Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Технічні питання (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Выбор Аккумулятора (https://busovod.ua/showthread.php?t=5397)

Rashka 20.01.2021 21:45

Re: Выбор Аккумулятора

Цитата:

Допис від Виваро 2207 (Допис 462284)
Вмене машина 10року і на акумуляторі вибито 10 рік, перед зимою підзарядив і заводить ще досить бадьоро хоча їжджу на коротких дистанціях

Дункен Маклауд какой то а не Акб. Тут 3-4 года за счастье сейчас, с именитыми брендами максимум 5лет.

Владимир30 20.01.2021 22:12

У меня заводской аккум 9лет отстоял. В оригинале стояла Варта. Взял тоже Варту, електрик рекомендовал его сразу зарядить, так и сделал. Удивило то, что новый аккум заряжался 8 часов, хотя на нем было напряжение 12,6В. И он свежий по выпуску. Но он меня, пока только радует и очень бодро заводит и еще постоянно пользуюсь автономкой.

М'арк 20.01.2021 22:34

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 462429)
В оригинале стояла Варта

:yes3: На Мерсі і на Віваро оригінальні стояли Варта. Але то зовсім не та Варта, яку продають в магазинах...

Владимир30 20.01.2021 22:49

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 462430)
:yes3: На Мерсі і на Віваро оригінальні стояли Варта. Але то зовсім не та Варта, яку продають в магазинах...

Это во всех диталях так. Заводские шаровые тоже ходят лучше, чем потом оригинал.

vitos svp 21.01.2021 11:40

Цитата:

Допис від Владимир30 (Допис 462431)
Это во всех диталях так. Заводские шаровые тоже ходят лучше, чем потом оригинал.

Бо на авто з конвеєра є гарантія, а по зч інша ситуація! Хто дає, хто не дає, а хто цуть-цуть!
Нікому не вигідні "вічні" вузли!

evgesha 21.01.2021 21:01

Акум "Forse 100" 2012 г.в.Похолодало начал парить мозг,быстрый разряд при заводе двигателя.Проверили ареометром, человек который проверял ,сказал что плотность 1,28.Подзарядил,держу на стройке в доме.Выношу с дома,заводиться без проблем

fedbelkin 21.06.2021 17:02

всем привет! подскажите нормальную 70-75 ку на vw 1.9 дизель без вебасты. насмотрел https://akbcenter.by/katalog/katalog...278x175x190-mm но все говорят что лучше взять варту, мол с конвейера шла:duren::duren::duren:. кто что скажет?;)

Rulik 21.06.2021 17:43

У темі 1 долучень
Цитата:

Допис від fedbelkin (Допис 464779)
на vw 1.9 дизель

П'ятий рік стоїть Exide premium Ah72 , виготовляють в Польші там де Бош, Варта .
Раз в рік перед зимою підзаряджаю , в Мене корткі пробіги , довго стоїть машина .
Дуже задоволений аккумою .

catmanul 21.06.2021 20:54

Цитата:

Допис від Rulik (Допис 464780)
... Exide premium Ah72 , виготовляють в Польші там де Бош, Варта .
...

хіба Бош та Варту виготовляють в Польщі? можливо сплутали з Чехією.
разом з Бошем та Вартою дійсно на чеському заводі виготовляють ще декілька брендів - Гігаватт, Енерджайзер, Афа та ін.
перелік заводів Exide тут https://ru.wikipedia.org/wiki/Exide.
не виготовляють Їх разом з Бошем та Вартою, а в Польщі дійсно виготовляють.

fedbelkin Exide виробляють у Білорусі на одному заводі з акумуляторами Zubr.
пораджу ще звернути увагу на акумулятори TAB або Topla зі Словенії.
з варіантів дешевше Energizer, Gigawatt.
Exide, Bosch та Vartа - теж непоганні варіанти

Rulik 22.06.2021 16:11

Цитата:

Допис від catmanul (Допис 464782)
хіба Бош та Варту виготовляють в Польщі?

так само як пральні машини Сіменс , збирають в Італії на заводі Смег , АЕГ на заводі Електролюкс в Польші.
Цитата:

ці варіанти йдуть на конвеєр ВАГ, в Польші на Кадді і МБ Спринтер , в Чехії на Шкоду.
Постачальник возить ці три бренди з одного заводу в Познані !

