Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Загальні технічні питання (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Выбор зимней резины. (https://busovod.ua/showthread.php?t=12579)

vitos svp 21.01.2016 10:15

Re: Выбор зимней резины.

Цитата:

Допис від Eugene (Допис 360866)
vitos svp, В зворотньому напрямку там розв'язка трохи інша, але суть питання зрозуміло. Там починає спрацьовувути не так ESP, як міжосьова блокіровка, яка в свою чергу трохи придушує двигун, але не критично. Критично душила лише в болоті, і то коли повністю зупинився, відключав, зимою дискомфорту не виявив.

Ми за яке авто розмову ведемо?:maybe:

Eugene 21.01.2016 10:49

vitos svp, В мене обидва Віваро. От про них і говорю.

ikser 21.01.2016 10:53

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 360859)
И чем система ESP на Трафиках отличается от других автивок? На моем этой приблуды нет

собственно, такой ответ и ожидался.

vitos svp 21.01.2016 12:41

Цитата:

Допис від Eugene (Допис 360871)
vitos svp, В мене обидва Віваро. От про них і говорю.

Звідки на них з"явилися міжосьова блокировка? :maybe: В тебе повний привід? Чи ти шось не розумієш!

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від ikser (Допис 360873)
собственно, такой ответ и ожидался.

А ти шось інше чекав?

Darts-Trafik 21.01.2016 12:50

Цитата:

У кого и при каких обстоятельствах Трафик уходил в занос?

У меня. Скорость 102км,входили в поворот,градусов 120,резина всесезонка гудьер,235/55/17. Дорога мокрая,дождь,потянуло жопу,разворот и жопой в лес.Но тут серьёзная оговорка-водитель с очень маленьким стажем вождения,хотя за рулём буса не в первый раз.

igrok960 21.01.2016 13:11

Цитата:

У кого и при каких обстоятельствах Трафик уходил в занос?

Вчера носило в стороны,загорелся сервис и АБС,смотрю на ходу колесо заднее волоком,отбил флажок на суппорте назад и на ручник привязал полотенце,по привычки рука тянется :)

Eugene 21.01.2016 15:18

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 360890)
Звідки на них з"явилися міжосьова блокировка?

Згоден, протупив, малось на увазі, міжколісна. Поправив в попередньому пості.

али 21.01.2016 16:19

Цитата:

Допис від Darts-Trafik (Допис 360894)
У меня. Скорость 102км,входили в поворот,градусов 120,резина всесезонка гудьер,235/55/17. Дорога мокрая,дождь,потянуло жопу,разворот и жопой в лес.Но тут серьёзная оговорка-водитель с очень маленьким стажем вождения,хотя за рулём буса не в первый раз.

хорошо, что хорошо закончилось...

vitos svp 21.01.2016 17:30

Цитата:

Допис від Eugene (Допис 360919)
Згоден, протупив, малось на увазі, міжколісна. Поправив в попередньому пості.

Вечір перестає буди томним!

Де ти там ще бачив межколіснне блокування=блокування переднього діфференціалу :maybe:. Така фукція є тільки на 100% позашляховиках, доречи дуже специфічних автівках.

То шо ESP підгальмовує буксуюче колесо, ні в якому разі не є блокування. Вона сприймає різну кількість оборотів на колесах, при вивернутому кермі, як занос і намагаєтся вировняти машину, а воно тобі у сугробі потрібно.
Так само це і не є системою електронного росподілення обертового моменту, як на сучасних паркетниках.

Eugene 21.01.2016 18:29

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 360936)
Де ти там ще бачив межколіснне блокування

Стовідсоткового блокування там бути не може, а от коли
Цитата:

ESP підгальмовує буксуюче колесо

то момент передається на протилежне колесо, що створює, скажем так, частково, ефект блокування. Так чому
Цитата:

це і не є системою електронного росподілення обертового моменту

?

Цитата:

Вона сприймає різну кількість оборотів на колесах, при вивернутому кермі, як занос і намагаєтся вировняти машину

Судячи з цього, при любому повороті, повинна сапрацьовувати ESP, так як найменший поворот створює на колесах різну кількість обертів. Виходить воно мені не тільки в сугробі, але й в повсякденній їзді заважає.

vitos svp 21.01.2016 19:58

Цитата:

Допис від Eugene (Допис 360941)
Стовідсоткового блокування там бути не може, а от коли то момент передається на протилежне колесо, що створює, скажем так, частково, ефект блокування. Так чому ?

Судячи з цього, при любому повороті, повинна сапрацьовувати ESP, так як найменший поворот створює на колесах різну кількість обертів. Виходить воно мені не тільки в сугробі, але й в повсякденній їзді заважає.

блокування це коли обертовий момент передається одночасно на дві сторони, а ефект блокування це коли на одну із сторін - різницю відчуваєш?

ESP cтворювали дуже розумні розробники і вона спрацьовує тільки тоді коли совокупність параметрів вказують шо авто виходить за рамки нормального руху авто. Причому це секретні данні виробника системи ESP і він їх хрен кому розкриє.
Вчить шановний матчастину, перед тим як писати про свої відчуття і враження.

