Показати повну версію : выбор масла
Подскажите, какое масло рекомендуется заливать в мерседес вито 112CDI?
adminavto
22.03.2014, 23:44
Подскажите, какое масло рекомендуется заливать в мерседес вито 112CDI?
авто скорее всего без сажевого, если так, то тогда 5\10w30\40 с допусками 228.3,228.5,229.3,229.5, производитель по вкусу
Driverok
08.12.2015, 21:31
авто скорее всего без сажевого, если так, то тогда 5\10w30\40 с допусками 228.3,228.5,229.3,229.5, производитель по вкусу
Подскажите, Спринтер 318, Двигатель 642.992
Сажевый удалил.
Допуски по маслу те же?
Sergunia
09.12.2015, 12:05
можешь тоже,но зачем платить больше? бери без индекса ХХХ.Х1
Driverok
09.12.2015, 13:00
можешь тоже,но зачем платить больше? бери без индекса ХХХ.Х1
Не совсем понял ответ) Т.е любое с допуском ХХХ.Х1?
Это для двигателя без сажевого уже?
Sergunia
09.12.2015, 13:33
с сажевым фильтром допуск масла идет на конце с цифрой 1,например 229.51 и т.д.,тебе теперь можно лить к примеру 229.5,это допуски масла для авто без сажевого.:aiwan-hi:
Знайомі каністерки. ;)
http://censor.net.ua/photo_news/365584/likvidirovana_set_po_rasprostraneniyu_poddelnyh_mo tornyh_masel_i_tseh_po_ih_proizvodstvu_foto
Менял на этой неделе масло в моторе и кпп, так вот, можно конечно считать это просто моё "имхо", НО моторное масло НЕ из наших любимых синих канистрочек оказалось "визуально-мануально" гораздо гуще трансмиссионного из любимых и рекомендованных заводом синих. Предыдущие 30+ тыс пробега на нашем рекомендованном NFP (покупка у известного и любимого на форуме продавца) дали маслу великолепный бронзовый отлив. Попробую наступить на грабли ещё раз, в конце зимы посмотрю на цвет масла, но думаю, что нужно спрыгивать с этой иглы. Опят-таки, скептикам, можете не воспринимать мои рассуждения всерьёз, доказывать никому ничего не собираюсь, просто мысли вслух.
Даже не знаю,как выбрать масло?!
Про палёное масло: зацените размах! (http://http://fishki.net/1782699-pro-palyonoe-maslo-zacenite-razmah.html)
http://fishki.net/1782699-pro-palyonoe-maslo-zacenite-razmah.html
Подскажите, пожалуйста, какой допуск масла в мерседес вито 110cdi?
catmanul
14.02.2016, 12:22
для вито cdi должен быть допуск не ниже 228.5 или 229.3 (или в конце допуска 1- если есть сажевый фильтр)
adminavto
14.02.2016, 12:24
Год?Кузов?Мотор?Сажевик? Дайте больше инфі по авто
привіт...підскажіть,хто розбирається в маслах,чи підійде мені таке масло(верхнє на фото),син купив у Франціїї..,щось не бачу там допуску RN710..авто рено гранд сценік3,двиг.1,5 dci,сажевий видалений,механічно і програмно..
перед цим заливав також Ельф 900SXR 5w30...а цього у нас,щось не можу знайти..:maybe2:
щось не бачу там допуску RN710..авто рено гранд сценік3,двиг.1,5 dci,сажевий видалений,механічно і програмно..
Тепер можна лити не зважаючи на допуски.
43евро,це жесть,у Львові купую Castrol EDGE LL 5W30,5L - 34 euro.
43евро,це жесть,
не завжди справа в ціні,а в якості більше..двигун дорожче коштує...просто там вже хоч гарантія,що не підробне..проблема тільки,що там підбір масел ,чи запчастин в магазині,роблять по номерному(реєстраційному) знаку на авто,а не він коду,як у нас..можливо він привязаний до номерів авто..а що толку,що я дам свої укр.номери..думаю,у французькій базі даних,їх точно не має:)
adminavto
09.09.2018, 15:35
привіт...підскажіть,хто розбирається в маслах,чи підійде мені таке масло(верхнє на фото),
Привіт! Які специфікації вказані на каністрі?
Які специфікації вказані на каністрі?
скажіть,яке значення має специфікація для двигуна позбавленого екологічних норм?
adminavto
09.09.2018, 17:28
яке значення має специфікація для двигуна позбавленого екологічних норм?
Специфікації завжди мають значення, незалежно від екологічних норм двигуна.
vitos svp
09.09.2018, 21:35
привіт...підскажіть,хто розбирається в маслах,чи підійде мені таке масло(верхнє на фото),син купив у Франціїї..,щось не бачу там допуску RN710..авто рено гранд сценік3,двиг.1,5 dci,сажевий видалений,механічно і програмно..
перед цим заливав також Ельф 900SXR 5w30...а цього у нас,щось не можу знайти..:maybe2:
Верхне лий - підійде! Сучасні мастила перекривають застарілий RN710.
А нижне не факт, що дизельне.
Треба на клас по АСЕА дивитися, шо на каністрах написані!
RN700 і RN710 допускають будь-яку зольність аж до <=1.5% (менше-можна, більше не можна), вміст фосфору і сірки не лімітується. Таким чином, RN700/710 можуть бути як Acea A3/B4, так і Acea C3.
А RN720 має обмеження сульф.золи <=0.5%, фосфору <=0.09% і сірки <=0.2%, тобто олії з цим допуском можуть бути тільки Acea C4.
https://b.radikal.ru/b08/1809/b9/5a9b0ea4157d.png (https://radikal.ru)
https://b.radikal.ru/b09/1809/ef/22906b8abad7.png (https://radikal.ru)
Добавлено через 20 минут
В Renault з'явилися нові допуски (черговий лохотрон Renault/Total):
RN17 FE/C5 0w-20,
RN17/C3 5w-30,
RN17 RSA/C3 0w-40.
В 2017 году компания Renault в добавление к уже существующим продуктам с допусками RN0700, RN0710, RN0720 (EVOLUTION RN-TECH 5W30, EVOLUTION RN-TECH FE 5W30, EVOLUTION RN-TECH 5W40 и EVOLUTION RN-TECH 10W40) разработала новое поколение стандартов смазочных материалов.
Преимущества трех новых стандартов RN17, RN17 FE, RN17 RSA:
снижают потребление топлива, благодаря уменьшению трения в двигателе;
полностью соответствуют строгим требованиям Renault к качеству и надежности;
совместимы с бензиновыми и дизельными двигателями, что упрощает сервисное обслуживание;
отвечают последним нормативно-правовым актам в отношении выбросов загрязняющих веществ;
опережают и превосходят нормы АСЕА.
Совместными усилиями RENAULT и TOTAL были разработаны три новых продукта, которые полностью отвечают высоким требованиями Renault:
ELF EVOLUTION RN-TECH ELITE 5W-30 – масло, гарантирующее максимальную защиту бензиновых и дизельных двигателем ЕВРО 6;
ELF EVOLUTION RN-TECH ELITE FE 0W-20 разработано инженерами Renault и Elf для обеспечения исключительной экономии топлива. Подходит для новых бензиновых TCE и дизельных DCI двигателей;
Высокоэффективное моторное масло ELF EVOLUTION RN-TECH SPORT 0W-40 специально адаптировано к тяжелым климатическим условиям эксплуатации, а также подходит к экстремальным условиям использования двигателей Renault Sport.
Специалисты официальных дилерских центров Renault всегда помогут Вам подобрать оптимальное моторное масло именно для Вашего автомобиля Renault.В случае необходимости провести дополнительную замену масла Renault рекомендует воспользоваться специализированным Комплекс-Сервисом «Замена масла», который включает в себя:
масло;
масляный фильтр;
работы по замене;
10 обязательных контрольных проверок автомобиля.
Цікаво, чи скоро введуть допуск на бензин/ДП виключно тільки від Total!
Які специфікації вказані на каністрі?
у вівторок приїде до мене..але на фото бачу тільки ACEA AS/BS....RN 710..720 не має,тому і запитую.
Верхне лий - підійде!
це ї взяли..
vitos svp
10.09.2018, 08:23
у вівторок приїде до мене..але на фото бачу тільки ACEA AS/BS....
Такого по ACEA не буває!:no:
Такого по ACEA не буває!
переплутав,це А5/В5...таке буває?...там "5",як "S" виглядає.
adminavto
10.09.2018, 10:03
переплутав,це А5/В5...таке буває?.
Буває, але тоді його краще продати ))), а собі залити щось з АСЕА А3\В3
adminavto
10.09.2018, 11:17
а чим А5/В5 погане?
Воно не погане, але для Вашого авто, наскільки пам'ятаю 1,5dCi (K9K), я б радив SAE 5w30 ACEA A3\B3.
А в тім вибір тільки за Вами.
от пише :ACEA A5/B5 - масла, обладающие повышенной стабильностью свойств. Могут использоваться при удлиненных пробегах между заменами. Это маловязкие масла (обычно 0w20, 5w20, 5w30), способствующие снижению расхода топлива.
Внимание! Продукты этой категории нельзя использовать для некоторых моторов. Если сомневаетесь в возможности использования в двигателе своего авто – проверьте рекомендации в сервисном руководстве.
не можна використовувати для деяких двигунів...для яких не зрозуміло?
Добавлено через 1 минуту
...і ще АСЕА А5/В5 — для высокопроизводительных дизелей, бензиновых двигателей. Обеспечивают низкий коэффициент трения при высоких температурах, высокой скорости сдвига. Можно применять вместо смазок класса АСЕА А3/В4.
vitos svp
10.09.2018, 13:22
от пише :ACEA A5/B5 - масла, обладающие повышенной стабильностью свойств. Могут использоваться при удлиненных пробегах между заменами. Это маловязкие масла (обычно 0w20, 5w20, 5w30), способствующие снижению расхода топлива.
Внимание! Продукты этой категории нельзя использовать для некоторых моторов. Если сомневаетесь в возможности использования в двигателе своего авто – проверьте рекомендации в сервисном руководстве.
не можна використовувати для деяких двигунів...для яких не зрозуміло?
Добавлено через 1 минуту
...і ще АСЕА А5/В5 — для высокопроизводительных дизелей, бензиновых двигателей. Обеспечивают низкий коэффициент трения при высоких температурах, высокой скорости сдвига. Можно применять вместо смазок класса АСЕА А3/В4.
Скоріш за все воно не підходить до старих двигунів, бо зарідке!
К9К сучасний двигун!
Якого класу в ньго треба було лити оливу до ампутації сажотруски? С4?
Якого класу в ньго треба було лити оливу до ампутації сажотруски? С4?
ЕLF evolution full-tech FE 5w30
vitos svp
10.09.2018, 14:06
ЕLF evolution full-tech FE 5w30
С4! По техничним властивостям думаю не дуже відрізняеться від В5!
