Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Технічні питання (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Выбор Аккумулятора (https://busovod.ua/showthread.php?t=5397)

vitos svp 30.10.2020 10:23

Re: Выбор Аккумулятора

Цитата:

Допис від ВОЛЬДЕМАР (Допис 461069)
Вітос, пролізе з зовсім малим допилом. Я в себе зробив два прорізи в залізні, від сторони водійської дверки, і трохи попрацював молотком, без зубила. І на акумі зрізається кріплення по вузчих сторонах. Вже другу сотку впхав.

Там питання риторічне різати чи не різати!!!
А скільки і де не має значення!

Вик123 30.10.2020 12:37

Цитата:

Допис від ВОЛЬДЕМАР (Допис 461069)
Вітос, пролізе з зовсім малим допилом. Я в себе зробив два прорізи в залізні, від сторони водійської дверки, і трохи попрацював молотком, без зубила. І на акумі зрізається кріплення по вузчих сторонах. Вже другу сотку впхав.

Я не різав нічого. Пєндаля дав ))

vitos svp 02.11.2020 14:53

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 461091)
Я не різав нічого. Пєндаля дав ))

Схоже хтось ту дюрку вже до тебе роздовбив!:D
Або АКБ гумова!

Вик123 03.11.2020 19:09

Розмір лючка та корзини приблизно однакові, дозволяють встановлення 100 а/г акума, але корзина трохи зміщена відносно лючка, що ускладнює встановлення акума. Відкрутивши корзину досить легко засунути в неї акум.

vitos svp 06.11.2020 08:25

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 461155)
Розмір лючка та корзини приблизно однакові, дозволяють встановлення 100 а/г акума, але корзина трохи зміщена відносно лючка, що ускладнює встановлення акума. Відкрутивши корзину досить легко засунути в неї акум.

Краще пиши габаритні розміри АКБ, а не ємність!!!
Габаритний ряд в них стандартизований!

Вик123 06.11.2020 20:09

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 461193)
Краще пиши габаритні розміри АКБ, а не ємність!!!
Габаритний ряд в них стандартизований!

Мабуть тільки тобі не зрозуміло про який розмір йде мова)

vitos svp 06.11.2020 22:15

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 461200)
Мабуть тільки тобі не зрозуміло про який розмір йде мова)

Та ні, здається тут хтось намагається пейси крутити!!!

Заміряй довжину дюрки під АКБ на 1,9! Порівняємо з довжиною АКБ і все буде ясно! :meowth:
Вона там прямокутна?
Тільки міряй в мм, а не в папугах, чи інших одиницях виміру!

Вик123 07.11.2020 10:17

Шо тобі ще не зрозуміло? Акум 100а/г виробника а-мега, здається вони у них йдуть в одному типорозмірі, отвір в кузові стандартний. пс. І не крути пейси))

vitos svp 07.11.2020 13:24

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 461209)
...отвір в кузові стандартний...

В мм давай заміри Д×Ш!

Вик123 07.11.2020 14:11

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 461214)
В мм давай заміри Д×Ш!

Навіщо це мені? Я тобі сказав, що все в стандарті.

М'арк 13.01.2021 20:32

Відкрив лючок акумулятора, а там ... :oh: Там реально дюрка на двір :shock: і все в пилюці, чуть не сантиметр! Навіть зілля якесь німецьке лежить. То у всіх так, чи в мене там чогось бракує???

https://a.radikal.ru/a14/2101/b3/72375388326a.jpg

Виваро 2207 13.01.2021 21:25

В мене все таке саме, машина якого року? Акум ще мабуть рідний?

М'арк 13.01.2021 21:39

Походу, рідний , 03.14, машина 05.14.

https://b.radikal.ru/b37/2101/7d/5d80904f7eca.jpg

vitos svp 13.01.2021 22:13

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 462270)
Відкрив лючок акумулятора, а там ... :oh: Там реально дюрка на двір :shock: і все в пилюці, чуть не сантиметр! Навіть зілля якесь німецьке лежить. То у всіх так, чи в мене там чогось бракує???

Зате вентиляція добра!:yes3:
У всіх так!
В мене з 12 року вже третій!

М'арк 13.01.2021 22:37

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 462276)
У всіх так!

Своєрідне рішення ...

vitos svp 14.01.2021 07:47

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 462277)
Своєрідне рішення ...

деякі у багажник ставлять, а потім через всю машину кабель прокладають!
чудаків вистачає.

WolkCub 14.01.2021 14:49

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 462278)
деякі у багажник ставлять, а потім через всю машину кабель прокладають!
чудаків вистачає.

Потенциально дышать кислотой :( нафига

М'арк 14.01.2021 15:37

Цитата:

Допис від WolkCub (Допис 462280)
Потенциально дышать кислотой

Випари через трубку відводяться назовні, проблем немає. В багатьох машинах акумулятор стоїть в салоні. Та й в ВТП друга батарея ставиться під сідушку.

Виваро 2207 14.01.2021 17:26

Вмене машина 10року і на акумуляторі вибито 10 рік, перед зимою підзарядив і заводить ще досить бадьоро хоча їжджу на коротких дистанціях

М'арк 15.01.2021 18:57

Да, в мене на Віто стояв оригінальний мерсовський акумулятор, з яким я купив машину - скільки йому років було до мене , я не в курсі, але я проїздив вісім років і з ним же продав.

Rashka 20.01.2021 21:45

Цитата:

Допис від Виваро 2207 (Допис 462284)
Вмене машина 10року і на акумуляторі вибито 10 рік, перед зимою підзарядив і заводить ще досить бадьоро хоча їжджу на коротких дистанціях

Дункен Маклауд какой то а не Акб. Тут 3-4 года за счастье сейчас, с именитыми брендами максимум 5лет.

Владимир30 20.01.2021 22:12

У меня заводской аккум 9лет отстоял. В оригинале стояла Варта. Взял тоже Варту, електрик рекомендовал его сразу зарядить, так и сделал. Удивило то, что новый аккум заряжался 8 часов, хотя на нем было напряжение 12,6В. И он свежий по выпуску. Но он меня, пока только радует и очень бодро заводит и еще постоянно пользуюсь автономкой.

М'арк 20.01.2021 22:34

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 462429)
В оригинале стояла Варта

:yes3: На Мерсі і на Віваро оригінальні стояли Варта. Але то зовсім не та Варта, яку продають в магазинах...

Владимир30 20.01.2021 22:49

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 462430)
:yes3: На Мерсі і на Віваро оригінальні стояли Варта. Але то зовсім не та Варта, яку продають в магазинах...

Это во всех диталях так. Заводские шаровые тоже ходят лучше, чем потом оригинал.

vitos svp 21.01.2021 11:40

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 462431)
Это во всех диталях так. Заводские шаровые тоже ходят лучше, чем потом оригинал.

