Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Двигун та паливне обладнання (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=90)
-   -   Вопросы и ответы по ЕГР (https://busovod.ua/showthread.php?t=10618)

tris 04.05.2016 20:04

Re: Вопросы и ответы по ЕГР

boba, мне кажется ты пытаеся пройти по моим граблями.
Для очистки совести подключи с собрата 1.9 исправный датчик давления, если будет без изменений поведение то вангую что тебе путь на ремонт турбины.
Я в свое время потратил и на датчик давления, и на трансдюссер и на чистку егра. Все до одного места было, спираль аварийный режим. Заглушил завел поехал до первой нагрузки.
По итогу у меня причина была в том что кат начал сыпаться и срань попала в турбину и она неверно выдавала давление в мозги это видели и паниковали.
До выяснения что это она мне еще и патрубок давлением порвало.
После ремонта уже тысяч 20 30 без нареканий езжу.

Добавлено через 48 секунд
Хотя грамотная диагностика не помешает

boba 11.05.2016 21:19

проблему решил опять заменой трандюссера. Машинка ожила и полетела.

sobol 06.08.2016 17:28

Доброго дня всім. Підкажіть, як перевірити електричну частину егр?

Вик123 06.08.2016 19:01

А на 1,9 заглушку ЕГР хтось робить/продає?

shuma34 06.08.2016 19:41

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 383822)
А на 1,9 заглушку ЕГР хтось робить/продає?

На рахунок продає не знаю. Але знаю що Ігорю100 хтось робив. Також Алі робив oleg9489 . Токо тссс. Не кажи що я це розповів. :)

vectra20 06.08.2016 20:02

400 грн
токарь виточит
надо?
дам номер

Nick 11 14.08.2016 20:45

Добрый вечер, у товарища полетел ЕГР на Трафе 2.0 2008г., к кому обратиться по перепрошивке? Желательно Харьков.

vectra20 14.08.2016 20:47

в красноармейске?

Добавлено через 7 минут
если устроит удалённо - звоним и решаем
098 255 71 58

Sustanon_250 16.08.2016 17:22

Катаюсь зараз зі знятою фішкою егр. Заміряю розхід , ну і взагалі тестую .Машинка трошки підривистіша. Але помітив, моторчик трошки гучніше працює на хх. Більше ричить) і ще здаєтся турбінка трошки більше свистить. Мені здаєтся чи це і справді так і чи не небебезпечно так їздити? Може краще включити егр і не дьоргати долю за ....))?

S.v.a. 16.08.2016 19:12

Цитата:

Допис від Nick 11 (Допис 385136)
Добрый вечер, у товарища полетел ЕГР на Трафе 2.0 2008г., к кому обратиться по перепрошивке? Желательно Харьков.

050-592-07-58 Валера в Харькове, я у него програмно удалял ЕГР

СкИВ 16.08.2016 21:55

Цитата:

Допис від Nick 11 (Допис 385136)

Будешь ехать через Днепр помогу...
Ну или с пересылкой эбу и тоже помогу.

DenVivaro 16.08.2016 22:05

Цитата:

Допис від Sustanon_250 (Допис 385429)
Катаюсь зараз зі знятою фішкою егр. Заміряю розхід , ну і взагалі тестую .Машинка трошки підривистіша. Але помітив, моторчик трошки гучніше працює на хх. Більше ричить) і ще здаєтся турбінка трошки більше свистить. Мені здаєтся чи це і справді так і чи не небебезпечно так їздити? Може краще включити егр і не дьоргати долю за ....))?

это все обычные симптомы отключения ЕГР. Многие ездят без него и вроде норм. Только на первых 2-х передачах сильно слышно турбину стало? Или на остальных тоже?

Sustanon_250 17.08.2016 05:23

Цитата:

Допис від DenVivaro (Допис 385493)
это все обычные симптомы отключения ЕГР. Многие ездят без него и вроде норм. Только на первых 2-х передачах сильно слышно турбину стало? Или на остальных тоже?

На перших. Коли рушаю з відкритим вікном. А потім коли вже набрав швидкість то не чути. З закритими вікнами в салоні тишина. Тобто так має бути? Нічого страшного? Я просто не можу зрозуміти чому так. Вона що почала сильніше крутитись? Доречі, ще помітив що запах з вихлопної став різкіший і гарячіший. Деколи вигружаю , або загружаю буса не вимикаючи двигун. То зараз коли нога стоїть навпроти вихлопної, то відчутно гарячішим дує з вихлопа. Напевно той весь вихлоп,що раніше йшов в колектор, тепер дістается турбіні і вона веселіше розкручуєтся. А вихлоп гарячіший тому , що тепер егр не понижає температуру горіння в камері згорання. Тобто по ідеї, тепер машинка прогріваєтся скоріше. Хоча зараз літо і це не так принципово.

