Показати повну версію : Расход топлива(большой !).
Про расход мне кажется часто похоже на этот анегдот. Приходит мужик к врачу, доктор помоги не стоит у меня. Доктор спрашивает, а сколько вам лет? Мужик 79!!! Доктор ну чем я вам помогу? Годы дедушка! Годы! На что мужик говорит, так мой сосед рассказывает что утром разок и вечером разок, а ему 86 лет!!! На что доктор отвечает, Дак и вы рассказывайте!!!!!!!
igrok960
15.02.2015, 23:58
Я як поміняв літні колеса 205/65-16 на зимові 215/65-16 то просто о....їв
У меня на оборот летние на 215/65,зима 205/65,поэтому зимний расход не сильно увеличился. Сравнение по высоте моих катков,зима и лето,разница 2 см.
Вставлю свои 5 коп.
Заправку не меняю, проблем с авто нет, стиль езды остался такой же, но расход по городу один раз подпрыгнул до 13-14. В процессе анализа, наблюдений, диагностики и т.д. выяснилось что проблема была с партией топлива. Толи набодяжили чтото, толи какоето некачественное приехало. Все после этой партии жаловались на ОККО.
В итоге залил из другой партии и всё вернулось на место 10-12л по городу в зависимости от погодных условий.
внесу ще деякі поправки,
я ніколи не прогріваю авто, хіба мороз за -10, а так завів 20 с, і я поїхав,
по місту стараюсь в пробках не зависати, на світлофорах не стояти, де є можливість обїхати шв. і не тратити час на стояння в холосту, обїжаю.
двигу не кручу при розгоні вище 2700 об
передачі включаю при 1600-2000 об
і ще раз зауважую я рахую тільки середній пробіг тобто в мене може бути 50/50 траса місто або 30/70, як вийде, але це мій метод для мене самий вірний від бака до бака.... хоча при нинішніх цінах, заправити машину на 90 л і викунути 1800 за раз це круто, тому стараюсь якщо повний бак виїздити не 1000 а 500-600 км і знову до повного, так лекше на кишеню
10-12л по городу
Уже мне легчает
Петр Петрович
16.02.2015, 14:30
Добрый день! У меня 2,5 расход по городу 10-11л,трасса от 8 л.Но 14 многовато явно есть неполадка!
Вставлю свои 5 коп.
Заправку не меняю, проблем с авто нет, стиль езды остался такой же, но расход по городу один раз подпрыгнул до 13-14. В процессе анализа, наблюдений, диагностики и т.д. выяснилось что проблема была с партией топлива. Толи набодяжили чтото, толи какоето некачественное приехало. Все после этой партии жаловались на ОККО.
В итоге залил из другой партии и всё вернулось на место 10-12л по городу в зависимости от погодных условий.
Заправился на воге,до этого окко, посмотрим.
Darts-Trafik
16.02.2015, 18:41
Что угодно со мной делайте,но это есть не ЗДОРОВО!!! Ну ещё бы я понял 10л/100км с прогревами и не глушением на коротких остановках,но 11,12,13,14л/100км для двигла 1.9-я бы уже всю машину разобрал,а вернул бы на 9л.
Город у нас маленький и раллийными дорогами не блещет,передачка максимум 4,машин много+переселенцы и приезжие,но в 10(это я уже дотянул,что бы не сильно пинали:)) я вкладываюсь!!!Шины 215/65 R16,от старта до финиша машинка успевает прогреться.
Сейчас тоже 11-12,5л. Короткие перебежки, прогревы.
Уже мне легчает
А у меня, средний 8,53.:p
Darts-Trafik
16.02.2015, 18:44
А у меня, средний 8,53.
Ай,маладецъ!!!Вот так и должна машинка кушать!Теперь нас двое:)
Ай,маладецъ!!!Вот так и должна машинка кушать!Теперь нас двое:)
Я не виноват! Оно так само получается.:ah:
shuma34, харош меряться, а то я сейчас своим расходом шокировать начну )
Darts-Trafik
16.02.2015, 20:31
Оно так само получается.
Правильно получается!
Добавлено через 1 минуту
а то я сейчас своим расходом шокировать начну )
Заинтриговал!:) Уже можно-шокируй!
Nissanchik
16.02.2015, 20:34
харош меряться, а то я сейчас своим расходом шокировать начну )ну,блин и я засвечу свой не взночай,на 225\65 ых:camptrailer:
Добавлено через 1 минуту
Заинтриговал!:) Уже можно-шокируй!
Та да. На Мегане. :)
Что угодно со мной делайте,но это есть не ЗДОРОВО!!! Ну ещё бы я понял 10л/100км с прогревами и не глушением на коротких остановках,но 11,12,13,14л/100км для двигла 1.9-я бы уже всю машину разобрал,а вернул бы на 9л.
Город у нас маленький и раллийными дорогами не блещет,передачка максимум 4,машин много+переселенцы и приезжие,но в 10(это я уже дотянул,что бы не сильно пинали:)) я вкладываюсь!!!Шины 215/65 R16,от старта до финиша машинка успевает прогреться.
Так что смотреть в первую очередь?
magnum m
16.02.2015, 21:10
:vo:Вот так и должна машинка кушать!Теперь нас двое
трое!:vo:
Darts-Trafik
16.02.2015, 21:15
Так что смотреть в первую очередь?
Вот опять повторятся:)
В первую очередь ТОЛКОВОГО мастера найти,диагностика полная. Форсы,ДМРВ,турба,вакуумник,клапан турбины-всё это уже расписано.
Про свой вариант так опишу:при диагностике,как на холостых,так и в движении я спрашивал,как должно быть и какая разница между моими показаниями и эталоном.Все разбежности устранялись-замена ДМРВ,клапана турбины,ремонт форсунок,регулировка,чего-то,на турбине,полная чистка вакуумного насоса со всеми трубками.Это то что помню.
Добавлено через 1 минуту
magnum m,:krutoy:
А у меня, средний 8,53.
я тебя не люблю.
Darts-Trafik
16.02.2015, 21:20
я тебя не люблю.
Слава Богу!:D:notworthy:
Darts-Trafik, на выварке я ранее писал с указанием размера резины,дисков и сезона эксплуатации, а сейчас по городу 6,7 (1,5 dci 81kW)
Влітку шини 215/65 R16, зимові 215/70 R16.
Vivaro L1H1 2.5 (107kW).
Ось така табличка:
39180
Почитал я все и думаю, летом расход по городу был не больше 8,5/100 без кондера(был сломан). Резина летняя 195/65/16 стояла. Ошибка какаято периодически заасвечивалась в виде спиральки,но кратковременно и нажал на педаль газа и она пропала. Заправляюсь на ОККО.
Зимняя резина 215/65/16 и заметил что проежжаю меньше на баке чем летом. читал здесь на форуме что такой размер резины влияет хорошо на расход.
Режим езды 2000-2700 оборотов. Мотор 2.0 cdti 2007, вроде реальный 261тыс. Из них мои 11тыс.
На диагностику думаю не помешает? Ктонить подскажет толкового диагноста?:maybe:
После заправки на воге 200км/20л. Все четко 10/100.
И у меня был в районе 9ти. Сейчас сеганул к 12.
И тут вроде и резина зимняя, и зима, и пробеги коротки, но все равно как то много.
И у меня был в районе 9ти. Сейчас сеганул к 12.
И тут вроде и резина зимняя, и зима, и пробеги коротки, но все равно как то много.Еще заметил,машина начинает много жрать когда топливо дорожает и когда финансы на подсосе !
Eduard, у меня еще есть колонка с ценой
:vo:
трое!:vo:
:+1: Уже четверо.:meowth:
Добавлено через 2 минуты
Но я же верю в их 8.5 литров по городу и психую
Беза,для затравочки,летом трасса 90-110км/ч= 5,2л/100км.
Horton, зато с 2008 года я поменял распредвал, 2 крестовины и верхнюю опору.Все.
Horton, зато с 2008 года я поменял распредвал, 2 крестовины и верхнюю опору.Все.
1:1:Laie:
DenVivaro
21.02.2015, 09:47
для затравочки,летом трасса 90-110км/ч= 5,2л/100км.
форсунки наверное свежие? а то как-то неожиданно для машины 2004г
Я таке ж чув від знайомого, якому брали буса у Бердичиві. Тільки у нього 2006 і коротенький з 5-тиступкою і 80 к.с.
Тільки у нього 2006 і коротенький з 5-тиступкою і 80 к.с.
точно,як мій..а що чув,не зрозумів:що розхід 5л з новими форсунками?
форсунки наверное свежие? а то как-то неожиданно для машины 2004г
Не менял форсунки с покупки машины.
Город у нас маленький и раллийными дорогами не блещет,передачка максимум 4,машин много+переселенцы и приезжие,но в 10(это я уже дотянул,что бы не сильно пинали) я вкладываюсь!!!Шины 215/65 R16,от старта до финиша машинка успевает прогреться.
Повністю моя ситуація, один в один. Тільки машин мало, пробок немає. Так що :+1:
точно,як мій..а що чув,не зрозумів:що розхід 5л з новими форсунками?
Ні, форси, які були при покупці авто, так і дають витрати максимум 5,5л/100км в режимі, що Horton, описав.
Darts-Trafik
25.02.2015, 21:11
Два дня назад залил полный бак,под крышку, на Укрнафте дизельэнерджи.Заливал так,что бы дизель видел в горловине.Пробег за два дня сугубо по трассам 585км,сегодня долил опять до полного бака.Влезло 40.1л.
40.1/585*100=6.85л/100км. Я доволен!
Сам дизель на укрнафте весьма не плох!Двигатель работает тихо и как то мягко.Первый раз заправился на этой заправке.Хотя на динамике чуть потерялось,но не критично.Дымности нет и противного запаха тоже.
Вклинюсь :). Расход примерный, точных замеров не делал. Зимняя резина 205/65. Расход примерно 9,5-10. Летняя 195/65. расход 8-9. Это все в городском режиме по Киеву. Режим езды - далек от стиля маршруток :ah:, не люблю ползать и особенно когда кто то перед носом ползет. Переключаю передачи когда выше 2500. Разве что зимой в мороз, 2 минуты грею и потом ползу на третей пока не подует теплый воздух с воздуховодов, но это дело пары минут, а как указатель на приборке отклонился - уже еду веселей.
И то думаю что многовато этого. На диагностике летом смотрели, одна форсунка переливает. Недавно по другой проблеме опять подключали. Сказали надо смотреть форсунки, по крайней мере хотя бы первые замеры сделать, чтоб знать что дальше делать.
Darts-Trafik
07.03.2015, 20:30
Alvas, Раз уж делать форсы,то советую делать всё в комплексе,как описано выше многими форумчанами!!!Результат будет луче!
У меня тут тоже проблема приключилась. 2 раза уже такое было. Вообщем ездил я себе по городу 1-3 передача в основном, и вкладывался в 9-10 литров, ну думал все ок, резина стоит 215-60-16. А вот сегодня поехал на заправку так как что-то за проеханных 83 км стрелка топливная слишком от полного бака ушла вниз, так до щелчка пистолета на заправке - аж 16 литров влезло, ну думаю, это уже перебор... При чем такое 2й раз приключилось за 1,5 года. Ума не приложу что к чему. Машина едет нормально, не тупит, не дымит... Мож что с одометром нето ? не пойму....
Мож что с одометром нето ?
Или с заправкой !
Или с заправкой !
Или можно не кипишевать и дальше кататься и наблюдать.
