Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Балачки в курилці (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Болталка (https://busovod.ua/showthread.php?t=3711)

DRB 23.10.2015 10:25

Re: Болталка

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 344031)

А як ти з майже літрової непрозорої ємності відміряєшь антігель на своі 90л?

там по ковпачках міряється - все передбачено і розписано

vitos svp 23.10.2015 11:19

Ось Ссиль на тести цієї хімії! Може заказна:maybe:!

DRB 23.10.2015 11:23

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 344046)
Ось Ссиль на тести цієї хімії! Може заказна:maybe:!

По Лікві-молі чув лише одне - її підробляють. Але просто чув, без доказів.
:beer:

вже бачу що не тестували, або хтось тестував а людина далека від предмету тесту писала статтю

Цитата:

Температура застывания – это уже полный «аллес», после которого один путь – в теплый бокс.
Перевірено тими ж майстрами про яких писав вище - якщо парафін вже є - нічим ти його не розтопиш. взагалі - просто відігріти не вийде - треба чистити паливну систему.

Ніякий теплий бокс вже не допоможе. Допомагає розморожувач дизельного палива. Але я б не ризикував (вже ж паливо було і в трубках)

Григорий Саныч 23.10.2015 12:03

Может парофин не растопиш а машину в теплом боксе заведеш,проверено

Вик123 23.10.2015 12:12

Цитата:

Допис від DRB (Допис 344036)
там по ковпачках міряється - все передбачено і розписано

У хайгировской литрушки колпачёк не мерный.

DRB 23.10.2015 12:22

Цитата:

Допис від Григорий Саныч (Допис 344059)
Может парофин не растопиш а машину в теплом боксе заведеш,проверено

Ну а далі думайте логічно - куди піде парафін який вже в трубках і т.д.?

Добавлено через 51 секунду
Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 344064)
У хайгировской литрушки колпачёк не мерный.

хіба? Значить треба брати ту що з ковпачком - літрова напевне для фур.
в листопаді буду купувати.

Вик123 23.10.2015 12:24

Цитата:

Допис від DRB (Допис 344048)
якщо парафін вже є - нічим ти його не розтопиш

Чушь. Очень хорошо оттаивает соляра при повышении температуры.

Григорий Саныч 23.10.2015 12:25

DRB, куда....куда? В фильтр

DRB 23.10.2015 12:32

Цитата:

Допис від Григорий Саныч (Допис 344072)
DRB, куда....куда? В фильтр

а той кусок що за фільтром? між фільтром і двигуном?

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 344071)
Чушь. Очень хорошо оттаивает соляра при повышении температуры.

Давайте проведемо з вами експеримент - хоча просто спробуйте самі - зараз коли будете десь заправлятись залийте літньої соляри в каністру.
коли буде мороз - у якусь ємність прозору і на вулицю (балкон чи т.п)
коли вона парафінізується - поверніть назад до квартири чи будинку. Лише при хорошому нагріві він може розтанути (бачили як розігрівають фури магістраль по дорозі?

Григорий Саныч 23.10.2015 12:36

DRB, не знаю куда он жениться,но у меня замерзала,в боксе машину отогрели и все ок.... Только фильтр после поменял и не притрагивался к двиглу..... До сих пор ездит нормально тфу тфу

DRB 23.10.2015 12:37

от знайшов на мікробі теж є опис

http://mikrob.ru/viewtopic.php?f=123&t=20615&start=45

Цитата:

Относительно парафина. Той зимой начал переливать летнюю соляру через воронку с сеточкой. Сеточка враз забилась парафином. Летом наткнулся на эту воронку при +10. Фото ниже

Не помню, какая максимальная температура была этим летом, толко вытряхнул я этот парафин уже осенью. Каким он был, таким и остался.
Цитата:

Парафин выпавший из соляры в процессе охлаждения и более того сумевший кристализоваться, для своего плавления требует температуры 40-65°C И то, это по минимуму, потому как мы не знаем какой точно из парафинов используется в соляре.
Т.е. другими словами, если из соляры выпал парафин, для того, что бы его опять нормально перемешать с этой же самой солярой, потребуется эту соляру нагреть никак не меньше чем до +40°C.
Добавлено через 2 минуты
Звичайний бокс не допоможе розпарафінізувати соляру.
Треба ддуже добре прогріти соляру щоб парафін розтанув

Вик123 23.10.2015 12:44

Цитата:

Допис від DRB (Допис 344077)
хоча просто спробуйте самі

Самі пробуйте, мені це ні до чого, бо це ж у вас все зі слів
Цитата:

Допис від DRB (Допис 344048)
Перевірено тими ж майстрами про яких писав вище - якщо парафін вже є - нічим ти його не розтопиш.

DRB 23.10.2015 12:47

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 344085)
Самі пробуйте, мені це ні до чого, бо це ж у вас все зі слів

Вибачте, малось на увазі ні боксом ні відігрівом в теплих приміщеннях на звичайних температурах :)

І вмене не зі слів.

