Дай Боже, шановне панство. Перечитав всю тему, а також
https://busovod.ua/showthread.php?t=11776, проблеми у всіх схожі, симптоми також, а однозначної відповіді немає. Хочу обмалювати свою ситуацію. Педаль щеплення западає вже місяця з півтора, пробіг за цей час чималенький, 7-8 тис, педаль, правда, накачується. Западає по-дивному, один день можу їздити посміхающись, без прив*язки до міста чи траси, інший день щеплення після накачки не тримає і хвилини. Гальмівної рідини зовні немає, ні під коробкою, ні зверху коробки, ні під головним циліндром. Рівень рідини у бачку не зменьшується. Спочатку, зогляду на те, що рідина не біжить, грішив на головний. Поміняв на оригінал. Проблема залишилася. Рідина не тікає. От і виникає питання, як впевнитись у необхідності знімати коробку, якщо підтікання гальмівної немає ні до заміни головного, ні після? Кронштейн педалі у нормі. При запущеному двигуні на межі холостого ходу педалі відчувається незначна вібрація у ногу. Чи можливе підсмоктування повітря через з*єднання без протікання гальмівної? Хоча, зрештою, при неодноразовій прокачці зчеплення повітря у системі не бачив. Просто, не хочеться замінити комплект зчеплення разом з гідровижимним, а потім з*ясувати, що причина у банальному гумовому кільцеві. І щи не може бути причина у металевому циліндрику, що розташований на трубці нижче головного циліндра? Яке його призначення?
PS. Щодо дискусії на рахунок їзди без щеплення: минулого понеділка виїхав з Києва, щеплення працювадо до Житомира. Далі, до самого Яворова, (включаючи Рівненську і Львівську об*їздні, спуски-під*йоми, обгони важких фур) іхав без щеплення. Зробив висновок - їхати можна, якшо вмієш спідометр з тахометром співставлити, але мастило у коробці замінив одразу. На всякий випадок. Буду дуже вдячний за пораду.