Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Двигун та паливне обладнання (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=90)
-   -   Анти-гель . лить или не лить ? (https://busovod.ua/showthread.php?t=12645)

MasikS 07.01.2016 08:16

Re: Анти-гель . лить или не лить ?

На рахунок цьго до Авіаса немає притензій. Зимня йде відразу до 31 град. Я з Києва приіхав на ОККОвській і залив до повного Авіасом. Ніяких проблем в ці морози. Майже кожен день заводжу і доречі на Вебасто йде дуже тоненький топливопровід, його навіть в 22 не прихвачувало, інакше вона б ставала. Недолік, то смердить вихлоп та розхід, здається, трохи більший. Зараз вже є БК, проконтролюю точніше.

Dimonmoz 07.01.2016 08:53

Цитата:

Допис від Вик123 (Допис 358675)
Dimonmoz, вот только исключить все ''если'' невозможно.

Да это и понятно, "бодяжат" топливо даже и у нас...
http://auto.onliner.by/2016/01/06/poezd-taranit-video - очередной случай.

vitos svp 07.01.2016 08:55

Цитата:

Допис від НІК (Допис 358578)
Стурбований ситуацією з ОККО - дуже багато скарг на замерзання ДП. Я 1.01.16 на виїзді з Києва в сторону Чернігова залив 94 л звичайного ДП Євро. Зранку на вулиці було -21 - завелася без проблем. Заліз в Інтернет, а там куча відгуків негативних: в Сумській, Черкаській та ін областях дизеляки не завелися.
На наступний день прогнозували зниження теператури до -25, а мені на Одесу вранці виїзжати, і бак повний - 180 км лише проїхав. Почав шукати по місту антигель. Знайшов ХАДО, залив в бак десь на 140-160 л, розбавив на ОККО 14 літрами того ж ДП Євро.
Вранці завелася, але по дорозі на Київ почала загорятися спіралька, а на одному обгоні взагалі заглох:dash2:. Завів на ходу, поїхав тихенько. До Одеси неглушив, а в Одесі взагалі жара: -12:D.
Роблю висновок, що забадяжила ОККО партію лєвака, хтось попав, хтось не попав, а хтось (як я) тільки злякався.
Зараз дилема: міняти АЗС (Шелл, ВОГ, Сокар), чи розраховувати на виправлення винуватців?
Якщо хтось знає щось - поділіться.
До речі: помітив, що виріс розхід горючки, причому суттєво - до 10 л на 100 км. Чи це від ОККОвської соляри, чи від морозів?:maybe:

А у сертіфікат на ДП Євро слабо було глянути на температуру прокачки і на прозору трубку після фільтра?
десь бачив шо Євро до -20, а пульс до -32.
В мене на тій неділі на Єкто при -19 заводилась з півтичка і рівненько тарахтіло, на Пульсі при -16 трошки троїло і обороти плавали зразу після старту.

Добавлено через 7 минут
Мені цікаво в нас зимове ДП получають з НПЗ чи роблять на нафтобазах, як всякі Пульси і Єкти бодяжать.

Alekss II 07.01.2016 09:18

Цитата:

Допис від Alvas (Допис 358623)
Позавчера в DAFом кумовским имели "секас" по причине соляры и мороза. ДТ WOG. Кака еще та. Мороз не держит совершенно. В процессе головной боли и общения с другими дальнобоями, пришли к следующему выводу. Зимой нормальная соляра только у ANP. Ни у кого из них не мерзла соляра и не было головной боли с зимним запуском. Все эти WOG, OKKO и им подобные имеют нашего брата по любому поводу.

Та да походу в этом году какая то херня с ними цены на дизель не снижают... так еще летней солярой торгуют..

У нас в Харькове 17,49 ВОГ, заправки на АТП евродизель торгуют по 14,50 (беларусь)... если добавлять в него керосин в пропорции для надежности получается 16 00 грн..

Добавлено через 2 минуты
Цитата:

Допис від shuma34 (Допис 358622)
Точніше цитанового.

согласен))

Добавлено через 7 минут
Цитата:

Допис від Ibn5555 (Допис 358641)
У нас в Харькове на Шелле вроде арктику продают и надпись-32 кто заправлялся,что скажете?

я заправлялся - нормально ни как не доеду до Аэропорта купить керосина.

Eugene 07.01.2016 11:47

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 358684)
Євро до -20

А предельная температура прокачиваемости -24.

wasya 07.01.2016 13:08

а если фильтр в колбе запарафинлся(не смотрел не знаю),то фильтр менять надо обязательно ,или потом растает и очистится сам?

Eugene 07.01.2016 14:23

Цитата:

Допис від wasya (Допис 358742)
потом растает и очистится сам

Відповідь у питанні. Якщо заводиться і їде нема чого туди лізти. Міняй по регламенту.

vitos svp 07.01.2016 17:14

Цитата:

а если фильтр в колбе запарафинлся(не смотрел не знаю),то фильтр менять надо обязательно ,или потом растает и очистится сам?

