Показати повну версію : Топливо, цены, АЗС
Сторінки :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
ціни сильно різняться?
УкрАвто 25.99 (скидка 1-1.5 грн/л залежно від обєму)
ВОГ 24.49 (скидка 1-1.7 грн/л ...)
АМІК 23.29 (скидка 0.5-1 грн/л)
на воге расход больше
в мене тільки на окко таке було... до 7.5...а на суміші УкрАвто, ВОГа і АМІКа - 5.48
АнатолийК
31.05.2017, 10:05
АВИАС.
22 ГРН\Л.
Никакой разницы с именитыми брендами. Чистое дт , всю зиму проездил (с неисправным реле свечей накала, т.е без свечей). Запускался с 2-го, 3-го поворота ключа.
Не перемерзало, все в норме.
Зачем платить больше?
У меня почемуто на воге расход больше, хз почему(
а у меня на воге двиг.жестко работает,металический стук,х.з. чего форсунок или еще чего...опять вернулся на окко,все стало на свои места..привычное шуршание двиг.
...ну и не давние воспоминания о брата крафтере,заправленным вогом. :)
wasya, жесче согласен, причем заправки разные.
Кормим окко дальше)
wasya, а у меня /в прошлом году/ на шеле жестко работал, на воге- сразу тихо.
Заправляюся на ANP, все влаштовує. 30 грудня заправився на Укрнафті у Львові на вул. В Великого, і вже 6 січня замовляв клапан обратки який розірвало. Заправили літньою, а мороз був біля -23. Тепер цю заправку оминаю.
Заправляюся на ANP, все влаштовує. 30 грудня заправився на Укрнафті у Львові на вул. В Великого, і вже 6 січня замовляв клапан обратки який розірвало.
одна сеть
Всегда заправлялся на ВОГ, летом мустанг, зимой мустанг+. И вот настало трудное время, посоветовали заправиться на БРСМ, залил обычный НЕ Евро, цена смешная 19-89. Никаких изменений не заметил... Зачем платить больше?
Витасик.
25.07.2017, 23:21
Всегда заправлялся на ВОГ, летом мустанг, зимой мустанг+. И вот настало трудное время, посоветовали заправиться на БРСМ, залил обычный НЕ Евро, цена смешная 19-89. Никаких изменений не заметил... Зачем платить больше?
А росход?
Никаких изменений не заметил... Зачем платить больше?
а сколько уже проехал на нем?...возможно скоро заметишь,и придется платить больше...на жоповозке(бензин) на Укр нафту как то перешел,сначала тоже рад был экономии,но потом пришлось всю топливную чистить и свечи менять..все относительно.
Александр виваро
26.07.2017, 05:18
У меня знакомый работает на брсм. Говорит что это топливо которое они бадяжат надо обходить десятой дорогой. Хотя тесть уже пару лет льет в бензиновый логан и все ок. Кому как.
Сколько тысяч надо проехать на брсм дт чтобы заметить ??????
Так, в мене є напевне якась причина захищати ВОГ :)
Але лише факти - без того щоб щось доказувати.
Я можу тому хто не вірить показати свій додаток (там всі мої заправки відображені) - за весь час володіння Трафіком в Україні заправляюсь лише на ВОГ (бо маю знижку непогану офіційну). Жодних проблем з авто, витрата пального - залежно від стилю їзди.
Місто в корках- 9-10 літрів на сотню
за містом 110 км/год біля 7 літрів на сотню.
Польща (так, мені вистачає баку заправленого туди-назад) якщо не автобан то 6-7 літрів на сотню.
Засікаю орієнтовно, заправки по 50-80 літрів зазвичай. Бувало (коли була акція) то по 20-30 заливав.. Розхід не міняється.
проїхав я вже десь 70 000 км. Думаю для статистики достатньо.
Хорошая статистика, хотелось бы услышать статистику кто ездит на брсм .
vectra20
26.07.2017, 12:04
достаточно одной пілюлі...
як говорив один кіногерой. Папанов
зараз стоїть розібраний в хлам 2-х літровий
насос з ржавчиной....в рейці болото....клапан рейки регуліровочний, на рейці в кізяках ржавих....
і чувак бье себе в грудь шо заправлявся завжди на сокарі
правда шось я сильно не вірю йому
Как кто попадет, заправился на ВОГ один разок тяга пропала, снял фильтр вода, охота заправлять на Воге пропала, долго заправлялся на ОККО, сейчас перешёл на Катрал, разницы не заметил дизель что на ОККО что на Катрале с одного корыта, только цена разная
Darts-Trafik
26.07.2017, 20:54
Я смотрю,что никто не пишет про UPG?! Не льёте их солярку? Последние пару лет,только там и заливаю,полёт нормальный.
Darts-Trafik, Слава,эта сеть не сильно распространена
Darts-Trafik
26.07.2017, 20:58
эта сеть не сильно распространена
У нас их,действительно мало! Я думал,что на большей Украине их валом.
Кораблик
26.07.2017, 21:06
Бус с 13 года, пробег 46000 на солярке Авиас, пока проблем с топливной нет. Расход 8.3 по трассе.
catmanul
26.07.2017, 21:28
у меня от WOG только негативные воспоминания:
- на жигулях после их бензина свечи красные были,
- на дизельной кангушке после заправки двух полных баков в переходной период осень-зима сдохли четыре форсунки, возможно совпадение...
- после заправки в канистру 20л, перемерил в гараже - 18,7л
с тех пор не заезжаю туда заправляться, только в сортир сходить или вздремнуть ночью на стоянке, когда на дальняк еду.
когда был дизель, то после ремонта форсунок всегда на окко заправлялся. хотя и про эту сеть много негативных отзывов встречал. наверное зависит от конкретной заправки. много негативных отзывов об окко с левобережной Украины, наверное топливо там заявлено одно, а продают, то что поближе возить.
сейчас на газу, заправляюсь в основном на местной сети газовых заправок, если на дальняк еду, то газ либо брсм, либо окко. бензин на окко лью.
UPG?
в Харькове вообще нет
1. Вог, Окко, Шелл (в західгих регіонах), КЛО (Київ супер разом з Окко звичайним і ВОГ) одне і те ж паливо.
2. В Києві Укрнафта, АНП і хто там в них ще разом з українськими паливом на КЛО, звичайний БРСМ 95-й майже завжди одне і те ж
3. За УПГ не скажу, але в них був час коли був інший дизель, зараз одне і те ж разом з ВОГ і ОККО
4. За Сокар нічого не скажу як зараз але паливо минулого року був період коли було те ж саме що на ВОГ і ОККО і Шелл.
Маленькі заправки ноунейм (не буду казати які але знаю інфу на 100%) дуже часто дизель і бензин той же що на ВОГ ОККО ШЕЛЛ, але процентів 30 буває завозять лайно намішане в Україні невідомо з чого.
насос з ржавчиной....в рейці болото....клапан рейки регуліровочний, на рейці в кізяках ржавих....
і чувак бье себе в грудь шо заправлявся завжди на сокарі
Ще є інший момент - порядність працівників АЗС (гроші які йдуть на миття резервуарів щоб все ж йшли за призначенням а ен в карман наприклад)
Другий варіант - теж від працівників конкретної АЗС залежить - після того як злився бензовоз (ну чи дизель) є конкретний час на відстій перед вмиканням колонок. Якщо цим нехтують - може бути що хтось заїзджає часто в невдалий час і заправляється піднятою з дна резервуара фігньою.
Витасик.
