Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Технічні питання (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Выбор Аккумулятора (https://busovod.ua/showthread.php?t=5397)

vitos svp 19.10.2023 11:47

Відповідь: Выбор Аккумулятора

В мене Тopla червона 100 Аг

М'арк 19.10.2023 19:45

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 469306)
В мене Тopla червона 100 Аг

Дивлюсь, багато хто Топлу хвалить...
Мені її і продавець знайомий першою пропонував, ще в 21-му році

sergeyss9 19.10.2023 22:39

Re: Выбор Аккумулятора

Рік тому взяв Реношний оригінал на 85А . Надіюсь не дарма переплатив , поки живий.

М'арк 21.10.2023 22:30

Відповідь: Re: Выбор Аккумулятора

Цитата:

Допис від sergeyss9 (Допис 469309)
Рік тому взяв Реношний оригінал на 85А . Надіюсь не дарма переплатив , поки живий.

А хто виробник реношного оригіналу ?

vitos svp 21.10.2023 23:56

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 469310)

Комерційна таємниця!
Можуть бути різні, в залежності хто виграв тендер!

Postdove 22.10.2023 11:30

Re: Відповідь: Re: Выбор Аккумулятора

Цитата:

Орієнуватись на виробника оригіналу, і купувати акк(як і будь-яку запчастину) під брендом виробника не дуже правильно. Якість однакових деталей одного виробника для конвейера і для афтемаркету зазвичай суттєво відрізняється.

М'арк 22.10.2023 19:27

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 469311)
Комерційна таємниця!

Прикалуєшся?. Виробник вказаний просто на етикетці.

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від Postdove (Допис 469312)
Орієнуватись на виробника оригіналу, і купувати акк(як і будь-яку запчастину) під брендом виробника не дуже правильно

Я в курсі. Просто, цікаво чиї акуми зараз ставлять. В мене "реношний оригінал" Варта

sergeyss9 23.10.2023 10:24

Цитата:

А біс його знає , як не вертів , а виробника не угледів :D Маде ін Іспанія. Але важкий , свинцю не пожаліли . По докам перевізника 21 кг ! (не переважував)

vitos svp 23.10.2023 10:24

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 469315)
Прикалуєшся?. Виробник вказаний просто на етикетці.

Та ладно! На кой тоді туди ще ліпити наклейку Renault? чи напис виробника відформовано на корпусі АКБ і лениві хранцузи його не зрізають?

М'арк 23.10.2023 19:45

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 469319)
Та ладно! На кой тоді туди ще ліпити наклейку Renault? чи напис виробника відформовано на корпусі АКБ і лениві хранцузи його не зрізають?

Якщо скажеш, як сюди фото приаттачити - покажу свій

https://photos.google.com/photo/AF1Q...ZSfYnPy3YjPYRB

Вставлю так

https://photos.google.com/photo/AF1Q...ZSfYnPy3YjPYRB

vitos svp 23.10.2023 21:34

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 469322)
Якщо скажеш, як сюди фото приаттачити - покажу свій

Я вже декілька раз писав як фотохостингом користуватись! :meowth:

Postdove 24.10.2023 21:41

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 469315)
Виробник вказаний просто на етикетці.
...В мене "реношний оригінал" Варта

У Мерседеса так само. Написано Мерседес, артикул по Мерседесу, і далі Варта. Це все на одній наклейці.

vitos svp 25.10.2023 09:28

Весь світ завалено товарами з Кітая, а от моторної оливи і АКБ з країни світового фуфла я щось не зустрічав!
Маю надію ви зрозуміли про що я!

P.S. Погнав я в 2010 році на перше ТО жінкіну Кангу, ну і попросив показати що будуть заливати і які фільтра ставити. а на повітряному фільтрі в коробці Renault - Made in China! Кажу - нафуй! Мені потрібен оригинальний - французький, в крайньому випадку Європейського виготовлення! Тільки шо тільки з Парижу не дзвонили вмовляти! Всіх нафуй! Я в Вас придбав французьку машину, а не кітайську, в Договорі написано оригинальні з/ч, значить оригинальні, в т.ч. по країні виробництва!
В кінці кінців, привезли фільтр в коробці Purflux? Made in France! на який я і погодився!

Придбав кітайський товар - не питай чому не маєш роботи і в діда з бабою замала пенсія!

Postdove 25.10.2023 10:26

В 2008 році купував оригінальні VW фільтри, паливний і масляний на ЛТ-шку. Так там не те що на коробці, прямо на фільтрі було написано made in China. І Фольксваген взагалі для своїх машин з 2005 року використовує китайський метал для виробництва кузовів.
Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 469327)
Весь світ завалено товарами з Кітая, а от моторної оливи і АКБ з країни світового фуфла я щось не зустрічав!
Маю надію ви зрозуміли про що я!