Бо на авто з конвеєра є гарантія, а по зч інша ситуація! Хто дає, хто не дає, а хто цуть-цуть!
Нікому не вигідні "вічні" вузли!

evgesha 21.01.2021 21:01

Акум "Forse 100" 2012 г.в.Похолодало начал парить мозг,быстрый разряд при заводе двигателя.Проверили ареометром, человек который проверял ,сказал что плотность 1,28.Подзарядил,держу на стройке в доме.Выношу с дома,заводиться без проблем

fedbelkin 21.06.2021 17:02

всем привет! подскажите нормальную 70-75 ку на vw 1.9 дизель без вебасты. насмотрел https://akbcenter.by/katalog/katalog...278x175x190-mm но все говорят что лучше взять варту, мол с конвейера шла:duren::duren::duren:. кто что скажет?;)

Rulik 21.06.2021 17:43

У темі 1 долучень
Цитата:

Допис від fedbelkin (Допис 464779)
на vw 1.9 дизель

П'ятий рік стоїть Exide premium Ah72 , виготовляють в Польші там де Бош, Варта .
Раз в рік перед зимою підзаряджаю , в Мене корткі пробіги , довго стоїть машина .
Дуже задоволений аккумою .

catmanul 21.06.2021 20:54

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 464780)
... Exide premium Ah72 , виготовляють в Польші там де Бош, Варта .
...

хіба Бош та Варту виготовляють в Польщі? можливо сплутали з Чехією.
разом з Бошем та Вартою дійсно на чеському заводі виготовляють ще декілька брендів - Гігаватт, Енерджайзер, Афа та ін.
перелік заводів Exide тут https://ru.wikipedia.org/wiki/Exide.
не виготовляють Їх разом з Бошем та Вартою, а в Польщі дійсно виготовляють.

fedbelkin Exide виробляють у Білорусі на одному заводі з акумуляторами Zubr.
пораджу ще звернути увагу на акумулятори TAB або Topla зі Словенії.
з варіантів дешевше Energizer, Gigawatt.
Exide, Bosch та Vartа - теж непоганні варіанти

Rulik 22.06.2021 16:11

Цитата:

Допис від catmanul (Допис 464782)
хіба Бош та Варту виготовляють в Польщі?

так само як пральні машини Сіменс , збирають в Італії на заводі Смег , АЕГ на заводі Електролюкс в Польші.
Цитата:

ці варіанти йдуть на конвеєр ВАГ, в Польші на Кадді і МБ Спринтер , в Чехії на Шкоду.
Постачальник возить ці три бренди з одного заводу в Познані !

Cheatatel 15.11.2021 14:06

Чи може хтось порадити аккумулятор для сухого фена? Денні пробіги в мене критично малі(2км. В один бік), акумулятор і так не встигає нормально заряджатись, а якщо зимою буду юзати сухий фен - то боюся одного ранку не запуститься двигун.
Тому, мабуть, треба купляти додатковий акум, щоб не боявся б глибоких розрядів. До бортової системи живлення автомобіля не буду підключати( менше мороки), а заряджатиму періодично за допомогою ЗУ.
Може хтось порадить який акумулятор купити?

Василий Ш. 15.11.2021 14:29

Цитата:

Допис від Cheatatel (Допис 466134)
Чи може хтось порадити аккумулятор для сухого фена? Денні пробіги в мене критично малі(2км. В один бік), акумулятор і так не встигає нормально заряджатись, а якщо зимою буду юзати сухий фен - то боюся одного ранку не запуститься двигун.
Тому, мабуть, треба купляти додатковий акум, щоб не боявся б глибоких розрядів. До бортової системи живлення автомобіля не буду підключати( менше мороки), а заряджатиму періодично за допомогою ЗУ.

За АКБ не скажу, але глибокий розряд для кислотного-швидка смерть. Ну і котли мають захист, при гранично допустимій напрузі не запуститься. Як варіант поставити УРА 200…

vitos svp 15.11.2021 16:14

Цитата:

Хрен ти долю на..беш!
Для таких випадків підходять тягові акб, наприклад для човнових електромоторів! Тільки там ціна не гуманна!
Так що чипляй до штатної АКБ і грійся з заведенним двигуном ну і регулярно підзаряжай АКБ від 220V.

sergeyss9 15.11.2021 22:19

Цитата:

Тут би ідеально вписалась AGM батарея , але якщо толовий виробник то цінник конський ... Як на мене то краще кислоту з високим пусковим током ампер так на 100 і вольтметр присобачити .

vitos svp 15.11.2021 22:27

Цитата:

Допис від sergeyss9 (Допис 466148)
Тут би ідеально вписалась AGM батарея , але якщо толовий виробник то цінник конський ... Як на мене то краще кислоту з високим пусковим током ампер так на 100 і вольтметр присобачити .

накой там пусковий струм високий? Запобіжник на фені на 15А.

sergeyss9 15.11.2021 22:42

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466149)
накой там пусковий струм високий? Запобіжник на фені на 15А.

Так як акуми з високим пусковим током менш схильні до розряду при циклічній нагрузці , особливо в холодну пору року .

vitos svp 15.11.2021 23:45

Цитата:

Допис від sergeyss9 (Допис 466150)
Так як акуми з високим пусковим током менш схильні до розряду при циклічній нагрузці , особливо в холодну пору року .

пусковий струм і ємність це різні параметри!:oh:

Alekc 17.11.2021 21:45

Цитата:

хіба Бош та Варту виготовляють в Польщі? можливо сплутали з Чехією.
разом з Бошем та Вартою дійсно на чеському заводі виготовляють ще декілька брендів - Гігаватт, Енерджайзер, Афа та ін.
перелік заводів Exide тут https://ru.wikipedia.org/wiki/Exide.
не виготовляють Їх разом з Бошем та Вартою, а в Польщі дійсно виготовляють.

fedbelkin Exide виробляють у Білорусі на одному заводі з акумуляторами Zubr.
пораджу ще звернути увагу на акумулятори TAB або Topla зі Словенії.
з варіантів дешевше Energizer, Gigawatt.

А что можете про Rocket сказать , очень уж нахваливают их...

Postdove 18.11.2021 09:02

Цитата:

Тут би ідеально вписалась AGM батарея...

Цитата:

Як на мене то краще кислоту з високим пусковим током ампер так на 100 і вольтметр присобачити .

AGM батарея так само свинцево-кислотна...

sergeyss9 18.11.2021 17:51

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466151)
пусковий струм і ємність це різні параметри!:oh:

Я щось неправильно написав ?

