Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Двигун та паливне обладнання (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=90)
-   -   Вопросы и ответы по ЕГР (https://busovod.ua/showthread.php?t=10618)

igrok960 08.12.2016 23:29

Re: Вопросы и ответы по ЕГР

Прибавку мощности при заглушенном ЕГР (много раз экспериментировал)не сильно и заметна,а жесткость работы дизеля заметна,ХХ и до 1.5т. Потому как поступает больше объем воздуха при глушении ЕГР,на ХХ ЕГР разбавляет холодный воздух,теплым,этим и уменьшает объем воздуха,для мягкой работы дизеля.

Добавлено через 4 минуты
Цитата:

Допис від wasya (Допис 396720)
в ЕГР ослабла від температури,не дозакриває,

Вообще или уже в ходу на передачах?

vectra20 08.12.2016 23:40

заметь...
не тёплым воздухом
а отработанными газами
а это отнюдь не воздух
кароче амба
шо так, шо так...
в одном варианте из-за кокса
в другом из-за репнутой головы

igrok960 08.12.2016 23:41

Цитата:

Допис від igrok960 (Допис 396721)
Прибавку мощности при заглушенном ЕГР (много раз экспериментировал)не сильно и заметна

Хорошо заметна прибавка мощности при глушении ЕГР,при не исправном ДМРВ.

Добавлено через 2 минуты
vectra20, Там воздуха хватает,для должной работы дизеля,всасывающий на ХХ сосет будь здоров :)

wasya 08.12.2016 23:48

Цитата:

Допис від igrok960 (Допис 396721)
Вообще или уже в ходу на передачах?

не знаю..:maybe:

igrok960 08.12.2016 23:56

wasya, Там нет такой температуры чтоб пружина ослабла.

shuma34 09.12.2016 00:01

Цитата:

Допис від igrok960 (Допис 396726)
Хорошо заметна прибавка мощности при глушении ЕГР,при не исправном ДМРВ.

Розповіб би Ти це власникам 2,0 і 2,5 після 06 року. ;)
А ще не пробував на несправному датчику тиску турбіни( мається на увазі в деяких випадках 1,9) ;) Спіралька горить- а авто самольот. :)

igrok960 09.12.2016 00:14

Цитата:

Допис від shuma34 (Допис 396730)
Спіралька горить- а авто самольот.

Это когда снимаешь разъем с не исправного ДМРВ,но теряется мощность с ХХ до 1.2-1.5 тыс.а потом подхват и самолет :)

Добавлено через 9 часов 8 минут
Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 396724)
кароче амба
шо так, шо так...
в одном варианте из-за кокса

Заметь,я за глушение ЕГР,по причине кокса,особенно на уставших движках.Но я на это закрываю глаза :oh: так как мне нравиться работа движка (мягче и тише)с работающим ЕГР.

Cem 09.12.2016 13:24

Цитата:

Допис від igrok960 (Допис 396731)
Это ........так как мне нравиться работа движка (мягче и тише)с работающим ЕГР.

Вот и мне нравится мои 90 лошадей и уже при 1600об.- максимальный момент, нравится мягкая работа двигателя, малый расход топлива, да и разогнаться мне негде /средняя скорост 32 км/ч/.И две недели назад поставил я заглушку егр перед охладителем только для того, чтобы сохранить движок. Но, получил заметную жесткость в работе двигателя, малейшее перемещение педали газа выдает такой же звук, как будто я, до заглушки егр, дал полный газ. Я понимаю, что мои сравнения с тем как было -не обьективное, ибо я поставил машину в гараж осенью, а заглушил и сделал пробную поездку- зимой. Потестирую летом, а вдруг привыкну.
Сразу хотел спросить- а програмное удаление вернет былую мягкость двигателя? , или отшивка егр приведет к росту мощности, и протестировав добавленную мощность мне уже будет пофиг на жесткость двигателя?

Dimonmoz 10.12.2016 06:06

Начала пропадать тяга на оборотах до 2200... Сделали диагностику, периодическая ошибка по положению клапана ЕГР. Чистили его уже пару раз за последний год. На этот раз заглушили ЕГР. Тяга на низах так и не появилась. Решили вырезать катализатор. Тот что сразу за турбиной был весь в каком-то битуме. Все выкинули, заварили обратно. Тяга появилась аж с 1300-1500. Разгон более устойчивый, но как-то очень громко работает мотор. У меня теперь только одна задняя банка глушителя. Может мои "кулибины" должны были предложить еще одну банку глушителя врезать вместо этого катализатора?

Машина последние 100 тысяч ездит малыми пробегами, двигатель редко успевает прогреться до рабочей температуры. Для дизеля это не очень хорошо, но такие поездки неизбежны. Только раз в две недели по трассе проезжаю км 400-500.

olexa 10.12.2016 08:31

Цитата:

Допис від Dimonmoz (Допис 396821)
Может мои "кулибины" должны были предложить еще одну банку глушителя врезать вместо этого катализатора?

Там ставиться "пламягаситель", для того щоб звук не мінявся. А що на трубі глушника не три банки стояли? У мене, наприклад, три - одразу за колектором, посередині і у кінці труби. Перша - каталізатор, друга - сажовий фільтр і остання - резонатор. Зараз там все чисто, повирізали, крім останньої, так звук, дійсно, змінився на жорсткіший такий, як у БМП став.

Dimonmoz 10.12.2016 10:55

У меня же 2005 год, там сажевого нет. Но банка стоит маленькая сразу за турбиной, потом еще одна стояла дальше, и под задним рядом уже здоровый глушитель.

На счет пламегасителя уже посоветовался с местными продаванами глушителей. Они сказали, что ту банку, которая пустая за турбиной тоже выкинуть нужно, ибо сейчас она пустая и служит дополнительным резонатором. Нужно вместо нее трубку диаметром не меньше, чем основная труба, потом уже пламягаситель, а там уже как есть, так глушитель и оставлять. В общем буду что-нибудь мастерить. А то "делателей" много, а толковых не найти...

Примастар2006 18.02.2017 19:44

Панове, підкажіть новачку:
така лажа, засвічується час від часу "пила" із "спіралькою" одночасно. В принципі - авто їде. Але - не заводиться :(
Півоберта колінвала стартером, далі - вибух, нібито вже завівся.! Але фіг там, засвічується тота комбінація, пила+спіралька, і далі стартер маслає впусту.

vectra20 18.02.2017 21:07

шуруй на діагностіку

Примастар2006 18.02.2017 21:16

Та це зрозуміло...
Форум про той клапан, ЕГР, власне я його чистив, думав, причина у ньому. Але ніде якось не зустрічав такого, що авто не заводиться по причині забитості клапана :/

Добавлено через 1 минуту
Та й діагностіка...простіше сказати, аніж зробити. "Діагностику" проведуть, куди не приїдеш. І грошенят струсять. А от наскільки кваліфіковані ті дії будуть :/

СкИВ 18.02.2017 21:35

Вы б регион проживания указали б было проще кого-то порекомендовать.
Ну и объем и год ....

Примастар2006 18.02.2017 21:37

От Коби хтось підказав, як електронну частину того клапана перевірити, на працездатність...
Івано-франківськ. 2006 рік народження, nissan primastar, 1,9

СкИВ 18.02.2017 21:42

:camptrailer:Разъём снимать с ЕГРа и кататься....сто раз писал...
В Коломые есть спец но он щас в Германии трудиться..