26.07.2017, 23:52
У меня тесть заправляется на ANP ( бенз) уже лет 3-4. Я как-то на ней поездил, мне показалось что машина тупая. Я поехал на СТО чтоб почистить форсунки и поменять топл. Фильтр. Фильтр не менялся тыс. 5-6. Когда чистили форсунки то жидкость лилась чистой И дозеровка равномерная,и бенз с фильтра тоже выливался чистым
Добавлено через 1 минуту
Я бус заправляю в основном на окко но бывает на ANP
sergeyss9
27.07.2017, 08:56
Хорошая статистика, хотелось бы услышать статистику кто ездит на брсм .
Раніше постійно на БРСМ заправлявся євро солярою , зараз рідко - нормальне горюче , нічого поганого сказати не можу . Зараз перейшов на Окко - просто заправка під боком і талони по 20 - 21 грв. заходять .Хоча зимою із-за їхньої соляри замінив 2 обратки .
Я смотрю,что никто не пишет про UPG?! Не льёте их солярку? Последние пару лет,только там и заливаю,полёт нормальный.
Бенз 95 их заправляю по край в Луцке. Посравнению с ОККО тяга чуть лучше и расход -0,2/0,1л.
На других их заправках часто жалуются на недолив.
Добавлено через 3 минуты
Беза,
Харківська область Харківський р-н, смт. Рогань, вул. Харківська, 23,
автошлях Київ-Харьків-Довжанський, 521км (праворуч)
Харківський р-н, с. Нестеренки, вул. Леніна, 1-А,
автошлях Київ-Харків-Довжанський, 452км+600м (праворуч)
у мене на UPG розхід більший був на 1л - або недолив або соляра (Житомир). Відкатав 2 баки, причому спочатку бак UPG потім бак Shell, потім знов UPG і знов Shell
uvagr, я пока оттуда вернусь, можно разворачиваться и обратно ехать заправляться.
Витасик.
29.07.2017, 08:18
у меня от WOG только негативные воспоминания:
Я недавно тоже на ВОГЕ заправился, так су.... литра 2 не дозаправили
Добавлено через 3 минуты
Адрес заправке Киев Ул. Набережно-Луговая 8.
У нас, наразі, з'явились шось типа наливайок з Білоруським ДП Євро-5 по 19,50 грн/л. Так нічо, начебто, паливо і, шо головне, ллють від душі, ніякого недоливу поки не помічав і витрата зменшилась на 1,0-1,5 л.
Roman_12345
29.07.2017, 09:42
У нас, наразі, з'явились шось типа наливайок з Білоруським ДП Євро-5 по 19,50 грн/л. Так нічо, начебто, паливо і, шо головне, ллють від душі, ніякого недоливу поки не помічав і витрата зменшилась на 1,0-1,5 л.
Вот я смотрю на эти заправки, но очкую) пока отзывов нет.
з'явились шось типа наливайок з Білоруським ДП Євро-5 по 19,50 грн/л.
заправлявся таким поки в брата всі форси на крафтері не полетіли ,від однієї заправки цим паливом..тепер знову на ОККО перейшов,"очкую":shock:
Не чужой
29.07.2017, 14:12
В Днепре по 18.10 .( было по 18.70 ) Выкатал литров 200 суммарно (заправлял от 20 до 80 литров за раз).
Таки да. Расход упал.:maybe2:(думаю из-за правильного налива)
Кораблик
30.07.2017, 10:32
Вчера разговаривал с бензовозчиком с Кременчуга, говорит часто берут воговские бензовозы 95 бензин.
Шо то газ в цене пошел :oh:,на ANP нет,а на VNT уже за 13грн. с копейками пере шагал.
У нас тоже с каждым часом все ближе к 13 , шоп они так снижали как поднимают((
catmanul
17.08.2017, 08:23
каждый год эти колебания цены газа. задолбали уже
dmishanya
17.08.2017, 12:56
Бабло на дороги кончается)
Если не ошибаюсь то в стоимость газа не входит акциз и сбор за дороги.
dmishanya
17.08.2017, 13:21
а вот это упущение)
Если не ошибаюсь то в стоимость газа не входит акциз и сбор за дороги.
Koval's'k, ошибаешся
Согласно документу, с 1 января 2017 г. вводятся новые ставки акциза на бензин в размере 213,5 евро за 1000 л, на сжиженный газ – 52 евро за 1000 л (сегодня – 31 евро за 1000 л). Акциз на дизельное топливо предлагается установить с 1 января 139,5 евро за 1000 л (в 2016 г. – 97-125 евро за 1000 л).
http://oilnews.com.ua/a/news/Roznichniy_aktsiz_otmenen/225722
Газ АNP 14.10грн. мляха буха:oh:.
Александр виваро
19.08.2017, 11:12
Акцыз у евро,розтаможка у евро,когда ж наши слуги народа насчитают зарплаты и пенсии у евро.... С...ки
Сори за мусор в теме.
Только что заправился газ на VNT 14.69грн.:dash2:
catmanul
19.08.2017, 20:31
сегодня газом задулся на БРСМ, цена 13,69, скидка 40коп + 20коп (до полного), итого вышло по 13,09
oleg9489
19.08.2017, 20:56
Ги ги....
А я мозырем дт....по 19 :lol:
Экономия
Дизель рулит
Дизель рулит
Ну ну,с топливной еще не сталкивался ?:patsak:
vectra20
19.08.2017, 22:32
за то дизель турбирований тулит ярко
catmanul
20.08.2017, 09:13
обычно после повышения цены на газ, цена на бенз и дизель тоже растет :(
Продают ДТ евро5,по 19грн.,не плохого качества,говорят белоруский.
У меня вопрос,почему на брендовых азс украинский дизель дороже и евро4,по 23.50грн.,где Нас обманывают?
У меня вопрос,почему на брендовых азс украинский дизель дороже и евро4,по 23.50грн.,где Нас обманывают?
Потому что бренд,красивая этикетка красивый дизайн,название,а начинка одна и таже.:aiwan-hi:
Добавлено через 2 минуты
за то дизель турбирований тулит ярко
2,4 MIVEC и без турбы, тулит так,что на стрелку топлива лучше не смотреть:lol:.
что на стрелку топлива лучше не смотреть
Ключовий момент
Продают ДТ евро5,по 19грн.,не плохого качества,говорят белоруский.
Предположу что
1он не белоруский,
2 он белоруский но за него не заплатили налоги
3 брендовые азс больше зарабатывают
2 он белоруский но за него не заплатили налоги
Швидше за все, тому як врахувати оптову ціну, і акциз який платиться, в данному випадку не платиться, прикур на літрі 2-3 грн. Та і точок цих розклали на кожному шагу. Якась зараза кришує.
Швидше за все,
А шо неможливого у тому, щоб набодяжити "дт" з меншою собівартістю та видавати його за заводське.
Керуюсь, відгуками тих хто там заправлявся, і п'ятою точкою, про бодягу були б негативні відгуки, хоча все можливо.
Romaha55
21.08.2017, 14:11
і я вставлю своїх 5 копійок.. у Тернополі (думаю що не тільки ) у вільному продажі є талони на ДП на ВОГ по 20 грн.. приїхав у магазин купив і поїхав заправлятись на заправку.. а на заправці по 23.50 ось так..
Добавлено через 1 минуту
сам заправлявся по 19 ДП з румунії чи Болгарії.. не гірший чим на окко чи вог..
з румунії чи Болгарії..
А скільки коштує дт там?