От візьми в себе заміряй скільки ампер споживає автономка при старті і скільки в роботі . А те що ємність батареї і пусковий ток це різні параметри - ні для кого не секрет .
На приклад - при старті 10А , а в роботі десь 2-3А . В результаті частих запусків батарея більше розрядиться чим при тривалій роботі .
Любому електро двигуну/стартеру/помпі для запуску потрібен потужний імпульс.
От тому я написав що бажано використовувати акуми з високим пусковим током .

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466205)
AGM батарея так само свинцево-кислотна...

Не зовсім така сама , там є свої плюси і мінуси .AGM можна ставити раком чи боком , головне не догори дном .І повних циклів зарядки в них набагато більше .Не дарма AGM батареї ставлять на машини з системою старт-стоп.

Беза 18.11.2021 20:24

Цитата:

Допис від Alekc (Допис 466203)
Rocket

С 14 года у меня, наверное в эту зиму умрет

vitos svp 18.11.2021 21:43

Цитата:

Допис від sergeyss9 (Допис 466215)
Я щось неправильно написав ?

От візьми в себе заміряй скільки ампер споживає автономка при старті і скільки в роботі . А те що ємність батареї і пусковий ток це різні параметри - ні для кого не секрет .
На приклад - при старті 10А , а в роботі десь 2-3А . В результаті частих запусків батарея більше розрядиться чим при тривалій роботі .
Любому електро двигуну/стартеру/помпі для запуску потрібен потужний імпульс.
От тому я написав що бажано використовувати акуми з високим пусковим током .

Не зовсім така сама , там є свої плюси і мінуси .AGM можна ставити раком чи боком , головне не догори дном .І повних циклів зарядки в них набагато більше .Не дарма AGM батареї ставлять на машини з системою старт-стоп.

Ти щось не розуміш в процесах які відбуваються в АКБ (аккумуляторна кіслотна батарея)
ЇЇ штатне положення - постійно заряджена, при розряді на пластинах з'являється шар сульфату свинця, чим більший розряд, тим товще шар сульфату. При заряді сульфат свинця розчиняється, але є проблема - чим його шар товще, тим гірше він розчиняється, тому при глубокому розряді він і розчиняється не повністью, що і є початком кінця АКБ.
І немає значення розряджується АКБ великим пусковим струмом, чи малим поступово! А ємність АКБ це лише площа/об'єм активної маси.
Дві головні переваги АКБ - дешева ціна і можливість приймати/видавати великий струм, тому їх і використовують як стартові в автомобілях.
І всім світом намагаються побороти - сульфатацію, всілякими АGM і гель технологіями, ефект є, але до остаточної перемоги ще далеко, чи скоріше перемога сульфатації -неможлива!
Для живлення фена підходять тягові аккумулятори, які не кіслотні, а лужні і не мають сульфатації, але мають невеликий струм заряду/розряду, тому не мають широкого розповсюдження і мають конські ціни.
Ще раз повторюсь, що найкращій варіант - аккумулятор від човнового електромотора, але буде коштувати більше за сам фен і як декілька АКБ!

sergeyss9 18.11.2021 22:15

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466223)
Ти щось не розуміш в процесах які відбуваються в АКБ (аккумуляторна кіслотна батарея)
ЇЇ штатне положення - постійно заряджена, при розряді на пластинах з'являється шар сульфату свинця, чим більший розряд, тим товще шар сульфату. При заряді сульфат свинця розчиняється, але є проблема - чим його шар товще, тим гірше він розчиняється, тому при глубокому розряді він і розчиняється не повністью, що і є початком кінця АКБ.
І немає значення розряджується АКБ великим пусковим струмом, чи малим поступово! А ємність АКБ це лише площа/об'єм активної маси.
Дві головні переваги АКБ - дешева ціна і можливість приймати/видавати великий струм, тому їх і використовують як стартові в автомобілях.
І всім світом намагаються побороти - сульфатацію, всілякими АGM і гель технологіями, ефект є, але до остаточної перемоги ще далеко, чи скоріше перемога сульфатації -неможлива!
Для живлення фена підходять тягові аккумулятори, які не кіслотні, а лужні і не мають сульфатації, але мають невеликий струм заряду/розряду, тому не мають широкого розповсюдження і мають конскі ціни.
Ще раз повторюсь, що найкращій варіант - аккумулятор від човнового електромотора, але буде коштувати більше за сам фен і як декілька АКБ!

І оп'ять двадцятьп'ять .При чому тут сульфатація ?
Так і до теорії відносності можна дойти...

Питання від Cheatatel стояло так - Чи може хтось порадити аккумулятор для сухого фена? Денні пробіги в мене критично малі

Відповідь :
1) Кислотний акум. - самий дешевий варіант
2) AGM
3) Човнові акумулятори - коштує як добрий підсвинок , або як 2 кислотних акб.

vitos svp 18.11.2021 22:21

Цитата:

можно спробувати зібрати аккумулятор на таких комірках, але потрібна ще плата керування. ось і збірка 50Аг і збірка 30Аг
обіцяють 2000 циклів, на AGМ-ах -500 циклів

або такий з платою вмонтованою

Cheatatel 19.11.2021 03:04

Купив, поки що, гелевий на 33 АГ... подивлюся...
Якщо не сподобається, поставлю його на бпж, хай твердопаливний котел страxує.

Alekc 19.11.2021 07:14

Аккумуляторные батареи Rocket кто эксплуатировал? Скажите пожалуйста свое мнение!!!

Шкодник 19.11.2021 08:41

Цитата:

Допис від Alekc (Допис 466236)
Аккумуляторные батареи Rocket кто эксплуатировал? Скажите пожалуйста свое мнение!!!

Тобі ж відповіли вже в цій темі

vitos svp 19.11.2021 09:26

Цитата:

Допис від sergeyss9 (Допис 466225)
І оп'ять двадцятьп'ять .При чому тут сульфатація ?
Так і до теорії відносності можна дойти...
...

Звісно що ні до чого. АКБ здихають від теорії відносності!

Добавлено через 13 минут
Цитата:

Допис від Cheatatel (Допис 466235)
Купив, поки що, гелевий на 33 АГ... подивлюся...
Якщо не сподобається, поставлю його на бпж, хай твердопаливний котел страxує.

Я після ночивлі з феном, завжди ставлю АКБ на підзарядку в режимі десульфатації і він її дро..ть добу-дві.
Свого часу тягав стару АКБ, поки не здав в обмін на нову АКБ.
Подивився ціни Гель і тягові літій-залізні зараз десь в одній ціновій категорії, АГМ десь на третину меншу ціну мають.
На компьютерних БПЖ АКБ більше року не ходять, хоча постійно находяться в зарядженному стані, вимикання єл.єнергії в мене бувають дуже рідко.
Оце думаю може придбати з того що нарив до БПЖ до сігналізації в будівлі, там АКБ пісець, прийшов!

