Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Підвіска,трансмісія,гальма,рульове керування (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=91)
-   -   Сцепление, выжимной Трафик/Виваро. (https://busovod.ua/showthread.php?t=11776)

Gazda 11.11.2017 07:50

Re: Сцепление, выжимной Трафик/Виваро.

Усім привіт.
Маю в користуванні ще Рено Еспейса 4, двигун та коробка такіж як і Трафіка 1.9.Робив ремонт двигуна і замінив двохмасове зчепленя на звичайне, але взяв комплект вживаний, все підійшло без поблем, проїхав так 25 тис.км.
Моя історія така.
Вертав з Вінниці до Львова, в районі Хмельницького відчув що педаль зчепленя не вертається назад до верхньої точки і вижим якісь неповний став, з'явився шум з легким стукотом в районі коробки, якось я доїхав до дому але стукіт збільшився і вижим майже пропав при цьому під машиною було сухо, рідина в бачку на рівні.
Поїхав на сервіс, зняли коробку, вижимний не потік, корзина і диск були у критичному стані тож замінив на нове VALEO, вижимний теж новий поставив, заодно зробив ревізію коробки, поставили все на машину але картина була печальна - вижим з'явився а стук став ще більшим...
Про те що застукав двигун навіть не хотів думати, тільки 25 тис. як зробив капіталку, але всі симптоми вели до ревізії двигуна, результат вскриття такий - тріснув колінвал на останній шийці від коробки, колінвал дістав поздовжнтй люфт і тому почало пропадати зчеплення...Майстри дивувались як я проїхав майже 300км. з тріснутим колінвалом без пригод.
Поставив другий колінвал, вкладиші, нові сальники, поміняв ремінь грм і поставив знову двохмасове зчепленя, машинка полетіла!
Усі майстри схиляються до думки що причиною поломки колінвалу стала заміна двохмасового зчеплення на звичайне.

wasya 11.11.2017 09:46

Цитата:

Допис від Gazda (Допис 422982)
заміна двохмасового зчеплення на звичайне.

Gazda, які симптоми були,коли двохмасове зчеплення "вмирало"..бо в мене здається,також двохмасове стоїть,і кажуть ,що не дешеве.?

Darts-Trafik 11.11.2017 14:31

От таку контору надибав:https://www.remont-mahovikov.com.ua/...RoClfgQAvD_BwE
Навіть таке роблять.

shuma34 11.11.2017 18:22

1.В трафіку 1,9. Нема двохмассового щеплення.
2. Двохмасове щеплення на трафоподібних, встановлювалось на автівках до 2006 року з двигуном 2,5.
Після 2006 року, двигунм 2,5 комплектуються звичайним щепленням.
Що то не можу знайти зв"язку по між заміною двохмасового щеплення, на звичайне...

Eduard 11.11.2017 18:55

Цитата:

Допис від shuma34 (Допис 423010)
1.В трафіку 1,9. Нема двохмассового щеплення.

Я так розумію, що йдеться про Espace...

shuma34 11.11.2017 19:00

Цитата:

Допис від Eduard (Допис 423011)
Я так розумію, що йдеться про Espace...

Ну да. Про Еспейс.
І як думка, про болячки і проблеми, на заміну щеплення.
https://busovod.ua/showpost.php?p=422982&postcount=121

uvagr 11.11.2017 20:09

Gazda, Т4, Т5, Sprinter - всі мають проблему або з лопнувшим коліном або з коробкою після заміни на одномаствий маховик.
Єдині відомі мені авто які нормально переносять заміну VW Jetta, Caddy 1,9 TDi 77kW і то тільки за умови використання як поповозок.

Ну поставив Valeo додатково 4 пружинки в феродо, і вважати що вони замінять роботу демферного маховика на силових дизельних двигунах?

димончик 11.11.2017 21:17

Цитата:

Допис від Gazda (Допис 422982)
Усі майстри схиляються до думки що причиною поломки колінвалу стала заміна двохмасового зчеплення на звичайне.

Це є виправдання , тіпа проблема в том, що завод так не придумав.
Те що тріскають колінвали- вони тріскають на різних машинах, і з двомассою і без неі.
А от те що був люфт осьовий, це вже питання... Чи він з'явився до тріщіни, чи після неї...

Добавлено через 57 секунд
Цитата:

Допис від uvagr (Допис 423020)
Gazda, Т4, Т5, Sprinter - всі мають проблему або з лопнувшим коліном або з коробкою після заміни на одномаствий маховик.

Це є така статистика?

uvagr 11.11.2017 21:58

димончик, нажаль так, і особисто моя і СТО з якими працюю.

Gazda 12.11.2017 00:21

Цитата:

Допис від wasya (Допис 422985)
Gazda, які симптоми були,коли двохмасове зчеплення "вмирало"..бо в мене здається,також двохмасове стоїть,і кажуть ,що не дешеве.?

Симптомів на заміну по зчепленю не було взагалі ніяких, я двигун капіталив і вже тримаючи в руках двомасовий маховик побачив що додатковий диск практично мертвий, корзина та диск зчеплення також були на підході, тому взяв комплект б/в бо не знав чи підійде...Підійшло, але результат дуже не веселий...
До речі, тепер поставив комплект двомасовий теж б/в але стан дуже гарний, ціна смішна - 100євро, підвернулось би мені таке тоді то не видумував нічого.