всем здрасьте, хотел спросить нормальный ли расход на моем автомобильчике 1.9 80 . Ездил в Киев 780 км пробега , заправлялся на окко в мелитополе до полног и потом в киеве до полного влезло 63.5 литра . мне кожется многовато.
dmishanya
30.04.2015, 19:27
Санек02, 8.2 -это много?:shock:
Паша Первомайский
30.04.2015, 19:29
Санек02, 8.2 -это много?
Плюс надо учитавать загруженность и скорость...
ездил на выставку собак 4 человека и 3 лабрадора так что весу небыло. перед поездкой начались проблемы с генератором горели диоды может из-за того что большая нагрузка на генератор откудато . Хотя причину по генератору не нашел поетому в киеве перед отъездом пропала зарядка , поехал на генератор сервис на гаражах рядом было там ребята ужаснулись от того как мне местные мастера сделали гену , и пришлось купить новый генератор , но все равно чувствую что-то не так а диагностики нету токи в запорожье ехать
Мужики а ну подскажите раз такая тут петрушка :
Лампа только зажглась залил 40 окковского дт на бориспольской и поехал по харьковской трассе 200 км ну и обратно. Скорость до 130. Вернулся в Киев лампа зажглась на 460.залил 10 ку окковского дт сразу.... И вот спустя 101!! Км езды по Киеву зажглась. Такое реально? Я конечно больше 90 км не поднимал но как то много проехал. Не?
Сергей Ш
30.04.2015, 20:47
я заправляюсь окко обычное дт 46л на 510 км а обычно 54л на 580 км, стоит бокс на крыше.считаю что не больше 10 литров и это хорошо!
DenVivaro
30.04.2015, 21:29
Sumrak, если б по трассе держал до 110км\ч, то проехал бы еще намного больше
Останні мої заправки потягом півтора місця (перезув на літьню гуму 205/65-16с) привели до деяких висновків - при запрвці на ОККО евро дизель розхід порядка 8.5 - 8.7 у змішаному режимі, при заправці на WOG при тих самих параметрах руху розхід 8.0 - 8.2.
От така телеметрія...
Господа ! Не сочтите меня вруном , заправляюсь на АВИАС дт ENERGY .на гробки поехал скорость 90-110 (машин оч много было) расход бк показал 6.7 в реале около 7 , обычно езжу быстрее 120-130 при такой езде около 8 выходит ... точных замеров не делал как раз после 9 мая хочу заправит полный бак и проверить реально сколько.
Ну если верить этим данным http://opel-vivaro.infocar.ua/mod_2.0-cdti-mt-114_vivaro-tour_id231.html , то такое возможно.
Паша Первомайский
30.04.2015, 23:34
ездил на выставку собак 4 человека и 3 лабрадора так что весу небыло
так только собак под 300 кг ;)
Нормальный расход, не заморачивайся, тем более, что сам говоришь, что были проблемы с генератором и не забывай, что ездишь на бусе, так что и расход не пузотерский :beer:
Darts-Trafik
01.05.2015, 12:07
На ОККО не заправляюсь-расход сразу увеличивается!!! Заправляюсь только на двух АЗС-"Маркет"(месная) и Укрнафта.
я вот кажется нашел причину расхода хотя не факт , померял давление в колесах а оно было шибко низкое 2 атм на 3 колесах. за одним слежу т.к вижу что подспускает а на остальные не сильно смотрел а окозалось здря не глядел за что и заплатил расходом. Мое мнение теперь проверю по расходу на нормальной резине
я вот кажется нашел причину расхода хотя не факт , померял давление в колесах а оно было шибко низкое 2 атм на 3 колесах. за одним слежу т.к вижу что подспускает а на остальные не сильно смотрел а окозалось здря не глядел за что и заплатил расходом. Мое мнение теперь проверю по расходу на нормальной резине
А що за резина, що візуально не бачив слабої накачки?
Паша Первомайский
03.05.2015, 15:51
Я всегда перед дальней поездкой проверяю давление в шинах, не зависимо от визального состояния.
если по заводу качать то вообще ужас 3,4 перед 3,7 зад жестковато идет
если по заводу качать то вообще ужас 3,4 перед 3,7 зад жестковато идет
Та не,то просто у нас дороги такие:-)
Та не,то просто у нас дороги такие:-)
Не дороги а направление...:oh:
Не дороги а направление...
В Изюме давно был?:(
сергій 1975
03.05.2015, 20:15
качаю 2.8 все, стоят цешки вроде нормально.....грузы невожу максимум 8 пасажиров,расход в пределах 7-8 литров.
Opel Tech2
03.05.2015, 22:15
Люди поделитесь инфой.
Трафик 2.5 робот средний расход?
Opel Tech2, у DenVivaro G9U 630 на роботе, к нему стучись
Та стоит 205.65.16с по виду была нормальная проверить протупил
DenVivaro
04.05.2015, 17:43
Opel Tech2, уже отписался в лс
Сергей Ш
04.05.2015, 20:08
В Изюме давно был?:(
пр о Изюм(без коментариев) не надо каждый день проезжаю, как говорят и врагу не пожелаешь такой дороги
врагу не пожелаешь такой дороги
Проедь Николаев Кивбасс я думаю не намного хуже
Проедь Николаев Кивбасс я думаю не намного хуже
:+1:
Gena-street
05.05.2015, 05:37
Ребят, проедьте хоть раз в Купянск по "главной" трассе, где от Коробочкино до Шевченково вторую только иногда включаешь, тогда поговорим:)
Всем привет,принимайте новичка.Стал обладателем Renault Trafic 2011 г.в.-84кВт двигатель 2, тип двигателя - M9RM7,форсунки уже электро.Разочаровал меня расход топлива по прямой,не тот что я ожидал,вернее не тот расход у него как все мне говорили.Залил полный бак 90л. А.З.С.- ОКО.Ездил все время по прямой со скоростью 130-135 км.ч.по тахометру это ровно 2.5 тыщ.оборот.Высчитал получил 8.9л на 100км.Но смутил один факт,как только загорелась лампа уровня топлива я сразу заехал повторно на азс ОКО,и что вы думаете? мне в бак вошло 89л.Так что получается что у наших трафиках лампа срабатывает когда в баке остался 1 литр??Я так и подумал быть такого не может ,и пришел к выводу недолив на азс.Попробую в след раз сменить азс отпишу.Какое у вас мнение по данному факту???
Анатольевич
10.07.2015, 16:11
Привет. У меня виварик 2.0 2007г. Заправляюсь на ОККО расход по трасе 7-8л. при скоростях 100-120. А на лампочке я проезжал еще 45км. проверял.
- спробуй біля 110км/год тримати.
- подивись по кліпу, яке значення шин у тебе прописано
реальный расход. ездь около 100 км/ч и получишь экономию. или же плати за скорость.
Vaha, я згідний,.... якби їздив 130-140, то в мене точно було б 9 л, а так до 7-8 л, при шв не більше 110,
vladkor, заправки не доливають це факт, но і шв в тебе не економ, хоча я сам люблю топанути до 140-150 но це коротко часно 1-2 хв далі 100-110
Cпс. всем за ответы не ожидал такой оперативности :beer:,но у моего знакомого двигатель тоже 2. так у него на 2.5тыщ. оборотах скорость 115-120 км/ч. и расход 8л. Ну я так сделал вывод что 2.5 это нормальная экономная работа моего движка при 130 км.ч,так и держал.Сейчас залил до полного уже 2 полный бак на око,попробую ездить 110км.ч и отпишусь когда выезжу какой расход при 110км.ч.И будет 3 вареант смена заправки но это чуть позже.
что у наших трафиках лампа срабатывает когда в баке остался 1 литр?бывало,иногда по 3 дня на лампе ездил,это 40-50км..какой 1л?:maybe2:
Добавлено через 1 минуту
тапок меньше в пол дави,и будет тебе разход норм. при любой скорости...
даже врун бортовой при скорости более 100 км/ч на моем мастере показывет средний около 9 , если ехать 90 км/ч можно уложиться в 7,5 л/100 км но это по бортовику. в реале думаю где то на 0,5 л брешет сабака.
"- подивись по кліпу, яке значення шин у тебе прописано" - може в тебе 215 вдягнуті, а в щитку по 205 раться пробіг, зверни увагу
"- подивись по кліпу, яке значення шин у тебе прописано" - може в тебе 215 вдягнуті, а в щитку по 205 раться пробіг, зверни увагу
x_mad, У мене зараз стоять 195/65/16с коротка база. А по клипу це по вин коду???? Якшо по вин коду то я не знаю як там дывыться.
vladkor, клип это прибор такой который читает чав.о там в мозга написано то есть какокй размер резины и ещё много чаво
якшо стоять 195/65/16с, то можеш кліпом не дивитись нічо
не дивитись нічо
а чому нічо?..є і інші параметри,які можна подивитись, крім розміру коліс.
Правда замерял давление в шинах то передок был 2.5 а зад 3.Сечас довел все по 3 а.Так как катаю с весом до 350кг.Хоть меня уверяли люди те что гоняют машины иза бугра. Что это новые моторы и расход по прямой в короткой базе у них состовляет 6.8л-7л. на 100 км со скоростью 120-130 км/ч на 2.5 оборотах.Гришу на АЗС. а там посмотрим.
Правда замерял давление в шинах то передок был 2.5 а зад 3.Сечас довел все по 3 а.Так как катаю с весом до 350кг.Хоть меня уверяли люди те что гоняют машины иза бугра. Что это новые моторы и расход по прямой в короткой базе у них состовляет 6.8л-7л. на 100 км со скоростью 120-130 км/ч на 2.5 оборотах.Гришу на АЗС. а там посмотрим.
С такой парусностью, как у буса, при 120-130км/ч иметь расход 6.9-7л на сотню.... ну-ну :nasmeshka: ... а сколько тогда, по твоему, должны потреблять дизельные легковушки при такой скорости? :D
P.S.
Имею служебного форда фокус, с дизелем 1.6, так вот, эта машина с ее обтекаемыми и зализаными формами на трассе при 120-130 км/ч потребляет 6.4л соляры, машине всего полтора года, и расход такой у нее с автосалона.
А теперь сравни массу машин и их аэродинамику, и ты хочешь получить расход на бусе, как у фокуса?
Такой большой, а в сказки продолжаешь верить :D
DenVivaro
10.07.2015, 19:37
С такой парусностью, как у буса, при 120-130км/ч иметь расход 6.9-7л на сотню.... ну-ну :nasmeshka: ... такой большой, а в сказки продолжаешь верить :D
ездить нужно до 110км\ч, т.е. до 2100об, и тогда будет такой расход или даже меньше
ездить нужно до 110км\ч, т.е. до 2100об, и тогда будет такой расход или даже меньше
Так и я о том же, что расход топлива, при скоростях свыше 80км/ч уже зависит от квадрата скорости! :meowth: Достаточно скинуть на 10км/ч и проехать сотку км на 5 минут дольше, но при этом сэкономить почти литр горючки. А если бы он проехался со скоростью 140км/ч, то и расход у него был бы уже не 9, а 11л, ото было бы весело почитать панические посты о "жоре" горючки :D
DenVivaro
10.07.2015, 20:41
у меня, по показаниям БК, самая высокая экономичность от 50 до 85км\ч на 4 и 5 передачах, около 3,5-5л\100км, от 85 до 110км\ч на 5 и 6 передачах уже побольше - 5,5-7л\100км высвечивается
поэтому удивляться расходу при 140км\ч не стоит
Про что вы сечас пишите,парусность это понятно и все такое,я приведу вам пример у меня есть спринтер 316,обьем 2.7 , там 5 горшков,коропка чистый автомат,так от база о- высокий ,средний, при 140км.ч расход у меня на нем 11 литров.А теперь посмотрим на парусность трафика???И еще современные двигателя на месте не стоят,И в добавок владельцев трафиков назовите свою скорость на 6 передаче при 2.5 тыщ оборотах,и вы увидите что все трафы до 2011 г. в.при 2.5 он не поедет 130-135 км.ч,просто я вижу тут еще не подключился к нашему разговору опытный человек который знает преимущества этого автомобиля с 2011г.в.А в чем там разница я пояснить не могу так как не профессионал в моторах.
