КПК

Показати повну версію : С сегодняшнего дня вводятся штрафы за перевозку детей без автокресел

cruiser
20.11.2019, 11:31
С сегодняшнего дня вводятся штрафы за перевозку детей без автокресел

20 ноября. УНН. С сегодняшнего дня в Украине вступает в силу закон, который вводит штрафы за перевозку детей без автокресел, сообщает УНН.

"Если вашему ребенку меньше 12 лет и его рост меньше 145 сантиметров, обязательно купите автокресло", - посоветовали по этому поводу в МВД.

Также в ведомстве указали, какое наказание ждет нарушителей:

штраф в размере 30 необлагаемых минимумов доходов - 510 грн.
повторное нарушение в течение года будет стоить 50 необлагаемых минимумов доходов - 850 грн.
Закон дополняет статью 121 Кодекса Украины об административных правонарушениях (КоАП) новыми частями, согласно которым за нарушение правил перевозки детей на водителя и накладывается штраф.

На полицию возлагается обязанность рассматривать дела об административных правонарушениях относительно нарушения правил перевозки детей.

https://www.unn.com.ua/ru/news/1836763-vidsogodni-vvodyatsya-shtrafi-za-perevezennya-ditey-bez-avtokrisel

Шкодник
20.11.2019, 12:53
Херня то все, ібо оті законотворці навідь не спромоглися написати як трактувати слово спецзасіб..
Травмат то чи подушка чи бустер чи крісло
А без трактування любий пошле в сад і буде правий

б) дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, - у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу; на передньому сидінні легкового автомобіля - без використання зазначених спеціальних засобів; на задньому сидінні мотоцикла та мопеда;

mehanik
20.11.2019, 16:35
Таксисти вже відмовляються возити пасажирів з дітьми, або пропонують клієнтам сплатити цей штраф, якщо-що. І ціну за поїздку піднімають на 70грн. Усе через дупу, як завжди. А як бути з міжгородніми автобусами?

Devid
20.11.2019, 17:29
Таксисти вже відмовляються возити пасажирів з дітьми, або пропонують клієнтам сплатити цей штраф, якщо-що. І ціну за поїздку піднімають на 70грн. Усе через дупу, як завжди. А як бути з міжгородніми автобусами?

нормальные таксисты всегда предварительно спрашивают о актуальности кресла. если говорить о таксистах межгород. а остальные идут накуй с таким ценами. сегодня вызывал бомж такси. с Высокого до м Гагарина 260грн...

Gena-street
20.11.2019, 17:33
Здесь уже давно только с креслами. Практически все такси с ними. При заказе такси этот момент оговаривается обязательно. Не понимаю ваших настроений, если честно. Кстати достаточно часто на OLX.pl вижу детские кресла бесплатно раздают.

mehanik
20.11.2019, 17:51
Хлопці, ви ж повинні знати, що цивілізованого ринку таксі у нас нема. Таксисти купляти і возити з собою дитячі крісла не збираються. бо поїздок з дітьми набагато меньше, чим з баулами, а багажник буде зайнятий кріслом. Це поперше. Подруге- а як до цього їздили і ніхто цим не переймався? Щось я вбачаю не турботу про дітей, а спосіб поповнення бюджету. Імхо. Турботливі батьки і так придбали крісла. Таксистів не захищаю- констатую факт.

Bober
20.11.2019, 17:58
Важаю цей закон суцільною дурницею,так як і обов"язковий шолом та ремені безпеки,це діло власної безпеки! Кожну годину машини попадають в аварію та збивають людей,та що машини зоборонить ? Ні кого не відговорюю сам їзжу пристигнутим. На приклад така ситуація, їду по трасі,йде дощ, стоять батьки з маленькой дитиной просять підвезти,або іде мій брат з плиміниками,і що вибачте мокніть ?

Шкодник
20.11.2019, 19:06
Так і е
Це конкретне лобі проізводства автокресел
Інакше якого біса за непристебнутий пасок штраф залишився 51 грв?
Цікавий ще нюанс
Яку статю пришиють якщо дитина в автокріслі але непристебнута?))

blackstalker
20.11.2019, 19:09
Хлопці, ви ж повинні знати, що цивілізованого ринку таксі у нас нема. Таксисти купляти і возити з собою дитячі крісла не збираються. бо поїздок з дітьми набагато меньше, чим з баулами, а багажник буде зайнятий кріслом. Це поперше. Подруге- а як до цього їздили і ніхто цим не переймався? Щось я вбачаю не турботу про дітей, а спосіб поповнення бюджету. Імхо. Турботливі батьки і так придбали крісла. Таксистів не захищаю- констатую факт.

