Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Технічні питання (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Выбор Аккумулятора (https://busovod.ua/showthread.php?t=5397)

Беза 18.11.2021 20:24

Re: Выбор Аккумулятора

Цитата:

Допис від Alekc (Допис 466203)
Rocket

С 14 года у меня, наверное в эту зиму умрет

vitos svp 18.11.2021 21:43

Цитата:

Допис від sergeyss9 (Допис 466215)
Я щось неправильно написав ?

От візьми в себе заміряй скільки ампер споживає автономка при старті і скільки в роботі . А те що ємність батареї і пусковий ток це різні параметри - ні для кого не секрет .
На приклад - при старті 10А , а в роботі десь 2-3А . В результаті частих запусків батарея більше розрядиться чим при тривалій роботі .
Любому електро двигуну/стартеру/помпі для запуску потрібен потужний імпульс.
От тому я написав що бажано використовувати акуми з високим пусковим током .

Не зовсім така сама , там є свої плюси і мінуси .AGM можна ставити раком чи боком , головне не догори дном .І повних циклів зарядки в них набагато більше .Не дарма AGM батареї ставлять на машини з системою старт-стоп.

Ти щось не розуміш в процесах які відбуваються в АКБ (аккумуляторна кіслотна батарея)
ЇЇ штатне положення - постійно заряджена, при розряді на пластинах з'являється шар сульфату свинця, чим більший розряд, тим товще шар сульфату. При заряді сульфат свинця розчиняється, але є проблема - чим його шар товще, тим гірше він розчиняється, тому при глубокому розряді він і розчиняється не повністью, що і є початком кінця АКБ.
І немає значення розряджується АКБ великим пусковим струмом, чи малим поступово! А ємність АКБ це лише площа/об'єм активної маси.
Дві головні переваги АКБ - дешева ціна і можливість приймати/видавати великий струм, тому їх і використовують як стартові в автомобілях.
І всім світом намагаються побороти - сульфатацію, всілякими АGM і гель технологіями, ефект є, але до остаточної перемоги ще далеко, чи скоріше перемога сульфатації -неможлива!
Для живлення фена підходять тягові аккумулятори, які не кіслотні, а лужні і не мають сульфатації, але мають невеликий струм заряду/розряду, тому не мають широкого розповсюдження і мають конські ціни.
Ще раз повторюсь, що найкращій варіант - аккумулятор від човнового електромотора, але буде коштувати більше за сам фен і як декілька АКБ!

sergeyss9 18.11.2021 22:15

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466223)
Ти щось не розуміш в процесах які відбуваються в АКБ (аккумуляторна кіслотна батарея)
ЇЇ штатне положення - постійно заряджена, при розряді на пластинах з'являється шар сульфату свинця, чим більший розряд, тим товще шар сульфату. При заряді сульфат свинця розчиняється, але є проблема - чим його шар товще, тим гірше він розчиняється, тому при глубокому розряді він і розчиняється не повністью, що і є початком кінця АКБ.
І немає значення розряджується АКБ великим пусковим струмом, чи малим поступово! А ємність АКБ це лише площа/об'єм активної маси.
Дві головні переваги АКБ - дешева ціна і можливість приймати/видавати великий струм, тому їх і використовують як стартові в автомобілях.
І всім світом намагаються побороти - сульфатацію, всілякими АGM і гель технологіями, ефект є, але до остаточної перемоги ще далеко, чи скоріше перемога сульфатації -неможлива!
Для живлення фена підходять тягові аккумулятори, які не кіслотні, а лужні і не мають сульфатації, але мають невеликий струм заряду/розряду, тому не мають широкого розповсюдження і мають конскі ціни.
Ще раз повторюсь, що найкращій варіант - аккумулятор від човнового електромотора, але буде коштувати більше за сам фен і як декілька АКБ!

І оп'ять двадцятьп'ять .При чому тут сульфатація ?
Так і до теорії відносності можна дойти...

Питання від Cheatatel стояло так - Чи може хтось порадити аккумулятор для сухого фена? Денні пробіги в мене критично малі

Відповідь :
1) Кислотний акум. - самий дешевий варіант
2) AGM
3) Човнові акумулятори - коштує як добрий підсвинок , або як 2 кислотних акб.

vitos svp 18.11.2021 22:21

Цитата:

Допис від Cheatatel (Допис 466134)
Чи може хтось порадити аккумулятор для сухого фена? Денні пробіги в мене критично малі(2км. В один бік), акумулятор і так не встигає нормально заряджатись, а якщо зимою буду юзати сухий фен - то боюся одного ранку не запуститься двигун.
Тому, мабуть, треба купляти додатковий акум, щоб не боявся б глибоких розрядів. До бортової системи живлення автомобіля не буду підключати( менше мороки), а заряджатиму періодично за допомогою ЗУ.
Може хтось порадить який акумулятор купити?

можно спробувати зібрати аккумулятор на таких комірках, але потрібна ще плата керування. ось і збірка 50Аг і збірка 30Аг
обіцяють 2000 циклів, на AGМ-ах -500 циклів

або такий з платою вмонтованою

Cheatatel 19.11.2021 03:04

Купив, поки що, гелевий на 33 АГ... подивлюся...
Якщо не сподобається, поставлю його на бпж, хай твердопаливний котел страxує.

Alekc 19.11.2021 07:14

Аккумуляторные батареи Rocket кто эксплуатировал? Скажите пожалуйста свое мнение!!!

Шкодник 19.11.2021 08:41

Цитата:

Допис від Alekc (Допис 466236)
Аккумуляторные батареи Rocket кто эксплуатировал? Скажите пожалуйста свое мнение!!!