отримав масло..не є експертом по маслах,але чисто візуально,сама тара(каністра 5л)відрізняється по якості виготовлення,від ідентичного,купленого у нас..починаючи від кришечки,запаяні шви на каністрі,написи,етикетки,все якісніше виготовлено,ніж у "нашій французькій"..також більше різних інформаційних позначок..по самій якості масла,ще не знаю,не відкривав..але відчуття,що там всередині вода просто налита,настільки рідке виглядає..хоча масло таке ж,5W30:yes3: ..ну і сама ціна,у нас 700-900грн, а там 43 євро..хоча також брав попередній раз у дилера місцевого..:maybe:
неділю,як катаюсь на новім маслі(made in Paris)..по факту,субєктивно,трохи змінився звук двигуна,став тихішим,рівномірнішим...обєктивно,реально впав розхід палива на 0,4-0,5л...був по місті 6,9-7,0 по БК..тепер більше 6,4-6,5 не підіймається...стиль їзди і маршрут той самий..не знаю,можливо,що нове масло,а можливо якість краща..на СТО навіть боялись заливати в двиг.,настільки рідке і світле було..казали на вашу відповідальність )))..про розхід масла,поки не скажу,мало наїздив...поки сподобалось
vitos svp
21.09.2018, 16:11
неділю,як катаюсь на новім маслі(made in Paris)...поки сподобалось
Може салат овочевий на ньому зробити?;)
Добавлено через 1 минуту
і що це значить?
Те саме що і В5, тільки малозольне.
adminavto
21.09.2018, 17:05
Те саме що і В5
З якого дива? У масел АСЕА С4 HTHS>=3,5
RenaultOpel
21.09.2018, 20:39
неділю,як катаюсь на новім маслі(made in Paris)..по факту,субєктивно,трохи змінився звук двигуна,став тихішим,рівномірнішим...обєктивно,реально впав розхід палива на 0,4-0,5л...був по місті 6,9-7,0 по БК..тепер більше 6,4-6,5 не підіймається...стиль їзди і маршрут той самий..не знаю,можливо,що нове масло,а можливо якість краща..на СТО навіть боялись заливати в двиг.,настільки рідке і світле було..казали на вашу відповідальність )))..про розхід масла,поки не скажу,мало наїздив...поки сподобалось
В нете искал про это масло его даже нет на международном сайте Эльфа :shock: а есть только на французском сайте Тотала
https://picua.org/images/2018/09/21/41784f756927d0d2263d1ecb1eeca6e6.jpg
А это 5w30 sxr не сильно и отличается
https://picua.org/images/2018/09/21/7b5aecbea6a08268ed0e8b1741527645.jpg
vitos svp
21.09.2018, 21:46
З якого дива? У масел АСЕА С4 HTHS>=3,5
А у В5 скільки те HTHS? 2,9...3,5?
Його на каністрах пишуть?
Який показник кращій більший чи менший?
adminavto
22.09.2018, 09:12
А у В5 скільки те HTHS? 2,9...3,5?
Так, менеше 3,5. На каністрах цієї інформації не має, не завжди вона є навіть в даташитах.
Який показник кращій більший чи менший?
Таке визначення не правильне, HTHS не впливає на якість.
Для Хюндаи Н 200 такое можно лить?
ARAL TURBORAL 10W-40
ACEA E3, E5, E7
API CI-4/SL
CAT ECF-2
Cummins CES 20.076, 20.077
adminavto
22.09.2018, 17:31
Для Хюндаи Н 200 такое можно лить?
ARAL TURBORAL 10W-40
Это грузовое масло, в мануалах Hyundai таких рекомендаций конечно нет.
Но для этого авто можно залить.
Да раніш було проще М 10 и М 8 , на М 10 казали КАМАЗовське
vitos svp
23.09.2018, 08:14
Да раніш було проще М 10 и М 8 , на М 10 казали КАМАЗовське
Повертаемось назад?:maybe:
Повертаемось назад?
Ага:lol: Нехай взимку шоб завести машину спочатку пару-тройку відер гарячої води через систему ОЖ прол,є, а потім будем балакати про "проще". Бо пам,ятається одне та забувається інше:nasmeshka:
Сергей Ш
10.01.2019, 10:38
Добрый День подскажите пожалуйста купил спринтер 211 2002г, хозяин говорит заливал аддинол синтетику, какое лучше для спринтера?знакомый советует арал
adminavto
10.01.2019, 11:04
спринтер 211 2002г
какой двигатель?
Сергей Ш
10.01.2019, 13:15
2.2
adminavto
10.01.2019, 13:42
2.2
Я так понимаю ОМ611.
допуски МВ 229.3\229.5 или 228.3\228.5, оптимальная вязкость SAE5w40
как на кразе
SAE5w40
лью аддинол, по сравнению с волвером угара нет
Сергей Ш
10.01.2019, 18:38
Предыдущий хозяин лил тоже аддинол. А как Арал?
adminavto
10.01.2019, 19:34
А как Арал?
Масла группы BP сильно склонны к угару.
Romaha55
11.01.2019, 08:16
заливав арал перший раз собі у віваро, то за 4000 км пів літри вигоріло.. більше не лию.. беру Мотюль від заміни до заміни 200 грам
Колишній власник,німець, лив ARAL 5W30 LL,вирішив лити також,на 240т.км., вскривали клапанну кришку,без нагару.Крайні три рази заливав масла WV LL, Castrol Edge LL всі групи ВР,від заміни до заміни 10-12 т.км.,без долива.
Romaha55
11.01.2019, 20:45
можливо мені попалось таке..
можливо мені попалось таке..
в бус уже 10 лет лью Эльф для турбодизелей, всегда без проблем, а вот последнее за 5-7 тыс упало до нижней метки. Бодяга наверно.
Пять лет лью ликви моли, ничего не доливаю от замены до замены, но иногда одно деление на табло пропадает.
catmanul
11.01.2019, 21:05
"рекламная пауза" :)
от покупателей чаще слышу позитивные отзывы о Fuchs Titan, Eni, Kroon Oil
Liqui Moly и Motul тоже хвалят, но из-за их стоимости покупателей не так много.
Romaha55
11.01.2019, 22:45
я не хвалю Мотюль, чи інше масло, просто на залив арал яке мені порекомендували, подумав, що мотору капець.. а так ніби нічого..
Василий Ш.
11.01.2019, 23:15
Я теж експеримент проводив, залив Mobil 5w,після 5000 почав шумно працювати, Castrol... більше як пів рівня угар! Зупинився на Elf 5w-30, красота... рівень на місці, беру дві 5л, то одну ділю на дві заміни.
Пять лет лью ликви моли, ничего не доливаю от замены до замены, но иногда одно деление на табло пропадает.
После покупки бил угар, заливал прежний хозяин. Перешел на ельф все в норме
Добавлено через 1 минуту
Eni, Kroon Oil чье масло?
adminavto
12.01.2019, 16:25
Eni
Италия
Kroon Oil
Голландия, разливается на площадке, где по контрактам льются много брендов.
catmanul
12.01.2019, 16:35
...
Eni, Kroon Oil чье масло?
Eni - Италия, https://ru.wikipedia.org/wiki/Eni
http://eni-ita.lubricantadvisor.com/Default.aspx?lang=rus
Kroon Oil - Голландия. собственная марка голландского завода De Oliebron. основанного в 1891 году.
https://www.youtube.com/watch?v=Y9Uozb5Ez5g
http://www.kroon-oil.com/ru/
Приобрел в этот раз масло Elf и фильтра PURFLUX в магазине Exist . Топливный фильтр показался каким-то выпуклыми и с трудом влез в корпус , масло при открывании канистры открутились вместе с заливной горловиной в обоих канистрах , на одной из канистр почти сразу стерлась надпись с номером партии .
Обратился в магазин за объяснением
Гена, почему именно экзист?
И как конкретно они собираются решать твой вопрос?
Ответ .
Пусть уточнят, к какому производителю они обращались
к какому производителю они обращались
дяде Васе из соседнего гаража, который и фасует это масло
Игорь да все из за спешки , надо было менять расходники а сроки поджимали, надо срочняком на море ))) а там на следуюший день в наличии вот и ....
Я так понимаю это и было решение )))
Поехал бы на ближайший пункт замены масла, там хоть выбрать можно...
Пусть уточнят, к какому производителю они обращались
Уточнили - auto-comfort
Уточнили - auto-comfort
Это скорее их поставщик, а не производитель.
vitos svp
09.08.2019, 09:01
Придбав масло в одного відомого в наших колах продавця з/ч.
Божиться що оригинал! Не ідеально прозоре!
Повернув би в зад, але треба було міняти і виїзжати у відрядження!
https://d.radikal.ru/d19/1908/cd/7c76a7bbb900.jpg (https://radikal.ru)
Можливо сам прокоментує, щоб я не повторював його слова!
Хочеться вірити, що не підставив!
Добавлено через 10 минут
Приобрел в этот раз масло Elf и фильтра PURFLUX в магазине Exist . Топливный фильтр показался каким-то выпуклыми и с трудом влез в корпус...
Вони завжди були бочкоподібні! Ти його в кришку спочатку вставляв, чи у колбу?
Масляний який ставив? "зіг-загом", чи гомноАналог "прямий"
Добавлено через 13 минут
дяде Васе из соседнего гаража, который и фасует это масло
Нічого ти не розумієш. Це новий захист каністр :gordiy: циганського Elf - кришка повинна відкручуватися ціла!!!:D:oh:
Добавлено через 17 минут
Уточнили - auto-comfort
Офіційний імпортер оригинального Elf в Україну - один!
Вже дев'ять років заливаю Тотал Кварц Дизель. Ніяких проблем не було жодного разу, угару немає. Заміна через десять тисяч.
vitos svp
Точно так відкривались і у мене
Я викурсі, але цей вже занадто бочкоподібний . До маслянного питань не мав .
Який ?
catmanul
09.08.2019, 11:54
официальные дистрибьюторы масла ELF - http://www.elf.ua/ru/consumers/feedback-consumers/distributors-consumers.html
полно других хороших масел, мне непонятно, какой смысл упираться в ELF?
сам давно не заливаю ELF в свою машину.
Юра тогда порекомендуй на какое масло лучше всего перейти , и какое льешь в свое авто )))
catmanul
09.08.2019, 13:42
в свою машину заливаю Fuchs Titan, его и порекомендую в первую очередь.
другие варианты, которые я бы порекомендовал: Eni, SWD Rheinol, Total, также положительные отзывы от покупателей о маслах Comma, Gulf, SHELL, VATOIL и KROON OIL
есть хорошие масла и подороже, но переплачиваешь за бренд.
Вже дев'ять років заливаю
вот и я 11 лил эльф для турбодизелей, а на последнем угар вообще опа
Romaha55
09.08.2019, 14:02
а брав там само? може попалось таке г..но??
vitos svp
09.08.2019, 15:46
Вже дев'ять років заливаю Тотал Кварц Дизель. Ніяких проблем не було жодного разу, угару немає. Заміна через десять тисяч.
