Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Технічні питання (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=55)
-   -   Автономное отопление в бусике (https://busovod.ua/showthread.php?t=6683)

vitos svp 04.02.2019 14:28

Re: Автономное отопление в бусике

Цитата:

Допис від Roman_12345 (Допис 445719)
vitos svp, сделаю , только на следующей неделе, я в командировке, бус дома .
А мощность уменьшается вплоть до 1 килловата, это не меняя скорость вентилятора, но сдувает пламя на такой мощности , добивался стабильной работы на 2,5 килловата не уменьшая максимальные обороты вентилятора . Мозги на китайце тоже умные, видят маленькую температуру на теплообменнике и вырубают и выдают ошибку.

Цікаві можливості в программі керування!!!
Це шо можно робити після входу у сервісний режим?
То шо зрив полум'я відбувається при дуже маленькій подачі палива теж ясно, як і утворювання сажі при збагачинній суміші!
Получається кітаєць дозволяє легко змінювати співвідношення палива/повітря, шоб і фен не закоксовувався і температуру тримав комфортну???

Добавлено через 45 секунд
А ти шо Планар поміняв на кітайця?

x_mad 04.02.2019 17:01

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 445714)
Налив насоса можно менять с 1,2 мл до 3,5 мл, ток покоя не менял, но машина стоит уже неделю, езжу на легковой, вольтаж был 12,7 , за неделю упал до 12,5, но то фигня , едут новые пульты, там и экран гаснет когда не работает , а при работе притухает на 50 процентов и в нем более обширные настройки.

а ссилочку можна? чи це та, що ти вже кидав?

Dia 04.02.2019 18:31

Колеги, які є думки відносно того яку автономку ставить у буду буса, яка перебладнана на спалку для людей.
Новий Планар.
Б/В перетрушений Планар.
Новий Китаєць.
Б/В Єбер або вебаста, трума.
Якщо інше, то що?

Roman_12345 05.02.2019 18:38

vitos svp, да планар продал , и поставил китайца, мне он больше нравится, тихий и запускается очень быстро)

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від Dia (Допис 445745)
Колеги, які є думки відносно того яку автономку ставить у буду буса, яка перебладнана на спалку для людей.
Новий Планар.
Б/В перетрушений Планар.
Новий Китаєць.
Б/В Єбер або вебаста, трума.
Якщо інше, то що?

Ну тут как бы по цене китаец на первом месте, в случае чего есть запчасти с ебера , только мозги , пульт и датчики температуры не подходят.

Добавлено через 3 минуты
Цитата:

Допис від x_mad (Допис 445732)
а ссилочку можна? чи це та, що ти вже кидав?

Ага , ту что кидал, да в принципе он. Все одинаковые, пульты только разные, в Китае их делают три завода .

Dia 06.02.2019 11:17

Цитата:

Допис від Roman_12345 (Допис 445820)
в Китае их делают три завода

Якого з цихтрьох виробників крае взяти?

Roman_12345 07.02.2019 06:47

На али продают только одного завода, остальные продают на али бабе, они уже идут под брендом, лунфей брос, термотроник, и тд.
Я бы не заморачивался, так как разница в цене в два раза, берите тот что по ссылке или выбирайте по отзывам продавца.

Sanek_10 07.02.2019 07:32

Roman_12345
а ссылку можешь дать

Roman_12345 07.02.2019 09:12

Цитата:

Допис від Sanek_10 (Допис 445908)
Roman_12345
а ссылку можешь дать

https://ru.aliexpress.com/store/prod...6a4cf8aa9qx6FW
Я ее уже давал выше, но это не тот что брать именно у этого продавца, можно и у других, у этого я просто брал 4 шт , а две брали мои товарищи у других продавцов, они тоже хорошего качества.

Добавлено через 2 минуты
Рекомендую заказать сразу мозги и датчики , стоят они не дорого, спать будете спокойно, мозги если не ошибаюсь 500 гривен , а датчик около 200 гривен.

vitos svp 07.02.2019 10:19

Цитата:

Допис від Roman_12345 (Допис 445912)
...
Рекомендую заказать сразу мозги и датчики , стоят они не дорого, спать будете спокойно, мозги если не ошибаюсь 500 гривен , а датчик около 200 гривен.

Тоді краще придбати зразу два фена, один робочий, другий резервний.

В мене тут на котлі Юнкерс плата заглючила після 18 років безперебійної роботи. Пропозицій по новій оригинальній платі в інтернеті до-ху-ху! При тому, що моя модель котла вироблялась до 2000 року, після вже пішла слідуюча модифікація і з іншою платою.

