Показати повну версію : С сегодняшнего дня вводятся штрафы за перевозку детей без автокресел
С сегодняшнего дня вводятся штрафы за перевозку детей без автокресел
20 ноября. УНН. С сегодняшнего дня в Украине вступает в силу закон, который вводит штрафы за перевозку детей без автокресел, сообщает УНН.
"Если вашему ребенку меньше 12 лет и его рост меньше 145 сантиметров, обязательно купите автокресло", - посоветовали по этому поводу в МВД.
Также в ведомстве указали, какое наказание ждет нарушителей:
штраф в размере 30 необлагаемых минимумов доходов - 510 грн.
повторное нарушение в течение года будет стоить 50 необлагаемых минимумов доходов - 850 грн.
Закон дополняет статью 121 Кодекса Украины об административных правонарушениях (КоАП) новыми частями, согласно которым за нарушение правил перевозки детей на водителя и накладывается штраф.
На полицию возлагается обязанность рассматривать дела об административных правонарушениях относительно нарушения правил перевозки детей.
https://www.unn.com.ua/ru/news/1836763-vidsogodni-vvodyatsya-shtrafi-za-perevezennya-ditey-bez-avtokrisel
Херня то все, ібо оті законотворці навідь не спромоглися написати як трактувати слово спецзасіб..
Травмат то чи подушка чи бустер чи крісло
А без трактування любий пошле в сад і буде правий
б) дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, - у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу; на передньому сидінні легкового автомобіля - без використання зазначених спеціальних засобів; на задньому сидінні мотоцикла та мопеда;
Таксисти вже відмовляються возити пасажирів з дітьми, або пропонують клієнтам сплатити цей штраф, якщо-що. І ціну за поїздку піднімають на 70грн. Усе через дупу, як завжди. А як бути з міжгородніми автобусами?
Таксисти вже відмовляються возити пасажирів з дітьми, або пропонують клієнтам сплатити цей штраф, якщо-що. І ціну за поїздку піднімають на 70грн. Усе через дупу, як завжди. А як бути з міжгородніми автобусами?
нормальные таксисты всегда предварительно спрашивают о актуальности кресла. если говорить о таксистах межгород. а остальные идут накуй с таким ценами. сегодня вызывал бомж такси. с Высокого до м Гагарина 260грн...
Gena-street
20.11.2019, 17:33
Здесь уже давно только с креслами. Практически все такси с ними. При заказе такси этот момент оговаривается обязательно. Не понимаю ваших настроений, если честно. Кстати достаточно часто на OLX.pl вижу детские кресла бесплатно раздают.
Хлопці, ви ж повинні знати, що цивілізованого ринку таксі у нас нема. Таксисти купляти і возити з собою дитячі крісла не збираються. бо поїздок з дітьми набагато меньше, чим з баулами, а багажник буде зайнятий кріслом. Це поперше. Подруге- а як до цього їздили і ніхто цим не переймався? Щось я вбачаю не турботу про дітей, а спосіб поповнення бюджету. Імхо. Турботливі батьки і так придбали крісла. Таксистів не захищаю- констатую факт.
Важаю цей закон суцільною дурницею,так як і обов"язковий шолом та ремені безпеки,це діло власної безпеки! Кожну годину машини попадають в аварію та збивають людей,та що машини зоборонить ? Ні кого не відговорюю сам їзжу пристигнутим. На приклад така ситуація, їду по трасі,йде дощ, стоять батьки з маленькой дитиной просять підвезти,або іде мій брат з плиміниками,і що вибачте мокніть ?
Так і е
Це конкретне лобі проізводства автокресел
Інакше якого біса за непристебнутий пасок штраф залишився 51 грв?