Тотал і Ельф зараз з однієї бочки розливають! різні тільки етикетки!
Головне тільки щоб бочка була не контрафактна!
Приобрел в этот раз масло Elf и фильтра PURFLUX в магазине Exist . Топливный фильтр показался каким-то выпуклыми и с трудом влез в корпус , масло при открывании канистры открутились вместе с заливной горловиной в обоих канистрах , на одной из канистр почти сразу стерлась надпись с номером партии .
Тоже самое, недавно делали ТО масло этоже 900NF берем через "ЭЛИТ Украина", открутилась пробка совсем, может партия такая, раньше такого как бы не было... а может качество пробки такое.
официальные дистрибьюторы масла ELF - http://www.elf.ua/ru/consumers/feedback-consumers/distributors-consumers.html
полно других хороших масел, мне непонятно, какой смысл упираться в ELF?
сам давно не заливаю ELF в свою машину.
А що заливати? )) цікавить в бізінку, елф лив останні то
Доречі в хюндайку лив кроноіл, теж кришка через раз зривалась.
adminavto
09.08.2019, 17:05
А що заливати? ))
Варіанти є ))
Доречі в хюндайку лив кроноіл, теж кришка через раз зривалась.
На нього теж вже існує "лівачок"
На нього теж вже існує "лівачок"
А щось взагалі залишилось не підробляеме?(
А щось взагалі залишилось не підробляеме?(практически нет , китайцы умеют всё
catmanul
09.08.2019, 17:43
не подделывают малоизвестные бренды, не пользующиеся массовым спросом, например, немецкое масло SWD Rheinol, Eni, Prista и т.п.
не подделывают
Саша говорит что аддинол тоже не подделывают
adminavto
09.08.2019, 22:30
Саша говорит что аддинол тоже не подделывают
На Addinol пока не встречал подделок\инфы, вообще не подделываемых брендов много, только много из них на нашем рынке либо встречаются редко, либо крайне редко + цена зашкаливает + поставки не систематические.
А як справи з XADO, вже вивели їх на "чисту воду", з їхнім ревіталізантом? Хто заливав, відчував "еффект"?
adminavto
10.08.2019, 17:13
Хто заливав, відчував "еффект"?
Ніякого ефекту не має і не буде. Просто звичайне масло.
Не знаю про хадо, а вот нанопротеком пользуюсь, нравится
adminavto
10.08.2019, 17:36
нанопротеком пользуюсь, нравится
Виктор, маслом нанопротек пользуетесь или присадками? Если маслом, то можете описать более обширно эффект? Речь шла именно о масле хадо, насколько понял.
у нас тут,на западе,в основном,все масло из Польши тягают,но насколько оно "западное",никто гарантии не даст..как то покупал ремень к двиг. на виваро,именитой фирми(гейтс),так продавец сказал,что сам лично видел как фура из Бельгии с єтими ремнями разгружалась в польском магазине..когда в интернете смотрел как отличить подделку от оригинала,то все признаки подделки оказались на "бельгийском " ремне..
vitos svp
10.08.2019, 19:41
у нас тут,на западе,в основном,все масло из Польши тягают,но насколько оно "западное",никто гарантии не даст..как то покупал ремень к двиг. на виваро,именитой фирми(гейтс),так продавец сказал,что сам лично видел как фура из Бельгии с єтими ремнями разгружалась в польском магазине..когда в интернете смотрел как отличить подделку от оригинала,то все признаки подделки оказались на "бельгийском " ремне..
Ну ти як мала дитина! Продавану треба продати свій товар, тому він буде розповідати те, що саме ти хочеш почути!
Продавану треба продати свій товар, тому він буде розповідати те, що саме ти хочеш почути!
так то не "лєвий" продаван..не перший раз брав..в інших фільтрую базар,беру те в чому сам впевнений.
Якщо в когось виникнуть сумніви в оригінальності масла Elf,то для наглядності викладую фото каністри 100% оригінального масла Elf,купленого в Франціі в фірмовому магазині Elf..звичайно,вигляд каністри не гарантує від підробки,але хоч якось можна відрізнити..
vitos svp
12.08.2019, 13:50
Якщо в когось виникнуть сумніви в оригінальності масла Elf,то для наглядності викладую фото каністри 100% оригінального масла Elf,купленого в Франціі в фірмовому магазині Elf..звичайно,вигляд каністри не гарантує від підробки,але хоч якось можна відрізнити..
Продавець казав що проблеми з каністрами Румуньского розливу. Французський розлив в Україну перестали завозити!
каністри трошки відрізняються.
Сьогодні фото зроблю, що було і що з останнього придбано.
Тепер, що для заміни масла, треба у Париж мотатися!!! Польщам, Угорщинам і всіляким Румуніям довіра відсутня!!!
що для заміни масла, треба у Париж мотатися!!!
та нє,то я просто так для інформаціі,можливо комусь колись поможе при покупці,чи пошуку..коли сам шукав,то також не мав з чим порівняти,у всіх одинакові були..зараз вже є така можливість,тому і ділюсь..
adminavto
12.08.2019, 15:31
можливо комусь колись поможе при покупці,чи пошуку..
навряд чи, тому як у кожного виробника\блендера масла, у такого гіганта як Total\Elf точно, є декілька постачальників тари, постачальники у Франції та Румунії різні, тому каністри можуть відрізнятися, до нас офіційно продукція із заводу у Франції не їде давно.
Ще бувають такі каністри,постачальник на офіційне KIA
є декілька постачальників тари,
саме масло візуально також відрізняється по виду,аналогічного купленого у нас..на вид,якесь більш рідке і світле,як олія,хоча це ні про що не говорить..але ,звичайно,в магазині не дадуть відкрити каністру для порівняння,все буде видно тільки при експлуатаціі..поки ,вже при другій заміні,на 15 тис.,ще не доливав,правда рівень впав до мін.
vitos svp
17.01.2021, 14:02
Придбав масло в одного відомого в наших колах продавця з/ч.
Божиться що оригинал! Не ідеально прозоре!
Повернув би в зад, але треба було міняти і виїзжати у відрядження!
https://d.radikal.ru/d19/1908/cd/7c76a7bbb900.jpg (https://radikal.ru)
Можливо сам прокоментує, щоб я не повторював його слова!
Хочеться вірити, що не підставив!
Добавлено через 10 минут
Добавлено через 13 минут
Нічого ти не розумієш. Це новий захист каністр :gordiy: циганського Elf - кришка повинна відкручуватися ціла!!!:D:oh:
Добавлено через 17 минут
Повертаюсь до теми з маслом Elf Full-Tech FE 5W30!:oh:
Вигорає за 18 000, до загоряння лямпочки рівня, такого раніше ніколи не було! Доливав літрову пляшку іншого масла!
16.06.20 було ТО 180 010 км, залив 7 л масло - не Elf, інше 5W40, теж long life, правда С3!
16.01.21 було ТО 200 036 км.
Лямпочка рівня не світилась, в четверг виїзжав на Запоріжжя було три кубіка, проїхав 400 км, вчора світився 1 кубік!
Злив 5 л., залив 7 л, теж не Elf, такого самого як і попередній раз! З Elf зав'язав!
Вигоряння 1 л. масла на 10 000 км, це нормально чи ні?
Виваро 2207
17.01.2021, 15:00
В мене також Elf 5:40 на 8т по щупу рівень впав на 2 поділки,долив 1л ,але в мене підтікає масло з патрубка інтерклера і вхід егр, незрозуміло чи кидає турбина чи масло оделителтель добре невиконуе свої функції, двигун знизу мокрий від масла
З точки зору "що каже першоджерело" - треба подивитись в інструкції виробника для цого двигуна.
З мого життєвого досвіду - нормально.
Вигорає за 18 000 ...
16.06.20 було ТО 180 010 км ...
16.01.21 було ТО 200 036 км.
Міняєш масло через 20 000 км ?
Добавлено через 34 секунды
по щупу рівень впав на 2 поділки
А де в Віваро поділки на щупі ???
Виваро 2207
17.01.2021, 17:40
А де в Віваро поділки на щупі ???[/QUOT
На щупі є поділки мінімум і максимум а між ними є ще 5 чи 6 поділок ну і на приборці є поділки рівня масла
хмм, на щупі в мене, крім "max" i "min" поділок немає :no:
Масло Long Life ІІІ , розраховано на 30 000 км. , але при тяжких умовах 15000км . заміна . В Нас тяжкі умови , погана солярка, пилюка , тянучки , холостий хід , морози . Ідеальна заміна на 10000 або раз в рік !
Знайомий залив Арал 5/40 у Вольво диз., з допуском Форд , вигар 1л. на 8т.км. , замовив Тоталь , вже другий раз , без вигару .
Тут не вгадаєш , в Мене пробіг 287т.км . на 10т.км. , шість залив , стільки злив . Заливаю як і німець лив, Aral 5w30 LL , сажевий фільтр. Спробуй ?
vitos svp
17.01.2021, 18:49
Міняєш масло через 20 000 км ?
Добавлено через 34 секунды
Так!
Скоріш за все має на увазі кубики на приборці!
Добавлено через 6 минут
хмм, на щупі в мене, крім "max" i "min" поділок немає :no:
Там ще середина є! і вафельна насічка, по якій теж можно рівень міряти.
Це я про оригінальний щуп! але він пластиковий і наче поросячій хвіст!
По мануалу треба лити чи то 7,5, чи то 8,0 літрів, а в мене max по щупу вже на 7 літрах. Та і електронний датчик, то таке!
Думаю що це як порівнювати медичні термометри, електронний і ртутний!
Хочеш знати точну температуру міряй ртутним, хочеш приблизну - електронним!
Добавлено через 33 минуты
Масло Long Life ІІІ , розраховано на 30 000 км. , але при тяжких умовах 15000км . заміна . В Нас тяжкі умови , погана солярка, пилюка , тянучки , холостий хід , морози . Ідеальна заміна на 10000 або раз в рік !
...
лив, Aral 5w30 LL , сажевий фільтр. Спробуй ?
Ти байки СТОшні не розповідай! Які такі тяжки умови:
- паливо імпортне, всі НПЗ в Україні не працюють, прямогінного бензину і ДП, з Чечні не возять, Може десь там у горах.., но не в нашем районі, та промлем з паливом, то більше до паливної системи ніж до масла;
- а пилюка ту до чого? То і не та пилюка, і не в тій кількості, як в пустелі чи в полі;
- тягнучки, холостий хід, морози це і Європі є!
- вони 7-8 літрів лиють, щоб межсервісний пробіг збільшити!
Тому вирішив міняти кожні 20 тис, а не 30, чи 10!
Золота середина, так би мовити!
Василий Ш.
