КПК

Показати повну версію : Выбор зимней резины.

Сторінки : 1 2 3 4 5 [6]

vitos svp
07.11.2018, 10:51
а какой индекс нагрузки минимальный подойдет?
В мене 102, зимова Нордман з 13 року, на штампованих дисках, гуль не має, диски два рази вже катав!
Літня Roadstoun 102 класу з 13 року відїздила до весни цього року на люміневих дисках, на прикінці зловив гулю і диск трохи погнув.

Зараз на літо взяв 98, класу, подивимось що буде.

Знайшов фото у своєму бортовику на реношному форумі:

Придбав у вересні 2013 рогу по 909 грн (ще жива і цей сезон переживе):
http://s002.radikal.ru/i199/1407/b8/c53230d6b4cb.jpg (http://www.radikal.ru)

Придбав у жовтні 2013 року разом з дисками (фото зроблене на шиномонтажі у Чалтирі під Ростовом):
http://s020.radikal.ru/i714/1407/e3/a6da292267a9.jpg (http://www.radikal.ru)

Eduard
07.11.2018, 17:39
Ну у каждого свое мнение, может быть в Славянске или Тернополе или в Бердянске и убирают абсолютно весь снег, но у нас лично почистили основные дороги и все, а есть места где вообще снег не чистится, а тупо раскатывается и во второй половине зимы это уже колии во льду, причем в некоторых местах с глубиной больше клиренса л/а.
И это мое личное мнение, что лучше я буду тарахтеть шипами по асфальту, чем съехав с оного сидеть где-то в ледяной ловушке. И это бред что шипы по асфальту скользят как некоторые утверждают. А последние 2 зимы тому примером.
+++
В "центре науки и культуры", как говорит мой тесть про стольный град Киев, ситуации зимой очень разные случаются. крутых горок масса, нечищеных улиц валом. У нас есть VW LT, что часто по европам гоняет, так специально ему держим на задок 2 зимних варианта - шип и нешип.
Минусы шипа реально только акустический комфорт и невыезд в европы.
А остальном плюсы...
И про скольжение шипов на асфальте - действительно бред.
Еще раз выскажу свое мнение, поддержу Беза, - на зиму или дорогая нешипованая фрикционка, или сэкономить, но тогда зашиповать бюджетную шину под шип... Хотя никакой шип не панацея от неверных действий водителя. можно и тут применить известное: "Чем круче джип, тем дальше бежать за трактором".

Piric
07.11.2018, 17:54
Ну у каждого свое мнение, может быть в Славянске или Тернополе или в Бердянске и убирают абсолютно весь снег, но у нас лично почистили основные дороги и все, а есть места где вообще снег не чистится, а тупо раскатывается и во второй половине зимы это уже колии во льду, причем в некоторых местах с глубиной больше клиренса л/а.
И это мое личное мнение, что лучше я буду тарахтеть шипами по асфальту, чем съехав с оного сидеть где-то в ледяной ловушке. И это бред что шипы по асфальту скользят как некоторые утверждают. А последние 2 зимы тому примером.
Тут смотря где больше ездишь , если межгород там в основном чистят , либо машины дорогу разбивают то лучше липучка , если больше город и т.д тогда шип ИМХО !

Беза
07.11.2018, 19:15
AK Andrew, ну так обратись к Вадику (Ткач73), рекомендую, не первый раз у него беру и доволен.

Вик123
07.11.2018, 20:28
"Чем круче джип, тем дальше бежать за трактором".
Вот в этом весь и вопрос. А весь этот бред про шипы как панацею... Перечитайте о чем писал PavelV

чем съехав с оного сидеть где-то в ледяной ловушке.
Просто тебе еще не попалась ловушка, в которой шипы бесполезны. И это не значит, что шипы спасут в любой ситуации.

Добавлено через 1 минуту
У нас есть VW LT
А под наемника так вообще только лишь шип, потому как не свое...

Eduard
08.11.2018, 10:03
Вот в этом весь и вопрос. А весь этот бред про шипы как панацею... Перечитайте о чем писал PavelV

А под наемника так вообще только лишь шип, потому как не свое...

Почитал, и как-то не вкурю вот это утверждение про лайно на асфальте...
И некоторый опыт, не только личный (за рулем с 87-го) присутствует. Занимаюсь продажей шин больше 15 лет...
Не понял про наемника, у меня его нет :stop:.

DRB
08.11.2018, 10:32
плюнув і купив преміорі на зиму нову. Якщо відходить хоча б два сезони - ідеально.

vitos svp
08.11.2018, 10:44
...
И некоторый опыт, не только личный (за рулем с 87-го) присутствует. Занимаюсь продажей шин больше 15 лет...

Шиповану гуму останній раз купував у 2003 році.
Може від життя відстав і вони зараз вже не вилітають?
Раніше що на Хаккапеліті, но Норд Фрості ІІІ, була така проблема, особливо на голому асфальті!
Що це за колеса на яких від третини і більше шипів не вистачає, вже через тиждень-два, вистачає пари-трійки гальмувань в підлогу!

З 2004...2005 років що в мене, що в жінки тільки фрікціонна гума скандинавського типу! Машини всі цілі були!

На шипованій вилітав з траси у 1999 році, з 1,5 оборотами через дах під Бродами у Львівській обл. на ТАЗ 21099. Дах машини на підголовниках був. У сніговій каші обернуло!
Приіхав ДАЇшник, другим питанням після: постраждалі є?, було: Шо синку на шипованих колесах? На них частіше і вилітають, бо вважають, що як по сухому асфальту їдуть!

Фрікціонна резина теж різна! Була в мене на Субару ГудЇер на 45 профілі, з шишичками, європейського класу - :oh::oh::oh:, не їхала по снігу і ожеледиці. На повному постійному приводі на ожеледиці такі вальси крутила, хрен вирівняєш! Зате клас швидкості 240 км/год! Це я так розумію для Італійськоі, або Каліфорнійської зими.

Так шо в машині не гума головне, а прокладка за кермом!

Добавлено через 1 минуту
плюнув і купив преміорі на зиму нову. Якщо відходить хоча б два сезони - ідеально.
Відгук не забудь написати!
Може не такий той чорт і страшний, як його малюють!

Вик123
08.11.2018, 12:34
Почитал, и как-то не вкурю вот это утверждение про лайно на асфальте...
Не понял про наемника, у меня его нет :stop:.

Ну давайте меряться ... Шипами пользовался и продолжаю польззоваться с 95-го года. При этом 12 лет пользуюсь рабочим авто обутым во всесезонку( лишь с прошлого года на зимней резине). Поэтому как ездить зимой на полулысой всесезонке знаю не понаслышке. Одну зиму даже ездил с летней резиной на передке.

Eduard
08.11.2018, 17:20
Вик123?
Так никто не меряется...
Ты мне тупому просто и доходчиво поясни, почему шип на асфальте лайно?

Вик123
08.11.2018, 17:35
Ну вот... к слову придрался)) Ну как назвать бесполезную вещь? А?
Весь смысл в том, что шипы - не панацея. И да, ездить без шипов у нас стало гораздо легче чем скажем 20 лет назад. Машин стало больше,снежный накат разбивается быстрей... ну а пару переулков проехать...

Чижик
08.11.2018, 17:39
Весь смысл в том, что шипы - не панацея. И да, ездить без шипов у нас стало гораздо легче чем скажем 20 лет назад. Машин стало больше,снежный накат разбивается быстрей... ну а пару переулков проехать...

Двадцять років тому, мій Тато не знав навідь що таке ота зимова гума. А ти кажеш легше.
:)))

Вик123
08.11.2018, 17:46
Тато не знав навідь що таке ота зимова гума.
У 98-му купляв шиповану всесезонку бц-20))) якшо пам,ять не підводить))

Чижик
08.11.2018, 17:50
У 98-му купляв шиповану всесезонку бц-20))) якшо пам,ять не підводить))

Перша зимова резина, з'явилася шось у 2000-му, на нашому авто. І ту Брат купив, Б/У росаву.
До Того часу, Тато ганяв на всесизонці, і не парився.

vitos svp
08.11.2018, 18:10
У 1997 році придбав першу машину, Хаккапеліта шипована вже була!

Чижик
08.11.2018, 18:11
У 1997 році придбав першу машину, Хаккапеліта шипована вже була!

То шо вона вже була. Не означає що кожен міг собі її дозволити.
То таке...

Eduard
08.11.2018, 18:51
А к тому, что очень многие начинающие, которым я советую шип, наслушавшись таких "лайно", "бесполезная вещь", делают неверный выбор...
Вот интересно, "бесполезная вещь" - ведь у нас всю зиму чищеный асфальт, нет гололеда, тогда и нах та зимняя шина вообще? Ведь я сам помню те времена, что наварка за счастье была. Или каждый день утром машину переобувать по погоде? типа на шип, нешип? Я не про то, что шиповка спасет от всего, но... вот едешь по сухому красивенько, потом, хлоп, и мокро, и леденеет, и "бесполезная вещь" оказывается весьма кстати. А зима, она ведь капризная. Каждый выбирает себе, но припечатывать, что шиповка по асфальту лайно, не надо.

Беза
08.11.2018, 19:45
Ну вот... к слову придрался))
Никого не напоминает?
Просто тебе еще не попалась ловушка, в которой шипы бесполезны.
Это если на брюхо сел, так там только тягач полезным будет, а шипами можно и до асфальта лед прогрысть, а на механике еще и раскачаться.

