![]() |
Re: mehanik, Xарьков, TOYOTA HIAСE 1992
Что-то начало лопаться часто у форумчан((
Добавлено через 1 минуту Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Поздравляю с восстановлением!!!:yo-ho-ho:
|
Познавательная тема и спасибо за то что делитесь информацией, продолжайте в том-же духе :-) А так же респект и уважение за золотые руки !!!
|
тоёта как то вообще надёжностью КПП не славилась,на сколько я помню
у меня за это лето 2 камри 2.4 и одна 3.5 все с автоматами на демонтаж это в городе 250 тыков населением П.С. а как так то много грузиков на отпорошкованном диске то? |
Цитата:
|
она на внедорожник рассчитана,и то сыровата. Ее тоже не супер хвалят.Ну а я про легковые написал. Ну да не в этой теме наверно тоетокоробасы обсуждаемы)))
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Коробка на "старичке"- 670тыс км,:maybe2:(по одометру, на самом деле х.з) поменял только сальники и кольцо синхрона 3 передачи. На "новом" лопнул вторичный вал и иголка на одном из подшипников треснула пополам. Итог- замена подшипника, промежуточного вала, вторичного вала и комплекта пятой передачи,плюс ессествено сальники. На одометре 185тыс.:maybe2: Все шестерни сальники и валы ,кроме вторичного вала (он длиннее) подходят от "старичка":vo::vo:
|
Не помню уже в какой теме писАл про провалы и тупизну в разгоне на горячем моторе, и грешил на какой-то из датчиков температуры(чисто интуитивно). Так я таки его нашёл!:krutoy: Датчик температуры подаваемого воздуха- стоит во впускном коллекторе между турбиной и корпусом дросселя. Снаружи его обнаружить просто нереально.:dash2: Ессественно был засран:(. А диагностика ничего не показывает.:disgust: В общем, кому интересно: первый датчик температуры находится в корпусе ДМРВ и меряет температуру подаваемого воздуха за воздушным фильтром и перед турбиной. Второй- смотри текст выше. Ещё, в "рампе", имеется датчик температуры топлива. А также датчик темп . на приборку и датчик на таймер накала свечей. Итого 5шт., а толку? Расход топлива 9/100, что по городу, что по трассе:dash2: Зато стабильно.:yes3:
|
После ремонта и установки рейки, сделал развал-схождение. Обнаружил люфт в самом рулевом валу в колонке. Разобрал-собрал, чуть "усовершенствовал" крепление колонки к кузову, люфт пропал. Вал то причем?:dash2: Мистика какая-то.:shock: Зато, обнаружил в баранке аирбег:vo:
|
Поменял подвесной подшипник кардана. Уже четвертый за три года.:devil:Весной поменял- зиму отьездил и фсё:dash2:
|
Re: Запчасти Тойота Хайс.
У темі 1 долучень
Заменил втулки в рулевой колонке, был люфт. Ожидал увидеть там подшипник, но японцы- хитрющий народ.:nasmeshka:
|
Re: Запчасти Тойота Хайс.
У темі 3 долучень
Установил пару " плюшек" в приборку вместо заглушки. Сверху температура двигателя, снизу вольтметр. Пришлось выпиливать новую панельку,
|
Датчик температуры двигателя куда запхнул?
|
Цитата:
|
Цитата:
Была у меня когда то такая приблуда - так и не приладил по нормальному. |
Добавлено через 6 минут
Gena-street, Зделаю врезку в корпус термостата. На белом Хайсе датчик ,просто, закрепил на корпусе штатного датчика. Мерял пирометром в разных точках. Цыфровик показывал на 5 град. меньше. Запомнил и фсё! |
Китайцы сейчас лепят разные термометры , и датчики на них... в том числе и врезные! и на разную резьбу !!!