Обережно зніми колбу з машин і занеси до помешкання, як все ростане встановиш назад. В тебе підігрів фільтра не працює?
Дивись на прозору трубку після фільтра для контролю.

Bober 07.01.2016 17:38

Цитата:

Якщо не дай Боже таке станиться,то розігрій його феном;)!Знайомому при -30 так Транзита заводили,розігріли феном паливну,фільтр і трубки подачі.

wasya 07.01.2016 17:44

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 358758)
В тебе підігрів фільтра не працює

не знаю..проводів там не замітив.
Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 358758)
Дивись на прозору трубку після фільтра для контролю.

і що я там повинен побачити?..
поки все нормально,нічого не лив,заводиться..просто хотів наперед знати де копати,якщо щось станеться...ніколи не стикався з цим.

Bober 07.01.2016 17:48

Цитата:

Допис від wasya (Допис 358763)

З верху фільтра фішка повина бути.

MasikS 07.01.2016 17:52

В мене, взагалі, немає прозорих трубок, хоч бери та навмисне вставляй, щоб бачити є бульбашки, чи немає.

vitos svp 07.01.2016 17:53

Цитата:

Допис від wasya (Допис 358763)

і що я там повинен побачити?..
поки все нормально,нічого не лив,заводиться..просто хотів наперед знати де копати,якщо щось станеться...ніколи не стикався з цим.

Подивись ще раз! Роз"єм на кришці фільтра повинен бути, мож його просто не втикнули. Також можеш перевірити наявність реле підігріву палива в коробці під капотом.
Яке паливо: прозоре чи вже кава з молоком.

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від MasikS (Допис 358765)
В мене, взагалі, немає прозорих трубок, хоч бери та навмисне вставляй, щоб бачити є бульбашки, чи немає.

Вона шо з"явилася після 07 року?:maybe: І шо ти від тих бульбашок хочеш?
Врізати не довго.

wasya 07.01.2016 18:03

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 358767)
Яке паливо: прозоре чи вже кава з молоком.

прозоре..сама трубка не дуже прозора від часу.
Цитата:

Подивись ще раз!

дякую,подивлюсь..

MasikS 07.01.2016 19:30

Цитата:

І шо ти від тих бульбашок хочеш?

Та я то нічого не хочу, просто багато, хто пише що бачуть в себе, в прозорих трубках, бульбашки. А ми, в кого їх нема, не бачимо й голова не болить.

vitos svp 07.01.2016 20:06

Цитата:

Допис від MasikS (Допис 358774)
Та я то нічого не хочу, просто багато, хто пише що бачуть в себе, в прозорих трубках, бульбашки. А ми, в кого їх нема, не бачимо й голова не болить.

Поставиш прозору трубку - побачиш!
Причому при морозі їх ну дуже дохрена!

wasya 07.01.2016 21:18

Цитата:

дивись ще раз! Роз"єм на кришці фільтра повинен бути, мож його просто не втикнули

є розєм на колбі, з втикнутою в нього фішкою з дротиками(білий і коричневий)

vitos svp 07.01.2016 21:23

Цитата:

Допис від wasya (Допис 358782)
є розєм на колбі, з втикнутою в нього фішкою з дротиками(білий і коричневий)

Фух!!! :vo: А то не має, не має...!:no-no:

Добавлено через 5 минут
Цитата:

Допис від wasya (Допис 358769)
прозоре..сама трубка не дуже прозора від часу.

Значить і у фільтрі така сама, не запарафінена! Може її спробувати протерти ганчіркою!

Rulik 07.01.2016 21:49

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 358684)
Мені цікаво в нас зимове ДП получають з НПЗ чи роблять на нафтобазах, як всякі Пульси і Єкти бодяжать.

Для получения зимних марок дизельных топлив, т. е. способных работать в холодное время года, парафиновые углеводороды (парафины) из дизтоплив удаляют. Такой процесс называется депарафинизацией. Иначе парафины загустевают и забивают топливную систему. Без удаления парафинов, дизельные топлива пригодны для применения только в теплый период времени, соответственно это летние марки. http://drive-news.net/pochemu-zamerz...elnoe-toplivo/

Залил антигель,на прогреве смрад стоит не возможный,как оказалось зря лил.На моей машине обратка идёт через топлевный фильтр,а перед баком стоит радиатор топлива,солярка в ГБЦ прогревается :)

wasya 07.01.2016 21:53

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 358784)
А то не має, не має...!

та я капот майже не відкриваю,тільки як масла фільтра замінюю,от і не замітив:D..там поряд ще якась схожа фішка є,нікуди "не втикнута"..колись запитував на форумі,казали мабуть для датчика води у фільтрі.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 20:28.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©