Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   IT технологіі (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=73)
-   -   Выбор телевизора (https://busovod.ua/showthread.php?t=10617)

Piric 09.02.2020 20:13

Re: Выбор телевизора

Цитата:

Допис від Каспер (Допис 456822)
Такі бренди, як Соні, лижа, самсунг, дуже некисло платять торговим мережам, щоб ті продавали їхню продукцію першочергово. Тому продавани накручують їхні тв в дефолтний режим (на максимум можливостей). Ці дві моделі, які ви роздивлялися, навіть порівнювати не можна. У соні звичайна ІРС матриця проти VA на квантових точках та 60 Гц проти 120 у Хайсенса.
Ось сайт, де можна подивитися характеристики тв та моніторів
https://www.displayspecifications.com/ru

Якщо Фокстрот офіційний дилер Hisense не думаю що першочергово вони намагаються продати Соні , але задля цікавості звірюся з настройками і зрівню.
Що до матриці приведу приклад на телефонах -: у ксиомі мі9 камера 48 пікселів знімае гірше ніж самсунг с9 12 пікселів , вроді не повинно, але факт , теж саме і матриця .
ІМХО .

Каспер 09.02.2020 23:10

Piric, 55 сонька на квантових точках буде коштувати тисяч 50. я свою думку написав, далі на свій розсуд.
Форум ixbt i тема "выбор телевизора" може допомогти.

DRB 10.02.2020 08:06

Цитата:

Допис від Piric (Допис 456839)
ксиомі мі9 камера 48 пікселів знімае гірше ніж самсунг с9 12 пікселі
ІМХО .

Не знаю як там Xiaomi Mi 9 але в мене Xiaomi Mi8 з допомогою гугл камери знімає просто ОХ...но

https://photos.app.goo.gl/nfCcZsLorffCd8319

Piric 10.02.2020 09:48

DRB
А я і не говорив що мі 9 робить погані знімки , сам таким користуюсь .
Телефон бімба , знімки також . ІМХО !
ПиСи . Просто коли купував то порівнював !

Cordalanim 08.02.2021 15:57

Цитата:

Допис від Piric (Допис 456848)
DRB
А я і не говорив що мі 9 робить погані знімки , сам таким користуюсь .
Телефон бімба , знімки також . ІМХО !
ПиСи . Просто коли купував то порівнював !

Плей маркет работает ?
Гугл камеру можно поставить ?

mehanik 08.02.2021 16:44

Cordalanim Що продаємо?

x_mad 10.02.2021 08:32

пару місяців назад теж обирав собі телевізор (перший за років 10).
Перелопатив купу інфи і т.п. і для себе з'ясував кілька важливих моментів:
- 4k HDR телевізор має бути досить яскравим (від 500-600 ніт, а краще 1000). Це суттєво впливає на зображення і ціну відповідно. І не потрібно себе тішити, що вам вистачить і менше - ні, вам гарантовано захочеться яскравіше, бо в цьому якраз суть крутого зображення
- наявність уплавнялки для відео (Judder ефект https://www.youtube.com/watch?v=JIL6oqo2bc4)
- матриця VA (кажуть, що в неї контраст кращий, але сам не порівнював, не знаю)
Ну і впринципі все. Якщо не подобається начинка, то береться tv box по бажанню.

Xiaomi Mi 4 TV - спочатку хотів його брати, але у нього дуже низька яскравість. Дуже. Навіть просто в магазі поруч з іншими телевізорами. Це одразу нівелює всі його плюси. Плюс в нього нема уплавнялки
Hisense 55U8QF - перелопатив купу форумів. Вердикт: кольори круть. Але постійні проблеми з уплавнялкою.

По ітогу взяв Samsung RU8000 (модель 2019р) - це майже аналог Samsung Q60T (2020) і можу сказати, що хотілося б мати більше яскравості. Доставив лише Fork Player для фільмів.

Чисто з Samsung я б не радив розглядати варіанти нижче Q80T (Q70R) - це ось та межа коли "купив і забув на кілька років".