Cheatatel 15.11.2021 14:06

Чи може хтось порадити аккумулятор для сухого фена? Денні пробіги в мене критично малі(2км. В один бік), акумулятор і так не встигає нормально заряджатись, а якщо зимою буду юзати сухий фен - то боюся одного ранку не запуститься двигун.
Тому, мабуть, треба купляти додатковий акум, щоб не боявся б глибоких розрядів. До бортової системи живлення автомобіля не буду підключати( менше мороки), а заряджатиму періодично за допомогою ЗУ.
Може хтось порадить який акумулятор купити?

Василий Ш. 15.11.2021 14:29

Цитата:

Допис від Cheatatel (Допис 466134)
Чи може хтось порадити аккумулятор для сухого фена? Денні пробіги в мене критично малі(2км. В один бік), акумулятор і так не встигає нормально заряджатись, а якщо зимою буду юзати сухий фен - то боюся одного ранку не запуститься двигун.
Тому, мабуть, треба купляти додатковий акум, щоб не боявся б глибоких розрядів. До бортової системи живлення автомобіля не буду підключати( менше мороки), а заряджатиму періодично за допомогою ЗУ.

За АКБ не скажу, але глибокий розряд для кислотного-швидка смерть. Ну і котли мають захист, при гранично допустимій напрузі не запуститься. Як варіант поставити УРА 200…

vitos svp 15.11.2021 16:14

Цитата:

Хрен ти долю на..беш!
Для таких випадків підходять тягові акб, наприклад для човнових електромоторів! Тільки там ціна не гуманна!
Так що чипляй до штатної АКБ і грійся з заведенним двигуном ну і регулярно підзаряжай АКБ від 220V.

sergeyss9 15.11.2021 22:19

Цитата:

Тут би ідеально вписалась AGM батарея , але якщо толовий виробник то цінник конський ... Як на мене то краще кислоту з високим пусковим током ампер так на 100 і вольтметр присобачити .

vitos svp 15.11.2021 22:27

Цитата:

Допис від sergeyss9 (Допис 466148)
Тут би ідеально вписалась AGM батарея , але якщо толовий виробник то цінник конський ... Як на мене то краще кислоту з високим пусковим током ампер так на 100 і вольтметр присобачити .

накой там пусковий струм високий? Запобіжник на фені на 15А.

sergeyss9 15.11.2021 22:42

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466149)
накой там пусковий струм високий? Запобіжник на фені на 15А.

Так як акуми з високим пусковим током менш схильні до розряду при циклічній нагрузці , особливо в холодну пору року .

vitos svp 15.11.2021 23:45

Цитата:

Допис від sergeyss9 (Допис 466150)
Так як акуми з високим пусковим током менш схильні до розряду при циклічній нагрузці , особливо в холодну пору року .

пусковий струм і ємність це різні параметри!:oh:

Alekc 17.11.2021 21:45

Цитата:

хіба Бош та Варту виготовляють в Польщі? можливо сплутали з Чехією.
разом з Бошем та Вартою дійсно на чеському заводі виготовляють ще декілька брендів - Гігаватт, Енерджайзер, Афа та ін.
перелік заводів Exide тут https://ru.wikipedia.org/wiki/Exide.
не виготовляють Їх разом з Бошем та Вартою, а в Польщі дійсно виготовляють.

fedbelkin Exide виробляють у Білорусі на одному заводі з акумуляторами Zubr.
пораджу ще звернути увагу на акумулятори TAB або Topla зі Словенії.
з варіантів дешевше Energizer, Gigawatt.

А что можете про Rocket сказать , очень уж нахваливают их...

Postdove 18.11.2021 09:02

Цитата:

Тут би ідеально вписалась AGM батарея...

Цитата:

Як на мене то краще кислоту з високим пусковим током ампер так на 100 і вольтметр присобачити .

AGM батарея так само свинцево-кислотна...

sergeyss9 18.11.2021 17:51

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466151)
пусковий струм і ємність це різні параметри!:oh:

Я щось неправильно написав ?

От візьми в себе заміряй скільки ампер споживає автономка при старті і скільки в роботі . А те що ємність батареї і пусковий ток це різні параметри - ні для кого не секрет .
На приклад - при старті 10А , а в роботі десь 2-3А . В результаті частих запусків батарея більше розрядиться чим при тривалій роботі .
Любому електро двигуну/стартеру/помпі для запуску потрібен потужний імпульс.
От тому я написав що бажано використовувати акуми з високим пусковим током .

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466205)
AGM батарея так само свинцево-кислотна...

Не зовсім така сама , там є свої плюси і мінуси .AGM можна ставити раком чи боком , головне не догори дном .І повних циклів зарядки в них набагато більше .Не дарма AGM батареї ставлять на машини з системою старт-стоп.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 03:12.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©