Показати повну версію : котел Candle Time 35
Привіт усім!..не ради реклами,а в звязку з цінами на газ,вирішив поділитись своїм досвідом в "боротьбі з цим злом":)..можливо кому пригодиться у виборі котла,або хто має такий і підскаже щось,так як досвід не великий ще у користуванні..
..вообщем опалював попередній сезон трохи газом(Вісман 30),а у вихідні,коли вдома дровами(КЧМ 6-ти секційний з автоматикою)..дровяний горів 3-5 год.,при цьому спалював 3 будів.тачки дров за 12-14 год..
цього літа продав КЧМ,і вирішив купити щось сучасніше,з більшим КПД..довго шукав,читав..перш за все цікавив обєм топки,щоб збільшити час горіння..знайшов у Львові оптимальний варіант спільно польське-укр.виробництво..їхав вже брати,на фірмі випадково був знайомий,і відговорив від цього котла,запрпонував Candle Time 35..ціна,як для мене зашкалювала 28500грн:dash2:
...але купив..результат:опалюю ним з 17 листопада,ще не використав ні одного м.куб газу..горить до 2 суток при т-рі 0-5,тепер при т-рі -10-15 1,5 сутки..одна закладка рівно 2 тачки дров,зважив 100кг..на закладку і розпал іде 15-20 хв,натиснув кнопку на програматорі..і на 2 сутки закриваю котельню і не дивлюсь до нього..в будинку +22..пепел викидую 1-2 рази в місяць...дрова сухі бук,дуб...вобщем,поки що,одне задоволення ним опалювати порівняно з традиційним ТТ котлом..і економія дров в декілька раз..дуже задоволений ним,і не жалію ні однієї потраченої гривні на нього..хоча перед цим начитався різних відгуків,і не розглядав як варіант..обвязку робив сам, "без наворотів"..подача-звортка,і між ними механічний трьохходовий кран,для підтримання т-ри звортки 50-55гр,щоб не "плакав"..
Серьёзный аппарат. Греет напрямую батареи ? За сколько трёхходовой куплял ? Теперь безперебойник, в принципе ,бесполезен
да,греет напрямую..поставил в паралель с газовым,но без автоматики переключения,вручную переключаю если надо..треходовой покупал за 600грн...безперебойник остался от прошлого котла,так на всякий случай..ради эксперемента,отключал питание сети,держит 3 часа на автомобильн. акум.б/у..потом обесточил полностью котел(насос) на 3 часа,не закипел..т-ра поднялась за 3 часа, с 60 гр. до 71 гр...затухает при пропаже електричества в сети..и это радует,а то всегда боялся прошлый котел, на ночь оставлять или без присмотра,когда на работу уходил..
vitos svp
11.01.2019, 13:00
...
ще не використав ні одного м.куб газу..горить до 2 суток при т-рі 0-5,тепер при т-рі -10-15 1,5 сутки..одна закладка рівно 2 тачки дров,зважив 100кг..на закладку і розпал іде 15-20 хв,натиснув кнопку на програматорі..і на 2 сутки закриваю котельню і не дивлюсь до нього..в будинку +22..пепел викидую 1-2 рази в місяць...дрова сухі бук,дуб...вобщем,поки що,одне задоволення ним опалювати порівняно з традиційним
...
На вас лісу в Україні не вистачить!!!:oh:
Був в Карпатах і бачив якими буковими потиками опалюються!:shock:
З них можно було Скрипок наробити і в Ізраіль продати, на зароблені гроші газ придбати. Якщо Карпатськи Скрипки з буку чи дуба, будуть важкуваті і незручно на них буде Хаванагілу :ga:, то паркета настрогати і його продати.
На вас лісу в Україні не вистачить
там любе паливо можна спалювати,брикети,тирсу,щепу...але декілька років підряд купляв по 2 машини в сезон дрова,а палив в основному газом,була субсидія..от і назбиралось трохи..а ліс,дійсно, по звірячому у нас вирізають..одне наше підприємство спалює тільки за день 2-3 машини,а їх десятки по місту..купляєм в лісгоспі офіційно по 900грн./м.куб..,і вигідніше як газом.
vitos svp
11.01.2019, 14:58
там любе паливо можна спалювати,брикети,тирсу,щепу...але декілька років підряд купляв по 2 машини в сезон дрова,а палив в основному газом,була субсидія..от і назбиралось трохи..а ліс,дійсно, по звірячому у нас вирізають..одне наше підприємство спалює тільки за день 2-3 машини,а їх десятки по місту..купляєм в лісгоспі офіційно по 900грн./м.куб..,і вигідніше як газом.