DenVivaro 17.08.2016 08:55

Цитата:

Допис від Sustanon_250 (Допис 385513)
На перших. Коли рушаю з відкритим вікном. А потім коли вже набрав швидкість то не чути. З закритими вікнами в салоні тишина. Тобто так має бути? Нічого страшного? Я просто не можу зрозуміти чому так. Вона що почала сильніше крутитись? Доречі, ще помітив що запах з вихлопної став різкіший і гарячіший. Деколи вигружаю , або загружаю буса не вимикаючи двигун. То зараз коли нога стоїть навпроти вихлопної, то відчутно гарячішим дує з вихлопа. Напевно той весь вихлоп,що раніше йшов в колектор, тепер дістается турбіні і вона веселіше розкручуєтся. А вихлоп гарячіший тому , що тепер егр не понижає температуру горіння в камері згорання. Тобто по ідеї, тепер машинка прогріваєтся скоріше. Хоча зараз літо і це не так принципово.

у меня всё точно так же, с заглушенным ЕГР езжу 2 года. Тоже думаю что турбине стало тяжелее. Но с нашим ДТ ЕГРы долго нормально не живут, загрязняются быстро. И чистить ЕГР в моем моторе 2.5 сложно, тяжело к нему добираться. Поэтому выбрал путь заглушить. А турбина надеюсь выдержит. С открытым окном на 1-й передаче свистит конечно неслабо. А с закрытым окном немного слышно ее при резком разгоне, тоже на 1-й передаче. До заглушки всего этого не было.
Насчет запаха, чем сильнее угорает моторное масло, сильнее картерные газы, тем более резкий выхлоп при заглушенном ЕГР.

Nick 11 17.08.2016 10:00

А разве ЕГР к турбине имеет какое то отношение? Насколько помню трубка с выпускного отходит уже после турбины, значит наоборот мото-ресурс турбины должен увеличиться (выхлопные газы не попадают назад в цилиндры, масло чище, турбине праздник), ну эт если я не ошибаюсь.

Sustanon_250 18.08.2016 07:56

Цитата:

Допис від Nick 11 (Допис 385524)
А разве ЕГР к турбине имеет какое то отношение? Насколько помню трубка с выпускного отходит уже после турбины, значит наоборот мото-ресурс турбины должен увеличиться (выхлопные газы не попадают назад в цилиндры, масло чище, турбине праздник), ну эт если я не ошибаюсь.

Привильно, коли егр відкривается відразу у випускному колектопі падае тиск газів. Відповідно вони менше тиснуть на крильчатку турбіни. А чому по твоему турба починає більше свистіти, при заглушці егр? Тиск більший і відповідно швидше розкручуется.тому і з низів краще підхватує. Моя така думка. Не думаю, що це мало би повпливати на моторесурс. Всеодно датчик тиску слідкує щоб не було передуву і стравлює лишаки.

Nick 11 18.08.2016 11:46

Цитата:

Допис від Sustanon_250 (Допис 385672)
Привильно, коли егр відкривается відразу у випускному колектопі падае тиск газів. Відповідно вони менше тиснуть на крильчатку турбіни. А чому по твоему турба починає більше свистіти, при заглушці егр? Тиск більший і відповідно швидше розкручуется.тому і з низів краще підхватує. Моя така думка. Не думаю, що це мало би повпливати на моторесурс. Всеодно датчик тиску слідкує щоб не було передуву і стравлює лишаки.

Дякую за роз'яснення, вже як рік експлуатую свій Траф 2.0 з відшитим ЕГР, проїхав майже десь 90000 після прошивки, а щоб турбина привертала мою увагу свистом, такого не пом'ятаю.

shuma34 18.08.2016 13:25

Цитата:

Допис від Nick 11 (Допис 385719)
Дякую за роз'яснення, вже як рік експлуатую свій Траф 2.0 з відшитим ЕГР, проїхав майже десь 90000 після прошивки, а щоб турбина привертала мою увагу свистом, такого не пом'ятаю.

Аналогічно. Тільки близько 60 000 після чіпа і відшитого ЕГР.

Sustanon_250 18.08.2016 17:53

Цитата:

Допис від Nick 11 (Допис 385719)

Друзі, у нас різні мотори, турбіни і взагалі ситуації. У вас програмно відшитий 2.0. А у мене 1,9 просто знята фішка. Крім того, не я один це почув.
А те шо я написав,це просто моя думка. Це ж форум, ми тут для цього і зібрались))

shuma34 18.08.2016 21:14

Цитата:

Допис від Sustanon_250 (Допис 385766)
Друзі, у нас різні мотори, турбіни і взагалі ситуації. У вас програмно відшитий 2.0. А у мене 1,9 просто знята фішка. Крім того, не я один це почув.
А те шо я написав,це просто моя думка. Це ж форум, ми тут для цього і зібрались))

Так і ділимось досвідом.
Скажімо так. Як би в ЕДС 16. Помилка по ЕГР, не виводила автівку в аварійний стан. На відміну від ЕДС 15. То на приклад я. Не заморачувався по відшивці ЕГРа. Їздив би собі і не звертав уваги на помилку,яку б видавала діагностика. Тупо б встановив заглушку.
А свист і якісь сторонні звуки в турбіні, як і інші нюанси, які спостерігаємо, після чіповки. Лише вказують на, не належний технічний стан тих чи інших частин, деталей, електронних елементів керування.
ІМХО.:beer:

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 05:01.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©