Примастар2006 18.02.2017 21:44

Не заводиться :( и "пила" із " спіралькою" світяться

СкИВ 18.02.2017 21:48

Сделай диагностику и выложить хотяб ошибки а дальше подсказки.....
Ошибки по клипу - будет точнее и быстрыее

Примастар2006 18.02.2017 21:52

То вже із понеділка хіба...якщо буде можливість десь такі у понеділок на діагностіку потрапити :/

sobol 18.02.2017 21:53

Примастар2006, кільце Мазепи, навпроти заправки, там не погано роблять діагностику. Ну або на вск (офіціали рено) біля моста на Незалежності, або на Ніссані (калуське шоссе). Кум там діагностику на грузовому ніссані робив. Лишився задоволений

Примастар2006 19.02.2017 19:29

А взагалі, цікаво...що із фішкою на клапані, що без - різниці немає. На панельці приборній тота комбінація світиться, авто заводитися не бажає. Причому - за подачі ЕБУ така ситуйовина, походу. Адже після запуску стартера такі відбувається той вибух у циліндрах. А тоді засвічується панелька і....старту двигуна не відбувається :(

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від sobol (Допис 402917)
Примастар2006, кільце Мазепи, навпроти заправки, там не погано роблять діагностику. Ну або на вск (офіціали рено) біля моста на Незалежності, або на Ніссані (калуське шоссе). Кум там діагностику на грузовому ніссані робив. Лишився задоволений

Калуське шосе - то там, де салон "ніссан", навпроти з'їзду на "дем'янів лаз"?

sobol 19.02.2017 20:39

Цитата:

Допис від Примастар2006 (Допис 402990)
Калуське шосе - то там, де салон "ніссан", навпроти з'їзду на "дем'янів лаз"?

так, там

ШУРИК 30.03.2017 19:14

Цитата:

Допис від СкИВ (Допис 402913)
:camptrailer:Разъём снимать с ЕГРа и кататься....сто раз писал...
В Коломые есть спец но он щас в Германии трудиться..

4то это дает... когда разьем с егр снять

БАТЯНЯ 30.04.2017 06:05

У темі 1 долучень
Ребята, доброго всем времени суток. У друга на Виваро выскочила такая неисправность "Цепь датчика положения РОГ", неисправность присутствующая. Друг EGR снимал, вымыл его, поставил обратно. Неисправность DEF209. Подскажите - где искать? Спасибо заранее. Во, оказывается скриншот загрузился)))

vectra20 30.04.2017 07:55

привет Николаич
а шо там искать....
егр заказал жить долго
надо менять или прибивать

omnia0099 12.06.2017 19:15

Почала горіти помилка на панельці але на швидкості 90-110 км, інколи пропадає.OP-COM показав

P0400 Обнаружен черезмерный поток рецеркуляции отработанных газов
ЕГР знімали чистили.І все те саме горить спіралька і помилка P0400
Питання міняти клапан чи є ще варіанти?

vectra20 12.06.2017 19:45

або міняти
або глушити

wasya 12.06.2017 19:46

Цитата:

Допис від omnia0099 (Допис 412997)
чи є ще варіанти?

заглушити

omnia0099 15.06.2017 19:21

Де можна програмно заглушити? Ціна?

Eugene 15.06.2017 19:30

А смисл?

vectra20 15.06.2017 20:08

Цитата:

Допис від omnia0099 (Допис 413199)
Де можна програмно заглушити? Ціна?

якщо це принципово - приїзжай або присилай мозги
і щезне він з прошиви

omnia0099 23.07.2017 13:49

Підставив робочий ЕГР.Пару днів показав все було ок.
Вчора знову вибила спіралька на шостій швидкості і пропала.
Op-com помилки дав
P0400не присуствует обнаружен черезмерный поток газов
P0400не присуствует
В чому проблема?
Можливо,що турбіна сильно кидає масло?

Romaha55 24.07.2017 08:14

була в мене колись така проблема. я також міняв клапан егр але при нагрузці все по старому загорялась спіраль на табло.. замінив ДМРВ і уже 4 роки на старому клапані катаюсь без ніяких помилок... хоча ніякої помилки по росходоміру не було...

omnia0099 24.07.2017 09:34

Дякую за пораду.ДМРВ по компу показує нормальні параметри.Тут мені підказують можлива проблема в вакуумном насосі.Як його перевірити?

x_mad 24.07.2017 09:59

вакуумметр під’єднуєш до насоса і дивишся - десь біля -1бар має бути завжди (на хх і в русі)

Vespen 24.07.2017 12:31

Цитата:

Допис від omnia0099 (Допис 412997)
Обнаружен черезмерный поток рецеркуляции отработанных газов

Когда свой помыл, заметил, что клапан слегка пропускает. Думаю если поездить, место пропуска "загрязниться" и будет норм.

Цитата:

Допис від БАТЯНЯ (Допис 409886)
"Цепь датчика положения РОГ", неисправность присутствующая. Друг EGR снимал, вымыл его, поставил обратно.

Там стоит привод клапана с обратной связью, может быть что-то попало при мойке, откройте крышку и просушите или разъем/провода, с компа идет сигнал на открытие, а по обратной связи нет реакции.

п.с. Но я не спец, только учусь.

Eugene 25.07.2017 13:09

Цитата:

Допис від omnia0099 (Допис 415783)
Дякую за пораду.ДМРВ по компу показує нормальні параметри.

Недавно в одного козака на 1.9 проблемка була, також чотирьохсоті діагностувались, і ще одна по датчику температури впускного повітря. Була всього-на-всього погано защібнута фішка на ДМРВ. Це до того що пока не поставиш робочий ДМРВ, для перевірки, будеш далі ковирятися в районі ЕГР.

Cem 25.07.2017 20:48

Опишу я свои наблюдения о надобности ЕГР.
Год я ездил с ним, проблем он не создавал, но все же я его заглушил заглушкой. И все меня мучал вопрос- правильно ли я сделал, лучше ли стало мотору. Взял я PyRen,да и записал работу ЕГР /правда , у меня он уже заглушен заглушкой, но электрическая часть все подсоедина к мозгам/- те показатели, которые требует мозг. Так вот, при разгоне мозги перекрывают доступ отработаных газов вообще. Я считал, что именно при разгоне есть вероятность детонационного горения в цилиндре, и что газы надо именно при разгоне- чтобы шло плавное горение. А открывают мозги поток газов- когда двигатель выходит на устоявшийся режим, или идет торможение двигателем. Следовательно, ЕГР ни как не заботится о ресурсе двигателя. Да и самый жеский режим для двигателя /в часности головки/- это когда идет прожиг сажевого /когда через впускные заходит холодный воздух, а через выпускные- идет факел пламени с отработаными газами/.
Почему то мне казалось, что отработаные газы, проходя через охладитель /особенно зимой/, помогают двигателю нагревать антифриз, быстрей прогреть двигатель. Но, заслонка охладителя закрыта при температуре топлива 10 гр, и открыта при 40гр /может и раньше - просто не замечал/, следовательно, нагрев антифриза возможен только летом,на горячем двигателе, а зимой отработаные газы подаются в цылиндры в горячем виде до тех пор, пока не нагреется топливо /возможно, как раз для того, чтобы оно лучше сгорало/.
Ну и опишу впечатления от езды на заглушеном, но програмно не отшитом, ЕГРе. Раньше, к примеру на третьей передаче, при придавливании педали газа- обороты поднимались до опредиленного числа / к примеру 1800 об/и набор останавливался, то сейчас, они потихоньку продолжают набираться, и доходят до того, что можно уже и переключатся. Звук от мотора- как будто он всегда идет в разгон, расход топлива- не поменялся, но обороты стал бержать чуть выше /2000-2100 /точнее сказать, не меняя положение пидали двигатель всеравно немного стремится поднять обороты.На холостом- двигатель всеже работает жестко

Vespen 25.07.2017 21:16

По-моему основная польза двигу от ЕГР, в том, что он душит поступление кислорода, когда идет сброс газа, или малая подача топлива, смесь идет очень бедная и теоретически наверно выгорает тоненькая масляная пленка, да и металлы думаю быстрее будут окисляться. А так, выхлоп (С02) на вход и уже не так все печально.