17.01.2021, 19:35
То нормально якщо знаєш що дійсно двигун бере масло. А,якщо після заміни то мабуть не є нормально. Теж якось такий ельф попав,(стало ще гірше як звичайний перероб)! Залив тотал, все ок
Ти байки СТОшні не розповідай! Які такі тяжки умови:
Забув , Ти самий мудрий !:ah: Канючиш на заміні водяного насоса по регламенту з ціною питання від 600грн. В Бердянск ДП возять з Європи? не сміши, сібірский шмурдяк з високим складом сірки. Будеш розповідати жлобам перекупам , вдалих ремонтів !:bye:
Мастило треба обирати оригінальне ! Замінювати на 30т.км придумали маркетологи , що б Ви частіше машини міняли.
vitos svp
17.01.2021, 20:03
Забув , Ти самий мудрий !:ah: Канючиш на заміні водяного насоса по регламенту з ціною питання від 600грн. В Бердянск ДП возять з Європи? не сміши, сібірский шмурдяк з високим складом сірки. Будеш розповідати жлобам перекупам , вдалих ремонтів !:bye:
Мастило треба обирати оригінальне ! Замінювати на 30т.км придумали маркетологи , що б Ви частіше машини міняли.
- так і є, тому і не соромлюсь спитати поради і в інших мудрих колег, коли ОД нічого не знає!
Тільки ти чого лізеш туди, про що не знаєш!
- в основному схоже, що Білоруське, а там в два НПЗ ввалили багато грошей, на відміну від Українських, щоб виготовляти нафтопродукти Європейської якості! Знаю бо купували і відповідне Українське обладнання для реконструкцій;
- Що таке оригінальне? WV і Renault почали масла виготовляти! Де придбав останній раз Elf теж написав, ще 19 року!
Чи ти вважаєш, що я його як контрафакте придбав свідомо!
Я ще застав часи, коли зимою паливо в мороз перемерзало і дизель з ранку хрен заведеш! На Трафіку заводився завжди, навіть в -21'С!
І ремонт паливної тоді робили за 200 000 по три рази!
Які такі тяжки умови:
Тут я не згідний. Паливо в нас, все ж, гіршої якості, ніж в Європі. Ну, принаймі, якість палива в нас вкрай не стабільна, і нарватись на г...о можна навіть на брендових заправках (років п'ять-сім тому ВОГ через суд замінив три двигуни на Акртосах).
Пилюки на дорогах також більше , і вона саме з полів, в основному. По Європах машину місяцями можна не мити. Плюс, по грунтовках там практично ніхто не їздить.
Далі, саме масло - зачасту "для нас" і "для них" воно виготовляється на різних заводах. Скажу більше - в нас і в Європі масло однієї марки продається по різній ціні. Вгадай, де дешевше?
Ну і з власного досвіду : на попередній машині масло міняв через 15000. Брав в перевіреної людини, яка бере виключно в офіціалів бочками. Да, на десяти тисячах масло на вид/смак/запах/дотик ще доволі "живе". Але до п'ятнадцяти повністю чорніє змінює запах і консистенцію. Звичайно, в значній мірі то суб'єктивна оцінка, але більше їздити на ньому я не ризикував.
Добавлено через 5 минут
Там ще середина є! і вафельна насічка, по якій теж можно рівень міряти.
Це я про оригінальний щуп! але він пластиковий
Нічого немає - ні середини, ні насічки. І він металевий, такий, як на фото.
Неоригінал ?
https://images.ua.prom.st/75705628_w640_h640_schup-indikator-urovnya.jpg
Тільки ти чого лізеш туди, про що не знаєш!
Вирішуєш кому ,де , лізти ?
:ireful2:Маю таке саме право висловити свою думку !
Прочитай регламент заміни масла на своє авто !!! Не реклама( https://www.aral.ua/ua/oilguide ), підбір мастила , відкрийте любого виробника мастил...
- Що таке оригінальне?
Мастило, яке має назву, BUSOVOD oil ? головне по допускам і оригінал :meowth:
adminavto
18.01.2021, 08:50
Далі, саме масло - зачасту "для нас" і "для них" воно виготовляється на різних заводах.
Може і конкретні бренди вкажете?
Може і конкретні бренди вкажете?
А сенс? Стопроцентно підтверджених доказів я не надам, але це питання не раз обговорювалось на форумах. Лопатити тирнет в пошуках інфи я, само-собою, не буду. А, знаючи політику виробників (не масла, а взагалі) відносно нашого ринку, плюс, як я вже писав, ціні масла "тут" і "там", я схильний цьому вірити.
adminavto
18.01.2021, 14:13
я схильний цьому вірити.
Тоді добавляйте до своїх висловів ІМХО, бо це не підтверджена Вами інфа і вона не має ніякого підҐрунтя.
vitos svp
18.01.2021, 15:21
https://images.ua.prom.st/75705628_w640_h640_schup-indikator-urovnya.jpg
на 2,5 оригинал такий:
https://a.radikal.ru/a10/2101/f1/57cf7b0c285d.jpg (https://radikal.ru)
Добавлено через 7 минут
Вирішуєш кому ,де , лізти ?
:ireful2:Маю таке саме право висловити свою думку !
Прочитай регламент заміни масла на своє авто !!! Не реклама( https://www.aral.ua/ua/oilguide ), підбір мастила , відкрийте любого виробника мастил...
Мастило, яке має назву, BUSOVOD oil ? головне по допускам і оригінал :meowth:
- Лізь, там де "в темі", а не там про що не маєш досвіду!
- А регламенти виробника, то що - не документ?
- Про "оригінальні" мастила ти почав щось дряпати! І надалі дряпаєш всіляку херню!
не підтверджена Вами інфа і вона не має ніякого підҐрунтя
Ok. Мобіл для нас офіційно поставляється з турецького завода. А неофіційно, не здивуюсь, якщо з росіянського. Тоді як на Єаропу йде продукція в основному з Франції і Фінляндії.
Заперечиш цю інформацію?
Чи, може, маєш підтверджену інфу, що всі масла, представлені на нашому ринку (офіціальні) виготовлені на тих же заводах, що й аналогічні продукти для ринку Німеччини/Франції/Італії?
Добавлено через 6 минут
на 2,5 оригинал такий
Я про 2,0
- Лізь, там де "в темі", а не там про що не маєш досвіду!
Не хами !
Мій досвід , робота на брендовому СТО , досвід дизелістів з якими працюємо , переодичні роботи по капіталці двигунів і ГБЦ . Відмивав і надивився на блоки і гбц після таких як Ти наїздників !
- А регламенти виробника, то що - не документ?
Виробника чого , авто , мастила ? Ти думаєш що на кришці пише Ельф , це означає саме воно правильне ! Це просто реклама !!!
- Про "оригінальні" мастила ти почав щось дряпати! І надалі дряпаєш всіляку херню!
Дряпаєш Ти свяку хрінь ! Твоє ставлення до ТО викликає сумніви , чи взагалі розумієш що робиш !
Оригінальне мастило від виробника, це саме те яке бажаєш придбати , а не гарна каністра з веретьонкой в середені !
Користуюсь німецьким мастилом з літерами DE, міняли гідріки на моторі 260т.км пробігу , там все чисто і без нагарів .
Від оригінального мастила ВАГ будемо відмовлятись , його постачальник Шел , лиють по цілій Європі на рашу робить Лукоіл , одним словом бардак .
Є недооцінені виробники , мало відомі бренди але з стабільною якістю . Ліпше залити Орлен оригінал ніж Лукоіл в каністі Мерседес !
Від оригінального мастила ВАГ будемо відмовлятись , його постачальник Шел
Відколи ? ? ?
Наскільки знаю, до останнього часу оригінальне VW було Кастрол
Добавлено через 3 минуты
Є недооцінені виробники , мало відомі бренди але з стабільною якістю .
Паролі, явки, адреса !!!
Реально, не жмись - розкажи. Конкретно я зараз в процесі вибору масла для профільного авто. Схилявся до Ельф, підкажи щось толковіше!
Схилявся до Ельф, підкажи щось толковіше!
Ельф давно ,не те. Я ще на Волзі їздив, як почав лити 10W40 почали чорніти ,коромисла,і все таке інше. Хто зня може так потрібно. До того заливав 15W40 мінералку. Але Ельф перестав випускати. Зараз відновлюю, старенький Т-3.
Не в рекламу сказано, але після декілько тестів, залив Хадо. І більше я масел не шукав. Мотор 1Y.Допуск ВАГ перекриває 500.00, по цьому мотору. Маслом дуже задоволений. Дивіться допуски по своєму мотору.
відновлюю, старенький Т-3.
З повагою жму руку ! :aiwan-hi:
залив Хадо
Не довіряю цьому виробнику, не дивлячись на кількість позитивних відгуків :no:
adminavto
18.01.2021, 20:57
Ok. Мобіл для нас офіційно поставляється з турецького завода.
Далеко не весь Mobil, котрий їде офіційно в Україну, з заводу в Туреччині. Лінійка Mobil 1 їде з європейських заводів, транмісійні їдуть з європейських заводів.
Лінійка Mobil 1 їде з європейських заводів
1) А яка ще є лінійка, крім Мобіл 1 ???
2) Туреччина - в Європі.
adminavto
18.01.2021, 21:01
Відколи ? ? ?
Vag змінив постачальника
Bmw змінив постачальника
Renault по ходу теж скоро змінить імхо
Добавлено через 52 секунды
1) А яка ще є лінійка, крім Мобіл 1 ???
Super
Добавлено через 4 минуты
Ліпше залити Орлен оригінал ніж Лукоіл в каністі Мерседес !
Доля Лукойла в МВ ще дуже маленька, і навряд чи тобі воно попаде, скоріш Fuchs, Petronas або Srs.
Не довіряю цьому виробнику, не дивлячись на кількість позитивних відгуків
Ну спілкувася з лілером Хадо. То можу сказати ,основних виробників повного циклу, в Європі. Всього три. Всі інші бренди,бадяжать свої присадки,згідно своїх потреб, в тому числі автовиробники.
Ну що до Хадо ,всі в основному побоюються, ревіталізанта. Хотя в стандартному об"ємі масла ,його всього 15 %.Для того щоб був якийсь результат, то з півроку десь по своєму старому движку (бо брав контрактний мот) я замітив зміни, пот тязі в кращу сторону. До того ж ревіталізант, працює саме де нагружені ,області. Хотя тут сам вибирає, на чому їздить.
Відколи ? ? ?
З появою нової каністри , постачальником став Шел і забрали лінійку 5w30 , тепер 0W30 .
Паролі, явки, адреса !!!
Реально, не жмись - розкажи. Конкретно я зараз в процесі вибору масла для профільного авто. Схилявся до Ельф, підкажи щось толковіше!
На даний момент для француза Тоталь в новій каністрі ,вже тішить своїми характеристиками або Мотюль , останній задорого, як на мене . Далі як фломастери , кому який колір подобається .
Замовляю на БусМаркеті або з Європи . Для себе обираю мастило яке виготовляють на одному заводі м. Бохум, Німеччина .