DenVivaro
10.07.2015, 21:46
назовите свою скорость на 6 передаче при 2.5 тыщ оборотах
да, 130-135км\ч примерно при 2500об, 160км\ч при 3000об, 100км\ч при 1870об, 200км\ч при 3750об
У меня город железная 10-ка. А трасса на скорости 100-120 7,5-8 , чаще всего ближе к 8-ми. Что считаю не мало. Двиг. 84 кВт, длинная база, резина С-шка 195/65 16С, давление трешка.
DenVivaro
10.07.2015, 21:50
у моего знакомого двигатель тоже 2. так у него на 2.5тыщ. оборотах скорость 115-120 км/ч
у него значит 1.9 100сил
Добавлено через 1 минуту
так примерно или точно??
может 131км\ч, а может 134км\ч, не всматривался так точно какая скорость при 2500об, знаю только примерно
vectra20
10.07.2015, 21:58
у него значит 1.9 100сил
Добавлено через 1 минуту
может 131км\ч, а может 134км\ч, не всматривался так точно какая скорость при 2500об, знаю только примерно
ну и что, что 1,9...
не факт
DenVivaro,так у тебя мотор 2.5 , если и будет 2.5 тыщ оборотов то расход точно будет на много больше.
назовите свою скорость на 6 передаче при 2.5 тыщ оборотах,и вы увидите что все трафы до 2011 г. в.при 2.5 он не поедет 130-135 км.ч,
На 6-й, при 2500, швидкість - 125 км/г., це на 2.5 моторі. При 3000-150, співвідношення рівне 20-ти. Резина 215/65/16.
DenVivaro
10.07.2015, 22:16
DenVivaro,так у тебя мотор 2.5 , если и будет 2.5 тыщ оборотов то расход точно будет на много больше.
думаешь 4 цилиндра 2.5 должен потреблять как 5 цилиндров 2.7 Мерседеса, да еще с АКПП?
Добавлено через 1 минуту
На 6-й, при 2500, швидкість - 125 км/г., це на 2.5 моторі. При 3000-150, співвідношення рівне 20-ти.
разве не одинаковые передаточные числа на 2.5 до 2006 и после 2006г и на всех 2.0cdti ?
DenVivaro,думаю что 130 км.ч. ты и поедешь при 2500 тыщ оборотах но расход топлива на 100% будет больше чем у моего трафика,и меньше чем у спринта.
grigory20112
10.07.2015, 22:20
Всем привет,принимайте новичка.Стал обладателем Renault Trafic 2011 г.в.-84кВт двигатель 2, тип двигателя - M9RM7,форсунки уже электро.Разочаровал меня расход топлива по прямой,не тот что я ожидал,вернее не тот расход у него как все мне говорили.Залил полный бак 90л. А.З.С.- ОКО.Ездил все время по прямой со скоростью 130-135 км.ч.по тахометру это ровно 2.5 тыщ.оборот.Высчитал получил 8.9л на 100км.Но смутил один факт,как только загорелась лампа уровня топлива я сразу заехал повторно на азс ОКО,и что вы думаете? мне в бак вошло 89л.Так что получается что у наших трафиках лампа срабатывает когда в баке остался 1 литр??Я так и подумал быть такого не может ,и пришел к выводу недолив на азс.Попробую в след раз сменить азс отпишу.Какое у вас мнение по данному факту???
Интересует вопрос следующего характера - ты присутствовал при заправке оба раза? Я виду к тому что у наших машин не слабый резерв от момента первого отстрела( при этом на щитке у тебя покажет полный бак) до момента залива бака под горловину. Тоесть возможна ситуация, что твоя первая заправка была до первого "отстрела" (датчики показали полный бак) , а второй раз если ты заправлял до полного, ребята на АЗС решили хоть как-то поднять дневную реализацию и после " отстрела" придержали клавишу заправочного пистолета тем самим добавив тебе в бак 3-5л (опять же по приборам полный бак). Вот по этой причине ты мог вполне завысить себе расчётным методом норму расхода горючего и это же могло повлиять на твое мнение о том что в баке осталась 1 л топлива, а не так как положено - порядка 4-5л.
vectra20
10.07.2015, 22:26
Интересует вопрос следующего характера - ты присутствовал при заправке оба раза? Я виду к тому что у наших машин не слабый резерв от момента первого отстрела( при этом на щитке у тебя покажет полный бак) до момента залива бака под горловину. Тоесть возможна ситуация, что твоя первая заправка была до первого "отстрела" (датчики показали полный бак) , а второй раз если ты заправлял до полного, ребята на АЗС решили хоть как-то поднять дневную реализацию и после " отстрела" придержали клавишу заправочного пистолета тем самим добавив тебе в бак 3-5л (опять же по приборам полный бак). Вот по этой причине ты мог вполне завысить себе расчётным методом норму расхода горючего и это же могло повлиять на твое мнение о том что в баке осталась 1 л топлива, а не так как положено - порядка 4-5л.
ошибочка...
загорается лампа, а в баке ещё 15-18 литров
неверишь?
дождись лампы и слей остаток
разве не одинаковые передаточные числа на 2.5 до 2006 и после 2006г и на всех 2.0cdti ?
Не знаю, не скажу. Але в мене саме так, як написав, точно так, не приблизно. Не раз перевіряв.
vectra20
10.07.2015, 22:30
кпп разные бывают.
есть целая таблица по ним
там их , что-то с десяток
DenVivaro
10.07.2015, 22:33
ошибочка...
соглашусь, когда купил машину с моргающей лампочкой топлива, и через 20-25км тест-драйвов заправил около 11л, то лампочка перестала моргать и начала просто гореть. Но может настройки у некоторых другие, так как после загоревшейся лампочки у меня влезает около 75л до первого отстрела
vectra20
10.07.2015, 23:11
в датчика погрешность по-любому
igrok960
10.07.2015, 23:49
На днях проверю,буду снимать бак.Умники саморезы в бак закрутили :oh:,крепление пола.
А взагалі-то в бак влазить більше ніж 90 л? Зазвичай під горлишко повинно влазити ще 6-7 л., ні? Хтось перевіряв від пустого, до відсічки? На інших моїх авто було так, об'єм по паспорту + 6-7 л.
grigory20112,нет не присутствовал,а есть чеки с азс,1 раз заправил полный бак,после того как загорелась лампа уровня,я в этот момент был рядом возле азс,сразу заехал заправил еще ,влезло 89,и эти 89л рассчитал на пройденный километраж,получилось 8.9 л на 100км.
Добавлено через 8 минут
MasikS,а зачем под горлышко то??? что бы она плюхалась и вытекала на ружу от качки авто через горловину и текла по авто??Нет это не долив 100%.И я даже уже рассчитал за каждые 10л пропеченных вам не доливают о.5л.А это 4-5л. как минимум на 90л.
Заправляюсь на WOG звичайним дизелем, розхід порядка 7.6-7.9, двигунець 2.0 чіпована 90 -а на скільки коників невідомо, але 115-и при бажанні завжди будуть залишатись позаду мене.Колеса 205/65-16с , грузів не вожу, заїзджаю на різні заправки WOG, звернув увагу що не всі вони мають рівне покриття біля колонок, небагато але ухили присутні, так от якщо є ухил до переду і вправо по ходу машини то влізе в бак до повного на 2-3 літри більше, якщо до заду і вліво то відповідно на 2-3 літри менше, так що похибка завжди буде присутня.
Заправляю завжди сам до відстрілу пістолета і потім доливаю поки не побачу соляру в горловині.
Да, у меня где-то так и было.
уже неделю как катаюсь на 10-ти литрах и все светиться 2 полосочки...посмотрел по одометру(сбиваю на ноль при заправке всегда) и оху@л 235км на 10 литрах:shock: и еще 2 полоски,заправлялся лампа светила...сразу на ближайшую заправку,залил 10 л.и опять 2 полосочки светит:maybe:..вот и доверяй потом датчику.
уже неделю как катаюсь на 10-ти литрах и все светиться 2 полосочки...посмотрел по одометру(сбиваю на ноль при заправке всегда) и оху@л 235км на 10 литрах:shock: и еще 2 полоски,заправлялся лампа светила...сразу на ближайшую заправку,залил 10 л.и опять 2 полосочки светит:maybe:..вот и доверяй потом датчику.
Бывает после отключения АКБ показывает меньше. Полоски - фуфло. Это индикатор, а не прибор.
235км на 10 литрах
Может ты точку не заметил 23.5 ?:no-no:
235км на 10 литрах
Такого расхода тебе на постоянно!:) Понятно, что что-то не то, но всё все же приятно!?))
Gazda, але 115-и при бажанні завжди будуть залишатись позаду мене.:krutoy:Привет в народе это называется мерятся ****.Скажу только одно или ты плохо знаком с 115 ,84кВт начиная с 2011г.Или у тебя самозавышена самооценка про свой автомобиль.Ну да ладно тут тема о другом,я что не замечал что бы на знаменитых в Украине азс поверхность дорожного покрытия возле заправочных колонок была с каким либо уклоном,с твоих слов если на заправку приехал автомобилист или в худч.. случае автомобилистка и забыла поставить автомобиль на ручник или на скорость,то в бак они вольют больше но при этом потеряют саму азс:oh:.Я допускаю что есть такие азс с неровным покрытием времен так сказать ссср,там где от самой старости уже просело покрытие.
Gazda, але 115-и при бажанні завжди будуть залишатись позаду мене.:krutoy:Привет в народе это называется мерятся ****.Скажу только одно или ты плохо знаком с 115 ,84кВт начиная с 2011г.Или у тебя самозавышена самооценка про свой автомобиль.Ну да ладно тут тема о другом,я что не замечал что бы на знаменитых в Украине азс поверхность дорожного покрытия возле заправочных колонок была с каким либо уклоном,с твоих слов если на заправку приехал автомобилист или в худч.. случае автомобилистка и забыла поставить автомобиль на ручник или на скорость,то в бак они вольют больше но при этом потеряют саму азс:oh:.Я допускаю что есть такие азс с неровным покрытием времен так сказать ссср,там где от самой старости уже просело покрытие.
Мірятись **** мені без потреби, може в когось і є якісь бажання пару см натягнути то це його проблеми.:D
Я написав зрозуміло - при бажанні, це не означає що я веду себе на дороза агресивно, але то тобі, дядьку, важко зрозуміти бо шукаєш до чого доколупатись, краще зверни увагу на такі моменти як будеш заправлятись.
За заправку не переживай, біля колонок бруківка просідає і навіть при наявності ухилу блондинка чи забудькуватий дядько АЗС не рознесе.:maybe2:
Может ты точку не заметил 23.5 ?
точку мог бы и не заметить,но представляешь за неделю проехать 23,5 км?..при этом мне на работу и назад 12км,и еще по мелочам в день 10-15 км накатываю иногда..
а знаю точно сколько проехал, Shuma34(Серый) опыт передал:все заправки теперь записываю в блокнотик себе, в бардачке держу(знач.одометра,к-во литров и дата)..
очень удобно,открываешь блокнотик и все видишь,когда и сколько и средний разход...можно,конечно,в электронный записник,но мне так удобней...
Такого расхода тебе на постоянно! Понятно, что что-то не то, но всё все же приятно!?))
