Показати повну версію : Появился свист, похожий на сверчка
vovanvid
14.12.2017, 07:54
Здравствуйте. При въезде в город, стоя на светофоре, услышал посторонний звук, похожий на сверчка. Начинается где-то с 1000 об. с изменяемой тональностью, на 2000-2100 об. исчезает. Машина едет, вроде по динамике все также.:(
Помпа или что-нибудь, что висит на ручейковом ремне, может давать такой звук и насколько этот звук стрёмный? Прошу помочь, заранее спасибо.
А форум почитать?, там и про сверчков
vovanvid
14.12.2017, 08:32
Ну там, где читал - не нашел. Но все равно спасибо...
Darts-Trafik
14.12.2017, 09:05
vovanvid, https://busovod.ua/showthread.php?t=16831&highlight=%F2%F3%F0%E1%E8%ED%E0
Тут багато про сверчків.
vovanvid
14.12.2017, 09:28
Трансдюссер отключал - ничего не менялось. Подскажите, сколько в среднем "живет" помпа. Я наездил 85000 км - не менял. До этого не знаю, менялась ли она вообще.
blackstalker
14.12.2017, 09:32
хз чи то помпа...в мене теж таке тільки від 1900-2400 об...помпу міняв не помогло..( в мене ще рідна помпа стояла)
Добавлено через 53 секунды
https://busovod.ua/showthread.php?t=19799&highlight=%F9%E5%E1%B3%F2
Было точно такое. Но на Спринтере. Оказалось что пробита прокладка между головой и выпускным коллектором.
Подскажите, сколько в среднем "живет" помпа.
у меня на хенде уже 110.
Был сверчок на прошлом Н1 в похожих режимах. Оказалось пробита прокладка на датчике каком то, который стоял на интеркулере. Свистело очень здорово, и было похоже на чирканье какой то крыльчатки
Было точно такое. Но на Спринтере. Оказалось что пробита прокладка между головой и выпускным коллектором.
Гавно машина- Спрінтер!!!
Ніколи не вмощусь сракою біля керма чи то спрінтера чи то крафтера! :D/ В Мастер- Мовано. Шось такого не спостерігав. ;)
Гавно машина- Спрінтер!!! В Мастер- Мовано. Шось такого не спостерігав. ;)
ну канешно ....:duren:
Добавлено через 4 минуты
Гавно машина- Спрінтер!!!
Ніколи не вмощусь сракою біля керма чи то спрінтера чи то крафтера! ;)
продовжуй....:D а ми послухаєм
ну канешно ....:duren:
Добавлено через 4 минуты
продовжуй....:D а ми послухаєм
Твоє "соло" на рахунок гаілімості францавтопрому заслуговує окремої уваги.
Шо пеорвий раз чи шо?!
А тут плія. Откровєнія, мать їх за душу... :)
Як може вимахать моск, інша автівка, за виключенням ханцуза?
Як мерс чи на приклад хюндай. Могуть винести моск? Це ж не хранцузи. ;)
Твоє "соло" на рахунок гаілімості францавтопрому заслуговує окремої уваги.
Шо пеорвий раз чи шо?!
А тут плія. Откровєнія, мать їх за душу... :)
Як може вимахать моск, інша автівка, за виключенням ханцуза?
Як мерс чи на приклад хюндай. Могуть винести моск? Це ж не хранцузи. ;)
для чого цей срач в цій темі......:dash2:
для чого цей срач в цій темі......:dash2:
Для того, що всі машини ламаються. Не залежно від виробника.
От же ж.
Якщо у вас виникла підозра, що свистить(щебече) в районі ремня навісного. Побризгайте на нього ВДшкою. Де є доступ. Можна погратись так і з роліками. По черзі. Так буде простіше визначитись з "артістом" який видає ці "чудові" звуки. ;)
Для того, що всі машини ламаються. Не залежно від виробника.
От же ж.
Якщо у вас виникла підозра, що свистить(щебече) в районі ремня навісного. Побризгайте на нього ВДшкою. Де є доступ. Можна погратись так і з роліками. По черзі. Так буде простіше визначитись з "артістом" який видає ці "чудові" звуки.
ни в коем случае не брызгать ВД шкой, лучше водой, ВД шка убьет ремень
ни в коем случае не брызгать ВД шкой, лучше водой, ВД шка убьет ремень
Дяую.
І на замітку.
Будете мабуть здивовані.
Але брав бусика з пробігом 179 000.