Хвалять Wolf (Бельгія) , Neste - фіни, Febi, Penasol - німці.
adminavto
19.01.2021, 08:10
Ну що до Хадо ,всі в основному побоюються, ревіталізанта. Хотя в стандартному об"ємі масла ,його всього 15 %
Не має сенсу боятися того, чого не має.
Romaha55
19.01.2021, 08:29
я заливаю мотюль... попробував був Fuchs ніяких змін не відчув... вернувся назад на мотюль. По ціні дорожче, але не на багато... доливаю грам 600 на 10000км. поки що задоволений
Super
Во як ... Виявляється, я років два якраз на Супері і їздив , хоча думав, що й воно належить до "1" :maybe2:
Добавлено через 5 минут
постачальником став Шел і забрали лінійку 5w30 , тепер 0W30
Не знав.
Добавлено через 6 минут
для француза Тоталь в новій каністрі
Дякую, будем дививсь :aiwan-hi:
Правда, виникає питання : Ельф і Тотал - це ж один виробник ?
adminavto
19.01.2021, 11:57
Во як ... Виявляється, я років два якраз на Супері і їздив , хоча думав, що й воно належить до "1" :maybe2:
Не належить, це різні лінійки. Мав на увазі лише те, що турецький завод виробляє та офіційно постачає нам тільки частину продукції Mobil.
турецький завод виробляє та офіційно постачає нам тільки частину продукції Mobil.
"Но это - не точно" ©
:D
vitos svp
19.01.2021, 12:17
Не хами !
Мій досвід , робота на брендовому СТО , досвід дизелістів з якими працюємо , переодичні роботи по капіталці двигунів і ГБЦ . Відмивав і надивився на блоки і гбц після таких як Ти наїздників !
Так я і зразу :mail1:, що ти байки травиш гаражні!
З чого ти вирішив, що я поїду до таких як ти?:duren:
Трафік в мене не перше авто, дай боже не останнє! І бензинові були, і дизельні були, газових не було! Може і електричні з'являться, колись!
Так що не треба тут ля-ля! Особливо за помпу на 2,5d.
Ну і так нагадаю робітнику брендового СТО! Оригінальне, це те що лежить в упаковці виробника авто, або в упаковці виробника, поставляється на конвеєр.
Фірмове - замінники від солідних виробників в іх упаковці!
А що лежить у власній упаковці продаванів і перекупів х.з.
ну і контрафакт, який може лежати в якій завгодно упаковці! Но в основному в упаковці схожій на оригинал і фірму!
Схоже Elf в нас масово продається контрафактний!
Так тільки з Тоталем у новій каністрі не має проблем ,на даний момент. Пост #100 , моє фото з сервісу Кіа .
ZIC , один з світових виробників присадок , на старому Н200 за п'ять років на ура .
Цитата:
Сообщение от Rulik
для француза Тоталь в новій каністрі
Дякую, будем дививсь
Подивився.
Прикольно, але total.ua рекомендує для Трафіка і Віваро M9R + DPF різні масла:out: Для Віваро QUARTZ INEO C3 5W-40 і QUARTZ INEO MC3 5W-30. Ні одне з них не має RN 0720. І, взагалі - не має реновського допуску! Ну, то Опель, припустімо...
Для Трафіка TOTAL CLASSIC C4 5W-30 і TOTAL CLASSIC 9 C4 5W-30 - тут все норм, але питання - де його купити? На українських сайтах воно просто відсутнє...
adminavto
19.01.2021, 12:51
"Но это - не точно"
Купіть декілька каністр різних лінійок та все й дізнаєтесь.
Купіть декілька каністр різних лінійок та все й дізнаєтесь.
Дороговастенько мені знання вийдуть :no-no:
catmanul
19.01.2021, 14:27
Подивився.
Прикольно, але total.ua рекомендує для Трафіка і Віваро M9R + DPF різні масла:out: Для Віваро QUARTZ INEO C3 5W-40 і QUARTZ INEO MC3 5W-30. Ні одне з них не має RN 0720. І, взагалі - не має реновського допуску! Ну, то Опель, припустімо...
Для Трафіка TOTAL CLASSIC C4 5W-30 і TOTAL CLASSIC 9 C4 5W-30 - тут все норм, але питання - де його купити? На українських сайтах воно просто відсутнє...
потрібно орієнтуватися не на рекомендаціїї виробника оливи, а на рекомендаціїї виробника та розробника двигуна. в данному випадку це Renault, який рекомендую для M9R + DPF оливу ACEA C4 та Renault 0720
TOTAL CLASSIC 9 C4 5W-30 є в продажу, пропозицію написав в приват.
Renault, який рекомендую для M9R + DPF оливу ACEA C4 та Renault 0720
А подскажите для мотора F9Q 760 какие рекомендации ? И что по Тотал подходит ?
catmanul
19.01.2021, 21:39
А подскажите для мотора F9Q 760 какие рекомендации ? И что по Тотал подходит ?
в техноте такие рекомендации
http://i.piccy.info/i9/ed3838b8a8b96fb8216d2d3d2ae3c3af/1611084681/83413/1410486/55_800.jpg
http://i.piccy.info/i9/9227049d0bc630edb475ea21dfb4918e/1611085779/57731/1410486/56_800.jpg
ACEA B4, RN 0710 5w40 или 0w40
из линейки Тотал, например, TOTAL QUARTZ 9000 5W40 или TOTAL QUARTZ 9000 ENERGY 5W-40, хотя у этих масел нет допуска RN 0710, по остальным параметрам подходит ACEA B4, 5w40
Ok, трохи розібрались.
Далі два питання :
1) Проблема масла Ельф, як я зрозумів, лише в підробках? Тобто, якщо брати в перевіреного продавця, проблем немає?
2) Знайомий трафовод юзає масло North Sea, цілком задоволений . Чесно - я від нього вперше про таке почув. Хто що скаже з приводу ?
vitos svp
19.01.2021, 22:42
в техноте такие рекомендации
...
В тій ноті 6013А, ще 22 сторінки цікавої інформації, в тому числі і по АСЕА.
Навіть є таке: RN720 або С3.
А також інфа по маслам для авто з 01.01.2001 до 08.10.2007.
Є ще таке:
Renault
RN 0700 Бензиновые нетурбированные двигатели, базовые требования АСЕА А5/В5, А3/В4
RN 0710 Бензиновые двигатели Renault Sport и Turbo, базовые требования АСЕА А3/В4
RN 0710 Дизельные двигатели без DPF: - Diesel 2,2 dCi FAP (G9T двигатель с DPF/двигатели без DPF) базовые требования АСЕА А3/В4
RN 0720 Дизельные двигатели с DPF, начиная с 10.07 года выпуска: Diesel Laguna III 1,5 dCi (K9K двигатель с DPF/без DPF), базовые требования АСЕА C4
Добавлено через 7 минут
Ok, трохи розібрались.
Далі два питання :
1) Проблема масла Ельф, як я зрозумів, лише в підробках? Тобто, якщо брати в перевіреного продавця, проблем немає?
Останній раз Elf брав, там де і завжди - в нашого форумчанина! Але щось не то!
Але щось не то!
Буває, на жаль. Сам маю подібний досвід.
RenaultOpel
20.01.2021, 19:56
Всегда заливал масло по мах. И приходилось подливать грамм 500 за 8 тис. Родственник посоветовал залить посреди щупа, мол все так делают. Не знаю физики процесса, но подлил грамм 200 и то для успокоения.
Абсолютно логічно. Але я, все одно, практично завжди заливаю по максимум.
Igorlviv
30.04.2021, 08:32
Всім привіт, підкажіть хто розбирається, що вибрати між цими маслами на мій Трафік 2.0, 2012р без сажевого( вирізаний фізично і програмно)
Моторне масло Liqui Moly Optimal Synth 5W-40
Моторне масло Comma X-Flow G 5W-40
Моторне масло Kroon Oil Emperol 5W-40
Моторное масло Wolf Vitaltech 5W-40 B4 Diesel
MEGUIN ULTRA PERFOMANCE LONGLIFE 5W-40
Моторне масло Total Quartz 9000 Energy 5W-40
Моторне масло Motul Power LCV Euro+ 5W-40
Цікаво, чим мотивований саме такий список ?
Бо Liqui Moly, Meguin i Total взагалі не мають реновського допуску . А серія X-Flow в Comma - якийсь здешевлений варіант, краще вибрати Syner-G.
А взагалі - вибери те, в якому будеш впевнений, шо не підробка.
Igorlviv
02.05.2021, 08:38
Бо Liqui Moly, Meguin i Total взагалі не мають реновського допуску . А серія X-Flow в Comma - якийсь здешевлений варіант, краще вибрати Syner-G.
А що порекомендуєте з середньо цінового сегменту на дане авто (Трафік 2,0, без сажевого), дякую?
Вы заблуждаетесь!
Я больше 30 лет только Liqui Moly!!!
Gennadij
02.05.2021, 09:20
А що порекомендуєте з середньо цінового сегменту на дане авто (Трафік 2,0, без сажевого), дякую?
Зиливаю в Трафік 2.0 (загальних 460 000 пробігу зелених папуг, з них моїх чесних 260 000 км.) І в Віваро 2.5 (370 000 загальних з.п., 170 000 моїх чесних) Kroon Oil Emperol 5W-40. Купую на розлив. Знаю, як мінімум, ще пьятьох людей заливають , вони мені, як раз, порадили це масло. Нарікань немає. Знаю в одного двигун з розборки пробіг на цьому маслі ще 750 000 чесних своїх.
Igorlviv
02.05.2021, 09:24
Зиливаю в Трафік 2.0 (загальних 460 000 пробігу зелених папуг, з них моїх чесних 260 000 км.) І в Віваро 2.5 (370 000 загальних з.п., 170 000 моїх чесних) Kroon Oil Emperol 5W-40. Купую на розлив. Знаю, як мінімум, ще пьятьох людей заливають , вони мені, як раз, порадили це масло. Нарікань немає. Знаю в одного двигун з розборки пробіг на цьому маслі ще 750 000 чесних своїх.
Також дивився в сторону цього масла, тепер напевно таки куплю і спробую, дякую за пораду, всім Веселих Свят!)
vitos svp
02.05.2021, 09:28
Родственник посоветовал залить посреди щупа, мол все так делают.
А родич не радив заливати масло по об'єму згідно вимог виробника автомобіля?
о Motul Specific 0720 + 5W-30
Заливаю только его не один год(единственное из мотюл которое рек и Рено и мотюл для моего авто)
Многое из перечисленного явно сливаете после 10тыщ.
Я Катаюсь на Ликвимоли 35-40тыщ,.....Две Лачетти - Крафтер И Виваро у французов раз в 40тыщ проходил ТО.
По этому лью Ликвимоли,....многие масла лонглайф прям на банке указано 40000км в зависимости от моторов!
В Итоге выходит даже дешевле чем раз в 10тыщ сливать отработку!
------------
Все моторы в отличном состоянии под лям пробеги!
Gennadij
03.05.2021, 09:28
Многое из перечисленного явно сливаете после 10тыщ.
