Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Двигун,паливна,єлектроніка (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=98)
-   -   выбор масла (https://busovod.ua/showthread.php?t=13618)

wasya 12.08.2019 20:35

Re: выбор масла

Цитата:

Допис від adminavto (Допис 452740)
є декілька постачальників тари,

саме масло візуально також відрізняється по виду,аналогічного купленого у нас..на вид,якесь більш рідке і світле,як олія,хоча це ні про що не говорить..але ,звичайно,в магазині не дадуть відкрити каністру для порівняння,все буде видно тільки при експлуатаціі..поки ,вже при другій заміні,на 15 тис.,ще не доливав,правда рівень впав до мін.

vitos svp 17.01.2021 13:02

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 452587)
Придбав масло в одного відомого в наших колах продавця з/ч.
Божиться що оригинал! Не ідеально прозоре!

Повернув би в зад, але треба було міняти і виїзжати у відрядження!

https://d.radikal.ru/d19/1908/cd/7c76a7bbb900.jpg

Можливо сам прокоментує, щоб я не повторював його слова!
Хочеться вірити, що не підставив!

Добавлено через 10 минут

Вони завжди були бочкоподібні! Ти його в кришку спочатку вставляв, чи у колбу?
Масляний який ставив? "зіг-загом", чи гомноАналог "прямий"

Добавлено через 13 минут

Нічого ти не розумієш. Це новий захист каністр :gordiy: циганського Elf - кришка повинна відкручуватися ціла!!!:D:oh:

Добавлено через 17 минут

Офіційний імпортер оригинального Elf в Україну - один!

Повертаюсь до теми з маслом Elf Full-Tech FE 5W30!:oh:
Вигорає за 18 000, до загоряння лямпочки рівня, такого раніше ніколи не було! Доливав літрову пляшку іншого масла!

16.06.20 було ТО 180 010 км, залив 7 л масло - не Elf, інше 5W40, теж long life, правда С3!

16.01.21 було ТО 200 036 км.
Лямпочка рівня не світилась, в четверг виїзжав на Запоріжжя було три кубіка, проїхав 400 км, вчора світився 1 кубік!
Злив 5 л., залив 7 л, теж не Elf, такого самого як і попередній раз! З Elf зав'язав!

Вигоряння 1 л. масла на 10 000 км, це нормально чи ні?

Виваро 2207 17.01.2021 14:00

В мене також Elf 5:40 на 8т по щупу рівень впав на 2 поділки,долив 1л ,але в мене підтікає масло з патрубка інтерклера і вхід егр, незрозуміло чи кидає турбина чи масло оделителтель добре невиконуе свої функції, двигун знизу мокрий від масла

Dia 17.01.2021 16:09

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 462322)

З точки зору "що каже першоджерело" - треба подивитись в інструкції виробника для цого двигуна.
З мого життєвого досвіду - нормально.

М'арк 17.01.2021 16:34

Цитата:

Вигорає за 18 000 ...

16.06.20 було ТО 180 010 км ...

16.01.21 було ТО 200 036 км.

Міняєш масло через 20 000 км ?

Добавлено через 34 секунды
Цитата:

Допис від Виваро 2207 (Допис 462323)
по щупу рівень впав на 2 поділки

А де в Віваро поділки на щупі ???

Виваро 2207 17.01.2021 16:40

А де в Віваро поділки на щупі ???[/QUOT
На щупі є поділки мінімум і максимум а між ними є ще 5 чи 6 поділок ну і на приборці є поділки рівня масла

М'арк 17.01.2021 16:45

хмм, на щупі в мене, крім "max" i "min" поділок немає :no:

Rulik 17.01.2021 17:26

Масло Long Life ІІІ , розраховано на 30 000 км. , але при тяжких умовах 15000км . заміна . В Нас тяжкі умови , погана солярка, пилюка , тянучки , холостий хід , морози . Ідеальна заміна на 10000 або раз в рік !

Цитата:

Знайомий залив Арал 5/40 у Вольво диз., з допуском Форд , вигар 1л. на 8т.км. , замовив Тоталь , вже другий раз , без вигару .
Тут не вгадаєш , в Мене пробіг 287т.км . на 10т.км. , шість залив , стільки злив . Заливаю як і німець лив, Aral 5w30 LL , сажевий фільтр. Спробуй ?

vitos svp 17.01.2021 17:49

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 462331)
Міняєш масло через 20 000 км ?

Добавлено через 34 секунды

Так!

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 462331)

Скоріш за все має на увазі кубики на приборці!

