Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Балачки в курилці (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Топливо, цены, АЗС (https://busovod.ua/showthread.php?t=5378)

Беза 17.01.2009 15:29

Цитата:

Допис від Nazar (Допис 26874)
Зранку коли почав світитись CHECK, вирішив заїхати на заправку долити бак до повного і змішати зимову з своєю в баку, приїхав сказали, що зимова, показали сертифікати, залив. На заправці ТНК, заправщик який закінчив зміну попросив підвести до міста і по дорозі розказав багато цікавих речей. Казав 2 тижні тому завезли їм соляру, коли залишилось в сховищі 900 літрів вона там замерзла:), прийшлось їм вичищчати все звітам, зато запевнив що теперішня вже точно зимова.

Что значит замерзла? Емкости под землей, минуса не должно быть.
звітам - переведи

Nazar 17.01.2009 18:54

Ну я не уявляю як могла замерзнути і сам здивувався, пишу шо казав мені заправщик, може не правильно виразився він казав що вона там як желе стала, а я наскільки знаю, що вона стає як желе коли замерзає.
Звітам - в переводі "аттуда".

asm02 01.02.2009 16:06

Соляра.

Панове !!!

Відносно якості нашої солярки можу розказати страшну історію.
В березні 2008 року купив собі 1,5 DCI Рено канго 2005 р.в., з пробігом 54 т.км зза кордону. Розхід пального вражав на 20 л 350-370 км. Але ціна на дизель почала рости...., і я як справжній укріїнець вирішив з"економити пару грн купивши лівоватої солярки (а конкретно в трактористів солярка з ОККО). 500 км все Ок.... І раптом засвітилося Stop, servise, check ingine. Мотор заводисся тільки з буксира. На СТО дизелісти обнадіяли - готуйся до заміни форсунок (а в гіршому випадку насоса і розподілювача тиску). Наша біда втому, що на Україні (принаймі на заході) жодне СТО не ремонтує нових дизелів.... Після місяця роздумів зняв форсунки, відвіз в Польщу, на фірмовій станції на Delphi-вському стенді форсунки протестили і відреставрували. Ціна питання 850 американських грн + робота позаміні. Після даного трафунку заправляюся соляркою виключно на АЗС ВОГ + постійно додаю очищаючу присадку до пального. Відносно відстоювання і фільтрування соляри можу сказати тільки одне - ЦЕ НІЯКОГО ЕФЕКТУ НЕ ДАЄ. В баці а\м є відстойник, і кожен дизельний а\м обладнаний фільтром тонкої очистки пального, де і залишаються всі механічні забруднюючі речовини. Наша соляра немає достатньої якості по своєму хімічному складу. ТОМУ ВИХІД З ДАНОЇ СИТУАЦІЇ НАСТУПНИЙ : або їздити на простих дизелях, або не викабелюватися і їздити на бензині...

Аріва

SUVOROV 01.02.2009 16:16

asm02, Сочувствую твоему папандосу!!!

abez 01.02.2009 16:18

Цитата:

а конкретно в трактористів солярка з ОККО
Хм, камень в огород ОККО ? У них же топливо лучше чем у вога, вроде ?
Я там заправляюсь.

Nazar 01.02.2009 16:29

Цитата:

Розхід пального вражав на 20 л 350-370 км.
При такому розході і гріх вже економити на пальному.

Цитата:

Відносно відстоювання і фільтрування соляри можу сказати тільки одне - ЦЕ НІЯКОГО ЕФЕКТУ НЕ ДАЄ. В баці а\м є відстойник, і кожен дизельний а\м обладнаний фільтром тонкої очистки пального, де і залишаються всі механічні забруднюючі речовини.
Я ти бачив скільки лишається всякого гімна після відстоювання на дні резервуару?, при навіть 100 літрах дохрена, вот і як це все лити в бак т так чи так воно по трохи шось проходить, тут пацани чистили сіточки ТНВД(в іншій темі), так тоді цікаво звідки там скільки болота. Фільтер фільтром, а відстоювання також має свої плюси.

Цитата:

а конкретно в трактористів солярка з ОККО
Також заправляюсь час від часу з Камаза який на ОККО заправляють, так через двійний капрон мінімум лию, болота повно аж капрон забивається нічого не тече приходиться через кожні 10 літрів чистити.

Беза 01.02.2009 17:50

Цитата:

Допис від asm02 (Допис 28168)
(а конкретно в трактористів солярка з ОККО). 500 км все Ок.... І раптом засвітилося Stop, servise, check ingine. Мотор заводисся тільки з буксира. На СТО

А что до этого у него в баке было

Vasek 25.02.2009 19:49

Вопрос о дизтопливе. Меняются ли его качества?
Согласно ГОСТ 305-82 СССР: гарантийный срок хранения дизельного топлива - 5 лет со дня изготовления.
Есть возможность прикупить 150 литров, которые находятся в топливном баке некоторого недвижимого на протяжении 2-х лет механизма. Хозяин, нормальный хлопец, брал на АЗС. Стоит ли рисковать, если цена 4 грн?

alexusaty 25.02.2009 20:20

Vasek, если еще два года хранить не будешь то можно. Дело в том, что во время длительного хранения молекулы группируются в большие так наз. сгустки. Это ухудшает потом условия сгорания топлива в цилиндрах.

