Автоклуб БУСОВОД

Автоклуб БУСОВОД (https://busovod.ua/index.php)
-   Двигун та паливне обладнання (https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=90)
-   -   Свечи накала-диагностика\замена\нюансы\вопросы. (https://busovod.ua/showthread.php?t=13158)

Слава реновод 16.02.2021 21:42

Re: Свечи накала-диагностика\замена\нюансы\вопросы.

Всім привіт. До проблем з паливною (як тільки розберусь-відпишусь) додалась біда зі свічками накалу. Тупо перестали працювати,хоча самі по собі-робочі(викручував,перевіряв). На фішці реле плюс є,а на двох контактах навколо нього-пусто. Лампа на приборці працює. Рено Трафік 100dci,2003р

СкИВ 16.02.2021 23:05

Цитата:

Допис від kusyuka (Допис 462965)
Не могу понять: если на реле приходит 12 Вольт, то как с него виходит 7 Вольт? Реле обично коммутирует соединение. Разве реле изменяет напряжение? Что я не так понял?

Управляется шимом....ещё и 4.7 может быть.....

М'арк 16.02.2021 23:07

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 462951)
Почитав тему. Не все ясно ... Тому задам багато питань

Відповіді не отримав :(
Ну, ладно ...

Перевірив сьогодні тестером - одна ≈60 Ом, друга ≈30 Ом ... Не треба бути діагностом, щоб зрозуміти, що свічки можна відспівувати. А раз так - треба купити нові. І тут знов непонятка.
Шукав Beru. Екзіст видає на мою машину Beru GE124 , але вони - 4,5 V !
На 7 V йдуть Beru CGP007 . І вони теж по Екзісту підходять :out:

Хто в курсі - підкажіть!

СкИВ 16.02.2021 23:07

Цитата:

Допис від Слава реновод (Допис 462972)
Всім привіт. До проблем з паливною (як тільки розберусь-відпишусь) додалась біда зі свічками накалу. Тупо перестали працювати,хоча самі по собі-робочі(викручував,перевіряв). На фішці реле плюс є,а на двох контактах навколо нього-пусто. Лампа на приборці працює. Рено Трафік 100dci,2003р

Звони управление с Эбу на блок свечей.....или доверься профи

Добавлено через 1 минуту
Цитата:

Допис від М'арк (Допис 462974)
Відповіді не отримав :(
Ну, ладно ...

Перевірив сьогодні тестером - одна ≈60 Ом, друга ≈30 Ом ... Не треба бути діагностом, щоб зрозуміти, що свічки можна відспівувати. А раз так - треба купити нові. І тут знов непонятка.
Шукав Beru. Екзіст видає на мою машину Beru GE124 , але вони - 4,5 V !
На 7 V йдуть Beru CGP007 . І вони теж по Екзісту підходять :out:

Хто в курсі - підкажіть!

Вин код дай завтра гляну..... на вайбер +380679555707. Удачи

М'арк 16.02.2021 23:11

Даю

Василий Ш. 17.02.2021 07:02

По віну знайомому продали замість 4.5V на 7V... 2.0,13р.
Зняти накінечник, підключити туди лампочку замість свічки, і поміряти яка напруга приходить. Нічого складного...

М'арк 17.02.2021 18:54

У темі 1 долучень
]Сьогодні, маючи вільний день , зайнявся свічками. Перевірив тестером всі, результати : 1 - 35 Ом, 2 - 0,3 Ом, 3 - 59 Ом, 4 - 1 Ом. Цікаво, що з другою?
Викрутив. Дві пішли без проблем, одна трохи впиралась, а з першою махався години чотири... В результаті витягнуло два витки різьби :( Поправив різьбу мечиком, закрутив свічку - вроді все нормально, момент там невеличкий. Питання - наскільки це критично ? Чи існують методи ремонту зірваної різьби?
Далі. Свічки в мене стоять на 4,5 V :meowth: NGK, походу, заводські. Машина 2014 року. Кільце на них не чорне, не біле, навіть не жовте. А салатове! Таке, як на фото. Ну і, може кому пригодиться, номер свічки

М'арк 17.02.2021 18:55

У темі 1 долучень
ось

Слава реновод 17.02.2021 21:05

Вже з пів-року на Трафі некоректно працюе датчик температури охл.рідини. Буває,що стрілка лежить,хоча двигун прогрітий. Заглушу-запущу,починає показувати. Можливо свічки через це не працюють? І ще-чи можливий варіант встановлення кнопки,хоча б тимчасово?

Piric 18.02.2021 08:10

Цитата:

Допис від Слава реновод (Допис 463009)
Вже з пів-року на Трафі некоректно працюе датчик температури охл.рідини. Буває,що стрілка лежить,хоча двигун прогрітий. Заглушу-запущу,починає показувати. Можливо свічки через це не працюють? І ще-чи можливий варіант встановлення кнопки,хоча б тимчасово?