Сам таксував то ставити крісло без підняття тарифів не буду це зайва морока, тай інколи замовлення де 6 дітей то що я маю ці крісла купляти? Нафіг надо....свого сина вожу в автокріслі

Шкодник
20.11.2019, 19:11
Здесь уже давно только с креслами. Практически все такси с ними. При заказе такси этот момент оговаривается обязательно. Не понимаю ваших настроений, если честно. Кстати достаточно часто на OLX.pl вижу детские кресла бесплатно раздают.

Ген у вас і таксі офіційне і маршруток немае
А ми з цим живимо і хз скількі ще так буде.

2093306
20.11.2019, 19:37
А в лодку как,....спас жилет и в детское кресло?:drag:

Piric
20.11.2019, 22:28
Цікаво а як вони (поліція) будуть зріст дитини вимірювати якшо шо , рулеткою чи потрібен буде атестований спец засіб :D

Шкодник
21.11.2019, 05:22
Так і рулетка повинна бути не простою з ринку))
А сертіфіковоною))

старлей
21.11.2019, 09:18
с Рашке за кресло сильно дерут. Я как то пару лет попал, то штраф ихними 3000 рублей впаяли. Разговаривать вообще не хотят, но с креслами строго все очень. У меня то есть кресло, но пацан в нем ездить не хочет наотрез. И как быть в душе не понимаю. С одной стороны верно, а с другой? прям неясно

Piric
05.12.2019, 17:21
Парни а что скажете про адаптер ремня безопасности , стоит брать или хрень это полная ?

Vet
05.12.2019, 17:40
Парни а что скажете про адаптер ремня безопасности , стоит брать или хрень это полная ?

Своего в такое не посажу....

Шкодник
05.12.2019, 19:24

Як на мене то херня
Візьми краще бустер.

Василий Ш.
05.12.2019, 21:31

Аналогічно... захисту ніякого...

vitos svp
06.12.2019, 07:32
Ну що хто з наших рядів буде першим "щастливчиком"!!!

Шкодник
06.12.2019, 08:07
Ну що хто з наших рядів буде першим "щастливчиком"!!!

Це ти про штраф чи купівлю крісла?)

Gena-street
06.12.2019, 08:44
Якщо шо, то їх тут дуже часто на оІх задармо роздають)))

mehanik
06.12.2019, 09:56
Якщо шо, то їх тут дуже часто на оІх задармо роздають))) Відкривай бізнес.

Freedom
06.12.2019, 13:00
Якщо шо, то їх тут дуже часто на оІх задармо роздають)))
ти хотів сказати роздавали

Gena-street
06.12.2019, 17:35
Та ні, і зараз бачу по Вроцлаву проскакують. Сюди бариги ще не доїхали.

Василий Ш.
06.12.2019, 18:08

Мені 2 шт...

vitos svp
06.12.2019, 18:21
Це ти про штраф чи купівлю крісла?)
Ну звісно, що за штраф!

Piric
06.12.2019, 18:33
Мені 2 шт...

:+1::D

Шкодник
07.12.2019, 10:23

Так набирай))
Спрос є,
Судя по олх
Саме просте от 300
З підлокотніками 500
З тримачем ремня от 500
Ізофікс від 1000
Сиджу сам голову ламаю що взяти..

Gena-street
07.12.2019, 12:08
А ти знаєш скільки бариги-водії беруть за передачку в Україну? А тут ще й габаритне виходить.

Dimonmoz
07.12.2019, 14:58
У нас этот закон принят уже давно. Штрафы не большие, но и не маленькие. Минимум 13 баксов на первый раз. Помню как на заднем ряду еще совсем недавно стояло кресло с боковой поддержкой с отдельными ремнями для малышки, кресло для пристегивания машинным ремнем для среднего и бюстер для старшей. Хоть ты кроме детей в машине больше никого не вози. Пока установишь, пока снимешь...Но тем не менее культуру посадки детей немного "привили в массы". Каждые каникулы были рейды по правилам перевозки детей. Ценники на кресла были не хилые, но прошло время у меня дети подросли, сейчас мне нужен только один бюстер, кресла отдал бесплатно родственникам, одно уже передано еще дальше. На порталах много объявлений о продаже бу совсем за символическую плату, или даром. Думаю, что и вас, как только одно поколение себе закупит и дети подрастут, ценники на кресла упадут.

bobrow
07.12.2019, 20:25
Таксисты сверху 50грн берут за перевозку ребёнка в их кресле, если со своим креслом то бесплатно, но попробуй его поноси)) У вас тоже доплачивают за кресло???