Nazar 20.12.2009 14:21

Вертався вчора вечері до хати, думав заїхати на заправку розбати свою літню, а то вночі мороз до -20, заїхав на Вог і на Укрнафту і там і там сказали(по секрету, так як постійний клієнт), що там зимовою і не пахне, хоча на табло сніжинки висять, в результаті поставив в гараж, буду чекати поки нормальне щось завезуть.

Чижик 20.12.2009 14:26

Чёт не знаю. Заправлялся на WOG. Никаких добавок, присадок и т.д. никогда не добавлял и не добавляю.
Морозу -18, машина заводитса. :):):) Стоит под окнами во дворе.:(

василь 20.12.2009 15:48

Було 25 мінуса в ночі, в брата в селі, зранку завівся. Заправлявся на WOG.

Nazar 20.12.2009 19:09

Та як знаєте, сказав як є насправді, а то що заводиться, в мене в баку зараз літня, щоб не говорили і не сумнівались, в бочці стоїть ще з літа, я її залив не давно, щоб виїздити і не встиг, цілий тиждень машина стояла, їздив чужою, а в суботу прийшлось свою взяти, завелась як і в літі без проблем, і два дні їздить і стоїть на дворі і нічого, вот так. Короче я поставив в гараж в кінці тижня буду поїду запрвлятись, думаю до того часу щоь зимове завезуть.

Никола 20.12.2009 19:19

Недавно был у мастера менял шланги обратки форсунок, ради интересса открыли крышку топливного фильтра чтоб посмотреть соляру(машина стояла у него на улице с вечера до утра при темп -14) соляра оказалась ярко прозрачная зеленого цвета незагустевшая! мастер сказал что это супер и чтоб заправлялся только тамже! (заправляюсь на ОККО)!

Чижик 20.12.2009 19:35

Цитата:

Допис від Nazar (Допис 53590)
Та як знаєте, сказав як є насправді, а то що заводиться, в мене в баку зараз літня, щоб не говорили і не сумнівались, в бочці стоїть ще з літа, я її залив не давно, щоб виїздити і не встиг, цілий тиждень машина стояла, їздив чужою, а в суботу прийшлось свою взяти, завелась як і в літі без проблем, і два дні їздить і стоїть на дворі і нічого, вот так. Короче я поставив в гараж в кінці тижня буду поїду запрвлятись, думаю до того часу щоь зимове завезуть.

Назар. Я так и не понял... Как у тебя летняя солярка в мороз -10 не замёрзла???? Правда если ты ничерта не добавлял в неё... :eek::eek::eek:

василь 20.12.2009 20:25

То що одне лампочка із спіралькою довше світилась, бо так зразу гасне. А сусід в суботу з подвіря не виїхав , в шлангах все замерзло, і пішов пішки на Миколая:D. Назар, я тобі вірю, але говорю то що було. Ну заводив в12.00, мороз був -14, не знаю літня, чи зимова, але з WOG і завів.

Чижик 20.12.2009 20:46

Цитата:

Допис від василь (Допис 53601)
То що одне лампочка із спіралькою довше світилась, бо так зразу гасне. А сусід в суботу з подвіря не виїхав , в шлангах все замерзло, і пішов пішки на Миколая:D. Назар, я тобі вірю, але говорю то що було. Ну заводив в12.00, мороз був -14, не знаю літня, чи зимова, але з WOG і завів.

Поддерживаю на все 100%!
Мой головастик стоял 2-е суток. Я ево даже не трогал. Так завёлся. Правда с третьего разу. Но без всякиз там присадок и разогревов.:(:(:(
И мороз минимум -14....

Александр Н1 20.12.2009 21:02

Пацаны! А почему не залить присадку антигель? Проверено на собственном опыте.
Пусть кто что хочет говорит, а я скажу-работает и нормально работает. Но левой солярой я не балуюсь!!!

Nazar 20.12.2009 21:03

Цитата:

Допис від Чижик (Допис 53592)
Назар. Я так и не понял... Как у тебя летняя солярка в мороз -10 не замёрзла????

Літня і нічого не добавляв, я ще з Дімою на тижні говорив за це, він казав присадку влити, пізніше з Стасом говорив, він каже їх треба теплими заливати, вот я подумав де мені ту присадку гріти на дворі, вирішив так попробувати, три рази прогрів свічі і хоп завелась без питань, так два дні відїздив нічких проблем не було з заводкою.

василь 20.12.2009 21:05

Цитата:

Допис від Александр Н1 (Допис 53607)
Пацаны! А почему не залить присадку антигель? Проверено на собственном опыте.
Пусть кто что хочет говорит, а я скажу-работает и нормально работает. Но левой солярой я не балуюсь!!!

Не пробував , може й добре, але пока так заводим;) А , а який антигель? Може коли пригодиться?

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 14:04.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©