Возможно проблема не в датчике а в воздухе в системе .

М'арк 18.02.2021 20:18

Цитата:

Допис від М'арк (Допис 463003)
Перевірив тестером всі, результати : 1 - 35 Ом, 2 - 0,3 Ом, 3 - 59 Ом, 4 - 1 Ом

То я перевіряв на машині, тому, перевірив ще й зняті з машини свічки, результат 32; 0,3; 49 і 1,1 Ом відповідно.
Вичитав, що номінальний опір свічки - 0,5 Ом. Тобто, ні одна з моїх не вписується. Тому зняті свічки перевірив напряму на акумуляторі (чисто з цікавості і вже, якби, й не шкода ). Спочатку дротиком на іскру, потім лампочкою 21 W. Результат - робоча друга, де 0,3 Ом ! З першою і третьою і так було все понятно, але я вважав, що четверта буде робочою .

Інформація - просто, може комусь пригодиться.

olexa 19.02.2021 23:18

Мене ось що зараз зацікавило: наскільки свічки просаджують напругу аккума при початку роботи? Бо виникає інколи така ситуйовина, що прогрівши свічками камери, стартер не хоче крутити двигун. Ну це буває як коли, грішив на замок, контактну групу. Але чому тоді завжди заводиться без прогріву?, пробував так заради експерименту. Аккум наче перевіряли, тай йому всього півтора роки. Шось мені це починає не подобатись!

Василий Ш. 20.02.2021 05:22

При повороті ключа, в моєму авто просідає з 12.7в до ~ 11.2... тобто просідає на 1.5в. А коли свічки відкл то вертається на ~ 12в

vitos svp 20.02.2021 07:50

Цитата:

Допис від olexa (Допис 463078)
Мене ось що зараз зацікавило: наскільки свічки просаджують напругу аккума при початку роботи? Бо виникає інколи така ситуйовина, що прогрівши свічками камери, стартер не хоче крутити двигун. Ну це буває як коли, грішив на замок, контактну групу. Але чому тоді завжди заводиться без прогріву?, пробував так заради експерименту. Аккум наче перевіряли, тай йому всього півтора роки. Шось мені це починає не подобатись!

На лямпочку свічок не звертай уваги, то тест, а не час подачі живлення на свічки!
Свічки гріють гамеру ще декілька секунд і після старту.

olexa 20.02.2021 11:03

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 463080)
ще декілька секунд і після старту.

А це скільки, хоч приблизно? Бо на різних Ю-тубах показує хто скільки хоче - від 10-12 сек до 20-25 сек. Залежить час роботи свічок від їх напруги, наприклад, 4,5 В чи 7 В? І ще, самі свічки якось можуть збільшувати падіння напруги за рахунок свого пошкодження?

М'арк 20.02.2021 18:18

Цитата:

Допис від olexa (Допис 463084)
Бо на різних Ю-тубах показує хто скільки хоче

Бо на різних машинах - по-різному. Якщо я точно пам'ятаю, то на Віто з ОМ611 було біля 30 сек.

vitos svp 20.02.2021 18:24

Цитата:

Допис від olexa (Допис 463084)
А це скільки, хоч приблизно? Бо на різних Ю-тубах показує хто скільки хоче - від 10-12 сек до 20-25 сек. Залежить час роботи свічок від їх напруги, наприклад, 4,5 В чи 7 В? І ще, самі свічки якось можуть збільшувати падіння напруги за рахунок свого пошкодження?

Постав контрольку і підра !
Залежить від темпаратури двигуна!

М'арк 20.02.2021 18:46

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 463087)
Залежить від темпаратури двигуна

Не у всіх

olexa 20.02.2021 19:22

Цитата:

Допис від vitos svp (Допис 463087)
Постав контрольку і підра !
Залежить від темпаратури двигуна!

Може у когось вольметр є, який у запальничку вставляють? Мене цікавить час, який гріють свічки без старту запуску двигуна. Тобто: повернув ключа загорілась спіраль, як я розумію увімкнулись свічки, просіла напруга - так? Погасла спіраль, а свічки ще продовжують гріти і напруга просівша. Скільки часу проходить до виключення свічок, якщо не запустити двигун? Коли півищиться напруга?

Piric 20.02.2021 19:50

Цитата:

Допис від olexa (Допис 463091)
Може у когось вольметр є, який у запальничку вставляють? Мене цікавить час, який гріють свічки без старту запуску двигуна. Тобто: повернув ключа загорілась спіраль, як я розумію увімкнулись свічки, просіла напруга - так? Погасла спіраль, а свічки ще продовжують гріти і напруга просівша. Скільки часу проходить до виключення свічок, якщо не запустити двигун? Коли півищиться напруга?

Элементарно включаю плафон над головой и видно когда напряжение просидает и на сколько.

Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 02:24.

vBulletin 3.8.11 ; Copyright © 2000-2025 Jelsoft Enterprises Limited
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010
busovod_ua©