Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Бортові журнали (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=131)
-   -   Яскраво-зелений трафік.. 1,9 .. з голандського вантажного в український пасажир :) (https://busovod.ua/showthread.php?t=16073)

DRB 12.09.2016 16:43

Re: Яскраво-зелений трафік.. 1,9 .. з голандського вантажного в український пасажир :)

Маркіза + одна бокова стінка і кріплення замовлена, оплачена і їде до Варшави

Саме ось така:

http://cortima.eu/wp-content/uploads...djtrafic01.jpg

http://cortima.eu/wp-content/uploads...sidewall01.jpg

http://cortima.eu/wp-content/uploads...01/scudo01.jpg

:yo-ho-ho:

Darts-Trafik 12.09.2016 19:58

Re: Яскраво-зелений трафік.. 1,9 .. з голандського вантажного в український пасажир :)

Цитата:

Допис від DRB (Допис 388233)
Маркіза + одна бокова стінка і кріплення замовлена, оплачена

Вітаю! А по ціні шо вийшло?

DRB 13.09.2016 00:55

Цитата:

Допис від Darts-Trafik (Допис 388247)
Вітаю! А по ціні шо вийшло?

1030 злотих
маркіза+стінка+кріплення
орієнтовно 7000 грн

DRB 14.09.2016 09:29

У темі 1 долучень
Маркіза доставлена в Варшаву до товариша. В понеділок має бути вже десь у Києві. Чекаю.
Зародилась нова ідея.
В багажнику хочу зробити два висувні ящички. Бо зазвичай коли складуємо речі - багато вільного місця залишається під поличкою, а речі одне на одне ставити не завжди можливо.

Знайшов одну контору яка з алюмінію може зробити каркас, але вони кажуть що роблять лише з квадратного профілю все що я захочу, рекомендують пошукати хто робить меблі щоб у них був і алюміній щоб і ящички зробити.
От такого от типу.

Може в когось є хто може таке замутить?

DRB 16.09.2016 10:54

Не хочу окрему тему створювати щоб не було ажіотажу. Тому хто читав бортовик мій і хто заправляється на WOG - маю пропозицію.

Можу поділитись знижкою 2 грн на БУДЬ-ЯКИЙ вид палива крім газу і еко бензину в мережі АЗС ВОГ.

Але якщо не заправляєтесь на ВОГ, не пишіть, я дам двум-трьом людям код які реально заправляються.

Мені за це нічого не треба взагалі. Від ВАС єдина умова - у Вас мусить бути смартфон з нормальним екраном, я Висилаю Вам скріншот коду і ПРИ ЗАМОВЛЕННІ - Ви просто даєте касиру на сканування цей код. Головне не після, а саме при замовленні або до повного або кількості літрів, щоб при старті заправки картка вже була відсканована

Що маю з цього я? Матиму не я - мама, я дам її код картки, і коли Ви будете заправлятись деяку додаткову суму бонусами вона буде отримувати собі на картку.

Ви ж просто матимете моментальну знижку від ціни на стеллі в 2 грн.

Кого цікавить - в приват плз. Коли буде (якщо звісно буде) три бажаючих акція закриється.

Єдине прохання буде - цей код далі нікуди не передавати взагалі, щоб не було дуже багато заправок.

Шара шарою, але коли по одній картці буде КУПА заправок - це може кинутись в очі людям і будуть ставити незручні питання вже мені.

Тому якщо буде видно що код пішов по руках (історію бачу в кабінеті)- картку прийдеться анулювати і відкрити нову.

DRB 21.09.2016 01:23

Приїхала маркіза.. от коли тепер би то її приміряти.. а поки що коротко

https://lh3.googleusercontent.com/iQ...800-h600-rw-no

https://lh3.googleusercontent.com/f4...800-h600-rw-no

https://lh3.googleusercontent.com/Sr...800-h600-rw-no

https://lh3.googleusercontent.com/0k...800-h600-rw-no

https://lh3.googleusercontent.com/8U...800-h600-rw-no

https://lh3.googleusercontent.com/0L...800-h600-rw-no

Добавлено через 8 часов 16 минут
В суботу треба буде спробувати зібрати.
Хто їде на гриби?
Принцип схоже дуже простий.
Маркіза сама з трьох частин
1. сам тент в чохлі
2. труба (закінчення) яка вставляється в тент
3. стійки

Далі додаткова стінка
1. Тент
2. стійка

Кріплення до авто
1. дві частини з профілем
2. стяжки

От ті дві частини збираються в одну довгу і кріплятся на рейлінг.
Маємо вздовж машини профіль.
профіль - такий же як в караванах і кемперах, тому до нього можна буде і іншого типу щось мастирити.
Далі маркіза в чохлі однією стороною заїзджає в цей профіль і маємо по всій довжині її кріплення.
Далі все просто а принципі. Сподіваюсь в суботу буде погода протестуємо.

али 21.09.2016 21:25

Де на машине????

DRB 22.09.2016 13:41

Цитата:

Допис від али (Допис 389126)
Де на машине????

"а я читаю между строк"

Цитата:

Допис від DRB
В суботу треба буде спробувати зібрати.
Хто їде на гриби?
.......................
Далі все просто а принципі. Сподіваюсь в суботу буде погода протестуємо.

али 22.09.2016 15:38

вот екалы.....я не зможу....:(

DRB 26.09.2016 08:34

Нашвидкоруч приміряли маркізу.
Що точно треба буде придумати - це напевне докуплю ще одну стінку. Спереду щоб ставити.
Так як маркіза позиціонується як маркіза від сонця, то не продумані бокові стики між стінкою і верхом, але тут є ідея як гарно зробити.
На даху навряд чи дощ зможе заливати, це він мусить йти тупо паралельно землі.
Ну і розтяжки. якщо ножки якось можна ще закріпити то від вітру маркіза не захищена. треба брати стрічку і робити хорошу натяжку, тут думаю проблеми не буде.
А так головний плюс - маркіза разом зі всіма ножками влазить в чохол і надійно фіксується багаторазовими стяжками. І то є супер

На фото приблизно як виглядає. Збирали вночі нашвидкоруч, сезон вже явно не сонячний тому маркіза поїде до весни в гараж.

https://lh3.googleusercontent.com/IB...Q=w800-h600-no

https://lh3.googleusercontent.com/RC...g=w800-h600-no

https://lh3.googleusercontent.com/2a...w=w800-h600-no

DRB 19.10.2016 16:19

Сьогодні поїхав бусик на ТО.

Крім заміни масла і фільтрів буде заміна гальмівної рідини. Бо після поїздки по горах Албанії прийшлось долити....... 250 грамів !!!

Ніде немає протікань, після доливу рідина не втікає.
Хоча ще раз уважніше і глянуть.. але... факт є фактом, перед відпусткою долили трохи до повного, після приїзду мінус 250 грам.

shuma34 19.10.2016 23:08

Цитата:

Допис від DRB (Допис 391399)
Сьогодні поїхав бусик на ТО.

Крім заміни масла і фільтрів буде заміна гальмівної рідини. Бо після поїздки по горах Албанії прийшлось долити....... 250 грамів !!!

Хоча ще раз уважніше і глянуть.. але... факт є фактом, перед відпусткою долили трохи до повного, після приїзду мінус 250 грам.

Зчесав колодки і діски.

DRB 20.10.2016 08:31

Цитата:

Допис від shuma34 (Допис 391434)
Зчесав колодки і діски.

може бути.. 50% поїздки - гори. але 250 грам!
дофіга якось

kruk 20.10.2016 08:32

shuma34, +1
сработались колодки и диски.
Когда себе колодки менял убитые - пришлось жидкость с системы отбирать.

DRB 20.10.2016 08:49

Але це 250 грам за 5000 км орієнтовно, бо перед поїздкою заїзджав на огляд і рідину долили до повного, так як рідина доливалась - передивились по системі - ніде нічого не текло.

Я теж сподіваюсь що все ок, що це просто стерлись колодки з дисками
мене напрягає лише цифра 250 грам

Gena-street 20.10.2016 09:04

Та не смешите, от стирания колодок и дисков ушло 250 грамм? Посмотрите сколько всего в системе.

DRB 20.10.2016 09:15

Цитата:

Допис від Gena-street (Допис 391452)
Та не смешите, от стирания колодок и дисков ушло 250 грамм? Посмотрите сколько всего в системе.

1 літр, я вже перепитав.
Сьогодні будемо знати чи знайшли протікання.

kruk 20.10.2016 09:20

Цитата:

Допис від DRB (Допис 391399)

Если протеканий нет - куда она могла деться?

DRB 20.10.2016 10:09

Цитата:

Допис від kruk (Допис 391454)

полтергейст

SERIY VOLK 20.10.2016 11:02

Цитата:

Допис від kruk (Допис 391454)

В салон может течь под ковёр, и виновником даже кстати может быть и цилиндр сцепления

Voha 20.10.2016 14:22

А почему вы не допускаете факт кепения.
Тормозуха гигроскопична (впитывает воду как сахар) собственно при температурах от 100° вода превращается в пар, ну и покидает систему через сопун в крышке.
Я так понимаю опыта вождения без использования тормозов в горах у топикстартера нет, а по этому нагрев вполне реален, значитсо в системе наданном этапе минимальное содержание воды.
Кстате, меняют житкость именно по причине высокой гигроскопичности, что бы не ржавело и не замерзало при минусах.