Добавлено через 14 минут
Цитата:

Допис від Alekc (Допис 466236)

Звичайні АКБ, які можливо виготовляються на одному заводі з іншими, тільки ТМ іншу клеють.

Alekc 20.11.2021 04:32

Якого виробника на даний час придбати, щоб відношення ціна-якість були відповідні?

vitos svp 20.11.2021 08:36

Цитата:

Допис від Alekc (Допис 466259)
Якого виробника на даний час придбати, щоб відношення ціна-якість були відповідні?

Щоб на ньму було написано Honda!

Postdove 20.11.2021 09:02

Цитата:

Допис від Alekc (Допис 466259)

Беріть австрійський Banner, і не пожалкуєте. Сучасні Bosch і Varta по якості навіть поруч не валялися. Акуми дійсно виготовляються в Австрії, вперше я їх побачив на свіжих, пригнаних з Німеччини вантажівках в 2015 році. Про якість говорить те, що ці акумулятори на 15-20 % важчі, ніж акум такої ж емності будь-якого іншого виробника. Правильна кількість свинцю це дуже важливий фактор. І ще. Ні, я не торгую ними :), в мене зовсім інша робота. Я їх успішно експлуатую. Правда по ціні Banner трохи кусається, але він того вартий.

Василий Ш. 20.11.2021 09:44

Років мабуть 7-8 купив MOLL 100Ah. Зима покаже як далі себе поведе… в момент покупки, при заявлених 950 пускового, видав 1000+++

М'арк 20.11.2021 21:32

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466262)
Сучасні Bosch і Varta по якості навіть поруч не валялися

Восени 17-го року купив Варту, зараз похолодало - крутить фігово ... Чотири роки для "фірми", якби, не айс :no:

Alekc 21.11.2021 07:28

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466260)
Щоб на ньму було написано Honda!

Просто клуб вокруг смеха!

vitos svp 21.11.2021 19:02

Цитата:

Допис від Alekc (Допис 466287)
Просто клуб вокруг смеха!

А ти як думав!
Тепер можеш пошукати АКБ з написом Renault. ОД такі рекомендує і такі з нуля ставлять, ходять достатньо довго, навіть не зважаюци на те що виготовлені Varta.

Добавлено через 3 минуты
Цитата:

Допис від М'арк (Допис 466281)
Восени 17-го року купив Варту, зараз похолодало - крутить фігово ... Чотири роки для "фірми", якби, не айс :no:

А може та Варта, не Varta!

Добавлено через 6 минут
В мене на Трафіку здається другий сезон Тopla 100 Аг! Одного разу в нуль посадив, навіть панель приладів не світилась! Як я іноді згадую французьких інженерів, з їх дебільними рішеннями!

Postdove 21.11.2021 19:30

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 466281)

Varta і Bosch втратили якість уже давно, як мінімум, років 8 тому. Покупці просто переплачують за бренд...

Добавлено через 3 минуты
Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466291)
А ти як думав!
Тепер можеш пошукати АКБ з написом Renault. ОД такі рекомендує і такі з нуля ставлять, ходять достатньо довго, навіть не зважаюци на те що виготовлені Varta.
А може то Варта, не Varta!

Varta на конвейері якогось виробника авто і Varta в магазині (навіть німецькому) то два зовсім різних акумулятора по якості.

Вова4ка 21.11.2021 20:33

Аккумулятор GIGAWATT кто нибудь эксплуатировал? Тоже собираюсь на зиму обновить батарейку. Посоветовали такой купить, может кто имел опыт эксплуатации.

catmanul 22.11.2021 10:28

Цитата:

Допис від Вова4ка (Допис 466297)
Аккумулятор GIGAWATT кто нибудь эксплуатировал? Тоже собираюсь на зиму обновить батарейку. Посоветовали такой купить, может кто имел опыт эксплуатации.

аккумуляторы GIGAWATT и Energizer изготавливают на одном заводе с вартой и бошем в Чехии. своих денег стоят, продавал не раз аккумуляторы этих брендов, по отзывам хорошие

Вова4ка 22.11.2021 11:44

Сегодня заказал, завтра будет у меня.

М'арк 22.11.2021 19:53

Цитата:

Допис від catmanul (Допис 466320)
продавал не раз аккумуляторы этих брендов, по отзывам хорошие

... І мені радив, коли я Варту в тебе купував :D
І, мабуть, був правий, бо то, як раз та Варта 17-го року, що почала фігово крутити :maybe2:

Вова4ка 22.11.2021 20:16

Форс 100А пусковой ток 850, отработал с 2018 года. Не скажу что он сдох, но после недели простоя слабо крутит стартер. Не стал рисковать, на зиму поменяю.

М'арк 22.11.2021 20:39

Цитата:

Допис від Вова4ка (Допис 466329)
Форс 100А пусковой ток 850, отработал с 2018 года

Форс випав зі списку претендентів

Вова4ка 22.11.2021 21:38

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 466332)
Форс випав зі списку

У кого выпал ?

vitos svp 22.11.2021 22:33

А чого ви вирішили що 4 роки для АКБ це замало?
Скільки АКБ втрачає ємності в рік, навіть коли не використовується?

Postdove 23.11.2021 09:19

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466336)
А чого ви вирішили що 4 роки для АКБ це замало?

Можливо для какашок, виготовлених в Турції/Україні/Китаї 4 роки це достатньо. А от 4 роки для справжньої фірмової батареї це не просто мало, а дуже мало. В мене колись навіть польська Centra 9 років відробила. Але це була Centra, куплена в Польщі. Ті, що продають у нас, то вже вже не та Centra.

Romaha55 23.11.2021 16:03

У мене АКБ уже 9 -й рік. WESTE (ніби так пишеться) думаю ще цю зиму переживе))) так, що 4 роки то ні про що...

М'арк 23.11.2021 19:00

Цитата:

Допис від Вова4ка (Допис 466335)
У кого выпал ?

Думаю, у всіх.

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466353)
В мене колись навіть польська Centra 9 років відробила.

Сім чи вісім років в мене прожив український "Исток"! Причому, купляв самий дешевий на пару років, але так вийшло, що переставив на іншу машину.

Exstudent 25.11.2021 21:07

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 464780)
П'ятий рік стоїть Exide premium Ah72 , виготовляють в Польші там де Бош, Варта .
Раз в рік перед зимою підзаряджаю , в Мене корткі пробіги , довго стоїть машина .

Також купив в цей сезон такий акум тільки 77амп. Поки супер все влаштовує

Postdove 25.11.2021 22:13

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 466438)
П'ятий рік стоїть Exide premium Ah72 , виготовляють в Польші.

Exide, в моем личном списке достойных современных аккумуляторов стоит на втором месте, после Banner-а. На то есть особые причины. Если кому интересно, могу рассказать почему.