спасибо,сейчас как раз изучаю "свою бугалтерию" ,разбираюсь как так получилось..:maybe:
vitos svp
12.07.2015, 07:47
И шо вы вцепились в тот расход, как блоха в пионерку!
8-10л/100 км, нормальный расход для наших бусов и зависит от скорости, манеры езды, состояния дороги, загрузки и т.д.
У вас у всех эти параметры одинаковые?
По кругу получилось 7.3, правда это папик ездил)))
Григорий Саныч
12.07.2015, 08:03
vitos svp, забыл про объем мотора написать:friends:
Добавлено через 2 минуты
cooper, у папика наверно нога легкая:lol:
Добавлено через 2 минуты
cooper, у папика наверно нога легкая:lol::ok:
vitos svp
12.07.2015, 08:19
Добавлено через 2 минуты
cooper, у папика наверно нога легкая:lol:
Не забыл! Обьем двигателя не влияет напрямую на расход топлива! Он влияет напрямую на манеру езды, а уже манера езды влияет на расход топлива.
А насчет легкой ноги папика - 100%, человек опытный, не то что вы пацанва, педалькой пользоваться не можете!
подбил сегодня дебет с кредитом своей "бугалтерии" по записям: с 20.02.2015 по 11.07.2015 проехал 2726км, при этом заправил 228,17 л. за это время.. то есть средний разход за все это время выходит 8,3 л./100км. ...езда в основном на работу и назад,это 40/60 трасса/город.
oleg9489
14.07.2015, 21:55
После чиповки у vectra20 (трафик 1,9 80ка ркп5) расход по Киеву упал 1,5-2 литра---вышел 7,5-8 литров по пробкам. Размер колес (для сведения 235х60 R16 BMW) В эту субботу ездил в Житомир туда 120км максимум расход до 9 литров,А обратно Житомир -Киев дал просратся своему Рыжику 150-160км/час тахометр 3800об. так расход был литров 14-15.всегда отталкиваюсь от покозаний датчиков.Многое зависит от манеры вождения!!!:fk:
igrok960
14.07.2015, 23:36
неверишь?
При загорании лампы в баке остается, примерно 18-20 литров,остаток пытался слить эл.насосом который в баке,на остатке 15-12 литров топливо пошло на половину с воздухом и стало хуже качать.
На днях проверю,буду снимать бак.Умники саморезы в бак закрутили
Оказалось не держал обратный клапан.
А какой интересно расход у Виваро на 180-190км.ч?
Сегодня крейзи бусовод попался с Харьковскими номерами я чесно говоря не ожидал что он на бусе столько поедет.
шильдов с обьемом мотора не было но явно дизель))
vectra20
15.07.2015, 22:15
Сегодня крейзи бусовод попался с Харьковскими номерами я чесно говоря не ожидал что он на бусе столько поедет.
шильдов с обьемом мотора не было но явно дизель))
наверно много....
и скоко он пёр ?
DenVivaro
15.07.2015, 22:32
я при такой скорости боялся отвлечься, чтобы посмотреть на расход, всё внимание на дорогу) Тем более что не собираюсь длительно так быстро ездить. При скорости 150-160км\ч 10л показывал мгновенный, ездить быстрее напряжно, нужна очень высокая концентрация и шумно
ВОЛЬДЕМАР
15.07.2015, 22:49
так от якщо є ухил до переду і вправо по ходу машини то влізе в бак до повного на 2-3 літри більше, якщо до заду і вліво то відповідно на 2-3 літри менше,
Трохи не вірно написано. Якщо машина на заправці стоїть трохи нахилена взад і вправо, то по любому влізе більше. Так як заливна горловина знаходиться спереду, і зліва в самому бакові. А якщо переднім лівим колесом заїхати на бордюр, то влазить ще більше. Якось перевіряв після заправки до повного, було видно соляр. Заіхавши на бордюр, влив ше багацько з каністри.
наверно много....
и скоко он пёр ?
Я ж написал 180-190 и довольно долго потом повернул.
Трохи офигел от такой скорости горбатика.
vectra20
16.07.2015, 08:43
э Вован.....
знаю тут одного с Бусовода.....
200 по Бориспольской.и говорит было куда ещё дожать до отсечки
не буду говорить кто
может сам человек признается
э Вован.....
знаю тут одного с Бусовода.....
200 по Бориспольской.и говорит было куда ещё дожать до отсечки
не буду говорить кто
может сам человек признается
Це не я. Не думайте. Це не я! :)
ВОЛЬДЕМАР
16.07.2015, 09:26
А я лиж хотів намалювати, шо Шумейко так літає.:mail1: А оказується шо це не він.:) Так хто тоді?:secret:
А оказується шо це не він. Так хто тоді?
це не він точно,Сергій чемний шофер,швидкість ніколи не перевищує,дотримується ПДР,це напевно хтось не чемний на його машині так їхав:D
це не він точно,Сергій чемний шофер,швидкість ніколи не перевищує,дотримується ПДР,це напевно хтось не чемний на його машині так їхав:D
Дуже гарно про мене думаєш. Дякую.
Але.Просто моя автівка чогось так не їде. :(
Максимум 185. :vinovat:
vectra20
16.07.2015, 11:42
То був 1.9 киевский...
Точнее он есть
:secret: там еще кое какая гарантия есть......
oleg9489
16.07.2015, 22:58
Мой рыжик-160 максимум,педаль газа до половины.Дальше наченаеш давить на газ---машина реально тупеет и перестает ехать:beeee:,а отпустиш педальку к половине-опять ощущается подхват!Может Володя знает???Подскажи что там в прошивке такого (прописано) ...:aiwan-hi:
!Может Володя знает
тоже цікаво,тільки в мене так на 1-2 передачі,чим більше газ тиснеш,тим більше тупіє,наче на тормоз натискаєш..один "розумник" мені поясновав,що так в прошивці заккладено: щоб я на нижчих передачах не розкрутив високі оберти двиг. і відразу переключався на повишені перед.,і дйсно з 3-ої вона починає їхати:maybe:
vectra20
17.07.2015, 00:17
Мой рыжик-160 максимум,педаль газа до половины.Дальше наченаеш давить на газ---машина реально тупеет и перестает ехать:beeee:,а отпустиш педальку к половине-опять ощущается подхват!Может Володя знает???Подскажи что там в прошивке такого (прописано) ...:aiwan-hi:
именно в твоей ничего нету ограничивающего.
возможно просто 6 не хватает.
160 - это сколько по тахо?
там где-то на 4200 стоит отсечка.
oleg9489
17.07.2015, 21:51
именно в твоей ничего нету ограничивающего.
возможно просто 6 не хватает.
160 - это сколько по тахо?
там где-то на 4200 стоит отсечка.
6 не хватает -это точно.Но ,до 150-без проблем,150-160 -нужно уловить педалькой(пустяк---привык)...Спидометр 160,на таххомитре 3800+-50 оборотов.(140-мы с тобой обкатывали,3500-3550 об).Машина прет--ЭТО ФАКТ:vo::vo::vo:- и это мне очень нравится(едеш на бусе-а ощущения как на легковушке,даванул на газ и уходиш от обгоняемых *****как на нормальной точиле****),но так подумать ,тут не 6-ой а 7 ой не хватает(чтоб взлететь:fk::fk:)-Моя мечта-теперь такая(2,5 CDTI+чип,6 мкпп,длиная база,и пофиг:D:D:D TRAFIC или VIVARO.Главное чтоб -была та машина ,которая тебе нравится,и на которой хочется ехать -хоть на край земли:beer::vo::yo-ho-ho:Головастик-рулит:ok::ok::ok:
DenVivaro
22.07.2015, 13:09
Ездил сегодня по окружной, и наблюдал за расходом по БК.
Сначала проехал 9км в спокойном стиле, до 90км\ч (на 2-х светофорах посчастливилось сделать остановку, и один долгий подъем), затратил всего 0,5л.
Далее шел долгий крутой подъем, и захотелось мне его проехать на весь газ, в итоге 0,4л ушло втечении наверное 0,7-0,8км пока я ехал под гору.
Следующие 11км проехал опять спокойно (до 90км\ч), с остановкой на 2-х светофорах, затратилось еще 0,6л.
Так что делайте вывод насколько сильно влияет на расход степень нажатия газа. 0,4л мог бы растянуть на 7км в спокойном темпе, а затратил менее чем за 1км, потому что топил педаль газа до пола.
6.8л-7л. на 100 км со скоростью 120-130 км/ч на 2.5 оборотах.Гришу на АЗС. а там посмотрим.
так и есть. Взял на пустом -залил канистру 10 и в бак 30. Ехал до 120, На 30 литрах ОККо проехал 420 км (правда 310 из них туда обратно по трассе на Харьков)
сам удивился. Всегда катал 150- уходило 37-40 литров.
Darts-Trafik
22.07.2015, 14:49
Останні заміри: на 90л прїхав 1120км,з них 500 по трасі-виходить 8л/100км. Манера їзди не спокійна,тапки R17 235/55.
Всем привет, и так как обещал азс ОКО,залил полный бак, по прямой,скорость 130-135 км.ч. 2.5 тыщ. оборот. ровно.При включении зажигания загорелась лампа уровня топлива и прозвучал звукой зумер уровня топлива.Проехал 1014км. в бак вошло 89л что очень похоже на недолив при только что загоревшей лампе уровня. Расход 8.9л. на 100км.
__________________________________________________ _______________
Повторно азс ОКО. полный бак,по прямой,скорость 110км.ч. это 2100 об.При включении зажигания загорелась лампа уровня топлива и прозвучал звукой зумер уровня топлива.Проехал 1150км.В бак вошло 87л что тоже очень похоже на недолив.Расход 7.6л. на 100км.
Прошу заметить в обеих случаях АЗС таже,и сторона и номер колонки тот же.Еще осталось проверить другие азс,а именно сколько влезит на только что загоревшей лампе.
димончик
08.08.2015, 20:40
не кусайтесь...
От себя добавлю- хотите точно замерять расход- ставьте 20 литровую канистру , и только по ней можно более или менее адекватно определить расход, и то не за один цикл.
По лампочке- не вариант, датчик может глюкнуть, и малейшая неровность дороги , на плоском баке- это тоже не малая погрешность. От полного до полного, по отстрелу- не вариант одно ДТ сильно пенится, другое нет, это тоже уже разница.
Тогда зачем базар???
все замеры субьективны,это не лаборатория,но есть +- общий знаменатель для всех,вот человек и делится впечатлениями от разного типа езды на одной заправке...
Всегда меряю по заправке под крышечку. После отстрела потихоньку если лить, то влазит ещё 10-11литров.
vitos svp
08.08.2015, 21:39
.... После отстрела потихоньку если лить, то влазит ещё 10-11литров.
:stop:На кой!
На кой!
1. Ну, люблю чтоб был полный.
2. Таким образом высчитываю точный расход.
3. Это на трафах бак 90л, а у хендэ 65л, а если я залью до отстрела, то и того 55л
Ну примерно так))
Всем привет, и так как обещал азс ОКО,залил полный бак, по прямой,скорость 130-135 км.ч. 2.5 тыщ. оборот. ровно.При включении зажигания загорелась лампа уровня топлива и прозвучал звукой зумер уровня топлива.Проехал 1014км. в бак вошло 89л что очень похоже на недолив при только что загоревшей лампе уровня. Расход 8.9л. на 100км.
Повторно азс ОКО. полный бак,по прямой,скорость 110км.ч. это 2100 об.При включении зажигания загорелась лампа уровня топлива и прозвучал звукой зумер уровня топлива.Проехал 1150км.В бак вошло 87л что тоже очень похоже на недолив.Расход 7.6л. на 100км.
