвзьбі, праву по правій різьбі.
І в мене циліндрики "пішли" тільки як відкрив штуцери прокачки

А точно левая по левой, а правая по правой? Я сегодня левый тормозной вправо крутил - он залез. Левый тоже вправо крутил - не лезет. Задние. Подскажите пожалуйста как правильно. Трафик 2007 год 2.0 л.

ВОЛЬДЕМАР 03.05.2015 19:52

Цитата:

Допис від olexa (Допис 317449)
Перед Травневими святами загорівся АБС, ЕСП і Серв. Діагностика показала задній правий датчик АБС. При розборці виявилось, що лопнула гребінка АБС на тормозщномуі на швидкості 60-70 км/год світить датчик. От тепер і цікаво, є вона окремою запчастиною чи треба разом з диском шукати?

Михалич, то що вона ( Гребінка) є окремою деталлю від диска, це точно. Я коли підшипник міняв, то мав необережність зачепити, і вона з нього злетіла. Добре все почистив і зробивши маленьку насічку поставив на місце. Пробуй на розбоці питати.

Eugene 03.05.2015 20:06

olexa, Тут є , тут його теми не знайшов.

guffi 04.05.2015 08:52

bkru, в мене задні циліндри закручувались в різні боки.
А звернув на це увагу, коли крутив в не правильний бік.
Як крутиш в не правильну сторону, то вони вилазять. Причому щоб виліз циліндр треба лише трошки крутанути. А запхати назад набагато тяжче(. Треба більше крутити.

Bircha 04.05.2015 09:39

Цитата:

Допис від bkru (Допис 317456)
А точно левая по левой, а правая по правой?

Я на обоих по часовой крутил и залезли. Не знаю как я просто отверткой большой вкручивал ключем от болгарки сорвал и дальше отверткой

Вик123 04.05.2015 13:14

Цитата:

Допис від Eugene (Допис 317477)
Тут є , тут його теми не знайшов.

И тут появилось.

olexa 04.05.2015 18:10

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 317545)
И тут появилось.

Дякую за наводки!:beer: Вже радію заміні, ті ж 100 грн + робота і кільце на місці!

DenVivaro 06.05.2015 18:09

Цитата:

Допис від Ibn5555 (Допис 317276)
Да,конечно.Наднях поменяю полностью ее.

в следующий раз буду менять на дорогую ДОТ4 class 6, с обычной ДОТ4 уже через год тормоза становятся похуже. Покрайней мере сравню их. У меня что в Роботе, что в тормозах простая ДОТ4 после зимы теряет свои свойства. С загрузкой 500-800кг это ощущается.
Может когда-то вовсе попробую залить спортивную ATE Typ200 DOT 4, обещают что выдерживает очень больше нагрузки

Віктор 11.06.2015 00:04

Сьогодні замінив задні колодки. В який раз намагався зрозуміти, по якій причині колодки після відпускання гальм розходяться від диску ще й при тому розклинені під впливом пружин?

SanjaOdessa 12.06.2015 11:23

Секрет в конструкции уплоняющих манжетов на поршнях:ah: .После отпускания педальки и соответственно-сброса давления тормозухи на поршни они подают их назад на пару десяток мм.Этого достаточно чтобы не ехать на тормозах все время

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 18:35.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©