Gena-street 20.10.2016 14:54

Цитата:

Допис від Voha (Допис 391473)
А почему вы не допускаете факт кипения?

:+1:

Cem 20.10.2016 15:11

Цитата:

А почему вы не допускаете факт кепения.
.....ах.

Жидкость закипает в тормозных цилиндрах, там создается пар, и он уже никуда не денится, а при повторном нажатии на тормоз- педаль почти провалится. Этого не заметить- не возможно
А доливка из-за износа колодок- очень вероятно.

kruk 20.10.2016 16:32

Цитата:

Тормозуха гигроскопична (впитывает воду как сахар) собственно при температурах от 100° вода превращается в пар, ну и покидает систему через сопун в крышке.

Кипение местное возможно( от выделения тепла в месте трения) ,но пар по пути к сапуну через более прохладную жидкость конденсируется и переходит в жидкое состояние. При кипении педаль как вата - незамеченным не пройдёт. Если долито слишком много -надо искать течь.

Вик123 20.10.2016 17:03

Хватит копья ломать. Приедет человек из сервиса и объявит вердикт. Основные версии выдвинуты. Делаем ставки.

DRB 20.10.2016 20:08

Цитата:

Допис від SERIY VOLK (Допис 391465)
В салон может течь под ковёр, и виновником даже кстати может быть и цилиндр сцепления

Це все перевірили в першу чергу :)

Але все ок :))) тормозна чиста і гарна. Потьоків ніде не знайшли. по тормозах все супер.
Але куди втікає таки знайшли.
в мене потрохи сопливить прокладка масляного піддона тому не думали що крім масла там ще й гальмівна рідина.

Так от десь на стику при вході до зчеплення потроху пропускає гальмівну рідину магістраль. Там є стик трубки яка кудись до зчеплення входить (не буду придумувати слова бо принцип роботи зрозумілий але як воно називається хз)
Тому й не помітили що сама магістраль і все по магістралі сухо абсолютно.. А от з цього стика помаленьку рідина й стікає до краю піддона :)
Так що сопливить магістраль зчеплення.

Знімати зараз не наважились, я планував на наступне ТО замінити зчеплення (бо є вже симптоми). Але от і привід - при заміні зчеплення відразу й замінять там на тому стику і резинове кільце або знайдуть може іншу причину.
Сопливить ледве-ледве воно, просто треба наблюдати за рівнем рідини.

Як називається той стик не знаю. Так що куплю комплект зчеплення і проблему вирішать.

Ну і додатково ще й шарова опора плюс знову рульовий наконечник треба міняти блін..

От же ж дороги маємо.

Добавлено через 5 минут
Цитата:

Я так понимаю опыта вождения без использования тормозов в горах у топикстартера нет,

Неправильно розумієте :))) досвіду в горах достатньо. Але можу Вам сказати одне - Перевал Логара в Албанії спуск в сторону Орікум - якщо гальм не буде то ЖО...
там тупо постійний крутий спуск :)))
Без легких поворотів..

Інша сторона перевалу (в сторону Ксаміла) легша.

DRB 03.11.2016 16:23

Поїхала машинка міняти зчеплення. Заодно заміню і наконечник рульовий і шарову.

Ліві не міняв ще а праві вже третій раз під заміну. Були і лемфьордер наконечник і ще якийсь. Цього разу ризикну взяти дешевшиф - ABS голандія.

Зчеплення Luk.

Ну і заодно мають проблему по магістралі вирішити

shuma34 03.11.2016 16:50

Цитата:

Допис від DRB (Допис 392821)
Поїхала машинка міняти зчеплення. Заодно заміню і наконечник рульовий і шарову.

Ліві не міняв ще а праві вже третій раз під заміну. Були і лемфьордер наконечник і ще якийсь. Цього разу ризикну взяти дешевшиф - ABS голандія.

Зчеплення Luk.

Ну і заодно мають проблему по магістралі вирішити

Рома. Хто як. А я зразу купив самі дешеві деталі. Для обмінного фонду.
А решту часу на рестварованих шарових, накіненчниках, руль тягах.
На реставрації менш чим 40 000 не виходжує. Маю досвід вже майже 230 000 своїх км. ;)

DRB 03.11.2016 17:07

Цитата:

Допис від shuma34 (Допис 392825)
На реставрації менш чим 40 000 не виходжує. Маю досвід вже майже 230 000 своїх км. ;)

Чесно? я б спробував. Але знаєш - гемор саме з тим як цю деталь поставити?
От зараз - шарова наприклад? Я поставив машину - завтра ввечері заберу.

А куди дітись мені щоб попробувати реставрацію? Причому у перевірених людей.

І не заради економії (вона там невелика вийде на 1 раз) а заради того щоб взнати скільки ж воно виходить. Економно чи ні - можна буде перевірити вже по результату.

От наприклат гідру (подушку) спробував - мені не сподобалось з поліуретану і бусик теж плювався :))

і поставив оригінал.
Так можна спробувати і з реставрованою. Бо відгукам не вірю. Як зробити щоб реставрувати? попросити щоб накінечник старий і стару шарову віддали? Підкажеш куди їх дати на реставрацію і яка ціна?

shuma34 03.11.2016 17:25

Так. В першу чергу забрати викорастині деталі.
Я завожу в Ірпінь. Там на против базару є гаражик де реставрують всю цю всячину.
Номера телефону не маю. Знаю що майстра звуть Любомир. У нього ще й є обмінний фонд. Так що не завжди потрібно чекать поки зроблять. Останній раз реставрувався в нього коли курс був 12. Недавно правда? ;) Ціна за шарнір була 100 грн.
Зараз не знаю яка ціна. Одне що. Пильніки на накінечники ставить гумові. За пильниками потрібно слідкувать. Але можна і розкошелитись на поліурітанові. Думаю що на довше хватить.

DRB 08.11.2016 08:37

Перший недешевий ремонт.

Замінено комплект зчеплення, вижимний підшипник.

І раз вже був на СТО то замінили і підгулявші деталі - накінечник рульовий і шарову.
От їх і забрав. Може буде натхнення - віддам на реставрацію, побачимо що то таке :)

Правда не встиг ще на розвал попасти. Треба на вихідних катанути щоб не жерти гуму.

Думали що заміною резинової втулочки обійдеться щоб не сопливила трубка магістралі на з'єднанні (те що я вище описував про гальмівну рідину) але прийшлось замінити ще й трубку. Дорога собака. :)

Катаємось далі.

На цьому тижні замовлю ще акумулятор (чекаю бабла). Треба заскочити до знайомого електрика. Nick111 дав схемку, може й без УРА обійдемось для їх розв'язки.

Добавлено через 8 часов 36 минут
Ха.. сьогодні рівно 2 роки як був отриманий техпаспорт на пасажира 8+1!
Фейсбук нагадав

али 08.11.2016 20:41

Ромчик, не верь ото реставрации)))) я не смог найти колись трубку....И 100$ выкладывать не хотел.... А все виноват был..... Рено- Типо Доктор......который ее похерил(((

DRB 09.11.2016 12:00

Акумм сьогодні має вирулити вже до мене.

http://s015.radikal.ru/i330/1607/3a/7880e5efce12.jpg

На суботу домовився поговорити з електриком.
Може й без УРА як і писав Nick 11 зробимо на релюшках.

Заодно і акум перевіримо. Хороший там електрик :)

Вик123 09.11.2016 13:32

А релюшку вже купив?

DRB 09.11.2016 14:15

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 393607)
А релюшку вже купив?

Ні поки, бо в того електрика може бути все своє. переговорю з ним а тоді подивимось.

Voha 09.11.2016 14:40

Слу. А правда что гелевые аккумы страшно боятся минусовых темпираттур?
Может пока не оплатил, подумай над AGM optima.
Там у optima ёмкость (на отдачу) 120 а/ч при 75 а/ч - для зарядки.
Возможно дополнительный аккум не придется
http://130.com.ua/product/accumulato...5-5-yellowtop/

DRB 09.11.2016 15:04

Я якраз AGM і взяв :) і всього за 3000 :) і не для того щоб машину заводити з нього, а щоб на стоянці можна було не від основного акумулятора заряджати мобілку і т.д.
Плюс планую вебасто ставити трохи пізніше суху, теж щоб від цього акума працювала і т.д.

Voha 09.11.2016 17:03

Правильнй выбор.
А то мне показалось тут в теме про гелиевый речь где то велась.

Вик123 09.11.2016 17:57

Цитата:

Допис від Voha (Допис 393627)
А то мне показалось тут в теме про гелиевый речь где то велась.

Не звертай уваги, то я помилився...

Добавлено через 9 минут
Цитата:

Допис від DRB (Допис 393610)
Ні поки,

Знаходив вчора таку релюху у тирнеті, була заявлена ціна 190 грн

али 09.11.2016 19:50

Спросика электрика по стару....есть ли у него така приблуда...