Прошу заметить в обеих случаях АЗС таже,и сторона и номер колонки тот же.Еще осталось проверить другие азс,а именно сколько влезит на только что загоревшей лампе.
Я на ОККО заправляюсь постійно (по датчику світилось 2 поділки, до відстрілу + пара літрів). Ось повернувся з відпустки (5 чоловік+багаж+постійно кондиціонер):
1) Заправка перед виїздом (Київ, Дніпровська набережна) - 64,28 л. (до цього проїхав 800 км.).
2) Заправка Тячів (ті самі дві поділки) - 69,53 л. пройшов 932 км. (7,45 л/100 км)
3) Заправка Сколе на шляху додому (дві поділки) - 66,87 л. пройшов 808 км. (8,27 л/100 км) - тут треба уточнити, що десь близько 350 км подолав дорогами, де навіть 3-я передача була зайвою - повзав ямами (Тарасівка-Нересниця-Новоселиця).
4) Зараз в Києві, на датчику світиться 4 поділки. Пройшов 770 км. (з них по Києву 100).
Ніяк не бачу якогось недоливу. Нормальна витрата палива.
Если не видишь недолива то катайся себе на здоровье,с того что ты написал я так не чего и не понял,понял только что ты бак заправлял постоянно когда у тебя было 2 полоски,а 2 полоски это может быть в баку 20-35л и следовательно расход свой ты точно не замеряешь, и скажу одно у меня доска приборная другая, у меня панелька с 2011г.в. а следовательно и индикаторы уровня расположены по другому.По вашим двум полоскам сказать точность литража в баке не могу,но думаю литров 20-35л.
Добавлено через 15 минут
Добавлю у меня в новой приборке полоски уровня топлива расположены горизонтально, а у авто до 2011г. вертикально,так вот если судить по моему уровню то там 8 полос,если нет 4 полос машина прошла 600км,остальные 4 где то осталось на 550км,но это все по прямой, но по полоскам проверять замер это не правильно,ты с точностью определить литраж в баку не можешь, лучше от полного и до лампы.
лучше от полного и до лампы.
Лапа та ж сама юхня. ;)
Як і юхня полоски, що вертикальні, що гоизонтальні. Але юхня! :)
Також юхня і показники БК, в кого він є.
ВСЕ ЦЕ ЮХНЯ!
Грайтесь далі. ;)
Розхід пального з жовтня 2012р по сьогодні в файлі який треба качнуть. (http://files.d-lan.dp.ua/download.php?file=a44ca7d0ec4ad2cf219e8f77d6571a04 )
Завжди лью по горлянку, фіксуючи при цьому попередній розхід.
shuma34, я так само маю повну статистику з моменту володіння бджілкою.
За 40000 км. середній 8.55 л/100 км. Просто навів приклад, що не бачу недолива на різних ОККО (більше ніде не заливаюсь).
по прикладом
shuma34, і собі почав записувати,тепер більш-меньш розхід видно..заправляюсь тільки на ОККО,проблем поки ніяких.
Да понятно что бы за такие деньги за 1 литр дп. были еще и какие то проблемы с авто,то это у же будет полное кидалово,дп. чистое на око что очень важно для наших авто, но я не перестану вас убеждать что на нашем око есть факт недолива на все 100%.А пример приведу чуть позже когда откатаю бак, и заправлюсь на другом азс,и орентир буду держать по только что загоревшей лампе,если на нашем око при только что загоревшей лампе в бак входит 89-87 л., то и проверю на других азс если войдет 82-85л.значит лично я сделаю вывод ,ну а вы же бусоводы делайте вывод свой.
Да понятно что бы за такие деньги за 1 литр дп. были еще и какие то проблемы с авто,то это у же будет полное кидалово,дп. чистое на око что очень важно для наших авто, но я не перестану вас убеждать что на нашем око есть факт недолива на все 100%.А пример приведу чуть позже когда откатаю бак, и заправлюсь на другом азс,и орентир буду держать по только что загоревшей лампе,если на нашем око при только что загоревшей лампе в бак входит 89-87 л., то и проверю на других азс если войдет 82-85л.значит лично я сделаю вывод ,ну а вы же бусоводы делайте вывод свой.
Тільки будь ласка звіт з мірником та мірною чашкою.
І так. При кожній заливці в бак. ;)
Всем привет,ну вот мой отчет про азс ,заправлялся по 3 раза с одной и той же стороны и колонки,на только что загоревшей лампе уровня топлива, ОКО вошло 87-89л, азс КЛО загорелась лампа,еще ехал на горевшей лампе 20 км до запраки, 84-85л. Ну вот вам и факт недолива на ОКО.
Gena-street
13.10.2015, 06:02
Вот вам и факт некорректного замера топлива - по некой лампочке.
димончик
13.10.2015, 06:15
Вот вам и факт некорректного замера топлива - по некой лампочке.
:+1:
Не знаю как сейчас, т.к. давно далеко не ездил, полный бак заправляю редко, но раньше ОККО очень грешило.
Я однажды, заехал на ОККО и залили полный бак 69 л. Спешил, чека не взял, потом меня начали мучать сомнения, остановился читаю в книге - 57 л!
Написал про это на форуме, сразу был вопрос: "А не на ОККО ли я заправлялся?" и один товарищ рассказал как он чистил бак и в сухой бак по горловину, через мерную ёмкость залил 58 л.
с бортовиком одназначно классно.., во что заметил... по полоскам ориенртироваться не стоит ( три приборки из них все по разному показывают полоски... у какой одна у какой две) и что более прикольно ( в шкоде жалко нету) после заправки и обнуления км можно видеть непосредственно потраченные литры а не средний расход который меняется по мере нажатия педальки газа. всегда думал что расход у меня с моим вождением литров 10 сто процентов.... а нет 8.9-9литров по городу
по полоскам ориенртироваться не стоит ........всегда думал что расход у меня с моим вождением литров 10 сто процентов.... а нет 8.9-9литров по городу
В жодному випадку і так витрату пального не будеш знати!
Реальна витрата пального
1. заправив повний бак - не до відстрілу, а саме повний
2. прокатав неважливо скільки (чим більше тим краще), можна навіть заправлятись і кататись
3. заправив повний бак (так само як в п.1, а якщо та ж азс і та ж колонка то можна і до відстрілу обидва рази, але краще повний).
4. підсумував всі літражі заправок, додав і поділив на пройдений кілометраж
І ніяк інакше!
Я так засікав на 4000 км. похибка мінімальна. вийшло (більшість дороги - траса) 6,8 літрів на сотню. Нехай там плюс-мінус літр-два при такій відстані - не більше 6,9
По місту коли засікаю в постійних прогрівах і пробках (зранку на роботу 20 км назад з роботи 20 км і трохи по місту) - виходить десь 9-10 літрів.
vectra20
13.10.2015, 09:47
а ещё наличие приборки с БК меняет стиль вождения.
когда видишь моментальный расход.
нога педальку сама отпускает ....:yes3:
Всем привет,ну вот мой отчет про азс ,заправлялся по 3 раза с одной и той же стороны и колонки,на только что загоревшей лампе уровня топлива, ОКО вошло 87-89л, азс КЛО загорелась лампа,еще ехал на горевшей лампе 20 км до запраки, 84-85л. Ну вот вам и факт недолива на ОКО.
1. Зробіть так щоб загорілась лампочка
2. заїдьте відразу заправте 5 літрів, лампочка погасне
3. станьте правими колесами на бордюр, залиште машину на ніч
4. зранку у Вас буде показувати 0 літрів, буде горіти лампочка. Причому вона не погасне в дорозі! Лише коли зупинитесь, витягнете ключ і знову вставите. У нас дуже великий бак, і навіть простий невеликий нахил - лампочка загорітись може з великою різницею в залишку палива
Тому те що загорілась лампочка - не значить що вона загорається на чітко 4 чи 5 літрах! Вона може загорітись і на 10 літрах в бакові і на 5
У меня тож есть подозрения поповоду ОККО,не доливают падлюки. Хотя и ВОГ тож бывает недоливает,а может топливо просто плохое.:)
Заправляюсь останнім часом на ВОГ бо купую постійно паливні талони на 2 грн. дешевші від роздрібу, десь місяць тому почався розхід збільшуватись, засікав по поділках на приладах.Розумію що то не точно, але всеодно зауважив різницю при тому самому стилі їзди і тих самих маршрутах одна поділка "злітає" десь за 128-132км. а раніше було 135-140км.Ну думаю, знову яках фігня з паливною системою.Але як я був здивований коли заправився на ШЕЛЛ - чудо, знову на одній поділці 137км. вийшло!Не поповірив у то і заправися ще два рази на ШЕЛЛ, результат той самий, спробував після того ВОГ і бачу що розхід збільшився.Талонів маю ще літрів на 500, мушу їздити тепер на ВОГ бо талони мають термін акивування і потім не поновлюються.
Григорий Саныч
13.10.2015, 17:30
если сомневаетесь в точности налитого топлива берите 20л канистру и едьте проверяйте по горлышко 20л если не по горлышко
вас нае.....
Vivaro-o-o-o
13.10.2015, 19:20
Заправляюсь останнім часом на ВОГ бо купую постійно паливні талони на 2 грн. дешевші від роздрібу, десь місяць тому почався розхід збільшуватись, засікав по поділках на приладах.Розумію що то не точно, але всеодно зауважив різницю при тому самому стилі їзди і тих самих маршрутах одна поділка "злітає" десь за 128-132км. а раніше було 135-140км.Ну думаю, знову яках фігня з паливною системою.Але як я був здивований коли заправився на ШЕЛЛ - чудо, знову на одній поділці 137км. вийшло!Не поповірив у то і заправися ще два рази на ШЕЛЛ, результат той самий, спробував після того ВОГ і бачу що розхід збільшився.Талонів маю ще літрів на 500, мушу їздити тепер на ВОГ бо талони мають термін акивування і потім не поновлюються.
Я раз на ВОГ заправился, то у меня по трассе на 600 км. ушло 65 литров. Поехал на другой ВОГ и опять заправился , все в порядке. Просто время от времени бодяга проскакивает. Знакомый заправщик на ВОГ рассказывал, что один раз пришел бензовоз наполовину разбавленный водой.
DenVivaro
13.10.2015, 21:13
Я раз на ВОГ заправился, то у меня по трассе на 600 км. ушло 65 литров. Поехал на другой ВОГ и опять заправился , все в порядке. Просто время от времени бодяга проскакивает. Знакомый заправщик на ВОГ рассказывал, что один раз пришел бензовоз наполовину разбавленный водой.
сами АЗС еще бадяжат и делают неправдивый налив. Нужно просто знать какие нормальные. Есть Окко похуже, а есть получше
У меня создалось впечатление что тут сидят некоторые люди которые заинтересованы что бы на око не попало пятно недолива,начинают говорить правым боком заеть на бурдюр и лампочка загорится,топливо пениться,по лампочки нельзя делать замер ,ну и все такое, МУЖИКИ ХОРОШ НЕСТИ ВСЯКУЮ ЧУШЬ,у меня водительский стаж 20 лет,объясняю последний раз,трасса, дорога прямая,Житомир-Киев,скорость держу 110 км.ч всегда запраляю полный бак,загорелась лампа я на азс око,влазит 87-89л. Тоже все самое,только на загоревшей лампе проезжаю еще 20 км. азс кло 84-85л. Расход азс око на 100 км 7.9 л.КЛО 7.6 НА 100 КМ.