Витасик. 26.11.2021 00:15

У меня на бусе стоит TITANIUM BLAKE. Покупал летом в 2017, у тестя стоит Westa маслает уже 9 лет. Сейчас на другую машину скорее всего придётся покупать новый, незнаю что поставить. Сейчас стоит ROKET.

vitos svp 26.11.2021 22:00

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466353)
Можливо для какашок, виготовлених в Турції/Україні/Китаї 4 роки це достатньо. А от 4 роки для справжньої фірмової батареї це не просто мало, а дуже мало. В мене колись навіть польська Centra 9 років відробила. Але це була Centra, куплена в Польщі. Ті, що продають у нас, то вже вже не та Centra.

Знову метелиш хрен зна що!
В мене був досвід коли замерзала в -27'C, на оригинальному японському авто, оригинальна АКБ Panasonic!
Не треба починати на форумі мірятись власними какашками, з іншими, бо можно:beeee:.

Цитата:

Допис від Витасик. (Допис 466452)
У меня на бусе стоит TITANIUM BLAKE. Покупал летом в 2017, у тестя стоит Westa маслает уже 9 лет. Сейчас на другую машину скорее всего придётся покупать новый, незнаю что поставить. Сейчас стоит ROKET.

Я не знаю як ви їх мусолите 7..9 років!

В мене зараз на Трафіку третя АКБ- конвеєрна Varta-Польська (назву не пам'ятаю)- Топла червона зараз!

Postdove 27.11.2021 09:08

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466488)
Знову метелиш хрен зна що!
В мене був досвід коли замерзала в -27'C, на оригинальному японському авто, оригинальна АКБ Panasonic!
Не треба починати на форумі мірятись власними какашками, з іншими, бо можно

Тобі що, подобається бігати за мною по всім темам, аби лише щось п........?
Запам`ятай, все, що я пишу, це дуже і дуже багаторічний досвід.( Крім запитань звичайно).

І будь ласка, полегше з текстами, бо почну хамити у відповідь, мало не покажеться.

Добавлено через 6 минут
Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466488)
Не треба починати на форумі мірятись власними какашками,
Я не знаю як ви їх мусолите 7..9 років!

Ще раз прочитай, що ти написав. Тобі вже не одна людина писала, про експлуатацію батарей( різних виробників) на протязі 8-9 років. І ти називаєш такі батареї какашками? З адекватністю все в порядку?

vitos svp 30.11.2021 15:04

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466493)
Тобі що, подобається бігати за мною по всім темам, аби лише щось п........?
Запам`ятай, все, що я пишу, це дуже і дуже багаторічний досвід.( Крім запитань звичайно).

І будь ласка, полегше з текстами, бо почну хамити у відповідь, мало не покажеться.

Добавлено через 6 минут

Ще раз прочитай, що ти написав. Тобі вже не одна людина писала, про експлуатацію батарей( різних виробників) на протязі 8-9 років. І ти називаєш такі батареї какашками? З адекватністю все в порядку?

- В тебе манія переслідування?
- завжди дивуюсь новоприбулим, які з себе намагаються корчити "проФФесионалів"!
- А чим ти займався до того? Ти не звернув увагу, що я відповів тобі в такому самому тоні, як ти почав спілкування!
- до твого відома слово "какашка" не з мого лексікона!!! Може сам знайдеш того, хто ним скористався!:oh:

Рекомендую! Хочеш щоб до тебе відносились як до людини, будь сам людиною!

До речі відповідай не за всіх, а за себе!

Postdove 30.11.2021 15:50

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466545)
-
- до твого відома слово "какашка" не з мого лексікона!!! Може сам знайдеш того, хто ним скористався!:oh:

Твоя проблема в тому, що не вмієш уважно читати. Я назвав "какашками"(і від своїх слів не відмовляюсь) акумулятори, які працюють 4, і менше років, хай це будуть навіть Варта, або Бош, або якийсь оригінальний з конвейєра, нема різниці. Ти у відповідь назвав "какашкою", акумулятор(и), який відробив 9 років... Адекватніть де?

До речі, колись зустрічався оригінальний акум Мерседес(Варта), який проробив 18 років і при цьому зберіг десь 75% своєї ємності. Але це був акум 1992 р.в., зараз таких у Мерседеса мабуть немає.

Шкодник 30.11.2021 16:47

Досить вже

mehanik 30.11.2021 17:56

Цитата:

Допис від Шкодник (Допис 466551)
Досить вже

Вітос, як завжди, правий, навіть якщо ні.:D

М'арк 30.11.2021 20:12

Цитата:

Допис від mehanik (Допис 466555)
Вітос, як завжди, правий, навіть якщо ні

Тут правий Шкодник :ok:

Rulik 03.12.2021 20:15

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466440)
Exide, в моем личном списке достойных современных аккумуляторов стоит на втором месте, после Banner-а. На то есть особые причины. Если кому интересно, могу рассказать почему.

Окрім вартості на аккум з биком ,можно розповідати тільки про ціну:tomato: . Чи там є секретний енергоблок?

Postdove 03.12.2021 21:21

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 466618)
Окрім вартості на аккум з биком ,можно розповідати тільки про ціну:tomato: . Чи там є секретний енергоблок?

Ви про Баннер? Спробуйте купити, поексплуатувати, самі все зрозумієте.

А взагалі в тому пості я збирався розповісти про Exide.

vitos svp 03.12.2021 22:30

Цитата:

Допис від mehanik (Допис 466555)
Вітос, як завжди, правий, навіть якщо ні.:D

:yes3::yes3::yes3:
В когось є сумніви???:tomato:

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від М'арк (Допис 466559)
Тут правий Шкодник :ok:

Робота в нього така!:girl_hospital:

Rulik 04.12.2021 15:28

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466621)
Ви про Баннер? Спробуйте купити, поексплуатувати, самі все зрозумієте.

навіть пробувати не буду, шкода грошей! Знайомий придбав в Німеччині за 100єуро , був задоволений п'ять років і все, купив корейску.

Цитата:

Розповідай , Нам цікаво , тим часом сам користуюсь і другім раджу.

М'арк 04.12.2021 20:49

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 466626)
Цитата:

Розповідай , Нам цікаво , тим часом сам користуюсь і другім раджу.

Підтримую, теж цікаво. Бо поставив вже другий Exide, але досвіду по них так і не маю...

Postdove 04.12.2021 21:18

Значить так. Є один дуже жорстокий тест для акумуляторів. Ну звісно, ніхто спеціально проводити його не буде. А от неспеціально виходить досить часто. Це майже повна розрядка( десь до 3-4 Вольт)акумулятора невеликими токами. Ну це коли машина довго стоїть з підключеним акумом, і щось на зразок сигналізації, магнітоли, або лампочки ватт так на 1-2 акум розряжають.