Вик123
08.11.2018, 21:04
делают неверный выбор...
А может и нет такого понятия как "верный выбор", может он просто у каждого свой?
А к тому, что очень многие начинающие, которым я советую шип,
Есть такой парадокс, когда покупатель не любит слушать советы продавца.
Как посоветовать выбрать правильную резину, если одному
вот едешь по сухому красивенько, потом, хлоп, и мокро, и леденеет, и "бесполезная вещь" оказывается весьма кстати.
А другому
а шипами можно и до асфальта лед прогрысть
А дальше хуже...
Повторюсь, я использовал и продолжаю использовать сам шипованную резину. НО с каждым годом все чаще прихожу к выводу, что не такая уж она и необходимая. ОСОБЕННО на асфальте. Можно просто с наступлением холодов сбавить скорость... Купить цепи... Кому-то нравится, кому-то нет, но это не значит, что кто-то поступает верно, а кто-то нет. Просто по-другому.

Никого не напоминает?
Просто в данном случае речь шла не о моих словах:)

Беза
08.11.2018, 21:18
Купить цепи..
Я ждал этого.
Опустим тот факт что цепи убивают резину, а встать на карачки что бы поставить их, а не дай бог подтаяло и еще грязюка, вообще шикарно. Потом снять их, да мы не ищем легких путей.

Нет, шип не панацея, а просто доп опция.
Я ни кого не хочу уговаривать, но попробовав шипы один раз, каждую последующую резину я покупаю п/шип и отдаю шиповать

Чижик
08.11.2018, 21:53
Ох ви розійшлися... Навідь шипи з ланцюгамитпорівняли. А нічого шо то і то для різних обставин? Особливо ланцюги.

Вик123
09.11.2018, 00:22
Я ждал этого.
:lol:
Читаем внимательно с чего все началось https://busovod.ua/showpost.php?p=441406&postcount=1240

Добавлено через 1 минуту
каждую последующую резину я покупаю п/шип и отдаю шиповать
:lol:
Читаем еще раз
я использовал и продолжаю использовать сам шипованную резину.

Беза
09.11.2018, 08:50
Уже не хочется искать твои цитаты о негативе использования шипов, и ты тут же опять себя цитируешь о использовании оных. Это что, садо-мазо такое или просто потроллить меня?

Вик123
09.11.2018, 11:00
и ты тут же опять себя цитируешь о использовании оных.
И что? Одна моя машина все зимы на шипах, другая шипов не видела. Мне есть с чем сравнивать постоянно.

sergeyss9
09.11.2018, 11:10
По факту краще мати 2 комплекта зимової резини шип/не шип. Але не кожен фінансово потяне .

Беза
09.11.2018, 12:41
Да не что. Просто напиши что это твое мнение, а не втягивай меня в бессмысленные споры про курицу и яйцо.
У меня бус тоже с 2008 года был без шипов, но эта была финская Нокиан, по моему мнению супер резина для заднеприводного авто, потом я попробовал что-то типа какого-то подразделения гиславеда - шо попало

Вик123
09.11.2018, 15:15
Просто напиши что это твое мнение, а не втягивай меня в бессмысленные споры
Алилуя. Человек именно так и написал про свое мнение. И что-то доказывать начал именно ты...
ВСЁ.

БАТЯНЯ
09.11.2018, 15:36
Начиная со своей ВАЗ-21113, использую только "липучку". Даже в наших краях, где зимой снега бывает наметает до 2-х метров, для себя сделал вывод - только ОНА. Да, как-то было такое, что купил "липучку" Кумхо (модель уж и не припомню), а на самом деле она оказалась самой простой всесезонкой. С горем пополам выкатал 2 зимы, а потом пустил её в лето. Как говорится "каждому своё"...

AK Andrew
09.11.2018, 16:51
Да, как-то было такое, что купил "липучку" Кумхо
Продолжу тему Кумхи, сегодня присмотрел Kumho WS51 215/60R17, индекс 100 (800кг) не Цешка, стоит ли ее ставить на пассажира?

Eduard
09.11.2018, 17:23
Продолжу тему Кумхи, сегодня присмотрел Kumho WS51 215/60R17, индекс 100 (800кг) не Цешка, стоит ли ее ставить на пассажира?
Kumho мне не нравится (повторюсь мне), уж очень тяжелые шины у них все, как RFT. Эту модель я еще не щупал. Как эта модель ходит вряд ли кто скажет (новинка сезона).
Если нет каких-то ограничений по гарантии, то без проблем можно ставить. Только учитывайте, что "С" по пробегу выигрывает, по комфорту проигрывает.

AK Andrew
09.11.2018, 17:36
Kumho мне не нравится (повторюсь мне), уж очень тяжелые шины
Сегодня щупал их, вроде не тяжелые, смущает что китаец,
что нарисовано М+С, снежинка и написано ICE и WINTER, как то много всего.
И качать вроде можно только до 3,4

vitos svp
09.11.2018, 17:50
Сегодня щупал их, вроде не тяжелые, смущает что китаец
что нарисовано М+С, снежинка и написано ICE и WINTER, как то много всего.
И качать вроде можно только до 3,4
Придбай Nokian RS2, на зимових шинах краще не економити і брати перевірені моделі!!!

AK Andrew
09.11.2018, 18:21
Придбай Nokian RS2, на зимових шинах краще не економити!!!
так у нее индекс нагрузки 96

Rulik
09.11.2018, 18:55
Хоча на німецькій,але зрозуміло:https://www.motor-talk.de/news/das-sind-die-besten-winterreifen-2018-t6474068.html?utm_source=b2c_news&utm_medium=crm_email&utm_campaign=news&utm_content=teaser_Winterreifen&&&&&#adac-oeamtc-205-55-r16-fuer-kompaktwagen

Eduard
09.11.2018, 19:48
Придбай Nokian RS2,
Так вона Russia. І не Nokian а Nokian Nordman - це такий молодший брат...
Хоча індекс 100.

vitos svp
09.11.2018, 19:56
так у нее индекс нагрузки 96
У якому розмірі???
215/65 R16 102
215/70 R16 100
215/65 R17 100

Добавлено через 11 минут
Так вона Russia. І не Nokian а Nokian Nordman - це такий молодший брат...
Хоча індекс 100.
Яка різниця, обідві ТМ від Nokian! Виготовляються на одному заводы. Фіни збудували свій завод, причому з нуля, на порожньому місці, на окупованій территоріі Фінляндії. Думаю в планах їх повернення, як і фінського населення, названого комуняками карелами!
А шо в нас фінська ще буває?
Nordman - дешева серія, попередніх моделей Hakkapeliitta!
Hakkapeliitta - дорога серія, сучасних моделей!
Фінский завод я так розумію виготовляє невеликі серії склюзивних розмірів і дослідні партії!
Кацапський завод все інше крупносерійного виробництва!

Кумхо із кітая, не кращій варіант!

AK Andrew
09.11.2018, 22:32
Мужики, хорошо бы услышать реальные отзывы, кто на чем катался и какие впечатления,
а не лясы точить где какой завод и качество в теории.
Я так до конца и не понял, можно ли ставить не Цешную резину, туда где в мануале прописано Ц?

Rulik
09.11.2018, 22:35
Кумхо із кітая, не кращій варіант!
Краще китайський ....,ніж Хака з Карелії:aiwan-hi:
Зимова Нексен Евровін,цешка,ціна-якість:ok:

Беза
09.11.2018, 23:17
AK Andrew, У меня грузовик, с перегородкой. Гружу до полторушки. Летом у меня стоит белшина с индексом 96, ну так уж получилось . Проблем никаких. Ну и полторушка не каждый день. Зима стоит с индексом 100, но легковая. Нексен вингуард. Бери легковую с индексом 100 и будет тебе счастье.

БАТЯНЯ
10.11.2018, 07:00
Мужики, хорошо бы услышать реальные отзывы, кто на чем катался и какие впечатления,
Я так до конца и не понял, можно ли ставить не Цешную резину, туда где в мануале прописано Ц?
Я что летом, что зимой катаюсь на резине с индексом 98, т.е. легковая.

Беза
10.11.2018, 08:21
Только с индексом 96 лучше не брать, особенно на перед.

vitos svp
10.11.2018, 08:30
Можно!

Tkach73
10.11.2018, 15:29
У меня стоит зима на Виварике 215 65 16, индекс нагрузки 102,очень мягкая шина, нормально только на пустом бусе едет,под грузом очень прогибается! Второй раз не возьму себе такую,хорошо снег и лёд держала только в первый сезон,хотя пробег очень маленький,тысяч до 10 всего.

Беза
10.11.2018, 19:12
Вадик. не совсем понятно, это от размера зависит, или все-таки от производителя.
Второй раз не возьму себе такую,хорошо снег и лёд держала только в первый сезон,хотя пробег очень маленький,тысяч до 10 всего.

Eduard
10.11.2018, 19:29
AK Andrew, уточните вопрос с ограничениями по гарантии. Если таковых нет, то без проблем можно ставить легковую или SUV с индексом нагрузки от 98.
Я на Вашем месте купил бы стальные диски 16" (это порядка 4000 грн за комплект новых, б/у совсем другие деньги).
А в 16" выбор шин легковых и "С" на порядок больше и цены намного ниже. Да и впоследствии экономия на монтажах.

vitos svp, купуючи будь-який російський продукт, я допоможу російській державі (бо з всьго виробництва йдуть податки). Я цього принципово уникаю.

vitos svp
10.11.2018, 19:46
vitos svp, купуючи будь-який російський продукт, я допоможу російській державі (бо з всьго виробництва йдуть податки). Я цього принципово уникаю.
Купуючи "білоруськи нафтопродукти" ти нікому не допомогаєш?:meowth:
Якщо так поставити питання, то їх не повинні завозити до нас, як і вугілля з Кузбассу! Подивись скількі полувагонів стоїть на рейках з "20" індексом!
То шо Україна не платить напряму газпрому, не означає, що ми споживаємо не кацапський газ!
Треба Білу Церкву купувати, а не Nokian і кітай сраний!