Це я до чого - фірмові вироби забеспечуються запасними частинами десятиріччами після зняття їх з виробництва!
Перспектива по кітайським виробам "no name" - невідома!:meowth:

Roman_12345 07.02.2019 10:26

vitos svp, там реально все подходит с ебера, единственное что не подходит это пульт , мозги и датчик температуры, вот этими запчастями запастись , а остальное можно и по месту купить, в принципе мозги ремонтоспособны , так что можно случае чего и отремонтировать.

Добавлено через 1 минуту
Да и есть запчасти в Украине, и сервис по китайским автономкам, но цены на запчасти...

vitos svp 07.02.2019 10:41

Цитата:

Допис від Roman_12345 (Допис 445904)
На али продают только одного завода, остальные продают на али бабе, они уже идут под брендом, лунфей брос, термотроник, и тд.
Я бы не заморачивался, так как разница в цене в два раза, берите тот что по ссылке или выбирайте по отзывам продавца.

Тай їх там може бути і 333!
Скоріш за все одна контора виробляє контрафактні фени на Ебер, друга на Вебасту, інші на все що завгодно і на все разом.
На інтернет-майданчиках ці виробникі самі не світяться, щоб за порушення інтелектуальних прав не прихопили. Тому продають один і той же вироб сотні посередників, яких хрен переловиш!:tomato:

Roman_12345 07.02.2019 11:03

vitos svp, я узнавал , у меня товарищ занимается поставками с Китая, сотрудничает с фабриками и заводами, достать может все) вот он и пробивал, реально три завода и в одном городе .

Добавлено через 4 минуты
Кстати есть очень хорошие копии, там даже мозги не отличишь от оригинала и пульты , и работают по том уже алгоритму , вот те да очень хорошего качества, вот туда все стает от оригинала, но ценик на них не гуманый, от 350 уе...

Добавлено через 5 минут
И на алибабе их нет , только через завод заказывать.

НІК 08.02.2019 09:13

Вітаю всіх. Сталася халепа - гавкнили мізки на підігрівачу - вебасто, термо топ С, універсал.
Винен я - розбив насос (він під бампером) і можливо плату залило. Може щось інше сталося, х.з, але плата тю-тю. Кулібіни пробували відновити - фіг-вам.
Саме питання: може в когось є мозги до такого підігрівача? Дуже не хочеться знімати, або новий ставити...

vectra20 08.02.2019 11:36

глянь олх
там є предложенія
або пришли плату
можливо зможу допомогти

vitos svp 08.02.2019 12:36

Цитата:

Допис від Roman_12345 (Допис 445919)
vitos svp, я узнавал , у меня товарищ занимается поставками с Китая, сотрудничает с фабриками и заводами, достать может все) вот он и пробивал, реально три завода и в одном городе .

Добавлено через 4 минуты
Кстати есть очень хорошие копии, там даже мозги не отличишь от оригинала и пульты , и работают по том уже алгоритму , вот те да очень хорошего качества, вот туда все стает от оригинала, но ценик на них не гуманый, от 350 уе...

Добавлено через 5 минут
И на алибабе их нет , только через завод заказывать.

Вже не маленький, а віриш різним байкам!
Я навіть припускаю, що зараз Вебасто і Ебер, виготовляють свої котли у країні світового фуфла! Купуючи комплектуючи у суміжних кітайських виробників, які їх можуть продавати і стороннім замовникам. Може тому вони ідентичні у оригинального котла і у контрафактного? А те що на сторону не продається (плата керування, прошивка, пульт) контрафактники самі слямзали!
На одній строні вулиці працює офіційний завод Вебасто/Ебера, а через дорогу, у гаражах, кітайські роботяги з офіційного заводу, у свій вільний час, збирають контрафакту продукцію, а-ля того що роблять у робочий час.

Я тут придбав сину зарядний пристрій до ноута Dell, так зовні як оригинал! Тільки коли вітягував шнур 220V, він вийшов разом з кришкою:oh:.
Зрівняв кішки у оригинального і у цього, а вони відрізняється і по єлементній базі і по защіпках, оригинал хрен відриєш, не покрамсавши стик кришки і корпуса.
Так що хто там, що і як підроблює навіть Мао Цзе Дуну невідомо!

Dia 08.02.2019 16:21

Цитата:

Добавлено через 2 минуты
Якщо є лінки на це, дайте, будь ласка.

Roman_12345 09.02.2019 07:51

Цитата:

Допис від Dia (Допис 445994)
Якщо є лінки на це, дайте, будь ласка.

Напишите продавцу у которого будете покупать автономку, он вам сразу в одной посылке отправит.