Так от, дуже якісні акуми після такого "тесту" відновлюються, хоча і втрачають якусь частину емності. У мене в 2017 році Exide три рази!! пройшов такий "тест"( так вийшло), розрядка всі рази була приблизно до 3-х Вольт. Після цього він проробив ще 2 роки, робив би може й далі, але замкнула одна банка, а я не встиг завезти його вчасно до свого акумуляторщика, щоб він його "прострелив". Але всі інші банки на той момент були робочі.

М'арк 04.12.2021 21:58

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466635)
Це майже повна розрядка( десь до 3-4 Вольт)акумулятора невеликими токами

Хмм, наштовхнуло на думку. Якось я й забув ... Мою Варту , яка лише чотири роки прослужила, два рази садили повністю, ну, напругу тоді я не здогадався поміряти, але навіть втягуюче не клацало. Може це її "прибило", а не сам акум фіговий ?..

Колян БУ-БУ 04.12.2021 23:35

Аккумулятор, это же не жена, одна и на всегда.. Ото сколько дают гарантии, на столько и надейтесь, остальное от лукавого. Ни страна, ни бренд никто не страт вас от натурального фуфла сдохшего через пару-тройку лет. Да и не такие это и деньги если разбросать на 2-3 года эксплуатации. Если рассматривать шире, то долговечность акб зависит от многого кол-ва факторов, а не только от бренда и страны производства.
Разряд даже до 10в считается критическим, а 3-4в это жесть.. после пары таких тестов можно и не оживить акб.

Rulik 05.12.2021 14:17

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466635)
Так от, дуже якісні акуми після такого "тесту" відновлюються, хоча і втрачають якусь частину емності. У мене в 2017 році Exide три рази!! пройшов такий "тест"( так вийшло), розрядка всі рази була приблизно до 3-х Вольт. Після цього він проробив ще 2 роки, робив би може й далі, але замкнула одна банка, а я не встиг завезти його вчасно до свого акумуляторщика, щоб він його "прострелив". Але всі інші банки на той момент були робочі.

Обирав аккум саме за трима критеріями , якість , захист від повного розряду і сульфотоциї пластин , здатність відновлення при малих пробігах . Можливо зроблю рекламу данному бренду але це обгрунтовано , до уваги врахував досвід великих транспортних компаній , з 300шт., 3-4 під заміну і не факт що винен виробник, перезаряд - недо заряд по вині тех. персонала (ніхто непризнаеться).
https://exidetechnologies.ru/ перепрошую що на псячій мові:(
тепер преміум йде в чорному корпусі і виготовляють у Франції

Postdove 05.12.2021 15:34

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 466649)
Обирав аккум саме за трима критеріями ,...захист від повного розряду....

А як це? В жодному кислотному акумуляторі такого немає. Такий захист можна зробити лише в схемі самого авто.

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 466649)
... до уваги врахував досвід великих транспортних компаній , з 300шт...

А я дивлюсь на те, що ставлять на вантажівки в Німеччині і Австріїї. А це будуть в основному акуми Cartechnic( теж до речі довгограючий акум) і Banner.

П.С. Exide також якісні і довгограючі акумулятори.

Добавлено через 2 часа 12 минут
Цитата:

Допис від Колян БУ-БУ (Допис 466638)
Ото сколько дают гарантии, на столько и надейтесь...

Вы хоть раз пробовали вернуть/обменять аккумулятор по гарантии? В большинстве случаев бесполезное занятие...У продавцов всегда найдутся десятки причин, почему машина, или хозяин машины виноваты в том, что их прекрасный аккумулятор не выходил гарантийный срок. Причем интересная тенденция- если у частника на рынке хоть какие-то шансы вернуть/обменять всё же есть, то чем круче и специализированнее магазин, тем быстрее эти шансы падают.

Колян БУ-БУ 05.12.2021 18:39

Имел ввиду другое, вот сколько лет даёт производитель гарантии, на такой срок службы АКБ и можно надеяться. А прослужит ли он дольше- это, как повезёт!

Rulik 05.12.2021 19:13

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466650)
А я дивлюсь на те, що ставлять на вантажівки в Німеччині і Австріїї. А це будуть в основному акуми Cartechnic

Не коректне порівння . Cartechnic Фірма-бренд з 1967 року, гарний антифріз виготовляє , а зараз ще і моторне мастило (BPenrolium), просто УПАКОВЩІК в концерні ATR.
про сульфатацию прочитай в неті , як пластини осипаються і потім замикають ,як в Твоєму випадку

М'арк 05.12.2021 21:14

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466650)
если у частника на рынке хоть какие-то шансы вернуть/обменять всё же есть, то чем круче и специализированнее магазин, тем быстрее эти шансы падают.

Стопудово !

evgesha 05.12.2021 21:52

Я в 13-ом году,купил АКБ "Forse",100 A.12-го года выпуска.Если честно,хотел Боша,но в автомагазин его не было,а ездить нужно было,нехотя купил Форсе. За всё время эксплуатации этой батарейки,я её первый раз зарядил в том году,в ноябре месяце,потому как села и авто не мог завести.Простояла сутки у соседа на зарядке.
Батарею когда купил,по неопытности взял не той полярности которая нужна была для авто, хорошо длины кабелей хватило решить этот вопрос.Думал туда-сюда ,мадэ ин Юкрейн,руки которые её собирали из жопы,батарея соответственно гавно.Года два-три-четыре и куплю уже с нужной мне полярностью,а ни хрена.Досе мучаюсь,уже как 9-ый год данному изделию.:nasmeshka:Я думаю что на то что авто за время что у меня в хозяйстве,с 12 года и наездило около двух десятков тысяч км,(зимой в эксплуатации не было)не сильно повлияло на технические характеристики данной батарейки.Никаких там тестов, никаких там прострелов.Батарея всё время стоит в авто на своём месте, единственное,что когда я уезжал в Питер,то просто снимал "-"клейму.Машина живёт на улице под навесом.

М'арк 05.12.2021 22:01

Цитата:

Допис від evgesha (Допис 466659)
Думал туда-сюда ,мадэ ин Юкрейн ...

