Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Двигун та паливне обладнання (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=90)
-   -   Свечи накала-диагностика\замена\нюансы\вопросы. (https://busovod.ua/showthread.php?t=13158)

Postdove 22.11.2021 17:33

Re: Свечи накала-диагностика\замена\нюансы\вопросы.

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466323)
Завтра зранку на холодну ще раз перевірю, якщо з пів тичка не заведеться, то поїду на СТО хай знімають свічки і перевіряють як гріються у порівнянні з рідними BERU.

Свічки можна легко перевірити і самому. Якщо свічка 11-вольтова( краще це перевірити в каталогах, по її номеру), підключаємо її до акумулятора. Замірюємо час нагріву до початку білого кольору на кінчику свічки( при цьому зразу ж її відключаємо). Порівнюємо цей час з BERU. А взагалі, я вже більше ніж 20 років при заміні використовую тільки BERU. З досвіду знаю, що якщо поставиш щось інше, то вийде кака.

vitos svp 24.11.2021 14:38

Сьогодні зранку -7'С, прогрів свічок 10 сек, завівся з пів. тичка.
Тепер треба спробувати завестись як завжди заводився!

Добавлено через 22 минуты
Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466324)
Свічки можна легко перевірити і самому. Якщо свічка 11-вольтова( краще це перевірити в каталогах, по її номеру), підключаємо її до акумулятора. Замірюємо час нагріву до початку білого кольору на кінчику свічки( при цьому зразу ж її відключаємо). Порівнюємо цей час з BERU....

Як перевіряти свічки я прекрасно знаю! Тільки робиться це одночасно на всіх свічках, а не окремо на кожній! Нагрів повинен бути на всіх однаковий, не різний.
А от Бош от Беру можуть відрізнятись швидкістю нагріву і це можно перевірити підключивши 2+2.

Postdove 24.11.2021 17:26

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466402)

Як перевіряти свічки я прекрасно знаю! Тільки робиться це одночасно на всіх свічках, а не окремо на кожній! .

Для цього треба мати як мінімум приспособу, щоб тримати зразу 4 свічки, плюс як мінімум 5 силових зажимів. У мене досвіду достатньо, щоб перевіряти по одній, і по відліку про себе. Зразу видно, яка свічка як робить. Для перевірки достатньо акумулятора і одного дроту. У випадках з свічками BERU, взагалі буває тільки 2 варіанти: або свічка робить повноцінно, або в обриві. Такого, щоб BERU робила не повністю, ще не було.

vitos svp 24.11.2021 21:15

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466407)
... У випадках з свічками BERU, взагалі буває тільки 2 варіанти: або свічка робить повноцінно, або в обриві. Такого, щоб BERU робила не повністю, ще не було.

Де ти був коли я заїхав на СТО поміняти свічки накалу!:girl_hospital:
В них правда окрім Бошу нічого іншого не було, до мого двигуна!:vinovat:

Postdove 25.11.2021 11:34

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466415)
Де ти був коли я заїхав на СТО поміняти свічки накалу!:girl_hospital:
В них правда окрім Бошу нічого іншого не було, до мого двигуна!:vinovat:

Невже було так, що свічки BERU були робочі наполовину?? А як давно вони купувались? Може вже якась підробка пішла.. А може вже і самі BERU спаскудились. Тоді засада, після BERU купувати більше нема чого.

Ще одна особливість BERU( ну тих, що були принаймі ще років 5 тому). У них не відривається кінчик свічки, і не падає в циліндр. Колись довелось досить довго їздити з потрісканою головкою( не на Трафіку). Антифриз потрапляв в камери згоряння на 2-х циліндрах. За рахунок цього на кінчиках свічок було наче погризено, десь 10-12 мм по довжині и приблизно на 1/3 товщини, але при цьому кінчики не відривались. Двигун був форкамерний.

vitos svp 25.11.2021 13:22

Цитата:

Допис від Postdove (Допис 466423)
Невже було так, що свічки BERU були робочі наполовину?? А як давно вони купувались? Може вже якась підробка пішла.. А може вже і самі BERU спаскудились. Тоді засада, після BERU купувати більше нема чого.

https://c.radikal.ru/c20/2111/19/dedde0ba5573.jpg

рідні з народження стояли, пробіг 225 000 км. Она свічка в обриві була!
Поміняв комплектом, на те що було на СТО.
Те що рідні були Beru, побачив вже коли машину забирав!