Добавлено через 3 минуты
https://m.ru.aliexpress.com/item/328...w1549695236435
https://m.ru.aliexpress.com/item/329...w1549695025582

vitos svp 09.02.2019 09:21

Цитата:

Допис від Roman_12345 (Допис 446026)
Напишите продавцу у которого будете покупать автономку, он вам сразу в одной посылке отправит.

Добавлено через 3 минуты
https://m.ru.aliexpress.com/item/328...w1549695236435
https://m.ru.aliexpress.com/item/329...w1549695025582

Мд-а-а!
Ціни від Планарівських з/ч у більше ніж два рази менші, а по жк пульту
у 9 раз!!!:shock:

Чим кітайський фен на 3 кВт, відрізняється від 5 кВт і 8 кВт? Тільки налаштуванням частоти імпульсів ПН? Розміри в них ідентичні!
Чи може у кожного кітайського продавана своє розуміння про одиницю виміру потужності?

Roman_12345 09.02.2019 13:01

3,5,8 килловат без различия, чисто программно, 2 килловата уже размер меньше , как айртроник д2.

Dia 09.02.2019 15:12

Roman_12345
Можливо тут маєте вже проревізовани Вами обігрівач, то можемо обговорити варіанти...

Roman_12345 09.02.2019 16:36

К сожелению в наличии нет, едут два , но они уже выкупленные.

Dia 09.02.2019 19:19

Цитата:

Допис від Roman_12345 (Допис 446049)
К сожелению в наличии нет, едут два , но они уже выкупленные.

Тоді я до китайців...

Roman_12345 09.02.2019 20:22

Цитата:

Допис від Dia (Допис 446101)
Тоді я до китайців...

Правильно, думаю не пожалеете, а мне тяжело их заказывать, налоги..., и так на два адреса заказываю , чтобы на таможне не попасть.

Dia 09.02.2019 20:36

Так, зараз нестерпні умови, 150 евро максимум в місяць, якщо я не помиляюсь... Ну як раз один обігрвач виходить, запчастини навіть можуть не влізти в ліміт...

Roman_12345 09.02.2019 20:37

Кстати кто в курсе, в мастере есть вентиляция?
Вроде под задним бампером нет клапана, очень достали запотевшие окна, вроде и тепло ,а окна потеют, ездил в трафике там отлично отходят окна.

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від Dia (Допис 446133)
Так, зараз нестерпні умови, 150 евро максимум в місяць, якщо я не помиляюсь... Ну як раз один обігрвач виходить, запчастини навіть можуть не влізти в ліміт...

Вот вот, в этом и проблема, вроде и можно заказать на алибабе от пяти штук, и цена хорошая , но как потом все это растаможить?

Dia 09.02.2019 20:43

Так, перекривають кисень. Я так прикинув, що навіть один вже може вилізти за ліміт при зміні курсу евро до бакса...
Ростаможка це мінімум ще 30 відсотків, не враховуючі брокерских та біганини... Не варіант....

Dimonmoz 10.02.2019 10:36

Цитата:

Допис від Roman_12345 (Допис 446036)
3,5,8 килловат без различия, чисто программно, 2 килловата уже размер меньше , как айртроник д2.

Может подскажешь такой вопрос. Есть в Китае автономки съемные вот такого плана ВОТ

Но они все только на 12 вольт. Можно ли как-то самому такую собрать но, только для напряжения 24 вольт. Было бы очень удобно. Нужно в кабину, нужно в будку - перенес тут же в будку. И в моем случае никаких дополнительных отверстий в топливном баке.

vitos svp 10.02.2019 13:39

Цитата:

Допис від Dimonmoz (Допис 446152)
Может подскажешь такой вопрос. Есть в Китае автономки съемные вот такого плана ВОТ

Но они все только на 12 вольт. Можно ли как-то самому такую собрать но, только для напряжения 24 вольт. Было бы очень удобно. Нужно в кабину, нужно в будку - перенес тут же в будку. И в моем случае никаких дополнительных отверстий в топливном баке.

Замов в кітайців щоб зібрали на фені 24V.
На зимову рибалку з такою буржуйкою класно їздити!

Вик123 10.02.2019 15:09

Цитата:

Можно ли как-то самому такую собрать но, только для напряжения 24 вольт.