Eduard
10.11.2018, 20:02
vitos svp, не псі. :ok:
БЦ ще не навчилась, як і Китай, робити гарні шини. 5 зим на бусі проїхав на японському Bridgestone, зараз купив німецький Goodyear. І все ок.

vitos svp
10.11.2018, 20:13
vitos svp, не псі. :ok:
БЦ ще не навчилась, як і Китай, робити гарні шини. 5 зим на бусі проїхав на японському Bridgestone, зараз купив німецький Goodyear. І все ок.
Так і не зможе з таким підходом!
Вчитися зараз не треба багато! Треба фінанси на переоснащення і закуп новітніх технологій!
Купуючи іноземне, розвиваїмо їх, а не себе, а потім дивуємося :dash2::dash2::dash2: з якого в нас роботи нема!

Ось є в підходящому розмірі 215/70 R16 100:

https://d.radikal.ru/d21/1811/d2/9b330c9b0ba4.jpg (https://radikal.ru)

https://d.radikal.ru/d38/1811/b9/04426c15267b.jpg (https://radikal.ru)

Може Бридж був з Туреччини все таки? Чому Goodyear ще не Український?

БАТЯНЯ
10.11.2018, 20:17
Купуючи "білоруськи нафтопродукти" ти нікому не допомогаєш?
Якщо так поставити питання, то їх не повинні завозити до нас, як і вугілля з Кузбассу! Подивись скількі полувагонів стоїть на рейках з "20" індексом!
То шо Україна не платить напряму газпрому, не означає, що ми споживаємо не кацапський газ!
Ребята, зачем в технический форум "пихать" политику? Хотите подискутировать по этому поводу - ищите профильные форумы. Или я не прав?

Eduard
10.11.2018, 20:19
vitos svp зав'язуємо флудити. А вчитися треба і багато...

Вик123
10.11.2018, 20:30
БАТЯНЯ, по-моему все касается выбора резины, производителя. Чем-то оскорбился? Попробуй изменить политику своего государства, а не посылать одноклубников на другие форумы.

Eduard
10.11.2018, 20:38
Може Бридж був з Туреччини все таки?
Bridgestone DM-V1 в жодному розмірі в Туреччині не вироблявся..

vitos svp
10.11.2018, 20:57
vitos svp зав'язуємо флудити. А вчитися треба і багато...
Ще пофлужу!
За базар треба відповідати, а не :mail1:!!!
Білу Церкву підтримав вже три рази! Правда поки що, тільки в літньому варіанті!

Добавлено через 5 минут
Ребята, зачем в технический форум "пихать" политику? Хотите подискутировать по этому поводу - ищите профильные форумы. Или я не прав?
Если готов поддержать, могу помочь в приобретении Белоцерковских шин, современных моделей!
За услуги по помощи в приобретении в Украине и перевозку через границу ни копейки не возьму!
Цена будет думаю дешевле, чем аналогичная в рф.

Добавлено через 8 минут
Bridgestone DM-V1 в жодному розмірі в Туреччині не вироблявся..
Та і хер на нього, той Бридж, хоч з Японії чи з Туреччини і інших кітаїв!

AK Andrew
10.11.2018, 21:44
Я на Вашем месте купил бы стальные диски 16" (это порядка 4000 грн за комплект новых, б/у совсем другие деньги).
А в 16" выбор шин легковых и "С" на порядок больше и цены намного ниже. Да и впоследствии экономия на монтажах.
Рассматриваю такой вариант с 16-кой, только оригиналы диски идут не как на втором Трафике, а 5*114,3, и стоят 1700-2000грн штука. Плюс датчики давления тоже по 1500 за штуку + резина 2000-2500
8+6+10=24000грн, за такую цену супер 17 можно взять :(

vitos svp
10.11.2018, 23:40
...только оригиналы диски идут не как на втором Трафике, а 5*114,3 ...(
От же ж бл..ді хранцузські, розболтовка як на Дустері.
5х114,3
ЕТ50,
DIA66,1

AK Andrew
10.11.2018, 23:51
От же ж б...ді хранцузські!
:nasmeshka:

наверное в этом сезоне всетаки только резину куплю 17

vitos svp
10.11.2018, 23:59
:nasmeshka:

наверное в этом сезоне всетаки только резину куплю 17
або колеса б/в від Дустера!!!

AK Andrew
11.11.2018, 00:04
або колеса б/в від Дустера!!!
да вот эти мне глаза мозолят http://www.gumy.eu/produkt/pneupreosobnevozidla/falken/van01+eurowinter+mfs/215/60R17C++109T/zimnepneumatiky/zosilene/s_ochranou_rafika/?id=21560R17CTVW01

БАТЯНЯ
11.11.2018, 05:24
Купуючи "білоруськи нафтопродукти" ти нікому не допомогаєш?
Подскажите мне несведомому - где здесь обсуждение авторезины? А обижаться и плеваться - это для слабаков.

Добавлено через 5 минут
Если готов поддержать, могу помочь в приобретении Белоцерковских шин, современных моделей!
За услуги по помощи в приобретении в Украине и перевозку через границу ни копейки не возьму!
Цена будет думаю дешевле, чем аналогичная в рф.
А разве вопрос стоял в приобретении? Здесь идет обсуждение, на сколько я понимаю. Свой авто я авторезиной обеспечил, беспокоиться нет смысла.

vitos svp
11.11.2018, 08:06
Подскажите мне несведомому - где здесь обсуждение авторезины? А обижаться и плеваться - это для слабаков.

В останньому реченні яке ти вирізав!

БАТЯНЯ
11.11.2018, 08:31
Я так понимаю, что речь шла не про Белую Церковь, а про авторезину, которую выпускает Белоцерковский завод - так надо было и писать. Благо я знаю, что он существует, и в этом году со свояком видел практически весь их ассортимент. А есть и те, кто и в помине не в курсах что и к чему. А про "кітай сраний" я бы ещё поспорил.

Piric
11.11.2018, 13:55
Благо я знаю, что он существует

как и 99.9% сего форума :yes3:

Eduard
12.11.2018, 17:51
Рассматриваю такой вариант с 16-кой, только оригиналы диски идут не как на втором Трафике, а 5*114,3, и стоят 1700-2000грн штука. Плюс датчики давления тоже по 1500 за штуку + резина 2000-2500
8+6+10=24000грн, за такую цену супер 17 можно взять

Цены, однако... Сегодня специально интересовался в Киеве:
Стальные диски 16" -1010 грн/шт.
Датчики давления - 175$ комплект (4900 грн. грубо).
Ну и зачем те датчики на шинах высокого профиля, не понимаю. Если колесо рванет, то датчик пофиг, если постепенная потеря давления, то и так чувствуется.
ИМХО, можно и без датчиков, только лампа на приборке будет мулять.

AK Andrew
12.11.2018, 18:41
Стальные диски 16" -1010 грн/шт.
это наверное цена на диски для 2 поколения Трафов, я меньше 1850 Оригиналы не нашел, разве что производства Россия-Китай 1050грн.
Всетаки на эту зиму возьму 17 шины, пока без дисков.
Сегодня проехался по львовским шинным магазам, у всех одинаковая реакция на такой размер

Eduard
12.11.2018, 18:46
это наверное цена на диски для 2 поколения Трафов, я меньше 1850 Оригиналы не нашел, разве что производства Россия-Китай 1050грн.
Сегодня проехался по львовским шинным магазам, у всех одинаковая реакция на такой размер

Так это же железяки (стальные диски). Какая разница?
Это легкосплаву большие требования по составу, качеству покраски. А железо - просто штамповка...

AK Andrew
12.11.2018, 18:51
ну хз, железяки железякам рознь

vitos svp
12.11.2018, 20:03
Якщо будеш по нормальних дорогах їздити, то купуй на 17".
Якщо по наших, то 16" на штампованих дисках - вони легко катаються і фарбуються з балончика! До твого Трахика з Дустера дискі підходять - я вже писав!

AK Andrew
12.11.2018, 20:13
Якщо будеш по нормальних дорогах їздити, то купуй на 17".
Якщо по наших, то 16" на штампованих дисках - вони легко катаються і фарбуються з балончика! До твого Трахика з Дустера дискі підходять - я вже писав!
та сейчас не в дисках вопрос, понял что с ними напряга нет, а вот шини 17 то вопрос. пока в среднем сегменте на выборе стоят:
- Kumho WS51 2150грн (индекс 100)
- Nexen Winguard 2350грн (индекс 100)
- Falken C T Van01 Eurowinter MFS 3200грн (Цешка)

Беза
12.11.2018, 21:24
Nexen Winguard 2350грн (индекс 100)
У меня такие, +++

AK Andrew
12.11.2018, 21:41
У меня такие, +++
+ + +, это хорошо или троечка? ))
можно полное название модели, еще не полностью ее изучил?

Беза
12.11.2018, 21:47
Это плюсую. Я доволен, но только зашиповал себе, у меня все-таки задний привод
только 100 индекс нагрузки

AK Andrew
12.11.2018, 22:07
Это плюсую. Я доволен, но только зашиповал себе, у меня все-таки задний привод
только 100 индекс нагрузки
как полное название? а то после слова Вингард еще есть варианты продолжения

Беза
12.11.2018, 22:39
винспайк

Добавлено через 1 минуту
https://bigl.ua/p577727124-nexen-winguard-win?gclid=CjwKCAiA5qTfBRAoEiwAwQy-6Sg4djcZx8D66Syd6-aF_Panw9alTiKTfrU8We8YpqXa3Rd2oWkL_xoCMcUQAvD_BwE

vitos svp
12.11.2018, 23:00
как полное название? а то после слова Вингард еще есть варианты продолжения
Ти по Європах їздити не плануєш?