Тут виникло ще одне питання. А скільки того ДП виробляється в Білорусі, що його вистачає на всю Украіну, Рассею, та ще ж шось і собі потрібно залишити?
Тут виникло ще одне питання. А скільки того ДП виробляється в Білорусі, що його вистачає на всю Украіну, Рассею, та ще ж шось і собі потрібно залишити?
Жень там цикаво) погугли. Беларусь продает даже то что никогда не производила))
Уметь как грится нада)) ну и крышу гарну иметь..
Позавчора заправився по 18,50 мозирьом. Знайомий чувак торгує оптом, мені продає в роздріб. Платить всі податки, акцизи і все що з тим пов'язано. Говорить, все, що вище 18,50, йде в карман власникам заправочних мереж.
По поводу газу, я одного разу говорив своєму знайомому в якого *зажигалка" на газу, що колись лафа з газом закінчиться і газовий кілометр вирівняється з бензиновим.
Ги ги....
А я мозырем дт....по 19
подтянется и дизель на осень - сильно не радуйся.
Газ на VNT 15.29грн.:shock: ANP 14.10грн.
catmanul
22.08.2017, 12:06
цена газа прогнозируется до 17грн/л
http://oilnews.com.ua/a/news/Noviy_rekord_Ukrgazdobicha_prodala_SUG_po_28_500_g rnt/228843
Romaha55
22.08.2017, 12:30
А скільки коштує дт там?
чесно кажучи не знаю.. але просто беруть великі партії на фірми, там якось тоді не сплачують якісь податки і все.. просто умова що це не на продаж.. але в нас головне щоб дозволили
catmanul
22.08.2017, 15:40
Схеми. Газове Дежавю https://www.youtube.com/watch?v=FTvmRw7xWh0
Заказал талоны по 13.50 грн на газ АЗС Маршал, а дальше посмотрим....
catmanul
22.08.2017, 18:29
Это прощупывание рынка. Создают искусственный дефицит, подымают цены и смотрят, после какой отметки продажи существенно упадут. Потом немного цену опустят ниже этой отметки и цена стабилизируется. А обыватели будут радоваться, что газ стал по 13,00, ведь был по 15-17, а то что до этого стоил около 10грн за литр уже никого не будет интересовать.
Газ на VNT 17,10грн.:out::negative:
А я мозырем дт....по 19
А я теж таку знайшов у себе, а то раніше 19,50 було... І катки надув до 3,2, може тепер буде до 8/100.
І катки надув до 3,2
:shock:ого, а не жосткувато тепер? я свої качаю передні 2,8 задні 2,7
я свої качаю передні 2,8 задні 2,7
у меня на шильдике написано 4.5, у тебя не так?
у меня на шильдике написано 4.5, у тебя не так?
не пам'ятаю, завтра гляну. Але більше не качаю, бо колись на шиномонтажі були нагепали по 3,2, то відчуття були, наче їдеш на возі.
у меня на шильдике написано 4.5
кх-кх... на шильдике написано только для тех шин, которые поставлены с завода. Далее следует руководствоваться рекомендациями производителя шин, установленных на авто.
А где эти рекомендации найти?
На шиномонтажке все время удивляются после когда просишь 3.1 накачать
Производители не дают рекомендаций на все случаи жизни. На каждой шине есть надписи "мах load" и "мах press", что соответствует максимальной рекомендуемой нагрузке и давлению.
На дверцятах, для 16" коліс більше написано, а я свої 17" завжди качав до 3,0, а тепер от спробую 3,2, тим більше, що мені здається є знос гуми по краях є. А це свідчення недокача...
На дверцятах, для 16" коліс більше написано, а я свої 17" завжди качав до 3,0, а тепер от спробую 3,2, тим більше, що мені здається є знос гуми по краях є. А це свідчення недокача...
На дверцятах рекомендация для С шки. Для обычной как по мне многовато.
oleg9489
24.08.2017, 10:38
У меня на шинах мах давление 3.4...
Качаю строго 3.0
Жесковато ...но как идет :ok:
І катки надув до 3,2
А нагрузка ударная на подшипники ? Да и на всю подвеску.
у меня на шильдике написано 4.5, у тебя не так? У меня перед 3.5, зад 4.5. Это для "Цешки":no-no:. А так как езжу на легковой, то качаю 3 по кругу, без ущерба для комфорта. Пробовал 2.5, как написано на шине. Тянет хуже, соответственно и расход увеличивается заметно.
Добавлено через 1 минуту
bobrow,
На каждой шине есть надписи "мах load" и "мах press"
Добавлено через 4 минуты
Это прощупывание рынка. Создают искусственный дефицит, подымают цены и смотрят, после какой отметки продажи существенно упадут. Потом немного цену опустят ниже этой отметки и цена стабилизируется. А обыватели будут радоваться, что газ стал по 13,00, ведь был по 15-17, а то что до этого стоил около 10грн за литр уже никого не будет интересовать. Согласен!:+1:
Беза, дивився шильдік, передні 2,9, задні 3,5, але це для "цешки". А на моєму бусі стоїть жиповська резина та ще й на розмір більша.
дивився шильдік, передні 2,9, задні 3,5, але це для "цешки". Это для тех шин, которые идут в заводской комплектации.
Добавлено через 3 минуты
Заправляюсь на "Маршале". На стелле ценник д.т. 20грн., в чеке 19.8.
Александр виваро
25.08.2017, 08:22
В нас на маршале 19.10
В нас на маршале 19.10
Це в Яготині?
Александр виваро
25.08.2017, 19:35
[quote="Вик123;418087"]Це в Яготині?[/quote
Ні,Яготин 103км. А маршал знаходиться на трасі київ-харків десь км57,якщо не помиляюсь. Просто майже щодня проїжджаю, тому й написав,що в нас.
Vivaro-o-o-o
26.08.2017, 20:21
Сегодня купил 100 литров в талонах Окко по 20 грн. за литр.
Тернополь
В нас на маршале 19.10
Таку ціну побачив тільки на Факторе в ваших краях.
Знайшов приватну заправку у Франківську: дизель 18грн/літр. По заявкам - з вог. Якість їзди хороша. На педаль реагує швидко, диму не дає.
Александр виваро
28.08.2017, 07:51
Таку ціну побачив тільки на Факторе в ваших краях.
На Фактор перейшли багато знайомих. Кажуть,шо нема недолививу,як у Маршала. И якисть подобаеться.Цину на Маршал сьогодни подивлюсь уважнише,может шось напутав. Сам не там не там не заправлявся. Заправляюсь лише з Вог,правда з одного пистолета з фурою,по домовлений цини.
Sanek_10
28.08.2017, 08:04
Сегодня купил 100 литров в талонах Окко по 20 грн. за литр.
Тернополь
и я б такой в Харькове купил бы ))
и я б такой в Харькове купил бы ))
+1
где такой вариант можно раздобыть?
Vivaro-o-o-o
28.08.2017, 19:11
+1
где такой вариант можно раздобыть?
На следующей неделе можно организовать.
P.S. К коммерции не привязывать, за что купил , за то и продал.
Сегодня видел цену на газ 16.5 возле метро Киевская.:oh:
Sanek_10
29.08.2017, 08:15
На следующей неделе можно организовать.
P.S. К коммерции не привязывать, за что купил , за то и продал.
напишите или наберите 068 879 65 0три
Маршал с утра 16.00 грн. газ...