Удлинять шнур датчика можно практически безвредно нормальным кабелем, а проверял я свои точкой кипения ...пирометра не было. |
Змінив на біленькому диск зчеплення. Но нейм, Пробіг 290 тис. В дозволі, товщина накладок до клепок мін. 0,3мм по факту- 1мм, ще вкладається . Але усі клепки і пружини розбовтані. Навантажив десь з півтони, і на старті ,на підйомі, помітив легесеньке буксування. На щастя, було щось у каморці:secret:
|
У темі 1 долучень
Чомусь розвалився вщент гофрик на передньому супорті. Зрозуміло, пошабашила направляюча втулка. Гофрика ледве знайшов, навіть в Одесі діфцит, екзіст завис. Що коїться?:shock:А втулочку зробив заздалегідь (навіть дві, з другої, великої втулки. Кінчик облудив, даби не іржавіла. :secret:)
|
Честно, не верю... Ремкомплект на хайс денег стоит. В Одессе есть все! Кинуть тел? Сам на тойоте поэтому Игорь знаю что говорю. Без обид
|
Дім, знайшов лише дві пропозиції. Одна справді в Одесі, на авторинку, 160грн, друга у Київі 110грн., та плюс перевіз. Обдзвонив знайомих магазинщіків-нема. Заказав вдома,150грн. А потім передзвонює екзіст і пропонує по 75грн, але було вже запізно.
|
На сіренькому накрився аккум, 100а/ч, 2 роки і 1місяць.ZIK Запоріжжя. Придбав Hankook, 95 a/ч, 2950 грн, мінус 500грн за старий, ітого 2450. На біленькому Хайсі такий точно служить вже 6 років. Кум, аккумуляторщик, казав, що можна витягнути малими токами заряду десь за тиждень, ще й хімія мається від сульфатації. Але тоді відпустка коту під хвіст. Продавани казали що Запоріжжя і Херсон- це гауно. Але свої гроші він відпрацював.
|
Игорь,в 12 году взял "Force" 100-ку,по сёднешний день ни разу не заряжал.Жду когда он ласты склеит,потому как брал в попехах его и подсказать было не кому,а он оказался левым ,а нужен правый.так и езжу в ожидании когда он наебэ,а он ну ни в какую не загибается
))) |
evgesha, Жек, у рашці є багатий вибір пласт.захисту(защити) підкрилків на Хайс. Коштують адекватно, придбати не проблема. Проблема переправити сюди. Може щось підкажеш?
Добавлено через 4 минуты Цитата:
|
Есть как вариант передать автобусом,мы как раз после таможни выходим на объездную Харькова и пошли на Чугуев.Автобус проходит там каждый понедельник с 7-9 часов утра.Просто цена вопроса,чтоб подкрылки передать.Нет,попробовать самому привезти,надо на них посмотреть,объёмность..Просто если по объему как мои,могут возникнуть трудности
Добавлено через 2 минуты Скинь ссылки,явки.Посмотрим. |
Как Игорь предлагал, разрезать на кусочки, а потом на месте склеить:lol:
|
Синей изолентой :ah: :beer:
|
Ха-ха,одни блин доброжелатели.Метнулись бы в кацапию за цацками ,каждый по комплекту,пацану б доброе дело сделали:p
Добавлено через 5 минут Изолента не поможет,даже синяя.Если то о чём я думаю,там материал типа капрона,а он сцуко не паяеться.Под Питером, в Колпино,есть контора,она локера(подкрылки) на разное авто делала и вроде как и щас делает.Знаю на моё авто только они в Рашке шлёпают. |
Так. Не Нада нас пинать сильно а то с гранита вырежем и вышлем. Будет заниженный центр тяжести :lol:
|
Андрюха,не надо мной манипулировать:pЭтот прибор в ну никак не впишется интерьер камина.