лампа може загорітись в будь-який момент. У мене було, що після загоряння лампи в бак влазило лише 25л. Потім якось нормалізувалось. Такшо про лампу варто забути. Інша справа, якшо заправляєш повний бак і по ньому розхід раш.
п.с. ОККО не люблю, заправляюсь на Shell
Лампами не показник! Це 100пудово. Міряти можна лише повним банком. Різниця 0.3 літра на сотню- смішна
Gena-street
14.10.2015, 09:05
vladkor,
ХОРОШ НЕСТИ ВСЯКУЮ ЧУШЬ
по некой мифической лампочке замерять расход топлива неправильно. На любую сеть АЗС мне глубоко начхать.
Мої спостереження і "досвід" з лампочкою.
Стараюся на лампі не їздити і навіть не доводити до загорання - звичайна заправка 72-78 л (лампа не горить). Два рази по трасі загоралася - тягнув до ОККО, проїзжав в 50 і 65 км. В другому випадку тошнив в заторі в Києві десь хвилин 40, двигун не глушив. При заправці влізло 92 л.
Недавно поставив машину на уклон в ліву сторону - при початку руху на індикаторі рівня горючки залишилася одна рисочка, хоча до того було три!!!. Поїхав на Київ. Проїхав 150 км - без змін, горить одна риска. Заїхав в ліс (захотілося в кущі:maybe:), машину поставив з уклоном вправо. Завожу - горить три рисочки. Вирішив, що по трасі все стане на місця.
Їду. Загорається лампочка. До Києва 30 км, до чергової ОККО - десь 35-40.
Їду спокійно, як завжди 100-110.
Проїзжаю 22 км!!!! і тачка глохне - загорається СТОП, і починає блимати піктограма фільтру.
Спочатку шок, потім включив мозги, відкрутив на фільтрі пробку для стравки повітря - там бульбашки. Поруч була ТНК - купив 5 літрів, залив, прокачав (ніби нема повітря), заводити - :dash2:. Добре, що був уклон дороги - пустив накатом, через метрів 50 завелася:yo-ho-ho:.
Висновок один - не доїзжайте до лампочки, а якщо таке сталося - дуйте на першу-ліпшу заправку. Віри показникам рівня горючки нема. Вони показують і це добре, але на їх роботу впливають багато чинників, які ми всі не можемо врахувати - це погано.
Удачки всім;)
Якби хто не міряв, чи по лампочці, чи по каністрах, чи від повного баку - але витрата палива цікавить всіх без винятку. І я не вірю виразам типу "а мені по-барабану скільки вона їсть!". Ну, по-перше - це гроші і немаленькі, по-друге - це показник справності авто, його здоров'я, так би мовити, і по-третє - це комфорт їзди на далекі і не дуже відстані, коли просто не треба думати де і що залити у бак. У мене якось з цим не складається від початку користування авто. Віто замінив на "Самурая" з метою зменшити п.1, але як було 10 л, так і залишилось. І коли Віто було всеодно що у бак лити, то зараз - вже ні, таке не проходить. Від заправки, вірніше якості ДП на ній залежать і витрати. ОККО, Shell, Socar, UPG дають приблизно - 10-11 л/100км, TNK, ANP, Avias, KLO, Marshal - 12+/-, інші можуть непрогнозовано дати від 10 до 15. За 4,5 роки зробив висновок - недоливають ВСІ, без винятку(ну менталітет у нас такий), хто більше, хто менше. По лампі заправив 30 л, перша поділка гасне через 70-90 км, дві наступні з інтервалом 98-110 км. І так завжди, за рідким винятком, скільки б не заправив, чи 20 чи 80. Заправляв від повного і до повного, все одно точно не виміряєш, там потягнув у тянучці, там давонув на обгоні до 150, там проти вітру попер і т.ін. Але певну тенденцію і витрати знаю, як і кожен хазяїн своєї машини. Якшо шо, - то всі заправки, до єдиної, з самої першої, ще при покупці, записані у бортовому блокноті, ліньки шукати, але вони є! І я весь цей час хочу і роблю все, щоб мати, хоча б 9 л/100 км в середньому. Інші п.2 і п.3 задовольняють по саме-саме...!!!
Різниця 0.3 літра на сотню- смішна ??? Ну так давай посчитаем азс око повный бак 89л. это 1646гр. есть скидка 1 гр. на каждой литре ,минус 89гр,и того 1557гр.Теперь кло 84 л. 1260гр. так же есть скидка 1 гр. на каждой литре ,и того 1176, разница 381гр в кармане.Заправляюсь 1 раз на месяц до полного.
Висновок один - не доїзжайте до лампочки
А ще. Краще після індікацій (під наклоном) Коли після руху невідомо звідки беруться або зникають три поділки... Зупинитись на рівній ділянці, заглушить двигун, почекать коли потухне приборка. Погойдать бусика. І все нормалізується. От тоді вже можна і розраховувати на "правильне засвічування" лампочки порожнього баку. ;)
Ну що ж такий впертий.
Візьми постав авто на круїз і поїдь в Одесу.
Візьми постав авто на круїз і поїдь з Одеси в Київ.
Різниця буде ... 0,3 літра на сотню це різниця від того куди вітер, дорога вгору чи вниз.. і т.д... факторів купа...
І от ці от висловлювання з замірами по лампочках і результат різниця незрозуміла... вибачте - смішно.. продовжувати з Вами сперечатись не буду..
До речі якщо до КЛО, ВОГ і ще однієї мережі я маю чи мав якесь відношення в роботі відношення то з ОККО лише як звичайний клієнт.
і до речі стаж в мене 22 роки :beer: цього року (рік ще не пройшов) я вже накатав біля 40 000 км
Єдиний варіант як Ви можете перевірити АЗС
1. приїхали, стали. Пістолет в бак але не пускаєте пістолетчика.
2. оплатили 5 літрів, підходите достаєте порожню каністру (можу дати скористатись) і заливаєте в неї
3. те саме повторюєте на іншій азс яка по вашому нікого не обманює.
4. Приїзджаєте додому і перевіряєте
чому мутити з баком (я і мав і маю деяке відношення до азс, зараз менше але все ж). тому що якщо мутки і є на заправках, то мутки локальні - мережі мутити невігідно - при перевірках проблеми можуть бути. І на деяких азс можуть мати встановлені "жучки" які дозволяють коригувати заправку. Тому необхідно щоб думали що ви заправляєте в бак.
І можу вам сказати - що шанси знайти недолив у Вас нульові майже в крупних мережах АЗС - бо ці мережі самі контролюють свої заправки, пломбуються колонки, проводять акції на кшталт "таємного покупця". У невеликих мережах мутити набагато простіше бо жорсткого контролю нема.
Проведіть такий експеримент - тоді будете говорити про недоливи, а те що Ви пишете - реально те ж що ви на око прикинете - 90 літрів у цистерні чи 91...
що ж такий впертий.! Да я не впертый а правдывый,вот эти свои доводы жучки паучки,локальні - мережі мутити невігідно - при перевірках проблеми можуть бути.Оставте для себе, в нашей стране скем угодно можно договориться а разныцу в грывнях пополам на недоливах,я делал замер не с одного раза,я заправил полный бак, проездил почти месяц,прришло время заправлять снова, и так 3 раза с одной и тоже колонки и стой же стороны,и про встречные ветры за 3 раза они менялись так как 3 месяца 3 полных бака,а результат один и тот же око 89л до полного кло 84л до полного, только теперь разницу ту что я сэкономил а это 381гр осталась у меня в кармане, а не у дяди который прывык жыть за щот обмана.
Владкор - я не розумію.. нехай будь правий.. не заправляйся більше там.
Тобі ж кажуть - твоя методика помилкова...
:lol: а він знову про гречку
навіть підрахунок 381 грн смішний через різницю в ціні :))
заправляйся на Укрнафті.. а ще краще на небрендових - різниця буде ще більша
DRB, я згідний з
vladkor, і його метод визначення є оптимальний, і тут не має ролі світиться лампочка чи ні, людина заправляє до повного бака. і згідно кількості заправлених літрів і пройденого кілометражу робить висновки..... особисто я витрату палива своїх авто визначав і визначаю тільки при заправках до повного баку аж по горлишко і то декілька раз підряд. коливається 0,3-1 л в залежності від БРЕНДУ АЗС і стилю їзди, наприклад зараз на скудо 6,2-6,4 на 100, на трафіку 2,5 був 7,5-7.7 зимою на 0,5-1 більше
DRB, я згідний з
vladkor, і його метод визначення є оптимальний, і тут не має ролі світиться лампочка чи ні, людина заправляє до повного бака. і згідно кількості заправлених літрів і пройденого кілометражу робить висновки..... особисто я витрату палива своїх авто визначав і визначаю тільки при заправках до повного баку аж по горлишко і то декілька раз підряд. коливається 0,3-1 л в залежності від БРЕНДУ АЗС і стилю їзди, наприклад зараз на скудо 6,2-6,4 на 100, на трафіку 2,5 був 7,5-7.7 зимою на 0,5-1 більше
Ти не зрозумів як він міряє? перечитай ще раз
Він порівнює скільки від лампочки влазить на одній мережі азс і потім коли загорається лампочка на іншій мережі :)
DRB, в такому вибадку точно не вгадаєш, та й таким не варта заморочуватись
Ти не зрозумів як він міряє? перечитай ще раз
Він порівнює скільки від лампочки влазить на одній мережі азс і потім коли загорається лампочка на іншій мережі :)
:stop:Лампа это показатель что кончается топливо в баке,так от я меряю не по лампе,а по полном баке до лампы,по прямой дороге,без наклонов, и прежде чем что то писать я это проверяю 3 раза,и за этих 3 раза проходит ровно три месяца прежде чем я дал утверждение про одну азс,потом перехожу на другую азс,и то же самое 3 полных бака это три месяца.беру пройденный километраж высчитываю залитыми литрами и получаю расход на 100 км.ч.= око 7.9 . КЛО 7.6 НА 100, ЭКОНОМИЯ ПО ДЕНЬГАМ В ПОЛЬЗУ КЛО 381гр на одном баке. А если я заправил уже 3 раза на кло до полного то экономия за три раза 1143гр. И пишите что угодно но совпадений не бывает за 3 раза одно и тоже око 89л. кло 84л.. Есть просто факты,А по поводу совета пусть заправляется не на брендах а на других еще дешовых азс. так я скажу я свой автомобиль на помойке не нашел,я проверяю по брендовым заправках расход и правильность залитых литров.
Alekss II
15.10.2015, 09:33
У меня создалось впечатление что тут сидят некоторые люди которые заинтересованы что бы на око не попало пятно недолива,начинают говорить правым боком заеть на бурдюр и лампочка загорится,топливо пениться,по лампочки нельзя делать замер ,ну и все такое, МУЖИКИ ХОРОШ НЕСТИ ВСЯКУЮ ЧУШЬ,у меня водительский стаж 20 лет,объясняю последний раз,трасса, дорога прямая,Житомир-Киев,скорость держу 110 км.ч всегда запраляю полный бак,загорелась лампа я на азс око,влазит 87-89л. Тоже все самое,только на загоревшей лампе проезжаю еще 20 км. азс кло 84-85л. Расход азс око на 100 км 7.9 л.КЛО 7.6 НА 100 КМ.
А вы свои расчеты погрешность не долива литра 3 на полный бак вносите..))
На каждой азс своя погрешность..})от жадности хозяина зависит.. Хозяева заправок разные а бренд один например ОККО..
Еще же надо учитывать погодные условия, температуру окружающей среды, давление в шинах, вес груза, который тянет двигатель!
Ведь чем на улице холоднее, тем насыщенность воздуха больше и тем меньше топлива подается для горючего смесеобразования.