Досить докладну інфу по деяким телевізорам можна взяти тут https://www.rtings.com/

sergeyss9 10.02.2021 10:32

Цитата:

Допис від x_mad (Допис 462811)

матриця VA (кажуть, що в неї контраст кращий, але сам не порівнював, не знаю)

-Від занадто високої яскравості сильно втомлюються очі , але запас потрібен , і на "крутість зображення" яскравість не особо впливає .Плюси ВА матриці - висока контрасність і швидка реакція , мінуси - кути огляду і ядовиті кольори .Комусь така особливість передачі кольору подобається ,а когось бісить .

Цитата:

Hisense 55U8QF - перелопатив купу форумів. Вердикт: кольори круть. Але постійні проблеми з уплавнялкою.
-На свою ціну не поганий ящик , але має слабкий проц .При використанні відроід приставки для мультимедії все не так погано .

Цитата:

По ітогу взяв Samsung RU8000 (модель 2019р) - це майже аналог Samsung Q60T (2020) і можу сказати, що хотілося б мати більше яскравості. Доставив лише Fork Player для фільмів.
-Твердий середнячок ,але до Q60 він не дотягує .Ящик для повсякденного перегляду цілком пригодний.

Цитата:

Чисто з Samsung я б не радив розглядати варіанти нижче Q80T (Q70R) - це ось та межа коли "купив і забув на кілька років".
-Моделі Q60 та Q70 20року показууть приблизно однаково,якщо не порівнювати 2 тв одночасно .Q80 - має трохи кінський цінник .
--------------------------------------------------------------------------------

Особисто мені більше подобається LG на IPS матриці . Достойні моделі UN74006LB - 43 та 55 діагональ, UN81006LB ну і Нано серія .Єдиний суттєвий мінус даних моделей - нерівномірність підсвітки , в народі засвєти .

Моделі з нижчим індексом мають RGBW матрицю .

Кому подобається VA матриця - зверніть увагу на чьотну діагональ екрана
50-60-70 дюймів . Моделі LG 50UN7400 ,50UN8100.

x_mad 10.02.2021 11:00

я сильно не погоджусь відносно того, що яскравість не впливає на якість HDR 4K. Яскравість тут потрібно сприймати не як звичайну яскравість телевізора. Тут яскравість дозволяє зробити відтінки одного кольору більш відокремленими, чіткими
"Разумеется, на максимуме такая яркость будет ослеплять зрителя, но делается это не для того, чтобы сжечь вам роговицу. Запас яркости позволяет более точно передавать детали и оттенки освещенности.

Это позволит вам увидеть большую часть записанной информации. Вы различите богатую гамму деталей в тенях и на светлых участках изображения. Солнечные блики на окнах будут играть именно так, как нужно. Цвета будут более реалистичными и насыщенными. Передача оттенков - более тонкой и точной. В целом, картинка будет более натуральной и реалистичной."
https://img.audiomania.ru/images/con..._12_2015_1.jpg

Це досить добре видно наприклад на моделях Q70T та Q60T які стоять поруч. Q70T явно виграє по яскравості.

Відносно Q60T vs RU8000 - ну тут дивлячись по яким параметрам дивитись.
RU8000:
- дешевший
- має VRR (це для ігрових консолей ),
- частота 120гц проти 60гц у Q60T (https://www.youtube.com/watch?v=R86dWrDnulg).
По яскравості, да, RU8000 програє.
Тут докладніше порівняння моделей https://www.rtings.com/tv/tools/comp...-q60t/784/1817
Я тому і написав, що модель Q80T(Q70R) є оптимальною, бо має всі ці плюшки, але ціна да..

Добавлено через 1 минуту
по Hisense 55U8QF - я пару тижнів слідкував за кількома форумами - у всіх якісь трабли постійно і всі в очікуванні оновлень і т.п. Вирішив відкинути цей варіант

sergeyss9 10.02.2021 11:47

Цитата:

Допис від x_mad (Допис 462813)
я сильно не погоджусь відносно того, що яскравість не впливає на якість HDR 4K. Яскравість тут потрібно сприймати не як звичайну яскравість телевізора. Тут яскравість дозволяє зробити відтінки одного кольору більш відокремленими, чіткими

Це досить добре видно наприклад на моделях Q70T та Q60T які стоять поруч. Q70T явно виграє по яскравості.