Postdove 25.11.2021 14:05

Я правильно зрозумів, що одна в обриві, а 3 штуки робочі? То поставте їх назад, замість какобоша. Ну а одну доведеться поставити таки каку.

А в обриві часом не та, у якої іржа на різьбі? Якщо це вона, то "обрив" якраз по іржі. Просто почистити добре, може і вона теж робоча.

vitos svp 25.11.2021 14:13

Може бути, але нема поки часу займатись ними! У відрядження поїхав. А їхати з промлемними свічкаи в мороз не хотілось!
Приїду переміряю опір на всіх, напишу результат вимірювання!

Василий Ш. 25.11.2021 15:07

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 466426)
Може бути, але нема поки часу займатись ними! У відрядження поїхав. А їхати з промлемними свічкаи в мороз не хотілось!
Приїду переміряю опір на всіх, напишу результат вимірювання!

Поміряти опір можна, але він там менше 1Ом…
Краще поміряти струм споживання, повинен бути 11-15А, в робочої свічки.

Postdove 25.11.2021 15:30

Цитата:

Допис від Василий Ш. (Допис 466427)
Краще поміряти струм споживання, повинен бути 11-15А, в робочої свічки.

Абсолютно правильно. Причому спочатку буде 15-17А, а буквально через лічені секунди падає до 10, оскільки свічка нагрівається і опір зростає.
Але, якщо свічка 11-вольтова, то міряємо, використовуючи будь-який акумулятор.
Якщо свічка 7, або 4,5 Вольт, то міряємо прямо на машині, амперметр в розрив.
І значення струму для 7, або 4,5 можуть бути іншими.

Reven 18.01.2022 20:40

Доброго времени, бусоводы!
Трафик 1.9
Меняли свечеи накала. При снятии колпачка и замере напряжения на выключенном зажигании появляется постоянное питание 10v. Если все колпачки надеты - проблема уходит и подается питание уже при включении зажигания 12v.
Вопрос!
У всех 1.9 (и возможно 2.5) так с завода или при выходе из строя 1й свечи (что в принципе не отслеживается на приборке), как риск - будет постоянно кипятить остальные?

Василий Ш. 20.01.2022 19:18

Цитата:

Допис від Reven (Допис 467252)
Доброго времени, бусоводы!
Трафик 1.9
Меняли свечеи накала. При снятии колпачка и замере напряжения на выключенном зажигании появляется постоянное питание 10v. Если все колпачки надеты - проблема уходит и подается питание уже при включении зажигания 12v.
Вопрос!
У всех 1.9 (и возможно 2.5) так с завода или при выходе из строя 1й свечи (что в принципе не отслеживается на приборке), как риск - будет постоянно кипятить остальные?

Напруга без навантаження має бути, елекронне реле…
Постійно кип‘ятити не буде, скоріше навпаки, може не включати свічки

Urgin 13.09.2022 19:53

добрий вечір підкажіть з чого почати шукати Opel vivaro vauxhall 2.0 при першому запуску двигуна довго заводиться особливо коли холодно з труби коли завівся біло синій дим який з часом зникає по діагностиці помилка P0380 блок керування 7А, другий запуск двигуна без проблем свічки накалу продзвонявав на автомобілі тестером на обрив всі 4 продзвонюються

vectra20 13.09.2022 20:54

Цитата:

Допис від Urgin (Допис 468155)
добрий вечір підкажіть з чого почати шукати Opel vivaro vauxhall 2.0 при першому запуску двигуна довго заводиться особливо коли холодно з труби коли завівся біло синій дим який з часом зникає по діагностиці помилка P0380 блок керування 7А, другий запуск двигуна без проблем свічки накалу продзвонявав на автомобілі тестером на обрив всі 4 продзвонюються

можу дати номер колеги з Рівного.
якщо потрібно - пиши мені на вайбер 098 2557158

DenVivaro 28.10.2022 14:15

Які свічки краще - Beru або Denso?

Василий Ш. 01.11.2022 16:34

Цитата:

Допис від DenVivaro (Допис 468276)
Які свічки краще - Beru або Denso?

Beru однозначно.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 05:11.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©