И судя из показаний моего бортового компютера - больше всего топлива расходуется на разгон автомобиля! Даже если выходя на обгон и легонько нажимая на педаль газа - моментальный расход иногда доходит до 20-25 л/100 км.
Вот когда едешь из Киева в Одессу и расход 9 литров, а назад из Одессы в Киев 11 литров - вот это уже показатель разницы! А тех 300 грамм, как пишут выше, что где-то передавил газу, где-то ветер дунул - это все зависит от манеры езды.
Та годі всім...
Ось мені якось цікаво стало, мабуть vladkor хтось з мережі ОККО "в борщ наплював".
Людина зареєструвалась в липні цього року, жодного допису поза цим топіком, ніяких питань, окрім "Я и тут молчать не буду! Товарищи! В зоопарке тиграм не докладывают мяса!!! "
Навіть жодної подяки хоч кому, хоч за щось...
Та годі всім...
Ось мені якось цікаво стало, мабуть vladkor хтось з мережі ОККО "в борщ наплював".
Людина зареєструвалась в липні цього року, жодного допису поза цим топіком, ніяких питань, окрім "Я и тут молчать не буду! Товарищи! В зоопарке тиграм не докладывают мяса!!! "
Значить так отвечаю,у меня новый автомобиль,проблем пху пху с ним тоже нет,на данный момент у меня только вот такая проблема.
Добавлено через 4 минуты
Eduard,А зы шо дякувать я так и не поняв?? Я что просил у кого помощи в чем то и мне помогли??
Vivaro-o-o-o
15.10.2015, 23:07
Вот когда едешь из Киева в Одессу и расход 9 литров, а назад из Одессы в Киев 11 литров - вот это уже показатель разницы! .
Так тут закономерно, в Одессу едешь с горки, а в Киев на подъем. Посмотри на карте.:D
А ось и твои похвалі для ОКО 1.я так само маю повну статистику з моменту володіння бджілкою.
За 40000 км. середній 8.55 л/100 км. Просто навів приклад, що не бачу недолива на різних ОККО (більше ніде не заливаюсь). 2.Я на ОККО заправляюсь постійно (по датчику світилось 2 поділки, до відстрілу + пара літрів). Ось повернувся з відпустки (5 чоловік+багаж+постійно кондиціонер): 3. Я заправляюсь на ОККО на Днепровской набережной. Так майбуть тобі там дают 3 миски с борщем що ти так його хвалиш??
SERIY VOLK
16.10.2015, 08:17
Та годі всім...
Так майбуть тобі там дают 3 миски с борщем що ти так його хвалиш??
Товарищи/панове, не торопитесь переходить на личности и нарушать пункты Правил форума, оно того не стоит. Спасибо.
3) Запреты и ограничения при создании тем и сообщений.
Запрещаются:
3.4 Высказывания, целью которых есть намеренное провоцирование резкой реакции других участников ресурса.
Ведь чем на улице холоднее, тем насыщенность воздуха больше и тем меньше топлива подается для горючего смесеобразования.
Это почему? Кажись от температуры зависит коррекция подачи топлива.
Народ да не сперечайтесь Ви з ним.. в нього якась алергія на ОККО ... він не розуміє що йому кажуть що лампочка загоратись може з різницею в 1-5 літрів в бакові, і не розуміє що витрата пального може коливатись навіть просто так від зустрічного вітру, злега більше натиснутої педалі газу.. і 0,3 на сотню - це дрібниця
Не вартує - погодьтесь - ОККО фігня... і все.. навіщо сперечатись з людиною яка нічого не чує :) Ще й хамити пробує у відповідь
Добавлено через 7 минут
Ой жах... подивіться всі повідомлення Владкор на форумі..
і просто перестаньте сперечатись. Самі все зрозумієте.. не вистачає людині уваги :) і все..
DRB, маємо бути дуже обережні. Я за такі спостереження фактично отримав попередження про покарання від SERIY VOLK. :ah:
pasha210
13.11.2015, 21:42
Володя,щиток супер,что у тебя приобрёл.Ездил на Одессу и обратно,вышло 1800км.Средний расход выдало 9.2л.Стиль езды не агрессивный ,участками ехал до 120.Это нормально?
Если ездить по городу где-то 10,5...
Про 6.5 и 6.7 на сотню,как некоторые пишут,чушь полная.
Забыл добавить,сверху багажник на всю крышу,кор база.
DenVivaro
13.11.2015, 22:01
pasha210, а коррекция по форсункам нормальная?
ruslankarpaty
13.11.2015, 22:03
ну как сказать, сегодня на 400 км. пошло 27л. соляры (445гр. от полного до полного на заправке УкрНафта) итого 6.75л. на сотню в среднем :aiwan-hi:
(в одну сторону шел груженый )
...зы... не чипованый старичОк 1.9
у мене 2.0 - по трасі влітку якшо тримати 110 - десь 7,5л, якшо біля 90 - десь 6,7 буде (із ввімкненим кондєєм). БК нема, міряю від баку і до баку. Але в тебе багажник є. Ну і можливо ти вже зимню гуму вдягнув - це теж впливає. І треба глянути Кліпом, який в коефіцієнт шин прописаний - якшо неправильний, то думаю, що покази одометра не вірні і відповідно середня витрата пального теж
якшо біля 90 - десь 6,7 буде (
Яка передача на такій швидкості?
vectra20
13.11.2015, 22:26
у мене в самого по городу счас жре 9,5-10
а літом жрало 8-8,5
скотиняка...
але у мене форсункі тре робить.
чи може це бл....скій нокіан таке робить?
DenVivaro
13.11.2015, 22:35
чи може це бл....скій нокіан таке робить?
я когда переобуваю летнюю мишку на зимний контик того же размера, то сразу в городе добавляется 0,4-0,5л + погода до 1л, взависимости насколько холодно
pasha210
13.11.2015, 22:50
pasha210, а коррекция по форсункам нормальная?
Хз,диагностику ещё ни разу не делал.
П.с. у меня ещё лето стоит 225/60R17,скоро буду переходить на зиму 215/65/16.
Ну не может же оно,из-за незначительного увеличения размерности шин,так увеличить расход?!
igrok960
13.11.2015, 23:27
скотиняка...
Колеса подкачай,будет как летом :) а если без шуток на летнем давлении было 3 кг. то по холоду уже 2.5.
але у мене форсункі тре робить.
После ремонта форс расход упал примерно на 1.5 л.
DenVivaro
13.11.2015, 23:45
После ремонта форс расход упал примерно на 1.5 л.
а как изменились значения по коррекции форсунок после ремонта? Улучшились наверное сильно
Добавлено через 56 секунд
Колеса подкачай,будет как летом а если без шуток на летнем давлении было 3 кг. то по холоду уже 2.5.
поэтому азот наверное рулит, он же более стабильный. И лучше иметь отдельный комплект дисков тогда, чтобы заново не тратиться на азот
195-ю или 205-ю ставить)
це вже С-шка буде
igrok960
14.11.2015, 00:10
а как изменились значения по коррекции форсунок после ремонта?
Я шо проверял,на "ковше" заменили на реставрацию с новыми распылителями и я поехал :),коррекцию проверить OP-COMом не могу.
азот наверное рулит, он же более стабильный
Если закачивать газом то с баллонов,раз закачал с установки,эффекта 0.
DenVivaro
14.11.2015, 00:19
Я шо проверял,на "ковше" заменили на реставрацию с новыми распылителями и я поехал ,коррекцию проверить OP-COMом не могу.
ну может они там проверяли диагностическим прибором, сообщали разницу. Интересно понять зависимость расхода топлива от значений коррекции
igrok960
14.11.2015, 00:37
DenVivaro, я присутствовал когда проверяли мои старые форсы на стенде 3 шт. одну форсунку вынимали частями,ее не проверяли.Ставили назад уже ремонтные проверенные,по обмену.
в этих оборотах мотору работаеться легко,без нагрузки,
Якому саме мотору? Я 3000 ніколи, навіть, не кручу, нема потреби. Якщо 2500/6 - це за 120 км/год.
Arshin 81
14.11.2015, 11:11
П.с. у меня ещё лето стоит 225/60R17,скоро буду переходить на зиму 215/65/16.
Так на таком размере конечно расход больше будет!!! Поставь 195 сразу заметишь разницу!!!
одну форсунку вынимали частями
Вибач за ламерське питання: Чому на двигуні 1,9 F9Q витянuули форсунку частинами.
Всі ж говорять, що таrе буває, тільки на двигунах 2,0 M9R..
І фjрсунка якого ціліндра була? Мабуть 4го? Тобішь перша від ременя грм?
Роздивився світлину діагностики..
Як зрозумів, пішла в дальньому напрямі 1ша форсунка?
Чому на двигуні 1,9 F9Q витянuули форсунку частинами.
Є таке діло. В моєму першому бусі Рома в Переяславі також 4-ту, ту що перша від ремня, частинами витянув. Та ще й розпилювач з шайбою висверлював. Зате остальні три пішли чудово. Тільки в зворотньому порядку, та 4-та зараза, по закону підлості, тягнулась останьою.
Darts-Trafik
14.11.2015, 16:56
shuma34, Сергьога,тому шо це болячка моторів 1.9. Форсунка,як ти замітив,перша від ременя ГРМ,як правило проблемна. Причини: протікання води через пластік ричагів склоочисника,це всі знають.Я думаю,що вода,в підкапотне,протікає і через ущільнювач,і якщо забиті канали стоку води.Двигун має не значний нахил на ліво,якщо на нього дивитися,от вода стікає по кришці повітрянного фільтра і попадає прямо на цю форсунку. У мене її винімали цілий день,другі три вийшли зразу.
shuma34, Сергьога,тому шо це болячка моторів 1.9. Форсунка,як ти замітив,перша від ременя ГРМ,як правило проблемна. Причини: протікання води через пластік ричагів склоочисника,це всі знають.Я думаю,що вода,в підкапотне,протікає і через ущільнювач,і якщо забиті канали стоку води.Двигун має не значний нахил на ліво,якщо на нього дивитися,от вода стікає по кришці повітрянного фільтра і попадає прямо на цю форсунку. У мене її винімали цілий день,другі три вийшли зразу.
Славко.
Я звернув увагу користувачів на це.
Тому що: Багато хто висмикування частинами форсунок, позиціонує як основну проблему двигуна 2,0 М9R.
Ця проблема також існує і в двигунах 1,9.
Намагаюсь зламати випрацьованний стереотип, по відношенню до двигунця M9R 2,0. :)
Darts-Trafik
14.11.2015, 17:20
shuma34, Зрозумів,вибач. Цікаво,як форси на 2.5 виходять?
shuma34, Зрозумів,вибач. Цікаво,як форси на 2.5 виходять?
Та тут і вибачатись нема за що.:beer:
А от про 2,5. Нічого сказати не можу. Просто не володію інформацією. Серед моїх знайомих, мало власників бусів з двигунцем 2,5.
igrok960
14.11.2015, 18:49
Тобішь перша від ременя грм?
Первая от ремня ГРМ,вкрутили обратный молоток,хотя можно было и не вкручивать,один удар и вышла.Я стоял наблюдал,но вмешиваться не хотел,можно было и так вынуть,перед ремонтом частенько проливал форсы.
shuma34,
Darts-Trafik, я виймав всі чотири в себе на трафіку 2,5 2003 р., без жодних проблем, відкрутили кріпленя, і легким рухом руки форсунка вийнялась і так всі чотири, доречі там стоїть резиновий ущільнювач тому такої проблеми і не було, і кришка над мотором закриває доступ води на форсунки
SERIY VOLK
14.11.2015, 20:20
Намагаюсь зламати випрацьованний стереотип, по відношенню до двигунця M9R 2,0.