А навіщо ризикувати купувати талони? 2 грн орієнтовно і так великі мережі дають знижки, а то й більше якщо заправлятись постійно. Я вже пропонував - можу поділитись знижкою 2 грн безпроблемно 1-2 людям. просто заїзджаєте на азс показуєте зі смартфона - і маєте моментальну знижку на зеленій мережі вог на все крім газу. На газ менше.
Але так ніхто не відізвався :)
Окко мені взагалі 2.50 постійно смс шле знижки.
На Фактор перейшли багато знайомих.
Сьогодні заправився на тому Факторі. Без чеку та понад 50л - ціна 18.40 Машина іде добре, ніяких змін не відчув.
Не в тему конечно, но как можно "заправиться" (нецензура :oh:). (https://www.facebook.com/134505023321278/videos/1210242232414213/)
blackstalker
09.01.2018, 18:19
Доброго вечора!
Скажіть панове де зара краще заправляись ? ( траф 1.9.\100)
Заправлявся на Формулі розхід був по трасі при 90-120км\год 6.8-8 літрів
Заправився на окко розхід при такій самій їзді став менший...6.3-7.4л
Кажуть що на ВОГ ще краща солярка хтось знає чи це правда?
Доброго вечора!
Я бы не смотрел на бренд а на качество топлива, иногда в регионах на брендовых заправках попадается откровенное г**но
иногда в регионах на брендовых заправках попадается откровенное г**но
:+1: на воговській також можуть залить каку.
майже завжди заправляюсь на Укрнафті Авіас, ніколи не було ніяких проблем.
AK Andrew
09.01.2018, 20:05
Доброго вечора!
предыдущие 2 года заправлял на WOGе, проблем не было, расход по трассе 6,5-7л при 110-120км/ч. Но ездил только по автобанам на дальняки с равномерным скоростным режимом. прошлой зимой второй бус в клубе (Транзит) заправили на окко, утром не смогли завести, все замерзло ))
:+1: на воговській також можуть залить каку.
майже завжди заправляюсь на Укрнафті Авіас, ніколи не було ніяких проблем.
У меня только вог окко на дизеле, разница по звуку мотора и расходу реально удивляет иногда)
blackstalker
09.01.2018, 20:46
У меня только вог окко на дизеле, разница по звуку мотора и расходу реально удивляет иногда)
то є різниця між ними ?
в мене ще 20 літрів окковської лишилось думав Воговську спробувати, але чи треба ?
І чи дійсно та "евро,пульс" краща? ніж простіша соляра
"евро,пульс" краща?
дорожча? так. краща? ХЗ:maybe2:
sergeyss9
09.01.2018, 21:52
то є різниця між ними ?
в мене ще 20 літрів окковської лишилось думав Воговську спробувати, але чи треба ?
Вище вже писали що в різних регіонах якість пального на заправках одного бренду відрізняється !Тут краще в місцевих попитати .
Особисто я при морозах на місцеву заправку оКкО більше ні ногою - це після 2х порваних обраток тої зими .А морозу було всього лиш -15:meowth:
По моей памяти Окко с 2006 года грешит замерзающим д.т.:negative: Мариуполь, Харьков, Полтава, Сумы.
то є різниця між ними ?
У меня на воговской более жестко работает двигатель.
Учитуя что с нг все топливо должно быть евро 5 смысла в пульсе не вижу, морозов нет, можно и обычную лить.
На рахунок переходу на паливо з присадками - як євро пульс на Окко так і Мустанг+ на ВОГ - якщо завжди катались на звичайній - то переходьте лише після профілактики чистки паливної і форсунок.
Справа в тому що присадки корисні, але якщо в системі десь є трохи якогось лайна яке відкладалось там собі десь роками, а зараз заллєте присадки - те все лайно почне вимиватись і йти якщо пощастить у фільтр або у форсунки.
Я катаюсь на звичайному і проблем не маю. Заливаю лише антигель на зиму та й усе
Ці всі плюси і пульси хороші якщо сидіти на них постійно
Romaha55
11.01.2018, 10:20
постійно заправляюсь на окко або вог. за останній час замітив що на дизелі окко розхід більший чим на вог.. так що думаю перейти поки що на вог щоб точно перевірити це..
Понимаю что верить на 100% нестоит) но все же.
Последнее сравнение того что мы заправляем.
http://topgir.com.ua/zimnij-dizel-na-zapravkax-rezultaty-proverki-v-ukraine-346785/
Понимаю что верить на 100% нестоит) но все же
стаття більше схожа на рекламу ТМ Шел, чим на порівняльний тест.ІМХО.
Звернув увагу на цетановий індекс окко...
Заправляюсь на "Маршале".В таблице, на общем фоне, выглядит вполне прилично. В прошлую зиму проблем с запуском не было (она была относительно мягкая) Городской расход на "новом" Хайсе 9.5л, на "старом" 8.5л. Не реклама, а для справки!:no-no:
Звернув увагу на цетановий індекс окко...
Да печально но и -19 тоже интересный показатель, а цена на ОККО ну совсем не демократичная
Сейчас все заправки украины очень разные что по ценах что по качеству топлива. Поэтому хочу посоветовать вам этот сайт [] на котором можно посмотреть цены на бензин на разных заправках и почитать отзывы.
Как говорится перехвалил(
Итак заправка в Киеве окко , -15 старт и поехали, в обед заезжаю на окко в Харькове на ул.Клочковская,та же самая соляра тип во евро 5
Доехал домой нормально, машина молотила весь день.
Сегодня утро -8, завелся НО работает только на холостых, в движении глохнет( засветила чек, встала в аварийный режим
Кое как допхався до сто-низкое давление в рампе.
Отогрелась на сто ошибочки потерли и едем дальше.
Отака у вас Харьковчане заправка есть, остерегайтесь.
Romaha55
16.01.2018, 11:00
у нас нині -17 дизель звичайний з ВОГ (не + чи пульс) подумав і вирішив не мучити авто.. пішов пішки на роботу..
у нас нині -17 дизель звичайний з ВОГ (не + чи пульс) подумав і вирішив не мучити авто.. пішов пішки на роботу..
якщо дизель не зимовий то муч авто чи не муч - парафін якщо утворився то вже він нікуди не дінеться. Треба або чистити або дуже добре відігрівати (звичайною температурою плюсовою - не розтане)
Sanek_10
16.01.2018, 11:17
я в Харькове заправляюсь на БРСМ (фуры смотрю постоянно у них заправляются) или привозит иногда знакомый с Прибалтики или России
я той зимой замораживал в морозилке окко - вог и сокар, можете поискать в этой теме фотки. Если коротко, все были нормальными, при -17 мутнели, но ни осадка ни сгустков не было.
Этой зимой если все пойдет так же как началось, то зимняя солярка не очень то и нужна будет :)
blackstalker
16.01.2018, 18:23
Как говорится перехвалил(
Итак заправка в Киеве окко , -15 старт и поехали, в обед заезжаю на окко в Харькове на ул.Клочковская,та же самая соляра тип во евро 5
Доехал домой нормально, машина молотила весь день.
Сегодня утро -8, завелся НО работает только на холостых, в движении глохнет( засветила чек, встала в аварийный режим
Кое как допхався до сто-низкое давление в рампе.
Отогрелась на сто ошибочки потерли и едем дальше.
Заправився на Окко 2 тижн тому машина 3 дні стояла на морозі(-10 -15 ) і завелась з пів оборота....