Не смотря на сажу, все таки думаю ресурс двигу он продлевает. У меня вот задача подконнектиться к нему, чтоб можно было принудительно открыть полностью клапан и закрыть подачу воздуха. (для блокировки двига сигналкой и ну мало ли разнос если двига будет, ЕГР его сразу придушит).

wasya 25.07.2017 21:35

Цитата:

Допис від Vespen (Допис 415901)
мало ли разнос если двига будет, ЕГР его сразу придушит).

и что у кого то так получилось?..или чисто твоя идея?

Vespen 26.07.2017 05:27

Цитата:

Допис від wasya (Допис 415906)
и что у кого то так получилось?..или чисто твоя идея?

Пока в интернет не встречал подобного, но ЕГРу вполне это по силам. Жаль производители штатно не прописывают такую аварийную блокировку в своих прошивках.
-------------
п.с. ребят, нужны трупы для анатомических исследований, если у кого-то есть ненужный ЕГР и датчик уровня масла / от трафика 2.0 , нерабочие, и можете мне бесплатно выслать, вышлите пожалуйста по Нов. Почте, доставку я оплачу.

Хочу их расковырять, чтоб понять, как к ним можно подключиться.
А именно ЕГР - использовать как альтернативную блокировку двига (сигналка) и защита от разноса (если вдруг такое приключиться либо поставить на сигнализацию, либо кнопка аварийного глушения двига).

А датчик уровня масла - хочу понять как работает и попытаться использовать на ходу. Потому, что если утечка масла небольшая, то может и вытекти потихоньку (как например у меня было при тестах из датчика давления масла), когда сработает потеря давления, уже думаю будет поздно.
Принцип - его теоретически будет колбасить на ходу, но я хочу микроконтроллером собирать статистику (примерно за 10..20 км) и выдавать на её основе среднее, при отклонениях алярм.

kalinasanek 21.10.2017 19:43

Всем доброго! Стал совсем недавно счастливым обладателем Трафика 1.9, Предыдущий хозяин делал перепрошивку и настройку топливной с удалением катализатора и егр програмно. Я почитав форумы все жерешил повернуть егр на 180 градусов. Операция прошла успешно, кстати под пружиной был какойто пластелин и даже не черный. Помыл почистил собрал подложив шайбу и одел фишку. Странное дело, раньше подхватывала турбина на 2500 рывком прибавлялась мощность, а после подключения "отшитого" егр стало просто набирать скорость довольно вяло. Субъективно звук двигателя стал мягче на хх и не так воняет сажей. Но он же перевернут и типа "отшит" нужен толковый совет, отбросить фишку и наслаждаться или кататься спокойно, я не шумахер, пятеро детей в салоне. И еще простите не по теме, Предхоз, сказал типа показатель уровня топлива врет, там две палочки , а бак пустой, можно на простой на трассе попасть. Это мне к кому? Первый дизель в жизни (не считая работы на тракторах в юности:meowth:) Но нравицаааа! Я честно счатлив и не знаю, как раньше без моего бусика жил:ga:

Darts-Trafik 21.10.2017 19:58

kalinasanek, Доброго! К шаману,в лес,тебе бы надо! Шоб проверил,а правильно ли тебе там всё "отшили",или просто затёрли! Шаман-Володя Вектра:https://busovod.ua/member.php?u=8144

D.A.D 21.10.2017 20:47

Цитата:

У меня вот задача подконнектиться к нему, чтоб можно было принудительно открыть полностью клапан и закрыть подачу воздуха. (для блокировки двига сигналкой и ну мало ли разнос если двига будет, ЕГР его сразу придушит).

Если даже ЕГР будет полностью открыт - он (ЕГР) не заглушит мотор даже на холостых и при любом другом режиме двигателя.
У меня на Спринтере был отшит ЕГР, но сам ЕГР не снят. Из корпуса ЕГРа было выкинуто всё, а канал для отработавших газов был заглушен пластиной из оцинковки.
В один прекрасный момент машина начала дымить и тупить при разгоне до 2500оборотов, после 2500об её как-будто прорывало и она пёрла как и раньше, но при дымела чёрным как старый Камаз.
А причина оказалась в этой пластине (заглушке) из оцинковки, она прогорела и отработавшие газы всегда шли через канал ЕГР в мотор. Так проездил месяц пока выявил причину. При этом мне "специ" сказали что это турбина, которую я снял, отправил на реставрацию (7500грн - катридж+геометрия) А она после этого начала свистеть, а проблема не ушла. Начали грешить на заслонки во впускном коллекторе (в Спринтере они есть). И когда снимал коллектор, снимал и ЕГР и тогда то и увидел прогоревшую заглушку и тогда ВСЁ понял.
Поменяв впускной коллектор, у которого нет канала для ЕГР и места крепления ЕГР, проблема ушла, не дымит и прёт с низов.

Бендер 22.10.2017 10:52

Цитата:

По-моему основная польза двигу от ЕГР, в том, что он душит поступление кислорода, когда идет сброс газа, или малая подача топлива, смесь идет очень бедная и теоретически наверно выгорает тоненькая масляная пленка, да и металлы думаю быстрее будут окисляться. А так, выхлоп (С02) на вход и уже не так все печально.

Не смотря на сажу, все таки думаю ресурс двигу он продлевает.

Как? Если вместо воздуха ЕГР подает в цилиндры сажу (абразив) и продукты сгорания в виде кислот и инертных газов? Вы меня извините конечно, Vespen, но эти рассуждения напоминают мне рассуждения о пользе поноса при кашле :D

Romaha55 22.10.2017 11:50

Цитата:

Допис від kalinasanek (Допис 421590)
Всем доброго! Стал совсем недавно счастливым обладателем Трафика 1.9, Предыдущий хозяин делал перепрошивку и настройку топливной с удалением катализатора и егр програмно. Я почитав форумы все жерешил повернуть егр на 180 градусов. Операция прошла успешно, кстати под пружиной был какойто пластелин и даже не черный. Помыл почистил собрал подложив шайбу и одел фишку. Странное дело, раньше подхватывала турбина на 2500 рывком прибавлялась мощность, а после подключения "отшитого" егр стало просто набирать скорость довольно вяло. Субъективно звук двигателя стал мягче на хх и не так воняет сажей. Но он же перевернут и типа "отшит" нужен толковый совет, отбросить фишку и наслаждаться или кататься спокойно, я не шумахер, пятеро детей в салоне. И еще простите не по теме, Предхоз, сказал типа показатель уровня топлива врет, там две палочки , а бак пустой, можно на простой на трассе попасть. Это мне к кому? Первый дизель в жизни (не считая работы на тракторах в юности:meowth:) Но нравицаааа! Я честно счатлив и не знаю, как раньше без моего бусика жил:ga:

Якщо егр відшитий програмно то ніяких змін з одітою чи знятою фішкою не має бути. єдине що могло бути егр був привідкритий (тим пластиліном про який написано) а після його миття егр плотно закрився і не пускає газів у двигун. крутити його також нема смислу якщо він відшитий правильно. якщо він правильно відшитий просто поставити заглушку і все.
На рахунок показників топлива то необхідно просто подивитись на датчик топлива у баці що з ним. якщо він робочий, просто не правильно показує, то одне, а якщо завжди показує одне і те саме то друге.