ничто так не тешит душу как беда соседа ? :)
Добавлено через 1 минуту
я виймав всі чотири в себе на трафіку 2,5 2003 р., без жодних проблем,
аналогично.:yes3:
На моєму 2,5 нема кришки двигуна, але з чотирьох форсів - три вийшли від руки, а одна, друга від ременю навісного, від кількох ударів зворотнього молотка.
DenVivaro
14.11.2015, 21:47
у меня на 2.5 все 4шт очень легко вышли, ни капли проблемы не было. Крышки на форсунками нет, как и на всех g9u 630, ее не устанавливали на этот мотор с завода
На моєму 2,5 нема кришки двигуна, але з чотирьох форсів - три вийшли від руки, а одна, друга від ременю навісного, від кількох ударів зворотнього молотка.
Получилось? Устранили?
Получилось? Устранили?
Алі, це було що після першого разу...:no:
ничто так не тешит душу как беда соседа ?
Ні Сергію. Аж ніяк! Навпаки.
Просто дуже не подобаються пости юзерів, які ніколи не стикались з проблемами інших двигунів. Але щось пишуть про них.
Погано
Та не те слово, і, як назло нема часу вирватись у Переяслав. У нас вже не буду витрачати гроші, може і зроблять але ще хочу у Романа побувати.
Василий Мироненко
15.11.2015, 09:37
Кожна ... хвалить своє болото:-)
Просто дуже не подобаються пости юзерів, які ніколи не стикались з проблемами інших двигунів
Вибач, Сергію, але скільки разів ти стикався з проблемою витаскування форсунок на 1,9?:ah: Бо...
Ця проблема також існує і в двигунах 1,9.
Бо для того щоб розбити міф про проблемні форсунки на 2,0 не дуже правильно апелювати до проблем інших двигунів. Тобто якшо нема цифр УСІ наші розмови такими й остануться:beer:
Вибач, Сергію, але скільки разів ти стикався з проблемою витаскування форсунок на 1,9? Бо...
Я особисто ні.
Але є співробітник в якого прімастар 1,9 двигун.
Коли я завів розмову про проблемність висмикування форсунок з 2,0 двигунця. він поділився зі мною своїми врвженнями, при вилученні 1ї форси.
Другий співробітник, на кенгусі з двигунцем F9Q - та ж сама проблема.
Якось так.
Наголошую- це не проблема якогось конкретного реношно/ніссановського двигуна. Це загальна проблема.
Добавлено через 7 минут
Бо для того щоб розбити міф про проблемні форсунки на 2,0 не дуже правильно апелювати до проблем інших двигунів. Тобто якшо нема цифр УСІ наші розмови такими й остануться
Вітя в Тебе є якісь цифри по статистиці?
Так це тільки розмови.
Мої розмови про 200 000 пробігу також розмови, яким хтось може вірити, а хтось ні.
Не може бути.Що автівка з 373 000 пробігу. Їздить на рідній турбіні, комплекті зчеплення. Не може бути, що при пробізі 195 000 не мінявся ремінь та роліки навісного. Не може бути що не мінявся розходомір повітря, датчик та клапан турбіни.
Просто. Такого не може бути. ;)
Форсунки: Їздив би на рідних. Але. Був коцнутий масляний піддон. В результаті чого сталось маслянне голодяання 1го ціліндру. Загризло поршень. Для того щоб добратись до вибраковки деталей, потрібно було висмикнуть форсунки. Проблемною виявилась 4та. Нумерація циліндрів в 2,0 йде від цепу ГРМ. Форса вийшла не шматками, візуально цілою. Але як виявилось, все ж пошкодженною.
Сергій, я ж так і написав, "УСІ" розмови, тобто і мої.
А от
Для того щоб добратись до вибраковки деталей, потрібно було висмикнуть форсунки. хіба не додає проблем з мотором? Можливо ще й тому, що на 1,9 у таких випадках форсунки чипати не треба пішли різні чутки?
Darts-Trafik
15.11.2015, 13:14
Щось ми в темі про ціни і пальне заговорилися про форсунки:) так що- продовжимо.
В мене п"ятеро знайомих мають головастиків з моторами 1.9,ні в одного(!) ця перша форсунка не вийшла без вагомих зусиль, у трьох вони були зламані при виніманні. Великий плюс в них шо вони ремонтнопридатні і не такі дорогі,як на двухлітрових.
Щось ми в темі про ціни і пальне заговорилися про форсунки
Та да. Але від дешевого пального, виникає частенько результат- Ремонт форсунок.
Мені подобаються слова Юри Гюга. " Є у мене постійні клієнти по заміні форсунок з (не памятаю назву населенного пункту). У них є доступ до дешевої соляри. Мені так добре, маю постійну роботу від клієнтів звідти." :)
Добавлено через 9 минут
хіба не додає проблем з мотором?
Проблеми додають собі власники з неналежним користуванням. От і все. Хто на солярочці зекономив, хто на маселці та фільтрах.
Є наприклад тип "Наєзднікі" Часто таких зустрічаю на автівках з двигуном 2,5 G9U 630. Самий потужний двигунець в лінійці Трафообразних.
Коли задаю їм питання- Що Ти будеш робити, коли в тебе загориться ось ця лампочка на приборці ( індікація пропалювання сажового фільтра).
За часту в відповідь, бачу не зрозуміле покліпування очима.
Але при бесіді, чую негативний відгук про двигун 2,0. Який вони в очі і не бачили. ;)
От такі справи ...
Тю, та то дивлячись, як на "тапочку" натискати. У мене по місту виходить зараз десь 7,5л/100км. Але тільки-но почну натискати, то і росхід зразу повзе вгору.
А якщо ду-у-у-уже захотіти... то можна і так:
https://lh3.googleusercontent.com/OzQgWXsjSEg6dWlGxAQ9dP4yaxJk2fz2NHpIeQ8iyDII7G4p0B clbS1L_7zyJhi1Aa3QNYhYwyAqyyMMO7mpxIMZ0CDuu0-VtXmfGDP--5Zjss4-ovhehD1w5im4LZp6IL7O1H4T2GlasXnv4SFsa-TSrU3EQXT8xO009hNni4xXhAlPZva3sq-y1Cfcx8gAUbfQ7U2tqQtQ4nYroX06Uy4_DMMC0H2dIPCB-hy-Ti0W14pC0RrEQrk5gb5VdEqYwfN8UcHv4XrEgucr9uDj3pODeZ EkrsMck8SrwBc76Nt0vVaea_cQICDjda3NEVfqPxdXgeSCa7g5 X2f7zJXxBMdOYP3zhE0HxVHtS4acFtAJZ9NF5w6_2_kpOJ9czl bSN-tcmbOx1VB-X238YWKfU2aUb9fwKF8-IgdYpP58rOGW54Y2wdwe2olHPhLKgARnleBAxiPgC95Hj1bPTU jofJ_JcFi9ceZvtjlMwinJN7MKVBEYpzYI-GeOeptMlkOyS7yfIthbEFnaCeNJLgFmYVstZjo0lc7IGicFSNc A4rE=w903-h677-no
Це середній росхід палива за 15 км шляху з Ірпеня (від Вовки) до Києва, навіть, трішки в тягнучку потрапив.
за 15 км шляху
А за 5км наверное можно еще меньше сделать.
за 5км наверное можно еще меньше сделать.
Можно. С горки скатиться 5-километровой, будет 0 :)
У меня был различный рельеф, были подъемы и были спуски, также на Окружной попал в тянучку. Т.е. в принципе, такой расход получить можно, но ездить так - издеваться над собой и над автомобилем.
pasha210
16.11.2015, 14:15
shur1k, мне о таком расходе только мечтать.За 1800км 9.2 средний по трассе,в крупных городах попадал в пробки.Но можно и чуть меньше сделать.По городу у меня 10.5 средний.Грешу на колёса 225/60/17 и багажник на всю крышу...
По городу у меня 10.5 средний.Грешу на колёса 225/60/17 и багажник на всю крышу...
Ну может быть. У меня больше 8 обычно в городе не бывает. Зимой иногда до 9-9,5 доходит, но не более. А вот по трассе... тут по разному :-) обычно около 9-9,5.
так то наверное на автомате было на трассе?
Потролю трохи: :)
2012 рік.
18.окт 230842 358 25,8 7,21 ДТ Євро
19.окт 231673 831 57,4 6,91 ДТ Євро
22.окт 232250 577 39,5 6,85 ДТ Євро
22.окт 232803 553 40,9 7,40 ДТ Євро
23.окт 233678 875 65,6 7,50 ДТ Євро
31.окт 235240 1562 122,8 7,86 ДТ Євро
Це літо:
4 июн 15 350510 1332 104,35 7,83
11 июн 15 351071 561 42,62 7,60
15 июн 15 351710 639 50,03 7,83
16 июн 15 351966 256 17,11 6,68
22 июн 15 353034 1068 84,7 7,93
6 июл 15 355516 2482 184,74 7,44
22 июл 15 357247 1731 136,98 7,91
28 июл 15 357621 374 26,63 7,12
Останній період. :(
5 окт 15 368407 489 41,86 8,56
6 окт 15 369622 1215 97,56 8,03
15 окт 15 370131 509 47,15 9,26
18 окт 15 370566 435 37,39 8,60
27 окт 15 371011 445 38,35 8,62
30 окт 15 371441 430 36,28 8,44
3 ноя 15 371874 433 36,37 8,40
9 ноя 15 372761 887 75,5 8,51
На закуску: https://www.drive2.ru/c/2503667/
медленно ездите...
По правилам. +20 км. по Джі Пі Ес, і на круїзконтролі. :)
Хіба що як зустріну в дорозі "наглого" Трафовода. Можу показать як їздить мій бусик. :)
а как введут фотофиксацию.....и тема станет не актуальна:nasmeshka:
котишся з гірки...коли на дізелі меньший розхід,:на нейтральній,чи на 5 передачі(в мене 5),не натискаючи педальку газу?...не має БК,і тому цікавить.
DenVivaro
16.11.2015, 19:39
котишся з гірки...коли на дізелі меньший розхід,:на нейтральній,чи на 5 передачі(в мене 5),не натискаючи педальку газу?...не має БК,і тому цікавить.
когда катишься на передаче, расход = 0
когда катишься на передаче, расход = 0
Так, але котишся вдвічі, а то й втричі меншу відстань! Так, що тут х.з. де буде економія, коли гарно чуєш авто, то так можна(на нейтралці) економити паливо, але то так "нудоттина"!
vectra20
16.11.2015, 21:07
shur1k, мне о таком расходе только мечтать.За 1800км 9.2 средний по трассе,в крупных городах попадал в пробки.Но можно и чуть меньше сделать.По городу у меня 10.5 средний.Грешу на колёса 225/60/17 и багажник на всю крышу...
присылай блок управления.
догадываешься зачем ???
pasha210
16.11.2015, 21:47
присылай блок управления.
догадываешься зачем ???
Да,только попозже,сейчас денег нет.Думаешь,что-то получиться с расходом?Уже подумываю на 195-ую резину на железках и багажник снять,хз,машина прожора))Раньше как-то ездил без бк и не обращал внимания...
DenVivaro
16.11.2015, 21:50
Да,только попозже,сейчас денег нет.Думаешь,что-то получиться с расходом?Уже подумываю на 195-ую резину на железках и багажник снять,хз,машина прожора))Раньше как-то ездил без бк и не обращал внимания...
а по чекам расход сильно выше, чем по БК ?
vBulletin версії 3.8.11, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010