Я так Исток купляв, який сім, чи вісім років прослужив :)

Не чужой 05.12.2021 22:58

Цитата:

Допис від evgesha (Допис 466659)
Я в 13-ом году,купил АКБ "Forse",100 A.12-го года выпуска.Если честно,хотел Боша,но в автомагазин его не было,а ездить нужно было,нехотя купил Форсе. За всё время эксплуатации этой батарейки,я её первый раз зарядил в том году,в ноябре месяце,потому как села и авто не мог завести.Простояла сутки у соседа на зарядке.
Батарею когда купил,по неопытности взял не той полярности которая нужна была для авто, хорошо длины кабелей хватило решить этот вопрос.Думал туда-сюда ,мадэ ин Юкрейн,руки которые её собирали из жопы,батарея соответственно гавно.Года два-три-четыре и куплю уже с нужной мне полярностью,а ни хрена.Досе мучаюсь,уже как 9-ый год данному изделию.:nasmeshka:Я думаю что на то что авто за время что у меня в хозяйстве,с 12 года и наездило около двух десятков тысяч км,(зимой в эксплуатации не было)не сильно повлияло на технические характеристики данной батарейки.Никаких там тестов, никаких там прострелов.Батарея всё время стоит в авто на своём месте, единственное,что когда я уезжал в Питер,то просто снимал "-"клейму.Машина живёт на улице под навесом.

Я ее собираю.:beer:

pegasus 11.12.2021 00:53

В последнее время стал акк вяло крутить, он и летом не поражал энергией, но после похолодания стал обращать на себя внимание.
После покупки авто я его в глаза не видел и по этому полез знакомится. Первое чем меня он удивил, просто стоял в отсеке ни чем не прикрученный... никакого крепежа.

По расшифровке больше всего похож на бош, в таком случае он 16 года октября месяца выпуска.
И вот какие мысли, то ли купить новый от греха. Потому что в -3 он уже напрягается. Чи купить умную зарядку с всякими режимами и попытаться его оживить... Что думаете?
Тестером показывает 12.5 после АСС 11.5 при старте падает до 9 с чем-то невозможно отследить с чем, но фары гаснут во время старта. После старта 14.4в

https://i2.piccy.info/i9/db22ec97f99.../617051_00.jpg
https://i2.piccy.info/i9/58f4f0eb435...51400/2_00.jpg

Колян БУ-БУ 11.12.2021 23:21

14.4 указывает на норм. работу реле напряжения. Падение до 9 вольт при нагрузке, указывает на снижение емкости АКБ. Если он обслуживаемый, долить водички и сделать ему парочку КТЦ. Вопрос восстановится или нет? Это вопрос к теории вероятностей, и опираясь на неё получаем 70% что он не восстановится а 30% что да восстановится. Применяя к полученному результату закон бутерброда(подлости) имеем около 20-25% успеха. В общем шансы 1 к 4 или даже 1 к 5.. Но новым он в любом случае не будет! Бонусами идет покупка прибора и сдача старого АКБ.

Rulik 12.12.2021 01:24

Цитата:

Допис від pegasus (Допис 466819)
Тестером показывает 12.5 после АСС 11.5 при старте падает до 9 с чем-то невозможно отследить с чем, но фары гаснут во время старта. После старта 14.4в

такий не купити в Наших краях , бережи його !

М'арк 12.12.2021 20:58

Цитата:

Чи купить умную зарядку с всякими режимами и попытаться его оживить...

Танці з бубнами.
Які , все одно, приводять до покупки акумулятора.

Цитата:

Допис від Колян БУ-БУ (Допис 466842)
... долить водички ...

... бажано, зарядженої Кашпіровським. :notworthy:

Витасик. 16.12.2021 00:53

Цитата:

Чи купить умную зарядку с всякими режимами

У меня на второй день после простоя машины акуммулятор здыхал полностью, стартер не крутил. Сосед дал умную зарядку,какую-то импульсную (которая разряжает и заряжает ). После суток зарядки акум ожил. Незнаю ли на долго,но уже как месяц акум нормально крутит

sawa1981 19.10.2023 09:00

Доброго дня. Акумулятори якого бренда зараз варто купувати?

catmanul 19.10.2023 09:11

Цитата:

Допис від sawa1981 (Допис 469304)
Доброго дня. Акумулятори якого бренда зараз варто купувати?

пораджу TAB, Exide, Energizer, Gigawatt

vitos svp 19.10.2023 11:47

Відповідь: Выбор Аккумулятора

В мене Тopla червона 100 Аг

М'арк 19.10.2023 19:45

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 469306)
В мене Тopla червона 100 Аг

Дивлюсь, багато хто Топлу хвалить...
Мені її і продавець знайомий першою пропонував, ще в 21-му році

sergeyss9 19.10.2023 22:39

Рік тому взяв Реношний оригінал на 85А . Надіюсь не дарма переплатив , поки живий.

М'арк 21.10.2023 22:30

Відповідь: Re: Выбор Аккумулятора

Цитата:

Допис від sergeyss9 (Допис 469309)
Рік тому взяв Реношний оригінал на 85А . Надіюсь не дарма переплатив , поки живий.

А хто виробник реношного оригіналу ?

vitos svp 21.10.2023 23:56

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 469310)

Комерційна таємниця!
Можуть бути різні, в залежності хто виграв тендер!

Postdove 22.10.2023 11:30

Re: Відповідь: Re: Выбор Аккумулятора

Цитата:

Орієнуватись на виробника оригіналу, і купувати акк(як і будь-яку запчастину) під брендом виробника не дуже правильно. Якість однакових деталей одного виробника для конвейера і для афтемаркету зазвичай суттєво відрізняється.

М'арк 22.10.2023 19:27

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 469311)
Комерційна таємниця!

Прикалуєшся?. Виробник вказаний просто на етикетці.

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від Postdove (Допис 469312)
Орієнуватись на виробника оригіналу, і купувати акк(як і будь-яку запчастину) під брендом виробника не дуже правильно

Я в курсі. Просто, цікаво чиї акуми зараз ставлять. В мене "реношний оригінал" Варта

sergeyss9 23.10.2023 10:24

Цитата:

А біс його знає , як не вертів , а виробника не угледів :D Маде ін Іспанія. Але важкий , свинцю не пожаліли . По докам перевізника 21 кг ! (не переважував)

vitos svp 23.10.2023 10:24

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 469315)
Прикалуєшся?. Виробник вказаний просто на етикетці.

Та ладно! На кой тоді туди ще ліпити наклейку Renault? чи напис виробника відформовано на корпусі АКБ і лениві хранцузи його не зрізають?

М'арк 23.10.2023 19:45

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 469319)
Та ладно! На кой тоді туди ще ліпити наклейку Renault? чи напис виробника відформовано на корпусі АКБ і лениві хранцузи його не зрізають?

Якщо скажеш, як сюди фото приаттачити - покажу свій

https://photos.google.com/photo/AF1Q...ZSfYnPy3YjPYRB

Вставлю так

https://photos.google.com/photo/AF1Q...ZSfYnPy3YjPYRB

vitos svp 23.10.2023 21:34

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 469322)
Якщо скажеш, як сюди фото приаттачити - покажу свій

Я вже декілька раз писав як фотохостингом користуватись! :meowth:

Postdove 24.10.2023 21:41

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 469315)
Виробник вказаний просто на етикетці.
...В мене "реношний оригінал" Варта

У Мерседеса так само. Написано Мерседес, артикул по Мерседесу, і далі Варта. Це все на одній наклейці.

vitos svp 25.10.2023 09:28

Весь світ завалено товарами з Кітая, а от моторної оливи і АКБ з країни світового фуфла я щось не зустрічав!
Маю надію ви зрозуміли про що я!