DRB 09.11.2016 21:08

Про гелієвий то я писав спочатку

Добавлено через 22 часа 13 минут
Приїхав.. але ж тяжка зараза - 36 кг

але невеликий
от такий
https://lh3.googleusercontent.com/e7...A=w800-h600-no

https://lh3.googleusercontent.com/BB...g=w600-h800-no

Кинув хай підзарядиться. Щоб електрик заодно в суботу потестував його
https://lh3.googleusercontent.com/sF...Q=w600-h800-no

DRB 13.11.2016 13:27

Поговорив з електриком - схему на 2-х реле не рекомендують, бо при ній можливі перепади напруги. При такій схемі (що таке шоколадка не знаю) шанс виходу з ладу шоколадки високий. Таки буду шукати УРА-200

Eugene 13.11.2016 16:07

Цитата:

Допис від DRB (Допис 394092)
що таке шоколадка не знаю

Є два варіанти:
1. Масса коричневого кольру в вигляді плитки розділеної на менші сегменти. Фото можна глянути в інтернеті, створивши відповідний запрос:D
2. Рерулятор напруги генератора (наш варіант)

DRB 14.11.2016 08:26

:) та я знаю що це щось при генераторі, але я не електрик :)

І он так як на фото - акумулятор заряджати можна, але навантаження на АПС давати нізя.

Я ж підключив (якраз світло пропало) до нього комп.
з дикими воплями безперебійник почав пищати... а провід почав тупо плавитись.. я аж пальці попік коли його пробував вирвати :)

Ну ідіот :) таке навантаження дати на такий тоненький провід :)
потім дійшло.
А заряджати ж можна точно.

Вик123 14.11.2016 09:24

Цитата:

Допис від DRB (Допис 394092)
схему на 2-х реле не рекомендують, бо при ній можливі перепади напруги.

А УРА-200 яким чином їх згладжує?

DRB 14.11.2016 09:40

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 394231)
А УРА-200 яким чином їх згладжує?

Ура-200 не відключає попередній акум, а підключає другий коли перший заряджено
Якщо релюшками - то треба щось ще доробляти для такої ж методології.

Скажімо так.. я візьму УРА (бо поки що ж лише на словах все).
Якщо ура також дає стрибки - будемо щось думати.

Вик123 14.11.2016 09:44

Цитата:

Допис від DRB (Допис 394233)
Ура-200 не відключає попередній акум,

А хіба у схемі з двома релюшками відключається? Ні. Там підключається другий акум при досягненні напругою певного порогу, наприклад 13,2в, та відімкнення його коли напруга впаде до 12,8в.

DRB 14.11.2016 09:59

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 394234)
А хіба у схемі з двома релюшками відключається? Ні. Там підключається другий акум при досягненні напругою певного порогу, наприклад 13,2в, та відімкнення його коли напруга впаде до 12,8в.

Ікс його знає...
По тій схемі яку я висилав - на другий саме переключалось.

Вик123 14.11.2016 10:10

Цитата:

Допис від DRB (Допис 394237)
По тій схемі яку я висилав - на другий саме переключалось.

А шо електрикам заважає підключити так як тобі треба? Саме на підключенн, а не на переключання. До речі, ось та схема
https://busovod.ua/attachment.php?at...5&d=1458215327
Та я шось не бачу, шоб перший акум чимось відключався.

DRB 09.12.2016 17:06

Такс.. поки чекаю УРА, протестував акумулятори. цей що купив АМГшний ємності точно більше 85 ампер-годин

а от рідний на трафіку.. вже не акумулятор - менше 10 ампер-годин.

DRB 22.12.2016 19:32

Приїхала УРА, сьогодні поставили акумулятор. Так що тепер я на двох катаюсь. Маю нову кнопочку
https://lh3.googleusercontent.com/-k...c=w640-h480-no

І під сидінням водія акумулятор тепер живе.
Клемами вперед
https://lh3.googleusercontent.com/6l...w=w800-h600-no

Ну і зі сторони пасажира ззаду
https://lh3.googleusercontent.com/Gx...Y=w800-h600-no

DRB 08.01.2017 22:39

Ну от і знову катанувся Київ-Луцьк-Краків-Луцьк-Київ.
Проблем майже не було. За виключенням маленької неприємності.

Заправлявся лише з антигелем (1:500 Хай-жир). Кожного ранку (навіть при мінус 22) заводилась без проблем, хоч і доволі голосно праццювала.. мороз все ж .

але от момент неприємний. При газку (прогрітий двигун вже був на 4 поділки) після 2000 оборотів під нагрузкою тупо не їде і глохне. З передачі заводиться і відразу глохне. З ключа (вимкнути увімкнути запалювання) заводиться без проблем і їде далі.

Поки збирались залишив заведеною на пів години - їхала добре але під час руху через 50 км знову той же симптом.
Нижні 2 отвори в мене закриті накладками перед радіатором, засунув картонку ще на половину верхньої частини. Зрану поки не прогріта сьогодні симптом повторився, ну думаю - якщо що буду пилючити до 2000 оборотів.
По дорозі на Київ більше такого приколу не наблюдалось

Що можете порадити шамани?

vectra20 08.01.2017 23:08

Цитата:

Допис від DRB (Допис 399080)
Що можете порадити шамани?

заїхати в ліс....

DRB 09.01.2017 11:51

Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 399091)
заїхати в ліс....

Там холодно і вовки виють...
Ввечері в лісі прийомний час після роботи?

Bircha 09.01.2017 12:46

DRB, Береш кило и приймають навівть після 19-00 :beer:

DRB 12.01.2017 18:49

Вийшов з роботи.. машина завелась і..... заглохла.. так як ніби взагалі паливо скінчилось
До груші - м"яка... качаю - а в трубочці бульбашки. Завелась з півоберту.
Звоню в ліс.. ідея - вакуум - і смокче повітря де тільки може.
Згадую що при останній заправці коли відкривав бак аж пшикнуло (80 літрів заливав аж).

І тут лісовик наш місцевий каже - ото напевне причина. Ну, доїду додому відкрию бак - бо пшика не було під роботою.
Доїхав додому - відкриваю бак (виїхав же всього не більше літра-двох) і.. засмоктало повітря з характерним звуком.

От схоже воно і є.. машина після поїздки стоїть, в баку вакуум і натягує повітря - повтря біля фільтра - напевне десь через фільтр шукає місце собі чи ще кудоюсь. плюс тягнути тяжко соляру з баку..

Так що треба тепер дивитись клапан який чомусь не пускає повітря ззовні. Поки просто підвідкрию кришку, буду домовлятись на наступний тиждень на СТО щоб передивились його, там краще щоб підйомник був

Tkach73 12.01.2017 22:13

DRB, Рома, может конденсат в клапан попал и чуть подмёрз?

wasya 13.01.2017 00:47

Цитата:

Допис від DRB (Допис 399391)
і.. засмоктало повітря з характерним звуком.

в мене так постійно смокче,вже на протязі 3-х років..авто іде:maybe:..а що так не повинно бути?...і на легковій так смоктало..

Добавлено через 57 секунд
Цитата:

Допис від DRB (Допис 399391)
треба тепер дивитись клапан який чомусь не пускає повітря ззовні.

а де той клапан?

DRB 13.01.2017 08:42

Цитата:

Допис від Tkach73 (Допис 399414)
DRB, Рома, может конденсат в клапан попал и чуть подмёрз?

Все може бути.
Де клапан не знаю :) ще не мав часу поритись пошукати. заїду на сто подивлюсь що перевірятимуть

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від wasya (Допис 399433)
а що так не повинно бути?...і на легковій так смоктало..

Логіка підказує що насправді не повинно так бути.

Якщо б система була герметична - то при нашому об'ємі баку 90+ літрів насос створював би (а в мене якраз створює) вакуум в баку.
Відповідно насосу тяжко качати. І в мороз я так розумію коли ще й паливо більш густе - починає шукати система де б то їй насмоктати повітря щоб компенсувати той вакуум, що й відбувається зараз в мене (бульбашки в трубці і м"яка груша).

igrok960 13.01.2017 09:43

Цитата:

Допис від DRB (Допис 399445)
Де клапан не знаю

Штуцер клапана находится сверху на топливном баке.
Возможно он заглушен или забит,при не исправности имеет свойство пропускать топливо при полном баке.Мой клапан пропускал топливо,пришлось одеть на него трубку и вывести выше уровня под горловину.http://f21.ifotki.info/thumb/ead4d6c...7266953444.jpghttp://f21.ifotki.info/thumb/9bb3d92...7266953445.jpg

Ключик 13.01.2017 15:22

Цитата:

Допис від igrok960 (Допис 399450)
Штуцер клапана находится сверху на топливном баке.

