Перегляд одного допису
Старий 19.10.2025, 16:26 #204
vitos svp vitos svp зараз поза форумом
Местный

Звідки Ви: Україна, Бердянськ

Авто: Trafic 2011, L2H1, G9U630, PF6 (012) + Каngoo II, 1,6b

Вік: 52
Дописи: 3.146
Вы сказали Спасибо: 2.754
Поблагодарили 1.929 раз(а) в 906 сообщениях
Репутація: 0
vitos svp vitos svp зараз поза форумом
Местный

Звідки Ви: Україна, Бердянськ
Авто: Trafic 2011, L2H1, G9U630, PF6 (012) + Каngoo II, 1,6b

Вік: 52
Дописи: 3.146
Вы сказали Спасибо: 2.754
Поблагодарили 1.929 раз(а) в 906 сообщениях
Репутація: 0
Типово Відповідь: Re: выбор масла

Цитата:
Допис від IesuiT  - Пост 470380 - Фото 1
Ну, я бы не стал игнорировать допуски производителя. Но и слепо доверять дилерам нет смысла - это правда.
В начале двухтысячных и до середины много ваговских движков было запорото именно на официальных сервисных центрах Фольксвагена и Шкоды. Не знаю откуда пошла у них мода в 1.8Т лить Castrol 10w60. Причем, приемщики с пеной у рта доказывали что оно спортивное и больше всего подходит для этих двигателей. Нет статистики, сколько турбин и моторов они загубили прежде чем дошло посмотреть в спецификации.
А тобі ділер не казав, що в Рено слід лляти лише Ельф, а в ПСА лише Тоталь бо вони спеціально набовтані для їх двигунів.
Для Опель Мовано/Віваро підходить лише ЖМ деіксос 2.

Ще раз всі оливи европейського виробництва виготовляються згідно вимог АСЕА, всі двигуни широкого вжитку виготовляються під вимого АСЕА.
Так звані енргозберігаючі оливи мають зменшену в'язкість при робочій температурі двигуна.
Не думаю що виробники зменшують розмір зазору під більш рідку оливу, хоча випадки провороту вкладишів на нових двигунах від Рено були!!! Вони давали рекомендації частіше оливу міняти, бо частини які присутні в оливі могли стати причиною недостатнього подавання оливи у вкладиши колінчастого валу!
Сто років такого не було, а тут сталося!
Може ям-розробникам в погоні за іфемерним зменшенням витрат на внутрішнє тертя не слід було використовувати рідки оливи на нових форсованих до не можу двигунах!
vitos svp зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням Вгору