Відносно Q60T vs RU8000 - ну тут дивлячись по яким параметрам дивитись.
RU8000:
- дешевший
- має VRR (це для ігрових консолей ),
- частота 120гц проти 60гц у Q60T
По яскравості, да, RU8000 програє.

Я тому і написав, що модель Q80T(Q70R) є оптимальною, бо має всі ці плюшки, але ціна да..

Для "правильного" відображення HDR контенту бажана матриця 10 біт і потужний проц - чого не має в бюджетних і середньої категорії ТВ .

1- В повсякденному житті для перегляду ТВ оті всі циферки ,hdr, герцовки та інша лобуда до самої дупи . Маркетологам потрібно впарювати лайно в обгортці від цукерки - от вони ті циферки нам і парять. Я наприклад не бачу різницю між 50-60-120 герц , різницю між якісною матрицею і дешевою - видно неозброєним оком .

ТВ повинен показувати якісно і без глюків - ось основний критерій вибору :meowth: Ну і цінник - куди ж без нього.

2 - З кожним модельним роком виробники врізають функціонал для зниження собівартості .Функція локалього затемнення (яка дійсно потрібна і була майже у всіх моделях до 16 року) відсутня або сильно урізана навіть у топових моделях .В реалі моделі 19 року кращі ніж 20 - це факт . Що нам завезуть в 21 році - побачим.

3 - китайці тугі в ремонті , собі навряд чи взяв би , хоча все впирається в цінник.

Беза 27.05.2023 20:44

Смотрел рынок стиралок, совсем плачевно, может стоит подождать и с тв, до нормальных завозов

М'арк 30.05.2023 21:00

Зі всією електротехнікою і електронікою так. Плюс, ціни в валюті поповзли вверх.
Конкретно на сегмент побутової техніки сильно впливає відсутність запоребрикових гнуса і лижі

sergeyss9 21.06.2023 11:23

Цитата:

Допис від Аwers (Допис 469036)
Так наче з Польщі почали вести Гнус ла ЛЖ чи ні?:out:

Так вже давно з поляндії везуть , от тільки вибір моделей скудний . так як купівельна спроможність населення сильно впала . та і якість зображення сучасних ТВ стала гіршою в порівнянні з моделями 3х річної давності .

Лижа і Самс продали виробництво бюджетних(народних) матриць китайцям а самі вклали бабки в нові заводи по виробництву Олед та міні-лед матриць.

М'арк 28.06.2023 18:33

Відповідь: Re: Выбор телевизора

Цитата:

Допис від sergeyss9 (Допис 469038)
Лижа і Самс продали виробництво бюджетних(народних) матриць китайцям а самі вклали бабки в нові заводи по виробництву Олед та міні-лед матриць.

Матриці і для лижі, і для всіх китайців робив Самсунг. А зараз, виходить, навпаки - для бюджетного гнуса матриці робить Китай )))

sergeyss9 30.06.2023 18:21

Re: Відповідь: Re: Выбор телевизора

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 469057)
Матриці і для лижі, і для всіх китайців робив Самсунг. А зараз, виходить, навпаки - для бюджетного гнуса матриці робить Китай )))

АДС матриці - розробка вроді як Самсунга , але випускаються вони чорт зна де , але точно не на їхніх заводах , тому й показують гірше. При тому що АДС базується на АйПіЕс , котру гнус останніх років 10 поливав лайном .Технології котяться в прірву.

Особисто мені жодного разу не попадалась ЛиЖа на матриці гнуса , хоча все ще попереду ,може бути... Самі ходові бюджетки БОЕ іноді ШАРПак в дорожчих моделях Гнуса часто ставлять Іннолюкс.

vitos svp 01.07.2023 21:36

Відповідь: Выбор телевизора

Що таке гнус?

Добавлено через 5 минут
Цитата:

Самсунг це єдина в світі кітайська хвірма яка виготовляє жк матриці?
Я вас умоляю!

Focusnik84 25.03.2024 08:47

Відповідь: Re: Выбор телевизора

Цитата:

Да ну, думаю мінімум 3-5 виробників матриць є великих, якщоне більше.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 04:30.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©