А я що казав.:meowth: Сейчас езжу на "старичке". Выходные простоял. С 14го на 15 января мороз был -13. Тяжеловато ,на полусинтетике, но завёлся со второй попытки:vo:, даже без моих "дедовских" хитростей.;):D Моя единственная трудность при запуске- чуть-чуть не хватает мощИ аккумулятора-стартера для раскрутки. А если пошла хоть одна вспышка-то я уже в пути.:krutoy::D
Заправився на Окко 2 тижн тому машина 3 дні стояла на морозі(-10 -15 ) і завелась з пів оборота....
На тій самій заправці в харкові?
Бо тут же не про все ОККо мова.
blackstalker
16.01.2018, 20:11
На тій самій заправці в харкові?
Бо тут же не про все ОККо мова.
А ні ....протупив
Romaha55
17.01.2018, 07:02
я минулої зими при -24 нормально заводився на дп окко (не пульс).. напевне просто попали на таку соляру що при -10 загусла.. але на окко чи вог то рідкість..
але на окко чи вог то рідкість..
Якось дуже впевнено за всю мережу...
Якось дуже впевнено за всю мережу...
Можу сказати впевнено - взагалі на всі мережі щоб загусла соляра - то реально рідкість. Бо ніхто ніколи не пише "Ура! в мене не запарафінилась соляра!"
Пишуть в інтернеті лише коли є проблеми
І знову ж таки - ніхто не буде на весь інтернет писати - "заправився в селі Великі Кущі в полі з бочки і соляра загусла", бо обісруть з ніг до голови. Писати будуть теж тільки за великі мережі.
А проблеми дуже рідко бувають, в основному причина - козел директор АЗС, який не додав коли йому казали хімії в той дизель що залишився (а раптом пронесе). На ноунейм заправках може бути все що хочеш, а на Вог, Окко, Кло, Укрнафта(і т.д. з цієї групи) займатись такою фігньою не будуть - репутація дорожча.
Як он минулого року одна азс з великих мереж провтикала але постаралась виправити ситуацію клієнтам, інша мережа 3 роки тому також провтикала (автомобілі в Києві всі зупинялись як тільки проїхали трохи від АЗС в хороший мороз), але почали рухатись з компенсаціями лише коли водіїв стало багато зі скаргами, а до того морозились. Років 7 тому знаю ситуацію де обісралась третя мережа. тут причину знаю - реально директор АЗС продав бочку хімії замість того щоб бубухнути її в резервуар. Три моменти знаю і всі три з різних великих мереж. І це швидше виключення ніж правило.
От щоб не попадати в такі виключення стараюсь заливатись просто антигелем, нікому не вірю.
Можу сказати впевнено
По вогу на нашому форумі небагато нарікань (можливо навіть нема), а от по окко минулоі зими були відгуки по харківським заправкам і цієі зими вже з"явились. І це тільки по нашому форуму. Скільки людей заправлялися у ті дні? Бог зна.
Romaha55
17.01.2018, 10:08
ну на таких заправках просто рідко коли можна попасти на погане пальне.. просто якщо уже і на них масово почнеться така історія із замерзанням пального чи поганою якістю, то тоді краще заправлятись на укрнафті і доливати присадки чи антигелі... дешевше получиться..
blackstalker
17.01.2018, 19:08
[QUOTE=Romaha55;427168]ну на таких заправках просто рідко коли можна попасти на погане пальне.. просто якщо уже і на них масово почнеться така історія із замерзанням пального чи поганою якістю, то тоді краще заправлятись на укрнафті і доливати присадки чи антигелі... дешевше получиться..
На Укр нафті розхід більший....))
Кораблик
17.01.2018, 19:29
Я на Авиасе уже 4 год направляюсь и нечего не добавляю и не разу за всё время , слава Богу , не замерзает. По поводу Вога, унас в районе и соседнем есть Воговские заправки, но бензин и газ на них завозит бывший хозяин этих заправок. Короче, вся атрибутика и всё что связано с Вогом всё действует, только топливо полное какиё!
На Укр нафті розхід більший....))
на сколько?
blackstalker
17.01.2018, 19:33
на сколько?
1 літр в середньому...буває і більше
Я на Авиасе уже 4 год направляюсь и нечего не добавляю и не разу за всё время , слава Богу , не замерзает.
В прошлом, тоже года 3 заправлялся на Авиасе, Анп. Морозы были за -30. Заводился, но с "хитростями".:secret::)
И такое бывает . "Скажите у вас солярка зимняя ?" :D:D:D https://www.youtube.com/watch?v=8dkZS9N8U0s
Romaha55
18.01.2018, 07:31
і так друзі нині проїжджаючи попри заправку ВОГ подивився на стеллу а там 29.95 :dash2: якщо так і далі буде то до лютого будем мати під 50..
sergeyss9
18.01.2018, 09:10
і так друзі нині проїжджаючи попри заправку ВОГ подивився на стеллу а там 29.95 :dash2: якщо так і далі буде то до лютого будем мати під 50..
Видно подорожчала та бадяга якою солярку розбавляють :ireful2:
Romaha55
18.01.2018, 09:48
нафта подорожала, євро тоже підскочило.. а акциз на пальне прив"язаний до євро..
нафта подорожала,
ну да санкции на рашу усилили, вот нефть и подорожала. Чувствуете как нас имеют?
ну да санкции на рашу усилили, вот нефть и подорожала. Чувствуете как нас имеют?
Литва тоже под санкциями?
А их топливо дорожает синхронно с нашим и белорруским.
И снова плюс 50 коп на дизель.
Так ничего удивительного... посмотрите на курс евро... ежедневно +30...40 копеек.
От того и рост цен на горючку и все остальное.
Так ничего удивительного... посмотрите на курс евро... ежедневно +30...40 копеек.
От того и рост цен на горючку и все остальное.
Да курс может изменится, если Нац банк выйдет на торги, а вот изменится ли цена на топливо ?
Александр виваро
18.01.2018, 16:26
Конечно цена на топливо может измениться,вирасти ещё на гвивну две)))
Вова я хотель сказать что цена за баррель растет, хоть раша и под санкциями
Вова я хотель сказать что цена за баррель растет, хоть раша и под санкциями
Так не тока в раше нефть.
Учитуя сколько сланцевых скважин накрутили маятник может некисло качнутся в другую сторону..
А в Европе(во франции) на пример) солярка 1.37 за литр.....
А в Европе(во франции) на пример) солярка 1.37 за литр..... В Канаде, 3 года назад, бензин был по 68 канадских центов.:secret: А зарплаты там и у нас?:(
Romaha55
18.01.2018, 20:22
на Різдво приїжджали з США люди казали що там бензин в переводі на наші десь 21-22 грн.. а у нас коли такі ціни були??
десь 21-22 грн..
Примерно 75 центов.
Romaha55
18.01.2018, 20:31
ага... а у нас?? уже більше 1 зеленого.. і то ще не межа кажуть
більше 1 зеленого.. і1,37 за литр- это в евро.
Romaha55
18.01.2018, 21:34
ну то уже забагато.. євро уже по 34 з копійками.. а 95 по 32
AK Andrew
18.01.2018, 23:13
в Европе тоже каждый день на пару центов повышается цена, так что похоже дело не только в наших нефтемонополистах
В Америке топливо продают не литрами а галлонами и один галлон стоил 1,45 доллара а в нем около 4 литров.
Добавлено через 45 секунд
Правда давненько это было.
В Америке топливо продают не литрами а галлонами и один галлон стоил 1,45 доллара а в нем около 4 литров.
Добавлено через 45 секунд
Правда давненько это было.
1.6 долара за галон.
это где такие цены?
