Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Балачки в курилці (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Топливо, цены, АЗС (https://busovod.ua/showthread.php?t=5378)

Вик123 28.01.2018 18:02

Re: Топливо, цены, АЗС

Цитата:

Допис від catmanul (Допис 427886)
специалисты отдают всегда предпочтение дизтопливу с высоким значением температуры вспышки.

В двигателе с воспламенением от сжатия, где вспышка топлива происходит без постороннего источника огня, показатель самовоспламеняемости будет фактически характеризовать первую стадию горения или период задержки воспламенения. Однако множество факторов, влияющих на величину цетанового числа дизельного топлива в двигателе, не позволяет до сих пор установить точную зависимость между цетановым числом и температурой самовоспламенения топлив. Существование этой зависимости не подлежит сомнению.
http://chem21.info/info/396087/

catmanul 28.01.2018 18:16

Вик123, а как связаны между собой температура самовоспламенения ДТ и Температура вспышки в закрытом тигле?

Вик123 28.01.2018 18:20

catmanul, лично я не знаю, но
"Однако множество факторов, влияющих на величину цетанового числа дизельного топлива в двигателе, не позволяет до сих пор установить точную зависимость между цетановым числом и температурой самовоспламенения топлив. Существование этой зависимости не подлежит сомнению."

catmanul 28.01.2018 18:29

это понятно, но речь шла о температуре вспышки в закрытом тигле. в таблице в сообщении 1451 приведены значения температуры вспышки в закрытом тигле.

Цитата:

Температура самовоспламене́ния — наименьшая температура горючего вещества, при нагреве до которой происходит резкое увеличение скорости экзотермических объёмных реакций, приводящее к возникновению пламенного горения или взрыва. Эта температура требуется для достижения энергии активации реакции горения.
Температура самовоспламене́ния ДТ - 300—330°С

Бывaлый 28.01.2018 19:55

Цитата:

а служит в основном мерилом пожарной опасности при транспортировке и хранении топлива.
Тогда напрашивается вопрос,зачем потребителю дизтоплива знать про температуру вспышки?

fredi5 28.01.2018 19:56

Цитата:

Допис від Бывaлый (Допис 427907)
Тогда напрашивается вопрос,зачем потребителю дизтоплива знать про температуру вспышки?

если чесно , я никогда этого не знал

Вик123 28.01.2018 20:12

Цитата:

Допис від catmanul (Допис 427890)
а как связаны между собой температура самовоспламенения ДТ и Температура вспышки в закрытом тигле?

Ага, понял.

Rulik 28.01.2018 20:24

Цитата:

Допис від catmanul (Допис 427895)
Температура самовоспламене́ния ДТ - 300—330°С

чому на АЗС забороняють ДТ в пластикову тару заливати?
в мене є італійська пластікова каністра на якій написано, petrol не всі барани розуміють

Romaha55 28.01.2018 20:30

і бензин тоже, не тільки дт. Можна і у пластикову тару але спеціальну під пальне.

fredi5 28.01.2018 20:33

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 427911)
чому на АЗС забороняють ДТ в пластикову тару заливати?

если хочешь в пластик заливать , ставь канистру в багажник или салон и заливай .

Romaha55 28.01.2018 20:43

от знайшов
Дело в том, что пластик и бензин это диэлектрики, при наполнении такой канистры может возникнуть искра и пожар, либо даже взрыв, если пары успеют заполнить канистру. Можно заправлять либо в металл, либо в специальные пластиковые канистры для бензина, на которых есть элементы, которые снимают статику. Именно вот так и должны были объяснить на заправке, а не слать Вас с отмазкой, мол руководство так сказало

princlav 28.01.2018 20:45

У темі 1 долучень
А как вам такое , это в поддержку разговора гривна к доллару!

Romaha55 28.01.2018 20:47

і тут
http://azs13.ru/2009/07/pochemu-nelz...lyannuyu-taru/

Беза 28.01.2018 20:56

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 427919)

меня таким заправили как-то , еще в 90-е

Eugene 28.01.2018 21:21

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 427911)
в мене є італійська пластікова каністра на якій написано, petrol не всі барани розуміють

А тепер бери ту пластикову тару і докажи тому баранові зворотнє, що вона спецом зроблена для бензину. Сертифікат відповідності йому покажи. Що тут зазорного, коли той баран пройшов навчання в учкомбінаті, в якому рідною йому мовою пояснили що забороняється відпуск в пластикову, скляну, та відкриту тару аля відро? І ні слова не сказали про те що от в італійців є така каністра і в неї можна заправляти.

Добавлено через 3 минуты
Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 427917)
а не слать Вас с отмазкой, мол руководство так сказало

Читай вище. І коли чай не дай бог наскочить інспектор з ТБ, і застане ту картину, клієнт мелодійно посвистуючи піде геть, а от заправщика вставлять згідно чинного законодавства. І йому прийдеться доказувати що то ж спецова каністра, ви що не бачите, там написано маде ін італі.

Rulik 28.01.2018 21:58

Eugene, пластикова каністра куплена в Україні,в Епіцентрі,шкода, що не взяв сертифікат,а мудрогелики на напис пертрол кажуть: де пише, бензин. Не наливают,бо видно одразу недолив.На заправках кажуть запхати її в пакет.
Сучасні колонки захищені від статики,в мене навіть порохотяг має таку функцію!

Eugene 28.01.2018 22:07

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 427930)
Не наливают,бо видно одразу недолив

Тут поспорю, пластикова тара не являється еталонним мірилом. Під дією парів та агресивного середовища, вона надувається як кулька, щор спричиняє збільшення її об'єму. Далі ті талмути, по яких проходять навчання, написані одразу після жовтневої революції, без змін та доповнень дійшли до наших часів. Простіше заправщику сказати що "Царь не вєліт" ніж доказувати кожному, що в тих талмутах так написано.

Добавлено через 5 минут
Мене от одне цікавить хто хоч раз прочитав правила користування автозаправочним комплексом від А до Я? Скоріш за все одиниці. А перевірити точність наливу можна за допомогою мірного відра, яке відповідає ГОСтам, і в цьому вам ніхто не вправі відмовити.

Добавлено через 6 минут
А перевірка за допомогою пластикової тари, то так від лукавого.

Добавлено через 9 минут
І ще, ніхто не взмозі заборонити заправити ГАЗель з пластиковим баком. От такі розбіжності післяреволюційних талмутів.

Rulik 28.01.2018 22:26

Цитата:

Допис від Eugene (Допис 427931)
І ще, ніхто не взмозі заборонити заправити ГАЗель з пластиковим баком. От такі розбіжності післяреволюційних талмутів.

теж стоїть пластіковий бак,як і на решта авто після 90стих,про сучасний захіст від статики чули,на якій, мені забивати собі голову про правила запрвки?

Eugene 28.01.2018 22:38

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 427936)
на якій, мені забивати собі голову про правила запрвки?

Тоді знав би чому не заправляють в пластикову каністру і не обзивав би людей, які викомують ці правила. І знав би що перевірка точності наливу проводиться мірним відром. А з приводу недоливу то не пряма вина заправщика, то на совісті власника, і дохід від цього відповідно лягає в карман, тому ж таки, власнику. А то прийшов собі хлопчина на роботу після закінчення курсів, а йому тут нагнули в три поверхи, та ще й козлом обізвали, бо він там працює.

Добавлено через 2 минуты
Тут нічого особистого, так поставив себе на місце заправника.

Rulik 28.01.2018 22:45

Eugene, теж немаю бажання сперичатись,але як що, хлоп після курсів не розуміє напис,petrol,це баран!

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 05:47.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©