Я Катаюсь на Ликвимоли 35-40тыщ
Не многое, а все, из перечисленного, сливают не после 10тыщ, а ДО!!!!!!!!!! 10 тыщ. В особенности на дизелях!!!! И так как, в основном, форумчане наших машинок владельцы дизелей, бензинкой, и тем более газом, пренебрегаем (там свой маслосрач). Поэтому, скажу, на основе своих наблюдений и мнений многого числа автовладельцев. Как бы кто не хотел, но дизель и сажа, это явления нераздельные, плюс пыль с воздуха и топлива. Вся эта кака, не уходит на все 100% в выхлоп, а его часть оседает в масле, превращается в абразив. Никакие масла и присадки не сделают из сажи смазывающие вещества. И через 5-7 тыщ уже масло в дизеле черное как ночь. А в 20 тыщ (сам видел, VW 1.9 TDI) - это асфальт. Что он там смазывает, такой консистенции!!?? Сложно представить 35-40 тыщ.
Но дело каждого!
Gena-street
03.05.2021, 11:01
Виробник мастила може написати на каністрі що собі хоче. Може треба дивитися що пише виробник автомобіля?
Вот у меня в Виваро 1.6 влазит 7.5 литров!!!! Обороты 2000-2500. ТО в Европе было каждые 40 000. ....они дураки? Сами себе враги? или заговор?:D
Я не думаю что масло прям в асфатьт превращается,.....
В Лачети обороты выше на 1000-1500 при тех же условиях езды на бензине.....где тоже гавеное топливо... и пыль и кака и асфальт!!!! И самого масла 3.7литра всегда хватает на 40 000км без долива. За 30лет и пару лямов км все мои моторы лям проезжают и продаются в идеальном состоянии! Многие свои бывшие машины у друзей много лет продолжают служить!
----------------------------
VTP все таки с заточкой под грузовик спроэктирована,.... или вы думаете что фуры и подобная техника каждые 8000-10000км меняют масла?:oh:
Плюс я пишу о ликвимоли.......это не гЭндЭлык разливайка,===коих 90% на рынке!!!!!
Да и 10000км можно за три недели накатать,.......не знаю ни одного перевозчика который каждый месяц меняет масло в двигателе........пару раз в год да!
пИ Си ....
за последние 15 лет много бусов и грузовиков покупалось новыми в автосалоне,.......у всех давно 500-800тыщ пробега,.......масло меняется 40-50 тысяч....не раньше!
=========
Gena-street
03.05.2021, 18:42
ТО в Европе было каждые 40 000. ....они дураки? Сами себе враги? или заговор?
Ні, не дураки. Просто вони жадні, прораховують усі витрати і не збираються їздити на машині до повної її смерті.
все мои моторы лям проезжают и продаются в идеальном состоянии!
Дуже дотепно.
или вы думаете что фуры и подобная техника каждые 8000-10000км меняют масла?
Я знаю коли і як на вантажівках міняється мастило. Коли в цю фірму прийшов, шеф командував міняти через 50 тисяч. Пізніше вже стало 60. А зараз 70. Думаєш це все од хорошої якості мастила та ідеального стану двигуна? Ну-ну.
А от в своєму Q7 та жінчиному туарегові чомусь через 10 тисяч міняє.
vitos svp
03.05.2021, 19:56
Не многое, а все, из перечисленного, сливают не после 10тыщ, а ДО!!!!!!!!!! 10 тыщ.
...
Ти тут за всіх не розписуйся!
Як залиєш, контрафакт, він і через 5 тис. закоксується!
Добавлено через 1 минуту
...А в 20 тыщ (сам видел, VW 1.9 TDI) - это асфальт. Что он там смазывает, такой консистенции!!?? Сложно представить 35-40
- яке масло було? КАМАЗівське?
- який об'єм масла в двигуні?
Добавлено через 22 минуты
Виробник мастила може написати на каністрі що собі хоче. Може треба дивитися що пише виробник автомобіля?
В АСЕА треба дивитись!
Gennadij
03.05.2021, 21:14
Ти тут за всіх не розписуйся!
Як залиєш, контрафакт, він і через 5 тис. закоксується!
По-перше, ні за кого я "тут" не розписуюсь, особливо за тебе. По-друге, уважно прочитай цитату, від людини під ніком 2093306, на яку я висловлюю своє бачення. Мова не про осіб, "за яких тут росписуються", а про мастила, увага, " многое из перечисленного".
Стосовно того що і скільки залито VW 1.9 TDI. Ликві молі Top Tec 4200 об'єм 4.3 л.
Порекомендувати конкретно марку масла не можу, я не займаюсь маслами професійно, я - такий же юзер, як ти. Та й ніхто не зможе.
Для твого двигуна вибирай масло з допуском RN 0710, і купуй там, де найменше шансу попасти на підробку (це - основне, марка масла - другорядна).
В аналогічну ціну є з чого вибрати. Я б, мабуть, вибрав Comma Syner-G, чисто того, що воно виробляється в Британії, а ще я колись вісім років їздив на аналогічному їхньому маслі, а потім розбирав той двигун - стан мене приємно вразив. Але то - особисте.
Добавлено через 2 минуты
Вы заблуждаетесь!
Я больше 30 лет только Liqui Moly!!!
Читай уважно і переконаєшся в зворотньому!
Ну і більше 30 років тому ми Liqui Moly тільки в кіно бачили ;)
Добавлено через 8 минут
ТО в Европе было каждые 40 000. ....они дураки? Сами себе враги?
Ні. Вони вміють рахувати. 200-300 тис. двигун відходить по-любому. А далі ... далі вони його нам продадуть!
"Зачєм платіть больше?" ©
Добавлено через 21 минуту
Може треба дивитися що пише виробник автомобіля?
Виробник , як раз, і рекомендує міняти через 40 000 км.
В Європі.
А в Україні, той же виробник, сам врізає цей термін до 20 000 ! :meowth:
Я, особисто, вважаю доцільним "пєрєбдєть" і міняти , максимум, на 15 000. На попередній машині (Т5) масло десь до шести-семи тисяч було досить світлим, міняв через 15, після 12-14 тис відчувалась зміна в маслі при розтиранні на пальцях.
Ну, це в мене пробіги, в основному, трасові. Може, хто по пробках постійно тикається, то треба раніше міняти, бо пробіг не є об'єктивним показником
Добавлено через 27 минут
И через 5-7 тыщ уже масло в дизеле черное как ночь. А в 20 тыщ (сам видел, VW 1.9 TDI) - это асфальт. Что он там смазывает, такой консистенции!!??
Потемніння масла не є признаком його спрацювання.
В мене було, міняв через 17 000 (так вийшло) - масло, як масло, зрозуміло - чорне, але нічого критичного.
vitos svp
03.05.2021, 23:45
...
Стосовно того що і скільки залито VW 1.9 TDI. Ликві молі Top Tec 4200 об'єм 4.3 л.
а тепер дай відповідь скільки вони нальляли масла в твої 2,0d і 2,5d і головне - навіщо стільки?
навіщо стільки?
Якщо ти натякаєш, що для збільшення інтервалу заміни, то, таки - не зовсім так.
Приклад на пальцях :
Т4 1,9 макс. 68 к.с. 140 Н/м - 4,5 літра
Т5 1,9 макс. 75 к.с. 200 Н/м - 5,8 л.
Т5 2,0 макс. 140 к.с. 340Н/м - 7 л.
Т5 1,9 макс. 75 к.с. 200 Н/м - 5,8 л.
6,2л.
Читай уважно і переконаєшся в зворотньому!
Ну і більше 30 років тому ми Liqui Moly тільки в кіно бачили ;)
Добавлено через 8 минут
Ні. Вони вміють рахувати. 200-300 тис. двигун відходить по-любому. А далі ... далі вони його нам продадуть!
"Зачєм платіть больше?" ©
Добавлено через 21 минуту
Я в 1991 году еще при совке возил на Тойота Хайс дизельный бусик, и Королле руководство завода. Так что кино было еще то на фоне совкоржавчины!
И проехали эти Тойоты по ляму км легко......на том топливе.....а масло пару лет присылали японское,.....потом только ЛиквиМоли!
vitos svp
06.05.2021, 06:31
Я в 1991 году еще при совке возил на Тойота Хайс дизельный бусик, и Королле руководство завода. ...
Ну ти і ...дун!
Я в 1991 році тільки вчився і ще навіть в армію не сходив, а тобі "професійному водію" вже довірили сраки керівників возити!
Ну ти і ...дун!
Я в 1991 році тільки вчився і ще навіть в армію не сходив, а тобі "професійному водію" вже довірили сраки керівників возити!
Прикинь:D......потом в Москву на Лубянку:meowth:-----КГБ СССР:secret:
Я в 1991 году еще при совке возил на Тойота Хайс дизельный бусик, и Королле руководство завода.
Прям як тільки получив права, так зразу дали Хайс і Королу ???
"Красіва жить нє запретішЬ" ... :maybe2:
Romaha55
06.05.2021, 15:27
Таке враження , що тема не про масло а хто коли сів за руль...
такі суперечки прям. У мене заміна десь кожні 8тис виходить - не наїжджаю в рік більше просто. Якби наїжджав би 5тис в рік, то і міняв би раз в 5тис. Не розумію навіщо економити на заміні мастила/фільтрів і збільшувати інтервал між ТО. Не настільки велика сума на все це йде, щоб так паритись.
Відносно брендів мастил - імхо, краще використовувати менш брендове мастило і частіше його міняти, ніж лити супербренд раз в 30тис.
Це як шкарпетки - краще купити дешеві і кожен день вдягати свіжі, ніж в дорогих ходити тиждень
Регламент заміни взагалі від бренда не залежить.
sergeyss9
06.05.2021, 18:56
Міняю мастило кожні 9-10 тис і ніколи не доливаю - за даний період уходить 1-2 полоски по щупу . Одного разу провтикав з заміною і проїхав 12 тис - при цьому долив майже пів літра ! Пробіг в основному 90% місто .
При пробігах в основному по трасі в цілях економії можна було б міняти до 15 тис. при 100% впевненості в якості мастила (і то стрьомно).
Хай мене закидають помідорами - при заміні раз на 30-40 тис Вашому мотору присниться пухнасте звірятко ! І ніякі чудодійні нанотехнології вам не допоможуть ! Першою передасть привіт турбіна , потім вкладиші...
Думаю нікому не потрібно розповідати як муркоче мотор на свіженькому мастилі .І не забуваємо де ми живем , яке в нас чисте повітря(пилюка),і яка в нас соляра ! Так що панове робіть висновки.
при заміні раз на 30-40 тис Вашому мотору присниться пухнасте звірятко !
:yes3: Тисяч через 300. А на той час авто буде вже в Україні
Добавлено через 5 минут
І не забуваємо де ми живем , яке в нас чисте повітря(пилюка),і яка в нас соляра !