Год назад в Чикаго 2.20 -2.40 за галон, Сан-Франциско и аризона 3-3.5
1.6 долара за галон.
43 цента за литр. 12,45 грн.
это где такие цены?
Сан-Франциско и аризона 3-3.5
Блище до Аляски 4$ за галон
так я о том же, нет там 50 центов за литр, уже лет 10 как.
Собственно вот например - https://www.eia.gov/dnav/pet/PET_PRI_GND_DCUS_SCA_W.htm
Блище до Аляски 4$ за галон В Аляску чего-то не тянет.:no::)
Блище до Аляски 4$ за галон
Так там топливо Арктик, и качество наверное не такая бодяга как у нас.
Так там топливо Арктик, и качество наверное не такая бодяга как у нас.
Знакомы живет в Чикаго и работает на своем 10 тоннике. Катается по США с почтой,говорит,что можно заправить такой шмурдяк,всегда возит с собой канистру присадок.В США были придуманы присадки для дизеля,он там не популярный.
Вот в Европе качество ДТ хорошее при одинаковом объеме проезжаеш больше,это факт.
Забыл добавить,сравниваете цены в странах где зарплата в месяц как в Украине за год,не корректно.
В Украину,ДТ заходит по цене 15-18грн.,остальное налоги,наценка,схемы и привязка к евро.
В Украину,ДТ заходит по цене 15-18грн.,остальное налоги,наценка,схемы и привязка к евро.
Нажаль, в Україну ДП заходить не в гривнях а також з прив'язкою до євро або долара :(
говорив вчора з малим по тел.,кажу в нас солярка подорожала,вже 30грн...відповідає,то фігня,у нас 1,4євро :) ( у Франціі)...але якщо порівняти зарплати..отримуючи тут 2500грн. і купляти по 1,4 грн. пальне..
Romaha55
22.01.2018, 14:09
якщо б у нас долар був по 8 то і ми купляли б і не задумувались.. а так навіть нема що казати..
Владимир30
22.01.2018, 14:49
Romaha55, люди всегда сетуют на внешние факторы. Я помню когда был курс 8, было тоже много противников высокой цены на топливо. Ни при каком курсе люди не будут довольны ценой на ту или иную вещь.
Romaha55
22.01.2018, 15:44
і то правда.. але як би воно не було при курсі по 8 у процентному відношенні до зарплати заправка була дешевшою.. звичайно суб"єктивна сторона завжди буде)) типу от би по 5 копійок за літр)) або по 3 копійки)))
Тоді варто вспомнити яка ціна у гривні була на паливо і перевести до долара
Romaha55
23.01.2018, 07:08
та не питання.. лиш не забути потім прикинути свою з.п. до долара тоді і тепер..
з.п. до долара тоді і тепер..
:+1:
свою з.п.
Зарплата? А шо це???
яка ціна у гривні була на паливо і перевести до долара
майже одинакова..завжди прирівнювалась до дол...зарплата в еквіваленті до дол. повинна зростати...але економіка доведена корупцією до такого стану,що не має фінансових можливостей платити більше,чим друкавати нові гривні,не підтверджені ні чим,..і тим самими показувати фейкове зростання зарплати...
от свіжий місцевий приклад..дизель виріс в ціні на 2-3грн,,маршрутки з вчорашнього дня підняли ціну відразу на 50%..з 11грн до 17грн..отака у нас економіка (((
майже одинакова..
Якшо пам'ятаєш у цифрах, то на анп дизель був 9-9,20 на вогахокках приблизно 11-11,5. Наприкінці 13-го року. перекласти на долар, то ціна була 1,2-1,4 дол.
Romaha55
23.01.2018, 12:24
згідний про ціну на 100%. тоді у мене зарплата була біля700 зелених, тобто я міг купити десь 700 літрів пального.. тепер дизель на вог 29 грн 1зелений а з.п. 400... не важко здогадатись коли я міг заправитись більше..
тоді у мене зарплата була
Це вже трохи інша тема:Laie:
Вик123, наприкінці 13 року барель нафти коштував 115$, а зараз 68.
Каспер, так, логічно, дорога нафта-дороге паливо.
та щоб ми тут не рахували..на все ціни вже давно європейські,на дещо ще вишчі...а зарплата мізер
Romaha55
23.01.2018, 15:01
а саме гірше то що ми і дальше котимось туди
логічно, дорога нафта-дороге паливо.
я мав на увазі, що при 115 за барель ми платили приблизно долар за дизель так і при 68 ми платимо майже долар. містика:maybe2:
Газ пока рулит:krutoy::p ! Тфу-тфу-тфу,что б не сглазить:notworthy:.
Romaha55
24.01.2018, 21:13
а якщо ще два три місяці почекати то взагалі буде безцінне))))
Нажаль, в Україну ДП заходить не в гривнях а також з прив'язкою до євро або долара :(
Це дуже велике питання,чи воно взагалі на Україну звідкись заходить?За останні 2 роки відчув значне погіршення якості палива з боку ОККО.
Аргументи прості:на певному літражі проїджаю менший кілометраж по одному й тому ж маршруті.Також маю смуток через вигляд паливного фільтра.Тому.ИМХО,зробив висновок,що все завозиться з однієї бочки.В даний момент експериментую з євродизелем БРСМ.
За останні 2 роки відчув значне погіршення якості палива з боку ОККО.
Аргументи прості:на певному літражі проїджаю менший кілометраж по одному й тому ж маршруті.Також маю смуток через вигляд паливного фільтра.Тому.ИМХО,зробив висновок,що все завозиться з однієї бочки.В даний момент експериментую з євродизелем БРСМ.
Бывaлый,
А брсм завозит с другой бочки?
Бывaлый,
А брсм завозит с другой бочки?
Цього я на жаль не знаю.Але мені на жаль впадло платити ОККО за те саме,що я візьму на іншій АЗС.
Добавлено через 2 минуты
Може хоч ціна нижча?
Там два вида диз.палива.Звичайний зимовий й євродизель.як мені пояснили.На минулому тижні заправився євродизелем по 26 грн.
Добавлено через 3 минуты
Бывaлый, Петрович?
Так.Я по батькові Петрович.Це щось змінює?
ага, сейчас окажется что соседи
Судя по сертификату евродизель тот же мозирь что и у всех.
Дизель у них не заливал но бенз и газ у них гавно(
Добавлено через 6 минут
Реноклуб)
Петрович
То ше є нік на ренофорумі.
Ну не сусіди. Але якщо інтуіція мене не підвела, то Паша і Бодя повинні знати данного користувача, ну і по ходу я. Хоча я дуже давно на ренофорумі нічого не писав але продовжую, періодично, його відвідувати. Нехай не встидається, відрекомендується.
Добавлено через 40 секунд
О, і Шкоднік.
Romaha55
28.01.2018, 11:57
вчора на ВОГ перевалив дизель за 30... вечером їхав 30.45 грн..
Якби можна було до ніку добавити "Петрович".я це зробив би,не соромлячись.Але на цьому форумі такої можливості немає.
Також,я не сормлюся,що я той самий Петрович,зараз,правда змінив нік на "бывалый".
Добавлено через 7 минут
вчора на ВОГ перевалив дизель за 30... вечером їхав 30.45 грн..
Смотрим экспертную оценку дизтоплива:
https://youtu.be/O51ErjcBXU4
Добавлено через 10 минут
Вот таблица для сравнения показателей раз:https://a.radikal.ru/a17/1801/f1/4536b7654d7e.png
И два:https://c.radikal.ru/c02/1801/d2/a31522371148.png
Добавлено через 12 минут
Вот еще видео оценки дизтоплива на дешевых заправках:https://youtu.be/qBwRnW06Ho0
Також,я не сормлюся,що я той самий Петрович,зараз,правда змінив нік на "бывалый".