P.S. Погнав я в 2010 році на перше ТО жінкіну Кангу, ну і попросив показати що будуть заливати і які фільтра ставити. а на повітряному фільтрі в коробці Renault - Made in China! Кажу - нафуй! Мені потрібен оригинальний - французький, в крайньому випадку Європейського виготовлення! Тільки шо тільки з Парижу не дзвонили вмовляти! Всіх нафуй! Я в Вас придбав французьку машину, а не кітайську, в Договорі написано оригинальні з/ч, значить оригинальні, в т.ч. по країні виробництва!
В кінці кінців, привезли фільтр в коробці Purflux? Made in France! на який я і погодився!

Придбав кітайський товар - не питай чому не маєш роботи і в діда з бабою замала пенсія!

Postdove 25.10.2023 10:26

В 2008 році купував оригінальні VW фільтри, паливний і масляний на ЛТ-шку. Так там не те що на коробці, прямо на фільтрі було написано made in China. І Фольксваген взагалі для своїх машин з 2005 року використовує китайський метал для виробництва кузовів.
Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 469327)
Весь світ завалено товарами з Кітая, а от моторної оливи і АКБ з країни світового фуфла я щось не зустрічав!
Маю надію ви зрозуміли про що я!

На жаль, виробники автотоварів, і нших товарів, мають звичку на зроблене на їхніх заводах, розміщених в Китаї, ставити надпис "Made in EU".

І ще, такий простий приклад. Серед побутових кондиціонерів номер 1 по якості це звичайно японський Daikin. А от далі починається цікаве. В 30 км від Шанхая знаходиться велетенський завод Gree, який виробляє 30% від всіх кондиціонерів в світі. Так-так, на ньому виробляються кондиціонери Самсунга, LG, Панасоніка і багатьох інших відомих брендів. Під власною маркою Gree також випускає дуже якісні кондиціонери( у мене 2 шт таких працюють вже 10 років). І що ще цікаво, японський Daikin( той, що номер 1 ) в деякі свої моделі встановлює компресори Gree , а Gree навпаки, використовує іноді компресори Daikin.

М'арк 26.10.2023 21:33

vitos svp, теж хотів написати, чи бачив ти на акумуляторах країну-виробника? ) Бо те, що частину з них роблять в Китаї - факт.
Про масло не в курсі, але, підозрюю, що теж.

Добавлено через 13 минут
Цитата:

Допис від Postdove (Допис 469328)
прямо на фільтрі було написано made in China

Купив Кнехт з таким же написом )))

Postdove 27.10.2023 16:34

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 469339)
Купив Кнехт з таким же написом )))

Родичу недавно обслуговував Гольфа. Кнехт масляний - made in China, паливний- made in Korea !, повітряний-Румунія. Все Кнехт, до речі, корейський виглядав дуже серйозно. Паливний Sofim made in China завернув назад, наче в сараї зроблено...
Мені от цікаво, невже і Purflux? Якщо так, то після нього нічого нормального вже не залишилось...

З акумуляторів у Exide точно завод є в Польщі. На стікерах пишуть made in Europe. А от чи виготовляє цей завод всі типорозміри, це вже питання. Можуть підмішувати і з заводу в Індії.
Ось до речі відео, як в Індії, буквально в сараї виробляють гальмівні барабани на вантажівки. І це кустарна "літейка"! https://www.youtube.com/watch?v=0GyDCGMrcpk

М'арк 28.10.2023 21:55

Пакістан швидше.
Не перший раз бачу подібні ролики. Якщо чесно - враження, що відео постановочне. Я , практично, не вірю, що барабан, відлитий таким способом, може працювати. Плюс, схоже, в кінці показано не ті барабани, що після відливки.
Максимум, що можу хоч якось припустити, що то робиться для якоїсь древньої рідкісної тихохідної техніки.
Плюс, навряд чи собівартість вийде дешевше заводського, навіть при тому, що працюють за копійки і підручними засобами.

Sorry за флуд

Postdove 29.10.2023 07:06

Re: Відповідь: Выбор Аккумулятора

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 469345)
Якщо чесно - враження, що відео постановочне. Я , практично, не вірю, що барабан, відлитий таким способом, може працювати. Плюс, схоже, в кінці показано не ті барабани, що після відливки.

Ті самі барабани, я в з\ч до вантажівок розбираюсь добре.

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 469345)
Максимум, що можу хоч якось припустити, що то робиться для якоїсь древньої рідкісної тихохідної техніки.

Ні, барабани до звичайної вантажівки з колесами на 19,5 , повна маса до 15 тонн. Не було процесу балансування, це дуже погано. Хоча після такого лиття їх відбалансувати практично неможливо.

Ще бачив, як так само в сараї реставрують ротори до стартерів. Процес починається з випалювання лаку і клею на шині, щоб її витягти. На виході- досить презентабельний ротор.

М'арк 29.10.2023 20:25

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від Postdove (Допис 469346)
Ті самі барабани, я в з\ч до вантажівок розбираюсь добре.

Ну, я трохи вивчав технологію металів, і ще раз можу повторити : те, що вони віділляли, ходити не буде.
На барабанах в кінці видно відлиті цифри, а на болванці, по якій робили форму, цифр не було видно

Postdove 30.10.2023 19:56

Цифри(у) видно, коли починають оббивати глину з болванок, наприклад на 18:06. Але ж такі дикі непроливи!, так само і раковин буде багато. Такий барабан буде давати сильну вібрацію, але ходити буде. Основна сила(тертя) працює не радіально на розрив, а по колу. Сили нажиму гальмівних колодок не достатньо для розриву навіть такої халтури. Китайське сарайне виробництво приблизно таке саме, як на відео. Але є і дуже якісний заводський китай. Все залежить від ТЗ замовника, і коштів, які він готовий заплатити за якість товару.

Років 20 тому торговець взяттям розказував, що бачив в Китаї на фабриці таке. На стенді стоять 10 чи 12 пар кросівок "Адідас". З виду всі однакові. Але, перша коштує 5 доларів, остання-150. Інші- пропорційно, ну і якість відповідно до ціни.

Focusnik84 20.02.2024 13:27

В мене в морози ці ляснув то ужаснувся з цін, взяв синій бош S4.. хотів поляка взяти якогось але щось відгуки на них не дуже а бош/варта чехія наче досі

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 06:02.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©