AK Andrew
12.11.2018, 23:04
Ти по Європах їздити не плануєш?
так там почти только и езжу )), а что?

vitos svp
13.11.2018, 06:10
Шипи там дозволено?

AK Andrew
13.11.2018, 08:59
Шипи там дозволено?
нееее, почти везде по Европе нельзя шипы, только в отдельных местах или городах,
например в Альпах, где нет возможности постоянно чистить дороги, но таких мест у них не много

Крымгид
13.11.2018, 09:07
Паша, дякую за разгорнуту відповідь!

AK Andrew
13.11.2018, 18:08
в общем предложили сегодня такой вариант, их и взял, будем тестировать: https://passenger-car.kormoran-tyres.com/ru/products/suv-stud/

Добавлено через 5 минут
215/60/R17, 100Т, XL

2185 грн/шт.

Чижик
13.11.2018, 18:19
в общем предложили сегодня такой вариант, их и взял, будем тестировать: https://passenger-car.kormoran-tyres.com/ru/products/suv-stud/

Добавлено через 5 минут
215/60/R17, 100Т, XL

2185 грн/шт.

З шипами? А як же Європа?

AK Andrew
13.11.2018, 18:39
З шипами? А як же Європа?
нет, без шипов, там только места под шип есть, просто картинка такая :maybe2:

Добавлено через 2 минуты
делаются на одном заводе с Таурусами в Сербии, а про Таурус (и лето и зима) у меня только положительные впечатления,
потому их и выбрал

Беза
13.11.2018, 18:45
Слышал я по корморану несколько отзывов, в основном от водил грузовиков, не лицеприятные

AK Andrew
13.11.2018, 18:48
Слышал я по корморану несколько отзывов, в основном от водил грузовиков,
будем тестить

Беза
13.11.2018, 18:53
Тогда только хороших отзывов

AK Andrew
13.11.2018, 18:57
Тогда только хороших отзывов
Спасибо! на то и настроен :vo:

вите4ек
13.11.2018, 19:18
Грузовые кормораны слабые в плане эксплуатации а легковые вполне норм.

vitos svp
14.11.2018, 07:59
Ну ви як малі діти!
Одна марка гуми говно, друга класс!
Це так само як Рено - говно, а Опель - клас!
Треба обговорювати кожну модель окремо, а не взагалі!
Бо бува удачна модель, а бува дійсно - говно, навіть у найтітулованіших виробників!

:aiwan-hi: Вважаю, що гума призначена для ошиповки, повина бути ошипована, тоді можна розраховувати від неї 100% віддачу, яку пропонує її виробник!
Не може вона буди відповідної (без шипів), чисто фрікціонній моделі!
Це як всесезонка! Не те, не се! Але люди їздять!

AK Andrew
14.11.2018, 09:22
Треба обговорювати кожну модель окремо, а не взагалі!
Бо бува удачна модель, а бува дійсно - говно, навіть у найтітулованіших виробників!
Вважаю, що гума призначена для ошиповки, повина бути ошипована, тоді можна розраховувати від неї 100% віддачу, яку пропонує її виробник!

На счет каждой модели согласен! А вот насчет ошиповки нет, считаю что место для шипов, это как опция, хочешь ставишь, хочешь нет. Да и сами шипы это ведь тоже опция,
независимо от которой резина работает. Не думаю что производитель создает шину сразу с расчетом ошиповки, скорее это просто как вариант взять больший спектр клиентов,
тех кому нужны шипы и тех кому нет. Так же как заглушки вместо кнопок на приборке, хочешь функцию - доставляешь кнопку, не хочешь - ездишь так, но от этого авто продолжает работать. :aiwan-hi:

olexa
14.11.2018, 10:20
хочешь функцию - доставляешь кнопку, не хочешь - ездишь так, но от этого авто продолжает работать.
З гумою трохи не так. Крім "заглушок" під шипи там ще є різниця у формі профілю поверхні, схемі намотування корду, ще деякі нюанси, між повною фрікціонкою і шиповкою. А оте що з заглушками під шипи, то і є
як всесезонка! Не те, не се!
Ще недошипована але вже не фрікціонка. Ну і насамкінець, як на мене основна і головна(каламбур) зимова гума у голові "прокладки"! І як це я майже до 90 років, маючи тоді більше 10 років водійського стажу, навіть не знав про існування зимової гуми. І тільки десь 88 чи 89-го побачив БЦ-20 всесезонку. І жодної аварії, чи НП не було. Ну ось так якось.:maybe:

Чижик
14.11.2018, 15:04
Як і раніше писав. Оті місця, під шип, в неошиплваній резині... Там могли бути ще ламельки. Адже кількість ламелек, то є найважливіше для зимової гуми. Особливо якщо вона без шипів..

Eduard
14.11.2018, 18:04
Ось сьогодні в Києві був "день придурка" - я так називаю день першого реального снігу... Наче у нас Флоріда, і неочікувано випав сніг.
Ще те задоволення постійно об'їжджати на підйомах буксувальників. Черги на монтажі всюди...
Протестував свою обновку 215/70 R16 100T Goodyear UltraGrip Ice Arctic (шип) - реально супер.

AK Andrew
14.11.2018, 21:05
Для информации, может кому интересно будет
https://shina.guide/press/16261/#more-16261

жужик
14.11.2018, 23:31
Для информации, может кому интересно будет
https://shina.guide/press/16261/#more-16261

На рекламу нокиа похоже... По снегу только у нее зеленый цвет.

vitos svp
15.11.2018, 07:33
На рекламу нокиа похоже... По снегу только у нее зеленый цвет.
Nokia, це телефони і місто у Фінляндіі;
Nokian, це шини і річка у Фінляндіі.

Цікаво він сам це придумав:mail1:, чи перепечатав з якогось, Європейського видання? Виключивши із первісного списку Мішлен, Контіненталь і Бріджстоун!:no-no::D

blackstalker
15.11.2018, 07:42
Nokia, це телефони і місто у Фінляндіі;
Nokian, це шини і річка у Фінляндіі.

Цікаво він сам це придумав:mail1:, чи перепечатав з якогось, Європейського видання? Виключивши із первісного списку Мішлен, Контіненталь і Бріджстоун!:no-no::D

Так пише що шини з бюджетного класу.

dima_kharkov
11.12.2018, 12:10
Перешел на kleber transalp 215/65/16c , больше мишки нравится в управлении

Сергей Ш
20.12.2018, 06:10
Зимня или нокиан нодман или мишелин шип

Sustanon_250
23.12.2018, 11:11
Я поставив Michelin X-Ice XI3 215/65 R16 102T. Вийшла пара десь 5200 разом пересилкою. Колеса бомба по всіх параметрах. Що по мокрій трасі, що по снігах. Едине слабке місце це відвертий лід. Але це ж не шип. І,доречі вже встиг перевірити на міцність. Одного разу вийшов і не помітив що одне колесо стоїть на диску. Сів і поїхав, через всю парковку. Так як був сніг і на парковці постійно крутив кермо, не відразу помітив, що їду на спущено у. Проїхав десь метрів 70 - 100. Думав капец колесу, пожував. Став качати компресором, більше 2 навіть не качало. Була дирка. Я на бігом на монтаж. В тягнули скло. Подивився в середину шини чи не погризло корд. А на ньому ні сліда. Відбалансувалось ідеально. Зараз чудово їздить руль не тягне. Короче обійшлося легким переляком. А то 100 баксів колесо)

Аркадій
23.12.2018, 15:39
Користуюсь Nokian WR C

я розумію що порівняння недоречне але коли проїхав 75км на літній goodyear і після 20хв заміни на нокіан був дуже вражений мягкістю їзди

DenVivaro
12.01.2019, 23:06
Протестував свою обновку 215/70 R16 100T Goodyear UltraGrip Ice Arctic (шип) - реально супер.

Як вона по шуму у зрівнянні з попереднім нешипованим Бріджем? Шипи чутно?

Вик123
12.01.2019, 23:25
Шипи чутно?
Конечно. И саму резину тоже слышно, немного спасает ситуацию то что сама резина очень! мягкая.

DenVivaro
12.01.2019, 23:28
Конечно. И саму резину тоже слышно, немного спасает ситуацию то что сама резина очень! мягкая.

знакомый ездит на Нокиан Хакапелитта 8 шип, говорит что редко шипы слышно, ему нравится

Вик123
12.01.2019, 23:33
знакомый ездит на Нокиан Хакапелитта 8 шип
А машина какая? Я по звуку шипов определяю есть гололед или нет))

DenVivaro
12.01.2019, 23:36

Субару Форестер, Митцубиси Пажеро

Добавлено через 5 минут

какая у тебя шиповка?

k1ngenya
13.01.2019, 01:45
Катаю Нордман 7 шип, то шипы слышу при разгоне, и в зависимости как накачаны колеса.

Вик123
13.01.2019, 07:28
DenVivaro, Goodyear UltraGrip Ice Arctic (шип)

Romaha55
13.01.2019, 10:15
у мене шипована SAVA шипи чую коли торможу...

Eduard
13.01.2019, 13:33
Як вона по шуму у зрівнянні з попереднім нешипованим Бріджем? Шипи чутно?

Звісно, шипи чутно. І на швидкості гуде відчутніше. Сам протектор більш "тракторний", ніж у попереднього Bridgestone DM-V1. Але я не сказав би, що це критично (принаймні для мене). І, звичайно, на чистому асфальті звук гучніший. Не сказав би, що шина м'якша, за попередній Брідж, мені здається, навіть трохи жорсткіша.