Тобі ж відповіли вже в цій темі

vitos svp 19.11.2021 09:26

Цитата:

Допис від sergeyss9 (Допис 466225)
І оп'ять двадцятьп'ять .При чому тут сульфатація ?
Так і до теорії відносності можна дойти...
...

Звісно що ні до чого. АКБ здихають від теорії відносності!

Добавлено через 13 минут
Цитата:

Допис від Cheatatel (Допис 466235)
Купив, поки що, гелевий на 33 АГ... подивлюся...
Якщо не сподобається, поставлю його на бпж, хай твердопаливний котел страxує.

Я після ночивлі з феном, завжди ставлю АКБ на підзарядку в режимі десульфатації і він її дро..ть добу-дві.
Свого часу тягав стару АКБ, поки не здав в обмін на нову АКБ.
Подивився ціни Гель і тягові літій-залізні зараз десь в одній ціновій категорії, АГМ десь на третину меншу ціну мають.
На компьютерних БПЖ АКБ більше року не ходять, хоча постійно находяться в зарядженному стані, вимикання єл.єнергії в мене бувають дуже рідко.
Оце думаю може придбати з того що нарив до БПЖ до сігналізації в будівлі, там АКБ пісець, прийшов!

Добавлено через 14 минут
Цитата:

Допис від Alekc (Допис 466236)

Звичайні АКБ, які можливо виготовляються на одному заводі з іншими, тільки ТМ іншу клеють.

Alekc 20.11.2021 04:32

Якого виробника на даний час придбати, щоб відношення ціна-якість були відповідні?

vitos svp 20.11.2021 08:36

Цитата:

Допис від Alekc (Допис 466259)
Якого виробника на даний час придбати, щоб відношення ціна-якість були відповідні?

Щоб на ньму було написано Honda!

Postdove 20.11.2021 09:02

Цитата:

Допис від Alekc (Допис 466259)

Беріть австрійський Banner, і не пожалкуєте. Сучасні Bosch і Varta по якості навіть поруч не валялися. Акуми дійсно виготовляються в Австрії, вперше я їх побачив на свіжих, пригнаних з Німеччини вантажівках в 2015 році. Про якість говорить те, що ці акумулятори на 15-20 % важчі, ніж акум такої ж емності будь-якого іншого виробника. Правильна кількість свинцю це дуже важливий фактор. І ще. Ні, я не торгую ними :), в мене зовсім інша робота. Я їх успішно експлуатую. Правда по ціні Banner трохи кусається, але він того вартий.

Василий Ш. 20.11.2021 09:44

Років мабуть 7-8 купив MOLL 100Ah. Зима покаже як далі себе поведе… в момент покупки, при заявлених 950 пускового, видав 1000+++

М'арк 20.11.2021 21:32

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466262)
Сучасні Bosch і Varta по якості навіть поруч не валялися

Восени 17-го року купив Варту, зараз похолодало - крутить фігово ... Чотири роки для "фірми", якби, не айс :no:

Alekc 21.11.2021 07:28

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466260)
Щоб на ньму було написано Honda!

Просто клуб вокруг смеха!

vitos svp 21.11.2021 19:02

Цитата:

Допис від Alekc (Допис 466287)
Просто клуб вокруг смеха!

А ти як думав!
Тепер можеш пошукати АКБ з написом Renault. ОД такі рекомендує і такі з нуля ставлять, ходять достатньо довго, навіть не зважаюци на те що виготовлені Varta.

Добавлено через 3 минуты
Цитата:

Допис від М'арк (Допис 466281)
Восени 17-го року купив Варту, зараз похолодало - крутить фігово ... Чотири роки для "фірми", якби, не айс :no:

А може та Варта, не Varta!

Добавлено через 6 минут
В мене на Трафіку здається другий сезон Тopla 100 Аг! Одного разу в нуль посадив, навіть панель приладів не світилась! Як я іноді згадую французьких інженерів, з їх дебільними рішеннями!

Postdove 21.11.2021 19:30

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 466281)

Varta і Bosch втратили якість уже давно, як мінімум, років 8 тому. Покупці просто переплачують за бренд...

Добавлено через 3 минуты
Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466291)
А ти як думав!
Тепер можеш пошукати АКБ з написом Renault. ОД такі рекомендує і такі з нуля ставлять, ходять достатньо довго, навіть не зважаюци на те що виготовлені Varta.
А може то Варта, не Varta!

Varta на конвейері якогось виробника авто і Varta в магазині (навіть німецькому) то два зовсім різних акумулятора по якості.

Вова4ка 21.11.2021 20:33

Аккумулятор GIGAWATT кто нибудь эксплуатировал? Тоже собираюсь на зиму обновить батарейку. Посоветовали такой купить, может кто имел опыт эксплуатации.

catmanul 22.11.2021 10:28

Цитата:

Допис від Вова4ка (Допис 466297)
Аккумулятор GIGAWATT кто нибудь эксплуатировал? Тоже собираюсь на зиму обновить батарейку. Посоветовали такой купить, может кто имел опыт эксплуатации.

аккумуляторы GIGAWATT и Energizer изготавливают на одном заводе с вартой и бошем в Чехии. своих денег стоят, продавал не раз аккумуляторы этих брендов, по отзывам хорошие

Вова4ка 22.11.2021 11:44

Сегодня заказал, завтра будет у меня.

М'арк 22.11.2021 19:53

Цитата:

Допис від catmanul (Допис 466320)
продавал не раз аккумуляторы этих брендов, по отзывам хорошие

... І мені радив, коли я Варту в тебе купував :D
І, мабуть, був правий, бо то, як раз та Варта 17-го року, що почала фігово крутити :maybe2:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 10:14.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©