Dimonmoz
08.12.2019, 06:52
Жесть, у нас во всех маршрутных транспортных средствах (автобусах, маршрутках) и такси разрешен проезд без кресел. И это по ПДД.

Piric
08.12.2019, 11:54
Он с пенопласта :shock: :oh:
https://www.olx.ua/uk/obyavlenie/avtokrslo-buster-IDGkHKL.html

Gena-street
08.12.2019, 12:11
Почитай, что такое бустер.

bobrow
08.12.2019, 12:15
Бустер это для детей повзрослее
А у меня ещё не тот возраст детей для бустера, нужно именно кресло
Кусок пластмассы,далее в основном пенопласт, сверху ткань для красоты-вот тебе и 2500-8000грн.дети мокрые в креслах(парит сильно)
Основное там ремни безопасности,мне удобно, пристегнул и не волнуешься что ребёнок упадёт или выскочит с авто! Но за такси +50грн меня удивило, надеюсь скоро они окупят свои кресла и уберут доп.оплату

Шкодник
08.12.2019, 16:24
Он с пенопласта :shock: :oh:
https://www.olx.ua/uk/obyavlenie/avtokrslo-buster-IDGkHKL.html

Е ще с пласмаси, кажуть тверді жесть, дитина не сидить..

Lucku
08.12.2019, 22:25
б) дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, - у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу; на передньому сидінні легкового автомобіля - без використання зазначених спеціальних засобів; на задньому сидінні мотоцикла та мопеда;[/QUOTE]

Я шось не до конца вьехал в формулировку, по ходу спецсредства нужны на переднем сиденьи?! А сзади чо? Если так то можно посылать у дупу точно. Моим по 7, но рост 124, сзади сидят пристегнутые капитально, ремень шею не трет, думаю купить две косынки и на этом все. Чем косынки не такие? Спецсредство? Да... что не так то?

Шкодник
09.12.2019, 05:05
21.11. Забороняється перевозити:

б) дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, - у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу;

То правили через дупу, як завжди..
Якщо ти копам чи судді докажешь що косинка то спецсредство то прокатіт) але я сумніваюсь, буде прецендент, вони на таке не підуть, хоча..
Я все чекаю коли зьявится термін спецсредство в пдд)))
тобі ще 5 років возити, один штраф -один бустер, от і ра

Piric
09.12.2019, 06:47
ХЗ , якщо бустер то шукати пластиковий або з металевим каркасом з изофікс а він вже і стое як повноцінне крісло .
Якщо косинку то може вже краще таке
https://s.click.aliexpress.com/e/YVXXlVnUP

Шкодник
09.12.2019, 07:42
ХЗ , якщо бустер то шукати пластиковий або з металевим каркасом з изофікс а він вже і стое як повноцінне крісло .
Якщо косинку то може вже краще таке
https://s.click.aliexpress.com/e/YVXXlVnUP

А чим воно краще?
На першій картинці вроде гарно, поверх отетой збруі с пластіковими фастексами є нормальний ремінь, хоча і раком під руку закріпленний.
А далі по фото тіпа інструкціі то взагалі немае ремня, тількі збруя
В мене зараз на кріслі і то залізне,хоч і на меншу вагу, а дорослу дитину пластіком?
Я хз навідь
До речі ответку ізофікс мона зробити самому під крісло або в тих же кітайцев взяти
619,93 грн. 13% Off | Universal Steel ISOFIX Mount Base SUV Car Safety Seat Belt Buckle Bracket Latch Connector Interfaces Bracket Stand
https://s.click.aliexpress.com/e/ohrGpEi87

Piric
09.12.2019, 08:19
Я мав на увазі можливо краще за косинку , але тільки в парі з ременем .
P/S У мене сидячки вже під кріплення ізофікс .