старлей
13.01.2019, 15:40
сегодня целенаправленно решил усадить буса. Резина БЕЛШИНА Artmotion Snow Бел-217 215/65R16 98T
мне не платят за рекламу)))
http://images.vfl.ru/ii/1547385847/69af245c/24936008_m.jpg (http://vfl.ru/fotos/69af245c24936008.html)
снега у нас под навалило, и техника прошла
этому комплекту 2-й сезон
так вот усадить буса таки удалось)))) но как усадил не быстро,так же надежно выехал на 2 передаче в раскачку.
лопата не пригодилась))))))
короче говоря вторую зиму я очень ей доволен)
за следующую зиму куплю еще такие, хотя и этих еще хватит

Шкодник
13.01.2019, 18:09
Судя по фото снега очень мало)))
На хорошей резине бус уверенно прет по целине

k1ngenya
13.01.2019, 18:24
Этой зимой проверял, по номер сунет главное не останавливаться))

wasya
13.01.2019, 22:46
купил вот это ...Nexen WinGuard ice Plus WH43 205/60 R16 96T ..рисунок "липучка",с виду "бомба",не резина,думал как по сухому асфальту на ней ездить буду,да еще за такие деньги..а оказалось г-но редкостное..как корова на льду на этой резине,постоянно ЕSP светит..на простой Белшине в разы лучше ехала..не покупайте,не стоит она своих денег и близко..

Беза
13.01.2019, 22:59
.Nexen WinGuard ice Plus WH43
у меня такая только винспайк(шип), очень доволен

Lucku
14.01.2019, 00:09
Приглашаю всех желающих на тест-драйв своей резины к себе на работу...переулок моторный, в Голосеевском районе столицы номер не важно, важно спуститься по моторному переулку вниз и подняться потом на верх)))) всем не выбравшимся кофе и отличный прием отбусоводобратии обеспечен!)))
Пы.Сы. я выезжаю с раза 10го)))

wasya
14.01.2019, 00:44
только винспайк(шип)
может он и держит..моя тоже не стоит,едет..но по цене в 2 раза дороже Белшины,ожидал намного лучше..а оказалось на Белшине уверенней ехал,если сравнивать обе..:(

Eduard
14.01.2019, 11:29
Приглашаю всех желающих на тест-драйв своей резины к себе на работу...переулок моторный, в Голосеевском районе столицы номер не важно, важно спуститься по моторному переулку вниз и подняться потом на верх)))) всем не выбравшимся кофе и отличный прием отбусоводобратии обеспечен!)))
Пы.Сы. я выезжаю с раза 10го)))

Я на Моторном работаю. Только один раз пришлось чуть спуститься, чтобы хоть немного разогнаться (пришлось остановиться на крутом подъеме).
Но я на шиповке. Прошлые зимы на DM-V1 было несколько сложнее...

Lucku
14.01.2019, 12:56
Я на Моторном работаю. Только один раз пришлось чуть спуститься, чтобы хоть немного разогнаться (пришлось остановиться на крутом подъеме).
Но я на шиповке. Прошлые зимы на DM-V1 было несколько сложнее...

Прикольно! Я тоже на моторном, красные ворота в самом низу... Выезжаю легко до евро сто, а дальше как повезет :D. Резина россава без шипов:lol:

Ключик
14.01.2019, 17:21

А кенгурятник де дівся?

olexa
14.01.2019, 18:12
Ох і важко ж з тобою фотки дивитись!
https://b.radikal.ru/b34/1901/de/51fd44f73433.jpg

DenVivaro
14.01.2019, 19:15
Прошлые зимы на DM-V1 было несколько сложнее...

да, на ледяных подъемах стартануть без шипов тяжело, долго приходится искать точку опоры для старта

Витасик.
14.01.2019, 20:25
57870
Nexen Winguard WinSpike:)
Это неделю назад, а вчера заезжал то туманок небыло видно

старлей
14.01.2019, 20:33
да, согласен, фото не очень удачное
Это уже пробил стоянку
см 30 точняк+ лед под снегом

уточнение
сегодня рыхлый тающий снег, и все равно едет

Беза
14.01.2019, 21:59
wasya, у меня еще и задний привод. А может модель что у тебя не очень удачная.

Добавлено через 20 секунд
Витасик., шип?

wasya
15.01.2019, 00:57
А может модель что у тебя не очень удачная.
та новая модель,кажись:maybe:..та я на ней не буксовал еще очень..только на кольце раз остановился,не большой подьем,пропускал движение...и не смог дальше с места сдвинуться,буксую,все сигналят сзади,а як как будто на лысаках или на летней резине рою:zloy:..а тут еще копейка 40-летнея на лысаках обезжает меня..такое паливо стало:oh:..блин,думаю,за что я столько денег отвалил..и дорога почищена,немного лед был..х.з. что за резина?..постоянно ESP желтым отвечивает..на Белке,прошлой зимой вообще не включалось почти..

Шкодник
15.01.2019, 06:35
А кенгурятник де дівся?

Переехав на белого))

Добавлено через 55 секунд
Ох і важко ж з тобою фотки дивитись!
[]

Вибачайте, телефон отак грузить

Vitus
15.01.2019, 18:46
57870
Nexen Winguard WinSpike:)
Это неделю назад, а вчера заезжал то туманок небыло видно

Їжджу на такій вже третю зиму.пре шо танк...

Григорий Саныч
15.01.2019, 19:01
wasya, Вася. ...а ручник чего не снял,думал и с ним попрет???:lol:

wasya
15.01.2019, 22:36
а ручник чего не снял,думал и с ним попрет???
вот одно, что классное в этой машине,так это ел.ручник-сам становится,сам снимается..не забудешь)

Витасик.
16.01.2019, 12:39
Добавлено через 20 секунд
Витасик., шип?

Да

vitos svp
04.11.2021, 21:44
Літню гуму на Трафіка я отримав!
Тепер треба зимню придбати! Чи цього року зими не буде?

Василий Ш.
04.11.2021, 22:43
Літню гуму на Трафіка я отримав!

:) по календарю точно буде…
якщо їздити, то треба!

М'арк
04.11.2021, 23:41

Позаминулу зиму в мене знайомий на Транзиті (задньоприводному!) всю зиму на літі від'їздив. Так шо - кожному своє :maybe2:

Добавлено через 19 часов 35 минут
Покажу, що буває зі старою гумою. Це саме ті скати 12-го року, що доїжджували останній сезон. Це колесо систематично приспускало, коли зняли я побачив ось це, причому, протектора там десь 4 мм.

https://b.radikal.ru/b34/2111/66/874968e579b4.jpg

vitos svp
10.11.2021, 20:44
Ось так пішоа корд на двох колесах знову правого борту, лівий борт цілий.

https://b.radikal.ru/b31/2111/63/f0cf3a3ab753.jpg (https://radikal.ru)

https://a.radikal.ru/a13/2111/ae/eac9d8d10b3d.jpg (https://radikal.ru)

https://a.radikal.ru/a37/2111/b9/02a66433f5e4.jpg (https://radikal.ru)

https://d.radikal.ru/d36/2111/ec/8cccf63a4136.jpg (https://radikal.ru)

після того як літня гума не доїздила до кінця сезону з місяць, я поставив зимній комплект Nordman 215/65 R16 102, 2013 року.
Коли ставив колеса стан був відмінний! З'їздив до Запоріжжя (400 км), 30 жотня виїхав з ранку в напрямку Варшави, при виїзді все було добре, поїхав не через Дніпро, а через Новомосковськ, де дорога доволі горбата, хоч і без ям, ям по дорозі не ловив, через 400 км, за Красноградом на свіжому асфальті машино почало тягнути на праву сторону і з'явилась вібрація? думав може який грузок відлетів, а воно он як корд повилазив!

Внутрішній стан шин ідеальний, жодної латки не було!

От тепер шукаю що зимового знайти!

М'арк
10.11.2021, 20:54
Ось так пішоа корд на двох колесах

Маде ін раша, шо ви хатєлі ?.. :maybe2:

Беза
10.11.2021, 23:23
От тепер шукаю що зимового знайти!
бери купер, не пожалеешь

vitos svp
11.11.2021, 00:11
Маде ін раша, шо ви хатєлі ?.. :maybe2:
А ти бачив Nokian, щоб була не паРаша?

Добавлено через 1 минуту
бери купер, не пожалеешь

Цього замало!

Добавлено через 31 минуту
Може таку 195/65 R16 C 104/102:

https://a.radikal.ru/a00/2111/db/e486307cf13d.png (https://radikal.ru)

але вона якась шосейна, за протектором! Був в мене свого часу Goodyear з 3-d шишками -зимовий на Субару повнопривідній, так на ньому було краще на сніг і лід не виїзжати!
Тому до і потім лише Нокіани зимові були, а зараз я в повній розгубленності.

Чи такий Вантус спробувати:

https://a.radikal.ru/a04/2111/93/549e251bae1d.jpg (https://radikal.ru)

відгуки нормальні, але наскільки їм можно довіряти?

Postdove
11.11.2021, 07:42
Може таку 195/65 R16 C 104/102:

https://a.radikal.ru/a00/2111/db/e486307cf13d.png (https://radikal.ru)

але вона якась шосейна, за протектором!

Ви правильно мислите. Оті ламєлі посередині, під 45 градусів абсолютно неробочі. Вони і не грeбуть по снігу/грязюці, і боковий занос не тримають.
Колись була Нокіа зі схожим малюнком на задньоприводному Мерседесі. Так там передок на сніговій підтанувшій каші не реагував на поворот керма, так машина і сунула прямо. І це 140-й Мерседес вагою в 2 тони! Продав зразу майже новою, хоч і втратив десь 30% від вартості.