А ще є якійсь клапан на самамій заливній горловинні, я свою знімав і чистив.

vectra20 13.01.2017 15:35

Цитата:

Допис від Игорь (100) (Допис 399478)

о...
про той клапан і беседа
видно таки Рома мене не зовсім поняв

DRB 13.01.2017 16:03

Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 399480)
о...
про той клапан і беседа
видно таки Рома мене не зовсім поняв

а вихід в нього де? може туди можна якось дунуть? :D щоб перевірить

vectra20 13.01.2017 17:02

тіко яма

DRB 13.01.2017 17:11

Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 399488)
тіко яма

може можна на підйомник? ;)
Там бак треба приопускати? бо в баку в мене зараз 60 літрів соляри ще є

igrok960 13.01.2017 18:27

Цитата:

Допис від Игорь (100) (Допис 399478)

Этот стоит в самой горловине,клапан моего товарища,он его вообще снял.Говорит плохо проходило топливо при заправке.http://f21.ifotki.info/thumb/33379d0...7266984810.jpghttp://f21.ifotki.info/thumb/2186d96...7266984811.jpg

Добавлено через 8 минут
Цитата:

Допис від vectra20 (Допис 399480)
о...
про той клапан і беседа

За Колбу?

Цитата:

Допис від DRB (Допис 399481)
а вихід в нього де? може туди можна якось дунуть? щоб перевірить

Дуть будешь в штуцер :) который на фото.http://f21.ifotki.info/thumb/32c6495...7266985847.png

DRB 14.01.2017 00:24

Цитата:

Допис від igrok960 (Допис 399499)
Дуть будешь в штуцер :) который на фото

тьху.. воно ж несмачне

ВОЛЬДЕМАР 14.01.2017 15:40

Цитата:

- то при нашому об'ємі баку 90+ літрів насос створював би

Цитата:

що й відбувається зараз в мене (бульбашки в трубці і м"яка груша).

Так вроді коли стоїть грушка, то насоса в бакові нема. Принаймі в мене так.

DRB 15.01.2017 09:05

2 дні поїздив з відкритою кришкою горловини - нуль натяків навіть на бажання заглохнути..

Так що трохи викатаю дизель і заїду на підйомник хай подивляться

igrok960 15.01.2017 11:52

Цитата:

Допис від DRB (Допис 399607)
Так що трохи викатаю дизель і заїду на підйомник хай подивляться

Сразу купи шланг(внутренний 8-10 мм)пару метров,у меня прозрачный и пластиковые хомуты, чтоб вывести к горловине выше уровня бака.Возможно заглушили штуцер клапана,после чистки и продувки может не держать топливо при полном баке.

DRB 22.01.2017 10:43

Причина повітря в трубках - потріскалась трубка "обратки" яка йде в бак. видно якраз через той вакуум в баку + морози

Вчора трубка приїхала з Ізяслава, в понеділок маю забрати машинку і кататись далі

DRB 19.03.2017 22:14

А от і неприємність... Але дрібна.

Проїзджаю в суботу повз СТО, думаю дай загляну - може колодки замінять (передні доходять, якраз забрав на Новій Пошті нові).

СТО не працювало, але вийшов з машини - солярою пахне ппць. Невже від мене (пам"ятаю що міняли після зими мені шланг обратки).

Відкриваю - а під капотом штиняє і парує. :)
Так от - міняли весь шланг, і там "гранати іншої системи". Є не просто вихід а трійничок. І от він був заглушений (не знаю чи майстрами чи такий з розборки приїхав) звичайним якимось тонким шлангом.

І от той шланг розбух і соляра замість обратки тупо вся на двигун.. Як його тепер вимити хз.
Кинув машину, сьогодні приїхав вже з нормальним шлангом, стійким до палива.
Все ок.. але грязно - ппць.
От тут був надітий той "заглушений" шланг

https://lh3.googleusercontent.com/un...s=w670-h480-no

Катаємось далі

али 20.03.2017 22:01

Пора ставить ляду....

DRB 20.03.2017 23:31

Цитата:

Допис від али (Допис 405710)
Пора ставить ляду....

100%

DRB 25.03.2017 22:19

Сьогодні заїхав до електрика, в нього є паяльник хороший, щоб запаяти виїхід той лишній а не з шлангочкою - і він мені от цю чуду

https://lh3.googleusercontent.com/2Z...w=w640-h480-no

замінив просто на нормальну без додаткового виходу.
Заодно обидві згорілі лампочки габаритів замінив і катанув, замінив передні колодки.

Знову катаюсь, але, судячи з того як їде машинка по ямах, знову кирдик після зими втулкам стабілізатора :(

DRB 29.03.2017 10:50

Маленький відгук про колодки
Писав вище - замінив старі бо вже доходили. І дістали вони мене - постійно пищали.
Брав за відгуками LPR - всі їх хвалять.

Цього разу взяв Meyle. таки вони взагалі безшумні. Вже притерлись - ніякого звуку при гальмуванні. можу рекомендувати.

вите4ек 29.03.2017 11:07

Была какая то скидка поставил брембо ,отлично.

DRB 23.04.2017 15:51

Нічого не ламається (тьху-тьху-тьху), нема поки про що писати.. Але не дамо бортовику засохнути.
Трохи било кермо на 120-130 км/год, заїхав сьогодні відбалансував колеса - ідеально. Але шиномонтажник звернув увагу що пора на розвал-сходження бо схоже піджовувало внутрішню частину коліс.
Заскочив на Віанор, шикарно що працюють в неділю, таки треба було трохи регульнути. То ж зелененький до чергової поїздки в 3000 км орієнтовно на травневі готовий.

DRB 03.05.2017 23:41

Київ-Любомль-Шацьк-Білорусь-Замосць-Краків-Львів-Київ.
2100 км додано на приборку.
Тьху-Тьху-Тьху... Зелененький трафік поки веде себе чемно :)

DRB 15.06.2017 11:37

Почав займатись пошуком рішення зручної перевозки велосипедів.
Пошуки нічого не давали (ідея лише в голові) поки не дійшов до польських форумів.
І таки рішення є для розпашонок, але в нас вони не продаються. Залишу поки в бортовику - може комусь буде корисним.

1. дорогий варіант більше 200 фунтів
thule Sport G2 Compact

2. ще один дорогий варіант - теж більше 200 фунтів зате конкретно під трафік!
Fiamma Carry Bike Opel Vivaro and Renault Trafic Double door

3. От цей варіант мене більше зацікавив, але не для покупки, а для того щоб домовитись виготовити щось схоже - бо тут фіксація лише на шар фаркопа, я хотів би щоб ще додатково впиралось, в трафіках є 2 отвори нижче шара фаркопу, буде більш надійно.
Дивимось за цим лінком перші три фото

От таке щось і треба - поворотну платформу. Тоді можна буде і двері відкрити.

Вик123 15.06.2017 14:25

Цитата:

Допис від DRB (Допис 413171)
От таке щось і треба - поворотну платформу.

Тільки робити трохи вище, кут звісу дуже зрізається.

DRB 15.06.2017 14:42

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 413179)
Тільки робити трохи вище, кут звісу дуже зрізається.

Ну от сьогодні або в суботу до Саши попаду - побачимо що він скаже

али 18.06.2017 18:54

Цитата:

Допис від DRB (Допис 413171)
Почав займатись пошуком рішення зручної перевозки велосипедів.
Пошуки нічого не давали (ідея лише в голові) поки не дійшов до польських форумів.
І таки рішення є для розпашонок, але в нас вони не продаються. Залишу поки в бортовику - може комусь буде корисним.

1. дорогий варіант більше 200 фунтів
thule Sport G2 Compact

2. ще один дорогий варіант - теж більше 200 фунтів зате конкретно під трафік!
Fiamma Carry Bike Opel Vivaro and Renault Trafic Double door

3. От цей варіант мене більше зацікавив, але не для покупки, а для того щоб домовитись виготовити щось схоже - бо тут фіксація лише на шар фаркопа, я хотів би щоб ще додатково впиралось, в трафіках є 2 отвори нижче шара фаркопу, буде більш надійно.
Дивимось за цим лінком перші три фото

От таке щось і треба - поворотну платформу. Тоді можна буде і двері відкрити.

Найди мне на Вито пожалуйста на ляду

DRB 18.06.2017 20:37

Цитата:

Допис від али (Допис 413337)
Найди мне на Вито пожалуйста на ляду

та їх дофіга - туле і фіамма - купа варіантів!

DRB 22.06.2017 14:17

Готуємось до поїздки в Грецію.
тому про всяк випадок до туристичного комплекту буде додано комплект для зарядки гаджетів від сонця і заодно контролер заряду. Все це планую підключати на момент стоянки (не факт що буде місце на кемпінгах близько електрики завжди) до акумулятора AMG того що під сидінням.

Залишилось вибрати панель, і ото думаю чи 50 ватну брати чи 20?
https://firma-mortelekom-servis.prom...anel-50vt.html
https://firma-mortelekom-servis.prom...anel-20vt.html

Розмір меншої 500х350
а більша - 550*680

Більші мені непотрібні - ціль лише телефони зарядити, планшет, ноутбук.

wasya 22.06.2017 14:55

Цитата:

Допис від DRB (Допис 413627)
і ото думаю чи 50 ватну брати чи 20?

запас потужності ніколи не пошкодить...можливо в Греціі сонце за хмари зайде,а тобі в цей час подзвонити потрібно...і ще й акумулятор в авто сів :)
...а реально ним акумулятор підзарядити?

