Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Загальні технічні питання (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Выбор зимней резины. (https://busovod.ua/showthread.php?t=12579)

Postdove 15.08.2024 09:12

Re: Выбор зимней резины.

Цитата:

Допис від catmanul (Допис 470016)
зараз дуже добре навчились "перебивати" дату випуску шин, стару гуму не розглядаю до придбання.

:)Та ну, це вже з області фантастики! Там циферки відлиті разом з бочиною. При будь-якому втручанні одразу буде видно. Я на дату виробництва на гумі дивлюся вже років десь 25. Помилитися неможливо. І головне, модель шини. Зазвичай модель випускається 3-5 років. Далі йде інша. Виключенням є лише Agiis. Але й його через 10 років змінили на якусь какашку.

catmanul 15.08.2024 11:23

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 470019)
:)Та ну, це вже з області фантастики! Там циферки відлиті разом з бочиною. При будь-якому втручанні одразу буде видно. Я на дату виробництва на гумі дивлюся вже років десь 25. Помилитися неможливо. І головне, модель шини. Зазвичай модель випускається 3-5 років. Далі йде інша. Виключенням є лише Agiis. Але й його через 10 років змінили на якусь какашку.

hankook 616 я купував ще 2016 році, а почали виготовляти цю модель з 15р.
перебита дата виробництва - це не фантастика, на жаль це реалії, про це повно відео на ютубі.
мені простіше замовити нову гуму в свого постачальника. буду впевнений в її відповідності до зазнченної дати виробництва, ще й привезуть мені безкоштовно під офіс

Postdove 15.08.2024 12:10

Цитата:

Допис від catmanul (Допис 470020)
hankook 616 я купував ще 2016 році, а почали виготовляти цю модель з 15р.

Ну так тут все правильно.

Цитата:

Допис від catmanul (Допис 470020)
перебита дата виробництва - це не фантастика, на жаль це реалії, про це повно відео на ютубі.

На Ютубі й не такі казочки можна знайти.

І, теоретично, це може бути відносно нової гуми. Там де мегаоптові постачальники закупили якесь там обладнання, щоб перемарковувати залежалі на складах колеса. Хоча у різних виробників різні логотипи маркування, і тому перемарковувати це ще та морока.
Гума б/в, всі 4 колеса практично ніколи не бувають з однією датою, +- пару неділь, а то й місяців, це нормально. І це перший признак того, що не перемарковано.

М'арк 16.08.2024 19:16

Відповідь: Выбор зимней резины.

По вибору європейська/скандинавська - я однозначно рекомендую скандинавську. Європейський протектор в більшості виробників зараз це якась фігня, більш на всесезонку похоже. По Європі, де комунальники працюють не просто своєчасно, а навіть на випередження погоди, воно, може, і норм. Але в нас, навіть в останні малосніжні зими чистять і не вчасно, і не всюди. Знову ж, залежить де ти живеш/їздиш і наскільки критично тобі не виїхати через непогоду. Хтось і на літній перебивається, комусь всесезонки вистачає. Напр., в мене, якщо випаде сантиметрів 15 снігу, то я можу й додому не втрапити, бо підйомчик є невеличкий, але западлістський такий.
Відносно китаю, треба розуміти, що в зимової шини є два основних і трохи різних завдання : вигребти з снігу і триматись на швидкості за слизьку дорогу. От зі снігу гребе , практично, виключно за рахунок протектора. Чим глибший він, і чим більша відстань між ламелями, тим краще гребе. Грубо кажучи, дубова шина з хорошим протектором виїде краще, ніж м'якенька шина з густим і мілким протектором. Тобто, для того, аби подалі зіїхати і звідти виїхати шину можна вибирати чисто візуально. А от на швидкості працюють інші фактори - склад гуми, кількість отих дрібних прорізів і те, наскільки правильно розраховане розміщення і форма ламелей. І тут треба покладатись на виробника.

филин 17.08.2024 05:49

Re: Відповідь: Выбор зимней резины.

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 470023)
По вибору європейська/скандинавська - я однозначно рекомендую скандинавську. Європейський протектор в більшості виробників зараз це якась фігня, більш на всесезонку похоже. По Європі, де комунальники працюють не просто своєчасно, а навіть на випередження погоди, воно, може, і норм. Але в нас, навіть в останні малосніжні зими чистять і не вчасно, і не всюди. Знову ж, залежить де ти живеш/їздиш і наскільки критично тобі не виїхати через непогоду. Хтось і на літній перебивається, комусь всесезонки вистачає. Напр., в мене, якщо випаде сантиметрів 15 снігу, то я можу й додому не втрапити, бо підйомчик є невеличкий, але западлістський такий.
Відносно китаю, треба розуміти, що в зимової шини є два основних і трохи різних завдання : вигребти з снігу і триматись на швидкості за слизьку дорогу. От зі снігу гребе , практично, виключно за рахунок протектора. Чим глибший він, і чим більша відстань між ламелями, тим краще гребе. Грубо кажучи, дубова шина з хорошим протектором виїде краще, ніж м'якенька шина з густим і мілким протектором. Тобто, для того, аби подалі зіїхати і звідти виїхати шину можна вибирати чисто візуально. А от на швидкості працюють інші фактори - склад гуми, кількість отих дрібних прорізів і те, наскільки правильно розраховане розміщення і форма ламелей. І тут треба покладатись на виробника.

:+1:всесезонка рулить :oh:клімат пробки життябуття відбили охоту паритись ще й з шиномонтажками постійно:meowth::ah: дорожча якість пріорітет:tnp:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 21:16.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©