Чи такий Вантус спробувати:

https://a.radikal.ru/a04/2111/93/549e251bae1d.jpg (https://radikal.ru)

Теж не дуже. Найкращий малюнок для зими- шестигранна блок-шашка.

Василий Ш.
11.11.2021, 08:11
В мене зимова Преміоррі, повністю задоволений. Це вже буде 3я зима. Тільки з старим протектором, ламелі мягкі, на морозі не дубіє. Коли їду сам випробовую ESP, дуже відчутно як авто підторможує/вирівнює.
Один ньюанс, сама себе шипує … періодично чищу камінці між ламелями.

madi
11.11.2021, 08:44
Zeta Antarctica 8 215/65/R16c 109/107 мой выбор более 3лет

Vet
11.11.2021, 10:05
В мене зимова Преміоррі, повністю задоволений. Це вже буде 3я зима. Тільки з старим протектором, ламелі мягкі, на морозі не дубіє. Коли їду сам випробовую ESP, дуже відчутно як авто підторможує/вирівнює.

ХЗ, у меня после 60-ти км выла как боинг на взлете... Продал

Postdove
11.11.2021, 10:30
Премиори, кроме того что воет, еще и трещинки по боковине пускает. Не старая резина, 2017-го года.
Но зато мягенькая.

Василий Ш.
11.11.2021, 11:09

Літня теж гуділа, на зимовій не замічено такого…

Добавлено через 2 минуты
Премиори, кроме того что воет, еще и трещинки по боковине пускает. Не старая резина, 2017-го года.
Но зато мягенькая.

Буду міняти зверну увагу, нагнав страху :D

vitos svp
11.11.2021, 11:16
...
Колись була Нокіа зі схожим малюнком на задньоприводному Мерседесі. Так там передок на сніговій підтанувшій каші не реагував на поворот керма, так машина і сунула прямо.
...
Треба розглядати конкретну модель, а не ТМ!
Здешевлений клон Nokian в 2013 році мене влаштовував повністю, навіть з протекторм "ялинка"! Виявилось з ресурсом проблема, хоча проблемним був лише правий борт!

Добавлено через 3 минуты
там теж протектор більше шосейний, для чищених Європейських доріг, ніж по наледі дрикатись! В нас така зима, що вдень каша, а вночи все змерзається!

Добавлено через 3 минуты
Zeta Antarctica 8 215/65/R16c 109/107 мой выбор более 3лет
кітайська гума, на кітайське авто!!!

Добавлено через 6 минут
то на WV погана шумоізоляція, в порівнянні к Кангу ІІ.;)
Не відчував я виття, хоча кангушка в нас іздить по місту і на тещину дачу в межах міста! І була ще в часи коли гладеньких доріг не було!

Добавлено через 8 минут
Но зато мягенькая.
є таке діло, але з'явились коли стерлась в "0", на Ітегрі таких не було!

Добавлено через 12 минут

Ітегра не спустилась навіть коли протектор розшарувався!

Postdove
11.11.2021, 14:12
Буду міняти зверну увагу, нагнав страху

Тріщинки треба дивитись ближче до диска, 5-6 см. Ідуть паралельно диску.

Не знаю, як щодо легкової, але вантажна( наприклад R17,5) з такими тріщинками або дає гулю, або стріляє.

Добавлено через 32 минуты

є таке діло, але з'явились коли стерлась в "0"

В мене протектора ще 6-7мм. Одне колесо вже зняв, на ньому тріщини серйозні пішли.

М'арк
11.11.2021, 18:54
А ти бачив Nokian, щоб була не паРаша?

В нас зараз немає, хіба, з Європи везуть. Тому я навіть не розглядав Нокіан до покупки.

Добавлено через 2 минуты

Читай негативні відгуки, це хоч приблизно прояснить ситуацію.

Добавлено через 6 минут
на WV погана шумоізоляція, в порівнянні к Кангу ІІ

Ну, це, м'яко кажучи, помилкова думка

vitos svp
12.11.2021, 10:04
В нас зараз немає, хіба, з Європи везуть. Тому я навіть не розглядав Нокіан до покупки.

В Європі є заводи Nokian? Наскільки маю інформацію є невеликий завод і Фінляндії, який виготовляє шини преміум, все інше виготовляється на ісконних Фінських землях захоплених московією!

Читай негативні відгуки, це хоч приблизно прояснить ситуацію.
Чим негативні відгуки правдивіши за позитивні?

Ну, це, м'яко кажучи, помилкова думка
А на смайлик ми не звертаєм уваги?:oh:

М'арк
12.11.2021, 18:21
В Європі є заводи Nokian?

1) Фінляндія в Європі
2) В Європі продається фінський Нокіан, а в нас - ні.

Чим негативні відгуки правдивіши за позитивні?

Викладеною в них інформацією.

А на смайлик ми не звертаєм уваги

Ні :maybe2:

Витасик.
19.11.2021, 15:18
У нас тоже есть финская нокиан

vitos svp
19.11.2021, 16:19
Може посилання дасте про шини в нас не маде ін параша?

М'арк
19.11.2021, 20:21
У нас тоже есть финская нокиан

Теж цікавить фінка С-шка

Витасик.
20.11.2021, 10:42
Nokian Hakkapeliitta CR3 215/65 R16 109R C есть раша есть фины, но фины по остаткам 2шт

Добавлено через 1 минуту
Фины есть но не во всех размерах

М'арк
20.11.2021, 21:34
... но фины по остаткам 2шт ... Фины есть но не во всех размерах

... і ті двітисячілахматого року випуску.

Колян БУ-БУ
22.11.2021, 20:44
Народ знающий, подскажите, а на мой коротыш обязательно шины С-ка? Можно ли ставить с индексом нагрузки 92, 94, 96 и 98. Вожу в основном свою ж. и пару свиных тушек(200кг) ну раз в месяц езжу за грузом в 1000кг , дорога хорошая. Езжу по стариковски 90-100км/ч, спешить мне уже некуда, да и кпп 5ступ.
Как он рассчитывается этот индекс, деталей не пойму..

sergeyss9
22.11.2021, 21:23
Народ знающий, подскажите, а на мой коротыш обязательно шины С-ка? Можно ли ставить с индексом нагрузки 92, 94, 96 и 98. Вожу в основном свою ж. и пару свиных тушек(200кг) ну раз в месяц езжу за грузом в 1000кг , дорога хорошая. Езжу по стариковски 90-100км/ч, спешить мне уже некуда, да и кпп 5ступ.

Під такий груз однозначно цешка :meowth: Легкова з індексом 98 - як варіант сраковозки.

Витасик.
23.11.2021, 09:05
... і ті двітисячілахматого року випуску.
21 года

Добавлено через 3 минуты
Постав с индексом 102 и будет норм. У меня зимняя с индексом 102, 4-5 год так езжу и норм

fandizel
23.11.2021, 11:15
Куплена машина в январе 2019 с зимней резиной triangle 205/60/16 96Т, вожу две жопы, планирую в декабре на Закарпатье съездить. Стал вопрос надёжности резины для такой поездки. Что скажите?

Postdove
23.11.2021, 12:12
На фото Premiory, середина 2018 года. Вчера уже второе колесо отставил от эксплуатации. Остаток протектора по центру 6,5мм. :(

fandizel
23.11.2021, 15:15
Какое давление держать в не стандартных шинах 205/60 R16 кто знает?

Romaha55
23.11.2021, 16:00
у мене зима 205/60 R16 з індексом 96Т качаю 3-3.2 атм уже 6 років їздить, ніяких проблем. Машина катає задницю, грузів не вожу.

Витасик.
23.11.2021, 17:06
А не низковато 205/60R16?

Postdove
23.11.2021, 17:28

А чем они Вам нестандартные? Обычная легковая шина. Если качать на комфорт, то в районе 2, если под загрузку, около 3.

Добавлено через 1 минуту
А не низковато 205/60R16?

У меня на задке сейчас 215/60R16, и нормально. На передок была бы низковата. И то, только из-за высоты расположения поддона.

fandizel
23.11.2021, 17:43
А чем они Вам нестандартные?
У нас на двери есть табличка, в тех.документах тоже-рекомендуемые размеры шин, поэтому я так написал.

Postdove
23.11.2021, 17:55
У нас на двери есть табличка, в тех.документах тоже-рекомендуемые размеры шин, поэтому я так написал.

Ну, если так рассуждать, то самая массовая и популярная шина на Трафик 215/65/R16(С) тоже нестандартная.:) На табличке то 205/65/R16С написано.

М'арк
23.11.2021, 19:39
У меня на задке сейчас 215/60R16, и нормально. На передок была бы низковата.

ABS немає ?

Добавлено через 1 минуту
На фото Premiory, середина 2018 года.

А скільки км вона пройшла? Бо пробіг не менш важливий, ніж вік

Добавлено через 6 минут
На табличке то 205/65/R16С написано.

На табличці написано 195/65/R16С , 205/65/R16С , 215/65/R16С
І всі ці розміри є стандартними.
Набір трохи дивний, але виробнику , мабуть, видніше.

До речі, 215/60R16 по висоті практично однакова з 195/65R16

Добавлено через 9 минут

Я б качнув 3,0, а там дивився по поведінці машини.

Postdove
23.11.2021, 19:59
ABS немає ?

ABS є. І перед запуском тестується нормально. При русі лампочка не загорається. Задок 215/60 Брідж, передок 215/65 Преміорі, ті що ще не пустили тріщинок. Мабуть фокус в тому, що нижчий (умовно), але повнорозмірний Брідж має одну висоту з вищим( теж умовно), але китайським зменшеним( як вся китайська гума) Преміорі.