Этот прибора,для занижения центра тяжести.Можно сделать,я его вместо звонка на ворота повешу,пусть гости долбят им в калитку:nasmeshka: |
По приборы то до лаки у нас так не полируют :ah:
Добавлено через 2 минуты А так каждый подкрылок кил по 200 тож можна на бусе городов пахать :fk: |
Тьфу ты блин,ты о подкрылках а я о хере:duren: Совсем заработался)))
|
У темі 4 долучень
Перед великим круїзом зробив невеличке ТО. Головне- змінив ролік натягувача паска генератора. Сам пасок ще живий, але вже на межі по довжині. Кинув новий у запас. В Інеті, по заміні, нічогоне знайшов. Зробив кочергу. Отож: наставляємо головку 14 на болт кріплення ролика, ставимо кочергу і, через помпу, віджимаємо натяжний ролик. На усе 3 хвилини. Обожнюю Тойоту.
|
Цитата:
|
Rulik, З внутрішньої сторони пасок , майже, в ідеалі- жодної тріщинки.
|
Під час ремонту старий ремінь з роліком всьановили?
|
Цитата:
|
Цитата:
|
З іменинницею Вас, дядько!
|
Gena-street, Дякую, друже.
|
Під час подорожі до Карпат, спіткала мене така халепа- підгнила і лопнула одна з двох стрічок кріплення паливного баку (у баці було літрів 20, тому й не відпав:maybe2:). До Умані не доїхав якихось 7км. Наступного ранку знайшов майстерню біля ж.д. вокзалу. Хлопець ,переселенець з Луганську, зробив мені нову за 1.5 години- довелося йому їхати на металобазу і купувати нову металеву стрічку товщиною 3мм, тонкіше не було. За все 200грн. До Умані їхав через Кіровоградщину. Дороги ,начибто, є, але бак ледве не загубив.:(
|
То там ещё харошие дорог :) а кривой рог Казанка можна и без колес остаться
|
У темі 1 долучень
Трохи заспівала ліва маточина. Різко перекладаючи кермо зправа-наліво, зробив висновок, що це малий підшипник. (великий мається у закромах):p Придбав Койо в Екзисті, моя ціна 161грн. Подобається ціна-якість. На моїх автівках усі навантажені підшипники Койо. На тижні був у автомагазі Автолада, Харків, ціни на росіянські підшипники для Ваз усього десь на 15-20грн нижче.:oh:
|
У темі 3 долучень
Мій біленький у Київі. Син їздив на виставку.
|
Єкспонатом був?)
|
Цитата:
|
Поліз до свічок- одна в мінус. Діма е38tsd налякав, що потрібно колектор впускний знімати, я купив нову прокладку і ще одну заказав, про всяк випадок. Виявилось трохи простіше- зняв повітряпровід, зчітувач і клапан наддува, корпус дроселя, егр. Правда, майже усе крутив на дотик, місця і огляду дуже мало. Ще зкинув трубку з вакумной баклуші егр, щоб він не відкривався.
|
У темі 1 долучень
Змінив нижні колещатки зсувної дверцяти. Тепер вона відчиняється-зачиняється майже двома пальцями. Ціна питання- 452грн, орігінал. Тепер міркую, чи варто відновлювати своє старе? Підшипники, токарка, заощаджу десь з 150грн. Був би в мене малий токарик- усе це взагалі було б ні про що, а так...
|
У темі 1 долучень
Придбав задні гальмівні колодки. "Токо",я вже на таких їздив. Нормальні колодки і ціна більш-меньш, 529 грн. Повністю підходять на обидва бусика.
|
Скільки ходять?
|
Цитата:
|
Цитата:
|
У темі 1 долучень
Змінив передні, гальмівні, колодки. 80 тис. наіїздили. Ще й рульовий кінцевик змінив, 35 тис. реставрат. Хто там казав, що треба набивати пильовик мастилом? Було набите, гумка пошабашила і фсьо. Хоч маж, хоч не маж.
|
Я адекватный, не могу разобраться в чате
|
Цитата:
|
Були проблеми з запуском двигуна. Грішив на що завгодно, виявилось- стартер. Заміна щіток, 130грн Cargo, один підшипник ,54грн NSK, проточка колектора, ще й відпіскоструїли. Робота- 350грн. Віддав, через 2 години подзвонили- готово. Запчастини купував сам.
