Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Балачки в курилці (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Трудоустройство в европе (https://busovod.ua/showthread.php?t=20189)

vitos svp 31.10.2018 15:42

Re: Трудоустройство в европе

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 441166)
...
В мене вища юридчна закінчена , в дружини теж але з червоним дипломом. І толку з того? В цій державі освіта нічого не варта.

В мене дочка здобуває вищу освіту ТАМ!
Так після школи вищу освіту ТАМ здобувають тільки студенти з України і Білорусі! Місцеві майже всі за 30, 40 років. в інстітуті навіть дитячий куточок є, куди кіндера можна сдати, поки навчальними ділами мати займається, чи батько!
В нас не спеціалістів готують, а престижні діпломи продають - бізнес такий! А потрібен фахівець, цього профілю, чи ні нікого не цікавить.

В мене другий студент на технічну спеціальність (прикладна механіка) пішов. Попав на бюджет, група недоукомплектована, а на програмістів за гроші перебор іде, в тому ж закладі! Так само з юристами і економістами, було, а може є і зараз!
Готують того профілю, за діплом якого батьки готові сплачувати гроші!

А як вам спеціальність педагог-енергетик:out:, після закінчення педагогічног університету!

blackstalker 31.10.2018 15:52

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 441171)
В мене дочка здобуває вищу освіту ТАМ!
Так після школи вищу освіту ТАМ здобувають тільки студенти з України і Білорусі! Місцеві майже всі за 30, 40 років. в інстітуті навіть дитячий куточок є, куди кіндера можна сдати, поки навчальними ділами мати займається, чи батько!
В нас не спеціалістів готують, а престижні діпломи продають - бізнес такий! А потрібен фахівець, цього профілю, чи ні нікого не цікавить.

В мене другий студент на технічну спеціальність (прикладна механіка) пішов. Попав на бюджет, група недоукомплектована, а на програмістів за гроші перебор іде, в тому ж закладі! Так само з юристами і економістами, було, а може є і зараз!

А як вам спеціальність педагог-енергетик:out:, після закінчення педагогічног університету!

От і я про то. В інших країнах ціняться знання тільки не в нас..
Сам жалію що на юр-фак пішов.

AK Andrew 31.10.2018 15:55

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 441170)
А який тип роботи ?

Комплексные земельные работы, дороги, тротуары, коммуникации, стройки, но думаю будет еще чтото попутно

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 441172)
Сам жалію що на юр-фак пішов.

ну это ты зря, у меня все знакомые юристы практикуют и очень даже успешно и все довольны.
так что думаю ты просто не хочешь в этом направлении двигаться

vasily 01.11.2018 11:35

Цитата:

Допис від AK Andrew (Допис 435905)
Сейчас такая ситуация нарисовалась что мало кто идет в пту учиться на такие професии, а молодняк хотят быть юристами, айтишниками и тд. Так вот в Европе сильный дефицит получается на рабочие специальности. И думаю незагорами тот час, когда станочники научаться себя продавать и будут поднимать большие деньги

М-да, вдома стоїть токарний, приблизно місяць без роботи, так , дрібнички і для себе. Попередній місяць станок заробив 4000гр, а це ніби хтось "відрізав":( На основній роботі працюю по змінам, вдома токарний, рідко авто. От і поглядаю на заграницю, спілкуюсь із знайомими, хто вже там, підшукую)))

Аркадій 02.11.2018 05:03

Нажаль така ситуація зараз майже всюди по Україні
Люди все частіше дивляться в сторну заробіток за бугром.

Darts-Trafik 02.11.2018 15:24

Цитата:

Допис від Аркадій (Допис 441244)
Люди все частіше дивляться в сторну заробіток за бугром.

Дивляться???!!! Да вони сотнями виїзджають кожного дня!!!

Аркадій 05.11.2018 06:27

Цитата:

Допис від Darts-Trafik (Допис 441256)
Дивляться???!!! Да вони сотнями виїзджають кожного дня!!!

Я мав на увазі що ті хто раніше і не гадав про закордон тепер стали приглядатись і прислухатись до тих хто вже повернувся

vasily 05.11.2018 09:05

Цитата:

Допис від Аркадій (Допис 441379)
Я мав на увазі що ті хто раніше і не гадав про закордон тепер стали приглядатись і прислухатись до тих хто вже повернувся

Та ще минулого року я й не думав про заробітки, ще міг щось відкласти і нормально себе почував, а зараз "щось пішло" не так. Взагалі таке враження, що нас заганяють в таке становище, щоб були раді кинутому прянику, бо ще й того не дадуть. Чатина людей на заробітках, а з безвиїздними що хочуть те й роблять, раніше говорили :"таких як ти за воротами сотні", а зараз-"не подобається зарплата, тебе ніхто не тримає". Коли говориш з людьми, що потрібно говорити всім, чи всім зробити забастовку, бо якщо будете мовчати, ніхто сам зарплати не підніме, то тільки 5% погоджується, інші кажуть, добре що ще й так платять. От і виходить, сам нічого не зробиш, мушу шукати інший вихід.

blackstalker 05.11.2018 10:20

Цитата:

Допис від vasily (Допис 441382)
Та ще минулого року я й не думав про заробітки, ще міг щось відкласти і нормально себе почував, а зараз "щось пішло" не так. Взагалі таке враження, що нас заганяють в таке становище, щоб були раді кинутому прянику, бо ще й того не дадуть. Чатина людей на заробітках, а з безвиїздними що хочуть те й роблять, раніше говорили :"таких як ти за воротами сотні", а зараз-"не подобається зарплата, тебе ніхто не тримає". Коли говориш з людьми, що потрібно говорити всім, чи всім зробити забастовку, бо якщо будете мовчати, ніхто сам зарплати не підніме, то тільки 5% погоджується, інші кажуть, добре що ще й так платять. От і виходить, сам нічого не зробиш, мушу шукати інший вихід.