Добавлено через 6 минут
Цитата:

Допис від М'арк (Допис 462334)
хмм, на щупі в мене, крім "max" i "min" поділок немає :no:

Там ще середина є! і вафельна насічка, по якій теж можно рівень міряти.
Це я про оригінальний щуп! але він пластиковий і наче поросячій хвіст!
По мануалу треба лити чи то 7,5, чи то 8,0 літрів, а в мене max по щупу вже на 7 літрах. Та і електронний датчик, то таке!
Думаю що це як порівнювати медичні термометри, електронний і ртутний!
Хочеш знати точну температуру міряй ртутним, хочеш приблизну - електронним!

Добавлено через 33 минуты
Цитата:

Допис від Rulik (Допис 462335)
Масло Long Life ІІІ , розраховано на 30 000 км. , але при тяжких умовах 15000км . заміна . В Нас тяжкі умови , погана солярка, пилюка , тянучки , холостий хід , морози . Ідеальна заміна на 10000 або раз в рік !
...
лив, Aral 5w30 LL , сажевий фільтр. Спробуй ?

Ти байки СТОшні не розповідай! Які такі тяжки умови:
- паливо імпортне, всі НПЗ в Україні не працюють, прямогінного бензину і ДП, з Чечні не возять, Може десь там у горах.., но не в нашем районі, та промлем з паливом, то більше до паливної системи ніж до масла;
- а пилюка ту до чого? То і не та пилюка, і не в тій кількості, як в пустелі чи в полі;
- тягнучки, холостий хід, морози це і Європі є!
- вони 7-8 літрів лиють, щоб межсервісний пробіг збільшити!
Тому вирішив міняти кожні 20 тис, а не 30, чи 10!
Золота середина, так би мовити!

Василий Ш. 17.01.2021 18:35

Цитата:

То нормально якщо знаєш що дійсно двигун бере масло. А,якщо після заміни то мабуть не є нормально. Теж якось такий ельф попав,(стало ще гірше як звичайний перероб)! Залив тотал, все ок

Rulik 17.01.2021 18:46

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 462336)
Ти байки СТОшні не розповідай! Які такі тяжки умови:

Забув , Ти самий мудрий !:ah: Канючиш на заміні водяного насоса по регламенту з ціною питання від 600грн. В Бердянск ДП возять з Європи? не сміши, сібірский шмурдяк з високим складом сірки. Будеш розповідати жлобам перекупам , вдалих ремонтів !:bye:
Мастило треба обирати оригінальне ! Замінювати на 30т.км придумали маркетологи , що б Ви частіше машини міняли.

vitos svp 17.01.2021 19:03

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 462343)
Забув , Ти самий мудрий !:ah: Канючиш на заміні водяного насоса по регламенту з ціною питання від 600грн. В Бердянск ДП возять з Європи? не сміши, сібірский шмурдяк з високим складом сірки. Будеш розповідати жлобам перекупам , вдалих ремонтів !:bye:
Мастило треба обирати оригінальне ! Замінювати на 30т.км придумали маркетологи , що б Ви частіше машини міняли.

- так і є, тому і не соромлюсь спитати поради і в інших мудрих колег, коли ОД нічого не знає!
Тільки ти чого лізеш туди, про що не знаєш!
- в основному схоже, що Білоруське, а там в два НПЗ ввалили багато грошей, на відміну від Українських, щоб виготовляти нафтопродукти Європейської якості! Знаю бо купували і відповідне Українське обладнання для реконструкцій;
- Що таке оригінальне? WV і Renault почали масла виготовляти! Де придбав останній раз Elf теж написав, ще 19 року!
Чи ти вважаєш, що я його як контрафакте придбав свідомо!

Я ще застав часи, коли зимою паливо в мороз перемерзало і дизель з ранку хрен заведеш! На Трафіку заводився завжди, навіть в -21'С!
І ремонт паливної тоді робили за 200 000 по три рази!

М'арк 17.01.2021 19:52

Цитата:

Які такі тяжки умови:

Тут я не згідний. Паливо в нас, все ж, гіршої якості, ніж в Європі. Ну, принаймі, якість палива в нас вкрай не стабільна, і нарватись на г...о можна навіть на брендових заправках (років п'ять-сім тому ВОГ через суд замінив три двигуни на Акртосах).
Пилюки на дорогах також більше , і вона саме з полів, в основному. По Європах машину місяцями можна не мити. Плюс, по грунтовках там практично ніхто не їздить.
Далі, саме масло - зачасту "для нас" і "для них" воно виготовляється на різних заводах. Скажу більше - в нас і в Європі масло однієї марки продається по різній ціні. Вгадай, де дешевше?
Ну і з власного досвіду : на попередній машині масло міняв через 15000. Брав в перевіреної людини, яка бере виключно в офіціалів бочками. Да, на десяти тисячах масло на вид/смак/запах/дотик ще доволі "живе". Але до п'ятнадцяти повністю чорніє змінює запах і консистенцію. Звичайно, в значній мірі то суб'єктивна оцінка, але більше їздити на ньому я не ризикував.