А скільки км вона пройшла? Бо пробіг не менш важливий, ніж вік

Точно не знаю, купив машину з цією гумою. Але це досить легко вирахувати. Нова гума- 8 мм, при 6,5 пробіг має бути 20-30 тис, в залежності від якості гуми. Оскільки Преміорі це дуже низька якість, то це і є приблизно 20( +-5) тис.

На табличці написано 195/65/R16С , 205/65/R16С , 215/65/R16С
І всі ці розміри є стандартними.

В мене на табличці написано тільки 205/65/R16С. Машину виготовлено для Данії.

Набір трохи дивний, але виробнику , мабуть, видніше.

Нічого дивного немає. Розміри 195, 205 і 215 є стандартними для дисків шириною 6 дюймів.

М'арк
23.11.2021, 20:28
Мабуть фокус в тому, що нижчий (умовно), але повнорозмірний Брідж має одну висоту з вищим( теж умовно), але китайським зменшеним( як вся китайська гума) Преміорі.

Брідж дійсно вищий і не тільки за китайські.
Але . Лампочка загорятись і не буде, бо різниця в кутовій швидкості не така велика, але ABS буде неадекватно працювати

Добавлено через 45 секунд
В мене на табличці написано тільки 205/65/R16С. Машину виготовлено для Данії.

Дивно ...
А база довга, чи коротка?

Добавлено через 1 минуту
Розміри 195, 205 і 215 є стандартними для дисків шириною 6 дюймів.

Да, але ж різниця в висоті сильно велика :out:

Postdove
23.11.2021, 20:52

Я починав з 3,0, зараз дійшов до 2,2. Машина веде себе абсолютно однаково на будь-якому тиску з цього діапазону( і це без стабілізатора). На 3,0 дрібні нерівності дороги дуже передаються на кузов. На 2,2 мягше, але вище розход.

Добавлено через 22 минуты
але ABS буде неадекватно працювати

На слизьку дорогу на цій машині ще не потрапляв, і не планую. Так що ABS в роботі ще не перевіряв.

Дивно ...
А база довга, чи коротка?
Довга, це про табличку з розміром тільки 205/65/16.

Да, але ж різниця в висоті сильно велика :out:
Ця різниця в висоті впливає тільки на покази спідометра. А він електронний, коригується легко.

У всіх вирообників, під диски 6,0 гума заявляється або 195/205, або 205/215. Ну а Рено вирішило об`єднати все в купу.

М'арк
23.11.2021, 22:01
У всіх вирообників, під диски 6,0 гума заявляється або 195/205, або 205/215. Ну а Рено вирішило об`єднати все в купу.

Ні разу. В Т5 вказано п'ять розмірів шин, в т.ч. і R17 .

fandizel
23.11.2021, 22:23
Сообщение от fandizel
Спасибо, пока так и качаю.

Postdove
24.11.2021, 08:52
Ні разу. В Т5 вказано п'ять розмірів шин, в т.ч. і R17 .

Ви неуважно читали. Розмірів дисків( по діаметру і ширині) і відповідно шин під них виробник може вказати і 5, можливо навіть більше. Я писав тільки про те, що, коли диск виробник встановив шириною 6,0 дюймів, то відповідно шини під нього будуть вказані 195/205 або 205/215.

ПавелК
24.11.2021, 09:53
Куплена машина в январе 2019 с зимней резиной triangle 205/60/16 96Т, вожу две жопы, планирую в декабре на Закарпатье съездить. Стал вопрос надёжности резины для такой поездки. Что скажите?

Перевали в Карпатах взимку - не іграшки. Тому потрібно з усією серйозністю.

fandizel
24.11.2021, 10:03
Перевали в Карпатах взимку - не іграшки. Тому потрібно з усією серйозністю
На Закарпатье то я наверное сильно громко, конкретно с Днепра в Яремче, перевалы мне не попадутся на маршруте.

vitos svp
24.11.2021, 15:35
Ну про 92, 94, 96 ти загнув! А от 98 і вище може бути! Головне щоб ям по дорозі менше було, бо корд має властивість рватись під час удару, гулі при цьому не завжди вилазять, а шину веде!
С-шка - це дебелі шини з більшим пробігом у порівнянні з звичайними, але інши характеристики вже гірші. За запас по міцності треба чимось платити.
В принципі непоганий варіант для наших бусів SUV-шини 102 класу! І асортимент не поганий і характеристики на рівні, звісно в залежності від конкретної моделі.

Василий Ш.
01.12.2021, 00:55
Літня теж гуділа, на зимовій не замічено такого…

Добавлено через 2 минуты

Не виявив я на своїй гумі нічого подібного, хоча в мене з 17р.
Можливо залежить від експлуатації, зберігання чи партії виготовлення…

Postdove
01.12.2021, 09:51
Не виявив я на своїй гумі нічого подібного, хоча в мене з 17р.
Можливо залежить від експлуатації, зберігання чи партії виготовлення…

Якщо це про Преміорі, то фотки тріщин в пості 1407. В мене теж на 2 шинах тріщини є ( вже ці шини зняті з машини), а на 2-х інших поки що тільки зовсім дрібненькі. Все їздило на одній машині.

Колян БУ-БУ
09.12.2021, 23:33
Сегодня переобулся на ROSAVA Snowgard 215/65R16 98T, с пересылкой 6402 грн за 4 шины. Очень бюджетно. Балансировалась хорошо, макс. грузик 45г. Качнул 2.8кгс и пол дня ездил по брусчатке, после "С"ки очень мягкая. На асфальте воет, от 40 до 60км/ч и после 100. при 90км/ ч воет не громко, по крайней мере тише чем матадор и тигр(словаки)
Вожу зад и пару тушек свиных, сколько проходит не известно.

vasiok_1987
11.08.2022, 11:01
Хтось має досвід експлуатації наварки на трафік,віваро?

М'арк
11.08.2022, 22:13
Купи краще Росаву/Китай.

vitos svp
12.08.2022, 13:02
Купи краще Росаву/Китай.
Росава - :vo::vo::vo:
Кітай - :stop::negative::duren:- потім не питай де пенсія в батьків?:meowth:

М'арк
12.08.2022, 20:44
Нормальний китай за свої гроші не гірше Росави.

Postdove
12.08.2022, 20:52
Купи краще Росаву/Китай.

Росава(Premiory) зараз це і є той самий Китай.

Добавлено через 4 минуты
Нормальний китай за свої гроші не гірше Росави.

Навіть набагато більше. GTRadial по якості наближається до Brigestone. Перевірено на вантажній R22.5.
Sailun і DoubleCoin не гірше будь-якого европейського виробника.

catmanul
14.08.2024, 10:31
Готуй сані літом...

Потихеньку починаю оглядати асортимент зимових шин. Мій 616 ханкук вже не молодий - 8 років, протектор на одній парі вже 5мм, тому хочу придбати нову пару шин на передок свого легковика. Можливо придбаю пару таких самих шин, але хочеться спробувати щось інше.

Буде трохи тексту та багато запитань.

Зараз зими теплі, снігу майже немає, шин з європейським малюнком протектором має бути цілком достатньо. Іноді ж добряче насипе снігу, для комунальників це повна несподіванка )) Дороги у дворах та провулках не чищені, здеденілі колії та горки, тут перевагу вже мають скандинавськи шини. Потім два тижня дощів та мокрого снігу, каша на дорозі, всі переваги скандинавок закінчуються. Особливо це відчувається при потеплінні, чим більше плюсова температура, тим більше "пливуть" скандинавські шини.

Тому питання наступне: брати шину з європейським малюнком протектора чи скандинавську? Що буде більш універсальним зараз для нашого клімату? Шипи не розглядаю )

На ринку багато з'явилось шин китайського виробництва за доступною ціною. Зрозуміло, що по якості вони відрізняються від шин преміального сегменту, але чи гірше вони шин другого ешелону (сава, матадор, барум та ін)? Багато чув позитивних відгуків по китайцям, зараз рівень якості в них виріс.

Чи є досвід у форумчан по використанню китайських зимових шин? Розглядаю серед варіантів також китайську гуму Kapsen (Habilead) RW501 або AW33. одна з направленим протектором, інша асиметрична. "Асиметрія" більш універсальна та збалансована шина, але направлена краще відводить воду з плями контакту та краще тримає дорогу. Що порадите обрати в цьому випадку?

як варіант також розглядаю шину з європейським малюнком Ханкук W462 Winter i*cept RS3, що в тестах показала себе однією з найкращих серед "європи", на рівні Бріджстоуна LM005.

Postdove
14.08.2024, 11:07
Зараз зими теплі, снігу майже немає,
Зі свого багаторічного досвіду спостережень за погодою, зробив висновок: безсніжних і теплих зим зазвичай буває не більше, ніж 3 поспіль. Зараз вже спостерігається аномалія- було вже 4 теплих і майже безсніжних зими. Думаю, що наступна зима буде дуже суворою.

На ринку багато з'явилось шин китайського виробництва за доступною ціною. Зрозуміло, що по якості вони відрізняються від шин преміального сегменту, але чи гірше вони шин другого ешелону (сава, матадор, барум та ін)? Багато чув позитивних відгуків по китайцям, зараз рівень якості в них виріс.
Чи є досвід у форумчан по використанню китайських зимових шин?

Якщо на літніх китайських шинах можна нормально їздити, то їхні зимові малюнки( до речї так само, як і в багатьох европейських виробників) зовсім ніякі, відповідно і зчеплення з дорогою буде слабе.

Розглядаю серед варіантів також китайську гуму Kapsen (Habilead) RW501 або AW33. одна з направленим протектором, інша асиметрична. "Асиметрія" більш універсальна та збалансована шина, але направлена краще відводить воду з плями контакту та краще тримає дорогу. Що порадите обрати в цьому випадку?