Ставишь вот такое и все https://ru.aliexpress.com/wholesale?...B8%D1%8F+24+12

fredi5 10.02.2019 20:38

Цитата:

Можно ли как-то самому такую собрать но, только для напряжения 24 вольт

а если это всё подключить через повышающий преобразователь напряжения , выставил на выходе 24В да и всё , и стоит это капейки

Roman_12345 11.02.2019 15:58

Цитата:

Если попросить продавца могут сделать на 24 вольта , они просто не пользуются спросом , но они есть .

vitos svp 11.02.2019 17:28

Цитата:

Допис від Roman_12345 (Допис 446224)
Если попросить продавца могут сделать на 24 вольта , они просто не пользуются спросом , но они есть .

Бо АКБ на 24V, сам хрен піднімеш!

Dimonmoz 11.02.2019 17:43

Преобразователь - не выход. Он будет являться лишним источником разряда батареи. Кроме того, в вебасте стоят предохранители на 25-30 ампер, следовательно и преобразователь нужно на 40 ампер. А это уже с качественными комплектующими под 50 баксов.

Dia 13.08.2019 08:48

Цитата:

https://ru.aliexpress.com/store/prod...6a4cf8aa9qx6FW
Я ее уже давал выше, но это не тот что брать именно у этого продавца, можно и у других, у этого я просто брал 4 шт , а две брали мои товарищи у других продавцов, они тоже хорошего качества.

Добавлено через 2 минуты

Купив такий обігрівач на 5 квт.
Встановив. Запуск проблемний стартує і далі тухне, не робе.
Таке відчуття, що не вистачає потужності насоса обігрівача і він не взмозі дати тиск і не підкачує паливо.
Схематично зробив так:
Врізався прямо у паливну магістраль авто, тобто паливо беру прямо з паливного баку авто, довжина магістралі від місця забору до обігрівача десь 1.5 метра.
Хотілося б не мати окремого бачку для обігрівача.
Хто що має з практики сказати, повинен прокачувати таку відстань, чі то довга магістраль для насоса?
Які думки?
Дякую.

olexa 13.08.2019 10:14

У мене Планар 4 КВт, схема підключення така ж сама, з паливноїх магістралі. Все качає без проблем, може насос не так встановив, бо казали хлопці, що якось треба встановлювати у певному положенні інакше не качатиме.

vitos svp 13.08.2019 10:39

Цитата:

Допис від Dia (Допис 452762)
Врізався прямо у паливну магістраль авто, тобто паливо беру прямо з паливного баку авто, довжина магістралі від місця забору до обігрівача десь 1.5 метра.
Хто що має з практики сказати, повинен прокачувати таку відстань, чі то довга магістраль для насоса?
Які думки?
Дякую.

Херню зробив!!!!!:negative::negative::negative:
Врізайся окремим забірником у паливний бак:vo:, а не лізь до паливних трубок!
Насос опускай на нижній рівень паливного баку! Паливні трубки одягай у теплоізоляцію каучукову.
Товар з країни світового фуфла, тому насос може і не качати, треба на стенд перевірити, або встановити аналогічний перевіренний.
Там хтось писав, що у налаштуваннях можно частоту імпульсів міняти!

Беза 13.08.2019 14:23

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 452765)
Врізайся окремим забірником у паливний бак

дырку в баке просверлить и штуцер вставить, что ли?

Вик123 13.08.2019 17:02

Цитата:

Допис від Dia (Допис 452762)
Купив такий обігрівач на 5 квт.
Встановив. Запуск проблемний стартує і далі тухне, не робе.
Таке відчуття, що не вистачає потужності насоса обігрівача і він не взмозі дати тиск і не підкачує паливо.
Схематично зробив так:
Які думки?
Дякую.

Буває схожа ситуація, коли рівень палива в баку низький. Підключена автономка з магістралі, біля паливного фільтру.

bobrow 13.08.2019 20:10

У меня в последнее время не запускалась автономка, то есть попытки были и дальше глохла(думал контакт где то отходил), на уровень топлива не смотрел - посоветовали запускать при включённом двигателе, помогло.

Василий Ш. 01.12.2019 08:34

Re: Подскажите по автономке eberspacher d5w sc

Всім вітання. Маю на борту ЕБЕРА D5WZ, який в кінці холодів закапризував. Помилка 14-по перегріву. Вже в мене таке було, грішив на датчик.... вчора зняв, а датчики в нормі. Опір відповідає температурі, міняється однаково. Мозги !? Думаю що вони, бо один раз запустив, і знов помилка 14...
Питання таке, як правильно видалити герметик яким залита платка? Можливо в когось є схема?

Ну і звичайно поради.