А лісгоспи дерева саджають, чи ттільки вирізають?
З нього треба щось виготовляти, а не спалювати! Відходи виробництва можно і спалити!
Дешевше, бо податкі в тій ціні відсутні, на відміну від інших енергоносіїв!
А лісгоспи дерева саджають, чи ттільки вирізають?
то я вже не знаю:maybe:
.горить до 2 суток при т-рі 0-5,тепер при т-рі -10-15 1,5 сутки..одна закладка рівно 2 тачки дров,зважив 100кг..на закладку
Ну а минусы есть?
У соседа такой котёл стоял,поменял его на пеллетный. Сказал,что он жрал очень много дров, экономически невыгодно его держать. Сейчас продаёт его, вроде за 16 или 18 тысяч гривен.
Сказал,что он жрал очень много дров, экономически невыгодно его держать.
тоже слышал такую информацию
Romaha55
11.01.2019, 19:41
давайте подивимось... середня густина букових дров 700 кг/м.куб. дві тачки по вазі, що вказали -100кг на 1.5 сутки тобто на місяць 30/1.5=20 загрузок по 100кг =2000кг дров тобто десь 3 куба за місяць. у нас куб дров не різаних і не колотих офіційно у лісгоспі 600грн. плюс їх порізати поколоти поскладати, навіть якщо це робити самому то ще 100 грн за куб треба докинути.. маємо 3*700=2100гривень за місяць.. так, що кожен для себе визначає..
Для меня интерес в закладке на 1,5-2 суток, против моих 2-3 закладок в сутки, но тут возникает другой вопрос, при определенных моментах после прогорания дров можно не топить часов 5-8, а котел горит дрова улетают.
vectra20
11.01.2019, 22:43
само экеномично - это тирить.....
хоть дрова, хоть электро, хоть газ
шары нету в любом случаэ
есть разница....например дрова\газ....електро\газ.... и т.д....
и тут каждый сам сходит с ума, как ему кажется лучше.
для справки - на Доминикане...круглый год лето....родина Боба Марли...и рома...
Ну а минусы есть?
из минусов..думаю,сырые дрова гореть не будут хорошо..а может вообще не будут,так как горение идет сверху,и подсушки во время горения нет снизу,как в класических котлах..и еще один минус,не возможность докладывать дрова во время горения,тоесть горение может закончится в неудобное для вас время..хотя это все ерунда полная,по сравнению с тем что 1,5-2 сутки вообще не бегааешь в котельню,не смотриш за ним,и пепел раз в месяц выгребаешь(10 мин.работы)..в комплект входит специальное приспособление для уборки пепла.
маємо 3*700=2100гривень за місяць..
а 500м.куб газа= більше 4 тис.
Сказал,что он жрал очень много дров
класичний в мене "жрав" 3 тачки на 12-14 год. роботи...цей 2 тачки на 36-48 год...є різниця?..не кажучи вже про комфорт.
поменял его на пеллетный
вартість пелетного в рази..вартість і якість пелет?..сам думав про такий,бачив його в роботі..але початкова ціна відразу "вбиває" весь задум і економію..та і в разі поломки пелетного пальника,дороге задоволення
Добавлено через 5 часов 30 минут
при определенных моментах после прогорания дров можно не топить часов 5-8, а котел горит дрова улетают.
так и я так делаю..после прогорания всей закладки,сразу не закидываю новую..только через 4-5 часов,иногда дольше..есть 2 причины..во первых,дом прогрелся и можно спокойно это время не палить,замечал что т-ра за 4-5 часов падает всего на 1-2гр. в доме..и основная причина,по котрой сразу не закидываю,там на дне еще много остается разжаренных углей,а т -ра теплоносителя при этом всего 25гр.,вот и думаю чтоб снизу случайно не загорелась закладка от них..хотя не должна,по идее,там нет доступа воздуха:maybe:..но в инструкции,четко написано,что запрещается хранение дров в котле..наверно,по этой причине..но когда пепел убрать,тогда это простая бочка получается,и можно хранить,думаю..но убираю 2 раза в месяц,и то так от нечего делать..