Добавлено через 5 минут
Цитата:

Там ще середина є! і вафельна насічка, по якій теж можно рівень міряти.
Це я про оригінальний щуп! але він пластиковий

Нічого немає - ні середини, ні насічки. І він металевий, такий, як на фото.
Неоригінал ?

https://images.ua.prom.st/75705628_w...or-urovnya.jpg

Rulik 17.01.2021 23:04

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 462344)
Тільки ти чого лізеш туди, про що не знаєш!

Вирішуєш кому ,де , лізти ?

:ireful2:Маю таке саме право висловити свою думку !
Прочитай регламент заміни масла на своє авто !!! Не реклама( https://www.aral.ua/ua/oilguide ), підбір мастила , відкрийте любого виробника мастил...

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 462344)
- Що таке оригінальне?

Мастило, яке має назву, BUSOVOD oil ? головне по допускам і оригінал :meowth:

adminavto 18.01.2021 07:50

Цитата:

Далі, саме масло - зачасту "для нас" і "для них" воно виготовляється на різних заводах.
Може і конкретні бренди вкажете?

М'арк 18.01.2021 12:57

Цитата:

Допис від adminavto (Допис 462353)
Може і конкретні бренди вкажете?

А сенс? Стопроцентно підтверджених доказів я не надам, але це питання не раз обговорювалось на форумах. Лопатити тирнет в пошуках інфи я, само-собою, не буду. А, знаючи політику виробників (не масла, а взагалі) відносно нашого ринку, плюс, як я вже писав, ціні масла "тут" і "там", я схильний цьому вірити.

adminavto 18.01.2021 13:13

Цитата:

я схильний цьому вірити.
Тоді добавляйте до своїх висловів ІМХО, бо це не підтверджена Вами інфа і вона не має ніякого підҐрунтя.

vitos svp 18.01.2021 14:21

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 462346)

на 2,5 оригинал такий:

https://a.radikal.ru/a10/2101/f1/57cf7b0c285d.jpg

Добавлено через 7 минут
Цитата:

Допис від Rulik (Допис 462352)
Вирішуєш кому ,де , лізти ?

:ireful2:Маю таке саме право висловити свою думку !
Прочитай регламент заміни масла на своє авто !!! Не реклама( https://www.aral.ua/ua/oilguide ), підбір мастила , відкрийте любого виробника мастил...

Мастило, яке має назву, BUSOVOD oil ? головне по допускам і оригінал :meowth:

- Лізь, там де "в темі", а не там про що не маєш досвіду!

- А регламенти виробника, то що - не документ?

- Про "оригінальні" мастила ти почав щось дряпати! І надалі дряпаєш всіляку херню!

М'арк 18.01.2021 16:47

Цитата:

Допис від adminavto (Допис 462357)
не підтверджена Вами інфа і вона не має ніякого підҐрунтя

Ok. Мобіл для нас офіційно поставляється з турецького завода. А неофіційно, не здивуюсь, якщо з росіянського. Тоді як на Єаропу йде продукція в основному з Франції і Фінляндії.
Заперечиш цю інформацію?

Чи, може, маєш підтверджену інфу, що всі масла, представлені на нашому ринку (офіціальні) виготовлені на тих же заводах, що й аналогічні продукти для ринку Німеччини/Франції/Італії?

Добавлено через 6 минут
Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 462358)
на 2,5 оригинал такий

Я про 2,0

Rulik 18.01.2021 18:16

Цитата:

- Лізь, там де "в темі", а не там про що не маєш досвіду!

Не хами !
Мій досвід , робота на брендовому СТО , досвід дизелістів з якими працюємо , переодичні роботи по капіталці двигунів і ГБЦ . Відмивав і надивився на блоки і гбц після таких як Ти наїздників !

Цитата:

- А регламенти виробника, то що - не документ?

Виробника чого , авто , мастила ? Ти думаєш що на кришці пише Ельф , це означає саме воно правильне ! Це просто реклама !!!

Цитата:

- Про "оригінальні" мастила ти почав щось дряпати! І надалі дряпаєш всіляку херню!

Дряпаєш Ти свяку хрінь ! Твоє ставлення до ТО викликає сумніви , чи взагалі розумієш що робиш !
Оригінальне мастило від виробника, це саме те яке бажаєш придбати , а не гарна каністра з веретьонкой в середені !

Користуюсь німецьким мастилом з літерами DE, міняли гідріки на моторі 260т.км пробігу , там все чисто і без нагарів .
Від оригінального мастила ВАГ будемо відмовлятись , його постачальник Шел , лиють по цілій Європі на рашу робить Лукоіл , одним словом бардак .
Є недооцінені виробники , мало відомі бренди але з стабільною якістю . Ліпше залити Орлен оригінал ніж Лукоіл в каністі Мерседес !

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 05:03.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©