СкИВ 22.10.2017 21:54

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 421615)
Якщо егр відшитий програмно то ніяких змін з одітою чи знятою фішкою не має бути. єдине що могло бути егр був привідкритий (тим пластиліном про який написано) а після його миття егр плотно закрився і не пускає газів у двигун. крутити його також нема смислу якщо він відшитий правильно. якщо він правильно відшитий просто поставити заглушку і все.
На рахунок показників топлива то необхідно просто подивитись на датчик топлива у баці що з ним. якщо він робочий, просто не правильно показує, то одне, а якщо завжди показує одне і те саме то друге.

На́ большинстве авто при отшиве егр фишку надо снимать. Исключение для Рено этом Сандеро с эбу DCM 3.4
Если вы стошник то это надо знать. Если пользователь то зачем столько пиара.....

Romaha55 23.10.2017 07:41

не знаю чи ви стошник чи користувач але у мене у товариша на трафіку 1.9 відшитий егр, при чому чи одіта на ньому фішка чи знята ніяких змін у роботі авто нема. на фішку не подається ніяка напруга. то який смисл з цієї фішки? відшивали десь у польщі чи ще десь за кордоном. а ще відшитий клапан управління турбіною( його взагалі нема) і нічого авто їде прекрасно, не димить не коптить. Так що не треба таким тоном говорити, я кажу те що бачив на свої очі, сам нічого не перешиваю і не відшиваю.

vectra20 23.10.2017 07:49

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 421654)
а ще відшитий клапан управління турбіною( його взагалі нема) і нічого авто їде прекрасно, не димить не коптить. Так що не треба таким тоном говорити, я кажу те що бачив на свої очі, сам нічого не перешиваю і не відшиваю.

то э така модифікація
без клапана управління
рідко зустрічаеться, але є

Vespen 23.10.2017 07:57

Цитата:

Допис від D.A.D (Допис 421596)
Если даже ЕГР будет полностью открыт - он (ЕГР) не заглушит мотор даже на холостых и при любом другом режиме двигателя.
У меня на Спринтере был отшит ЕГР, но сам ЕГР не снят. Из корпуса ЕГРа было выкинуто всё, а канал для отработавших газов был заглушен пластиной из оцинковки.

блок ЕГР трафиков (по крайней мере в моем трафе) имеет еще заслонку на впуске, я думаю её полностью закрыть, а отработанные газы открыть, при такой манипуляции, думаю двиг начнет питаться только отработанными газами, кислород очень быстро выгорет.. двиг должен будет заглохнуть по-любому.
Если открыть только подачу отработанных газов, то да, не глохнет.

Цитата:

Допис від Бендер (Допис 421613)
Как? Если вместо воздуха ЕГР подает в цилиндры сажу (абразив) и продукты сгорания в виде кислот и инертных газов? Вы меня извините конечно, Vespen, но эти рассуждения напоминают мне рассуждения о пользе поноса при кашле

ну смотрите, то, что двиги с ЕГР работают намного дольше чем двигатель например Камаза (без ЕГР), это как-бы уже.

Просто исхожу чисто из химии, ну во первых ЕГР открывается только когда нужно, обычно при сбрасывании газа, в момент резкого обеднения смеси, а т.к. у нас дизельки, которые могут работать даже на масле, то сжав и нагрев кислород в отсутствии топлива, он по-любому начнет вступать в окислительную реакцию в начале сожрет масляную пленку, а потом вместе с парами воды, начнет жрать поверхность камеры сгорания, + кислород будет вступать в реакцию с азотом синтезируя в т.ч. и азотную кислоту и окись азота, что вообще не есть гуд.

С ЕГР думаю этих химических бяк, образуется намного меньше. Т.е. небольшими бяками не дают образовываться куда большим и опасным в наших форсированных оптимально удешевленных двигах (в отличии от высококачественной стали и чугуния двигов эпохи 2000ных). Т.е. склонен считать, что без ЕГР наши двиги загнутся быстрее.

vectra20 23.10.2017 08:20

но єто ток твоё мнение
не более
глупости вы музчина говорите. это про егр

про разнос.
дроселькою куда б ещё не шло
но опять бред пишем
дросельку закрываем, а егр открываем.
задача стоит ваще перекрыть любую подачу. воздух...выхлоп...

при роботе без егра могу токо согласиться, что происходит окисление масла
но учитывая замену в 10 тысяч - поводу для беспокойств не вижу
и заметь старые моторы дизеля по лимону отхаживали. и без
так шо поршня с цилиндрами не жруться
а от абразив и кокс поможет побыстрее как минимум кольцам залечь

Vespen 23.10.2017 13:04

Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 421657)
но єто ток твоё мнение
не более
глупости вы музчина говорите. это про егр

Ну так я и не возвожу свое мнение, тут на форуме, в ранг некой аксиомы.
Глупость, конкретно, в чем? Давайте обсудим, я например буду рад если стану меньше ошибаться.

Цитата:

про разнос.
дроселькою куда б ещё не шло
но опять бред пишем
дросельку закрываем, а егр открываем.
задача стоит ваще перекрыть любую подачу. воздух...выхлоп...

Опять же, бред конкретно в чем Вы увидели?
Я по-моему четко и ясно написал:
Цитата:

Допис від Vespen (Допис 421656)
заслонку на впуске, я думаю её полностью закрыть, а отработанные газы открыть

Зачем открыть отработанные газы через егр, объясняю- если просто закрыть заслонку на впуск воздуха, при работе двигателя в режиме разноса (возможно более 3000об) в впускном коллекторе за заслонкой будет создано значительное разряжение, а до заслонки значительное давление нагоняемое турбиной, итого может легко быть перепад в >3 кг.... на 1 см учитывая площадь заслонки около 10 см2 получим силу от 30 кг на ту заслоночку, Вы уверены, что она выдержит такую нагрузку, будет герметична и не откроется? Я нет. Поэтому за этой заслонкой нужно выравнять давление отработанными бескислородными газами, что я и предлагал сделать. Так и в чем тут заключается бред? Я просто не пойму.

Цитата:

и заметь старые моторы дизеля по лимону отхаживали. и без
так шо поршня с цилиндрами не жруться
а от абразив и кокс поможет побыстрее как минимум кольцам залечь

Это не из-за ЕГР, а по причине более лучшего качества металла старых моторов, проследите динамику цен на высокакачественные стали за 20 лет, цветные металлы, они выросли в разы, (в баксах естественно)! а цены на авто лишь немного , просто щас экономят на всем в авто. А такая дорогая штука как ЕГР думаю призвана продлить ресурс новых хилых двигов и позволить использовать менее качественные и корозионностойкие материалы по выше написанным причинам, скорее всего всякие там эко.снижения выбросов кислотных оксидов азота это маскировка того что двигатели стали делать из плохих материалов.

vectra20 23.10.2017 15:53

возможно я и ошибаюсь

Romaha55 23.10.2017 16:33

Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 421655)
то э така модифікація
без клапана управління
рідко зустрічаеться, але є

а для чого тоді на турбіні стоїть актуатор?? його і так нічого не рухає.. і датчик тиску турбіни є але показує стабільно одне число там тисяча з чим то..( не пам"ятаю уже точно) і ніяких помилок у авто..
ну і тоді чисто для себе з цікавості для чого програмно відшивати егр якщо ЕБУ його бачить і потрібно одівати фішку? тобто получається навіть якщо він відшитий і електрична частина не робоча то все рівно прийдеться купувати робочу?? чи я щось не так зрозумів?