Асиметрія навіть на літній гумі це "нєдоразумєніє", а на зимовій взагалі недопустиме. Найкращий зимовий малюнок- направлена блок-шашка, або ненаправлена, ця ще краще, але швидко зношується.
Колись на асиметричному новому Мішелін Пілот Прімасі, при русі по кривій досить великого радіусу на швидкості біля 120, влітку, на геть сухій дорозі, відчував як гума задньої осі сунулуся вбік.

catmanul
14.08.2024, 11:45
...
Якщо на літніх китайських шинах можна нормально їздити, то їхні зимові малюнки( до речї так само, як і в багатьох европейських виробників) зовсім ніякі, відповідно і зчеплення з дорогою буде слабе.
...
дякую за відповідь.
поки схиляюсь до китайської шини з направленим протектором скандинавського типу Kapsen (Habilead) RW501
https://image.made-in-china.com/202f0j00SGRfQkdqOubr/Kapsen-Brand-Icemax-Snow-Car-Tyres-RW501.webp
малюнок копія Bridgestone DM-V1, але гумова суміш звісно відрізняється.
передивився багато інформації по цій моделі, відгукі позитивні, особливо враховуючи ціну.
розумію, що строк служби їх буде меньший, але має на 3-4 зимових сезона мені вистачити.
я взимку мало пересуваюсь на автівці, 5км до роботи та 5км з роботи

Postdove
14.08.2024, 16:45
https://image.made-in-china.com/202f0j00SGRfQkdqOubr/Kapsen-Brand-Icemax-Snow-Car-Tyres-RW501.webp
малюнок копія Bridgestone DM-V1

Малюнок ніби і правильний, але центральна частина протектора( а це 20%) майже не чіпляється за сніг/кашу/болото. Я б для себе, для ведучої осі, поглибив би ламелі, через одну.

catmanul
14.08.2024, 17:11
Малюнок ніби і правильний, але центральна частина протектора( а це 20%) майже не чіпляється за сніг/кашу/болото. Я б для себе, для ведучої осі, поглибив би ламелі, через одну.

дякую за пораду.
наскільки я зрозумів, у центральній частині інше призначення - курсова стійкість.

є ще один варіант більш зубастої шини з "правильним" протектором, але вона мені меньше подобається
https://master-shina.com.ua/images/_prod/Kapsen/20240301_mastershinacom_03c06e_Kapsen_AW33_0.jpg

Postdove
14.08.2024, 18:35
https://master-shina.com.ua/images/_prod/Kapsen/20240301_mastershinacom_03c06e_Kapsen_AW33_0.jpg[/IMG]
Так, ця ще гірша. Тут взагалі більш ніж пів-ширини протектора "сачкує".

І не забувайте про ще один важливий момент. Зимову гуму в народі ще називають "липучкою", за оті дрібнісінькі надрізи. Вони дуже важливі при русі в ожеледь чи ожеледицю. І чи правильно прорахували цю нарізку, і головне, чи правильний склад гуми для реально працюючої "липучки" зробили китайці це велике питання. У них головна задача щоб товар просто гарно виглядав.
ПС. На ОЛКС багато брендової гуми з Європи, по цінам на рівні нової китайської, або дешевше. Недавно купив родичу 4 шт 205/55/R16 Semperit в стані нової, знос 0,3-0,5 мм, 1400 грн. за колесо.

catmanul
14.08.2024, 18:52
...
ПС. На ОЛКС багато брендової гуми з Європи, по цінам на рівні нової китайської, або дешевше. Недавно купив родичу 4 шт 205/55/R16 Semperit в стані нової, знос 0,3-0,5 мм, 1400 грн. за колесо.

зараз дуже добре навчились "перебивати" дату випуску шин, стару гуму не розглядаю до придбання.

vitos svp
14.08.2024, 23:34
дякую за пораду.
наскільки я зрозумів, у центральній частині інше призначення - курсова стійкість.

Син на Кангу купував Фулду зимову, їздив в січні-лютому досить не погано вела себе.
Весною я йому поставив Ітегру, теж добра!
фулда літня на трафіку - говніще, дотираю цього сезону і куплю ітегру!
Зимова залишилась в окупації, на сталевих дисках. два зимових сезона під час війни відїздив на літній гумі, скільки тої зими було.

catmanul
15.08.2024, 09:31
...
Весною я йому поставив Ітегру, теж добра!
... дотираю цього сезону і куплю ітегру!
...

в мене зараз літня росава itegro. поки була нова, то більш-меньш, трохи шумна. як протектор став 5мм та нижче, то гальмування паскудне, в дощ взагалі небезбечно їздити. більше купувати не буду. її переваги:
- ціна,
- стійкість до ударів,
- підтримка вітчизняного виробника.

Postdove
15.08.2024, 10:12
зараз дуже добре навчились "перебивати" дату випуску шин, стару гуму не розглядаю до придбання.

:)Та ну, це вже з області фантастики! Там циферки відлиті разом з бочиною. При будь-якому втручанні одразу буде видно. Я на дату виробництва на гумі дивлюся вже років десь 25. Помилитися неможливо. І головне, модель шини. Зазвичай модель випускається 3-5 років. Далі йде інша. Виключенням є лише Agiis. Але й його через 10 років змінили на якусь какашку.

catmanul
15.08.2024, 12:23
:)Та ну, це вже з області фантастики! Там циферки відлиті разом з бочиною. При будь-якому втручанні одразу буде видно. Я на дату виробництва на гумі дивлюся вже років десь 25. Помилитися неможливо. І головне, модель шини. Зазвичай модель випускається 3-5 років. Далі йде інша. Виключенням є лише Agiis. Але й його через 10 років змінили на якусь какашку.

hankook 616 я купував ще 2016 році, а почали виготовляти цю модель з 15р.
перебита дата виробництва - це не фантастика, на жаль це реалії, про це повно відео на ютубі.
мені простіше замовити нову гуму в свого постачальника. буду впевнений в її відповідності до зазнченної дати виробництва, ще й привезуть мені безкоштовно під офіс

Postdove
15.08.2024, 13:10
hankook 616 я купував ще 2016 році, а почали виготовляти цю модель з 15р.
Ну так тут все правильно.

перебита дата виробництва - це не фантастика, на жаль це реалії, про це повно відео на ютубі.

На Ютубі й не такі казочки можна знайти.

І, теоретично, це може бути відносно нової гуми. Там де мегаоптові постачальники закупили якесь там обладнання, щоб перемарковувати залежалі на складах колеса. Хоча у різних виробників різні логотипи маркування, і тому перемарковувати це ще та морока.
Гума б/в, всі 4 колеса практично ніколи не бувають з однією датою, +- пару неділь, а то й місяців, це нормально. І це перший признак того, що не перемарковано.

М'арк
16.08.2024, 20:16
По вибору європейська/скандинавська - я однозначно рекомендую скандинавську. Європейський протектор в більшості виробників зараз це якась фігня, більш на всесезонку похоже. По Європі, де комунальники працюють не просто своєчасно, а навіть на випередження погоди, воно, може, і норм. Але в нас, навіть в останні малосніжні зими чистять і не вчасно, і не всюди. Знову ж, залежить де ти живеш/їздиш і наскільки критично тобі не виїхати через непогоду. Хтось і на літній перебивається, комусь всесезонки вистачає. Напр., в мене, якщо випаде сантиметрів 15 снігу, то я можу й додому не втрапити, бо підйомчик є невеличкий, але западлістський такий.
Відносно китаю, треба розуміти, що в зимової шини є два основних і трохи різних завдання : вигребти з снігу і триматись на швидкості за слизьку дорогу. От зі снігу гребе , практично, виключно за рахунок протектора. Чим глибший він, і чим більша відстань між ламелями, тим краще гребе. Грубо кажучи, дубова шина з хорошим протектором виїде краще, ніж м'якенька шина з густим і мілким протектором. Тобто, для того, аби подалі зіїхати і звідти виїхати шину можна вибирати чисто візуально. А от на швидкості працюють інші фактори - склад гуми, кількість отих дрібних прорізів і те, наскільки правильно розраховане розміщення і форма ламелей. І тут треба покладатись на виробника.

филин
17.08.2024, 06:49
По вибору європейська/скандинавська - я однозначно рекомендую скандинавську. Європейський протектор в більшості виробників зараз це якась фігня, більш на всесезонку похоже. По Європі, де комунальники працюють не просто своєчасно, а навіть на випередження погоди, воно, може, і норм. Але в нас, навіть в останні малосніжні зими чистять і не вчасно, і не всюди. Знову ж, залежить де ти живеш/їздиш і наскільки критично тобі не виїхати через непогоду. Хтось і на літній перебивається, комусь всесезонки вистачає. Напр., в мене, якщо випаде сантиметрів 15 снігу, то я можу й додому не втрапити, бо підйомчик є невеличкий, але западлістський такий.
Відносно китаю, треба розуміти, що в зимової шини є два основних і трохи різних завдання : вигребти з снігу і триматись на швидкості за слизьку дорогу. От зі снігу гребе , практично, виключно за рахунок протектора. Чим глибший він, і чим більша відстань між ламелями, тим краще гребе. Грубо кажучи, дубова шина з хорошим протектором виїде краще, ніж м'якенька шина з густим і мілким протектором. Тобто, для того, аби подалі зіїхати і звідти виїхати шину можна вибирати чисто візуально. А от на швидкості працюють інші фактори - склад гуми, кількість отих дрібних прорізів і те, наскільки правильно розраховане розміщення і форма ламелей. І тут треба покладатись на виробника.
:+1:всесезонка рулить :oh:клімат пробки життябуття відбили охоту паритись ще й з шиномонтажками постійно:meowth::ah: дорожча якість пріорітет:tnp: