Показати повну версію : Гідроізоляція будинку, утеплення і інші зовнішні роботи
Народ як правильно зробити гідроізоляцію будинку, а то в підвалі постійно сиро і мокрі стіни.
Nazar, Для начала надо выяснить механизм образования влаги. Я думаю приточно-отточная вентиляция решит вопрос. Причем она может быть как принудительная так и естественная.Если же у тебя грунтовые воды давят через стену, то я расскажу как с этим побороться
Также немаловажную роль в данном вопросе играет отмостка
alexusaty
02.03.2009, 21:18
Беза, а если это пристройка к пятиэтажке на первом высоком этаже и часть пристройки углублена в землю примерно на метр? Как идут дожди в погребе очень сыро и плесневеют стены.
Беза, взагалі є 2 поверховий заміський власний будинок який ще має житлове напів підвальне приміщення з вікнами і заходить в землю на 1,5 метра. Дуже сиро в кімнатах, стіни всі мокрі аж почорніли.
Вже минулого року почав робити гідроізоляцію, викопав до кінця фундаменту попри стіну траншею(земля була мокра на відстані 20 см від стіни, а далі суха начіть діло не в грунтових водах як на мене) пізніше відчистив стінку від землі, ростопив смолу і все засмолив, на гарячу смолу поки не остила посадив піноплас четвірку і дав таку зубчасту пластикову плівку не знаю як називається. Вот питання чи добре так робити, а то дві сторони будинку зробив зимою були стіни сухі, ще лишилось дві сторони зробити.
alexusaty, 1.Сушим
2.Если по периметру нет отмостки, заливаем ее(похорошему не менее 700 мм)
3.Плесень это грибок(болезнь) - обрабатываем антигрибковой пропиткой
4.Делаем вентиляцию(расскажу отдельно)
Если после всего комплекса работ причина осталась, то
5.Грунтуем - Церезит ст-17, Артисан №7(тоже самое , но дешевле)или анологичной
6.Заделываем все глубокие швы между кирпичем(предварительно подготовив поверхность) цементным раствором.
7.Сушим
8. Грунтуем
9.Покупаем смесь гидроизолирующую типа Артисан с-80(церезит 86) - это проверенные, артисан дешевле.Разводим водой и наносим широкой макловицей, лучше 3 слоя - первый вдоль, второй поперек и тд. Обязательно выдерживаем межслойные сушки
10.Забываем об этой проблеме.
Но еще раз напоминаю - проблему может решить вентиляция и противогрибковая обработка
Nazar, Если у тебя есть возможность сделать это снаружи, то ты пошел по правильному пути - 5+, хоть и более дорогостоящему,молодец. Влажная земля - с одной стороны тепло с другой холодно - посредине точка выпадения росы отсюда и влага.Пенопластом ты отодвигаешь точку выпадения росы.Пенопласт в земле не разлагается, поэтому пленку можно было не стелить, а если стелить, тоту которая не разлагается в земле.
Смола, она же битум, как ни странно гигроскопична, поэтому лучше вместо нее применять готовую битумно- каучуковую мастику.
Ну вот ты и сам все отлично знаешь
Ну вот ты и сам все отлично знаешь
Хотілось почути думку профісіоналів в цій сфері, чи добре все роблю, діло в не грошах головне добре зробити, щоб заново знов не копати, копав і робив усе сам шкода праці як не добре.
І ще тепер питання що краще давати в якості утеплювача на будинок, пінопласт??? чи може є щось краще(є можливість привести з Польщі як потрібно), і казали, що краще перекривати спочатку хату, а то шифер зараз, чи то не горить і можна і пізніше перекрити після утеплення?
P.S. Взагалі класно що є на форумі люди які розуміються в будівництві, а то в мене ще багато питань буде:).
Беза, ви займаєтесь і внутрішніми роботами, на рахунок опалення в квартирі і все інше?
kolya_spb
03.03.2009, 09:35
Nazar, есть так называемый СТИРОДУР он лучше пенопласта, обычно это плиты розового или зелёного цвета толщина от 10мм. и до 50мм. продаются в любом строительном центре.
Для гидроизоляции фундаментов также применяют ТЕХНОНИКОЛЬ очень хороший материал.
СТИРОДУР он лучше пенопласта, обычно это плиты розового или зелёного цвета толщина от 10мм. и до 50ммА также синего и желтого, 20-50 мм, есть пазогребневые.Отличается от обычного пенопласта более высокой плотностью и соответственно более низкой теплоповодностью, отличный материал, но дорогой. Сейчас название Стиродур( или стирофоам) не употребляется - экструдированный пенопласт, под таким названием его продают.
