На протязі останніх пару місяців. До нас з Vectra20, потрапляли до рук декілька цікавих бусиків.
1. Після втручання запорожського " Дізель центру".
Авто виварка 2.0 2007 року. Смикали форси, порвали , знімали головку, вифрезовували залишки. Автівка відмовлялась їхать з такую динамікою як до ремонту. На автівці був встановленний клапан ( транюсер) від фольца. Недодув турби.
Підозри на неправлильне встановлення ГРМ не підтвердилось.
Підкидування клапану з моєї робочої автівки. Результату не дало.
Параметри по надуву вирівнялись. Але відчутної динаміки не трапилось.
Лікування: Залита прошива з чіпом і відвязанним ЕГР.
Після тестового заїзду- Довольний вираз обличчя клієнта. Посмішка на всі 32 зуба.

2. Траф 2,0. Зі слів власника. Автівка їхала і тупо стала на київській окружній. На шнурку притягнули на одне з так називаємих сто.
Результат відвідання "сто". Полегшення гаманця власника на 300 обамок.
Зі слів стошників - короке замикання в жмуті підходящих до ЕБУ.
Так. Видно що жгут перемотанний ізолентою а не посаженний як потрібно в гофру.
Зі слів стошників. ЕБУ згоріло. Також була проблема з ЕГР.
Отже типу відшитий ЕГР, типу ремотований ЕБУ, типу ремонтована проводка.
Коли автівка втрапила до моїх рук. Великим подивом для мене було те що. Двигун е розкручувався більше 3000 обертів. При знятті фішок з клапану турби, датчику тиску, ДМРВ. На панелі приладів спіралька не засвічувалась. Також, підєднанний КЛІП, не знаходив ніяких помилок!!
Тут вже стало ясно. Що як висловлюється Володя. Залили гній (навоз).
Залита нормальна прошивка. Посмішка власника на 32 зуби, так як автівка реально поїхала. Перевірено наявність помилок при знятті фішок з датчиків. "Майстрів" які замаються такою фігньою чекає приємана бесіда з власником буса.
Про 2,5 . Ті що після 2007 року. Про так називаєму "відшиву сажовика майстрами " .
1. Приїздить до Володі на діагностику чоловік. Мовляв, автіка не їздить як колись.
Словово за слово. Був в "чіперів" відшили сажовик.
Тут далі без матів, важкувато. Але зпробую.
Дак якого ж біса, при відшитому сажовику вискакує помилка по розрідженню масла?! Рівень масла також повишається!! Тобішь соляра яка повинна була йти на пропалку сажовика втрапляє в моторну оливу!!
Далі також без матів важко.
При розмові з власником, було запропонованне рішення по заливці нормальої прошивки. Ну не безкоштовно ж звісно.
Обурений власник висловлювався так- "Та я вже віддав 300 баксів, чого я повиннен платить ще?"
Питаннь нема. Їдь друже до тієї людини, якій заплатив гроші, хай він справляє свої гріхи. Але питання в іншому. Чи зробить той "майстер
" як потрібно?! Вже ж "зробив"!!!

Другий 2,5 Також "відшитий" сажовик.
"Чіптюнери" не додумались ні до чого іншого, як залить в трафік, прошивку від мастера без сажовика!
Красота! Правда?!

Трейтій. Все той же ж 2,5. "Відшитий сажовик" а спіралька горить. І викинуті на вітер ті ж 300 баксів!
Народ. В кого є зайві 300 баксів. Звертайтесь до Вектри та до мене. Хоч будете мати нормальний результат а не як висловлюється Вовка- навоз в своєму ЕБУ!
Всім катаця та не ламаця.
От і казочці кінець. Хто дочитав до цих пір- МОЛОДЕЦЬ!