... І додаєм сюди фактор тих же умовних трьохсот тисяч. Чим більше зношений двигун - тим активніше забруднюється масло.
sergeyss9
06.05.2021, 21:38
:yes3: Тисяч через 300. А на той час авто буде вже в Україні
Добавлено через 5 минут
... І додаєм сюди фактор тих же умовних трьохсот тисяч. Чим більше зношений двигун - тим активніше забруднюється масло.
Так мова про нові авто не йде ! Всі ми власники авто від яких європа здихалась .А далі кому як поперло - в когось більш-менш жива автівка , а комусь напівтруп попадеться .
От, враховуючи всі ці фактори, я на попередньому бусі міняв через 15 тис. Ну, в мене й пробіги, в основному, трасові і в маслі був впевнений.
На цьому - ще думаю. Німці ТО проводили через 30 000.
Вот у меня в Виваро 1.6 влазит 7.5 литров!!!! Обороты 2000-2500. ТО в Европе было каждые 40 000. ....они дураки? Сами себе враги? или заговор?:D
Я не думаю что масло прям в асфатьт превращается,.....
В Лачети обороты выше на 1000-1500 при тех же условиях езды на бензине.....где тоже гавеное топливо... и пыль и кака и асфальт!!!! И самого масла 3.7литра путана москва) (https://prostitutkimoskvyyes.com) всегда хватает на 40 000км без долива. За 30лет и пару лямов км все мои моторы лям проезжают и продаются в идеальном состоянии! Многие свои бывшие машины у друзей много лет продолжают служить!
----------------------------
VTP все таки с заточкой под грузовик спроэктирована,.... или вы думаете что фуры и подобная техника каждые 8000-10000км меняют масла?:oh:
Плюс я пишу о ликвимоли.......это не гЭндЭлык разливайка,===коих 90% на рынке!!!!!
Да и 10000км можно за три недели накатать,.......не знаю ни одного перевозчика который каждый месяц меняет масло в двигателе........пару раз в год да!
пИ Си ....
за последние 15 лет много бусов и грузовиков покупалось новыми в автосалоне,.......у всех давно 500-800тыщ пробега,.......масло меняется 40-50 тысяч....не раньше!
=========
я меняю каждый 50 000, просто поставил себе на заметку, чтоб не забывать
vitos svp
09.05.2021, 16:17
я меняю каждый 50 000, просто поставил себе на заметку, чтоб не забывать
Як би я був пішаком, я би його зовсім не міняв!
Яке масло пан пішохід буде пропонувати?
fandizel
24.05.2021, 16:21
На всех форумах спорят по замене масла: какое, когда, у кого. Бесконечный спор.
Основна причина - бо, що в нас багато фальсифікату. Хто трохи шарить, боїться на нього попасти. Хто не шарить - тому складно розібратись в різновидах масла. А про допуски багато хто й не чув, а тут читають про все це на форумах - і взагалі втрачають координацію
Romaha55
26.05.2021, 08:55
Як би сильно ви не шарили у цбому, попасти на фальсифікат може кожен... Зараз так підробляють, що відрізнити підробку від оригінала майже не можливо...
Да і не потрібно сильно розбиратись , достатьньо лише брати у провірених продавців які дійсно розбираються та відповідають за придбаний товар . ІМХО !
Romaha55
26.05.2021, 10:19
продавці то не виробники... що їм привезли те і продають..
vitos svp
26.05.2021, 14:34
Да і не потрібно сильно розбиратись , достатьньо лише брати у провірених продавців які дійсно розбираються та відповідають за придбаний товар . ІМХО !
Це зараз не працює!
Я останній раз Elf брав в того самого продавця де і раніше, але виявилось, що херня!:negative:
Romaha55
27.05.2021, 08:22
Виробники час від часу міняють каністри, наклейки, кришечки не просто так... підроблену тару через деякий час відрізнити від оригіналу неможливо..
Це зараз не працює!
Я останній раз Elf брав в того самого продавця де і раніше, але виявилось, що херня!:negative:
І хто цей негідник?))
А за сколько брали масло от ELF если не секрет ?
Для ОМ 646 з сажовиком допуск 229.31/229.51 , подивись, чи є цей допуск на каністрі масла, от і весь підбір.
Больше года не отписывался....
Форд скорп 2.4бенз----лет пять залито ликвимоли 10-40
Лачетти у бати в селе 2.5года ----в моторе ликвимоли 5-40оптимал
Виварики второй раз будем менять в конце лета как докатаем больше 40 тыщ.
И года и пробеги для многих заоблачные,......но!!!!!! Я так свои моторы пользую. И повторюсь,.....я марку масла не меняю лямы километров и больше 30лет!
Всем удачи!
И не нужно хейта в мой адрес про совковое прошлое,...про кгб ссср.......и про сегодня! Техника работает и радует!
Postdove
12.07.2023, 16:33
На тому паливі, що продається на наших заправках, жодне масло LongLife не актуальне. Солярка повністю не згоряє, частково потрапляє в масло і псує його. Нормальна заміна- 6-7 тис.
Заміна в Європах через 30 тис. так само зло для мотора. На їхньому паливі заміну можна робити через 10, максимум 15 тис.
Добавлено через 2 часа 13 минут
П.С. Те, щоб мотор залишався чистий всередині, це далеко не головний показник якісного масла. Головне, щоб масло не втрачало своєї в`язкості і змащуючих властивостей.
Колись розбирав мотор, що працював на Mobil Delvac. Метал на деталях всередині був ідеально чистий. Але, якщо провести пальцем наприклад по картеру, то складалось враження, що ніби хтось вимив мотор всередині розчинником. Це було десь приблизно через тиждень після того, як мотор останній раз заводився. Тобто, і з стінок циліндрів масло тікає так само швидко, і хон його майже не затримає. Звичайно, якщо мотор заводиться щодня, масло на стінках циліндрів можливо ще буде присутнє, але при запусках з паузами тиждень і більше, при запуску поршень буде йти по циліндру без масла.
Postdove
16.07.2023, 07:35
...ну і заправляюсь на нормальних заправках. .
Нормальних вже не залишилось...ОККО у Львові заправляло бензин з водою( про цей випадок писали ЗМІ). У мене місяць тому після заправки 20л солярки на WOG різко лягли всі 4 форсунки.
Focusnik84
20.02.2024, 13:08
А скажеш по оливі Шелл з допусками МБ обираю між Шелл Ультра та HX8, допуски є і там і там. Ціна теж +- не можу зрозуміть в чому різниця...
Авто - Mercedes-Benz Sprinter 2016 2.2:maybe:
vitos svp
21.02.2024, 07:50
А скажеш по оливі Шелл з допусками МБ обираю між Шелл Ультра та HX8, допуски є і там і там. Ціна теж +- не можу зрозуміть в чому різниця...
https://www.youtube.com/watch?v=9fI23Wb32jU
Postdove
22.02.2024, 12:01
Якщо і одне і інше масло лівак, то який сенс вибирати? Якщо справжнє, то купувати будь-яке. Оті всі довгі каталоги з допусками і присадками, не більше ніж маркетинговий хід.
Focusnik84
25.03.2024, 09:43
Якщо і одне і інше масло лівак, то який сенс вибирати? Якщо справжнє, то купувати будь-яке. Оті всі довгі каталоги з допусками і присадками, не більше ніж маркетинговий хід.
Та не лівак наче, знайшов офіційні точки продажу, через офф.сайт Шелл, там наче код має буть, так що має бути оригінал на пошті перевірю, коли буду отримувать. Там наче перевірка онлайн. Та чому маркетинг зараз же купу мастил, по різній технології наче базу роблять нафта або газ.
Focusnik84
12.04.2024, 12:19
Короче взяв таке Шелл ультра, перше враження наче ОК, код перевірку пройшов на офф.сайті Шелл то ж будемо тестувати. Із того що мене трохи здивувало, кришка немає захисту, але сама кришка відкривається з тріском як пломба.. Тобто якщо відкривало до цього каністру буде зрозуміло.
Написано що зроблене в Франції. Чому фото не хоче на форум прикріпить залив так.
https://i.ibb.co/3c4pMrG/1.jpg (https://ibb.co/3c4pMrG) https://i.ibb.co/0VVMX4Y/2.jpg (https://ibb.co/0VVMX4Y) https://i.ibb.co/r7qdGhG/3.jpg (https://ibb.co/r7qdGhG)
Когда-то давненько смотрел обширный ролик в Ютубе, где человек вполне убедительно доказывал, что масло с допусками для двигателя с DPF нет смысла лить в двигатель без DPF, потому что будет не только дороже, но и хуже из-за отсутствия или более низкого содержания добавок смазывающих и влияющих на старение масла (которые для DPF вредны). Тут решил глянуть по допускам, мне и официалы лили и потом "серый" сервис масло с допуском Рено RN 0720 при том что мой Мастер без DPF и у него допуск должен быть RN 0710 (но это не точно, куда-то засунул книжку и не могу найти). Два вопроса, есть ли поиск по винкоду допусков по моторному маслу и какие мнения по маслу для сажевых в двигатель без него.
Postdove
17.10.2025, 17:18
Когда-то давненько смотрел обширный ролик в Ютубе, где человек вполне убедительно доказывал, что масло с допусками для двигателя с DPF нет смысла лить в двигатель без DPF, потому что будет не только дороже, но и хуже
И правильно доказывал.
... и какие мнения по маслу для сажевых в двигатель без него.
Для моторов с сажевым фильтром масло более жидкое, соответственно хуже смазывающие свойства. Масла типа 0W20, 0W30 вообще зло для мотора.
Нашел сервисную книжку и все остальное по машине, но допусков по моторному маслу нигде нет.( Позвонил по телефону поддержки Рено Украина с вопросом по допуску масла для моей машины, перенаправили на дилера, там по номеру кузова мне определили допуск RN 0720, хотя сажевого у меня нет.
vitos svp
18.10.2025, 00:51
Нашел сервисную книжку и все остальное по машине, но допусков по моторному маслу нигде нет.( Позвонил по телефону поддержки Рено Украина с вопросом по допуску масла для моей машины, перенаправили на дилера, там по номеру кузова мне определили допуск RN 0720, хотя сажевого у меня нет.
Всі ті допуски від Рено, Мерседеса і інших Тойот - розводняк лохів!
Є специфікації АСЕА по ним і підбирай оливу для авто!
Категорія A/B.
Повна назва - Моторні оливи для бензинових двигунів та дизелів легкових автомобілів, фургонів, мікроавтобусів.
Зверніть увагу на той факт, що ACEA не виділяє категорії бензинових двигунів для вантажівок. Просто в Європі немає бензинових вантажівок. Тому всі вони потрапляють сюди ж, умовно кажучи, в легковий сегмент.
Отже, категорія A/B має 4 класи:
A1/B1 – енергозберігаючі олії
A3/B3
A3/B4
A5/B5 - енергозберігаючі олії
Ще раз хочу звернути Вашу увагу. В даний час у ACEA немає більше понять бензинові оліви та дизельні. Якщо олива бензинове, то вона обов'язково буде дизельною, якщо олива дизельна, вона обов'язково буде бензиновою. Як би вона там не називалося Disel, Super Diesel, Super Puper Diesel, вона все одно буде і бензиновим.