Технониколь - мастики, праймера и еврорубероиды.Неплохая марка, но цена выше качества.
alexusaty,
1 Материалы
2 Теперь здесь сухо
3 и 4 Приточная и отточная вентиляция(расположены по диагонали)
alexusaty
03.03.2009, 19:07
Беза, Но еще раз напоминаю - проблему может решить вентиляция и противогрибковая обработка
Да дело даже не в плесени, а просто в мокрых стенах. Отмостки действительно нету. Вентилляционное окошко есть, но одно и очень небольшое.
Спасибо большое. Потеплеет сделаю все как сказал.
занимаюсь гидроизоляцией стен, фасадов, подвалов и др. более 10 лет. обращайтесь дешево и сердито :D утепление квартир , котеджей, и др. могу проконсультировать...
СЕРГЕЙ, Супер. Якраз роблю гідроізоляцію будинку, вже викопав вздовж фундаменту яму, завтра буду смолити і все решта(як писав вище) як погода не помішає.
Трохи звільнюсь викіну фото.
А взагалі ви з Безою якраз кстаті, а то мені цього року ремонтів вистачає сполна.
Зараз чекаю бригаду із Москви яка буде робити ремонт в квартирі.
alexusaty
18.06.2009, 22:58
Зараз чекаю бригаду із Москви яка буде робити ремонт в квартирі
Ну а ты оказывается совсем не простой хлопец как кажеццо. Раз к тебе аж изМосквы едут строители ремонт в квартире делать......
:p
alexusaty, Правильно будет из Масквы
Ну а ты оказывается совсем не простой хлопец как кажеццо. Раз к тебе аж изМосквы едут строители ремонт в квартире делать......
Та ні простий, такий як і всі :), просто є бригада яка якісно і швидко зробить, мені так краще чим зараз тут когось нанімати і потім переробляти все переробляти.
Фотки як робив гідроізоляцію, правда не встиг засмолити і засипати назад, так половина зараз стоїть, таки погода помішала, кожного дня дощі падають.
Nazar, засмолить не всегда гидроизолировать, такчто неспеши засыпать
Я там не тільки смолю ще даю пінопласт і ще даю гідроплівку таку з горбиками для гідроізоляції пластикову.
alexusaty
26.06.2009, 00:38
Nazar, ты пишешь у вас дожди не дают закончить работы по гидроизоляции? А у нас второй день уже +40 в тени. Вот бы разбавить погодку вашими дождями....
та знаю що у вас жара брат зараз там відпочиває, а я вже тиждень не можу нічого зробити дожді падуть.
А у нас второй день уже +40 в тени.
У на с таже фигня. Ночью две капельки дождя, а днем палит.
Прогно вечно обещает дождь и переносят его на след. день.
alexusaty
26.06.2009, 22:29
Прогно вечно обещает дождь и переносят его на след. день
он испаряется недолетая до земли.
Та ні простий, такий як і всі :), просто є бригада яка якісно і швидко зробить, мені так краще чим зараз тут когось нанімати і потім переробляти все переробляти.
Фотки як робив гідроізоляцію, правда не встиг засмолити і засипати назад, так половина зараз стоїть, таки погода помішала, кожного дня дощі падають.
То что ты делаешь - до опы.Даже на фото видно сколько там проусков, дальше - я уже писал - смола гигроскопична, поверхность надо выровнять, через грунтовку и гидроизолировать битумно-каучуковой мастикой(как для бассейнов) или http://forum.busovod.com/attachment.php?attachmentid=3597&d=1236102918
Та знаю, але штукатурити то все я забив, засмолено погано, але потім ще плівку кинув тай все засипав, минулого року так робив перші дві сторони, результат супер, стіни сухі. Вчора все засипав до кінця, тепер буду починати фасад робити, вот тільки не знаю так як казали пінопласт не давати, думаю, таки що краще.
Nazar, Мінвата краще , но дорожче.
Nazar, Мінвата краще , но дорожче.
Та дорожче то таке, првезу з Польщі тай все вийде дешевше:), але вот не чув щоб її давали на утеплення фасадів, як її потім заробляти?, так само сітку давати як і в пінопласті?
Nazar, Так само обробляєш , як і пінопласт. Мав би час зробив би тобі, я пять років робив по фасадах в Карпатбуді. Тільки мінвата пресована.
Nazar, Так само обробляєш , як і пінопласт. Мав би час зробив би тобі, я пять років робив по фасадах в Карпатбуді. Тільки мінвата пресована.
Та зробити, ми з батьком самі зробим, дякувати не дві ліві, головне роказати і все можна робити, тай майже три поверхи, є що робити тут добре треба мати часу;), вот ще казали спочатку потрібно перекрити на метал, а о зараз шифер стоїть, а тоді вже робити фасад?, а ця робота щось ніяк не вписується зараз у плани.
vBulletin версії 3.8.11, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010