Eugene 21.01.2016 20:23

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 360958)
Вчить шановний матчастину, перед тим як писати про свої відчуття і враження.

Тобто, мені видрати та викинути систему ESP, так як vitos svp, підловив мене на деяких неточностях. Прошу звернути увагу в мене данна система присутня, на бусику, при чому вже на другому (є з чим порівняти), не на джипові чи на іншій автівці, тому і розповідаю про свої враження. А ось ця фраза
Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 360958)
і вона спрацьовує тільки тоді коли совокупність параметрів вказують шо авто виходить за рамки нормального руху авто

в саме яблучко.
І ще коли автівка йде в занос, система її виводить з нього (не панацея), а от коли пробуксовує по прямій, ця ж система розподіляє зусилля між передніми колесами, і навіть тоді, коли колеса вивернуті. А от коли "датчик углового ускорения" побачить занос, от тоді вона починає виводити з нього, а як заносу немає, система просто розподіляє зусилля між колесами.

vitos svp 21.01.2016 20:52

Цитата:

Допис від Eugene (Допис 360967)
Тобто, мені видрати та викинути систему ESP, так як vitos svp, підловив мене на деяких неточностях. Прошу звернути увагу в мене данна система присутня, на бусику, при чому вже на другому (є з чим порівняти), не на джипові чи на іншій автівці, тому і розповідаю про свої враження. А ось ця фраза
в саме яблучко.
І ще коли автівка йде в занос, система її виводить з нього (не панацея), а от коли пробуксовує по прямій, ця ж система розподіляє зусилля між передніми колесами, і навіть тоді, коли колеса вивернуті. А от коли "датчик углового ускорения" побачить занос, от тоді вона починає виводити з нього, а як заносу немає, система просто розподіляє зусилля між колесами.

:maybe: Я десь писав шо вона лишня і її треба видирати та викидати? Є і Слава Богу!
Твоя правда шо не панацея і на неї не треба розраховувати - я шось інше писав!
Ще раз ESP не розподілюэ крутний момент між колесами.
ESP це набор декількох систем ASR - антипробуксовочна система, ABS - антиблокуюча система, і ще декілька, які працюючи разом і створюють ту саму стабілізацію.
Була в мене Ауді з АSR 1997 р.в. Ти їй газу, а вона не їде.
Шо в тебе відбувається, якщо трогатися на повний газ на ожеледиці, прямо? І подумай шо буде як що ти це саме будеш робити на машині з заднім приводом, з ASR і без?

Eugene 21.01.2016 21:14

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 360981)
Ти їй газу, а вона не їде.

На педаль давлю їде як і з виключеною, а от пробуксувати, справді, недає.
Цитата:

Шо в тебе відбувається, якщо трогатися на повний газ на ожеледиці, прямо?

Вся сіль в тому, що коли автівка не йде в занос, а просто пробуксовує, блимає значок на панелі і з хрускітом підхвачують, то одне то інше колесо.

Добавлено через 3 минуты
Цитата:

І подумай шо буде як що ти це саме будеш робити на машині з заднім приводом, з ASR і без?

По ходу, для заднього та переднього приводу системи, дещо, різняться.

Вик123 22.01.2016 11:13

Цитата:

Допис від shur1k (Допис 360815)
Тысяч 20.

И это я так понимаю на справном авто! Ничего себе!!! Хотя...если на такой резине по сухому гонять...

Qitaris 04.03.2016 14:04

Кто нибудь ездил на резине - Pirelli Scorpion Winter? есть возможность купить по скидке себе комплект в знакомых на шиномонтаже. Пирелли хорошый бренд, думаю что неплохие, но все же хочу прочитать хотя би несколько отзывов
http://www.tyrereviews.co.uk/images/...ion-Winter.jpg
http://shinahouse.com.ua/ru-215_65-R...013-rik?filter[car][vendor_id]=106&filter[car][model_id]=742&filter[car][year_id]=6229&filter[car][modification_id]=16660

nekolay 04.03.2016 15:47

Цитата:

Допис від Qitaris (Допис 367360)
Кто нибудь ездил на резине - Pirelli Scorpion Winter? есть возможность купить по скидке себе комплект в знакомых на шиномонтаже. Пирелли хорошый бренд, думаю что неплохие, но все же хочу прочитать хотя би несколько отзывов
http://www.tyrereviews.co.uk/images/...ion-Winter.jpg
http://shinahouse.com.ua/ru-215_65-R...013-rik?filter[car][vendor_id]=106&filter[car][model_id]=742&filter[car][year_id]=6229&filter[car][modification_id]=16660

если скидка ОЧЕНЬ ХОРОШАЯ то бери и не думай:D:D:D

Tkach73 04.03.2016 18:30

Qitaris, Так она-же только для "ФольЦвагена" подходит! )))

orbital 19.08.2016 10:29

Цитата:

Допис від Alekss II (Допис 360685)
росава (215х65 r16)

Не сильно ли широкая? Я думал зимой наоборот нужно поуже брать, чтобы меньше поверхность для буксования была...

Vet 19.08.2016 11:38

orbital, сколько людей столько и мнений....Юзал в таком размере, правда не расяву, норм )

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 00:37.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©