|
У темі 2 долучень
Від трясці випало якесь реле з під торпедо.Трохи почаклував з лампою-контролькою та тестером, виявив що воно і нафіг там не потрібне, ще й котушка постійно під напругою. Встановив перемикайку. Якісь люті електрики попрацювали.:oh:
|
У темі 1 долучень
Після ремонту на кухні залишилися старі панелі мдф. У багажнику з'явилася нова, вантажна, підлога. Трохи важкувата.
|
У темі 6 долучень
З Ланоса в Тойоту.
|
"Брюки превращаются..."(С)
|
Gena-street, Не повіриш. В Україні оригінал не знайшов, тіки під замовлення з Еміратів, чекати 2-3 тижні, 6-7$, доставка окремо. Пішов у атомаг і купив- 40грн. 10 хвилин роботи,
|
У темі 2 долучень
Заплакав манжет задньої піввісі на біленькому. На додаток загрюкав підшипник, в ходу не було чутно. Розібрав- і ось, маю. Пройшов 37000 км. За часів срср і тодішної якості ніби норм. Але- зараз річний вибіг у мене десь 30-32 тис. Раз на рік міняти підшипник-:beeee: Доречі- підшипник універсальний, підходить до багатьох автівок, зокрема до Волги, ціна-якість відповідна.
|
пробувати іншу фірму...
|
Romaha55, Вибір є, але під заказ, чекати треба. А тут приїхав до магазу та купив.
|
Ссср і руссія трохи різні речі
Краще вже кітай виходить ставити |
Маєш два авто и так не любити техніку.
Казав один; - Я б таке в руки не взяв, побачивши туалетний папір *Москва*,(виробник м.Харків).:D |
Ніколи було чекати.
|
У темі 2 долучень
Втулив у аморт втулки зі стаба. Влізли непогано. Подивлюсь, на скільки вистачить.
|
У темі 2 долучень
Змінив втулки стаба, на диво дуже м'якеньки. "Точка опоры", поліуретан. Ось тільки не зрозумів- що за мастило та навіщо?
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
От цікава стаття https://polypro.com.ua/blog/poleznay...blok.-pochemu/ |
sergeyss9, Вибач, друже. Перший раз чую, що втулка повинна прокручуватись. Зазвичай- це перша ознака зносу.
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
мастило там схоже під палець! |
Цитата:
|
У темі 2 долучень
Встановив передпусковий підігрівач на 220 В. З 5° до 40° нагрів хвилин за 10-15. І місце знайшлося чудове. Величезна подяка Валентину Глеб за девайс.
|
Це с чого такий девайс і вартість?
|
Тут опис та інструкція .https://podogrev72.ru/catalog/start-turbo/ Десь 1500 грн. Є варіанти з помпою та без.
|
У темі 1 долучень
Нові втулки стаба, поліуретан, "Точка опоры".
|
Почав Хайсик хріново заводитись, потім тільки з ефіром. 2 форси в мінус, лили в зворотку.
|
У темі 1 долучень
Придбав нову цяцьку. Буду міняти.
|
У темі 2 долучень
Я вчора грався, ще й сьогодні продовжуватиму - дощ пішов. Та ще й без ями.
|
У темі 1 долучень
Це у мене така відпустка.
|
Цитата:
Добавлено через 12 минут Спіткала вдруге така халепа- після інтенсивного руху, при переході на холості, вилазить джекі- чан і двигун переходить у аварійний режим, тобто не реагує на газульку, а потім ще й глохне. Сканер видав помилку р1226- проблеми з форсами, пнвт, або з считувачем тиску у рампі, потім з'явилася помилка 1080- зчитувач температури палива. Двигун працює відмінно: запускається норм, тягло супер, витрати палива- норм. Посмикав фішки цих зчитувачив, помилки видалив, і усе запрацювало. 2 роки тому, було , майже,таке ж саме, але двигун, у якийсь момент, не запустився, тільки з "плаком". Скінчилося зміною двух форс. І звук був, наче поршень стукав. Зараз Бог милував, бо ціни- за ці гроші можна автівку придбати. |
Відповідь: mehanik, Xарьков, TOYOTA HIAСE 1992
Вітаю!
|
З Днем Народження !