Добавлено через 4 минуты
[QUOTE=Vespen;421656]блок ЕГР трафиков (по крайней мере в моем трафе) имеет еще заслонку на впуске....
в 1.9 зовсім не такий егр, він простіший ніж у 2.0

vectra20 23.10.2017 18:21

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 421682)
а для чого тоді на турбіні стоїть актуатор?? його і так нічого не рухає.. і датчик тиску турбіни є але показує стабільно одне число там тисяча з чим то..( не пам"ятаю уже точно) і ніяких помилок у авто..

можливо щось і шили іменно в тому авто
я тобі навів приклад, що є 1_9 без клапана трасдюсера. іменно з заводу

Romaha55 23.10.2017 19:23

а в принципі після відшивання егр клапана самі мозги його бачуть?? думаю багато кому це буде цікаво.

Alexej 26.11.2017 09:40

У темі 1 долучень
Ну в общем наконец решился заглушить клапан ЕГР. Посмотрел, почитал, даже посоветовался с разными специалистами (Степа, например, не рекомендовал глушить, а только разбирать и чистить... Но это хлопотно, пол двигателя разбирать, а я ленивый...) Пробег всего 85 т. км. Двигатель CRDI. Последние 2-3 тысячи динамика так себе, с трудом разгонялся до 130. Дым черный почти постоянно. Ну понятно - турбина масло потихоньку кидает, ЕГР - сажу подкидывает и впускной коллектор весь забит смесью (черная липкая субстанция), а воздуха не хватает. Замена воздушного и топливного фильтра не помогла. Расход до 11-14 л/100 км (БК нет, через сканер ELM327 и планшет) https://mikrob.ru/viewtopic.php?f=513&t=108605 есть способы заглушить ЕГР без перепрошивки БК. В прошлое воскресенье отключил разъем клапана - получил ошибку, снял ошибку, вставил в разъем резистор 1 кОм 2 Вт- нет ошибки. По диагностической программе клапан открыт при заводке двигателя , на холостых, при повышении и при понижении оборотов до 1000... Востановил разъем, снял шланг с впускного коллектора и на холостых оборотах прочистил (вдувал из баллончика "очиститель системы воздухозабора Wynn’s Diesel EGR" фотка снизу... Только аккуратно - много сразу напшикал - бабахнуло в обратку, аэрозолька вспыхнула, обсмалил руку... Читайте инструкцию...) Использовал два баллона. Визуально после пшика в 1-2 секунды повышаются обороты и из выхлопной клубы ченючего дыма. После использования первого баллончика дыма стало меньше, во время второго баллона с каждым пшиком все меньше и меньше, а где-то после половины вообще исчез черный остался слегка сизоватый дымок, который тоже потом исчез... Теперь когда резко газую черного дыма практически нет... Собрал коллектор, снял разъем ЕГР, поставил резистор, и согласно инструкции на зелье, прогнал 10 км буса. Ну в общем не успел на газульку нажать а на спидометре 170 (хорошая дорога до АЭС и в выходные пустая)... Бус у меня так с новья не разгонялся. Вчера гонял в Запорожье - разгон - песня, расход по трассе при 110-120 на пятой передаче 6,5-7,5. Обычно в Запорожье назад 30 литров соляры. Вчера 24,7 ?!... Можно было бы и экономнее, но по возможности летел до 160... Пока я доволен, хочу весной еще разочик почистить одним балончиком впускной коллектор и убрать катализатор.
Глушить ли ЕГР или нет каждый решает сам. Может мой опыт кому то и поможет...

moc1968 28.11.2017 05:54

С клапаном егр игрался с 2013года когда приобрел трафик машинка с 2009года с движком g9u630 шла с сажовиком.каждую весну разборка, чистка, мойка но вотна прошлой неделе егр приказал долго жить.Покупать бу лотарея, новый от 8000гр.Решил отшить.Так что кофе и ,,ирпенский шаман,, за полчаса решили этот вопрос.Так что поездим ,посмотрим.Володе большое спасибо.

Romaha55 28.11.2017 11:36

тобто клапан зараз стоїть той самий не робочий, просто відшитий і ніяких проблем?

vectra20 28.11.2017 12:04

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 424051)
тобто клапан зараз стоїть той самий не робочий, просто відшитий і ніяких проблем?

я за нього отвічу
так, старий
відшитий і відключений
жодних проблем
на всяк випадок поставлена заглушка(пластина)

moc1968 28.11.2017 15:32

Політ нормальний. Все працює.в аварійний режим не кидае.гірлянд на панелі теж немає.

Romaha55 29.11.2017 07:20

було цікаво почути відповідь на питання чи бачить ЕБУ ЕГР коли він відшитий. Я так розумію що ні.

DenVivaro 29.11.2017 08:06

а мне интересно, должен ли видеть ЭБУ показания датчика DPFE при отшитом ЕГРе ? Надо снимать с этого датчика фишку? Мотор 2.5 630-й. Или же вакуумную систему оставляем без изменений после того как заглушили ЕГР пластиной и отшили программно?
Просто на бензиновых Фордах 90-х годов ребята проводят изменения в вакуумной системе, иначе не едет машина как надо.

СкИВ 29.11.2017 14:02

Цитата:

Допис від DenVivaro (Допис 424130)
а мне интересно, должен ли видеть ЭБУ показания датчика DPFE при отшитом ЕГРе ? Надо снимать с этого датчика фишку? Мотор 2.5 630-й. Или же вакуумную систему оставляем без изменений после того как заглушили ЕГР пластиной и отшили программно?
Просто на бензиновых Фордах 90-х годов ребята проводят изменения в вакуумной системе, иначе не едет машина как надо.

Делаеться по разному но на прошивках програмистов- колибровщиков с которыми сотрудничает большинство специалистов с форума снимать нужно все разьемы - на всех трафиках ну может кроме EDC17...ЕГР, Сажа и тд..
Чтож ты летом не сказал а я не спросил? :oh:

Олександр мастер 23.12.2017 20:12

У темі 4 долучень
добрий вечір, підкажіть, на мастері 150л.с, ось така приблуда, це щось зв'язане з ЕГР? бо на мастері 120л.с. такого нема...
там репнута трубочка, що кріпится до блока, з іншого краю не щільно прилягає - звідти масло виходить

vectra20 23.12.2017 20:24

так і є...
то подача вихлопу до егра

Олександр мастер 23.12.2017 20:36

Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 425875)
так і є...
то подача вихлопу до егра

те що лопнута трубка біля блоку, то критично? його можна заглушити?

vectra20 23.12.2017 21:02

або міняемо запчастину
або глушимо і наблюдаемо. шоб не вальнуло ошибку

Олександр мастер 23.12.2017 21:09

тобто заглушити з обох боків, викинути запчастину і чекати?)

vectra20 23.12.2017 21:27

да
а ще люди убирають оту какашку , яка охолоджуе систему егр
там же ОЖ протікає
глушать і все
і автос краще гріеться

Gena-street 23.12.2017 21:59

Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 425882)
а ще люди убирають оту какашку , яка охолоджуе систему егр

Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 425882)
і автос краще гріеться

Где почитать подробнее?

vectra20 23.12.2017 22:09

у тебя єтого нету

Gena-street 24.12.2017 08:53

Ага, ясно, спасибо. Зато, гад, ЕГР есть. Неработающий. А программно отшить они здесь 400 злотых просят. Ну их в болото. С чеком езжу.

blackstalker 24.12.2017 09:06

Маю одне питання :якщо в трафіку 1.9\100\2004р відєднав фішку егр і помилок немає ніяких на панелі. То чи змінюється витрати палива і параметри наддуву ? тобто чи це не буде гірше мотору ? і чи можна їхати з віддєднаною фішкою чи треба його глушити на програмному рівні ?

vectra20 24.12.2017 10:05

Цитата:

Допис від Gena-street (Допис 425889)
Ага, ясно, спасибо. Зато, гад, ЕГР есть. Неработающий. А программно отшить они здесь 400 злотых просят. Ну их в болото. С чеком езжу.