DRB 22.06.2017 15:04

Цитата:

Допис від wasya (Допис 413636)
запас потужності ніколи не пошкодить...можливо в Греціі сонце за хмари зайде,а тобі в цей час подзвонити потрібно...і ще й акумулятор в авто сів :)
...а реально ним акумулятор підзарядити?

Акумулятор не сяде бо в мене їх два в бусі, і мало того, два пауер банка, так що без зв"язку не залишусь :)

На рахунок автомобільний акумулятор то це навіть забагато щоб заряджати - 20 ватної панельки хватає судячи з відгуків (там і 10 хватить але ж цифра вказується пікова)
Контролер заряду тільки треба вибирати вірний - в мене буде той що для мультигелевих (AMG). Я ж якраз беру з розрахунку щоб вдень і акумулятор під сидінням заряджався. Не вникав чому, але пишуть що для звичайних автомобільних треба інший контролер заряду.

В контролері заряду є вхід - від панелі, вхід-вихід (акумулятор), вихід - 12 вольт.

али 22.06.2017 21:58

Да продай уже..... Предлагал ....Цену....

DRB 22.06.2017 22:53

Цитата:

Допис від али (Допис 413707)
Да продай уже..... Предлагал ....Цену....

тобі за 15 віддам

McKenn ыч 23.06.2017 13:16

Прочитал почти всю тему.
Да.....интересно,продаш в этом году или нет?
Может тема растянется еще на год?
Авто конечно достойно внимания......

DRB 23.06.2017 17:17

Цитата:

Допис від McKenn ыч (Допис 413754)
Прочитал почти всю тему.
Да.....интересно,продаш в этом году или нет?
Может тема растянется еще на год?
Авто конечно достойно внимания......

200% що не продам :D:D бо нема сенсу. В авто вкладається щось не для продажу а для комфортних поїздок і відпочинку :)

Доречі сонячну панель вибрав - все ж 50 ват. так що наступного тижня десь треба буде виїхати на природу в суботу-неділю протестувати.

али 23.06.2017 22:03

А епт.... Батарея.... Телевизор уже бери.... Бо только одна водка да пиво)))

McKenn ыч 24.06.2017 06:27

Цитата:

Допис від DRB (Допис 413765)
200% що не продам :D:D бо нема сенсу. В авто вкладається щось не для продажу а для комфортних поїздок і відпочинку :)

Доречі сонячну панель вибрав - все ж 50 ват. так що наступного тижня десь треба буде виїхати на природу в суботу-неділю протестувати.

Удачи тебе во всем что касается авто.Понятно по теме что добавленно в бусе многое и с душой.
Отпишись как прошел тест.

wasya 24.06.2017 09:45

Цитата:

Допис від DRB (Допис 413765)

як буде можливість,відпишись по сонячн.панелі,також цікаво,що вона може.

DRB 25.06.2017 16:28

Сонячна панель понеділок-вівторок лише приїде, а вчора і сьогодні нарешті зібрав нормельно маркізу, заодно зробив стрічку яка притискає маркізу на випадок сильного вітру (ідея взята на форумі караванерів, з пружиною)

До маркізи нічоно не прив'язується, просто стрічка перекидається і зажимається двума коишками, з однієї сторони через сильну пружину.

Колишки теж прикольні знайшов на OLX.

https://lh3.googleusercontent.com/Cc...k=w480-h640-no

https://lh3.googleusercontent.com/2v...s=w640-h480-no
https://lh3.googleusercontent.com/o6...g=w640-h480-no

https://lh3.googleusercontent.com/4B...A=w480-h640-no

Друге що зроблено, це нарешті куплено редуктор і двійник - тепер і плитка і холодильник від газу працюють одночасно. Все-таки нема нічого кращого як пляшечка холодного пива о 6 ранку :en:

https://lh3.googleusercontent.com/IA...U=w640-h480-no

https://lh3.googleusercontent.com/2c...s=w480-h640-no

Не чужой 25.06.2017 17:02

Пиво в 6 утра....... Ну-да. Шоб день не пропал.:beer:

А ткань на маркизе какая? И размер.

DRB 25.06.2017 18:00

Цитата:

Допис від Не чужой (Допис 413905)
Пиво в 6 утра....... Ну-да. Шоб день не пропал.:beer:

А ткань на маркизе какая? И размер.

Що за тканина не знаю - купував тут
http://cortima.eu/

але воду не пропускає, вчора дощило то виганяв воду руками.

DRB 04.07.2017 20:15

Приїхала нарешті панелька (інтайм загубив.. 11 днів доставки) :)
знайшли що чомусь поїхала на інше відділення :)

Перевірка за склом вдома (на фото освітлення більше бо хмарки не було, коли хмара затулила сонце і 70% освітлення 11,8 вольта видає панель

тобто якщо буде хоча б якесь сонце то буде точно більше 12 вольт видавати (контролер поріже до 12)
Запускав без акумулятора, просто напряму контролер а тестер на виході з контролера
https://lh3.googleusercontent.com/EM...A=w800-h600-no

Контролер куплено тут
https://goo.gl/eX32Cv
панель тут
https://goo.gl/TkkJjv

Stalker88 05.07.2017 11:44

Рома для каких целей купил такую маломощную?
Для выезда на природу?

DRB 05.07.2017 14:07

Цитата:

Допис від Stalker88 (Допис 414470)
Рома для каких целей купил такую маломощную?
Для выезда на природу?

50 ватної для моїх потреб вистачить.
на двох стоватних народ холодильники підключає і живе автономно абсолютно.

В мене ж не будинок на колесах - мені аби можна було зарядити телефони і ноутбук.

DRB 13.07.2017 15:45

Перед далекою поїздкою знову зарулив на СТО на діагностику ходової.
під заміну
1. лівий рульовий наконечник
2. ліва стійка стабілізатора
3. дві подушки двигуна (не гідри :) )

Цього разу наконечник буде sasic - задовбали вмирати по наших дорогах :)

Ну і заодно роблять заміну масла і фільтра.

DRB 25.07.2017 08:17

Стала мишинка погано заводитись. Довго маслати стартером. Але причина в паливній була бо після простою більше за годин в системі було просто повітря а не дизель.
Підозра на прокладку фільтра, бо недавно робив ТО, і навколо фільтра трохи мокро від дизелю. Поїхав, прокладку стару майстер виявилось не викинув. Але сказав що фільтр навряд бо він сухий - виявилось що тріснула груша (невеличка непомітна тріщина).

Так що тепер в зелененького ще й нова груша. :) І зранку знову завелась з пів-оборота

DRB 27.08.2017 02:20

Прокатався бусик, накатав додатково 5570 км :)

Перевірено витрату пального.
8 літрів на сотню. Засікалось три рази за поїздку (від "по горлишко" скільки влізе до такої ж заправки) .
1 раз 1500 км - 0,81 вийшло
1 раз 1000 км 0,79
1 раз на 300 км вийшло 0.8
Швидкості різні, 50% дороги це були гори, автобани. Автобан - 120 км/год. Гори як вийде.. приходилось пилючити і на другій доволі довго.

Roman_12345 27.08.2017 12:18

Шикарный расход, а я никак не могу побороть, жрет по трассе 9-10 литров, при скорости 110.

DRB 18.09.2017 20:38

Трошки дещо підсунули, трошки дещо переставили і вийшла от така шикарна обновочка для трафіка!
https://lh3.googleusercontent.com/iP...=w602-h1069-no

Хто її побачить? Вектра і Алі - тссс..

Darts-Trafik 18.09.2017 20:48

У темі 1 долучень
Вебаста!;):vo: От,як ти,її туди всунув?!

vectra20 18.09.2017 21:10

класс
а я знав раніше.....
мені той установщик скинув фотки

Darts-Trafik 18.09.2017 21:36

Я там,на фото,обвів червоним частину патрубка-шо то є?

vectra20 18.09.2017 22:15

з кулера на колектор патрубок пластіковий

DRB 18.09.2017 22:30

Цитата:

Допис від Darts-Trafik (Допис 419405)
Вебаста!;):vo: От,як ти,її туди всунув?!

Та то не я.. я ж криворукий.
Там ще якісь чудєса були - але це треба дядю Вектру питати... я так розумію що щось установщик трохи перемудрив. Але реально стала вона шикарно.

Тепер ще треба замінити акумулятор. Хоч вебаста і на додатковому працює - вентилятор пічки на основному (Хоча може ще Ірпінський Ліс мені допоможе щось переробити? :beer:)

Не чужой 18.09.2017 22:40

18000 вже замало за таке авто.:beer:

Darts-Trafik 19.09.2017 08:20

А в мене резиновий патрубок. Пластікових ще не бачив,на 1.9.

Вик123 19.09.2017 10:08

Цитата:

Допис від Darts-Trafik (Допис 419444)
А в мене резиновий патрубок.

Та і у мене такий.

DRB 23.09.2017 18:31

Усьо.. до зими (крім гуми) готовий.. Купили новий кукумулятор.

Вебаста є, 2 акумулятори є... Перевзутись і можна кататись далі.

DRB 27.09.2017 12:02

А от і поломка - ззовні перестала відкриватись дверка багажного відділення (розпашонка)- зсередини відкривається. Центральний же замок працює.