|
Вийшла з ладу обгінна муфта генератора. Не заклинила, а прокручується. Може заварити її, щоб працювала як звичайний шків?
|
Як звичайний шків буде різати ремень при старті....стопу та на різких змінах обертів------бо конструкція потужного генератора така що якір важкий і за рахунок цього велика єнерція при обертах. муфта компенсуе цє,.......краще купляйте нову муфту!
|
Як би усі ці модні штучки з'явилися не так давно. До цього навіть гадки не мали про двох масовий маховик та муфту на гені. І нічого не різало. На старому Хайсі звичайний двохструмковий шків та звичайні 2 паски. Потужність однакова. Ще валяється у закромах гена з Тойоти. Там звичайний шків під поліклиновий пасок. Спробую заварити. Поріже так поріже. Цей пасок вже давно треба було викинути, тому вожу з собою новий. Міняти легко.
|
Зняв я генератора, а там пипець: колектор зтертий, щіток майже нема, підшипники люфтять, ще й корпус репнув. Підбивши гроші на відновлення, придбав новий. Зрозуміло не оригінал, бо оригінал коштує як півмашини.
|
Давно я нічого не писав. Якось не до цього було. Біляш конкретно закипів. Дав охолонути. Долив десь літрів 6 тосолу, бо видуло усе. Запустив двигун - пішли бульбашки у радіатор. Вирок - пробой у системі охолодження, гадав що прокладка гбц. Віддав на СТО, розібрали, шліфанули гбц, а там дві тріщини у двох циліндрах. Я в шоці, майстри в шоці, бо гбц чавунна. В ітозі- купив б/в гбц за терпимі гроші, розборщики-розбійники загадали 400$. Ще й шкив на коленвалі розбило, ще 60$ за б/в. Шків купив новий, не оригінал, за 1600грн. Загалом, на запчастини вийшло десь 10к грн. Ну і робота 20к. Ще й зимою ,на сірому, майже увесь низ переварили. Виходить- працюєш на машину, комуналку, ну на пиво трохи залишається.:dash2::oh:
|
Цитата:
|
Відповідь: Re: mehanik, Xарьков, TOYOTA HIAСE 1992
Цитата:
тачанка жінкина приїхала у відпустку на 2 тиждні, заїхала на ремонт - не менше полтоса вийде! Працюємо на перемогу! пиво потім! Слава ЗСУ! |
Відповідь: Re: mehanik, Xарьков, TOYOTA HIAСE 1992
Цитата:
Це ж рест ? |
Re: Відповідь: Re: mehanik, Xарьков, TOYOTA HIAСE 1992
Цитата:
|
Я думав - новіший. Але, все одно, щось я вважав Хайси стійкішими до корозії ...
Такий, як твій сірий до війни в нас їздив, рік не знаю який, вже вбитенький, але цілий був. Білий , такий як твій другий, здається дорестайловий ще їздить - так, взагалі, наче новий. Я щоразу на нього задивляюсь, просто прусь від нього ! |
Нам брат побратима пригнав з Норвегії 2003 року, повноприводного, грузопасажир. Ржавий був дуже, навіть сквозна була корозія. Але пер по бездоріжжю що дурний. А от підвіска не витримувала, і не витримала(.
|
Білий-1992го року. По кузову набагато міцніший та ціліший. Метал набагато товще.
|
Цитата:
Добавлено через 4 минуты Цитата:
І машин цього покоління дуже мало на продажі. |
Сьогодні відбулася випадкова зустріч з клубнем viktor4. Був радий знайомству. Трохи поспілкувалися. Нажаль, часу було обмаль що в нього, що в мене. Він приїхав по справах, я на роботі.
|
Також радий знайомству. Наклейка БУСОВОД чітко вірізняє однодумців в потоці..
|
Проїхався по калюжам "з вітерцем", засвітився Джекі Чан. Помилка р1271- клапан регулювання тиску пнвт. Вже таке було- поганий контакт на дротах, в мене там на скрутках. Усе б нічого, але дуже поганий доступ.
|
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 06:06. |
vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©