Цікавий ще нюанс
Яку статю пришиють якщо дитина в автокріслі але непристебнута?))
blackstalker
20.11.2019, 19:09
Хлопці, ви ж повинні знати, що цивілізованого ринку таксі у нас нема. Таксисти купляти і возити з собою дитячі крісла не збираються. бо поїздок з дітьми набагато меньше, чим з баулами, а багажник буде зайнятий кріслом. Це поперше. Подруге- а як до цього їздили і ніхто цим не переймався? Щось я вбачаю не турботу про дітей, а спосіб поповнення бюджету. Імхо. Турботливі батьки і так придбали крісла. Таксистів не захищаю- констатую факт.
Сам таксував то ставити крісло без підняття тарифів не буду це зайва морока, тай інколи замовлення де 6 дітей то що я маю ці крісла купляти? Нафіг надо....свого сина вожу в автокріслі
Здесь уже давно только с креслами. Практически все такси с ними. При заказе такси этот момент оговаривается обязательно. Не понимаю ваших настроений, если честно. Кстати достаточно часто на OLX.pl вижу детские кресла бесплатно раздают.
Ген у вас і таксі офіційне і маршруток немае
А ми з цим живимо і хз скількі ще так буде.
А в лодку как,....спас жилет и в детское кресло?:drag:
Цікаво а як вони (поліція) будуть зріст дитини вимірювати якшо шо , рулеткою чи потрібен буде атестований спец засіб :D
Так і рулетка повинна бути не простою з ринку))
А сертіфіковоною))
с Рашке за кресло сильно дерут. Я как то пару лет попал, то штраф ихними 3000 рублей впаяли. Разговаривать вообще не хотят, но с креслами строго все очень. У меня то есть кресло, но пацан в нем ездить не хочет наотрез. И как быть в душе не понимаю. С одной стороны верно, а с другой? прям неясно
Парни а что скажете про адаптер ремня безопасности , стоит брать или хрень это полная ?
Парни а что скажете про адаптер ремня безопасности , стоит брать или хрень это полная ?
Своего в такое не посажу....
Як на мене то херня
Візьми краще бустер.
Василий Ш.
05.12.2019, 21:31
Аналогічно... захисту ніякого...
vitos svp
06.12.2019, 07:32
Ну що хто з наших рядів буде першим "щастливчиком"!!!
Ну що хто з наших рядів буде першим "щастливчиком"!!!
Це ти про штраф чи купівлю крісла?)
Gena-street
06.12.2019, 08:44
Якщо шо, то їх тут дуже часто на оІх задармо роздають)))
Якщо шо, то їх тут дуже часто на оІх задармо роздають))) Відкривай бізнес.
Якщо шо, то їх тут дуже часто на оІх задармо роздають)))
ти хотів сказати роздавали
Gena-street
06.12.2019, 17:35
Та ні, і зараз бачу по Вроцлаву проскакують. Сюди бариги ще не доїхали.
Василий Ш.
06.12.2019, 18:08
Мені 2 шт...
vitos svp
06.12.2019, 18:21
Це ти про штраф чи купівлю крісла?)
Ну звісно, що за штраф!
Так набирай))
Спрос є,
Судя по олх
Саме просте от 300
З підлокотніками 500
З тримачем ремня от 500
Ізофікс від 1000
Сиджу сам голову ламаю що взяти..
Gena-street
07.12.2019, 12:08
А ти знаєш скільки бариги-водії беруть за передачку в Україну? А тут ще й габаритне виходить.
Dimonmoz
07.12.2019, 14:58
У нас этот закон принят уже давно. Штрафы не большие, но и не маленькие. Минимум 13 баксов на первый раз. Помню как на заднем ряду еще совсем недавно стояло кресло с боковой поддержкой с отдельными ремнями для малышки, кресло для пристегивания машинным ремнем для среднего и бюстер для старшей. Хоть ты кроме детей в машине больше никого не вози. Пока установишь, пока снимешь...Но тем не менее культуру посадки детей немного "привили в массы". Каждые каникулы были рейды по правилам перевозки детей. Ценники на кресла были не хилые, но прошло время у меня дети подросли, сейчас мне нужен только один бюстер, кресла отдал бесплатно родственникам, одно уже передано еще дальше. На порталах много объявлений о продаже бу совсем за символическую плату, или даром. Думаю, что и вас, как только одно поколение себе закупит и дети подрастут, ценники на кресла упадут.