Ручка рухається але не відкриває.

Григорий Саныч 27.09.2017 12:12

С салона и умения открывается... А с снаружи через раз... Замучал ц.з... Руки никак не дойдут до него

DRB 27.09.2017 14:09

Цитата:

Допис від Григорий Саныч (Допис 420106)
С салона и умения открывается... А с снаружи через раз... Замучал ц.з... Руки никак не дойдут до него

Тут не в ЦЗ справа - ЦЗ нормально розблоковує. Щось з самою ручкою.

Григорий Саныч 27.09.2017 14:37

Замок работает...а тяга не дотягивает. Вскрытье покажет

DRB 27.09.2017 14:44

Цитата:

Допис від Григорий Саныч (Допис 420125)
Замок работает...а тяга не дотягивает. Вскрытье покажет

ага.. тим більше там просто до замка дістатись. І запасні пістони є :) :D

Vet 27.09.2017 17:45

DRB, сиотри тягу от ручки к замку, бывает спадает

Вик123 27.09.2017 17:50

У мене вже пластіковим хомутіком прив'язана та тяжка

DRB 30.11.2017 11:56

Продовжуємо бортовичок.
Дякую Вектрі за посилання на Олега, а Олегу за виконану роботу!

Загалом мене не сильно турбувало але звук почав рости - схоже або на вітер або на підшипник. Тепер точно знаю - що було два різних шуми які зливались в один.
Загалом погано було двом підшипникам в коробці.
В результаті все ж було замінено всі підшипники. Тепер коробка тихо-тихо працює. Залишилось ще зрозуміти один зайвий звук який стало чути чітко після того як пропав звук від коробки. Таке враження що вітер по рейлінгах виє то на швидкості 60-70 то на 80-90 починається

oleg9489 30.11.2017 13:27

а Олегу за виконану роботу!

Не за что..пусть катает машинка 1000000км.без поломок.:camptrailer:
И вам спасибо - заработал грошенят....и увеличил опыт :meowth:

Tkach73 30.11.2017 16:07

DRB, Рома,у меня тоже рейлинги шумят на ветру. Можно их пеной задуть внутри,и звук пропадёт! ;)

DRB 30.11.2017 17:27

Цитата:

Допис від Tkach73 (Допис 424229)
DRB, Рома,у меня тоже рейлинги шумят на ветру. Можно их пеной задуть внутри,и звук пропадёт! ;)

Ой.. і дякую Сергію за запчастини!! !!!!! Бусовод кредитує ремонти! :beer::beer::beer:

Перед тим як знімати рейлінги - треба машину ще раз підняти десь на підйомник або поставити на колодки і розігнати в такому стані. .. щоб точно підшипники всі виключити

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від oleg9489 (Допис 424212)
а Олегу за виконану роботу!

Не за что..пусть катает машинка 1000000км.без поломок.:camptrailer:
И вам спасибо - заработал грошенят....и увеличил опыт :meowth:

Доречі - на СТО питали контакти людини яка нормально зробила коробку :) Давати? :D

Tkach73 30.11.2017 17:42

DRB, Кто Сергей? )))

Шкодник 30.11.2017 17:45

Цитата:

Причем зависит от ветра скорее чем от скорости, бо то шумят то нет..

oleg9489 30.11.2017 21:04

Цитата:

Допис від Tkach73 (Допис 424242)
DRB, Кто Сергей? )))

Вадим
Ну ошиблась людина....пробач ;)

DRB 30.11.2017 21:18

Цитата:

Допис від oleg9489 (Допис 424256)
Вадим
Ну ошиблась людина....пробач ;)

пить надо меньше. звісно що Вадим!!!!!!!!!!!

вибачейте за очепятку. після шампусіка писав і сварився з сергієм одним по телефону от і накнопав

Добавлено через 2 часа 13 минут
А ваабще треба просто писати як я звик - по ніках.. Ніяких Вадимів (тим більше Сергіїв) :)
Дякую
oleg9489
Tkach73
vectra20
:beer:

DRB 10.01.2018 10:23

Продовжуємо бортовичок. Поки що неприємними речами :)
1. почав видєлуватись імобілайзер. Два рази в луцьку машина не розпізнавала ні один ні другий ключ. Але за пару хвилин попустило. Симптом не повторювався.
2. з"явився шум в районі навісного - шум підшипника.

по пункту 1 зелененький вже поїхав шукати гриби і читати помилки у Ірпінський ліс, а по пунту 2 може там само лісовичок Ірпінського лісу може вислухає що то шумить і будемо думати куди їхати. Якщо генератор - повезу на Генстар.

Витасик. 10.01.2018 10:42

Цитата:

Допис від DRB (Допис 424211)
Таке враження що вітер по рейлінгах виє то на швидкості 60-70 то на 80-90 починається

У меня тоже какой-то гул на скорости присутствует, где-то от 80-90. Но у меня рейленгов нету. Такое впечатление что не плотно двери прижимаются особенно боковая

DRB 10.01.2018 10:54

Цитата:

Допис від Витасик. (Допис 426638)
У меня тоже какой-то гул на скорости присутствует, где-то от 80-90. Но у меня рейленгов нету. Такое впечатление что не плотно двери прижимаются особенно боковая

Той звук що залишився - 100% рейлінги. Коли був вітер сильний - заїхав у двір і став де якраз продувається між будинками. Заглушена машина, стоїть - а звук той самий. От і все.

wasya 10.01.2018 11:04

Цитата:

у меня тоже рейлинги шумят на ветру

я их вообще снял из-за этого,при 80-90 звук реактивного самолета..

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від Шкодник (Допис 424243)
Можно их пеной задуть внутри,и звук пропадёт!

про пену,не прикол?

DRB 10.01.2018 11:20

Цитата:

Допис від wasya (Допис 426643)

про пену,не прикол?

Хтозна :) Шкода пробувати бо якщо задути - назад не витягну :)
Але коли була сныгова шапка цього року пару днів - то звуку теж не було.

Так що буду напевне їх знімати, і думати що робити далі з ними.

Шкодник 10.01.2018 11:31

Цитата:

Допис від wasya (Допис 426643)
я их вообще снял из-за этого,при 80-90 звук реактивного самолета..

Добавлено через 1 минуту

про пену,не прикол?

Незнаю как ты вырезал цитату но то не я писав))

В теории возможно и попустит, уберет пустоту релинга, но легкая она.

Вик123 10.01.2018 11:35

Цитата:

Допис від Шкодник (Допис 426646)
но легкая она.

Знач забетонірувать))

DRB 10.01.2018 11:35

Цитата:

Допис від Шкодник (Допис 426646)
Незнаю как ты вырезал цитату но то не я писав))

В теории возможно и попустит, уберет пустоту релинга, но легкая она.

Треба буде спробувати.

dmishanya 15.01.2018 14:25

Цитата:

Допис від DRB (Допис 426648)
Треба буде спробувати.

Только трубку возьми длинную чтобы вынимая через всю длину рейлинка! или с половины дуть пену

DRB 18.01.2018 10:40

Ми знову катаємось з понеділка.
Імобілайзер - дякую дяькові з Ірпінського лісу - замінено кільце і все добре.
А шум навісного - замінено (не знаю що то таке) "паразитний ролик" і перебрано (повний ремонт) генератора. Раз вже його розбирали то замінили все що треба і щіточки теж. тепер чую лише звук двигуна..

али 23.01.2018 15:27

тепер чую лише звук двигуна..[/QUOTE]

теперь разбирать мотор?:shock::D

DRB 23.01.2018 15:39

Цитата:

Допис від али (Допис 427459)
теперь разбирать мотор?:shock::D

:D:D

я зараз тобі дещо в вайбер кину

DRB 02.02.2018 11:31

Чудеса на рахунок звуку рейлінгів.
Звук цей дивний пропав. Взагалі.
Але я не можу пов'язати цей звук з тим після чого він пропав. А пропав він після ремонту генератора. Але замінили ще й обводний ролик, бо шум був дивний і хлопці на вислуховували все і приговорили ролик. Я виїхав, і коли на наступний день їхав на роботу то сталось диво. Звук який я приписував до шуму рейлінгів просто пропав!
Ну не чудеса?

вите4ек 02.02.2018 20:47

Я так чуть всю ходовую не поменял пока не понял что гудит коробка, так и езжу а гудеть начала через пол года как весной меняли пыльник на внутреннем шрузе и на станции отлили литр масла с коробки а обратно нет. Гудеть начала осенью еле еле а щас слышно хорошо, масло то я долил а вот когда она наипнется не знаю может есть какое то чудо масло или еще что?

Romaha55 02.02.2018 21:35

чудо масло то капіталка))) але якщо є бажання то у хадо є чудо присадки і в коробку.. пробуйте

DRB 04.02.2018 09:28

В коробці в мене теж був підшипник гудів, тепер тиша та спокій - замінено було всі підшипники раз коробка була розібрана. :)
Але дивно те що насправді після ремонту генератора і заміни того ролика паразитного звук, на який я думав 100% рейлінги, просто пропав.