вообще-то і рівень життя то в Польщі вищий...

Gena-street 24.12.2017 10:12

Да? От блин...

vectra20 24.12.2017 11:23

Гена, а шо не так?
в польше плохо с уровнем жизни?

Romaha55 24.12.2017 12:19

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 425890)
Маю одне питання :якщо в трафіку 1.9\100\2004р відєднав фішку егр і помилок немає ніяких на панелі. То чи змінюється витрати палива і параметри наддуву ? тобто чи це не буде гірше мотору ? і чи можна їхати з віддєднаною фішкою чи треба його глушити на програмному рівні ?

як у кого.. я пробував так їздити розхід як у паравоза був..хоч нічого не диміло, підхват знизу ніби був кращий.. поставив фішку назад. хтось їздить так каже що нормально, у когось глушиться з детонацією... пробуй, скажеш як у тебе буде. мотору від того що знімеш фішку нічого не буде точно

Sanek_10 24.12.2017 13:33

я себе на 1,9 моторе демонтировал и заварил все что было связано с егр

Gena-street 24.12.2017 14:23

Вов, та нормально с уровнем, но такое впечатление, что во многих вопросах они застыли где-то в 92 году.

blackstalker 24.12.2017 14:38

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 425899)
як у кого.. я пробував так їздити розхід як у паравоза був..хоч нічого не диміло, підхват знизу ніби був кращий.. поставив фішку назад. хтось їздить так каже що нормально, у когось глушиться з детонацією... пробуй, скажеш як у тебе буде. мотору від того що знімеш фішку нічого не буде точно

в мене по розходу норм...якщо бортовик не бреше то по трасі можна в 6.6 -7.5 вкластись... по місту якщо до 2х км то показує 9-12....

Romaha55 24.12.2017 20:28

ну то зняти з нього фішку і кататись)) менше буде в двигун летіти г-на

blackstalker 02.06.2018 20:34

Підкажіть чи є різниця між тим щоб програмно відшивати ЕГР і зняти просто фішку ?
1.9 /100 /2004. коли фішку знімаєш на приборці нічого не міняється. Міняється корекція по форсах в більшу сторону і звук мотору,сильно чути свист турбіни і не кидає чорним димком.
Коли ЕГР включив то звук став приємнішим але машина димить як дурна...
Діагностика показує що при 2200 оборотів ЕГР відкритий на 5 %
НА холостих ЕГР відкритий на 95%..
Діагностика показує що є недодув хоча трандюсер відрегульований,підозрюю що отвір може бути в патрубках бо коли газую під 2000- 3000 то патрубки не надуваються.

Цікавить коли відшию його програмно корекція стане нормальна ? і чи буде нормальний звук двигуна..

Розхід траса 7-8 місто 9-12 Масло не жре,заводиться ідеально,фільтр повітряний троха засраний але буду міняти
Каталізатор вирізав,

Romaha55 03.06.2018 08:18

на 1.9 на холостому повинно писати 40%.. а 95% не бачив ще.

blackstalker 03.06.2018 09:06

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 434312)
на 1.9 на холостому повинно писати 40%.. а 95% не бачив ще.

Отак показує
http://i.piccy.info/i9/6cec706fbefcd...231555_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-06-03-07...60x762-r/i.gif

http://i.piccy.info/i9/e1b1d2fd879f7...231638_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-06-03-07...61x761-r/i.gif

Може то в ньому і проблема що машина сильно димить ?
І недодув через нього? Його якось регулюють? Коли фішку знімаю машина зовсім не димить тільки коли різно педальку до кінця нажимаю тоді тільки а зара димить завжди

blackstalker 29.06.2018 18:47

Як думаєте спрацює?

http://i.piccy.info/i9/c27ed8b0d560b...141709_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-06-29-16...78x739-r/i.gif

старлей 09.07.2018 19:56

а если в егр с отключенной фишкой собралось всякой кучи грязностей?
двиг 1.9 турбина 20 тысяч проехала?

старлей 11.07.2018 20:11

прочитав понял чего у меня после 3000 вообще по другому двиг работает)
каким софтом и девайсом можно править эту прошивку?

Василий Ш. 11.07.2018 22:35

3000++ это для дизеля таки много...
Править.. хм ? Лучший софт это vectra20, СкИВ... кто ближе. А если самому WinOLS, ECM Titanium... damos нужен + какой нибудь флешер, что сможет слить и обязательно залить обратно!

Romaha55 12.07.2018 08:22

Яка зараз ціна перешивки мозгів? Порівняти з ціною навіть самого пристрою для прошивки і якщо це на один раз для себе то думаю краще не ломати те що їде))

старлей 12.07.2018 21:28

Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 436044)
3000++ это для дизеля таки много...
Править.. хм ? Лучший софт это vectra20, СкИВ... кто ближе. А если самому WinOLS, ECM Titanium... damos нужен + какой нибудь флешер, что сможет слить и обязательно залить обратно!

да ну крутанул в 3200-3400 пару раз
думаю только маслонасос больше в голод отдал
вообще думаю крутить мотор таки надо
маслецо дальше залетает
если хорошее

Витасик. 12.07.2018 22:12

Ребята подскажите какие плюсы и минусы если отключить ЕГР?

Roman_12345 13.07.2018 13:27

Цитата:

Допис від Витасик. (Допис 436093)
Ребята подскажите какие плюсы и минусы если отключить ЕГР?

Глушится с детонацией, расход увеличится(хотя может виноват чип тюнинг), тяга с низов паровозная, это все у меня ,но только отшитый программно, механически не глушили.

x_mad 13.07.2018 13:39

Цитата:

Допис від Roman_12345 (Допис 436125)
Глушится с детонацией.

з ЕГР скоріш не пов'язано

shuma34 13.07.2018 14:44

Цитата:

Допис від Roman_12345 (Допис 436125)
Глушится с детонацией, расход увеличится(хотя может виноват чип тюнинг), тяга с низов паровозная, это все у меня ,но только отшитый программно, механически не глушили.

Щось не правильно зробили. У мене 2,0 ЕГР відшитий. Після відшивки та тюну з 90 на 150 коняк,змешилась витрата пального десь на 0,5-0,6 л. на сотню. Не відчутно "турбоями" як до відшивки. Задоволенний.

vectra20 13.07.2018 16:39

мабуть хитрозроблені відшивали?
раз задоволений
бо щей на халяву

Buxton 13.07.2018 16:53

всем добрый день :) у меня тоже вопрос к ЕГР-у проблема в шестеренки (полумесяц) пару зубьев пластмассовых сломались и получался вот такой вот звук при глушении двигателя, ув. бусоводы кто подскажет идею как починить или достать эту шестеренку полумесяца. ссылка вот на видео --->>> https://www.youtube.com/watch?v=qkK-md3mIQk

vectra20 13.07.2018 16:59

3Д принтер
або з ухайдоханого егра ....

Buxton 13.07.2018 17:07

Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 436147)
ухайдоханого егра ....