Добавлено через 20 часов 6 минут
само экеномично - это тирить.....
красти-гріх,у кого небудь,чи держави,чи приватній структурі..в свій час,був на курсах по теплотехніці,фірми Данфос..так там один розумний дядько-професор,казав: утепліть ідеально будинок,і я його нагрію вам свічкою..тобто ,щоб економити,кошти потрібно вкладати в утеплення будинку(квартири),а не потужність котла(кВт)
вартість пелетного в рази..вартість і якість пелет?..сам думав про такий,бачив його в роботі..але початкова ціна відразу "вбиває" весь задум і економію..та і в разі поломки пелетного пальника,дороге задоволення
Пелетная горелка на котел в разы дешевле
Добавлено через 57 секунд
професор,казав: утепліть ідеально будинок,і я його нагрію вам свічкою
А тут конешно правда но тогда мне нужно снести дом и построить новый :ah:
Пелетная горелка на котел в разы дешевле
возможно подешевела немного,не знаю,не интересовался..но в прошлом году мне с какой то фирмы пришли c предложением поставить пелетные горелки на наши котлы..назвали цену..дорого,подумал,тогда..начал,типа торговаться..а это цена еще в евро оказалась...а я в гривнях торговался:maybe2: + еще надо бункер со шнеком,автоматика..не так все дешево,если посчитать..да и сам котел футеровать надо(камеру сгорания)
wasya, Ну про шнековую то конешно дорого есть варианты по проще Тыць (https://shop-tccltd.com.ua/g20247709-gravitatsionnaya-pelletnaya-gorelka)
есть варианты по проще
так там сама горелка..бункер,понял отдельно,еще столько стоит..поджиг вручную,наверно..а автоматика,дозировка пелет?..какой то "недоделанный" пелетник получается..отсюда и цена...не знаю,не видел принцып его работы,и судить не могу,но чисто теоретически,думаю,пелеты будут застрягать при выъходе с бункера,особенно в конце,давление малое..а в начале сыпатся сколько попало..автоматика со шнеком,подает их столько,сколько надо для поддержания мощности в определенный момент,а тут не понятно,чем это регулируется..
У соседа такой котёл стоял,поменял его на пеллетный. Сказал,что он жрал очень много дров, экономически невыгодно его держать. Сейчас продаёт его, вроде за 16 или 18 тысяч гривен.
в каком городе и какая модель?
Игорь помоему аналог этого котла Стропува, делают в днепре
Також цікавлюсь альтернативними видами опалення. Найбільше зацікавив іменно пелетний котел із-за автономності та термінну горіння без втручання людини.
Ось чуваки самі клепають і ціна демократична
https://www.olx.ua/uk/obyavlenie/pelletnyy-kotel-tverdotoplivnyy-kotel-na-pellete-IDwx9Wm.html#8534ecca1d;promoted
https://www.olx.ua/uk/obyavlenie/pelletnyy-kotel-16-kvt-gorelka-IDwAMpa.html#d62180846c
https://www.youtube.com/watch?v=7_4hh-WYf6g&feature=youtu.be
Ось чуваки самі клепають і ціна демократична
я,особисто,не брав би..навіть не дивися на нього за такі кошти..поясню чому: 1."самопал",на вигляд,зроблений як сокирою,хоча це не основне..2.звичайний класичний котел зі всіма його конструктивними мінусами(КПД,конденсат,можливість чищення..ітд. 3.якість зварних швів(видно на відео)..пізніше починаються протікання,прогорання,деформації..4. основне,матеріал з якого зварений сам котел,марка сталі..дуже сумніваюсь,що варили із спеціальної котлової сталі камеру згорання..5.гарантіїї?..сервісне обслуговування..продали і забули..ітд
у нас ще не навчились робити добрі котли..в більшості копіюють іноземні аналоги..тому при такій ціні,краще подивитись на імпортні аналоги,виробників,які роками вже працюють в цьому напрямку..я багато котлів вже передевився..і коли в магазині станеш і потрогаєш сам руками ,відразу відчуєш різницю..все як з авто схоже..мерседес,то мерседес,а "дефро" чи "атмос",то не наш "колві" )
vBulletin версії 3.8.11, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010