Та так і є. В нас з кожним днем все більша дупа. Жив 2 роки в Варшаві,міг з жінкою спокійно залишитись там,але захотів приїхати і щось своє відкрити, з того всього жалію що вернувся((

Аркадій 05.11.2018 12:38

Цитата:

Допис від vasily (Допис 441382)

Цілком Вас підтримую

olexa 05.11.2018 16:47

Цитата:

Допис від blackstalker (Допис 441383)
Та так і є. В нас з кожним днем все більша дупа. Жив 2 роки в Варшаві,міг з жінкою спокійно залишитись там,але захотів приїхати і щось своє відкрити, з того всього жалію що вернувся((

А що заважає ще раз спробувати?

vasily 05.11.2018 17:42

Сьогодні знайомий приїхав з Германії, він давно вже туди їздить, подружився з німцем-фермером і в нього ж працює. Говорить приїзжав латиш, запитував за двох нормальних водіїв, але тільки українців

Вик123 05.11.2018 18:06

Цитата:

Допис від vasily (Допис 441401)
запитував за двох нормальних водіїв,

Бо латишам платити треба більше

blackstalker 05.11.2018 18:13

Цитата:

Допис від olexa (Допис 441399)
А що заважає ще раз спробувати?

Малому 3 місяці) А сам їхати не хочу,нехай підросте

vasily 05.11.2018 19:15

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 441402)
Бо латишам платити треба більше

так нам скрізь оплата менша ніж "місцевим"(((

victor4 06.11.2018 09:02

Цитата:

... це я відношусь до тих батьків, що "за діплом готові сплачувати гроші"... мій пішов на програміста... Але вже на другому курсі загітували працювати на фірмі, тим же програмістом, вже пів-року працює. Фірма із США. і навчається в вузі, вже за зароблені кошти.. Пішов працювати виключно з ціллю "більше навчитися", фінансових проблем не було.. Так, богато на програмістів навчається, але ж і працює їх там ... і нехватка дуже велика. При початкові зарплаті від 500 у.е. ..
А з "технічну спеціальність (прикладна механіка)" найти роботу в країні, та ще й на зарплату більш менш, думаю буде набагато складніше... Такі реалії...

Rulik 06.11.2018 11:13

Моя донька поступила у Львів.Політех на прикладна лінгвістика,має пару учнів,репетитор з укр. та англійської мов. Дитина заробляє свої перші гроші,має на свої витрати і батькам легше,з четвертого курсу всі вже працевлаштовані,зможе перекладати тех. літературу або просто перекладачем. Щоб отримати такі результати,мій бусик працював як ослик,30т.км накатали за 11 місяців, тому що в школах не дають знань!
Державі вигідно щоб народ був темний,тупі не задають питань і готові працювати за тарілку чого дадуть.

vasily 06.11.2018 18:47

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 441422)
Щоб отримати такі результати,мій бусик працював як ослик,30т.км накатали за 11 місяців, тому що в школах не дають знань!

До нас хлопчина прийшов працювати (студент), вчиться на електрика (автоматика), навчається по індивідуальному плану, так от він був в шоці, говорив , що їх ще навчають по старим кнопочкам, а на заводі все обладнання нове, задоволений що пішов на роботу, хоть щось навчиться. Хлопець башковитий, хапає швидко. Говорить, що багато студентів кидає навчання і їде на заробітки, він , я вважаю, зробив правильно, спочатку освіта+робота+практика, а потім вже й десь працювати буде не як різноробочий, а як спеціаліст.
Сьогодні зустрів двоюрідного брата дружини, приїхав з Польши, хвилин 10-ть поспілкувались, дещо розказав коротко, домовились зустрітись на днях, бо знову їде, працює водієм на бусі. Розказував за штрафи в Германії, наш водій зупинявся на вимогу поліцейського, запищали тормоза(, вони відразу глянули на панель приборів, горить контрольна лампа заміни тормозних колодок, завели машину на СТО, там зняли колеса, колодки стерті, метал по металу, заміна колодок +штраф-500Є

Gena-street 06.11.2018 19:16

Цитата:

Допис від vasily (Допис 441439)
колодки стерті, метал по металу, заміна колодок +штраф-500Є

Это неправильно?

Вик123 06.11.2018 20:16

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 441422)
30т.км накатали за 11 місяців

Куди? Підкажи я теж поїду))

Добавлено через 4 минуты
Цитата:

Допис від Gena-street (Допис 441443)
Это неправильно?

Гена, та все правильно, польский бус (наверняка) и водитель украинец оштрафован в Германии, кто виноват?

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 09:42.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©