П.С. Можливо в когось є на запчастини, куплю.

vectra20 01.12.2019 14:58

Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 455163)
Всім вітання. Маю на борту ЕБЕРА D5WZ, який в кінці холодів закапризував. Помилка 14-по перегріву. Вже в мене таке було, грішив на датчик.... вчора зняв, а датчики в нормі. Опір відповідає температурі, міняється однаково. Мозги !? Думаю що вони, бо один раз запустив, і знов помилка 14...
Питання таке, як правильно видалити герметик яким залита платка? Можливо в когось є схема?

Ну і звичайно поради.

береш увелічітельне скло...і погнав той кісель голкою вишкрябувати

а вообще...думай краще за замену на вебасто...вона краще технологічно устроена

Василий Ш. 09.12.2019 17:00

Цитата:

Ну і звичайно поради.

Вдалося запустити котла:), пошарився в ,,мозгах", і все працює. Хоча зими ще немає, але коли підготовлений то спокійніше.

Roman_12345 17.12.2019 17:33

Цитата:

Ну і звичайно поради.

Лучше отдать специалисту , там гемор серьезный , мне в прошлом году за 1000 делали , если нужно могу дать номер телефона.

Василий Ш. 17.12.2019 20:27

Цитата:

Допис від Roman_12345 (Допис 455433)
Лучше отдать специалисту , там гемор серьезный , мне в прошлом году за 1000 делали , если нужно могу дать номер телефона.

Я як радіомеханік, ніякого гемору там не побачив. Головне розуміти що робиш, а не на угад !

Dia 18.12.2019 11:01

Цитата:

Допис від bobrow (Допис 452780)
У меня в последнее время не запускалась автономка, то есть попытки были и дальше глохла(думал контакт где то отходил), на уровень топлива не смотрел - посоветовали запускать при включённом двигателе, помогло.

А далі робе при заглушеному двигуні авто?

WolkCub 18.12.2019 11:41

Цитата:

Допис від bobrow (Допис 452780)

може аккума не хватает ?

igrok960 18.12.2019 17:52

Цитата:

Допис від WolkCub (Допис 455453)
може аккума не хватает ?

Возможно плохой контакт (предохранитель и т.д.) или малое сечение провода.

RomaS 20.12.2019 18:11

Цитата:

Допис від Roman_12345 (Допис 455433)

Поделитесь номером, пожалуйста. Тоже эбер надо оживить. Ошибки он может считать?

Dia 14.03.2020 05:35

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 452765)
Херню зробив!!!!!:negative::negative::negative:
Врізайся окремим забірником у паливний бак:vo:, а не лізь до паливних трубок!
Насос опускай на нижній рівень паливного баку! Паливні трубки одягай у теплоізоляцію каучукову.
Товар з країни світового фуфла, тому насос може і не качати, треба на стенд перевірити, або встановити аналогічний перевіренний.
Там хтось писав, що у налаштуваннях можно частоту імпульсів міняти!

Вирішено так:
Врізався у бак окремо, трубка від гальмівної системи, завальцював. Поки все гуд.
При танцюванні з бубнами профукав десь інструкцію. Пришліть в кого є фотки, будь ласка.

vitos svp 14.03.2020 17:59

Цитата:

Допис від Беза (Допис 452770)
дырку в баке просверлить и штуцер вставить, что ли?

:no-no:
В кришці паливного бака!:yes3:

Dia 11.09.2020 11:27

Цитата:

Як думаєте, під час руху авто нормально може працювати?
ПС. Якщо маєте інструкцію на такий обігрівач, скиньте, будь ласка, фото. Я не можу свою знайти, десь поклав і усе...
Дякую.

vitos svp 12.09.2020 08:21

Цитата:

Допис від Dia (Допис 460576)
Як думаєте, під час руху авто нормально може працювати?

х.з. це кітайський вироб. відгуки від +5, до -5!!!

Цитата:

Допис від Dia (Допис 460576)
ПС. Якщо маєте інструкцію на такий обігрівач, скиньте, будь ласка, фото. Я не можу свою знайти, десь поклав і усе...
Дякую.

Пульт такий?

Ну і зразу на майбутнє!

Dia 13.09.2020 10:45

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 460579)
х.з. це кітайський вироб. відгуки від +5, до -5!!!

Пульт такий?

Ну і зразу на майбутнє!

Схоже те що треба. Дякую

Шарик 05.04.2023 10:40

Кто подскажэт как запускается вебасто на Шаран 2000 года. Никаках пультов и кнопок нет. зараннее благодарю.

vitos svp 05.04.2023 16:13

Цитата:

Допис від Шарик (Допис 468842)
Кто подскажэт как запускается вебасто на Шаран 2000 года. Никаках пультов и кнопок нет. зараннее благодарю.

Що ти називаєш Вебастою???

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 06:46.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©