Зараз 425 000. До речі. Ремінець навісного все тей же ж що приїхав з автівкою з за бугра. ;) Ні один ролік не мінявся. На холодну, інколи підсвистує. Пару разів за шісь років ляпав таки ВДшку. От пля. Не вбила та скотиняка мого ремінця. Але... Вже 5 років, на всяк випадок, в багажніку валяється ремінець. На всяк випадок. Жду коли воно пАдла забугрянське порветься. А фігушки вам. Навіть ВДшка його не ухандо.
Плін. Майже 250 000 на ремені навісного! Хочте вірте а хочте ні.
Хочте вірте а хочте ні.
Серёга я не верю .
Romaha55
18.12.2017, 10:12
ну володарі трафіків 1.9 зараз напевне аж впріли))) я кожні 30000 км міняю його.. і те що запасний возиться у багажнику мене не дуже тішить)))
Darts-Trafik
18.12.2017, 10:51
ну володарі трафіків 1.9 зараз напевне аж впріли))) я кожні 30000 км міняю його.. і те що запасний возиться у багажнику мене не дуже тішить)))
То ти про шо?
Ну да. В 1,9, мають не поодинокі випадки коли рве ремінь навісного та затягує під ремінь ГРМ
Romaha55
18.12.2017, 16:25
ага.. і тоді уже запазний ремінь ніякої радості не несе)))
Darts-Trafik
18.12.2017, 18:22
Шо за страсті-мордасті ви тут розказуєте?! Перший раз таке чую-шо на моторах 1.9,ні з того,ні з цього рве ремінь навісного! Міняю кожні 70000км,все оригінальне і не вожу за собою ніякі запасні. Цімбор міняє кожні 100000км і теж за собою ремені не возить.
В мене під час діагностики порвало ремінь навісного, чоловіку прийшлось ремонтувати двигун. Як виявилось ремні не мінялись більше 100 тис пробігу.
порвало ремінь навісного, чоловіку прийшлось ремонтувати двигун.
А что еще входит в навесное, кроме гены и кондея?
А что еще входит в навесное, кроме гены и кондея?
Гидроусилитель
И как обрыв ремня на этих устройствах может повредить мотору?
Ну да. В 1,9, мають не поодинокі випадки коли рве ремінь навісного та затягує під ремінь ГРМ
Тоже не единажды об этом слышал .
Сообщение от shuma34
Получается шума знает об этом и не меняет ремень, как он писал ?
Беза, у него 2,0 , а там грм на цепи
Romaha55
19.12.2017, 08:32
на 1.9 при обриві ремня навісного він пробиває тряпчасту защиту ремня грм і намотується на шестерню колінвала, після чого просто зрізається шпонка (яка на 1.9 як іграшкова) і клапана цілуються з поршнями... власники таких двигунів навіть пробують міняти цю защиту на іншу..(ніби з вольво підходить з певними доробками)
Darts-Trafik
19.12.2017, 08:51
власники таких двигунів навіть пробують міняти цю защиту на іншу..(ніби з вольво підходить з певними доробками)
А фото є цьої защіти?
А фото є цьої защіти?
Певно мається на увазі вольво з таким самим двигуном як і у нас
Darts-Trafik
19.12.2017, 08:56
Вик123, Я це зрозумів.;) Фото самого захисту,який міняють.
Фото самого захисту,
Та і захист не кращій від твого, пластикового. Чи ти думаєш на вольво шось золоте поставили?
Darts-Trafik
19.12.2017, 09:34
Та і захист не кращій від твого, пластикового.
Блін!!! А це тут до чого?! Я думав шо ще шось там є! От і питаю.
Я думав шо ще шось там є!
Ну от шо, наприклад? Залізяка?
А про захист на твоєму двигуні написав просто так, без якихось натяків. Це якшо ти шось не так зрозумів...
Romaha55
19.12.2017, 10:21
на вольво з таким двигуном стоїть пластикова защита а не така як у нас з тряпки якоїсь.. так що вона зовсім інша у плані матеріалу з якого зроблена...
Добавлено через 1 минуту
один нюанс в ній це те що її розділяють на дві частини (верхню і нижню) інакше не можливо поставити.. якось так
Darts-Trafik
19.12.2017, 11:04
А про захист на твоєму двигуні
У мене,поки що,ще "тряпка". Але міняти буду стопудов!Зря,шо лі,пластікову купляв?:)
Тай майстер каже-заміни,поки не піздно!
У мене,поки що,ще "тряпка".