Добавлено через 11 минут
Цитата:

Допис від Darts-Trafik (Допис 422995)
От таку контору надибав:https://www.remont-mahovikov.com.ua/...RoClfgQAvD_BwE
Навіть таке роблять.

Я навіть не уявляв що таке ремонтуть, на сервісі теж ніхто не підказав, тому старий маховик пішов у металолом... Якраз чистив гараж і довкола нього то назбирав десь до 300 кг. - якісь старі амортизатори, пружини, тормозні бліни і всяка фігня непонятно від чого... За 25 років було майже 10 машин у користуванні.

Олег77 21.11.2017 19:39

Добрый день. Как писал раньше, были проблемы при включении первой и задней на работающем двигателе на холодную. Наконец поменял сцепление с выжимным (с креплениями не угадал-взял на три, при демонтаже оказалось на два). Сию операцию проводили на СТО Ковш в Херсоне. Главная проблема ушла-передачи включаются легко. Но появились побочные эффекты: стук в районе коробки (временами, не постоянно) на холостом( при выжатом сцеплении проходит), а также вибрация , отдающая в руль и на кузов при наборе оборотов от 1500 до 1700 на всех передачах. Поначалу думал сцепа приработается-пройдет, ан нет. Завтра поеду опять с этой проблемой на Ковш. Надеюсь сцепление не с дефектом, а то брал на Автомеханике пол года назад, не думаю что поменяют.

Darts-Trafik 21.11.2017 20:14

Олег77, Думаю,что даже через день,после установки,уже бы не поменяли- никто бы не поменял! Это наши реалии! Отговорки просто умиляют- уже ставили,ковыряли,стучали,грязное и вообще,мы уже миллион таких комплектов продали,и проблем нет! Пишите то,пишите сьо,а где ставили и т.д .

Romaha55 21.11.2017 20:26

поміняти можуть лиш якщо ви купляєте деталь там же де і ставите.. інакше як вище сказано.. і так проблема буде із сцепленням (95%)

Олег77 21.11.2017 20:50

Комплект сцепы- LuK. Наверное заранее нужно настраиваться на покупку нового (в лучшем случае только диска).

Добавлено через 10 минут
И еще, интересует Ваше мнение. Как писал выше, вибрация при наборе оборотов (1500-1700) на всех передачах после замены сцепления. Какая причина: сцепление или полуоси?

Nick 11 21.11.2017 21:04

Олег77 Брали новое или реставрация? Сам начинаю подумывать о замене, вчера за три часа дороги педаль сцепления несколько раз после выжима, возвращал назад принудительно, ногой. Сегодня заметил что стали хуже переключаться передачи, хотя педаль не проваливалась.

Юрец 21.11.2017 21:10

Цитата:

Допис від wasya (Допис 422985)

тока не сцепа а двух массовый маховик.На холодную стук не сильный,при нажатии на педаль сцепления пропадает.Возможно дерганье при малых оборотах на 1,2 скорости.

Олег77 21.11.2017 21:29

Цитата:

Допис від Nick 11 (Допис 423606)
Олег77 Брали новое или реставрация? Сам начинаю подумывать о замене, вчера за три часа дороги педаль сцепления несколько раз после выжима, возвращал назад принудительно, ногой. Сегодня заметил что стали хуже переключаться передачи, хотя педаль не проваливалась.

Сцепление новое-Luk, брал пол года назад на Автомеханике. Немножко насторожило то что, демпферных пружин больших было 4, а малых(что внутри-2), на старом 4+4

Devid 21.11.2017 21:32

Цитата:

Допис від Darts-Trafik (Допис 423598)
Олег77, Думаю,что даже через день,после установки,уже бы не поменяли- никто бы не поменял! Это наши реалии! Отговорки просто умиляют- уже ставили,ковыряли,стучали,грязное и вообще,мы уже миллион таких комплектов продали,и проблем нет! Пишите то,пишите сьо,а где ставили и т.д .

всё зависит от конкретного случая. знаю один пример, когда мастер порвал все резьбы для корзины на новом двумассовом маховике. обменяли...

uvagr 21.11.2017 22:26

Darts-Trafik, Для этого существуют гарантийные условия. В одном случае документы не попросят, в другом да - нужен перечень рекламационных документов. Это делается для того что б не платить за криворуких мастеров. Не попадались такие что ступичные подшипники "потуже" затягивают, хотя на коробке четко усилие указано.

Darts-Trafik 22.11.2017 08:28

Devid,
uvagr,
Все це,в більшості випадків,просто бла-бла-бла! За 25 років володіння різними машинками надивився на такі випадки-мама не горюй! Та у всіх такі випадки були і є,просто говорити про них не приємно! Купляв недавно запчастини в магазинах,великі,багато клієнтів і скарг стільки ж! Лежать ті гарантійні запчастини в магазинах по декілька місяців,бо постачальник "дурака" включив! Сам був свідком розмови з постачальниками не одноразово! Сама болюча тема,то електроприлади і елементи ходової-повернути практично не можливо! Коли тобі говорять,шо ти маєш зробити для цього,то просто плюєш і більше до цього не вертаєшся. У нас так,може в когось краще-я тільки зрадію! Але в цій державі бардак усюди і вцьому теж-повна безвідповідальність!!!

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 10:07.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©