Мало того, літери в категоріях місцями від важливості не змінюються, на першому місці завжди стоятиме літера A, а на другому літера В.
Отже, 4 класи, причому два з них енергозберігаючі
Без економії палива Енергозберігаюче
Збільшений інтервал заміни A3/B4 A5/B5
Стандартний інтервал заміни A3/B3 A1/B1
У наступній редакції ACEA напевно прибере клас A1/B1, тому що він повністю дублюється класом A5/B5. Тому, якщо у Вашій сервісній книжці зазначено A1/B1, Ви можете замінити його на A5/B5, можна і навпаки, але тоді не буде подовженого інтервалу заміни.
Прибираємо. Залишається 3 класи:
A3/B3
A3/B4
A5/B5
Класи A3/B3 та A3/B4 для бензинових двигунів однакові, і тут Ви також можете варіювати, змінюючи одну оліву на іншу. Різниця лише у дизелях.
A3/B4 повністю перекриває масло A3/B3 і окрім цього розраховане на систему безпосереднього упорскування паливо. Тому Виможете вибирати A3/B4 і не морочити собі голову, яке уприскування у Вашого дизеля.
Категорія С.
Вона введена для двигунів, оснащених системами доочищення відпрацьованих газів, каталізаторами та сажовими фільтрами. Категорія включає також 4 класи
С1 - Всесезонні оливи, що мають підвищену стабільність залишатися в своєму класі в’язкості. Моторні оливи Lowest SAPS, що мають наднизький рівень сульфатної золи, фосфору та сірки, сумісні з будь-якими системами очищення викидних газів та забезпечують подовжений інтервал заміни, використовуються у високоефективних двигунах легкових автомобілів та легких вантажних автомобілів: бензинові двигуни та дизелі з прямим впорскуванням пального (DI), які розраховані на роботу з оливами, що мають низьку в’язкість та мінімальну високотемпературну в’язкість за високою швидкістю зсуву (HTHS) – 2,9 mPa·s;
С2 - Всесезонні оливи, що мають підвищену стабільність залишатися в своєму класі в’язкості. Моторні оливи Mid SAPS, що мають середній рівень сульфатної золи, фосфору та сірки, сумісні з сучасними системами очищення викидних газів та забезпечують подовжений інтервал заміни, використовуються у високоефективних двигунах легкових автомобілів та легких вантажних автомобілів: бензинові двигуни та дизелі з прямим впорскуванням пального (DI), які розраховані на роботу з оливами, що мають низьку в’язкість та мінімальну високотемпературну в’язкість за високої швидкістю зсуву (HTHS) – 2,9 mPa·s;
С3 - Всесезонні оливи, що мають підвищену стабільність залишатися в своєму класі в’язкості. Моторні оливи Mid SAPS, що мають середній рівень сульфатної золи, фосфору та сірки, сумісні з сучасними системами очищення викидних газів та забезпечують подовжений інтервал заміни, використовуються у високоефективних двигунах легкових автомобілів та легких вантажних автомобілів: бензинові двигуни та дизелі з прямим впорскуванням пального (DI), які розраховані на роботу з оливами, що мають мінімальну високотемпературну в’язкість за високої швидкістю зсуву (HTHS) – 3,5 mPa·s;
С4 - Всесезонні оливи, що мають підвищену стабільність залишатися в своєму класі в’язкості. Моторні оливи Low SAPS, що мають низький рівень сульфатної золи, фосфору та сірки, сумісні з будь-якими системами очищення викидних газів та забезпечують подовжений інтервал заміни, використовуються у високоефективних двигунах легкових автомобілів та легких вантажних автомобілів: бензинові двигуни та дизелі з прямим впорскуванням пального (DI), які розраховані на роботу з оливами, що мають низьку в’язкість та мінімальну високотемпературну в’язкість за високої швидкістю зсуву (HTHS) – 3,5 mPa·s;
С5 - Всесезонні оливи, що мають підвищену стабільність залишатися в своєму класі в’язкості. Моторні оливи Mid SAPS, що мають середній рівень сульфатної золи, фосфору та сірки, забезпечують підвищення економії пального, сумісні з сучасними системами очищення викидних газів та забезпечують подовжений інтервал заміни, використовуються у високоефективних двигунах легкових автомобілів та легких вантажних автомобілів: бензинові двигуни та дизелі з прямим впорскуванням пального (DI), які розраховані на роботу з оливами, що мають низьку в’язкість та мінімальну високотемпературну в’язкість за високої швидкістю зсуву (HTHS) – 2,6 mPa·s.
С6 - Всесезонні оливи, що мають підвищену стабільність залишатися в своєму класі в’язкості. Це Mid SAPS оливи, з середнім рівнем сульфатної золи, фосфору та сірки, забезпечують підвищення економії пального, сумісні з сучасними системами очищення викидних газів.
Призначені для використання у високоефективних двигунах легкових автомобілів та легких вантажних автомобілів: бензинові двигуни та дизелі з прямим впорскуванням пального (DI), які розроблені і схвалені автовиробниками (OEM) на роботу з оливами, що мають низьку в’язкість та мінімальну високотемпературну в’язкість за високої швидкістю зсуву (HTHS) – 2,6 mPa·s.
Порівняно з категорією С5, ці моторні оливи також забезпечують захист від низькошвидкісного попереднього запалювання та захист від зношування бензинових двигунів з турбонагнітачем та прямим впорскуванням, а також захист від відкладень на компресорі турбокомпресора (TCCD) для сучасних дизельних двигунів з прямим вприском.
С1 - Енергозберігаюча 3% Low SAPS
С2 – Енергозберігаюча 2,5% Midle SAPS
С3 – Стандартна Midle SAPS
С4 – Стандартна Low SAPS
Для того, щоб зрозуміти, що там написано, потрібно розібратися, а що таке SAPS, і чому воно буває Low та Midle
Є таке поняття - Зольність сульфатна – це показник, що визначає кількість металовмісних присадок в оливі. Чим більше таких присадок, тим вища зольність. Однак надлишок, як і недостатня кількість присадок, шкодить моторній оливі, оскільки стає джерелом додаткових низькотемпературних відкладень двигуна: шламів, смол, коксу. Сьогодні у виробництві моторних олив чітко окреслилася тенденція до зменшення сульфатної зольності – нижче 0,5%.
Зольність, а також сірка і фосфор, що містяться в газах, що відпрацювали, досить швидко виводять з ладу каталізатори, забивають осередки сажевих фільтрів. Для вирішення цієї проблеми були розроблені оливи SAPS. У цій абревіатурі літери вказують на обмеження в оливі сульфатної зольності (Sulphated Ash), фосфору (Phosphorus) та сірки (Sulphur). Застосування олив SAPS дозволяє збільшити термін дії систем очищення та нейтралізації до 100 тис. км. пробігу. Це особливо важливо через те, що каталізатор, що містить дорогі метали (платину, рутеній, паладій) коштує недешево.
Так ось там у табличці:
Low SAPS – знижений вміст сульфатної зольності, сірки та фосфору.
Midle SAPS – нормальний вміст сульфатної зольності, сірки та фосфору.
Я лию в свого Трафіка С3, в'язкістю 5W40.
Postdove
18.10.2025, 10:28
Всі ті допуски від Рено, Мерседеса і інших Тойот - розводняк лохів!
Є специфікації АСЕА по ним і підбирай оливу для авто!
+
Я лию в свого Трафіка С3, в'язкістю 5W40.
+
У дилера в "підтримці" зазвичай сидить людина-папуга, яка зовсім не розуміється в техніці, і навіть плутає складені для нього ж інструкції. Це раз, а два це те що офіціали зацікавлені в тому, щоб мотор на Вашому авто закінчився якнайшвидше.
Ну, я бы не стал игнорировать допуски производителя. Но и слепо доверять дилерам нет смысла - это правда.
В начале двухтысячных и до середины много ваговских движков было запорото именно на официальных сервисных центрах Фольксвагена и Шкоды. Не знаю откуда пошла у них мода в 1.8Т лить Castrol 10w60. Причем, приемщики с пеной у рта доказывали что оно спортивное и больше всего подходит для этих двигателей. Нет статистики, сколько турбин и моторов они загубили прежде чем дошло посмотреть в спецификации.
vitos svp
19.10.2025, 17:26
Ну, я бы не стал игнорировать допуски производителя. Но и слепо доверять дилерам нет смысла - это правда.
В начале двухтысячных и до середины много ваговских движков было запорото именно на официальных сервисных центрах Фольксвагена и Шкоды. Не знаю откуда пошла у них мода в 1.8Т лить Castrol 10w60. Причем, приемщики с пеной у рта доказывали что оно спортивное и больше всего подходит для этих двигателей. Нет статистики, сколько турбин и моторов они загубили прежде чем дошло посмотреть в спецификации.
А тобі ділер не казав, що в Рено слід лляти лише Ельф, а в ПСА лише Тоталь бо вони спеціально набовтані для їх двигунів.
Для Опель Мовано/Віваро підходить лише ЖМ деіксос 2.
Ще раз всі оливи европейського виробництва виготовляються згідно вимог АСЕА, всі двигуни широкого вжитку виготовляються під вимого АСЕА.
Так звані енргозберігаючі оливи мають зменшену в'язкість при робочій температурі двигуна.
Не думаю що виробники зменшують розмір зазору під більш рідку оливу, хоча випадки провороту вкладишів на нових двигунах від Рено були!!! Вони давали рекомендації частіше оливу міняти, бо частини які присутні в оливі могли стати причиною недостатнього подавання оливи у вкладиши колінчастого валу!
Сто років такого не було, а тут сталося!
Може ям-розробникам в погоні за іфемерним зменшенням витрат на внутрішнє тертя не слід було використовувати рідки оливи на нових форсованих до не можу двигунах!
catmanul
20.10.2025, 09:37
якщо сажовий відсутній , то лийте 5в40 з допуском рено 0710
Postdove
20.10.2025, 11:15
...В начале двухтысячных и до середины много ваговских движков было запорото именнона официальных сервисных центрах Фольксвагена и Шкоды. Не знаю откуда пошла у них мода в 1.8Т лить Castrol 10w60...
Дивно, що таким маслом можна було запороти двигун.. Може це стосувалося моторів VW типу TSI/FSI, які були какашкою вже зразу по виготовленню на заводі?
Колись мене дуже виручило масло LM 10W50. На моторі підстукувало 2 чи 3 гідрики. Вислухати, які саме, було неможливо, а міняти одразу всі 24 штуки дуже дорого. На 10W50 стук пройшов зовсім. Але ж дороге ...
Дивно, що таким маслом можна було запороти двигун..
Ключевое слово - турбированный двигатель.
vBulletin версії 3.8.11, © 2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2010