От і славно. А інтуіція мене не підвела. https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=102 розпочати можна було звідсиля, а нас з реновського сюди немало "понаехали".
Ласкаво просимо.
От і славно. А інтуіція мене не підвела. https://busovod.ua/forumdisplay.php?f=102 розпочати можна було звідсиля, а нас з реновського сюди немало "понаехали".
Ласкаво просимо.
Дякую.Поки що вивчаю Ваш статут.Трохи не звично.Але відчутно - цікавіше.:vo:
Дякую.Поки що вивчаю Ваш статут.Трохи не звично.Але відчутно - цікавіше.:vo:
Однозначно
Добавлено через 37 секунд
По тих тестах скажу так: кто девушку ужинает тот ее и танцует.
А по таблиці, ті показники, в залежності від партії завезеного палива, будуть різнитися в межах однієї мережі, навіть однієї заправки.
Однозначно
Добавлено через 37 секунд
По тих тестах скажу так: кто девушку ужинает тот ее и танцует.
А по таблиці, ті показники, в залежності від партії завезеного палива, будуть різнитися в межах однієї мережі, навіть однієї заправки.
Та не в таблицях справа,я мав на увазі,що нічим ОККО не краще,наприклад від APN.
нічим ОККО не краще,наприклад від APN.
Тут плюсану, в нас ходять чутки що на окко зараз шебелинське пальне продають, але то на рівні чуток тому як там не буваю.
Ну не сусіди. Але якщо інтуіція мене не підвела, то Паша і Бодя повинні знати данного користувача, ну і по ходу я. Хоча я дуже давно на ренофорумі нічого не писав але продовжую, періодично, його відвідувати. Нехай не встидається, відрекомендується.
Добавлено через 40 секунд
О, і Шкоднік.
:+1:теж пізнав знайомих,здається скоро весело буде.
Паша і Бодя повинні знати
да Женёк знаем , и я , и Паша , и др. должны знать
А на что влияет Т вспышки?
,що нічим ОККО не краще,наприклад від APN.
Майже постійно заправляюсь на "Авіас" - ніколи не було проблем. В минулі морози двигун запускався без проблем.
Мабуть,що на запуск дизеля при морозах ИМХО.:scenic:
catmanul
28.01.2018, 18:00
На что влияет температура вспышки дизельного топлива?
Поскольку этот параметр определяется наименьшей температурой вспышки паров топлива, основное его назначение — установление степени пожаробезопасности. Топливо с низкими показателями температуры вспышки нельзя применять в пожароопасных местах.
Большое количество исследователей, особенно зарубежных, считают, что параметр температуры вспышки не определяет качество топлива и работы двигателя, а служит в основном мерилом пожарной опасности при транспортировке и хранении топлива. Так, импортные сорта дизтоплива допускают достаточно низкие показатели температур вспышки, доходящие до 38 ºС.
Тем не менее при достаточно высоком качестве топлива по другим показателям специалисты отдают всегда предпочтение дизтопливу с высоким значением температуры вспышки.
http://dostavka-toplivo-spb.ru/poleznye-stati/160-temperatura-vspyshki-dizelnogo-topliva
Температура вспышки в закрытом тигле – самое низкое значение температуры топлива, при которой над поверхностью образуется воспламеняющаяся смесь паров, газов и воздуха. Температура вспышки определяет условия безопасного применения топлива в двигателях, чем она выше, тем меньше вероятность случайного возгорания топлива.
специалисты отдают всегда предпочтение дизтопливу с высоким значением температуры вспышки.
В двигателе с воспламенением от сжатия, где вспышка топлива происходит без постороннего источника огня, показатель самовоспламеняемости будет фактически характеризовать первую стадию горения или период задержки воспламенения. Однако множество факторов, влияющих на величину цетанового числа дизельного топлива в двигателе, не позволяет до сих пор установить точную зависимость между цетановым числом и температурой самовоспламенения топлив. Существование этой зависимости не подлежит сомнению.
http://chem21.info/info/396087/
catmanul
28.01.2018, 18:16
Вик123, а как связаны между собой температура самовоспламенения ДТ и Температура вспышки в закрытом тигле?
catmanul, лично я не знаю, но
"Однако множество факторов, влияющих на величину цетанового числа дизельного топлива в двигателе, не позволяет до сих пор установить точную зависимость между цетановым числом и температурой самовоспламенения топлив. Существование этой зависимости не подлежит сомнению."
catmanul
28.01.2018, 18:29
это понятно, но речь шла о температуре вспышки в закрытом тигле. в таблице в сообщении 1451 приведены значения температуры вспышки в закрытом тигле.
Температура самовоспламене́ния — наименьшая температура горючего вещества, при нагреве до которой происходит резкое увеличение скорости экзотермических объёмных реакций, приводящее к возникновению пламенного горения или взрыва. Эта температура требуется для достижения энергии активации реакции горения.
Температура самовоспламене́ния ДТ - 300—330°С
а служит в основном мерилом пожарной опасности при транспортировке и хранении топлива.
Тогда напрашивается вопрос,зачем потребителю дизтоплива знать про температуру вспышки?
Тогда напрашивается вопрос,зачем потребителю дизтоплива знать про температуру вспышки?
если чесно , я никогда этого не знал
а как связаны между собой температура самовоспламенения ДТ и Температура вспышки в закрытом тигле?
Ага, понял.
Температура самовоспламене́ния ДТ - 300—330°С
чому на АЗС забороняють ДТ в пластикову тару заливати?
в мене є італійська пластікова каністра на якій написано, petrol не всі барани розуміють
Romaha55
28.01.2018, 20:30
і бензин тоже, не тільки дт. Можна і у пластикову тару але спеціальну під пальне.
чому на АЗС забороняють ДТ в пластикову тару заливати?
если хочешь в пластик заливать , ставь канистру в багажник или салон и заливай .
Romaha55
28.01.2018, 20:43
от знайшов
Дело в том, что пластик и бензин это диэлектрики, при наполнении такой канистры может возникнуть искра и пожар, либо даже взрыв, если пары успеют заполнить канистру. Можно заправлять либо в металл, либо в специальные пластиковые канистры для бензина, на которых есть элементы, которые снимают статику. Именно вот так и должны были объяснить на заправке, а не слать Вас с отмазкой, мол руководство так сказало
princlav
28.01.2018, 20:45
А как вам такое , это в поддержку разговора гривна к доллару!
Romaha55
28.01.2018, 20:47
і тут
http://azs13.ru/2009/07/pochemu-nelzya-nalivat-benzin-v-plastikovuyu-i-steklyannuyu-taru/
і тут
http://azs13.ru/2009/07/pochemu-nelz...lyannuyu-taru/
меня таким заправили как-то , еще в 90-е
в мене є італійська пластікова каністра на якій написано, petrol не всі барани розуміють
А тепер бери ту пластикову тару і докажи тому баранові зворотнє, що вона спецом зроблена для бензину. Сертифікат відповідності йому покажи. Що тут зазорного, коли той баран пройшов навчання в учкомбінаті, в якому рідною йому мовою пояснили що забороняється відпуск в пластикову, скляну, та відкриту тару аля відро? І ні слова не сказали про те що от в італійців є така каністра і в неї можна заправляти.
