Далі ми вийшли до замку через якість двори. Перед замком ведуть реконструкцію
Але сам замок - тільки схожий на замок, насправді це просто стіна. за нею парк.
Так якщо подивитись - реально ж замок
але якщо залізти на стіну

і подивитись вправо - просто галявина і прапор.
Виглядає від річки це десь так
Координати стіни (54.898903, 23.885340)
Тут трохи далі сходяться дві річки і я так розумію це місце для прогулянок.
Дитячий майданчик (на землі резинове м'яке покриття).
Стоїть такий собі безкоштовний спортзал на повітрі. Такі спорт майданчики зустрічались нам ще в двох парках в Каунасі. Схоже що стоять по всьому місту.
Місце де сходяться дві річки.

координати (54.899418, 23.873967)
Розворот, і йдемо назад.
Звичайна справа - дідусь кормить, а він їсть і від людей не втікає (площа біля ратуші)
Просто і оригінально
Дитячий майданчик поруч з цим фонтанчиком.
Взагалі склалось враження що в Каунасі парки скрізь. Маленькі або великі. Але реальні зелені парки. Цент міста чи околиця - чисто акуратно (крім місця де сходились річки. Я не фотографував - але сміття було багато).
І в кожному парку дитячий майданчик або спортмайданчик.
Так як ми не знали де можна поїсти чогось місцевого, але знали що поруч є великий торговий центр - пішли туди і не помилились. Знайшли трохи особливої кухні пообідати. А я знайшов літрову кружку, яку привіз минулого року з Вільнюса і розбив. Так як чашка на прилавку була одна - то так і носився з нею до вечора
Торговий центр оригінальний - велика будівля всередині якої побудовано міні-місто з магазинів
Над цим містом йде мостик до якихось кафе (більшість з них суші - нам були нецікаві)
В результаті ми знайшли кафе де перекусили і знайшли якийсь місцевий супчик - назву вже не згадаю. Але приправ в ньому - дуже гострий. Мені сподобалось.
Координати торгового центру (54.890845, 23.918813 )
перекусили і далі пішли в сторону великого парку, подивитись який в Каунасі зоопарк.
По дорозі сфотографували автобус. Особливість - на всіх автобусах які ми бачили по дорозі ззаду було "ЩОСЬ". І виявилось що це все ж таки кріплення для велосипедів!
Все тут зроблено для велосипедистів. Навіть міжміські автобуси
Дялі я, як справжній сусанін з допомогою maps.me знайшов дорогу. круті сходи вверх. Краще б обійшли

)

Знаходяться тут (54.893883, 23.930621)
Добавлено через 3 минуты
Ось великий парк перед зоопарком.
І знову спортмайданчик, майданчик для дітей
Далі буде
Добавлено через 16 часов 22 минуты
Всі фото по прогулянці по Каунасу тут
https://goo.gl/photos/vucUMhkS7TrNS9cy8
Йдемо далі. Зоопарк. Враження двояке. Дуже нагадав зоопарк в Луцьку, але набагато більше тварин. Нагадав чим? Тим що реально у тварин мало місця (крім лисиць - у них велика яма).
Сподобався тераріум.
Виглядає насправді все гарно, але якщо подивитись на площу - реально тісно. Після зоопарку в Польщі на відкритій території напевне всі зоопарки для мене будуть здаватись тісними.
Всі фото по зоопарку тут
https://goo.gl/photos/5vWnBMpEcvMcTSRX9
Координати входу в зоопарк (54.903026, 23.950351)
Після зоопарку ми пішли назад в сторону центру поруч з парком. Спустились пройтись по вулиці Putvinskogo, подивитись чи можна попасти в музей чортів. Я Але по дорозі натрапили ще на фунікулер. Пішли проїхатись наверх, тим більше наверху навігатор показав піцерію - хотіли попити кави. Але щось піцерії не знайшли і поїхали назад.
Але катались не дарма -фунікулер зроблений з дерева! Оригінально, як мінімум
От такій вхід
От такий він зсередини

Координати фунікулера знизу ( 54.900761, 23.917554 )