вите4ек 04.02.2018 21:08

А еще после запуска двигателя чтото воет похоже на трандюсер но под капотом почти неслышно а в салоне слышно хорошо . Что может быть?

Не чужой 04.02.2018 22:12

Цитата:

Допис від вите4ек (Допис 428463)
А еще после запуска двигателя чтото воет похоже на трандюсер но под капотом почти неслышно а в салоне слышно хорошо . Что может быть?

Свечи нагрева ОЖ.:beer:

Romaha55 05.02.2018 10:09

а з чого їм вити??

Vet 05.02.2018 12:44

Romaha55, а чого электрочайник вие?

Romaha55 05.02.2018 13:03

ніколи не чув щоб він вив.. потріскує і шипить коли починає виділятись повітря..

vectra20 05.02.2018 13:04

ще й генератор може під нагрузкою гудіти

Добавлено через 35 секунд
там кожна свеча по 300 вт
от і считайте

Romaha55 05.02.2018 13:06

ще б знати скільки часу виє?? завів і постійно виє? чи по мірі прогріву перестає?

DRB 05.02.2018 13:59

:) треба Шкодніка попросити виділити окрему тему.. Чи дядьку Вектра - можна там починаючи з якогось повідомлення створити тему "Виє гуде щось в авто"? :) І останні повідомлення туди перекинути :) а то вже не бортовик виходить :beer:

Romaha55 05.02.2018 14:23

підтримую)) щоб не загаджувати бортовик:beer:

DRB 05.02.2018 15:18

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 428512)
підтримую)) щоб не загаджувати бортовик:beer:

чому відразу загаджувати :) інформація то потрібна про те що може завивати. :) але в окремій темі:)
А в мене звук назад так і не повернувся (я вже думав що там просто льодом залило щілини у рейлінгах може, але у теплий час теж не було того звуку. І так його я більше і не чув

vectra20 05.02.2018 18:54

я тут неможу редактировать
игоря тре просити. безу

Беза 06.02.2018 09:52

DRB, Сделай отдельную тему, назови как хочешь, а потом скажи что туда перенести и я сделаю

DRB 11.04.2018 12:31

Невеличкий апгрейд буса :)
https://lh3.googleusercontent.com/Ii...A=w800-h600-no

x_mad 11.04.2018 17:08

ніфігасє. Це типу купив? Давай фото внутрощів

Lucku 11.04.2018 17:55

Аааайййй молодец!!!!!!

Piric 11.04.2018 20:15

Только мечтаю о таком апгрейде !!!

DRB 12.04.2018 08:52

Цитата:

Допис від x_mad (Допис 431913)
ніфігасє. Це типу купив? Давай фото внутрощів

Купив. Завіз в Хелм. В суботу тащу в Луцьк і в понеділок розмитнення.
Фото всередині небагато є тут

https://photos.app.goo.gl/5MVx30YVvGdEkhko2

olexa 12.04.2018 09:10

Коли буде готово, розкажеш, що до чого, як і скільки?

DRB 12.04.2018 14:11

Цитата:

Допис від olexa (Допис 431935)
Коли буде готово, розкажеш, що до чого, як і скільки?

ок. Що саме цікавить? Я шукав причепа щоб в ціні був менше до 3000 доларів.
Те що тут в Україні - реальний хлам. Просто або гнилі і страшні або ціни починаються вище 4000 на більш-менш адекватні.
Тобто під мій діапазон нічого не підходить - я і розумію чому.
Там за кордоном купити щось таке щоб було тут в межах 2000-3000 то насправді в роках до 90х, і воно в гарному стані розмітається на сезон поляками (два які я бачив було продано в той же день).
А їхати в Голандію нема сенсу за дешевим караваном - бо дорога вийде занадто накладною та і з документами я в Польщі якось розберусь, бо мову знаю, накрайняк на сина б на облік поставив. А далі Польщі- проблем, не розберусь. За пригон же люди просять 500 доларів. тобто знову ж таки - гнати вигідно лише дорогі речі.
Тому коли був другий проданий я просто поїхав на площадку де недавно був проданий недорогий караван який я хотів забрати і вибрав саме цього по ціні. Ціна - трохи менше 2000 виходить.
Розмитнення то окрема пісня. Я прописаний в Луцьку, тому мушу розмитнювати там.
Якби в Києві - то вже б караванчик був тут. Тут брокери адекватні ціни виставляють. А в Луцьку чудеса. Добре що випадково взнав що однокласник має відношення до розмитнень і допоможе мені.
Закінчиться тоді розповім.

olexa 12.04.2018 15:05

Історія та ж сама. Мене більше цікавить оте саме розмитнення. Двигуна наче нема, тож і роки не мають значення хоча... Ось саме це і хочу вияснити, а знайомих якось у митниці ніц.

DRB 12.04.2018 16:11

Цитата:

Допис від olexa (Допис 431955)
Історія та ж сама. Мене більше цікавить оте саме розмитнення. Двигуна наче нема, тож і роки не мають значення хоча... Ось саме це і хочу вияснити, а знайомих якось у митниці ніц.

В нас все через жопу. Для розмитнення треба просто звертатись до брокера і він його пора}{ує. Самому нічого взнати не можна. Ідіотизм.

Орієнтир - платежі 30% від фактурної вартості (20% ПДВ і 10% мито) і щось за роботу/взятки/на лапу щоб не завищували вартість. Орієнтовно додатково 300 доларів, але може бути і більше або менше (що навряд). Хороші брокери знають де взяти фактуру з заниженою вартістю.

Причіп не авто тому на нього не накладаються ніякі обмеження за віком.

По Луцьку я вже знаю до кого звертатись, по Києву також є контакт брокера.

Є контакт також і того хто розмитнює прямо на Ягодині - але трохи дорожче.

DRB 18.04.2018 10:44

Ну про розмитнення можу сказати одне - це як була темна сторона так і залишилась темною. Але добре що я знайшов однокласника. Виявилось керує в Луцьку фірмою яка займається повним комплексом послуг :)
Тому при покупці
1. Треба щоб фактуру робили на як можна нижчу ціну. Я про це не знав, тому заплатив трохи більше ніж можна було реально заплатити. Якісь фірми роблять і ліві фактури, але продавець сказав що якби я його попередив раніше - він би зробив фактуру на суму до 800 євро без проблем, це мені б зекономило 200 доларів при розмитненні.
2. Причіп мусить бути зняти з обліку в країні звідки їде.
3. Перетин польського кордону - я не стояв в черзі разом з тірами як мені радили, просто в звичайній - в мене взяли документи і без проблем випустили. Показав фаутуру також
4. Подивіться щоб були документи де вказано було б точно рік, вагу, модель. Бо в мене був тимчасовий техпаспорт польський, там не було року вказаного. Прийшлось поморочитись на кордоні. (Добре що прикордонник не зрозумів що причіп не знятий з обліку - вирішив що тимчасовий - то знято :))

А далі все просто - як виїхали з кордону - я просто завіз документи на вказану фірму (100% можу рекомендувати, і можу рекламувати) і через день забрав вже на номерах. Розмитнення один день, трохи не встигли і на номера поставили зранку наступного. Як розповів мій однокласник - вони ще й довели на митниці що інституту прописки нема і розмитнюють автомобілі і все що треба незалежно від прописки власника :) Київ такого не робить.
От ця фірма https://www.awgroup.com.ua/
Ціну мені нема сенсу вказувати, як виявилось з мене він багато чого не взяв за оплати, але спитав його для орієнтиру вартість - то при моїй фактурній вартості 5200 злотих (1500 євро) вартість була б 14000 грн платежів + 5500 за брокерські послуги. Платежі я міг би зменшити десь вдвічі, якби у продавця заздалегідь попросив меншу суму у фактурі. От таке розмитнення. При бажанні там же на місці і ставлять на облік.

DRB 20.04.2018 14:04

Ну а по Трафіку.
пробіг 200 000
замінено масло, фільтра, гальмівна рідина і тосол. Заправлено кондиціонер. Багато пройшлось долити, але слідів нема і система тиск тримає. Тому поки що просто заправка.

По ходовій проблем не знайшли крім того що потік правий передній аморт.
Загалом готуюсь поміняти всі 4.
Катаємось далі.

DRB 02.07.2018 12:24

Бортовик дуже хороша штука. Я думав що при ремонті коробки поміняв і вижимний, але ніфіга. міняв я його 2 роки тому. Все-одно він не повинен був би здохнути зараза.

Загалом. Поїхав в Лебедівку. За 1 км до місця стоянки педаль зчеплення впала і Трафік виплюнув гальмівну рідину на асфальт.

Дзвінок до Вектри (вже купу пива винен) і діагноз - п.ць підшипнику, або якщо пощастило - то просто трубку зірвало.

Не пощастило. Затягнули мене на місце стоянки. поставили будиночок відпочивати.. Ішоробить?

А що робить? Відпочивати ж приїхали.
https://lh3.googleusercontent.com/MC...A=w800-h600-no

Евакуатор - в Білгород-дністровський.
https://lh3.googleusercontent.com/0n...w=w800-h600-no
І далі в телефонному режимі.
1. приговор - вижимний лопнув
2. заодно міняємо обидві шарові
3. ну і міняю корзину і зчеплення.