пока что не нашел только в сборе а там цена сам знаешь какая. может кто то отшил себе егр и продаст саму шестерню или за пивко в подарок :)

СкИВ 13.07.2018 23:05

Давай и тебе отошьем..,...

Витасик. 13.07.2018 23:55

Если лишить ЕГР то сильно машина дымит?

blackstalker 14.07.2018 08:38

Цитата:

Допис від Витасик. (Допис 436183)
Если лишить ЕГР то сильно машина дымит?

Я коли фішку знімав з егр то диміти переставали...1.9/100/2004р.
Одне що не сподобалось мені то звук двигуна на холостих. Набагато сильніше робить він.
Незнаю чи коли програмно відшиванням його звук залишиться такий самий чи ні?

vectra20 14.07.2018 08:59

залишиться
бо типа шо мягче робе...то замість кісню получае вихлоп
з 2,5к оборотів він закритий

blackstalker 14.07.2018 09:07

Мій після 3000
http://i.piccy.info/i9/bebe8d95e6380...135937_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-14-07...80x628-r/i.gif

http://i.piccy.info/i9/0a1291f3690a9...110959_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-14-07...00x450-r/i.gif

http://i.piccy.info/i9/2cfa8777df93b...111127_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-14-07...50x800-r/i.gif

Почистив
http://i.piccy.info/i9/35e91d95c0b79...112635_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-14-07...00x450-r/i.gif

http://i.piccy.info/i9/7b7c013960721...112641_800.jpghttp://i.piccy.info/a3/2018-07-14-07...00x450-r/i.gif

Після чистки всеодно димом кидає зараза..

vectra20 14.07.2018 09:10

та заглуши
шо ти з ним носися?

Добавлено через 1 минуту
повно дизельної техніки без егра
і нічо...іздять
при чом з заводу
той же мерс...
шо 638 кузов....шо 639...

Маталич 14.07.2018 18:44

Здравствуйте! Проблема с датчиком наддува турбины.

При движении высветились ошибка Check injection, по динамике никаких изменений, проехал еще 30км, выскакивает Check emissions.
На компьютерной диагностике показало ошибку U0151 датчик наддува турбины. Записался к электрику, жду до вторника.

Может у кого то была подобная проблема, подскажите что делать.

Roman_12345 15.07.2018 10:02

Цитата:

Допис від shuma34 (Допис 436140)
Щось не правильно зробили. У мене 2,0 ЕГР відшитий. Після відшивки та тюну з 90 на 150 коняк,змешилась витрата пального десь на 0,5-0,6 л. на сотню. Не відчутно "турбоями" як до відшивки. Задоволенний.

Вполне возможно , в целом я довольный , да и меняли прошивку не для чипа , просто как сказали что прошивка уже не родная и на ней было куча глюков...глюки ушли , турбояма пропала , разгон очень хороший , но появилась проблема, по резком ускорении идет вибрация.

D.A.D 15.07.2018 20:48

Цитата:

Допис від Roman_12345 (Допис 436273)
, но появилась проблема, по резком ускорении идет вибрация.

У меня на Спринтере, такая же проблема после чиповки.
Не хотелось бы на Опеле такую же проблему иметь.

Roman_12345 17.07.2018 18:48

Цитата:

Допис від D.A.D (Допис 436301)
У меня на Спринтере, такая же проблема после чиповки.
Не хотелось бы на Опеле такую же проблему иметь.

Ну я не парюсь, просто не даю газ в пол)разгоняюсь в пол газа , и в принципе этого хватает для уверного обгона ,а в обычной ситуации разгоняюсь плавно , топливо берегу)

вите4ек 06.08.2020 17:31

Всем привет! Давненько не заходил на форум. Вот появилась проблема и я тут. Случилось горе....умер клапан егр. И как всегда перед дальней поездкой, загорелась спираль,сервис, и чек. Поехал на диагностику сказали егр, но ехать можно, воздуха хватает, проехал 3000т км и как вернулся домой поехал на Рено сервис сказали точно егр . Насмотревшись ютюба снял его дня три вымывал и чистил ( две заслонки спаренные были за коксованы наглухо и маленькая тоже без движений) поставил и результата нет. Машина едит как и ехала, обороты набирает без провалов во общем ничего не изменилось как ехала так и едит. Вот и вопрос кто то ремонтировал верхний мотор чик егр? Покупать новый ?купить бу? Или так ездить?

V.A.Petrenko 26.10.2020 13:28

Доброго времени суток

Подскажите. Клапан управления турбиной и клапан ЕГР это одно и тоже ?
Проблема в том что пропала тяга но едет. На диагностики ошибка по клапану наддува, но говорят что нужно менять и его и ЕГР, и чисть РОГ. Когда выбирал клапан, продавцы говорить что клапан наддува и клапан ЕГР ЭТО ОДНО И ТО ЖЕ

Romaha55 28.10.2020 15:33

той продавець напевне мало що кому продав...

Vuyiko 29.10.2020 21:51

Не одно и то же.

ВОЛЬДЕМАР 30.10.2020 00:09

Вуйку, є кнопулька відповісти під смс. А то відповів, і не всім зрозуміло кому. Старожили доженуть, а от молоді нікуя однако. Може.

вите4ек 29.01.2021 22:20

Всем доброй ночи, хочу рассказать чем закончилась моя эпопея с егэером. Ездил с нерабочим до ноября и потом к горящей спирали и сервису добавился чек и потом загорелся катализатор. Машина как ехала так и ездил до нг. После нового года договорился удалить и вырезать,заглушить все лишнее. Озвучили сумму в 150 уе я согласился, а когда приехал на ремонт, сказали что все можно вылечить, егр у них был хоть бу но рабочий а сажевый сняли залили 2 балона какой то гадости, промыли, поставили прожгли и о чудо был забит на 70% а стало 0 . Машинка как мне показалось стала чуть тише работать и живее бегать. Я счастлив как младенец, единственное что огорчило озвученная сумма за ремонт 500 зеленых. Радует что на приборке ничего не горит, три года ездил с ошибками а теперь все хорошо.

Не чужой 14.02.2022 21:31

Добрый вечер. Подниму чуть-чуть тему. Есть двигатель 1.9 после кап. ремонта. ЕГР физически заглушен, но программно не отшит. Из диагностики висит ошибка РО400 и расход воздуха 61 кг. А вопрос такой; чем чревата езда с заглушенным , но не отшитым ЕГР ?
п.с. Вопрос почему заглушил не задавать. Так захотел.

likbez 02.06.2024 09:58

Vivaro 2008(2.5), пробіг 220тис.за 16 років; інколи видає помилку про якість масла, але примусова регенерація допомагає на рік або більше. А тепер стартер крутить, а двигун не стартує з багатьох спроб, помилка одна - Throttle Position Sensor Circuit Malfunction, після видалення через op-com помилка з'являється знову. після скидання клеми з батареї - завелась з напівоберту і далі стартує, але ж потрібно локалізувати проблему до того, як наступний раз знову перестане стартувати у незручному місці або в незручний час. Чи може якась проблема з ЕГР маскуватись такою помилкою?

Postdove 02.06.2024 10:51

Там же ясно все написано:
Цитата:

Допис від likbez (Допис 469930)
Throttle Position Sensor Circuit Malfunction,

До чого тут ЕГР ??

likbez 02.06.2024 12:32

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 469931)
Там же ясно все написано:

До чого тут ЕГР ??

так пишуть, що потрібно чистити і заслінку, і клапан одночасно. навіть засіб так і називається "Очищувач дросельної заслінки та клапана EGR".