На жаль, виробники автотоварів, і нших товарів, мають звичку на зроблене на їхніх заводах, розміщених в Китаї, ставити надпис "Made in EU".

І ще, такий простий приклад. Серед побутових кондиціонерів номер 1 по якості це звичайно японський Daikin. А от далі починається цікаве. В 30 км від Шанхая знаходиться велетенський завод Gree, який виробляє 30% від всіх кондиціонерів в світі. Так-так, на ньому виробляються кондиціонери Самсунга, LG, Панасоніка і багатьох інших відомих брендів. Під власною маркою Gree також випускає дуже якісні кондиціонери( у мене 2 шт таких працюють вже 10 років). І що ще цікаво, японський Daikin( той, що номер 1 ) в деякі свої моделі встановлює компресори Gree , а Gree навпаки, використовує іноді компресори Daikin.

М'арк 26.10.2023 21:33

vitos svp, теж хотів написати, чи бачив ти на акумуляторах країну-виробника? ) Бо те, що частину з них роблять в Китаї - факт.
Про масло не в курсі, але, підозрюю, що теж.

Добавлено через 13 минут
Цитата:

Допис від Postdove (Допис 469328)
прямо на фільтрі було написано made in China

Купив Кнехт з таким же написом )))

Postdove 27.10.2023 16:34

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 469339)
Купив Кнехт з таким же написом )))

Родичу недавно обслуговував Гольфа. Кнехт масляний - made in China, паливний- made in Korea !, повітряний-Румунія. Все Кнехт, до речі, корейський виглядав дуже серйозно. Паливний Sofim made in China завернув назад, наче в сараї зроблено...
Мені от цікаво, невже і Purflux? Якщо так, то після нього нічого нормального вже не залишилось...

З акумуляторів у Exide точно завод є в Польщі. На стікерах пишуть made in Europe. А от чи виготовляє цей завод всі типорозміри, це вже питання. Можуть підмішувати і з заводу в Індії.
Ось до речі відео, як в Індії, буквально в сараї виробляють гальмівні барабани на вантажівки. І це кустарна "літейка"! https://www.youtube.com/watch?v=0GyDCGMrcpk

М'арк 28.10.2023 21:55

Пакістан швидше.
Не перший раз бачу подібні ролики. Якщо чесно - враження, що відео постановочне. Я , практично, не вірю, що барабан, відлитий таким способом, може працювати. Плюс, схоже, в кінці показано не ті барабани, що після відливки.
Максимум, що можу хоч якось припустити, що то робиться для якоїсь древньої рідкісної тихохідної техніки.
Плюс, навряд чи собівартість вийде дешевше заводського, навіть при тому, що працюють за копійки і підручними засобами.

Sorry за флуд

Postdove 29.10.2023 07:06

Re: Відповідь: Выбор Аккумулятора

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 469345)
Якщо чесно - враження, що відео постановочне. Я , практично, не вірю, що барабан, відлитий таким способом, може працювати. Плюс, схоже, в кінці показано не ті барабани, що після відливки.

Ті самі барабани, я в з\ч до вантажівок розбираюсь добре.

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 469345)
Максимум, що можу хоч якось припустити, що то робиться для якоїсь древньої рідкісної тихохідної техніки.

Ні, барабани до звичайної вантажівки з колесами на 19,5 , повна маса до 15 тонн. Не було процесу балансування, це дуже погано. Хоча після такого лиття їх відбалансувати практично неможливо.

Ще бачив, як так само в сараї реставрують ротори до стартерів. Процес починається з випалювання лаку і клею на шині, щоб її витягти. На виході- досить презентабельний ротор.

М'арк 29.10.2023 20:25

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від Postdove (Допис 469346)
Ті самі барабани, я в з\ч до вантажівок розбираюсь добре.

Ну, я трохи вивчав технологію металів, і ще раз можу повторити : те, що вони віділляли, ходити не буде.
На барабанах в кінці видно відлиті цифри, а на болванці, по якій робили форму, цифр не було видно

Postdove 30.10.2023 19:56

Цифри(у) видно, коли починають оббивати глину з болванок, наприклад на 18:06. Але ж такі дикі непроливи!, так само і раковин буде багато. Такий барабан буде давати сильну вібрацію, але ходити буде. Основна сила(тертя) працює не радіально на розрив, а по колу. Сили нажиму гальмівних колодок не достатньо для розриву навіть такої халтури. Китайське сарайне виробництво приблизно таке саме, як на відео. Але є і дуже якісний заводський китай. Все залежить від ТЗ замовника, і коштів, які він готовий заплатити за якість товару.

Років 20 тому торговець взяттям розказував, що бачив в Китаї на фабриці таке. На стенді стоять 10 чи 12 пар кросівок "Адідас". З виду всі однакові. Але, перша коштує 5 доларів, остання-150. Інші- пропорційно, ну і якість відповідно до ціни.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 02:21.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©