Я просто пробую щоб хто не задумувався зрозуміли - звичайною заміною фільтра і відігріванням автомобіля проблему не вирішити.
Бо парафін залишиться в системі. не знаю в кого яка відстань від фільтра до двигуна - але от той весь сегмент після фільтра вже буде парафінізований. І заводити автомобіль - доволі ризикова штука

Вик123 23.10.2015 12:51

А також гарно пам'ятаю розповідь нашого одноклубника, який парою літрами окріпу розігрівав застиглу соляру у фільтру та заводив машину.
Ну і ще на останок хочу додати, шо багато чого залежить від якості соляри, можливо комусь попадається літня соляра взимку, можливо кількість того самого парафуну різна у різних виробників, тому робити однозначні висновки не варто.

DRB 23.10.2015 12:52

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 344088)
А також гарно пам'ятаю розповідь нашого одноклубника, який парою літрами окріпу розігрівав застиглу соляру у фільтру та заводив машину.
Ну і ще на останок хочу додати, шо багато чого залежить від якості соляри, можливо комусь попадається літня соляра взимку, можливо кількість того самого парафуну різна у різних виробників, тому робити однозначні висновки не варто.

Отож.. і для того щоб не мати "оппу" я буду краще доливати при заправці антигель :)

Вик123 23.10.2015 13:02

Цитата:

Допис від DRB (Допис 344089)
щоб не мати "оппу"

Але це також стосується слів ваших велмишановних майстрів))

DRB 23.10.2015 13:19

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 344090)
Але це також стосується слів ваших велмишановних майстрів))

Не розумію до чого це?
Це мої слова - я користуюсь антигелем, а про проблеми при парафінізації дизеля можете почитати по форумах. Що буває коли парафін шурує після фільтра далі. Може звісно наші двигуни його й проковтнуть, але нічого хорошого парафін в солярі не зробить.

vitos svp 23.10.2015 13:48

Цитата:

Допис від DRB (Допис 344086)
Вибачте, малось на увазі ні боксом ні відігрівом в теплих приміщеннях на звичайних температурах :)

І вмене не зі слів.

Я просто пробую щоб хто не задумувався зрозуміли - звичайною заміною фільтра і відігріванням автомобіля проблему не вирішити.
Бо парафін залишиться в системі. не знаю в кого яка відстань від фільтра до двигуна - але от той весь сегмент після фільтра вже буде парафінізований. І заводити автомобіль - доволі ризикова штука

З власного досвіду, з часів коли про зимове паливо ніхто і не мріяв:
- в -28С, з ранку пімпа підкачки ДП на фільтрі колом стояла, машину відігнали до теплого боксу, тепловентилятор під машину, хвилин 20 погріли, пімпа почала давитися, трошки прокрутили стартером і двигун харкнувши димом завівся, зразу трошки підкашлював, але чим більше робив, тим далі рівніше, фільтр не витягували і не міняли;
- в -9С, при дуже сильному боковому вітрі, на розігрітій машині, перехватувало ДП у паливопроводі під машиною. Глохла у степу, пімпа давилася дуже легко, але паливо не качала, після хвилин 5 стоянки знову засмктувало паливо і двигун пускався, через 10-20 км на швидкості 140 км/год, знову глохли і та разів 3-4. Коли скинули швидкість до 100 км/год, більше не глохли, потім заправились на іншій АЗС і проблема щезла і на 140 км\год;
- -18С, в паливо було добавлено антигель ХАДО, на парковці біля вокзалу завівся після Вебасти, трошки двигун відтарабанив і заглох, пімпа качала, але паливо не поступало, через деякий час, знову підкачка, завівся, потарабанив - заглох знову. двигун теплий. А ДП у баку - густий кісіль, який дуже повільно поступає у стакан паливо забірника, в результаті чого паливний насос його висмоктує скоріше ніж воно затікає у стакан. відтянули на таксі на АЗС і залили рідкого палива з підземної ємкості, до дому доїхав без пригод 200 км;
- з бандажним нагрівачем паливного фільтра, проблем з запарафінюванням фільтра не буває.
- заміна фільтра робиться в польових умовах, коли зразу можна їхати після заміни фільтра;
- цією зимою наблюдав за ДП у боксі в 5л. бачку з під води питної. Великого морозу не було, але чітко було видно як з пониженням температура паливо починає мутніти, причому не по всьому обєму, а з низу, чим низща температура тім вище рівень помутниння. З підвищенням температури так само зменшувалось і помутніння, при +вій температурі зникло повністю.

З трафіком в мене проблем з замерзанням палива не було, лию зимове паливо, присадки не використовую взагалі ніяких, правда запрвляюсь тільки на АЗС двох ТМ.

Добавлено через 6 минут
Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 344088)

Тільки його не треба поливати, а поставити в 2л пластикову пляшку з зрізанною горловиною і окріп підливати у пляшку по мірі охолодження в ній води.

Вик123 23.10.2015 14:20

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 344100)
Тільки його не треба поливати, а поставити в 2л пластикову пляшку з зрізанною горловиною і окріп підливати у пляшку по мірі охолодження в ній води.

То це ж про тебе розповідь))

али 23.10.2015 14:31

А когда обычно начинают продавать зимнюю? кто в курсе?

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 10:58.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©