загалом попандос на бабло але не спорчена відпустка і в голові крутиться - як добре що це не сталось за кордоном!

Ось підшипник (тріщина зліва). Але ж блін, заміна була в 2016 році. Невже це нормально що він здихає так швидко?
Чи яка може бути ще причина?
https://lh3.googleusercontent.com/jL...w=w800-h600-no

Romaha55 02.07.2018 13:12

а якої фірми підшипник ??

DRB 02.07.2018 15:15

Цитата:

Допис від Romaha55 (Допис 435513)
а якої фірми підшипник ??

я не пам'ятаю :( там он маркування на фото якесь

Григорий Саныч 02.07.2018 15:19

Может картина всему виной???

DRB 02.07.2018 15:27

Цитата:

Допис від Григорий Саныч (Допис 435525)
Может картина всему виной???

? яка картина?

Григорий Саныч 02.07.2018 15:30

Корзина

DRB 02.07.2018 16:06

Цитата:

Допис від Григорий Саныч (Допис 435530)
Корзина

Корзина могла б ще ходити. Але замінив і її і диск.

oleg9489 02.07.2018 17:24

Цитата:

Допис від DRB (Допис 435510)
Бортовик дуже хороша штука. Я думав що при ремонті коробки поміняв і вижимний, але ніфіга. міняв я його 2 роки тому. Все-одно він не повинен був би здохнути зараза.

Загалом. Поїхав в Лебедівку. За 1 км до місця стоянки педаль зчеплення впала і Трафік виплюнув гальмівну рідину на асфальт.

Дзвінок до Вектри (вже купу пива винен) і діагноз - п.ць підшипнику, або якщо пощастило - то просто трубку зірвало.

Не пощастило. Затягнули мене на місце стоянки. поставили будиночок відпочивати.. Ішоробить?

А що робить? Відпочивати ж приїхали.
https://lh3.googleusercontent.com/MC...A=w800-h600-no

Евакуатор - в Білгород-дністровський.
https://lh3.googleusercontent.com/0n...w=w800-h600-no
І далі в телефонному режимі.
1. приговор - вижимний лопнув
2. заодно міняємо обидві шарові
3. ну і міняю корзину і зчеплення.

загалом попандос на бабло але не спорчена відпустка і в голові крутиться - як добре що це не сталось за кордоном!

Ось підшипник (тріщина зліва). Але ж блін, заміна була в 2016 році. Невже це нормально що він здихає так швидко?
Чи яка може бути ще причина?
https://lh3.googleusercontent.com/jL...w=w800-h600-no

От так дела:shock::shock::shock:

DRB 17.09.2018 12:50

Ну що ж.. Знову зелененький в далекій дорозі (5165 км) показав себе добре. https://busovod.ua/showthread.php?t=20283
І зараз буду ставити його на оновлення амортизаторів по кругу, заодно подушок і опорних підшипників.
Час прийшов бо починає жерти резину спереду справа, аморти потекли, впевнений що і подушки просівші. Тому беру все..

Сенсу на розвал-сходження їхати нема поки не зроблю.

artemogik 18.09.2018 23:21

Старые амортики куда?

DRB 19.09.2018 10:12

Цитата:

Допис від artemogik (Допис 439647)
Старые амортики куда?

в сміття. :D Вони мертві.

Добавлено через 2 часа 31 минуту
Вирок винесено і все замінено. Їду забирати

всі аморти, подушки пильники як і планувалось, стійки стабілізатора обидві, гальмівні колодки і лівий рульовий наконечник.

Тепер ще на розвал десь попасти і знову можна буде, сподіваюсь, кататись довго і гарно.

DRB 29.09.2018 19:06

Позавчора на дорозі зловив якусь фігню і заднє ліве колесо пішло в смітник
І сьогодні прийшлось купити нову зимову гуму. Взяв Преміорі зимову 215/65/16 . Ризикнув. Бо при ціні 1150 грн за колесо... Загалом тепер до зими майже готовий.

DRB 02.10.2018 10:17

Фото причини переходу на нову зимову гуму - от так порвав колесо (протектор там вхлам, докатував зиму цього літа бо обікрали гараж в квітні і винесли крім багато чого корисного вже куплену літню гуму).
https://lh3.googleusercontent.com/Iw...2-h981-no#.jpg

І та штука (хз що було) крім того що порвала мені колесо, ще пробила підкрилок.
https://lh3.googleusercontent.com/tg...2-h981-no#.jpg

Заодно для історії фото зробив поки видно нові запчастини ходової :)
https://lh3.googleusercontent.com/Gx...2-h981-no#.jpg

DRB 19.11.2018 09:45

Замінено задні колодки і знайшлось реально те що порвало тоді мені колесо. Виявляється, нема нижньої частини пружини. Ото схоже вона мені і наробила біди (а може і не біди :) )
https://lh3.googleusercontent.com/EK...M=w699-h932-no

Пружинки на днях вже заміню. І тепер машина до зими буде готова.

x_mad 19.11.2018 10:12

Які будеш ставити?

DRB 19.11.2018 11:49

Цитата:

Допис від x_mad (Допис 441926)
Які будеш ставити?

Вадим (Tkach73) порекомендував (в нього і купую) та і на СТО кажуть - каябу пасажирські поставити.

Вже лежать, залишилось якось забрати їх

DRB 20.11.2018 16:42

Сьогодні сподіваюсь поставлю пружини нові.. нікому не потрібна одна пружина ціла? Віддам за щось символічне :)

Беза 20.11.2018 19:28

всю жизнь мечтал качельку сделать.
Шучу.

Василий Ш. 20.11.2018 21:19

Рома, з якими мітками пружина?

DRB 20.11.2018 21:24

Усьо.. нема і другої пружини - вона вияввилось давно зломана також :)
Вже давно і поржавіла :)
https://lh3.googleusercontent.com/y8...A=w640-h480-no

Загалом, поставили пружинки, дякую Tkach73
https://lh3.googleusercontent.com/Zk...0=w320-h240-no

От такі були
https://lh3.googleusercontent.com/rF...g=w640-h480-no

І от такі поставились.

https://lh3.googleusercontent.com/R6...A=w640-h480-no

https://lh3.googleusercontent.com/aK...w=w640-h480-no

Заміну робив у Діми на Жулянах. Швидко і недорого, ще й мені на місце воздуховод поставив. (під капотом вв районі лівої фари не був зафіксований воздуховод в кузов. Тепер на холостих нема зайвих звуків, а то той кусок пластику такі танці влаштовував незафіксований :)
Скрізь всі СТО зайняті. Аншлаг. Прийшлось ритись де ще хто може підйомником підняти Трафік :)

Добавлено через 31 секунду
Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 442021)
Рома, з якими мітками пружина?

В смітнику обидві вже. :D

Вик123 21.11.2018 06:52

І які враження від нових пружин?

x_mad 21.11.2018 08:56

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 442029)

Мають бути позитивні - вони м'які

woolfer 21.11.2018 14:20

Цитата:

Допис від DRB (Допис 442022)
Заміну робив у Діми на Жулянах. Швидко і недорого, ще й мені на місце воздуховод поставив.

А то хто такий, СТО? Можна контакти чи лінку на профіль?:)

DRB 22.11.2018 15:36

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 442029)

Та жодних :) Як машина їхала так і їде. Я ж вантажі не вожу. Це у пасажирів треба буде питати як кудись поїдемо

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від woolfer (Допис 442047)
А то хто такий, СТО? Можна контакти чи лінку на профіль?:)

Діма.
(067)250-21-12

Звідки в мене його телефон не знаю, десь дуже давно отримав з бусовода його контакти.
Знаходяться за газовою заправкою на території де стоїть купа вантажних авто. Колишнє АТП схоже.

Місця в них небагато, але підйомник буса підіймає і голова з руками на місці схоже.

али 26.11.2018 14:11

та ты шо..... Вже всю машину перебрав?:oh:

DRB 28.11.2018 09:39

Цитата:

Допис від али (Допис 442403)
та ты шо..... Вже всю машину перебрав?:oh:

Ага... до зими готова..

Тільки не знайшов куди поставити п"яту колодку гальмівну :D

sobol 28.11.2018 20:51

До запаски треба було притулити))

али 08.02.2019 23:19

Разбирай мотор

DRB 10.02.2019 22:33

Цитата:

Допис від али (Допис 446020)
Разбирай мотор

? якого бена?
Тому що ти трубку не береш? :disgust:

али 11.02.2019 23:47

:ah::no-no:

Добавлено через 19 часов 55 минут
Ох епрст не хило тут.... стало.... за разбирай мотор уже банят))) Ужос.......... какие строгие админы стали..... страшно представить если кроме власти ещё и денег дать... то ховаться потрибно будэ

али 15.04.2019 22:10

Усе... машина не ломается.... интересов больше нет:beach:

DRB 16.04.2019 19:49

Цитата:

Допис від али (Допис 449009)
Усе... машина не ломается.... интересов больше нет:beach:

Поки так, не ламається.. а дехто взагалі зазнався. .пропав і трубку не бере :)

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 05:10.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©