Таксисты сверху 50грн берут за перевозку ребёнка в их кресле, если со своим креслом то бесплатно, но попробуй его поноси)) У вас тоже доплачивают за кресло???
Dimonmoz
08.12.2019, 06:52
Жесть, у нас во всех маршрутных транспортных средствах (автобусах, маршрутках) и такси разрешен проезд без кресел. И это по ПДД.
Он с пенопласта :shock: :oh:
https://www.olx.ua/uk/obyavlenie/avtokrslo-buster-IDGkHKL.html
Gena-street
08.12.2019, 12:11
Почитай, что такое бустер.
Бустер это для детей повзрослее
А у меня ещё не тот возраст детей для бустера, нужно именно кресло
Кусок пластмассы,далее в основном пенопласт, сверху ткань для красоты-вот тебе и 2500-8000грн.дети мокрые в креслах(парит сильно)
Основное там ремни безопасности,мне удобно, пристегнул и не волнуешься что ребёнок упадёт или выскочит с авто! Но за такси +50грн меня удивило, надеюсь скоро они окупят свои кресла и уберут доп.оплату
Он с пенопласта :shock: :oh:
https://www.olx.ua/uk/obyavlenie/avtokrslo-buster-IDGkHKL.html
Е ще с пласмаси, кажуть тверді жесть, дитина не сидить..
б) дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, - у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу; на передньому сидінні легкового автомобіля - без використання зазначених спеціальних засобів; на задньому сидінні мотоцикла та мопеда;[/QUOTE]
Я шось не до конца вьехал в формулировку, по ходу спецсредства нужны на переднем сиденьи?! А сзади чо? Если так то можно посылать у дупу точно. Моим по 7, но рост 124, сзади сидят пристегнутые капитально, ремень шею не трет, думаю купить две косынки и на этом все. Чем косынки не такие? Спецсредство? Да... что не так то?
21.11. Забороняється перевозити:
б) дітей, зріст яких менше 145 см або тих, що не досягли 12-річного віку, - у транспортних засобах, обладнаних ременями безпеки, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу;
То правили через дупу, як завжди..
Якщо ти копам чи судді докажешь що косинка то спецсредство то прокатіт) але я сумніваюсь, буде прецендент, вони на таке не підуть, хоча..
Я все чекаю коли зьявится термін спецсредство в пдд)))
тобі ще 5 років возити, один штраф -один бустер, от і ра
ХЗ , якщо бустер то шукати пластиковий або з металевим каркасом з изофікс а він вже і стое як повноцінне крісло .
Якщо косинку то може вже краще таке
https://s.click.aliexpress.com/e/YVXXlVnUP
ХЗ , якщо бустер то шукати пластиковий або з металевим каркасом з изофікс а він вже і стое як повноцінне крісло .
Якщо косинку то може вже краще таке
https://s.click.aliexpress.com/e/YVXXlVnUP
А чим воно краще?
На першій картинці вроде гарно, поверх отетой збруі с пластіковими фастексами є нормальний ремінь, хоча і раком під руку закріпленний.
А далі по фото тіпа інструкціі то взагалі немае ремня, тількі збруя
В мене зараз на кріслі і то залізне,хоч і на меншу вагу, а дорослу дитину пластіком?
Я хз навідь
До речі ответку ізофікс мона зробити самому під крісло або в тих же кітайцев взяти
619,93 грн. 13% Off | Universal Steel ISOFIX Mount Base SUV Car Safety Seat Belt Buckle Bracket Latch Connector Interfaces Bracket Stand
https://s.click.aliexpress.com/e/ohrGpEi87
Я мав на увазі можливо краще за косинку , але тільки в парі з ременем .
P/S У мене сидячки вже під кріплення ізофікс .
vBulletin версії 3.8.11, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010