Показати повну версію : Не працює задня протитуманка
На запобіжнику струм є, а на фішку на фонарі вже не приходить. Лампочка на панелі світиться.
Де шукати ?
vitos svp
06.12.2022, 00:39
На запобіжнику струм є, а на фішку на фонарі вже не приходить. Лампочка на панелі світиться.
Де шукати ?
ТУТа (https://busovod.ua/showthread.php?t=21649)
Витасик.
06.12.2022, 11:05
Если фаркоп есть, то в розетки прицепа. Там стоит кнопка которая отключает туманку когда цепляешь прицеп
Електрик з мене фіговий, тому пару питань :
Та кнопка в самому корпусі розетки знаходиться ?
Що таке R38 i R404 на схемі ?
На запобіжнику F33 струм пропадає при вимкненні заднього птф, а на запобіжнику F3 при вимкненні передніх птф не пропадає. Це нормально ?
Якщо я не помиляюсь задня туманка працюе тіки з ближнім світлом
vitos svp
07.12.2022, 16:34
Если фаркоп есть, то в розетки прицепа. Там стоит кнопка которая отключает туманку когда цепляешь прицеп
В мене фаркоп з наклейкою Renauit стоїть, коли знімав його щоб перефарбувати, ніяких розмикачив і ба більше кнопок в "мамі" роз'єма не бачив!!! Я її навіть з тильної сторони пластиліном дитячим набив, щоб в клеми бруд і пісок не набивало!
Добавлено через 4 минуты
...
Що таке R38 i R404 на схемі ?
На запобіжнику F33 струм пропадає при вимкненні заднього птф, а на запобіжнику F3 при вимкненні передніх птф не пропадає. Це нормально ?
Спробуй почитати розділ з першого листа, знайдеш відповідь, там навіть малюнки як в "Мурзилці" є!
sergeyss9
07.12.2022, 17:43
Де шукати ?
А на кочерзі перемикання є передня і задня туманки ? Можливо задня туманка просто не підключена . В мене на кочерзі передніх туманок не було , я її переробив , де вмикається задня туманка - в мене працюють передні туманки , а задня вмикається тумблером .
Якщо я не помиляюсь задня туманка працюе тіки з ближнім світлом
Та, блін, ніяк не працює.
Добавлено через 3 минуты
ніяких розмикачив і ба більше кнопок в "мамі" роз'єма не бачив!
На схемі є вимикач в розетці. В реалі - руки ще не дійшли, постукав по розетці, пошоркав вилкою - не допомогло. Треба буде її розібрати, глянути
Спробуй почитати розділ з першого листа
Спробую. Як зійдуться світло, інтернет і вільний час.
Добавлено через 4 минуты
А на кочерзі перемикання є передня і задня туманки ?
Є. І працювала. А тиждень тому вночі в туман їхав, і помітив, що не світить.
Витасик.
08.12.2022, 11:34
Електрик з мене фіговий, тому пару питань :
Та кнопка в самому корпусі розетки знаходиться ?
Да, она замыкает массу на туманку. У меня когда-то тоже была такая беда, причина была в розетки
Добавлено через 1 минуту
В мене фаркоп з наклейкою Renauit стоїть, коли знімав його щоб перефарбувати, ніяких розмикачив і ба більше кнопок в "мамі" роз'єма не бачив!!! Я її навіть з тильної сторони пластиліном дитячим набив, щоб в клеми бруд і пісок не
Незнаю как у вас, но у меня есть в розетки кнопка
vitos svp
08.12.2022, 16:51
...
Незнаю как у вас, но у меня есть в розетки кнопка
Ось така:
https://i.postimg.cc/CxBbX7MR/352655342-w640-h640-352655342.webp (https://postimg.cc/mP4cFQH4)
Зроби фото тої кнопки!
Ось така:
В мене оригінальна 13-пінова.
Як дойдуть руки розібрати - пофоткаю, покажу.
Не пройшло і пів року ... а, ні, пройшло ... :nasmeshka:
Зняв розетку - таки так, заклинив шток вимикача. Набризгав ВД'шки, посовав його туди-сюди, ходити став легко, але, яи то пружина прослабла, чи щось попало - вмикалось не завжди, шток все ж десь підвисав. Як його розібрати я не зовсім пойняв, та й не дуже хотів ковирятись, тому трохи підігнув клему. Коли поставив на місце, виявилось, що підігнув я не так вже й трохи, і тепер протитуманка при всунутій вилці не вимикається ))) Ну й фіг з нею, так і залишив. Зате - працює.
Всім дякую за поради!
Добавлено через 3 минуты
P.S. До штока вимикача можна дістатись не знімаючи розетку, його видно знизу роз'єма.
Postdove
05.10.2023, 09:29
Коли поставив на місце, виявилось, що підігнув я не так вже й трохи, і тепер протитуманка при всунутій вилці не вимикається ))) Ну й фіг з нею, так і залишив. Зате - працює.
Та нє, не "фіг з нею". Задня протитуманка добряче сліпить водія машини, що їде позаду. Вмикати її потрібно тільки в тумані.
Вмикати її потрібно тільки в тумані.
А що, власне, заважає ???
Postdove
05.10.2023, 20:12
Просто з попереднього поста можна зробити висновок, що протитуманка при ввімкненому освітленні тепер працює постійно.
Ні, все працює штатно. Просто розетка фаркопа не відключає протитуманку.
vBulletin версії 3.8.11, © 2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010