Postdove 02.06.2024 16:24

А там точно про заслонку? "Throttle" це акселератор. Дросельна заслонка на M9R якоcь впливає на керування тягою? Я думаю, що мова йде саме про педаль газу.

sergeyss9 02.06.2024 21:57

Цитата:

Vivaro 2008(2.5), пробіг 220тис.за 16 років; інколи видає помилку про якість масла, але примусова регенерація допомагає на рік або більше. А тепер стартер крутить, а двигун не стартує з багатьох спроб, помилка одна - Throttle Position Sensor Circuit Malfunction, після видалення через op-com помилка з'являється знову. після скидання клеми з батареї - завелась з напівоберту і далі стартує, але ж потрібно локалізувати проблему до того, як наступний раз знову перестане стартувати у незручному місці або в незручний час. Чи може якась проблема з ЕГР маскуватись такою помилкою?

Там може бути цілий букет . Шнурок скоріш за все невірно трактує помилку .

likbez 03.06.2024 09:31

Цитата:

Допис від sergeyss9 (Допис 469935)
Там може бути цілий букет . Шнурок скоріш за все невірно трактує помилку .

помилку однаково показує і OP-COM, і CLIP.

Postdove 03.06.2024 09:39

Подивіться Оп-комом роботу педалі газу, а саме поточні показники. Навіть без запуску. Просто натискуєте на педаль, і дивитесь. Там є 2 сенсори. У одного при натисканні педалі показники в % збільшуються, у іншого- зменшуються. І це має бути дзеркально симметрично, і в сумі давати 100%. Якщо один з датчиків буде шкандибати, буде помилка по педалі.

likbez 07.06.2024 22:29

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 469937)
Подивіться Оп-комом роботу педалі газу, а саме поточні показники. Навіть без запуску. Просто натискуєте на педаль, і дивитесь. Там є 2 сенсори. У одного при натисканні педалі показники в % збільшуються, у іншого- зменшуються. І це має бути дзеркально симметрично, і в сумі давати 100%. Якщо один з датчиків буде шкандибати, буде помилка по педалі.

ось записав: https://youtu.be/is4Y-VuaKxk?t=91 , однак цього разу навіть жодної помилки не показав опком. просто не заводилась, а через годину без клеми - завелась. жоден з тих показників сенсорів педалі не зменшується при натисненні, лише збільшуються по-різному.

Postdove 08.06.2024 18:39

У мене на сенсорах педалі все зовсім по іншому, правда мотор 1,9. Але думаю, що педальку навряд чи при ресатйлінгу поставили іншу.

Немає знайомих, у яких машина з мотором 2.0, щоб глянути параметри по педалі?
ПС. Групи параметрів листати не потрібно, просто постійно дивитись тільки параметри педалі.

Postdove 11.06.2024 18:35

Вибачаюсь. Обидва сенсори педалі газу в % показують синхронно одні і ті самі значення. А от значення в вольтах відрізняються, сенсор 1 показує приблизно в 2 рази більше значення, ніж сенсор 2. Мотор 1,9.

likbez 07.07.2024 08:39

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 469955)
Обидва сенсори педалі газу в % показують синхронно одні і ті самі значення.

у нас - щось зовсім незрозуміле: за попередній місяць було вже 5 випадків, коли не зміг завести двигун, а оскільки акумулятору вже 6 років і в момент старту просідає до 11,1В, майже щоразу ставив його (після невдалих стартів) на зарядку на 2-3 години, однак останній раз - навіть зарядка не допомогла.
Але коли авто постоїть без клеми хоча б ніч, - тоді стартує з напівоберта. Помилок - жоних - опком не відображає. Відповідно, жоден електрик не береться за такий ремонт, кажуть - привозьте тільки тоді, коли не заводиться. Але невідомо, що зробити, щоб вона не заводилась?
Якщо вона вже завелась, то повторно заглушити і завести пробував і 10 разів підряд - заводиться завжди з напівоберта. А через пару годин - не заводиться і з 10 спроб, поки акумулятор не сяде. Хоча перших 6-7 спроб стартер крутить дуже гарно. Є підозра, що імобілайзер не дає йому стартувати, але ж - жодної помилки! як таке ще можна діагностувати?

Postdove 07.07.2024 11:44

Цитата:

Допис від likbez (Допис 469976)
Є підозра, що імобілайзер не дає йому стартувати, але ж - жодної помилки! як таке ще можна діагностувати?

З імобілайзером все просто- лампочка показує реальний статус. Потухла, значит є дозвіл на запуск.
Коли не заводиться, попробуйте таке. Натискаємо кнопку зброса кілометражу, держимо і вмикаємо запалення. Починає йти тест панелі приладів. Далі можна дочекатись закінчекння тесту, можна просто перервати тест, ще раз натиснувши кнопку. Цей трюк допомагає при проблемах з іммо.
Ще може пропадати контакт по ДПКВ, або недостатній тиск в системі. Треба дивитись Опкомом реальні параметри, коли не заводиться.
Ще спробуйте завести на поліролі Плак. Якщо заведеться, буде ясніше, куди рухатись далі. Тільки поліролі достатньо один пшик, так щоб поршні не дзвеніли. Бризкати в патрубок інтеркулера,той що йде до впускного колектора.

likbez 07.07.2024 13:57

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 469977)
Ще може пропадати контакт по ДПКВ

за 12 років користування автомобілем - 5 разів міняв цей датчик колінвала, попередній раз заміна не допомогла, була проблема в роз'ємі - опком видавав невидаляєму помилку по цьому датчику, а інший роз'єм знайти у продажу не вдалось навіть у офіціалів, а на розбірці продавався ще гірший, ніж мій, тому електрик припаяв його наглухо без роз'єму - проблема зникла на 2 роки. Тепер знову періодично не стартує, але за цілий місяць лише один раз виникла помилка по цьому датчику і була успішно видалена опком'ом, більше не з'являлась, хоча й продовжує не заводитись. цікаво дізнатись, чи може бути та ж сама проблема, але без виникнення читабельної помилки з цим кодом?

Postdove 07.07.2024 16:02

Цитата:

Допис від likbez (Допис 469978)
цікаво дізнатись, чи може бути та ж сама проблема, але без виникнення читабельної помилки з цим кодом?

Ні, має бути збережена помилка P1372.
Якщо глянути сканером саме в той момент, коли не заводиться, то буде показувати іншу помилку- "розсинхронизація датчиків ДПКВ і ДПРВ".

М'арк 07.07.2024 20:19

Відповідь: Re: Вопросы и ответы по ЕГР

Цитата:

... стартер крутить, а двигун не стартує з багатьох спроб ...

Маю щось аналогічне. Правда, через трохи заводиться, після умовного "постукуванню по колесу". Помилок ніяких не зберігається. Ну і в мене таке було двічі за три роки. Але, сам факт дуже неприємний, звісно ... Ще три рази було, що після старту не вмикалась приборка, взагалі - стрілки лежать, індикатори і підсвітка не працюють. Треба сказати, що у всіх трьох випадках саме в момент пуску двигуна я на приборку не подивився, відповідно, що там відбувалось не знаю. Пов'язавши ці випадки, розібрав контактну групу замка - на селекторі є помітне спрацювання, але , навряд, чи то є причиною.
Як на мене, теж схоже не імобілайзер.

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від Postdove (Допис 469977)
Коли не заводиться, попробуйте таке. Натискаємо кнопку зброса кілометражу, держимо і вмикаємо запалення

Треба запам'ятати , про всяк випадок

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 02:21.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©