:aiwan-hi:
blackstalker
19.12.2017, 12:25
У мене,поки що,ще "тряпка". Але міняти буду стопудов!Зря,шо лі,пластікову купляв?:)
Тай майстер каже-заміни,поки не піздно!
а де таке продається?
Darts-Trafik
19.12.2017, 12:48
а де таке продається?
Ось тут:https://auto-mechanic.com.ua/p463553321-zaschita-remnya-grm.html
беза. читаєм уважніше це повідомлення.
Спіціально для тебе там підредагував( підкреслив).
https://busovod.ua/showpost.php?p=425581&postcount=21
На рахунок-
Получается шума знает об этом и не меняет ремень, как он писал ?
Мабуть знаю, чим відрізняється мій 2,0 двигун, від 1,9 двигуна.
2,0 двигун, від 1,9 двигуна.
вообще не ко мне, я если и надумую когда брать , то это будет 2.5.
Андрей Виваро 2,5
20.12.2017, 00:49
Расскажу свою весёлую историю про сверчка.
Вообще последние месяцы много чего переделал в машине и благодарен форуму в некоторых моих ответах,поэтому постараюсь поделиться всем,чего набрался.:mail1:
Итак,свист похожий на сверчка - ездил с таким свистом тысячи три - то было,то не было. В какой-то момент "разлохматило" приводной ремень(здесь мне стоило бы задуматься,почему это произошло);) - поменял,ролики мастер сказал в порядке,менять не стали,но свист остался.
Проехал ещё тысяч пять с этим свистом - отказал генератор. Снял,перебрал - новый регулятор с щётками и поменял подшипники. Думал свист прекратится - нет!)). К этому времени свист был уже не прерывистым,а постоянным. Купил оба ролика(натяжной и обводной),заставил мастера поменять - свист не прекратился. НО СМОТРЕЛ В НУЖНОМ НАПРАВЛЕНИИ!):D
В итоге остался только демпферный шкив коленвала,на который побрызгивали силиконовой смазкой и свист прекращался,а потом появлялся ещё сильнее.
ИТОГ:
На следующиий день я в дороге услышал сильный рокот под капотом и уже не сомневался,что это шкив "накрылся",потому что вечером хорошенько почитал,как работает и как выходит из строя этот шкив. Но доехать надо было...Потом запах горелой резины,отказ генератора,я остановился,срезал остатки ремня и на аккумуляторе доехал до сервиса.
Шкив в хлам,поменял - и свист,похожий на сверчка пропал!)):vo:
Удачи!)
вообще не ко мне, я если и надумую когда брать , то это будет 2.5.
З чим і вітаю!
Андрей Виваро 2,5, Если ездить без ремня, то при поворотах, жидкость из ГУРа выходит через крышку бачка, и ГУР может накрыться.
Была у меня такая байда со шкивом, но звук был похож как будто шайбу под форсункой пробило. Да и еще бывает ремень под шкив наматывает и выдавливает сальник.
vovanvid
24.12.2017, 00:30
Купил оба ролика(натяжной и обводной),заставил мастера поменять - свист не прекратился. НО СМОТРЕЛ В НУЖНОМ НАПРАВЛЕНИИ!)Появился свист, похожий на сверчка - Пост 425714 - Фото 3
В итоге остался только демпферный шкив коленвала,на который побрызгивали силиконовой смазкой и свист прекращался,а потом появлялся ещё сильнее.
Насколько я понимаю, речь идет про зубчатый ремень, двигатель 2.5. В 2.0 все это "кино" крутится ручейковым ремнем. Ну а мои приключения закончились так:
сверчок то был, то куда-то пропал. Но в одно утро машина завелась, а при следующем запуске стартер не закрутился:oh: Была для успокоения совести перебрана контактная группа замка зажигания, заменена масса кузов-КПП.. и ничего. Едем на СТО, снимаем морду - плюс на стартер приходит, снимаем стартер. Естественно, приходит мысль посмотреть генератор, и ремень, и ролики... Натяжной ролик вызвал подозрения. Стартер и гена поехали в спецконтору на обслуживание. Стартер - замена бендикса, щеточный узел, контакт втягивающего реле, все втулки + стяжные болты. Гена - замена подшипников, вставка подшипника, замена щеток, шлифовка конт. колец. И на этом фоне покупка ремня и двух роликов. Сегодня забрал машину с СТО. Сверчков вроде нет. Вот такой короткометражный фильм:shock:
Нет в 2,5 ремень навесного ручейковый то на грм зубчатый.
vBulletin версії 3.8.11, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010