Добавлено через 3 минуты
а не слать Вас с отмазкой, мол руководство так сказало
Читай вище. І коли чай не дай бог наскочить інспектор з ТБ, і застане ту картину, клієнт мелодійно посвистуючи піде геть, а от заправщика вставлять згідно чинного законодавства. І йому прийдеться доказувати що то ж спецова каністра, ви що не бачите, там написано маде ін італі.
Eugene, пластикова каністра куплена в Україні,в Епіцентрі,шкода, що не взяв сертифікат,а мудрогелики на напис пертрол кажуть: де пише, бензин. Не наливают,бо видно одразу недолив.На заправках кажуть запхати її в пакет.
Сучасні колонки захищені від статики,в мене навіть порохотяг має таку функцію!
Не наливают,бо видно одразу недолив
Тут поспорю, пластикова тара не являється еталонним мірилом. Під дією парів та агресивного середовища, вона надувається як кулька, щор спричиняє збільшення її об'єму. Далі ті талмути, по яких проходять навчання, написані одразу після жовтневої революції, без змін та доповнень дійшли до наших часів. Простіше заправщику сказати що "Царь не вєліт" ніж доказувати кожному, що в тих талмутах так написано.
Добавлено через 5 минут
Мене от одне цікавить хто хоч раз прочитав правила користування автозаправочним комплексом від А до Я? Скоріш за все одиниці. А перевірити точність наливу можна за допомогою мірного відра, яке відповідає ГОСтам, і в цьому вам ніхто не вправі відмовити.
Добавлено через 6 минут
А перевірка за допомогою пластикової тари, то так від лукавого.
Добавлено через 9 минут
І ще, ніхто не взмозі заборонити заправити ГАЗель з пластиковим баком. От такі розбіжності післяреволюційних талмутів.
І ще, ніхто не взмозі заборонити заправити ГАЗель з пластиковим баком. От такі розбіжності післяреволюційних талмутів.
теж стоїть пластіковий бак,як і на решта авто після 90стих,про сучасний захіст від статики чули,на якій, мені забивати собі голову про правила запрвки?
на якій, мені забивати собі голову про правила запрвки?
Тоді знав би чому не заправляють в пластикову каністру і не обзивав би людей, які викомують ці правила. І знав би що перевірка точності наливу проводиться мірним відром. А з приводу недоливу то не пряма вина заправщика, то на совісті власника, і дохід від цього відповідно лягає в карман, тому ж таки, власнику. А то прийшов собі хлопчина на роботу після закінчення курсів, а йому тут нагнули в три поверхи, та ще й козлом обізвали, бо він там працює.
Добавлено через 2 минуты
Тут нічого особистого, так поставив себе на місце заправника.
Eugene, теж немаю бажання сперичатись,але як що, хлоп після курсів не розуміє напис,petrol,це баран!
не розуміє напис,petrol
Якщо в прямому смислі не розуміє то так, а якщо опираючись на курс знаннь які йому надали, де, ше раз повторю, написано, що заборонено відпускати паливомастильні матеріали в скляну, пластикову та відкриту тару і нігде не написано шо слово Petrol то є виключення. За межами АЗС він сам може геть в кармани собі набирати, а от в межах повинен дотримуватись інструкцій. Бо кажу вся відповідальність лежить не на клієнтові,а саме на ньому.
Насправді причина не в перекинутись. При наливанні пального в деякі види пластику може виникнути статичний струм і є шанс виникнення іскри. Навіть просто коли паливо в каністрі знаходиться не призначеній для палива пластиковій може бути іскра.
Давненько навіть на ютубі бачив демонстрацію.
для палива пластиковій може бути іскра.
Рома,ти катаєшся по закордонах часто,якщо замітив то там майже повсюди використовуюють пластикову тару для дозаправки паливом...
Рома,ти катаєшся по закордонах часто,якщо замітив то там майже повсюди використовуюють пластикову тару для дозаправки паливом...
Спеціальну пластикову тару призначену для палива і марковану під паливо!
А в нас же заправляють (хочуть) деколи в харчову а то й взагалі в пляшки 5 літрів з води.
Romaha55
29.01.2018, 08:13
думаю якщо у вас буде пластикова тара спеціально під пальне і сертифікат до неї то на любій заправці вам у неї налиють пальне.. у країнах європи просто уже давно вони є і законодавство напевне передбачає заправку у таку тару..
тара,то фігня...було б що наливати в неї при таких цінах..
Romaha55
29.01.2018, 08:26
ага))) мені і бака стає з головою)))
Gena-street
29.01.2018, 08:31
Скажу только, что здесь(Вроцлав) я только один раз видел где-то в продаже металлическую канистру, всё завалено пластиковыми разного литража.
Скажу только, что здесь(Вроцлав) я только один раз видел где-то в продаже металлическую канистру, всё завалено пластиковыми разного литража.
Будемо у Вроцлаві 9-11 березня ;)
Gena-street
29.01.2018, 12:53
Телефонируйте.
Пока обсужлаем,правила заправки на АЗС,тем временем еще +50коп. к цене ДТ.
А как все хорошо начиналось
Romaha55
29.01.2018, 15:35
ого)))) коли то було...
Пока обсужлаем,правила заправки на АЗС,тем временем еще +50коп. к цене ДТ.
А как все хорошо начиналось
Ше по 90 коп. помню. Ну то таке ностальжі.
Добавлено через 5 минут
Козаки, з цими питаннями потрібно брати вище, я писав талмути написані ще на зорі совєтів і ніхто туди не вносив поправок. От і виходить, що автомобілі з пластиковими баками заправляються без ніяких обмежень, а каністра то вже зась, бо чорним по білому написано... І при перевіці інспектори з ТБ та інші контролюючі органи, керуються тими талмутами.
Romaha55
29.01.2018, 15:52
просто каністру вони бачать а бак ні))))))))
https://www.youtube.com/watch?v=q-ZPUAkgG1A
Еще +50. Разница в цене между WOG в Украине и BP в Польше составляет всего 3 гривны. Разница в качестве - пропасть.
Свежий тест АЗС в г.Ровно https://www.youtube.com/watch?v=RElBkbcvmrc&t=9s
Мабудь скоро і в нас таке буде ! https://www.youtube.com/watch?v=69fzPUZ0qh4
https://www.youtube.com/watch?v=69fzPUZ0qh4
заправляюсь в основному на ОККО,звичайним дизелем,в бак нічого не долвав ніколи(гєлі ітн.),але з настанням цих морозів,перейшов на більш дороге паливо PULS(-40),після цього як у нас весь сервіс рено забитий автівками на заміну паливного фільтра...звичайний дизель при -20 запарафінив на багатьох авто фільтра...
вчора,вночі їхав зі Львова,було -23..в баку було залито 10л.звич.дизеля і 10л Пульса,нормально доїхав..хоча по дорозі бачив декілька замерзших авто..
на на нашому СТО порекомендували до дизеля трохи бенз.додати:maybe:..я не спец.,в цьому,але думаю двигуну буде не дуже добре..краще дорожч. паливо залити,думаю..
чому написав про пульс,бо десь читав,що він також не дуже для двиг.,якщо до того використовуав звич.дизель..типу має більше миючих присадок і весь "мусор" змиває і може забити форсунки...наскільки це відповідає дійсності?
Витасик.
01.03.2018, 21:57
Проверка наших заправок
https://www.youtube.com/watch?v=rf6qNQJH_AY&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=fGv07V0s4jg&feature=youtu.be
vBulletin версії 3.8.11, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010